Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 08:25   #2611
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

No jaki ja głupi babsztyl jestem Jasne że trzymam kciuki
Brumek, Lilkaa82

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:30   #2612
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ehh
A reszta dziewczyn piersiowych jak robicie? Aania? Brumek? Telik?

wiecej grzechow nie pamietam...
a o mnie piersiowce to zapomniala ja dzis mam szczepienje to sie wypytam pediatry ale chyba poczekam do skonczonych 6 mies z podawaniem nowosci

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:34   #2613
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumeczku

Johny jeszcze śpi
Stary 2012-01-04, 08:44   #2614
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aha, no i w związku z tym proszę o kciuki jutro o 9.30
mocne!
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas dziś pierwsza przygoda z żółtkiem
i jak poszło?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Mnie też mdli, gdy moja mama i babcia mówia tak do Malwinki. Za każdym razem im powtarzam, żeby sie tego oduczyły. Babcia mówi, że dobrze, będzie pamiętać, po czym odwraca się do Malwisi i mówi "cio kochanie?" . Do mamy kiedyś powiedziałam, że się uwsteczniła na starość, bo seplenić zaczęła.

Babcie tak mają chyba. Moja mama na szczęście mówi normalnie, tata już też, bo zaczynał tak seplenić, ale to matka była ciekawe jak jej dziecko mówić zacznie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
My jutro z Karolinką jedziemy na USG wątroby zobaczyc czy ma powiekszoną (miała powiekszoną po urodzeniu), mamy kontrole po skonczonym 6 miesiacu wiec ładnie proszę o kciuki jesli wyjdzie powiekszona to nie wykluczona bedzie wizyta w centrum zdrowia dziecka (chyba Brumek była z podobnym powiekszeniem wątroby tam).

Cytat:
Kasza manna to semolina z pszenicy durum
nie, to dwie różne rzeczy są
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

jeszcze jedno, ciągle w głowie siedzą mi słowa tego księdza co u nas kolędował, mówił ze się spieszy, bo dzis dwa pogrzeby, w tym kilkutygodniowego dziecka.... rany jakie smutne, okropnie
straszne

Cytat:
My też dziś na szczepienie na 15.45 a od 15 ksiądz chodzi Musze ogarnąć domostwo i siebie.
za Was też

Kolina, pokaż tą super deskę

http://www.tvn24.pl/-1,1730075,0,1,s...wiadomosc.html

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:46   #2615
83monia
Zakorzenienie

MAPA - JA Z Koszalina, jak w profilu!!!!!!!!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:09   #2616
ellika
Rozeznanie

No to dospała od 6 do 8 mej, ona, bo ja wybita byłam i tak tylko drzemałam. Normalnie czuje się jakbym mega kaca miała...po co mi alkohol Karolina mi go doskonale zastępuje - w dzień mam z nią ubaw, a po nocy mega ból głowy

Wybaczcie, że dziś bez kurtuazji, ale lepiej do mnie bez kija nie podchodzić

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2012-01-04 o 09:11
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:37   #2617
Marina1
Zakorzenienie

Cześć.

Ale u nas paskudna pogoda. Brrrr
Mały śpi ( mam nadzieję, że pośpi chociaż pół godziny ). Jak czytam jak Wasze dzieciaki śpią ładnie, to aż mnie żal w sercu ściska
U nas 6.20 i pobudka. No i koło 9.30 krótka drzemka. No i potem coś dłuższego koło 3-4.

Telik przepięknie wyglądacie. Kojarzysz mi się w ogóle jak z takich serialów amerykańskich jakaś lasencja ( np. z jakiejś plotkary, glee itp. )

dziewczyny podające Hipp Combiotik :
jak to jest z mieszaniem tego mleka? Bo na opakowaniu dziwnie pisze. Ze najpierw wsypuje się proszek do butelki, zalewa 3/4 wody, a potem resztę. Jak to jest ??

qrwa wstał

DaKaro a może spróbujecie też popatrzeć w agencjach nieruchomości? Kwatera.mielec.pl . lokum.mielec.pl - niektóre są fajne ogłoszenia ( raczej bardziej sprzedaż niż wynajem )
I zapraszam do mnie na kawkę z Malwi! Może w przyszłym tygodniu? Co Wy na to? podjechałabym po Was z chęcią! Mogłybyśmy się tak umówić. Było by mi bardzo miło !

Nie ma neroli, zmalowanej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-04 o 09:44
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:41   #2618
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
My jutro z Karolinką jedziemy na USG wątroby zobaczyc czy ma powiekszoną (miała powiekszoną po urodzeniu), mamy kontrole po skonczonym 6 miesiacu wiec ładnie proszę o kciuki jesli wyjdzie powiekszona to nie wykluczona bedzie wizyta w centrum zdrowia dziecka (chyba Brumek była z podobnym powiekszeniem wątroby tam).

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Lili, jak chcesz bezmleczną kaszę mannę, to kup taką zwykłą (leżą tam gdzie ryż, makarony itd.). Możesz ją przygotować na wodzie lub dosypać do obiadku. (przykładowe zdjęcie w załączniku)

Lilka, trzymam kciuki za jutrzejsze usg.

dziękuję
A takiej kaszki nie można podawać dziecku z łyżeczki?

Cytat:
Właśnie grzebie na necie.
I wyczytałam w oświadczeniu rzecznika MZ, ze ponoć Nutramigenu nie bedzie wcale, beda wprowadzac Nutramigen lgg (nie wiem co to ) ale kiedy nie wiadomo, szlak mnie trafia, ze tam takie głąby siedzą, które nie zdają sobie sprawy, ze zmiany mleka to nic łatwego. Wiele rodziców pewnie bedzie próbować z isomilem, a oni potem jak królik z kapelusza wyskoczą, ze Nutramigen jest jak juz są ugadani z producentem to powinno pisać juz dawno, ze od tego i tego Nutra wraca.
Wyżaliłam się i Wam i odpowiedniego mejla napisałam do MZ, pewnie będą mieć to w ale ulżyło mi (najwyżej mnie zamknął za zniewage ministra )
dobrze zrobiłaś, że napisałaś
przynajmniej Ci ulżyło.

Cytat:
tyle się napisałam a tu noc i znowu nie ma kto czytać moich wypocin

jeszcze jedno, ciągle w głowie siedzą mi słowa tego księdza co u nas kolędował, mówił ze się spieszy, bo dzis dwa pogrzeby, w tym kilkutygodniowego dziecka.... rany jakie smutne, okropnie

ja przeczytam ale rano

Cytat:
Matko co za tragedia dla rodziców Ja nie wyobrażam sobie, jak można żyć po czymś takim.
ja też nie....

Cytat:
My też dziś na szczepienie na 15.45 a od 15 ksiądz chodzi Musze ogarnąć domostwo i siebie.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a o mnie piersiowce to zapomniala ja dzis mam szczepienje to sie wypytam pediatry ale chyba poczekam do skonczonych 6 mies z podawaniem nowosci
o mnie też zapomniały....
Ja gluten niedługo
a całą resztę jak Radek będzie miał 5,5 miesiąca.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:49   #2619
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Patik tak narazie miezkamy u babci ale za jakies 2-3 miesiace przeprowadzamy sie na nowe mieszkanie sami juz w trojke

za mieszkanko
za usg
Cytat:
Właśnie grzebie na necie.
I wyczytałam w oświadczeniu rzecznika MZ, ze ponoć Nutramigenu nie bedzie wcale, beda wprowadzac Nutramigen lgg (nie wiem co to ) ale kiedy nie wiadomo, szlak mnie trafia, ze tam takie głąby siedzą, które nie zdają sobie sprawy, ze zmiany mleka to nic łatwego. Wiele rodziców pewnie bedzie próbować z isomilem, a oni potem jak królik z kapelusza wyskoczą, ze Nutramigen jest jak juz są ugadani z producentem to powinno pisać juz dawno, ze od tego i tego Nutra wraca.
Wyżaliłam się i Wam i odpowiedniego mejla napisałam do MZ, pewnie będą mieć to w ale ulżyło mi (najwyżej mnie zamknął za zniewage ministra )
Bardzo dobrze zrobiłaś odwołać tego ministra albo lepiej nie bo taką kase zgarnie na dowidzenia że szok
Cytat:

1.w sumie padam na pysk, jak wiele z Was tez dzisiaj miałam kolędę, na szczęście moją ulicę "robił" wikary, nie proboszcz (%^%%$%$#%)
było krótko, miło i na temat
jest podobnie jak u iustyny: wychodzi się po księdza, z księdzem chodzi dwóch ministrantów
ksiądz dostał 50zl
ministranci 10zl do podziału (brumek, u nas trzeba dać, taki wiejski zwyczaj, niestety....)

2.Vaniliowa, nie daję poduszki do spania, ale neurolog proponowala dawać główkę ciut wyżej w ramach rehabilitacji

3.piszecie o pediatrach które dają Wam wskazówki co do żywienia dzieci, moja kompletnie tego tematu nie porusza jak ja zapytałam, to zbyła mnie jakąś mało istotną informacją, chyba powinnam zmienić pediatrę, ale jaki mam tutaj wybór?

4.jeszcze jedno, ciągle w głowie siedzą mi słowa tego księdza co u nas kolędował, mówił ze się spieszy, bo dzis dwa pogrzeby, w tym kilkutygodniowego dziecka.... rany jakie smutne, okropnie
1. Koledowy dzień na watku my daliśmy księdzu i ministrantom jak Ty
2. Krystianek ma łóżeczko troche podwyższone , a o poduszke to zapytam jutro w poradni rehabilitacyjnej
3. U nas pediatra stwierdziła tylko tyle że mamy trzymać sie tego co napisane na słoiczku
4. straszna tragedia
Cytat:
CZesc

Kolina u nas jest to amo, alarmy przez sen. Grzybicy skóry dostał koteczek. A bujam się z leczeniem od czerwca, bo wcześniejsza wet stwierdziła, ze alergia, dopiero ten wziął skrobine i stwierził, że grzybek.
Zresztą dziś Agata obudziła się o 2 (kot ją obudził szukając wody) i do 3 gadała w łóżeczku. W końcu wzięliśmy ją do siebie i usnęła z nami. Lubie tak spać we trójke
Ale okropny sen miałam. Sniły mi się jakieś diabły, jakby mnie chciały opętać. I ja wiedziałam, że śpi i tak myślę, żeby się obudzić i kręcę głową, obudziłam się cała telepiąc. Makabra

Brumku
dla Scio i Brumka
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
No to dospała od 6 do 8 mej, ona, bo ja wybita byłam i tak tylko drzemałam. Normalnie czuje się jakbym mega kaca miała...po co mi alkohol Karolina mi go doskonale zastępuje - w dzień mam z nią ubaw, a po nocy mega ból głowy
Ale przynajmniej wątroba zdrowa

Nocka standardowa już sie przyzwyczaiłam Krystuś od 7 nie śpi bo mega koopa w pampersie
Tż przyszedł wkur......y z pracy
Dostałam bony na dzieciowe rzeczy do tesco

Dziewczyny powiedzcie mi czy pieluchy Hugies sa takie koszmarne ????? Bo też mam na nie bon
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:01   #2620
Marina1
Zakorzenienie

Vaniliowa mi huggissy BARDZO podeszły. Ja je bardzo lubię.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:15   #2621
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Tak właśnie grzebie w necie i jest ten Nutramigen Lgg jego cena rynkowa to 69 zł, zwykła Nutra jest połowe tańsza. Skoro Nutra zwykła była za droga do refundacji to ten lgg nie. Ja chyba jestem na to za głupia.

Zmieniając temat Agata wczoraj dostała od moich rodziców krzesełko. Używane, bo gdzieś tam znajomy znajomego. Ale fajne, zadbane, niezniszczone, no i zostało mi troche kaski w kieszeni. Będzie na dzisiejsze pneumokoki (130 zł), ale chciałam jej kupić jakieś zabawki i zastanawiam się nad garnuszkiem, albo takimi klockami klik
siedze i przeglądam all

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:23   #2622
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Vaniliowa mi huggissy BARDZO podeszły. Ja je bardzo lubię.
Dobrze wiedziec zobacze ile mnie wyjdą po obniżce bo jeśli wyjda drożej niz dady to nie kupie
Stary 2012-01-04, 10:24   #2623
DaKaro
Zadomowienie

Vaniliova nie sa najgorsze, ja uzywalam tych Premium.

Cytat:
Czyżby ja?
Ale dziś gaszę wcześniej, bo coś mi się spać chce
To do Ciebie nie podobne .

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

od 2giej nie śpie. mała świruje juz drugą noc, wyspana o 3 teraz siedzi mi na kolanach i zrobiła koopkę. Mam nadzieje, ze jeszcze pośpimy.
Wspolczuje. I jak tu funkcjonowac w dzien normalnie?

Cytat:
Cześć.

Ale u nas paskudna pogoda. Brrrr
Mały śpi ( mam nadzieję, że pośpi chociaż pół godziny ). Jak czytam jak Wasze dzieciaki śpią ładnie, to aż mnie żal w sercu ściska
U nas 6.20 i pobudka. No i koło 9.30 krótka drzemka. No i potem coś dłuższego koło 3-4.

Telik przepięknie wyglądacie. Kojarzysz mi się w ogóle jak z takich serialów amerykańskich jakaś lasencja ( np. z jakiejś plotkary, glee itp. )

jak to jest z mieszaniem tego mleka? Bo na opakowaniu dziwnie pisze. Ze najpierw wsypuje się proszek do butelki, zalewa 3/4 wody, a potem resztę. Jak to jest ??

qrwa wstał

DaKaro a może spróbujecie też popatrzeć w agencjach nieruchomości? Kwatera.mielec.pl . lokum.mielec.pl - niektóre są fajne ogłoszenia ( raczej bardziej sprzedaż niż wynajem )
I zapraszam do mnie na kawkę z Malwi! Może w przyszłym tygodniu? Co Wy na to? podjechałabym po Was z chęcią! Mogłybyśmy się tak umówić. Było by mi bardzo miło !

Nie ma neroli, zmalowanej...
Gdy probowalam Malwince podawac Combiotik, to mieszalam bez tych wszystkich ceregieli, tak jak zwykle mleko. A co do spotkania, to z mila checia .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:32   #2624
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Vaniliova są 2 rodzaje huggisów ja lubię te nowe one są podobne do pampersów premium.
Marina ja kiedyś dawałam tego Hippa i mieszałam normalnie.
U Nas się ono sprawdzało ale zmieniłam na Bebilon bo ono jest bardziej dostępne
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:40   #2625
patik87
Zakorzenienie

Vaniliova kupiłam na próbę jedną paczkę huggiesów bo w tesco dobra promocja na nie była.
Zużyłam narazie 1 szt, nie wiem jak z chłonnością bo od razu kopa poszła. Ale w dotyku mnie nie zadowoliły. Takie sztywne jakby tekturę miały
Szata graficzna b. ładna Motywy z k. puchatka

Scio śniłaś mi się dzisiaj. Byłam u Ciebie w odwiedzinach To może ja to ten diabeł co Ci się śnił? hehe

Dałam dzisiaj Sarce pierwszy raz gluten. Łyżkę kaszki manny żółtej z bobovity dodałam do kleiku i dałam łyżką.
Jak się przeliczna ilość glutenu na słoiczki? na na 125 g jabłuszka ile tego glutenu?
Stary 2012-01-04, 10:43   #2626
mamad1
Zadomowienie

Przepraszam, że chwilowo nie odniosę się do Waszych postów, ale zaczęłam drążyć temat przybierania na wadze dzieci piersiowych. Niestety nie mogę naleźć siatek centylowych wg WHO dla wagi albo mi się nie otwierają. Znalazłam jednak coś takiego http://mlekomamy.pl/uploads/czytelni...publikacja.pdf, zwłaszcza strona 24 (10 w programie)

Jednak znalazłam te siatki. tutaj są linki (ewentualnie trzeba zmniejszyć procentowo obraz): http://forum.gazeta.pl/forum/w,21000...tki_linki.html

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-01-04 o 10:56
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:59   #2627
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Vaniliova nie sa najgorsze,
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
[FONT=Book Antiqua]Vaniliova są 2 rodzaje huggisów ja lubię te nowe one są podobne do pampersów premium.
Dzięki dziewczyny za opinie
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Vaniliova kupiłam na próbę jedną paczkę huggiesów bo w tesco dobra promocja na nie była.
Zużyłam narazie 1 szt, nie wiem jak z chłonnością bo od razu kopa poszła. Ale w dotyku mnie nie zadowoliły. Takie sztywne jakby tekturę miały
Szata graficzna b. ładna Motywy z k. puchatka

Dałam dzisiaj Sarce pierwszy raz gluten. Łyżkę kaszki manny żółtej z bobovity dodałam do kleiku i dałam łyżką.
Jak się przeliczna ilość glutenu na słoiczki? na na 125 g jabłuszka ile tego glutenu?
Patik Sara testowała chłonność
A jesli chodzi o gluten to ja jestem goopia z tego i nie wiem jak dawać na razie daje łyżeczke na słoiczek ale nie wiem czyto nie za mało
Stary 2012-01-04, 11:19   #2628
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Dziubek plażuje
na plaży, na plaży fajnie jest

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
My już od 6 na nogach
Dzieć marudzi od rana, leżaczek beee, mata beee, najlepiej żeby mama leżała z nią na podłodze albo nosiła od rana na rękach!!!!

jeszcze uwielbia się abwić z nami w "chowanego" zakrywa twarzyczkę pieluszką, a my mówimy "gdzie jest Ala" i wtedy się odkrywa i śmieje i tak w kółko
u mnie to samo , ręce i chodzenie bo ręce i siedzenie to już nie

my też uwielbiamy zabawę w chowanego, jak mówię : gdzie jest Szymuś , to wszystkimi końcówkami wierzga

Brumek, Lilkaa82

bry
u nas coraz gorzej nie mogę od niego odejść bo ryk niesamowity
nocki coraz gorzej, jak był młodszy to przesypiał całe noce a teraz pobudka coraz wcześniej no i je dwa razy w nocy

aż się boje dzisiejszego i jutrzejszego dnia bo siedze z nim do późnego wieczora sama (tż ma zakupy do załatwienia i po receptę na pneumo jedzie ) a na spacer nie wychodzimy bo samochód bierze , będzie jazda
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:19   #2629
Kolina
Zadomowienie

dzień dobry
wstaliśmy, zjedliśmy, piję kawę a Dawid walczy z gryzakiem

ale dziś ponury dzień
ale wiosna tuż tuż, już bliżej niż dalej

Cytat:
CZesc

Kolina u nas jest to amo, alarmy przez sen. Grzybicy skóry dostał koteczek. A bujam się z leczeniem od czerwca, bo wcześniejsza wet stwierdziła, ze alergia, dopiero ten wziął skrobine i stwierził, że grzybek.
Zresztą dziś Agata obudziła się o 2 (kot ją obudził szukając wody) i do 3 gadała w łóżeczku. W końcu wzięliśmy ją do siebie i usnęła z nami. Lubie tak spać we trójke
Ale okropny sen miałam. Sniły mi się jakieś diabły, jakby mnie chciały opętać. I ja wiedziałam, że śpi i tak myślę, żeby się obudzić i kręcę głową, obudziłam się cała telepiąc. Makabra

Brumku
za szczepienie i kolędę

od czerwca, to bardzo długo, coś nie tak jest
jakiego grzybka znaleźli? jak mikrosporum canis to dość latwo się to leczy - polecam szczepionkę BiocanM podaje się bodajże dwie dawki (nie pamiętam na tę chwilę...), w każdym przypadku polecam płyn imaverol, bardzo wydajny i nie drogi - normalnie przecierasz kota gąbeczką - jest bardzo dobry, skuteczny i tani jest też clotrimazolum - nasz ludzki lek - oba ostatnie mają bardzo szeroki zakres działania

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
...Kolina, pokaż tą super deskę

...
taka wielka - z kotem of course
w załączniku zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
za mieszkanko
za usg

Bardzo dobrze zrobiłaś odwołać tego ministra albo lepiej nie bo taką kase zgarnie na dowidzenia że szok

1. Koledowy dzień na watku my daliśmy księdzu i ministrantom jak Ty
2. Krystianek ma łóżeczko troche podwyższone , a o poduszke to zapytam jutro w poradni rehabilitacyjnej
3. U nas pediatra stwierdziła tylko tyle że mamy trzymać sie tego co napisane na słoiczku
4. straszna tragedia
...
dziękuję
ciekawa jestem co Tobie powie

Huggies nieużywałam nigdy

Cytat:
Tak właśnie grzebie w necie i jest ten Nutramigen Lgg jego cena rynkowa to 69 zł, zwykła Nutra jest połowe tańsza. Skoro Nutra zwykła była za droga do refundacji to ten lgg nie. Ja chyba jestem na to za głupia.
...
no bo tu logiki nie ma... po prostu ktoś miał większą siłę przebicia....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg deska.jpg (37,3 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-01-04, 11:21   #2630
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Dzis zabawiałam nie jedną kaczuszka a czterema i dalej wrzask
a moze sprobuj w dzien raczki w zlewie umyc troche niech sie woda pobawi... a przy porannym myciu buzi spokoj???

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy pieluchy Hugies sa takie koszmarne ????? Bo też mam na nie bon
ja osobiscie bym ich za darmo nie chciala

my niedawno wstalismy
znow mi dziecko do 10 spalo
wiec i ja tysz
zasnal o 20.30
pobudka o 1
i o 7.30

poniewaz wszystko wczoraj zrobila
dzis zostaly mi porzadki w szafie .....

noi chodzi dzis u nas ksiadz.
.... baed sama z babcia.....

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
taka wielka - z kotem of course
w załączniku zdjęcie
nie no idealna dla Ciebie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:22   #2631
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Zmieniając temat Agata wczoraj dostała od moich rodziców krzesełko. Używane, bo gdzieś tam znajomy znajomego. Ale fajne, zadbane, niezniszczone, no i zostało mi troche kaski w kieszeni. Będzie na dzisiejsze pneumokoki (130 zł), ale chciałam jej kupić jakieś zabawki i zastanawiam się nad garnuszkiem, albo takimi klockami klik
siedze i przeglądam all
u nas garnuszek leży odłogiem, nie interesuje go w zasadzie oprócz chwili gdy mu nosek świeci i pośpiewa
Stary 2012-01-04, 11:25   #2632
Kolina
Zadomowienie

zjadłam czekoladkę z choinki
jak teraz patrzę to chyba ostatnią... czyli 90% sama pochłonęłam
nigdy nie schudnę
Stary 2012-01-04, 11:27   #2633
wodaqua
Zadomowienie

Heloł!
Jakaś bez humoru jestem i do tyłka
Chociaż dzisiaj mamy święto z okazji ukończenia 5 miesiąca przez Zosię
Jest już taka duża, ostatnie dni jakoś dziwnie mi się przygląda, chyba wchodzi w ten skok dot. lęku separacyjnego m.in. bo jakoś sama nie wysiedzi, najważniesze, żeby miała mnie na oku. Miłe to w sumie ale może być uciążliwe...
Idę nadrabiać.
Acha, wstawiłam fotę w k

Idę nadrabiać, potem spacer obiad i takie tam...
Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:29   #2634
brumek
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie kciuki Dobrze trzymałyście, bo szczepienie nie dość, że się odbyło, to jeszcze Tymek super je zniósł
My bierzemy te pojedynce, więc miał trzy wkłucia, przy czym płakał tylko po jednym. Po pozostałych dwóch tylko jęknął. A i po tym ostatnim to płaczu było jakiś 15 sekund, póki go nie wzięłam na ręce. Twardy zawodnik mi się trafił

No i wiadomość dnia - NIE MA ANEMII!!!!! Wyleczyliśmy! Erytrocyty wysokie, hemoglobina ponad 11. Ale się cieszę Chociaż żelazo dalej kazała brać, profilaktycznie.

I dostaliśmy zaświadczenie, że Tymuś może chodzić na basen

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Gluten - ja nadal nie wiem co z nim zrobie, podejrzewam, ze we czwartek nasza pediatra bedzie mi mowila o wprowadzaniu juz innego jedzenia i pewnie glutenu, ale ja chcialabym jeszcze pociagnac sama piers.
A reszta dziewczyn piersiowych jak robicie? Aania? Brumek? Telik?
Ja chcę wprowadzić gluten w 6. miesiącu, czyli gdzieś za miesiąc.
Dziś spytałam o to pediatry i powiedziała, że tak będzie ok, bo terez to za wcześnie.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ala wczoraj boki zrywała ze śmiechu, gdy kulałam jej cukierka w pazłotku i mówiłam "kulululu" niesamowite jak takie prozaiczne rzeczy, czynności często przypadkowo wykonane rozśmieszają dzieci żadna zabawka nie przynosi jej tyle radości a i jeszcze uwielbia się abwić z nami w "chowanego" zakrywa twarzyczkę pieluszką, a my mówimy "gdzie jest Ala" i wtedy się odkrywa i śmieje i tak w kółko
Dokładnie tak! Też uwielbiam odkrywać takie codzienne czynności, które ni z tego, ni z owego, doprowadzają Tymcia do śmiechu

Cytat:
To też trzymam Za szczepienie oczywiście, bo z księdzem to sobie jakoś poradzicie

Cytat:
Ja nie znoszę, ale miałam tylko jeden rodzaj kiedyś. U nas przeciekały i były jakieś takie sztuczne, że bałam sie odparzenia pupy.
Ale z tego co zauważyłam, to pieluchy są bardzo indywidualną sprawą i te które ktoś kocha, innego strasznie denerwują i na odwrót

Cytat:
siedze i przeglądam all
No i super To jeden wydatek Wam odpadnie
Stary 2012-01-04, 11:30   #2635
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
nie no idealna dla Ciebie
mówiłam że bossssska (dla mnie )

za kolędę to nic że sama z babcia będziecie
ja też miałam być sama ale poprosiłam mamę by przyszła, bo u nas trzeba wyjść po księdza i jakoś to byłoby trudne przy Dawidzie sterczeć na ulicy
no i całkowicie sama to jakoś tak stresująco...
Stary 2012-01-04, 11:34   #2636
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
u nas coraz gorzej nie mogę od niego odejść bo ryk niesamowity
nocki coraz gorzej, jak był młodszy to przesypiał całe noce a teraz pobudka coraz wcześniej no i je dwa razy w nocy

aż się boje dzisiejszego i jutrzejszego dnia bo siedze z nim do późnego wieczora sama (tż ma zakupy do załatwienia i po receptę na pneumo jedzie ) a na spacer nie wychodzimy bo samochód bierze , będzie jazda
Współczuję, ale na pocieszenie powiem, że to na pewno chwilowe i lada dzien minie. I pewnie masz rację, że to ten skok

Cytat:
zjadłam czekoladkę z choinki
jak teraz patrzę to chyba ostatnią... czyli 90% sama pochłonęłam
nigdy nie schudnę

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Chociaż dzisiaj mamy święto z okazji ukończenia 5 miesiąca przez Zosię
Brawa dla solenizantki

Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że dziś u lekarza Tymuś ważył 6780 g. Idzie jak burza Co prawda na naszej wadze zawsze jest ciut mniej, ale i tak ładnie
Stary 2012-01-04, 11:34   #2637
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:

Ja jak to mleko dawałam to nigdy się tak nie bawiłam... Normalnie mieszałam od razu całość.
Stary 2012-01-04, 11:41   #2638
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że dziś u lekarza Tymuś ważył 6780 g. Idzie jak burza Co prawda na naszej wadze zawsze jest ciut mniej, ale i tak ładnie
brawo za szczepnie,no to faktycznie Tymek idzie jak burza moja wazy 6kg
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:41   #2639
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie kciuki Dobrze trzymałyście, bo szczepienie nie dość, że się odbyło, to jeszcze Tymek super je zniósł
My bierzemy te pojedynce, więc miał trzy wkłucia, przy czym płakał tylko po jednym. Po pozostałych dwóch tylko jęknął. A i po tym ostatnim to płaczu było jakiś 15 sekund, póki go nie wzięłam na ręce. Twardy zawodnik mi się trafił

No i wiadomość dnia - NIE MA ANEMII!!!!! Wyleczyliśmy! Erytrocyty wysokie, hemoglobina ponad 11. Ale się cieszę Chociaż żelazo dalej kazała brać, profilaktycznie.
dla dzielnego i zdrowego Tymka
Stary 2012-01-04, 11:55   #2640
Kolina
Zadomowienie

brawo dla dzielnego Tymka
waga super - idealna

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

zmykam na pocztę, muszę wysłać parę rzeczy które sprzedałam na allegro

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości