|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
No jaki ja głupi babsztyl jestem
Jasne że trzymam kciuki Brumek, Lilkaa82
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
ja dzis mam szczepienje to sie wypytam pediatry ale chyba poczekam do skonczonych 6 mies z podawaniem nowosci
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku
![]() Johny jeszcze śpi
|
#2614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() mocne!i jak poszło? ![]() Cytat:
Babcie tak mają chyba. Moja mama na szczęście mówi normalnie, tata już też, bo zaczynał tak seplenić, ale to matka była ciekawe jak jej dziecko mówić zacznie![]() Cytat:
![]() nie, to dwie różne rzeczy są Cytat:
Cytat:
![]() Kolina, pokaż tą super deskę ![]() http://www.tvn24.pl/-1,1730075,0,1,s...wiadomosc.html
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
MAPA - JA Z Koszalina, jak w profilu!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
No to dospała od 6 do 8 mej, ona, bo ja wybita byłam i tak tylko drzemałam. Normalnie czuje się jakbym mega kaca miała...po co mi alkohol
Karolina mi go doskonale zastępuje - w dzień mam z nią ubaw, a po nocy mega ból głowy![]() Wybaczcie, że dziś bez kurtuazji, ale lepiej do mnie bez kija nie podchodzić
Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-01-04 o 09:11 |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ale u nas paskudna pogoda. Brrrr Mały śpi ( mam nadzieję, że pośpi chociaż pół godziny ). Jak czytam jak Wasze dzieciaki śpią ładnie, to aż mnie żal w sercu ściska ![]() U nas 6.20 i pobudka. No i koło 9.30 krótka drzemka. No i potem coś dłuższego koło 3-4. Telik przepięknie wyglądacie. Kojarzysz mi się w ogóle jak z takich serialów amerykańskich jakaś lasencja ( np. z jakiejś plotkary, glee itp. ) dziewczyny podające Hipp Combiotik : jak to jest z mieszaniem tego mleka? Bo na opakowaniu dziwnie pisze. Ze najpierw wsypuje się proszek do butelki, zalewa 3/4 wody, a potem resztę. Jak to jest ?? qrwa wstał DaKaro a może spróbujecie też popatrzeć w agencjach nieruchomości? Kwatera.mielec.pl . lokum.mielec.pl - niektóre są fajne ogłoszenia ( raczej bardziej sprzedaż niż wynajem ) I zapraszam do mnie na kawkę z Malwi! Może w przyszłym tygodniu? Co Wy na to? podjechałabym po Was z chęcią! Mogłybyśmy się tak umówić. Było by mi bardzo miło ! Nie ma neroli, zmalowanej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-04 o 09:44 |
|
|
|
#2618 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję A takiej kaszki nie można podawać dziecku z łyżeczki? Cytat:
przynajmniej Ci ulżyło. Cytat:
ja przeczytam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja gluten niedługo a całą resztę jak Radek będzie miał 5,5 miesiąca. |
|||||||
|
|
|
#2619 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za mieszkanko za usg Cytat:
albo lepiej nie bo taką kase zgarnie na dowidzenia że szok Cytat:
my daliśmy księdzu i ministrantom jak Ty ![]() 2. Krystianek ma łóżeczko troche podwyższone , a o poduszke to zapytam jutro w poradni rehabilitacyjnej 3. U nas pediatra stwierdziła tylko tyle że mamy trzymać sie tego co napisane na słoiczku ![]() 4. Cytat:
dla Scio i BrumkaCytat:
Nocka standardowa już sie przyzwyczaiłam Krystuś od 7 nie śpi bo mega koopa w pampersie ![]() Tż przyszedł wkur......y z pracy ![]() Dostałam bony na dzieciowe rzeczy do tesco Dziewczyny powiedzcie mi czy pieluchy Hugies sa takie koszmarne ????? Bo też mam na nie bon
|
|||||
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliowa mi huggissy BARDZO podeszły. Ja je bardzo lubię.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie grzebie w necie i jest ten Nutramigen Lgg jego cena rynkowa to 69 zł, zwykła Nutra jest połowe tańsza. Skoro Nutra zwykła była za droga do refundacji to ten lgg nie. Ja chyba jestem na to za głupia.
![]() Zmieniając temat Agata wczoraj dostała od moich rodziców krzesełko. Używane, bo gdzieś tam znajomy znajomego. Ale fajne, zadbane, niezniszczone, no i zostało mi troche kaski w kieszeni. Będzie na dzisiejsze pneumokoki (130 zł), ale chciałam jej kupić jakieś zabawki i zastanawiam się nad garnuszkiem, albo takimi klockami klik siedze i przeglądam all |
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2623 | ||
|
Zadomowienie
|
Vaniliova nie sa najgorsze, ja uzywalam tych Premium.
To do Ciebie nie podobne .Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova są 2 rodzaje huggisów ja lubię te nowe one są podobne do pampersów premium.
Marina ja kiedyś dawałam tego Hippa i mieszałam normalnie. U Nas się ono sprawdzało ale zmieniłam na Bebilon bo ono jest bardziej dostępne
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova kupiłam na próbę jedną paczkę huggiesów bo w tesco dobra promocja na nie była.
Zużyłam narazie 1 szt, nie wiem jak z chłonnością bo od razu kopa poszła. Ale w dotyku mnie nie zadowoliły. Takie sztywne jakby tekturę miały ![]() Szata graficzna b. ładna Motywy z k. puchatka Scio śniłaś mi się dzisiaj. Byłam u Ciebie w odwiedzinach To może ja to ten diabeł co Ci się śnił? hehe Dałam dzisiaj Sarce pierwszy raz gluten. Łyżkę kaszki manny żółtej z bobovity dodałam do kleiku i dałam łyżką. Jak się przeliczna ilość glutenu na słoiczki? na na 125 g jabłuszka ile tego glutenu?
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że chwilowo nie odniosę się do Waszych postów, ale zaczęłam drążyć temat przybierania na wadze dzieci piersiowych. Niestety nie mogę naleźć siatek centylowych wg WHO dla wagi albo mi się nie otwierają. Znalazłam jednak coś takiego http://mlekomamy.pl/uploads/czytelni...publikacja.pdf, zwłaszcza strona 24 (10 w programie)
Jednak znalazłam te siatki. tutaj są linki (ewentualnie trzeba zmniejszyć procentowo obraz): http://forum.gazeta.pl/forum/w,21000...tki_linki.html Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-01-04 o 10:56 |
|
|
|
#2627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jesli chodzi o gluten to ja jestem goopia z tego i nie wiem jak dawać na razie daje łyżeczke na słoiczek ale nie wiem czyto nie za mało
|
||
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
na plaży, na plaży fajnie jest
Cytat:
my też uwielbiamy zabawę w chowanego, jak mówię : gdzie jest Szymuś , to wszystkimi końcówkami wierzga Brumek, Lilkaa82 ![]() bry u nas coraz gorzej nie mogę od niego odejść bo ryk niesamowity ![]() nocki coraz gorzej, jak był młodszy to przesypiał całe noce a teraz pobudka coraz wcześniej no i je dwa razy w nocy ![]() aż się boje dzisiejszego i jutrzejszego dnia bo siedze z nim do późnego wieczora sama (tż ma zakupy do załatwienia i po receptę na pneumo jedzie ) a na spacer nie wychodzimy bo samochód bierze , będzie jazda
|
|
|
|
|
#2629 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
wstaliśmy, zjedliśmy, piję kawę a Dawid walczy z gryzakiem ale dziś ponury dzień ![]() ale wiosna tuż tuż, już bliżej niż dalej Cytat:
od czerwca, to bardzo długo, coś nie tak jest jakiego grzybka znaleźli? jak mikrosporum canis to dość latwo się to leczy - polecam szczepionkę BiocanM podaje się bodajże dwie dawki (nie pamiętam na tę chwilę...), w każdym przypadku polecam płyn imaverol, bardzo wydajny i nie drogi - normalnie przecierasz kota gąbeczką - jest bardzo dobry, skuteczny i tani jest też clotrimazolum - nasz ludzki lek - oba ostatnie mają bardzo szeroki zakres działania taka wielka - z kotem of course w załączniku zdjęcie Cytat:
ciekawa jestem co Tobie powie Huggies nieużywałam nigdy no bo tu logiki nie ma... po prostu ktoś miał większą siłę przebicia....
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
a moze sprobuj w dzien raczki w zlewie umyc troche niech sie woda pobawi... a przy porannym myciu buzi spokoj???
Cytat:
![]() my niedawno wstalismy znow mi dziecko do 10 spalo wiec i ja tysz ![]() zasnal o 20.30 pobudka o 1 i o 7.30 ![]() poniewaz wszystko wczoraj zrobila dzis zostaly mi porzadki w szafie ..... ![]() noi chodzi dzis u nas ksiadz. .... baed sama z babcia..... ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
zjadłam czekoladkę z choinki
jak teraz patrzę to chyba ostatnią... czyli 90% sama pochłonęłam ![]() nigdy nie schudnę
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
Jakaś bez humoru jestem i do tyłka ![]() Chociaż dzisiaj mamy święto z okazji ukończenia 5 miesiąca przez Zosię Jest już taka duża, ostatnie dni jakoś dziwnie mi się przygląda, chyba wchodzi w ten skok dot. lęku separacyjnego m.in. bo jakoś sama nie wysiedzi, najważniesze, żeby miała mnie na oku. Miłe to w sumie Idę nadrabiać. Acha, wstawiłam fotę w k ![]() Idę nadrabiać, potem spacer obiad i takie tam... Miłego dnia! |
|
|
|
#2634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki
My bierzemy te pojedynce, więc miał trzy wkłucia, przy czym płakał tylko po jednym. Po pozostałych dwóch tylko jęknął. A i po tym ostatnim to płaczu było jakiś 15 sekund, póki go nie wzięłam na ręce. Twardy zawodnik mi się trafił ![]() No i wiadomość dnia - NIE MA ANEMII!!!!! Wyleczyliśmy! Chociaż żelazo dalej kazała brać, profilaktycznie.I dostaliśmy zaświadczenie, że Tymuś może chodzić na basen ![]() Cytat:
Dziś spytałam o to pediatry i powiedziała, że tak będzie ok, bo terez to za wcześnie. Cytat:
Cytat:
Za szczepienie oczywiście, bo z księdzem to sobie jakoś poradzicie ![]() Cytat:
Ale z tego co zauważyłam, to pieluchy są bardzo indywidualną sprawą i te które ktoś kocha, innego strasznie denerwują i na odwrót ![]() Cytat:
To jeden wydatek Wam odpadnie
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
mówiłam że bossssska
)za kolędę to nic że sama z babcia będziecieja też miałam być sama ale poprosiłam mamę by przyszła, bo u nas trzeba wyjść po księdza i jakoś to byłoby trudne przy Dawidzie sterczeć na ulicy no i całkowicie sama to jakoś tak stresująco...
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że dziś u lekarza Tymuś ważył 6780 g. Idzie jak burza Co prawda na naszej wadze zawsze jest ciut mniej, ale i tak ładnie
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie mieszałam od razu całość.
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnego i zdrowego Tymka |
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
brawo dla dzielnego Tymka
![]() waga super - idealna ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- zmykam na pocztę, muszę wysłać parę rzeczy które sprzedałam na allegro
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

Jasne że trzymam kciuki

ciekawe jak jej dziecko mówić zacznie
z pszenicy durum
Musze ogarnąć domostwo i siebie.
Karolina mi go doskonale zastępuje - w dzień mam z nią ubaw, a po nocy mega ból głowy

jak juz są ugadani z producentem to powinno pisać juz dawno, ze od tego i tego Nutra wraca.
za mieszkanko