|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Bożesz Ty mój, co tu się dzieje?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2012-01-04 o 10:05 |
|||
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Możemy sobie popiać ![]() No to kurka dziś ostro widzę rycynki się poleje a ja mówiłam, że sr.ć nie nadążycie, czyż nie?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Lucy no koleżanki rzuciły się hurtem na taśmę, na rozpakowanie paczki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-04 o 10:07 |
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Kamciurka trzymam mocno kciuki
taki ból może oznaczać powolne przygotowywanie się do porodu więc wszystko może być ok powiem wam że jestem wykończona. Te bóle były tak silne że mi na nogi promieniowało i płakałam ;/ ale po tych zastrzykach będę spokojniejsza. Już jeden dostałam. Jutro pewnie następna dawka. |
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
kolejnym świeżym mamusią gratulujemy
![]() kla ski:
|
#2495 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No to się wtryniły w kolejkę teraz a ja co??? nic
![]() Jadę do apteki i kupuję ten olejek, i tak jechać muszę, bo jutro mam siuśki do badania zanieść i pojemnik muszę kupić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko co to zmienia, jak co chwilę mam ochotę wybuchnąć płaczem, ale się powstrzymuję... Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź idź jedz, smacznego ![]() Potem się połóż, może Nawojka napisze ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ja za Ciebie również, żeby dzidzia posiedziała jeszcze troszkę i żebyś się tak nie męczyła z tymi bólami |
||
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze! - powtarzaj sobie to, dzieciaczek bedzie w lepszym nastroju! Trzymam za Was kciuki
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem Agatek. Mam wpisane w karcie 2 x 4 mg jeśli dobrze rozczytałam.
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed chwilą Magda napisała, że się dziewczynki przestraszyły pozajmowanych terminów (zdałam jej relacje co tu się wyrabia )i od razu się zaczęło coś dziać! Magda Was pozdrawia serdecznie i postara się załatwić lapka i opisać wszystko
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powtarzam dziś mają mnie odwiedzić teście z mama i przywieźć mi jakieś porządne jedzenie, muszę małą podtuczyc. Mąż też by przyjechał ale nie zdąży potem do pracy z łodzi dojechać
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
WOW ALE CZAD!! DZIEWCZYNY GRATULCJE!!!!!!! NO CO TU SIĘ DZIEJE, DZIDZUŚ ZA DZIDZIUSIEM!!
gratuluje: Alanka, Mai i Lenki a za rodzącą trzymam kciuki - doczekała się ![]() Teraz to jak z rozwiązanego worka się sypie.....pewnie co dzień to dzidek będzie j to bym chciała tak za tydzień![]() też was denerwują te telefony i pytania?? Urodziłaś już? dalej w dwupaku? Ja normalnie dostaje szalu. Wściekam się wtedy a wszyscy mówią że hormony mi wariują. Po prostu zero zrozumienia!! Miłego dzionka laseczki!! |
|
|
|
#2503 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaaa co tu sie dzieje ????? Tyle bobasów ???
![]() Blanszor gratuluje Alanka Nawojka trzymamy ale na pewno juz tulisz synusia Mala-stopka witamy Majusie Madzia gratuluje Lenki !!!! Teraz każda leci po olejek do apteki szczerze to tez sie w niego chyba zaopatrze ![]() Witam Mamusie i Brzusie, spalam 13 godzin z jednym wstawaniem, błogo I strasznie zazdroszcze wszystkim Mamusiom, tak bym chciala juz byc po ![]() Ahhh takie emocje ze sie glodna zrobilam, ide na sniadanko ![]() Edytowane przez natisska Czas edycji: 2012-01-04 o 10:28 |
|
|
|
#2504 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co to się podziało, epidemia jakaś??????
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Blanszor, Stopka, Magda - Gratulacje !!!!! ![]() Witamy Alanka, Maję i Lenkę na świecie Nawojka, ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fotkę poprosimy
|
|
|
#2505 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
helołłł
nadrabiam nadrabiam a tu same NOWE DZIECIACZKI ![]() ale obfita noc Cytat:
![]() no i poleciałam do kompa i szukałam szukałam i zamowiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ulalala to kciukasy wielkie i powodzenia ![]() Cytat:
GRATULACJE DLA MAMY I JEJ CÓRUNI Cytat:
do mnie ![]() mnie to albo weźmie z zaskoczenia jak nawojkę albo się duuuużo przeterminuję ![]() więc drugi termin możesz wpisać na 13tego ja też z 13tego i jaka fajna ze mnie osóbka ![]() Cytat:
i zdjęcia do klubu prosimy
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zycze zatem smacznego! i bedzie ok!
|
|
#2507 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To se Agatek nie pospałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i kolejna dziewczynka Cytat:
teraz skoro masz już wózek i łóżeczko to następna Ty w kolejce do porodu ![]() Cytat:
żeby dzidzia jeszcze troszkę posiedziała w brzuszkuDZIEŃ DOBRY MAMUŚKI Witam Was w tym paskudnym dniu pod względem pogody i tak radosnym pod względem nowych dzieciaczków na wątku ![]() Pocytowałam ale nie wszystko :/ Dzięki za wszystkie opinie co do pościeli Ta z fereti cudowna Perl nad tą co ty pokazywałaś też się zastanawiałam ale ja coś chciałam w fiolecie a oni tam mają tylko taki oczo☠☠☠ny niby czerwony. Jak znajdę jeszcze trochę siły to może wybiorę się na miasto pomacać na żywo pościele ale nie chce mi się strasznie. A teraz spadam robić jakiś obiadek aha pearl czy nianie bierzecie z monitorem oddechu? no bo jeśli teście fundują... ![]() nie piszcie za dużo
|
|
#2508 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
dokadnie tak samo pomyslam jak tu WEsZam hihi GRATULACJE DZIEWCZYNY
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Ojaaaacie !
2 parki nam ie urodziły Witamy ALanka, Majke, Lenke i 'Jakosława' bo moze juz jest, albo za chwile bedzie klaskiAle emocje, jak tak dalej pojdzie to styczniowki sie wypakują w 2 tygodnie wszystkie ![]() Agaton pokaz wóz ![]() A mnie po wczorajszej wizycie ćmi brzuch tak jak na okres, no i chyba sie stawia, chociaz ja tego nie umiem rozpoznac W drugiej polowie stycznia niech sie dzieje co chce, ale narazie niech ta pipka tam jeszcze siedzi
|
|
|
|
#2510 |
|
Raczkowanie
|
No to dziś dziewczyny zaszalały z dzieciaczkami. Hurtowo jak nic!! hehe
GRATULACJE DLA WAS WSZYSTKICH!!
|
|
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co się dzieje z MartuNiunią jakoś dawno się nie odzywała? No i na kiedy Ciężaróweczka ma ustalony termin cesarki bo ja przy swojej sklerozie ciążowej+wiek
nie pamiętam :P
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi położna robiła dwa zastrzyki. Jeden na płucka drugi na żelazo bo cytuje jej słowa 'dziecko ze mnie wszystko wyssało' bardzo fajna kobietka. Z nią mogłabym rodzic. MissZuzia ja jestem z 13 kwietnia a moja siostra z 13 listopada a do tego piątkowego
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit; Dexaven najprawdopodobniej ( bo miałam troche innych specyfików ;-)
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2012-01-04 o 10:54 |
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że jak nie chcesz wypełnień to tylko poszwy i ochraniacz ![]() Cytat:
ja jestem z wtoreczku
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znaczy nie ruszała się wcale, czy jakoś mniej/słabiej niż zwykle? Bo nie wiem czy moja sobie odpoczywa, czy co, ale zaczynam schizować
|
|
|
#2516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jem kanapki z pyszną szyneczką/polędwicą
(oczywiście już zgaga na dobry początek dnia ) herbatka Earl Gray do tego i jak ładnie zjem to 'mleczny start' - truskawkowy czeka ![]() Robię se herbatkę w kuchni a ta mała kotka zaczepia Filipka, żeby łaskawie wstał z kosza i się z nią pobawił... mówię, że ma go zostawić i czy ją nosi a ona zaczęła bawić się ceratą która pokrywa stół i z krzesła spadła w konewkę pełną wody Filip zdziwiony, nawet nie wyskoczył z kosza, a ja zaczęłam ręcznikami zbierać wodę wrr jaki ten kot jest dziki i niegrzeczny ![]() A wozik pokażę później, bo już zjadłam kanapeczki, teraz czas na mleczny starcik, napoję się i idę odsypiać... Cytat:
Ja se zapodam olejek w piątek Cytat:
Nie ma wybieranek! Cytat:
"(była spakowana w przyborniku) i składam 'na oko' i dopiero przy samym końcu znalazłam i o moje wielkie zdziwienie: "ooooooo... instrukcja..." Ja tam w pt aplikuje se rycynkę
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, ta pościel którą kupiłam w zestawie falbanki nie miała :/ Ale poszukam jakiegoś materiału zbliżonego kolorem i poproszę teściową o uszycie
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry, chciałam opisac wszystko jak będę juz na bieżąco, ale chyba nie dam rady, wiec napisze, a póxniej bede nadrabiac
![]() Na początku gratulacje dla kolejnych mamus A i wkradł sie błąd, pewnie z podniecenia źle napisałam agatkowi, Nokodem wazył 2970 i przyszedł na świat siłami natury ![]() A od poczatku wyglądało to mniej więcej tak k 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka dali mi go na chwilke i zabrali na sale operacyjne, bo popekałam strasznie i straciłam za duzo krwi wiec trzeba bylo zrobic transfuzje, a synus zostal z siostra i dzielnie czekal na mamusie po 2 godz bylismy juz razem i tak do dzis![]() jak mi ktos powie, ze porod nie boli to zabije i poki co wypisuje sie z tej przyjemnosci, choc dzidzius wynagradza wszystko ![]() a tak poza tym to Nikoś ciagle spi, wstaje tylko na jedzenie i zmiane pieluszki. Ja tez calkiem spoko, tylko anaemii dostalam ale tam na dol wole nie zagladac i chyba z rok nie dam sie dotknac nikomu czekamy wlasnie na wypis i wracamy do domku mam nadzieje, ze cos zrozumialyscie z mojego haotycznego opisu ![]() calujemy i moze uda nam sie dzis dodac jakies zdjecie do klubiku
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
ostaniego kopniaka czułam o 4.55 bo sprawdzałam na tel. Od rana nie czułam nawet przesuwania więc położyłam się koło 14 i trzęsłam brzuchem żeby dała znać o sobie ale nic więc szybko do ośrodka a z ośrodka do łodzi do prowadzącej. Wieczorem wreszcie zaczęła kopać. Ordynator na obchodzie powiedział że bardzo dobrze że przyjechałam bo lepiej dmuchać na zimne w tak zaawansowanej ciąży .
|
|
|
|
#2520 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mówisz i masz kciuki: ![]() Cytat:
Ja z rana informacji? A ile nam dziś narodzin przedstawiłaś? 10:00 i coś czuję, że się zaczełaś tylko rozkręcać ![]() Cytat:
![]() Dawaj zdjęcia!!! Sokole Oko Kukurykuuuuuuuuu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

buziaki"
Pozdrów wszystkie dziewczyny"

kla ski:

ale jestem zaj.eb.ista!
Doimy tesciow 

(oczywiście już zgaga na dobry początek dnia 
a ona zaczęła bawić się ceratą która pokrywa stół i z krzesła spadła w konewkę pełną wody
wrr jaki ten kot jest dziki i niegrzeczny