Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 16:08   #4651
Paula__22
Raczkowanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Jak tak czytam o waszych mamach i teściowych to cieszę się że jesteśmy na swoim. Ciężko jest finansowo nie powiem, ale mamy święty spokój.
Danielek waży już 4300 (jest tylko na piersi) więc oficjalnie przekroczyliśmy wagę urodzeniową. Nadal mamy problemy z kupką, mały bez czopka nie robi kupy w ogóle. Ktoś pytał o czopki wkładamy szerszą strona tą zaokrąglonom
Ja wybieram się jutro z Matim do psychologa zobaczymy co nam pani powie na tą jego nadwrażliwosć słuchową.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:09   #4652
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Goldika u mnie to samo z mamą jestnie wytłumaczy jej się żeby nie brała małej na ręce ja już w szpitalu na nią krzyczałam ale ona swoje że nie może słuchać jej płaczu ja pierniczę co to będzie jak pojadę na miesiąc do Polski ona mi ją rozpuści jak dziadowski bicz.
Ale już jej zagroziłam że jakby coś uciekam do teściów
Stary 2012-01-04, 16:13   #4653
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Goldika u mnie to samo z mamą jestnie wytłumaczy jej się żeby nie brała małej na ręce ja już w szpitalu na nią krzyczałam ale ona swoje że nie może słuchać jej płaczu ja pierniczę co to będzie jak pojadę na miesiąc do Polski ona mi ją rozpuści jak dziadowski bicz.
wspolczuje Tobie, sobie i reszcie dziewczyn co maja taka sytuacje.
Moja mama tez uwaza, ze jak placze to trzeba na raczki bo inaczej nie da sie uspokoic. uslyszalam, ze jestem niewzruszona i jak moze mi nei byc przykro jak dziecko mi placze :/ kurcze jest mi przykro ale umiem go uspokoic glaszczac, calujac BEZ podnoszenia. A jej metoda to branie na rece i potrzasanie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:14   #4654
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Fatal to powiem inaczej! Tą spiczasta strona sie aplikuje
własnie tak sadziłam
Stary 2012-01-04, 16:20   #4655
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
nie nikt nie pali, pokój wbrew krzykom teściowej wietrzymy, chyba nie jest alergikiem i nie ulewa prawie wogóle........

przepraszam nie chciałam cie urazić tak tylko pomyslałam, że żeby czasem tak nie było jak go zaczne na wszytsko szczepić....
ależ mnie to w ogóle nie uraziło. Po prostu takie zabobony mnie dziwią

może choruje z tej sadzy? nie doczytałam, o co dokładnie chodzi, bo wrzaskuna mam na rekach

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie!!!!!!!!!!
Którym koncem zaaplikowac małej czopek?Tym szerszym czy wezszym?Nigdy tego nie robiłam!Mam na recepte rozkurczowe, a nie chce dziecku bólu sprawic!!!
wezszym

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:38   #4656
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Rotawirusy warto?
wg mojej lekarki- warto. My szczepilismy skoro dziecko ma pozniej lagodniej przechodzic wszelkie jelitowki, tym bardziej, ze na pewno bedzie chodzic do przedszkola, a moze i do żłobka

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

poszedl sie pytac do biura, bo przeciez to 100% platne, a oni ze tak, zus zaplacil 100% ale podstawy, a premia sie do tego nie wlicza...
Zawsze i wszedzie wszelkie macierzynskie itd są od podstawy płatne.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:40   #4657
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Goldika
mogę tylko tyle powiedzieć, że życzę sobie, Tobie i nnym rodzinom razem mieszkających OBY JAK NAJSZYBCIEJ PÓJŚĆ NA SWOJE

Jak mi się wymądrza w duchu sobie licze albo śpiewam, bo bym nie wyrobila z jej mądrościami.
Co innego jak rozmawiam z mamą, przynajmniej można wymienić poglady, z tesciową jest tak, że jak ona cos powie to myśli że wszystkie rozumy pozjadała

Głodomor się wybudza uciekam.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:41   #4658
ania21_21
Zadomowienie

Goldika twój w ogóle nie ma podbródka zaraz wstawię mojej zdjęcie moja to chyba ma podwójny ale jest naprawdę słodki twój przystojniak
Stary 2012-01-04, 16:43   #4659
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

karmię piersią ale zauważyłam ze po południami mam mniej pokarmu a na karmienie po kąpieli to już minimalne ilości.

My chcemy chrzcić w pierwsza niedzielę lutego. I obiad robimy w lokalu, jakaś kawka i cicho będą w domku po obiedzie.

Zmierzyłam temp. Helence i ma 37,4, czoło ciepłe za raczki i nóżki chłodne, chyba sie jednak zaraziła.
ja mam chyba podobnie, ostatnio po kapieli jadla i spac nie chciala, wiec wczoraj probnie zrobilismy 60ml mm- zjadla wszystko i ladnie zasnela, ale w nocy i caly dzien normalnie tylko piersia karmie, ale dzis po kapieli chyba zrobimy tak samo jak wczoraj.

Ja jeszcze nie wiem kiedy chrzciny. Chcialabym pod koniec marca, ale u nas sa w 1wsza niedziele miesiaca,a ja chce w 3cia i co? :/
Na pewno będzie w lokalu, na 12os, +3 maluszki.

do 38stC to u maluszkow norma, nie goraczka

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2012-01-04, 16:57   #4660
ania21_21
Zadomowienie

Kurczę wstawię zdjęcia ale na żadnym tak dobrze nie widać jej podwójnego podbrudka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_0386.jpg (42,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0407.jpg (60,2 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0410.jpg (87,2 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-01-04, 17:05   #4661
ania21_21
Zadomowienie

wiecie co że zauważyłam że Lilka bardzo mało się uśmiecha jest bardzo poważna a tak lubię jak się śmieje
Stary 2012-01-04, 17:10   #4662
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ależ mnie to w ogóle nie uraziło. Po prostu takie zabobony mnie dziwią

może choruje z tej sadzy? nie doczytałam, o co dokładnie chodzi, bo wrzaskuna mam na rekach

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

wezszym
no to zgłupiałam
Stary 2012-01-04, 17:24   #4663
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
ja mam chyba podobnie, ostatnio po kapieli jadla i spac nie chciala, wiec wczoraj probnie zrobilismy 60ml mm- zjadla wszystko i ladnie zasnela, ale w nocy i caly dzien normalnie tylko piersia karmie, ale dzis po kapieli chyba zrobimy tak samo jak wczoraj.

Ja jeszcze nie wiem kiedy chrzciny. Chcialabym pod koniec marca, ale u nas sa w 1wsza niedziele miesiaca,a ja chce w 3cia i co? :/
Na pewno będzie w lokalu, na 12os, +3 maluszki.

do 38stC to u maluszkow norma, nie goraczka

Witaj w klubie u nas też tylko ponoc w jedną niedziele miesiaca chrzci .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:41   #4664
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Ania przygotuj się z góry na przegrana w starciu z noszeniem i rozpieszczaniem podczas pobytu w PL. My za każdym razem po powrocie musieliśmy doprowadzić starszą do ładu bo dziadki nosili, lulali i cuda wyczyniali mimo zwracania uwagi. A teraz jak starsza to wszystko jej oczywiscie wolno bo oni jej tak dawno nie widzieli i po powrocie myśli, ze w domu tez tak może niestety taka już rzeczywistość jak się za rzadko wnuczeta z dziadkami widują

Ja czopki aplikuję tą węższą, szpiczastą stroną

A my czekamy na pierwszy prawdziwy uśmiech

Edytowane przez agulan82
Czas edycji: 2012-01-04 o 17:42
agulan82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:49   #4665
fatal21
Wtajemniczenie

ale szpiczasta strona jest wg mnie szersza nie wezsza wiec zgłupiałam!!!
Aha jakie mleko dajecie maluszkom?Ja mam bebilon ha ale moze po tym ma kolki?Jak u Was enfamil i nan?
Stary 2012-01-04, 17:56   #4666
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ania przygotuj się z góry na przegrana w starciu z noszeniem i rozpieszczaniem podczas pobytu w PL. My za każdym razem po powrocie musieliśmy doprowadzić starszą do ładu bo dziadki nosili, lulali i cuda wyczyniali mimo zwracania uwagi. A teraz jak starsza to wszystko jej oczywiscie wolno bo oni jej tak dawno nie widzieli i po powrocie myśli, ze w domu tez tak może niestety taka już rzeczywistość jak się za rzadko wnuczeta z dziadkami widują

Ja czopki aplikuję tą węższą, szpiczastą stroną

A my czekamy na pierwszy prawdziwy uśmiech
Agulan może ty mi pomożesz lecę wizzairem i chciałam małą wziąć w foteliku ale tym mniejszym do 9kg a nie wiem czy można go wziąć na pokład trochę by mi było ciężko ją trzymać dwie godz na lotnisku
I w Polsce bym nie miała fotelika do samochodu wózek mama mi załatwiła od znajomej
Stary 2012-01-04, 18:17   #4667
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
tez slyszalam o tym, ze po mm sa zaparcia... no a to dopajanie nic nie pomaga? a moze jakis probiotyk dla maluszkow podawac? rojku a co to za mleczko-jaka nazwa?
Bebilon, a teraz odkąd kupa nie szła Bebilon Comfort
Stary 2012-01-04, 18:18   #4668
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Aha jakie mleko dajecie maluszkom?Ja mam bebilon ha ale moze po tym ma kolki?Jak u Was enfamil i nan?

fatal Ja małemu daje NAN i narazie jest dobrze.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Agulan może ty mi pomożesz lecę wizzairem i chciałam małą wziąć w foteliku ale tym mniejszym do 9kg a nie wiem czy można go wziąć na pokład trochę by mi było ciężko ją trzymać dwie godz na lotnisku
I w Polsce bym nie miała fotelika do samochodu wózek mama mi załatwiła od znajomej

Moim zdaniem możesz zabrać jako bagaż dziecka ten fotelik. Jak latałam (innym) to widziałam foteliki wózki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:21   #4669
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
no to zgłupiałam
no nie wiem
moje czopki są z jednej strony właśnie takie szpiczaste i węższe a z drugiej w ogóle jakby nieociosane, więc wybór jest prosty. Tylko ja mówię o czopkach z paracetamolem, nie wiem, może Twoje są trochę inne.

Stary 2012-01-04, 18:24   #4670
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Ja wybieram się jutro z Matim do psychologa zobaczymy co nam pani powie na tą jego nadwrażliwosć słuchową.
Możesz mi powiedzieć czym się objawia? Moja malutka ma co prawda 2 miesiące (dziś kończy ) Ale zaczynam się zastanawiać, czy wsio ok, bowystarczy przekręcić zamek, głośniej zamknąć drzwi, wsadzić łyżkę do miski szklanej itp itd i od razu "skacze" rączki do góry podnosi i płacz...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2012-01-04, 18:27   #4671
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
no nie wiem
moje czopki są z jednej strony właśnie takie szpiczaste i węższe a z drugiej w ogóle jakby nieociosane, więc wybór jest prosty. Tylko ja mówię o czopkach z paracetamolem, nie wiem, może Twoje są trochę inne.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nt_sizes_2.jpg
te co mam sa takie jak te po lewej stronie jak patrzysz na ekran wiec wydaje mnie sie ze tak jak stoi włozyc?
Stary 2012-01-04, 18:34   #4672
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nt_sizes_2.jpg
te co mam sa takie jak te po lewej stronie jak patrzysz na ekran wiec wydaje mnie sie ze tak jak stoi włozyc?
szpiczastą, która na szczycie jest przecież jednocześnie węższą stroną

Stary 2012-01-04, 18:37   #4673
kami5
Raczkowanie

hej. dawno mnie nie było, tylko podczytywałam czasami.

Czułam się okropnie po tym jak tż poszedł do pracy. Zastanawiałam się czy to nie jakaś depresja. Nie mogłam sobie poradzić, bo w jakimś stopniu odrzuciłam córeczkę i zajęłam się synkiem. Zuzia na każdym kroku mnie wkurzała, nie miałam ochoty jej przytulić i ciągle na nią krzyczałam, w ogóle zupełnie straciłam do niej cierpliwość. Teraz jest lepiej.

Co do noszenia na rękach to jak ja Filipa trochę ponoszę po jedzeniu to mnie plecy bolą. Dzisiaj byłam zważyć go i byłam w szoku jak zobaczyłam ile waży . Filip ma 3tyg i 5 dni i waży 5320g!!!!. Prawie 1,5 kg od urodzenia. Karmię tylko piersią. Tylko patrzeć jak wyrośnie z ubranek na 0-3 msc.

Ja też wybieram się do Pl i aż boję się tego noszenia na rękach, bo jak wrócimy to Filip może ważyć dużo więcej i to ja będę musiała dźwigać ten słodki ciężar.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:38   #4674
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie coś Karmię piersią ale zauważyłam ze po południami mam mniej pokarmu a na karmienie po kąpieli to już minimalne ilości. Zazwyczaj jest tak, że mała je po kąpaniu, zje troche i zasypia, odkładam ja a ona sie wybudza po ok 15 minutach i wtedy znów ja przystwiam, poje i wtedy juz jest straszny problem z zsnięciem. Wczoraj karmiłam ją z prawej piersi ok 1,5 godziny przed kąpielą. Potem kąpiel i karmienie z prawej ale nie jadła długo i padła. Postanowiłam sciągnąć resztę mleczka żeby zobaczyc ile zostało. I w sumie z obu ściągnełam ok 10 ml! Nie wiem ile mogła zjesc z prawej ale i tak po 1,5h z lewej powinno pójśc wiecej. Helcia oczywiście dostała butelkę z mm i wypiła ok 50 ml. W nocy pieri sie napełniły, mała zjadła z jprawej piersi około 3 i zaseła potem pobudka koło 6 i wtedy z lewej juz sie lało. Helenka zjadła a ja po 2 godzinach ściągnęłam z obu piersi niewiele ponad 100ml. Wiec mleczko jest, tylko dlaczego popołudniu jest go mniej? Można to jakoś zmienić? Piję herbatki na laktacje ale nie zbyt pomagają jak widać. Dużo piję, staram się jeść regularnie....
mszpilka ja tez mam mniej pokarmu wieczorem, ale wystarcza na szczescie. moze jest problem z mleczkiem jesli ona jest przez 1.5h przy piersi, bo to chyba trzeba robic przerwy, zeby sie mleczko zrobilo.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Baha tez marzymy z Tztem o wlasnym kacie
u nas mlody ledwo chrzaknie to moja mam leci do niego i to biegiem. My idziemy dopiero jak zacznie plakac bo czesto przez sen cos marudzi pod nosem, to nie warto sie fatygowac a ona leci ze az sie kurzy...
aaa i po swietach rodzinnych oczywiscie Olek przyzwyczail sie do noszenia na rekach
tez to przezylam na swieta jak wrocilismy do domu to taka ulga
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:53   #4675
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę wstawię zdjęcia ale na żadnym tak dobrze nie widać jej podwójnego podbrudka
Aniu mamy te same sprzety do dzieci no wlasnie Olek nie ma podbrodka! nie ma faldek na nogach, ma tylko pulchne raczki i na nich jakas faldka sie znajdzie nie wiem po kim... ja gruba, Tz gruby

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
my podajemy Enfamil (jak jestem na uczelni i czasami dokarmiam). Problemow zadnych nie mamy w sumie kupka lepiej idzie jak damy np raz dziennie 30ml enfamilu niz jak nie damy.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Hahaha widze, ze wszystkie boicie sie jechac do Polski, ze wzgledu na dziadkow

a moj Tz znowu toczy konflikt z moja mama... na leb mozna dostac. Tyle, ze teraz wyraznie to ona szuka dziury w calym i nawet probuje mnie buntowac przeciwko Tztowi
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:54   #4676
elf27
Zadomowienie

ANIU Ty nie porównuj wagi swojej małej, która urodziła się dajmy na to pół kilo mniejsza niż dzieciaczki-teraz-olbrzymki
Nasz urodził się z wagą taka jak Lilka, skończył 7 tygodni i też waży 4900-5000gr i lekarz mówi, że dużo jak na wagę wyjsciową także myślę nie masz co się martwić. Taka jej uroda, drobna dziewczynka, latwiej nosić

Zaszczepilismy w koncu bezplatnymi plus rota. Mały był super dzielny, ale piguły coś kwękały, że jak to tak dziecko męczyć i sępić grosze

Smarowałyście czymś miejsca po szczepieniu, jakimś żelem? Można normalnie kąpać? Jakie miały Wasze bobasy efekty uboczne po takich szczepionkach?
A właśnie - na meningo i pneumo to szczepi się kiedy? <wybaczcie ilość pytań>
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:08   #4677
ela3010
Zadomowienie

Aniu słodka.

Ja też szczepię tylko podstawowymi, nie mamy kasy.

Czopki ja dawałam szpiczastym do tyłka.

A z tymi teściowymi, Baha wspólczuje, u mnie przy pierwszym było identycznie, teściowa przywłaszczyła sobie moje dziecko, a jak go brałam to oburzona była, cholery szło dostać bo tak jej się porobiło, myślałam że ją zjem, wrrr.

Goldika śliczny synuś i waga pokaźna.

Kami to niezły pyzuś.

Zaraz myję małego i do wyrka włażę o ile mi mój terrorysta pozwoli
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:08   #4678
OlusiaS
Wtajemniczenie

A ja tylko czekam,az ktos moja wezme,bo klocek lubi byc noszony
Goldika nie daj sie !
Kami to minie.Ja przez pierwsze dwa tygodnie tez mialam troche problem z "czuloscia" dla starszego
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:14   #4679
fatal21
Wtajemniczenie

Dzieki wszystkim za odpowiedzi!!!
A Enfamil to który?Jakis specjalny?My walczymy z ta kolka.Tragedia.Dzis wizyta u laryngologa i nic wczoraj pobierana krew i tez nic jutro wyniki moczu i usg jamy brzusznej.
Stary 2012-01-04, 19:34   #4680
Jagooda_
Raczkowanie

Witam
Normalnie nie mam czasu nadrabiać. Nasza Asia ostatnio przeszła totalną metamorfozę, tylko i wyłącznie dobrze jest u mamy, no jeszcze tatę akceptuję. Jak podchodzi ktoś inny to Ona robi taką żałosną minę i zaczyna tak rzewnie płakać, nie da rady, żeby ktoś inny się na nią spojrzał a co dopiero wziął ją na ręce . Powiedzcie mi, ze to minie, bo to jej się zrobiło po Świętach - a ja mam wizytę u gina w przyszłym tygodniu i Mała miała zostać z mamą a tu
No i pochwalimy się, że Mała przekręciła się już z brzuszka na plecki

Cytat:
Goldika to twój więcej waży niż moja mając 11tyg 4d wczoraj była ważona i ma 4900g
Właśnie dziewczyny niby się pytałam położnej mówiła że jak jest tylko na moim mleku to normalnie przybiera(300g w ciągu 3 tyg) może powinnam ją dokarmiać kurczę ona taka malutka jest jak na prawie 3 miesięczne dziecko

Baha masz prześlicznego przystojniaka
Aniu każde dziecko jest inne, ale podam Ci przyrosty masy wg R. Lawrance z książki o karmieniu piersią (M. Nehring-Gugulska - "Warto karmić piersią - i co dalej"):
0-3 msc ---26-31 g/dobę ----182-217 g/tydzień
3-6msc ---17-18 g/dobę ----119-126 g/tydzień
6-9msc ---13-13 g/dobę ----84-91 g/tydzień
9-12msc ---9 g/dobę ----63 g/tydzień
A tu jeszcze Zasada Nancy Mohrabacher ( z tej samej książki)
Przybór masy------- dokarmianie??----- ile na porcję?
120-100 g/tydzień ------- nie --------tylko intensywne karmienie
100-90 g/tydzień -------- tak ------- 2-3 razy dziennie 60ml
mniej niż 90 g/tydzień ---- tak -------5 razy dziennie 60ml
Oczywiście to są orientacyjne dane, bo zawsze o tym czy zacząć dokarmiać dziecko decyduje lekarz. Jak masz jakieś wątpliwości to może skonsultuj to z jakimś pediatrą jak będziesz w Polsce, może Twoja Mała po prostu jest bardziej filigranowa, bo moja to grubasek
Aniu śliczna ta Twoja mała

Cytat:
Fatal tą zaokrągloną czyli szerszą

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości