Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 19:26   #2971
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Witam wszytkie nowe mamusie a przyszłej mamie (oby!!) bliźniaków wręcz zazdraszczam.. daw cudeńka na raz moja gin pokazywała mi ze swojej kolekcji usg z trojaczkami no mega!! jak będziecie się chciały wbic na listę z pierwszej strony to do mnie na priv, bo cięzko mi wyłapywać Wasze dane z przeszło kilku stron.

Ta rączka przez pupę to jakis dobry scenariusz do horroru!

Ja też nie jestem przesądna i jeśli widziałabym jakieś cudne tanie ubranka na pewno bym wzieła ale mam na razie tyle po siostrzeńcach, że na zakupy wybiore się dopiero jak okaże się że jednak kobitka będzie, wtedy będę szukała falbanek

edit23... to straszne co Cię spotkało

Asia, pewnie właśnie Cię teraz przebadowywują, na pewno jest wszyto ok!!

A łóżeczko super, ja też już mam, nie pasujące mi do mebli, ale biedne dziecko nie będzie miało jeszcze swojego pokoju więc podchodzę na luzie
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:27   #2972
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Jestem w 11 tc. Mnie boli tak dziwnie, bo ten ból jest jakby wędrujący. Chwilę bolą mnie plecy z boku, chwilę kręgosłup, chwile tak jaby kości miednicy, potem się przenosi do przodu i boli brzuch. I tak krąży. Dziwne to jest
No mnie też wychodzi 11 tc. Za tydzień usg genetyczne. Kiedy się wybierasz?

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak brzuch w dole mniej boli a czasem wcale to znaczy ze może coś się stać? ? ze ciąża nie rośnie?
Ja już się przestaję zamartwiać W sumie brzuch mnie nie boli, bolał trochę do 8tc (raczej ciągnął). Teraz czuję kłucie w pachwinach Myślę że już ciągle coś będziemy odczuwać i nie ma co tego specjalnie analizować no chyba że ból jest silniejsze tak ze trzeba brać nospę - ja nigdy nie miałam potrzeby. W razie silniejszych bóli kontaktowałabym się z lekarzem.
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Linka ból lędźwiowej części kręgosłupa to teraz choroba cywilizacyjna i o niczym złym w ciąży nie świadczy, więc nie czytaj bzdur z netu i ciesz się swoją fasolką

ciastek ból brzucha(macicy) świadczy o jej rozciąganiu się i dopóki ten ból nie przechodzi w silne bolesne skurcze + krwawienie- nie masz się czym martwić. Ja się cieszę jak czuje taki tępy ból na dole, bo wiem, że rosnę Ale za to w pierwszej ciąży nic mnie nie bolało i urodziłam zdrową córkę więc nie ma regóły z tym bólem.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

nie wiem jakie bóle masz konkretnie na myśli, ja pytałam moją gin o bóle w okolicach miednicy to mówiła że to normalne bo coś tam się rozciąga więc nic się nie martw, też się martwiłam i też się naczytałam przed wizytą i już sobie wyobrażałam nie wiadomo co a na wizycie okazało się że dzidzia ok i bóle tez w normie
dzięki
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:27   #2973
wanilllka82
Wtajemniczenie

matko ale pędzicie, nie było mnie jeden dzień - wruciłam do pracy więc nie mam tyle czasu a tu 1,5 h nadrabiania

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja tez tak mialam w jeden dzien kochalismy sie z mezem i wtedy powstalo nasze bobo, a na drugi dzien bylo mi straaaaaasznie niedobrze, a moj maz mial biegunke myslalam ze sie czyms strulismy ale chyba po prostu "zachodzilismy"
ja w domniemanym terminie zapłodnienia czułam się chora, wszystko mnie bolało miałam gorączkę, a na następny dzień jak ręką odjął, zażyłam wtedy gripexy, mam nadzieje że na takim etapie to nic nie szkodzi, w sumie to chyba bym już poroniła gdyby miało to coś zaszkodzić
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:29   #2974
muminek82
Wtajemniczenie

nicki a jak się czujesz?
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:29   #2975
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać Was, czy stosujecie jakieś kremy, co by potem nie było rozstępów itd.? Orientowałyście się może co warto stosować?
ja smarowałam się wazeliną a od tego tygodnia - zaczełam 4 miesiąc - smaruje się kremem przeciwko rozstępom Pharmaceris, bardzo ładnie pachnie, pozatym ja po poprzednien ciąży już trochę mam, niestety, więc nie liczę na to że tym razem się nowe nie pokarzą
Stary 2012-01-04, 19:30   #2976
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

ja w domniemanym terminie zapłodnienia czułam się chora, wszystko mnie bolało miałam gorączkę, a na następny dzień jak ręką odjął, zażyłam wtedy gripexy, mam nadzieje że na takim etapie to nic nie szkodzi, w sumie to chyba bym już poroniła gdyby miało to coś zaszkodzić
na tym etapie na pewno nie zaszkodziło

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:31   #2977
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Poszłam wczoraj do szpitala z tymi bólami. Niestety.... Wczoraj miałam zabieg... dzisiaj już jestem w domu...

szkoda słów
tak mi przykro nigdy nie wiem co powiedzieć w takiej sytuacji
Stary 2012-01-04, 19:33   #2978
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
nicki a jak się czujesz?
Kijowo mdłości i wybioty od czasu do czasu... choć przyznam się że od kiedy odstawiłam witaminy rzadziej wymiotuje. Teraz biorę tylko te tarczycowe+żalazo+kwas foliowy... te nudności to niefajna sprawa, ale pocieszam się że przynajmniej wiem że coś się tam dzieje i mam nadzieję że tylko dobrego
Stary 2012-01-04, 19:35   #2979
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
No mnie też wychodzi 11 tc. Za tydzień usg genetyczne. Kiedy się wybierasz?
Też mam genetyczne za tydzień. Czekam z niecierpliwością, ale wierzę, że jest i będzie dobrze
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:38   #2980
natee
Zakorzenienie

dobry wieczór

dziś miałam usg, dzidzia cały czas sie ruszała i zdjęcie nie wyszło najładniej, ale najważniejsze, ze rośnie

na dzień dzisiejszy ma 47mm i 11t2d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3082.jpg (11,0 KB, 28 załadowań)

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:40   #2981
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
matko ale pędzicie, nie było mnie jeden dzień - wruciłam do pracy więc nie mam tyle czasu a tu 1,5 h nadrabiania

ja tez dzien wczesniej mialam w pracy inwentaryzacje i wrocilam strasznie zmarznieta i wykonczona bo bylam w pracy 14 godzin... i tez zazylam wszystko co tylko mozliwe... a potem pare razy tak do 4 tygodnia mniej wiecej jak jeszcze nie wiedzialam pilam jakies piwko czy winko... nie jakos strasznie duzo ale jednak... ale tez sobie tlumacze ze wtedy to jeszcze nie szkodzi jesliby szkodzilo to pewnie bym nawet nie wiedziala ze w ciazy bylam...

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Kijowo mdłości i wybioty od czasu do czasu... choć przyznam się że od kiedy odstawiłam witaminy rzadziej wymiotuje. Teraz biorę tylko te tarczycowe+żalazo+kwas foliowy... te nudności to niefajna sprawa, ale pocieszam się że przynajmniej wiem że coś się tam dzieje i mam nadzieję że tylko dobrego
wlasnie mi tez ginekolog powiedziala ze skoro na razie mnie mecza mdlosci i zygam to zebym nie brala witamin bo to jeszcze spoteguje zle samopoczucie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:42   #2982
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
nitka_88 i w ogóle dziewczyny z UK: na każde dziecko (aż do 16. roku życia) dostaje się tu 81,20 f miesięcznie (lub ok. 20f tygodniowo) Child Benefit. Jak urodziłam córkę, to dostałam dokumenty do wypełnienia w szpitalu. Trochę jest tego wypełniania i trzeba swoje odczekać, bo Revenue sprawdza, czy nie pobiera się na to dziecko jakiejś kasy w Polsce. Ale potem wszystko wyrównują-my dostaliśmy kasę po pół roku. To takie jakby "rodzinne".
Dzięki za info

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:44   #2983
nicki86
Zadomowienie

SAMBAdiJANEIRO ooo widzisz... a ja przez mdłosci na początku przez jakieś 2 tygodnie bardzo mało i byle jak jadłam więc sama sobie witaminy wymyśliałam bo zaczęły mi się zajady robić... teraz jem więcej witamin owocowo-warzywnych i staram się więcej białka więc postanowiłam odstawić i z tego co piszesz to dobra decyzja intuicyjna

A co do alkoholu to się nie przejmuj... było minęło... dzidzia twarda skoro przetrwała
Stary 2012-01-04, 19:45   #2984
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
bidulko,napewno same dobre rzeczy maluszek rośnie,życzę żeby te okropne wymioty i mdłości już zniknęły!
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
dobry wieczór

dziś miałam usg, dzidzia cały czas sie ruszała i zdjęcie nie wyszło najładniej, ale najważniejsze, ze rośnie

widać widać maluszka
Stary 2012-01-04, 19:52   #2985
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
SAMBAdiJANEIRO ooo widzisz... a ja przez mdłosci na początku przez jakieś 2 tygodnie bardzo mało i byle jak jadłam więc sama sobie witaminy wymyśliałam bo zaczęły mi się zajady robić... teraz jem więcej witamin owocowo-warzywnych i staram się więcej białka więc postanowiłam odstawić i z tego co piszesz to dobra decyzja intuicyjna

A co do alkoholu to się nie przejmuj... było minęło... dzidzia twarda skoro przetrwała
nio mamusie to juz chyba taka intuicje maja

ja tez sie chyba za dobrze nie odzywiam bo mam odrzut od wiekszosci rzeczy do jedzenia... najchetniej to bym jadla same bulki z szynka (ale ta szynka to tez musi byc specjalna bo ostatnio mialam jakas z przyprawami to mi smierdziala ) i jeszcze czekolada mi smakuje
ogolnie to za duzo zjesc nie moge bo od razu mi niedobrze...

a alkoholem nie przejmuje sie bo nie bylo tego jakos strasznie duzo, zreszta na tym etapie to jesli by sie cos mialo stac to juz by sie stalo...odkad sie dowiedzialam to juz nie pije ani lyka
Stary 2012-01-04, 19:53   #2986
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dobry wieczór

Super! Ale duży na tym zdjęciu
Stary 2012-01-04, 19:53   #2987
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
(...)
Mnie z kolei "W oczekiwaniu..." wybitnie nie podeszło, jest dokładnie tak jak pisza w recenzjach na Amazonie: http://www.amazon.com/What-Expect-Wh...ws/0761148574/
Mnóstwo straszenia, w co drugim zdaniu wymienianie wszystkich najgorszych możliwych scenariuszy, prawie jakby nad autorką stał prawnik i wszędzie jej kazał dopisywać disclaimery, żeby ich ktoś nie daj Boże nie podał do sądu. Nie polecam jako lektury dla początkujących mam.
No nie wiem może takie jest drugie wydanie poprawione, bo pierwsze na pewno takie straszące nie było

Martarynka strasznie mi przykro z powodu stresów jakie przechodzisz To straszne jaki niepokój musisz mieć teraz w sobie Bądź dzielna, jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki za pełnowartościowy pęcherzyk

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
(...)
W ogóle to tak galopujecie, że nie wiem na co mam odpisywać, czy na wózki, czy na imiona, czy na brzuszki, czy na ciuszki, czy na wyprawki, uffff, dużo się tego uzbierało...

ja mam to samo

Mdłości pojawiają się sporadycznie i są do przeżycia, tylko codziennie wieczorem bardzo boli mnie głowa - spacery, okłady, leżenie w ciemnym pokoju nie pomaga i czasami boli tak do samego pójścia spać... Znacie jakiś tajemny sposób na to?

Wiesz ja takie migrenowe bóle głowy likwidowałam mojemu eks mężowi i sąsiadce masażem dużego palca u nogi(akupunktura) uciskasz kciukiem czubek i boki palca przez ok.5min. Na prawde im pomagało

No i strasznie się boję tego kłucia w palce - mierzę cukier 4-5 razy dziennie i mam za każdym razem traumę jak mam się ukłuć mam takie pokłute paluchy, że szok... a czeka mnie to pewnie do końca ciąży...ehhh, cóż zrobić, taki los... byle dzidzia była zdrowa

Bidulka współczuje ci tych kłóć ale masz racje byle dzidzia była zdrowa.

Jutro idę do diabetologa z wynikami cukrów - trzymajcie za mnie kciukasy, bo sama nie wiem czego się spodziewać - czy powie, że dieta wystarczy, czy da insulinę... strasznie się tego boję...
Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Spoko, w każdym razie to miało miejsce. Nie wiem tego przecież od rodzącej. Rozerwało się jej tam w środku, niestety - ale tylko raz na ponad 20-letnią karierę się zdarzyło.
No co ty masakra To mnie nacieli za bardzo, bo kopnęłam lekarza z bólu i mam dość rodzenia SN a co dopiero po czymś takim...

Wiecie ja tam w przesądy nigdy nie wierzyłam i nie wierzę(żeby nie kupować za wcześnie, bo pecha przyniesie) po prostu nie chciałabym w razie W żeby mi te ubranka leżały przez pare m-cy i sprawiały dodatkowy ból. Wole poczekać ale każda zrobi tak jak czuje

Moje przyszło z pracki, to ide zagadać, bo ostatnio mamy sporo na głowie(ja swoje zmartwienia a tż swoje) Rany nie wiem jak u was z seksem ale u nas jakaś masakra tż zestresowany i wiecznie nie w nastroju a ja to bardzo źle znoszę, bo czuje się odtrącona jako kobieta. W ogóle zachowuje się jakby to on był w ciąży i miał nastroje Sorki za taką otwartość no ale musiałam to wyrzucić z siebie no i może nie tylko u nas tak jest

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:57   #2988
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
ŁaŁ szacun dla Ciebie, że tyle wytrzymałaś bez usg, naprawdę ja bym nie dała rady nieważne, że na pierwszym w jakimś 6 tygodniu widziałam tylko 2 kuleczki (Bejbika i pęcherzyk...) - wrażenie niezapomniane. No ale jak pójdziesz teraz to od razu zobaczysz już małego człowieczka
Zostałam niejako przymuszona . Mieszkam w Irlandii, wizytę pierwszą wyznaczyli mi na 14t1d ciąży. Prywatnie zapisywałam się 2 razy, ale raz zrezygnowałam bo dojazd ponad h a autobusem bym nie dała rady (mdłości i wymioty), a drugi raz przeniesiono wizyty na inny dzień a ja wtedy nie mogłam dostać wolnego. No ale jeszcze tylko półtora tygodnia.
Cytat:
Poszłam wczoraj do szpitala z tymi bólami. Niestety.... Wczoraj miałam zabieg... dzisiaj już jestem w domu...

szkoda słów
Edit brak mi słów, tym bardziej że tyle przeszłaś...Przykro mi strasznie i mocno Cie tulę... (
Stary 2012-01-04, 19:59   #2989
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dobry wieczór

widać super dzieciątko

Cytat:

ja tez sie chyba za dobrze nie odzywiam bo mam odrzut od wiekszosci rzeczy do jedzenia... najchetniej to bym jadla same bulki z szynka (ale ta szynka to tez musi byc specjalna bo ostatnio mialam jakas z przyprawami to mi smierdziala ) i jeszcze czekolada mi smakuje
ogolnie to za duzo zjesc nie moge bo od razu mi niedobrze...
nie przejmuj się, ja też miałam problem z jadłowstrętem, niewiele rzeczy mi podchodziło, ale było minęło, koło 11 - 12 tyg powinno Ci przejść.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Rany nie wiem jak u was z seksem ale u nas jakaś masakra tż zestresowany i wiecznie nie w nastroju a ja to bardzo źle znoszę, bo czuje się odtrącona jako kobieta. W ogóle zachowuje się jakby to on był w ciąży i miał nastroje Sorki za taką otwartość no ale musiałam to wyrzucić z siebie no i może nie tylko u nas tak jest
wiesz co, ja na pewnym etapie też miałam wrażenie, że mój mąż ma gorsze wahania nastrojów niż ja... Trzeba pamiętać, że dla nich to też stresujący okres, byleby tylko nie przesadzali.

Stary 2012-01-04, 20:00   #2990
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez dzien wczesniej mialam w pracy inwentaryzacje i wrocilam strasznie zmarznieta i wykonczona bo bylam w pracy 14 godzin... i tez zazylam wszystko co tylko mozliwe... a potem pare razy tak do 4 tygodnia mniej wiecej jak jeszcze nie wiedzialam pilam jakies piwko czy winko... nie jakos strasznie duzo ale jednak... ale tez sobie tlumacze ze wtedy to jeszcze nie szkodzi jesliby szkodzilo to pewnie bym nawet nie wiedziala ze w ciazy bylam...

wlasnie mi tez ginekolog powiedziala ze skoro na razie mnie mecza mdlosci i zygam to zebym nie brala witamin bo to jeszcze spoteguje zle samopoczucie
Co do pierwszej kwestii to ja w jakimś 4 tc byłam na imprezie i wypiłam dużo alkoholu... oczywiście ciąży nawet nie podejrzewałam. Mówiłam o tym gin i stwierdział ze nie ma się czym martwić, ważne by teraz już nie tykać alkoholu. Dla mnie to oczywiste, alkohol i papierosy w ciąży to coś nie do pomyślenia.

Co do drugiej kwestii to zgadzam się, co prawda ja nie mam mdłości ale kiedyś dawno temu kiedy nie byłam w ciąży zdarzyło mi się mieć mdłości dość silne po tym jak wzięłam witaminy rano takie pachnące ziołami. Więc coś w tym jest.
Stary 2012-01-04, 20:01   #2991
muminek82
Wtajemniczenie

branzoletka pisałam jakiś czas temu i u mnie nadal bez zmian,libido zerowe nic ani drgnie!naszczęście małż się też troche boi chucha i dmucha na mnie i narazie ten temat odkładamy,nic na siłę,zobaczymy jak będzie póżniej
Stary 2012-01-04, 20:02   #2992
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

szkoda słów

Jest mi bardzo, bardzo przykro

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:04   #2993
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
branzoletka pisałam jakiś czas temu i u mnie nadal bez zmian,libido zerowe nic ani drgnie!naszczęście małż się też troche boi chucha i dmucha na mnie i narazie ten temat odkładamy,nic na siłę,zobaczymy jak będzie póżniej
My też czekamy na "lepsze czasy" jeśli chodzi o przytulanki. Oboje się boimy. Do tego ja mam ciągle jak nie bóle, to wzdęcia albo mdłości. No nic. Mam nadzieję, że w II trymestrze celibat się skończy
Stary 2012-01-04, 20:06   #2994
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
widać super dzieciątko

nie przejmuj się, ja też miałam problem z jadłowstrętem, niewiele rzeczy mi podchodziło, ale było minęło, koło 11 - 12 tyg powinno Ci przejść.

wiesz co, ja na pewnym etapie też miałam wrażenie, że mój mąż ma gorsze wahania nastrojów niż ja... Trzeba pamiętać, że dla nich to też stresujący okres, byleby tylko nie przesadzali.
nio na to wlasnie licze... w sumie niektore dziewczyny duzo chudna w pierwszym okresie ciazy a ja stoje w miejscu wiec chyba nie ma az tak zle ale jedzenie mi nie podchodzi...

... i mycie zebow tez mi nie podchodzi... ja dawniej to mylam kilka razy dziennie i to czesto jeszcze stosowalam dodatkowo elmex zel + po myciu plukalam plynem do plukania a teraz samo umycie to koszmar
Stary 2012-01-04, 20:11   #2995
Soleilka
Zakorzenienie

Ja też mam libido na poziomie zero i do tego jestem bardzo sucha. Dziwne to, bo zawsze byłam przekonana (przez to co wyczytałam w necie), że podczas ciąży to się bardziej chce

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:12   #2996
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
nio na to wlasnie licze... w sumie niektore dziewczyny duzo chudna w pierwszym okresie ciazy a ja stoje w miejscu wiec chyba nie ma az tak zle ale jedzenie mi nie podchodzi...

... i mycie zebow tez mi nie podchodzi... ja dawniej to mylam kilka razy dziennie i to czesto jeszcze stosowalam dodatkowo elmex zel + po myciu plukalam plynem do plukania a teraz samo umycie to koszmar
u mnie waga też stała w miejscu. A żywiłam się w pewnym okresie samymi mandarynkami i biszkoptami i przetrwałam

na szczęście zęby mogłam myć bez problemu, ale wiem, że to też często jest problematyczne... może spróbuj jakiejś pasty owocowej dla dzieci?

Stary 2012-01-04, 20:14   #2997
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja też mam libido na poziomie zero i do tego jestem bardzo sucha. Dziwne to, bo zawsze byłam przekonana (przez to co wyczytałam w necie), że podczas ciąży to się bardziej chce
ja mam właśnie większe libido
pewnie nie ma reguły
ochota na sex to nie równanie matematyczne
Stary 2012-01-04, 20:15   #2998
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie codzienna wizja mycia zębów przeraża. Krew leci mi ciurkiem z każdego możliwego miejsca muszę sobie jakąś miękką szczoteczkę kupić

Bloguję
Stary 2012-01-04, 20:19   #2999
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mnie codzienna wizja mycia zębów przeraża. Krew leci mi ciurkiem z każdego możliwego miejsca muszę sobie jakąś miękką szczoteczkę kupić
mam to samo! okropieństwo!
Stary 2012-01-04, 20:22   #3000
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo! okropieństwo!
Ja mam jeszcze do tego bardzo twardą szczoteczkę, więc codziennie przeżywam katusze na własne życzenie Szczoteczka dla dzieci powinna być chyba bardziej miękka?

W ogóle mam ochotę na chupa chupsa jabłkowego i ogórka kiszonego

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości