Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 15:41   #2671
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
na mojego suszara nie działa od urodzenia
Na mojego działało trochę kiedyś, teraz w ogóle :P
Stary 2012-01-04, 15:42   #2672
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

jaki polecacie film akcji, sensacja cos bym obejrzała wieczorem a w tv nic nie ma

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:01   #2673
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Dzień nadal mam koszmarny...
Na spacerze byłam 20 minut, wracałam na syrenie (ryczała wniebogłosy) nie wiem o co jej chodziło. Zdążyłam kupic Nasivin, który...nie działa, ma zepsutą pompkę, a nie mam jak teraz wyjść go wymienić.
Jestem zła jak osa!!!!!!!!!!
Tak jak dziewczyny piszą, ten atomizer trzeba odpowiednio nachylić i ja do tego musiałam kilka razy "pompowac" zanim kropelka wyleciała, po kilku razach już miałam wyczute czy wyleciała kropelka czy nie:/

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
jaki polecacie film akcji, sensacja cos bym obejrzała wieczorem a w tv nic nie ma
Ja kilka dni temu oglądałam z tż "Tożsamość". Ze mnie to słaby "filmowiec" ale ten film mi się bardzo podobał i z racji tego, że ostatnio jestem w ogóle do tyłu z filmami, tv, to do kolejnego dnia przeżywałam fabułe tego filmu

My po spacerku, mała dosypia we wiatrołapie....wróciłam a tu wszystkie podłogi umyte, wypastowane, aż lśni w domku (mąż)
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:14   #2674
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Ja kilka dni temu oglądałam z tż "Tożsamość". Ze mnie to słaby "filmowiec" ale ten film mi się bardzo podobał i z racji tego, że ostatnio jestem w ogóle do tyłu z filmami, tv, to do kolejnego dnia przeżywałam fabułe tego filmu
powiem szczerze,że duuużo filmów oglądałam akcji, itp. ale tym mnie zskoczyłaś, nie widziałam go, dzięki, zapowiada się super film

Stary 2012-01-04, 16:29   #2675
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
powiem szczerze,że duuużo filmów oglądałam akcji, itp. ale tym mnie zskoczyłaś, nie widziałam go, dzięki, zapowiada się super film
polecam ten film

wprawdzie to nie typowo sensacyjne ale warte obejrzenia wg mnie :
http://www.filmweb.pl/film/Wy%C5%9Bc...em-2011-587175
http://www.filmweb.pl/film/Kod+nie%C...ci-2011-418967
http://www.filmweb.pl/film/Pogrzebany-2010-531431
http://www.filmweb.pl/film/Wyspa+tajemnic-2010-464256
http://www.filmweb.pl/film/Autor+widmo-2010-463952

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-04 o 16:35
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:43   #2676
agadus
Wtajemniczenie

dzięki dziubek, już spobie spisałam, te dwa ostatnie oglądałam

Stary 2012-01-04, 16:45   #2677
piwnooka77
Raczkowanie

Witam w Nowym Roku

na początku życzę wszystkim wszystkiego co najlepsze, żeby wszystkie marzenia się spełniły w 2012r i życzę wytrwałości w postanowieniach nie tylko noworocznych

ostatnio nie mam coś czasu na wizaż (i parę innych przyjemności) i nie wiem czy ja jestem gorzej zorganizowana czy przybyło innych obowiązków, może dziecko bardziej absorbuje...eh...

U nas wszystko w porządku, Helenka nadal cudownie grzeczne, po dziecko (pfu pfu by nie zapeszyć). Wczoraj pierwszy raz przewróciła się z plecków na brzuszek (2 razy) ale traktuję to jako przypadek. Śmiesznie wyglądała bo rączka została jej pod klatka piersiową i nie potrafiła jej wyciągnąć

Sylwestra spędzaliśmy w domku, w trójkę, moje dziecię obudziło się o 23:45, zjadła i o 23:55 już smacznie dalej spała, także mogłam świętować nadejście Nowego Roku

A jutro idziemy na 3 szczepienie, więc prosimy o kciuki.

Przepraszam, że nie odnoszę się do postów ale po prostu muszę ponadrabiać a trochę się tego nazbierało...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:53   #2678
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Babonik dlaczego miałaś przy Nikosiu cc ?
ponieważ okazało sie przy pierwszym porodzie a później potwierdziło przy skrobance,że mam wade szyjki tzn dystocję szyjkową-nie potrafi sie rozwierać,jest sztywna. ja bynajmniej nie narzekam na CC bo pierwszy poród zaczął sie SN i był koszmarem mojego życia.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Baboniku, fajna ta lekarka, naprawdę! Jedna z niewielu chyba która uważa że odstawienie nie jest lekarstwem na wszystko!
A może on po prostu krótko je, i bardziej płynny, mniej treściwy pokarm zjada, nie dochodząc do mleczka późniejszej fazy?
Dziękuję Ci za inf. o pediatrze
Kurcze, szkoda że tak strasznie długo każą Wam czekać! A np żaden lekarz z Prokocimia nie przyjmuje prywatnie?
lekarka na prawdę bardzo ok

a lekarz z Prokocimia prywatnie nawet nie brałam pod uwage,ponieważ i tak pewnie wiekszość badań będą robic w szpitalu,więc i tak będę musiała czekać

i tak do dupki

ale z fantastycznych wiesci to takie:
- kupiłam w końcu kozaki, w kolrze CAMEL na pięknej szpilce w Kazar zamiast 796zł zapłaciłam 308 zł
-kupiłam cudną ołówkową spódniće w reserved rozm 36 jakaś zaniżona numeracja ale jak to miło zobaczyć 36 na metce normalnie wchodze w 40
- kupiłam super bawełniane spodnie,jak legginsy tylko ciut grubsze i z kieszeniami bomba do tych kozaczków ale sobie humor poprawiłam

lecę do klubu zobaczyć co nowego

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:10   #2679
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a moze sprobuj w dzien raczki w zlewie umyc troche niech sie woda pobawi... a przy porannym myciu buzi spokoj???

ja osobiscie bym ich za darmo nie chciala :
Rano bawie sie z płatkami i przegotowaną woda ale spróje nalac wody do umywalki i powoli go oswoić
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Heloł!
Jakaś bez humoru jestem i do tyłka
Chociaż dzisiaj mamy święto z okazji ukończenia 5 miesiąca przez Zosię :j
5 miesiac to juz duza panna
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
[B]Dziękuję za wszystkie kciuki Dobrze trzymałyście, bo szczepienie nie dość, że się odbyło, to jeszcze Tymek super je zniósł
My bierzemy te pojedynce, więc miał trzy wkłucia, przy czym płakał tylko po jednym. Po pozostałych dwóch tylko jęknął. A i po tym ostatnim to płaczu było jakiś 15 sekund, póki go nie wzięłam na ręce. Twardy zawodnik mi się trafił

No i wiadomość dnia - NIE MA ANEMII!!!!! Wyleczyliśmy! Erytrocyty wysokie, hemoglobina ponad 11. Ale się cieszę Chociaż żelazo dalej kazała brać, profilaktycznie.

I dostaliśmy zaświadczenie, że Tymuś może chodzić na basen

Ja chcę wprowadzić gluten w 6. miesiącu, czyli gdzieś za miesiąc.
Dziś spytałam o to pediatry i powiedziała, że tak będzie ok, bo terez to za wcześnie.

Dokładnie tak! Też uwielbiam odkrywać takie codzienne czynności, które ni z tego, ni z owego, doprowadzają Tymcia do śmiechu

To też trzymam Za szczepienie oczywiście, bo z księdzem to sobie jakoś poradzicie

Ja nie znoszę, ale miałam tylko jeden rodzaj kiedyś. U nas przeciekały i były jakieś takie sztuczne, że bałam sie odparzenia pupy.
Ale z tego co zauważyłam, to pieluchy są bardzo indywidualną sprawą i te które ktoś kocha, innego strasznie denerwują i na odwrót

No i super To jeden wydatek Wam odpadnie
Dla zdrowego dzielnego i ślicznego Tymeczka klask i:
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Chyba Was nie nadrobie, bo juz widzę, że Julcia powoli się budzi.
Widzę, że piszecie o pogrzebach małych dzieci...mój brat rodzony stracił 1 miesiecznego synka Damianka to było juz 7 lat temu, ale straszne...ma taki piekny pomniczek, ale co z tego....już by do szkoły chodził...ale niestety urodził się z mukowiscydozą i bardzo dużymi odchyleniami od normy, nigdy nie wyszedł ze szpitala, ja też nigdy go nie widziałam
Potem każda ciąża bratowej konczyła się poronieniem(chyba ze trzy), w końcu urodził się Kasper( ma obecnie 3 latka i dzieki Bogu jest zdrowy), teraz w lutym Kasia miała termin porodu, ale jak ja rodziłam julke, Ona miała łyzeczkowanie........
Podziwiam ich za determinację i za to, ze się nie poddają, chociaż ja dałabym sobie spokój z dziecmi
Straszne ile Twój brat i bratowa musieli przezyć
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

na mojego suszara nie działa od urodzenia
Na mojego też nie
Kod nieśmiertelnosci i pogrzebany bardzo mi sie podobały reszty jeszcze nie widziałam . A ja myślałam że Ty tylko horrory lubisz
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku

na początku życzę wszystkim wszystkiego co najlepsze, żeby wszystkie marzenia się spełniły w 2012r i życzę wytrwałości w postanowieniach nie tylko noworocznych

ostatnio nie mam coś czasu na wizaż (i parę innych przyjemności) i nie wiem czy ja jestem gorzej zorganizowana czy przybyło innych obowiązków, może dziecko bardziej absorbuje...eh...

U nas wszystko w porządku, Helenka nadal cudownie grzeczne, po dziecko (pfu pfu by nie zapeszyć). Wczoraj pierwszy raz przewróciła się z plecków na brzuszek (2 razy) ale traktuję to jako przypadek. Śmiesznie wyglądała bo rączka została jej pod klatka piersiową i nie potrafiła jej wyciągnąć

Sylwestra spędzaliśmy w domku, w trójkę, moje dziecię obudziło się o 23:45, zjadła i o 23:55 już smacznie dalej spała, także mogłam świętować nadejście Nowego Roku

A jutro idziemy na 3 szczepienie, więc prosimy o kciuki.

Przepraszam, że nie odnoszę się do postów ale po prostu muszę ponadrabiać a trochę się tego nazbierało...

Kupiłam Krystkowi niekapek i hugisy , własnie testuje

tesciowa sie zbliża
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:18   #2680
agadus
Wtajemniczenie

iwonap co słychać, odezwij się

Stary 2012-01-04, 17:20   #2681
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Kod nieśmiertelnosci i pogrzebany bardzo mi sie podobały reszty jeszcze nie widziałam . A ja myślałam że Ty tylko horrory lubisz

tesciowa sie zbliża
ja lubię te filmy które mi się podobają a tak na serio to kocham horrory ale dobrym thilerem czy sensacyjnym nie pogardzę a uwielbiam też mega śmieszne komedie

przechować Cię ??
Stary 2012-01-04, 17:57   #2682
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny jak kiedy u niemowlaka należy sprawdzić wzrok?
Stary 2012-01-04, 18:08   #2683
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zależy co chcesz sprawdzić?
Stary 2012-01-04, 18:14   #2684
wodaqua
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i gartulacje dla Zosieńki

Agadus, Natko dziękuję Wam baaardzo!
Jakiś gorszy dzień mam, nie lubię mieć kiepskiego humoru bez przyczyny, więc zwalam na @. Mam nadzieję, że szybko wrócę do formy.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:14   #2685
DaKaro
Zadomowienie

Weny mi brak. Jakos ostatnio wszystko mnie doluje. Zjadlam 2 paczki, ale humor sie nie poprawil, chyba musze zjesc jeszcze jednego .

Kiedy przyjdzie wiosna?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:14   #2686
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że piszecie o pogrzebach małych dzieci...mój brat rodzony stracił 1 miesiecznego synka Damianka to było juz 7 lat temu, ale straszne...ma taki piekny pomniczek, ale co z tego....już by do szkoły chodził...ale niestety urodził się z mukowiscydozą i bardzo dużymi odchyleniami od normy, nigdy nie wyszedł ze szpitala, ja też nigdy go nie widziałam
Potem każda ciąża bratowej konczyła się poronieniem(chyba ze trzy), w końcu urodził się Kasper( ma obecnie 3 latka i dzieki Bogu jest zdrowy), teraz w lutym Kasia miała termin porodu, ale jak ja rodziłam julke, Ona miała łyzeczkowanie........
Podziwiam ich za determinację i za to, ze się nie poddają, chociaż ja dałabym sobie spokój z dziecmi

Sorki, za wprowadzenie takiego nastroju
Nawet sobie tego nie mogę wyobrazić...
Nie ma nic gorszego niż śmierć własnego dziecka

Cytat:

Nie mam pojęcia, ale też się nad tym zastanawiałam, bo i ja i mąż mamy wady wzroku.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:15   #2687
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Postanowiłam kilka dni temu, że biorę się za gotowanie obiadków dla małej, bo do tej pory szły tylko słoiczki!
I tak dzisiaj przyrządziłam pierwszą zupkę. Ala zjadła z apetytem!
jaką zrobiłaś?
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
kochana a czujesz jaką ja miałam satysfakcję o mało mi jaskółka nie wyleciała z tyłkataka dumna byłam

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ale z fantastycznych wiesci to takie:
- kupiłam w końcu kozaki, w kolrze CAMEL na pięknej szpilce w Kazar zamiast 796zł zapłaciłam 308 zł
-kupiłam cudną ołówkową spódniće w reserved rozm 36 jakaś zaniżona numeracja ale jak to miło zobaczyć 36 na metce normalnie wchodze w 40
- kupiłam super bawełniane spodnie,jak legginsy tylko ciut grubsze i z kieszeniami bomba do tych kozaczków ale sobie humor poprawiłam
no to piękne zakupy
Cytat:
tesciowa sie zbliża
zamknij drzwi i powiedz że Cię nie ma
Cytat:
wiem że chyba do pół roczku może jeszcze zezować. A inne przypadki...
Cytat:

Co powinno zaniepokoić rodziców?
  • Gdy dziecko skończyło już szósty miesiąc, a jego oczka nadal nie współgrają ze sobą. U maluszka skupiającego na czymś wzrok jedno oczko „ucieka” na bok, a drugie pozostaje w martwym punkcie.
  • Podczas wycieczki do parku maluch nie zwraca uwagi na zwierzęta, drzewa czy samochody, które mu pokazujesz z daleka, nie rozpoznaje znajomych osób, które się do was zbliżają.
  • Malec trze oczy rączkami, mruży, gdy się przygląda.
  • Gdy niemowlę na coś patrzy, wysuwa główkę do przodu bądź odwrotnie, przybliża zabawki i książkę do twarzy.
  • Źrenica ma inny kolor niż czarny (np. z żółtym refleksem) lub inny kształt niż okrągły
  • Oczko jest zaczerwienione lub spuchnięte
  • W worku spojówkowym ( w kąciku oka ) gromadzi się ropna wydzielina
  • Źrenice obu oczu nie są równe (jedna większa ,druga mniejsza )

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:27   #2688
iustyna1
Wtajemniczenie

Jeżu ostatnio nie wyrabiam na zakrętach. Jak mam chwilę czasu żeby popisać, to jest już wieczór i posty z rana są mało aktualne . Przepraszam
Jakby co, to trzymałam kciuki i wszystko przeczytałam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:39   #2689
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
jaką zrobiłaś?
Pod jarzynową bym ją podciągnęła marchew, seler, pietruszka, ziemniak, dynia.

Żółtko daje się od 6mca?
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:40   #2690
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Jeżu ostatnio nie wyrabiam na zakrętach. Jak mam chwilę czasu żeby popisać, to jest już wieczór i posty z rana są mało aktualne . Przepraszam
to masz szczęście, wiesz że by było lańsko na gołą
Stary 2012-01-04, 18:46   #2691
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
to masz szczęście, wiesz że by było lańsko na gołą
Albo torba . Lecę kąpać dranie .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:51   #2692
Kolina
Zadomowienie

jestem
byłam na poczcie, u mamy i z nią u cioci na kawie
mały z nami oczywiście, podziwiał lampy jak zwykle (my własciwie nie mamy)
po czym się znudził i zasnął

pół dnia się na pocztę wybierałam, po powrocie co się okazało? zapomniałam o jednej przesyłce <wściekła osa> wrrrrr jutro znowu muszę jechać
Stary 2012-01-04, 19:05   #2693
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
a coś Cię zaniepokoiło u Sary??

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:

Jakiś gorszy dzień mam, nie lubię mieć kiepskiego humoru bez przyczyny, więc zwalam na @. Mam nadzieję, że szybko wrócę do formy.

Stary 2012-01-04, 19:09   #2694
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Chyba Was nie nadrobie, bo juz widzę, że Julcia powoli się budzi.

Sorki, za wprowadzenie takiego nastroju

U nas od południa( i do też) lało, ale teraz przeszło i może wyjdziemy na spacerpóki co Julka jeszcze śpi.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

u nas ok Nie mam znowu czasu na kompa wiec nie jestem na bieżąco
Za tydzień w poniedziałek mamy bioderka i mam nadzieję, że już nie będzie kazał pieluchowac, a w piątek za tydzień szczepienia.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

chociaz ja jeszcze nie jestem przekonana do gotwania dla swojego maluszka-chyba dopiero od wakacji zacznę ,jak nam na działce porosną warzywka teraz słoiczkuję

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

jednak można, po tym co napisałam

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

To nieźle Was zaskoczył ksiądz teraz to się można pośmiac, ale wtedy napewno do śmiechu nie mieliście

U nas też już był ksiądz-02 stycznia, pierwszy raz na nowym mieszkaniu, ale jakis zamulony, bo praktycznie w ciszy siedzielismy

A dzieci potrafia zaskoczyc z tym co ich cieszy. Moja Julcia czasem potrafi sie recholic z tego, że jej wycieram buźkę po mleku i też zaczyna zabawę z pieluszka podobnie jak Wasza
Uwielbiam jak sie smieje, znikają wtedy wszystkie troski
to ja mocno trzymam za bioderka i szczepienie
biedny ten tówj brat to okropne doświadczać tyle złego

Cytat:
kochana ja cię rozgrzeszam, bo ty też chodzące zombi

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jestem
byłam na poczcie, u mamy i z nią u cioci na kawie
mały z nami oczywiście, podziwiał lampy jak zwykle (my własciwie nie mamy)
po czym się znudził i zasnął

pół dnia się na pocztę wybierałam, po powrocie co się okazało? zapomniałam o jednej przesyłce <wściekła osa> wrrrrr jutro znowu muszę jechać
grunt to pozytywne myślenie coś tam jednak udało się wyspać(hahahaha głodnemu chleb na myśli) WYSŁAĆ miało być

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-01-04 o 19:10
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:14   #2695
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc.

Ufffff w koncu dotarłam. Cały dzien za wami gonie i w koncu dogonilam.

Brumku ja wczoraj padlam jak Zanetkowy pies pluto. O 23 Juz spalam. Średnio sie ostatnio wysypiam bo moja Mala wstaje 2 razy znów na jedzenie i nie śpi dłużej jak do 6.30-7.00. Albo to skok albo zeby tak jak dziewczyny pisały.
Oklaski dla Tymcia. Dzielny chlopina. Kciuki oczywiscie trzymalam.

Brawa dla Zosiaczka za piękny wiek

Zapomnialam co chciałam wiecej. Za duzo miecha i skleroza dopada.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:18   #2696
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My po szczepieniu dziś tylko wzw, Agatula była mega dzielna płakała tylko 30 sekund. Potem już spokojna. Na pneumo nie zaszczepiliśmy, bo musielibyśmy zapłacić pełną kwotę, pod konie stycznia ma byc wiadomo czy beda dopłacać czy nie to się wstrzymaliśmy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:19   #2697
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik śpi. Ciekawe jak długo
Dostał dziś pierwsze mięsko (indyk z dynią z hippa) Zapodałam od razu pół słoiczka i na szczęście wszystko ok.
Coś mi leków nie chce pić. Chyba go gardło drapie, bo trzęsie się na ich widok, ale jak przyjdzie do połykania to ryk.
Babonik zazdroszczę zakupów Też się przymierzam do kozaków bo teraz obniżki są, a ja do pracy potrzebuję czegoś eleganckiego, ale nie mam jak na razie jechać.
Dziubek uwielbiam "wyspę tajemnic"
Wodaqua dla solenizantki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:20   #2698
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie wolno mnie straszyć

Łyżka stołowa bobovity. Bo mały słoiczek ma ok. 100 ml (kiedyś sprawdzałam, ale nie pamiętam po co )

Kochana bo ona dopiero od 2 tygodni leczona na grzybice. I już widze poprawe, bo jej sierść odrasta. Wcześniejsza wet leczyła ją na alergie
Psikam jej klorimazolem i kąpie w jakimś dermatologicznym szamponie
Kolinko oba mleka są tego samego producenta. Z tym ze czysta Nutra na 100% kosztuje 26 a ten lgg 70 zł.

Brumku brawa dla Tymka
wiem ze od jednego, coś innego miałam na mysli
to że jest droższe świadczy o tym jak fundusz mądrze rozporządza NASZYMI pieniędzmi

jak odrasta to znaczy że jest ok

Cytat:
...grunt to pozytywne myślenie coś tam jednak udało się wyspać(hahahaha głodnemu chleb na myśli) WYSŁAĆ miało być
Stary 2012-01-04, 19:22   #2699
Brida
Rozeznanie

Cytat:

Brida próbuj nadal z nutramigenem. Może mieszaj i stopniowo zejdziesz do samej nutry? efektów tak od razu widać nie będzie..
Cytat:
* Brida zostań z nami!!!
.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wasze kciuki działają cuda, więc błagam o nie
Właśnie dzwoniła ta moja najlepsza koleżanka, która jest w ciąży, że była na usg w 13 tygodniu i NT w normie, ale brak kości nosowej. Wyniku testu podwójnego za 10 dni Niby jest prawdopodobne, że dziecko źle odwrócone, ale Bidulka płacze jak bóbr. Sama nie wiem jak ją pocieszyć Musi być ok
oczywiście, będzie dobrze
Nie chce powtórzyć badania, może na jakimś lepszym sprzęcie - może dziecko się przekręci?
Jak sobie przypomnę te wszystkie ciążowe stresy, to naprawdę jestem wdzięczna że mam to za sobą i że w trakcie nie miałam większych problemów.

Cytat:
super że jest ok! i dzięki kochana a zapomniałam powiedzieć, że twój pierniczek zrobił furorę i wszyscy jedli i chwalili nawet teściowa powiedziała, ze lepszy niż jej
Też bym chciała ten fajny przepis. Może zrobimy jakiś przepisowy wątek w klubie? Na pewno każda z nas ma takie popisowe "dania" którymi podzieli się tylko z najlepszymi koleżankami Jesteśmy z różnych regionów polski, to mogą być zróżnicowane.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Właśnie grzebie na necie.
I wyczytałam w oświadczeniu rzecznika MZ, ze ponoć Nutramigenu nie bedzie wcale, beda wprowadzac Nutramigen lgg (nie wiem co to ) ale kiedy nie wiadomo, szlak mnie trafia, ze tam takie głąby siedzą, które nie zdają sobie sprawy, ze zmiany mleka to nic łatwego. Wiele rodziców pewnie bedzie próbować z isomilem, a oni potem jak królik z kapelusza wyskoczą, ze Nutramigen jest jak juz są ugadani z producentem to powinno pisać juz dawno, ze od tego i tego Nutra wraca.
Wyżaliłam się i Wam i odpowiedniego mejla napisałam do MZ, pewnie będą mieć to w ale ulżyło mi (najwyżej mnie zamknął za zniewage ministra )
Popatrzyłam na tą bezpłatną puszkę którą dostałam od lekarza - myślałam że to Nutramigen / ale jest tam również oznaczenie LGG.
Oprócz tego, ze jak pisałam śmierdzi niemiłosiernie, jak karma dla psów i jest gorzkie okropnie to:
Hipoalergiczny preparat do stosowania
- w alergii na bialko pokarmowe
-w nietolerancji laktozy i sacharozy
- w kolce jelitowej
-u dzieci z wysokim ryzykiem alergii
a LGG to jakieś probiotyczne szczepy bakterii.

Producent ten sam co Enfamilu.
Czy w takim razie zwykły nutramigen też jest taki gorzki? Enfamil jest słodkawy i Filut nic innego nie chce pić
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:22   #2700
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

ale ze mnie ...
dla Zosi !!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości