|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Witam wszytkie nowe mamusie
a przyszłej mamie (oby!!) bliźniaków wręcz zazdraszczam.. daw cudeńka na raz moja gin pokazywała mi ze swojej kolekcji usg z trojaczkami no mega!! jak będziecie się chciały wbic na listę z pierwszej strony to do mnie na priv, bo cięzko mi wyłapywać Wasze dane z przeszło kilku stron.Ta rączka przez pupę to jakis dobry scenariusz do horroru! ![]() Ja też nie jestem przesądna i jeśli widziałabym jakieś cudne tanie ubranka na pewno bym wzieła ale mam na razie tyle po siostrzeńcach, że na zakupy wybiore się dopiero jak okaże się że jednak kobitka będzie, wtedy będę szukała falbanekedit23... to straszne co Cię spotkało ![]() Asia, pewnie właśnie Cię teraz przebadowywują, na pewno jest wszyto ok!! ![]() A łóżeczko super, ja też już mam, nie pasujące mi do mebli, ale biedne dziecko nie będzie miało jeszcze swojego pokoju więc podchodzę na luzie
|
|
|
|
#2972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie brzuch mnie nie boli, bolał trochę do 8tc (raczej ciągnął). Teraz czuję kłucie w pachwinach Myślę że już ciągle coś będziemy odczuwać i nie ma co tego specjalnie analizować no chyba że ból jest silniejsze tak ze trzeba brać nospę - ja nigdy nie miałam potrzeby. W razie silniejszych bóli kontaktowałabym się z lekarzem. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
matko ale pędzicie, nie było mnie jeden dzień - wruciłam do pracy więc nie mam tyle czasu a tu 1,5 h nadrabiania
ja w domniemanym terminie zapłodnienia czułam się chora, wszystko mnie bolało miałam gorączkę, a na następny dzień jak ręką odjął, zażyłam wtedy gripexy, mam nadzieje że na takim etapie to nic nie szkodzi, w sumie to chyba bym już poroniła gdyby miało to coś zaszkodzić |
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
nicki a jak się czujesz?
|
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
ja smarowałam się wazeliną a od tego tygodnia - zaczełam 4 miesiąc - smaruje się kremem przeciwko rozstępom Pharmaceris, bardzo ładnie pachnie, pozatym ja po poprzednien ciąży już trochę mam, niestety, więc nie liczę na to że tym razem się nowe nie pokarzą
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
Kijowo
mdłości i wybioty od czasu do czasu... choć przyznam się że od kiedy odstawiłam witaminy rzadziej wymiotuje. Teraz biorę tylko te tarczycowe+żalazo+kwas foliowy... te nudności to niefajna sprawa, ale pocieszam się że przynajmniej wiem że coś się tam dzieje i mam nadzieję że tylko dobrego
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() dziś miałam usg, dzidzia cały czas sie ruszała i zdjęcie nie wyszło najładniej, ale najważniejsze, ze rośnie ![]() na dzień dzisiejszy ma 47mm i 11t2d |
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesliby szkodzilo to pewnie bym nawet nie wiedziala ze w ciazy bylam...Cytat:
|
||
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
SAMBAdiJANEIRO ooo widzisz... a ja przez mdłosci na początku przez jakieś 2 tygodnie bardzo mało i byle jak jadłam więc sama sobie witaminy wymyśliałam bo zaczęły mi się zajady robić... teraz jem więcej witamin owocowo-warzywnych i staram się więcej białka więc postanowiłam odstawić i z tego co piszesz to dobra decyzja intuicyjna
![]() A co do alkoholu to się nie przejmuj... było minęło... dzidzia twarda skoro przetrwała
|
|
|
|
#2984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez sie chyba za dobrze nie odzywiam bo mam odrzut od wiekszosci rzeczy do jedzenia... najchetniej to bym jadla same bulki z szynka (ale ta szynka to tez musi byc specjalna bo ostatnio mialam jakas z przyprawami to mi smierdziala ) i jeszcze czekolada mi smakuje ![]() ogolnie to za duzo zjesc nie moge bo od razu mi niedobrze... a alkoholem nie przejmuje sie bo nie bylo tego jakos strasznie duzo, zreszta na tym etapie to jesli by sie cos mialo stac to juz by sie stalo...odkad sie dowiedzialam to juz nie pije ani lyka
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2987 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Martarynka strasznie mi przykro z powodu stresów jakie przechodzisz To straszne jaki niepokój musisz mieć teraz w sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
masakra To mnie nacieli za bardzo, bo kopnęłam lekarza z bólu i mam dość rodzenia SN a co dopiero po czymś takim...Wiecie ja tam w przesądy nigdy nie wierzyłam i nie wierzę(żeby nie kupować za wcześnie, bo pecha przyniesie) po prostu nie chciałabym w razie W żeby mi te ubranka leżały przez pare m-cy i sprawiały dodatkowy ból. Wole poczekać ale każda zrobi tak jak czuje Moje przyszło z pracki, to ide zagadać, bo ostatnio mamy sporo na głowie(ja swoje zmartwienia a tż swoje) Rany nie wiem jak u was z seksem ale u nas jakaś masakra tż zestresowany i wiecznie nie w nastroju a ja to bardzo źle znoszę, bo czuje się odtrącona jako kobieta. W ogóle zachowuje się jakby to on był w ciąży i miał nastroje Sorki za taką otwartość no ale musiałam to wyrzucić z siebie no i może nie tylko u nas tak jest
|
|
|
#2988 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mieszkam w Irlandii, wizytę pierwszą wyznaczyli mi na 14t1d ciąży. Prywatnie zapisywałam się 2 razy, ale raz zrezygnowałam bo dojazd ponad h a autobusem bym nie dała rady (mdłości i wymioty), a drugi raz przeniesiono wizyty na inny dzień a ja wtedy nie mogłam dostać wolnego. No ale jeszcze tylko półtora tygodnia.Cytat:
(
|
|
#2989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiej kwestii to zgadzam się, co prawda ja nie mam mdłości ale kiedyś dawno temu kiedy nie byłam w ciąży zdarzyło mi się mieć mdłości dość silne po tym jak wzięłam witaminy rano takie pachnące ziołami. Więc coś w tym jest. |
|
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
branzoletka pisałam jakiś czas temu i u mnie nadal bez zmian,libido zerowe nic ani drgnie!naszczęście małż się też troche boi chucha i dmucha na mnie i narazie ten temat odkładamy,nic na siłę,zobaczymy jak będzie póżniej
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest mi bardzo, bardzo przykro |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jedzenie mi nie podchodzi...... i mycie zebow tez mi nie podchodzi... ja dawniej to mylam kilka razy dziennie i to czesto jeszcze stosowalam dodatkowo elmex zel + po myciu plukalam plynem do plukania a teraz samo umycie to koszmar
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam libido na poziomie zero i do tego jestem bardzo sucha. Dziwne to, bo zawsze byłam przekonana (przez to co wyczytałam w necie), że podczas ciąży to się bardziej chce
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście zęby mogłam myć bez problemu, ale wiem, że to też często jest problematyczne... może spróbuj jakiejś pasty owocowej dla dzieci?
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nie ma reguły ochota na sex to nie równanie matematyczne
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę sobie jakąś miękką szczoteczkę kupić
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze do tego bardzo twardą szczoteczkę, więc codziennie przeżywam katusze na własne życzenie
W ogóle mam ochotę na chupa chupsa jabłkowego i ogórka kiszonego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

a przyszłej mamie (oby!!) bliźniaków wręcz zazdraszczam.. daw cudeńka na raz
jak będziecie się chciały wbic na listę z pierwszej strony to do mnie na priv, bo cięzko mi wyłapywać Wasze dane z przeszło kilku stron.

w jeden dzien kochalismy sie z mezem i wtedy powstalo nasze bobo, a na drugi dzien bylo mi straaaaaasznie niedobrze, a moj maz mial biegunke 

To straszne jaki niepokój musisz mieć teraz w sobie 
mam takie pokłute paluchy, że szok... a czeka mnie to pewnie do końca ciąży...ehhh, cóż zrobić, taki los... byle dzidzia była zdrowa
masakra
To mnie nacieli za bardzo, bo kopnęłam lekarza z bólu i mam dość rodzenia SN a co dopiero po czymś takim...
tż zestresowany i wiecznie nie w nastroju a ja to bardzo źle znoszę, bo czuje się odtrącona jako kobieta. W ogóle zachowuje się jakby to on był w ciąży i miał nastroje

muszę sobie jakąś miękką szczoteczkę kupić