Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 13:26   #2581
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość

dziecko diabłem i nazwaliscie je LUCYferzarcik
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:26   #2582
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dzięki dziewczynki
Dam znać co i jak, wolę pojechać, żeby się tak nie stresować

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:27   #2583
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
no wlasnie, tez tak myslalam o tych jedynkach ze sa malutkie, a jak bedzie miec ponad 3 kg to mozna kupic juz 2. a ze moj juz teraz ma ponad 3 kg to chyba lepiej kupic 2

majty jednorazowe musze kupic, a podpaski jakie bierzecie? ja kupilam te grube bella najdluzsze, ale nie wiem czy nie lepiej kupic jeszcze tych wiekszych calkiem? jak wy macie?
nie, wcale nie lepiej, nawet jak malec jest ponad 3kg na początek powinna być 1 bo w 2 sie utopi
ja mam mega podpachy z Belli, Bella Mama - 2 op.
normalne podpaski to potem, na początek te poporodowe radzę ci wziąć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:39   #2584
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
dzieki bo już np przeczytałam gdzieś, że przez to że matka byla chora to dzicko urodziło sie z wrodzonym zapaleniem płuc! ja zawsze tez sama zwalczałam choroby, czosnek w tabletkach i syrop " prenalen" i przechodziło, ale tym razem coś nie skutkuje mam nadzieje że dzidzia się nie pospieszy, a ty w którym tyg chorowałaś? ja ostatnio przed swietami i teraz znow!
teraz jestem w koncowce 37 tyg i wlasnie tak mocno mnie zlapalo z tydzien temu, ze musialam do lekarza i dala mi ten antybiotyk, powiedziala mi ze lepiej sie wyleczyc przed porodem, bo mnie poloza na sale osobna, no bo chora. zreszta nie wyobrazam sobie przec majac chore zatkane zatoki, bol glowy itp najlepiej idz do lekarza niech ci przepisze cos na chorobe, widzisz moja lekarka dala mi od razu antybiotyk, zeby szybko przeszlo i nie martw sie, bedzie wszystko dobrze ten duomox mozna nawet maluszkom podawac dlatego mi go chyba przepisala a przeciez juz mamy malego czlowieczka w brzuchu trzymam kciuki za zdrowko

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nie, wcale nie lepiej, nawet jak malec jest ponad 3kg na początek powinna być 1 bo w 2 sie utopi
ja mam mega podpachy z Belli, Bella Mama - 2 op.
normalne podpaski to potem, na początek te poporodowe radzę ci wziąć
zreszta nie ma co oszczedzac na malenstwu kupie 1, bo to chyba masz racje ze najlepiej, w koncu od 1 sie zaczyna, a jak mi zostana to oddam kolezance, ktora miesiac po mnie bedzie rodzic. a ze takie bella mama sa to nie wiedzialam, tez kupie wezme i te i te. nie zaszkodzi

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:41   #2585
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nie wiem Agatek. Mam wpisane w karcie 2 x 4 mg jeśli dobrze rozczytałam.
Ja dostałam te zastrzyki 2x3ampułki nazywały się coś na c,a dostałam je w 31 t.c.
Cytat:

MissZuzia ja jestem z 13 kwietnia a moja siostra z 13 listopada a do tego piątkowego
Ja też z 13 w piątak
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Czubasku, byłam u gina, kazał mi się położyć na oddział na obserwację
Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju.
Jak trzeba, to mogę leżeć i w szpitalu, tylko niech z malutką będzie ok
Kochana bedzie dobrze

Gratuluję Blanszor,Małej stópce i Magdzie1804 dzieciątek,a za nawojke trzymam kciuki

Ale dziś mam mega głoda,ciągle bym coś jadła.Widzę ,że jutro dzień wizyt u ginów ,ja też mam na 18,40Chciałam się teraz przespac ale sąsiad idiota rozwalił muzę
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:41   #2586
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, zresztą nawet Uska chyba pisała, żeby 1 kupować a jej mały nie taki malutki całkiem tzn. nie że wielki jakiś, ale ponad 3 kg

Agawoo

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:42   #2587
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

siemano

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Meldujemy sie .
Alan urodzil sie wczoraj o 9:50. Wazyl 4 kg , 54 cm. Bol przez pierwsze 6h po cc byl duzy, wieczorem juz bylo ok. Alan pil troszke cyca. Na nic go zabrali bo nie moge jeszcze wstawac. Dzis rani mnie podniosa. Alan jest slodziak. Dziwnie sie czuje jak nie ma brzucha . Buziaki
gratulacje
czytam dalej
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:42   #2588
czubasek20
Zakorzenienie

Szwagierki córeczka przy narodzinach miała 2800g i w pampersach 1 tonęla więc 2 w ogóle odpadają według mnie. No chyba że bobas ma mieć z 5 kg

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:46   #2589
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

[
gratulacje dla Was tez

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

ło matko poszalały

Cytat:
A nie mówiłam?? Opiły się rycynki i teraz rodzą hurtem!!!!!!!!!!!

A więc:

magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"

Gratulujemy mamusi, która dzielnie wyczekiwała swojej pociechy!!!!!!!!! :piejmy:

Rycynka jednak zdziałała cuda...

No to co...... której dziś polać rycynki??
gratulacje i dla Was
czylu rycynka działa
Stary 2012-01-04, 13:46   #2590
raqla
Raczkowanie

Dzień dobry!
O rany, ale się działooooo
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Alan urodzil sie wczoraj o 9:50. Wazyl 4 kg , 54 cm.
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Hej o 5 rano odeszły mnie wody jadę rodzić trzymajcie kciuki
Chociaż pewnie już tulisz dzidziolka...

[QUOTE=*Agatek*;31397617]Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

Gratulacje!!

Cytat:
A więc:
magda1804:
"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam sobie ten napar z majeranku...
Jak mnie kochany mąż urządził:
zalałam majeranek wrzątkiem i wyszłam się przebrać, żeby od razu wskoczyć do łóżka z ciepłym. Wracam, a mężol stoi nad kubkiem i się krzywi... przecedziłam, już miałam dodać miodku ale spróbowałam i stwierdziłam, że wypiję bez, bo miód nie pasuje do smaku... a smakowało mi jak woda z grochówki... tzn. b. słona...
No i poszłam z kubkiem do wyrka, a mąż się cały czas ze mnie nabijał... wypiłam dzielnie, po czym powiedział, że dosypał mi do tej mikstury łopatkę soli (na jakieś 200ml wody).
A ja myślałam, że mam jakiś dziwny majeranek
Jestem zdolna
O mamo! To żem się urechotała Słona miksturka - a fuuuuj

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Teraz czas się do lekarza szykować, eh stresa mam Brzuszek coraz częściej napięty mimo tego, że prawie cały czas leżę, ruchy chyba też coś słabiej czuję od wczoraj, kłucie w dole brzucha pojawia się jak tylko z łóżka wstaję i nie wiem czy wody mi się nie sączą... A nawet leków jeszcze nie odstawiłam, oj chciałabym żeby już było po tej wizycie... Trzymajcie za mnie kciuki, co?

-----------------------------------------------------------------

Dzięki dziewczynki za info o majtasach - to teraz zastanawiam się czy wejdę w te XL, bo większych nie widziałam...
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:54   #2591
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Blanszor, mała_stópka,Magda ogromne gratulacje mamuśki

Nawojka

Czubasku
trzymaj sie dzielnie

Powiem Wam ze pończochy(w zasadzie podkolanówki ) uciskowe są rewelka, założyłąm na noc i pierwszy raz od 2óch tyg nie miałam spuchniętych nóg rano.

Staraupa
takie pytania są cholernie denerwujące, szczególnie jak się jest po terminie

Misieńka
nie ma Cię na pierwszej stronie bo jesteś na drugiej w zaginionych Za chwilę Cię przerzucę Proszę się ładnie udzielać a zostaniesz na liście Edit: wiedzę ze się odnalazłaś

Kaczuszka

enjoye ja bede rodzić w starej koszuli i nie przejmuję sie ze nie jest wyjściowa. Siostra jak rodziłą pierwszy raz to koszula szłą do wywalenia, całą z krwi była ale nastepne 2 porody koszule przeżyły, więc różnie bywa A dzieciaczka to różnie kłąda, u nas np pod koszulę na gołe ciało dlatego będę mieć rozpinaną

Aniaxxxx ja zaczynam od 2jek i mam 1 dużą paczke a później 3ki bo u nas czesto w promo były do pełno kupiłam. Jak dzidzia sie okarze malutka(w co wątpię) to dokupię dwójki

Anabelita kurcze nie wiem co sie stało z ta Twoją bezą, piekłąm z tego przepisu mnustwo razy z reszta to jest jeszcze stary przepis mojej mamy. Nie wiem jak pomóc

Boro już kończę nadrabiać i edytuję, ale cały czas o tym myślę hehe

A mnie kuje w dole brzucha i pobolewa.....cholerka niech sie już zacznie Jeszcze razo miałąm stracha bo dzidziol sie nie ruszał, tarmosiłąm brzuch i nic....poryczałam się ale zjadłąm śniadanie i z łaskawiec zaczął sie przeciągać........uff

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Agawoo
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:55   #2592
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
zalogowałam się więc na zakupach z dowozem w różnych marketach i będe sama je robić bo taniej wyjdzie nawet z zapłatą za dowóz niż jak go wyślę
o proszę jak zdolna dziewczynka

Cytat:
dziewczyny które chcą rodzic w rydygiera. Wiecie że jest remont łazienek i sal poporodowych? Od rana do wieczora słychać wiercenie i widać z okna spadający gruz.
Jeszcze trochę a nie będzie gdzie rodzić , oby nic w Madurowiczu się nie działo

Napisane przez bambusiek
Wczoraj zrobiłam sobie ten napar z majeranku...
Jak mnie kochany mąż urządził:
zalałam majeranek wrzątkiem i wyszłam się przebrać, żeby od razu wskoczyć do łóżka z ciepłym. Wracam, a mężol stoi nad kubkiem i się krzywi... przecedziłam, już miałam dodać miodku ale spróbowałam i stwierdziłam, że wypiję bez, bo miód nie pasuje do smaku... a smakowało mi jak woda z grochówki... tzn. b. słona...
No i poszłam z kubkiem do wyrka, a mąż się cały czas ze mnie nabijał... wypiłam dzielnie, po czym powiedział, że dosypał mi do tej mikstury łopatkę soli (na jakieś 200ml wody).
A ja myślałam, że mam jakiś dziwny majeranek
Jestem zdolna.

hahahahah dobrze, że miodku nie dodałaś, teraz powinnaś posłać pomstę na ukochanego mężunia

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2012-01-04 o 13:57
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:56   #2593
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Nie martw się przyjdzie pora i ogarniesz wszystko

Trzymam kciuki

GRATULACJE!!!!

GRATULACJE!!!!!

[/COLOR][/B]
Kaczuszka trzymam kciuki za prawko!!!!!!

to ja idę dalej spać....

[/SIZE]
Dzięki za kciuki - pomogły :winko:

Jeszcze wstrzymam się z rycynką parę dni.

Dziewczyny dzięki wielkie za kciuki, zdałam egzamin!!!

Mało spałam w nocy, sprawdzałam co chwila czy wody mi nie odchodzą bo taka byłam spocona z wrażenia.
Jutro wizyta i zobaczymy co powie doktorek bo jakoś tak mnie dziś z nocy szyja bolała przy skurczach, jak by mała głowę tam pchała [/QUOTE]

gratuluje!!!
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Ja tak miałam od niedzieli, słabe ruchy czułam, wczoraj pojechałam zatem do gina, na ktg zbyt płaski zapis, jutro powtórka, okazało się że mam wysokie ciśnienie i może to przez to. Jak się nie polepszy jutro szpital.
Ja jestem zdania żeby lepiej sprawdzić, przyczyn może być wiele, ciśnienie, mało wód, słabe przepływy a to wszystko niebezpieczne. Nasz intuicja wie co robi, warto jej słuchać że coś nas niepokoi i sprawdzić to może
zeby ktg sie poprawiło!
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dokładnie, zresztą nawet Uska chyba pisała, żeby 1 kupować a jej mały nie taki malutki całkiem tzn. nie że wielki jakiś, ale ponad 3 kg

Agawoo
jo tysz mam jedynki jak mały ma teraz koło 3200 to bedzie ok

Nawojka

Agatek pokazuj pojazd!!

zaraz do mnie kolezanka wpadnie a w pt druga chcą zdążyc przed porodem hehe
Stary 2012-01-04, 14:00   #2594
dph
Rozeznanie

Cytat:
ja się np. z Baby-Raj dogadałam poza allegro, bo chciałam sam ochraniacz - napisz do niego czy ci sprzeda sam zestaw z moskiterami/przybornikami itp. ale bez wypełnień
Myślałam, że jak nie chcesz wypełnień to tylko poszwy i ochraniacz
missZuzia a długo czekałaś na odpowiedź od baby-raj? bo ja wczoraj albo przedwczoraj wysłałam do nich maila czy właśnie nie ma tkiej opcji żeby mi sprzedali taki zestaw bez wypełnienia ale cisza nic mi nie odpisują.

Cytat:
Dph, ja baldachimu niet, ale te falbanki maskujące też mi się podobają Niestety, ta pościel którą kupiłam w zestawie falbanki nie miała :/ Ale poszukam jakiegoś materiału zbliżonego kolorem i poproszę teściową o uszycie
no właśnie ja też sobie pomyślałam że taką falbankę to żaden problem uszyć i w razie czego poproszę sąsiadkę a baldachim pamiętam że przy córce starszej się sprawdził bo jak świeciło słońce (a nie mam niestety rolet w pokoju i się ich do dziś nie dorobiłam) to troszkę zacieniał łóżeczko które stało blisko okna i teraz też tak będzie stało.
Wczoraj mnie mąż zagrzał. Złożył w końcu łóżeczko bo musiałam sprawdzić w jakim jest stanie - po dwójce dzieci. I pytam się go czy ustawiamy tak jak ze starszą córką, a on do mnie że ona nie pamięta jak stało łóżeczko ja wiem że on ma już 36 lat ale bez przesady takie rzeczy chyba się pamięta i to są uroki mamuś karmiących piersią - tatusiowie nawet nie wstają do dzieci bo po co i potem nawet nie pamiętają gdzie łóżeczko stało :P

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry, chciałam opisac wszystko jak będę juz na bieżąco, ale chyba nie dam rady, wiec napisze, a póxniej bede nadrabiac

Na początku gratulacje dla kolejnych mamus

A i wkradł sie błąd, pewnie z podniecenia źle napisałam agatkowi, Nokodem wazył 2970 i przyszedł na świat siłami natury

A od poczatku wyglądało to mniej więcej takk 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka dali mi go na chwilke i zabrali na sale operacyjne, bo popekałam strasznie i straciłam za duzo krwi wiec trzeba bylo zrobic transfuzje, a synus zostal z siostra i dzielnie czekal na mamusie po 2 godz bylismy juz razem i tak do dzis
jak mi ktos powie, ze porod nie boli to zabije i poki co wypisuje sie z tej przyjemnosci, choc dzidzius wynagradza wszystko

a tak poza tym to Nikoś ciagle spi, wstaje tylko na jedzenie i zmiane pieluszki. Ja tez calkiem spoko, tylko anaemii dostalam ale tam na dol wole nie zagladac i chyba z rok nie dam sie dotknac nikomu
czekamy wlasnie na wypis i wracamy do domku

mam nadzieje, ze cos zrozumialyscie z mojego haotycznego opisu

calujemy i moze uda nam sie dzis dodac jakies zdjecie do klubiku
paula najważniejsze że masz już wszystko za sobą i dzidzię przy sobie

Cytat:
Dzięki za kciuki - pomogły

Dziewczyny dzięki wielkie za kciuki, zdałam egzamin!!!
super że udało się zdać prawko

Cytat:
Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju.
będzie dobrze a lepiej sprawdzić jak cie coś niepokoi na pewno wszystko jest ok i szybko wrócisz do domku spokojniejsza

Cytat:
no wlasnie, tez tak myslalam o tych jedynkach ze sa malutkie, a jak bedzie miec ponad 3 kg to mozna kupic juz 2. a ze moj juz teraz ma ponad 3 kg to chyba lepiej kupic 2

majty jednorazowe musze kupic, a podpaski jakie bierzecie? ja kupilam te grube bella najdluzsze, ale nie wiem czy nie lepiej kupic jeszcze tych wiekszych calkiem? jak wy macie?
pampersy 1 są też z tego co pamiętam bardziej delikatne i dla pupci niemowlaka i bardziej wchłaniają kupkę którą maluch na początku robi do każdej pieluchy

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
HEJ KOCHANE! nie odzywam się bo net niestety ma problemy... już dzwoniłam i załatwiałam i w okolicach 10tego powinien być już ok a narazie to tylko tak mam jak złapię jakiś darmowy.
no to super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczynki za info o majtasach - to teraz zastanawiam się czy wejdę w te XL, bo większych nie widziałam...
no ja też się zastanawiam czy w te xl się zmieszczę sa też takie rozmiarowe chyba zastanawiam się na 44 lepiej luźniejsze niż uciskające :/
Stary 2012-01-04, 14:05   #2595
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

Agatek pokazuj pojazd!!
Agatek chyba przysnęła snem zimowym, biedaczysko nie wyspało się to teraz nadrabia, zaraz ją obudzimy,
Stary 2012-01-04, 14:11   #2596
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Kompletuję wyprawkę i torbę do szpitala i w związku z tym dręczy mnie jedno pytanie... w czym rodziłyście lub zamierzacie rodzić? Boję się kupować nowe koszule, żeby nie okazały się zaraz do wyrzucenia... A może wcale by się taka nie zużyła? Myślałam o starej koszuli nocnej, ale nie uważam jej za zbyt "wyjściową",a poza tym po porodzie mojego maluszka położą mi na tej koszuli, czy jak? Wiem, że może trochę głupie pytanie,ale jakoś nie daje mi to spokoju...
Ja kupiłam mega tanią koszulę nocną... w wieloryby, ale mam w nosie jak w niej wyglądam, bo to tylko na tę okazję (o ile w ogóle będzie potrzebna)

Cytat:
ja nie wiem co z tymi majtkami jednorazowymi, kupujecie?? a pampersy jedynki ?
Ja majty mam, ale ostatnio z ciekawości rozpakowałam i się w nie w życiu nie zmieszczę kupię jeszcze jedno opakowanie

Pampersy mam 1 i 2 do szpitala biorę 1, bo mniejsza paczka, no i nie wiadomo czy 2 nie będzie za duża.
Prognozowana waga mojego szkraba to ok. 3200, więc w 2 mógłby latać

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś kosmetyki dla małej - wszystko w Rossmanie z Babydream:

szampon, płyn do kąpieli, balsam, krem na pupę, krem na każdą pogodę, wzięłam też chusteczki z babydream bo promocja za 12,99 4 opakowania po 80 szt no i wkładki laktacyjne dla mnie i szczoteczkę z grzebykiem z canpola - czyli lista zamknięta teraz tylko torbę spakować i czekać na akcję poród
mam analogiczny zestaw prócz szamponu i balsamu, no i chyba zamiast płynu do kąpieli żel, a tam było napisane, że 2w1 z szamponem

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A to piernik jeden
Zrób mu jutro na śniadanie jajka na miękko (tylko wody z gotowania jajek nie wylewaj - przyda się na zaparzenie pysznej herbatki do śniadanka )
Dowcipniś jeden hhihii. Śmiać mi się chce jak nie wiem, no bo jak tak można swojej babie?
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
O mamo! To żem się urechotała Słona miksturka - a fuuuuj
Cytat:
hahahahah dobrze, że miodku nie dodałaś, teraz powinnaś posłać pomstę na ukochanego mężunia
Cieszę się, że dałam Wam powód do radości
Już myślę nad zemstą, ale na pewno nie poranną, bo mogłoby się to zakończyć mordem albo rozwodem

Znów boli mnie gardło wrrr...
A na obiadek lasagne z Lidla
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:14   #2597
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
missZuzia a długo czekałaś na odpowiedź od baby-raj? bo ja wczoraj albo przedwczoraj wysłałam do nich maila czy właśnie nie ma tkiej opcji żeby mi sprzedali taki zestaw bez wypełnienia ale cisza nic mi nie odpisują.
pytanie wysłałam im w okresie świąt, dokładnie 23.12, odpisali 27.12 i 28.12 dogadaliśmy się tak, że zrobiłam przelew a paczkę otrzymałam w ten poniedziałek.

Stary 2012-01-04, 14:15   #2598
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczyny,dostałam smsa od Ewuli83 - o 9:20 odeszły jej wody, leży pod ktg,trzymajcie kciukia ją czekam na przyjęcie do szpitala,dam znać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:18   #2599
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dziewczyny,dostałam smsa od Ewuli83 - o 9:20 odeszły jej wody, leży pod ktg,trzymajcie kciukia ją czekam na przyjęcie do szpitala,dam znać
ło Jezu- następna!!!!
no to

co tu się dzisiaj wyprawia szok

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Agatek chyba przysnęła snem zimowym, biedaczysko nie wyspało się to teraz nadrabia, zaraz ją obudzimy,
albo juz spaceruje z wózkiem coby się wprawić
Stary 2012-01-04, 14:23   #2600
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra, zmykam i pewnie już dziś nie zajrzę
Paaa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:29   #2601
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Zaciskam

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
albo juz spaceruje z wózkiem coby się wprawić
wszystkie futryny i rogi poobijane, rajdowiec(szałaput) szaleje

Idę tez się chyba położę bo mnie muli coraz bardziej, obiadu robić mam zakaz bo jedziemy uczcić prawko jeszcze tylko muszę pikolo arbuzowe gdzieś znaleźć
Stary 2012-01-04, 14:31   #2602
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Zaciskam

wszystkie futryny i rogi poobijane, rajdowiec(szałaput) szaleje

Idę tez się chyba położę bo mnie muli coraz bardziej, obiadu robić mam zakaz bo jedziemy uczcić prawko jeszcze tylko muszę pikolo arbuzowe gdzieś znaleźć
żeby tylko wózka od razu nie rozwaliła

udanego świetowania !!!
Stary 2012-01-04, 14:31   #2603
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Ewula

Paula ale miałaś przeżycie, dzielna kobitka z ciebie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:39   #2604
kamciurka
Zakorzenienie

Ewula kciukasy oby poszło sprawnie i bezboleśnie

Niki

Alex
Stary 2012-01-04, 14:40   #2605
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
o jaaaa a ona była dzień czy dwa przed moim terminem

kciuki

Stary 2012-01-04, 14:46   #2606
kamciurka
Zakorzenienie

dziewczyny, a ciekawe co z Likas, czy coś przegapiłam bo miała iść chyba do szpitala i na cc?

Niki

Alex
Stary 2012-01-04, 14:46   #2607
klaurencja
Raczkowanie

EWULA

co jest tak się rozrodziłyście? ;p
Stary 2012-01-04, 14:48   #2608
czubasek20
Zakorzenienie

za ewule
ja przed chwilą miałam ktg, mam regularne skurcze a chciałam jutro wyjść.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:50   #2609
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Szwagierki córeczka przy narodzinach miała 2800g i w pampersach 1 tonęla więc 2 w ogóle odpadają według mnie. No chyba że bobas ma mieć z 5 kg
nie no az tyle to na sto procent nie bedzie mial, hehe

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:55   #2610
Mijus
Rozeznanie

Kaczuszka gratulacje prawka

Cytat:
Wszystko będzie ok

Cytat:
a nie mówiłam powodzenia dla ewuli

_________________________ ___________

Ledwo co doszłam do fryzjera Normalnie musiałam usiąść na chodniku bo mi się słabo zrobiło, cholera wie dlaczego Oczywiście nikt do mnie nie podszedł - znieczulica w naszym kraju jest straszna!
Jakoś doczłapałam się do ławeczki w końcu ,posiedziałam i mi przeszło Dobrze że pogoda słoneczna i ciepło, bo tak to pewnie bym miała dupsko nie źle mokre
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości