|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
To nic strasznego. Moze to być też przyczyna tego, że je się ciągle odtłuszczone i chude produkty, które sycą na krótko i po których zaraz odczuwamy głód ale to się Ciebie nie tyczy Życzę dalszych sukcesów w nabieraniu brakujących kilogramów
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje R dzisiejsze(pozno wstalam, ale chyba bedzie 5 posilkow ;d): I. jajko na twardo z pomidorem, fasolką czerwoną,mozarellą(troszk ę, dla smaku), grahamka z lyzeczka masla z tostera z miodem(mialam straaszna ochote na slodkie caly dzien dzis) II.salatka(kapusta pekinska, troszke kukurydzy, pomidor, papryka, plasterek sera zoltego light, kurczak z piekarnika) z sosem czosnkowym na bazie jogurtu, potem makaron z mąki durum z dwoma lyzkami jogurtu jogobella jagodowa(tak, wiem, ale nie bylo truskawek w lodowce )bieg 45 minut III. ten sam makaron co pozycje wczesniej, dwie mandarynki, dwa sledzie (cóż za mix, ale spokojnie, nie wszystko razem na talerzu ;d) IV. zaraz zjem jakąś kolację sensowną, to znaczy na pewno będzie resztka sałatki, juz bez kurczaka, do tego serek wiejski chyba , doloze pol grahamki z szynkąV. ser bialy poltlusty
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas tu nie pisałam, ale coś mnie podkusiło i dodam dzisiaj moje Wtorkowe U
2 szklanki wody,jedna z miodem i cytryną,druga czysta i 2 wafle ryżowe,jeden z szynką na start przed śniadaniem I: 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej,1/2 wieśniaka, 1/2 startego jabłka, garść rodzynek, 2 daktyle suszone, trochę suszonej papai i 2 plastry suszonych jabłek trening: rozgrzewka 10 minut orbitka siłowe: plecy, biceps, triceps, interwał 50 minut na bieżni abs na brzuch odrazu po 1/2 jabłka II: (w biegu) złożona kanapka (czyli 2 pojedyncze kromki) z chleba ciemnego pszenno-żytniego z plastrem szynki drobiowej i czerwoną papryką Przekąska: 3 plastry szynki drobiowej po południu 2x inka z mlekiem III: 1/3 opakowania warzyw na patelnie(orientalne), 2 grube plastry próżonej piersi z indyka,szpinak z czosnkiem i łyżeczką masła,sałatka: mix sałat, groszek zielony,papryka czerwona,pieczarki podsmażone bez tłuszczu, ogórki konserwowe IV: jajecznica z 1 jajka, 2 białek, 1/2 kabanosa drobiowego i 3 plastrów drobiowej szynki, trochę cukini, 1/2 wieśniaka wymieszanego z dużą łyżką twarogu i błonnikiem w ciągu dnia dużo wody, kawa czarna, 3 inki z mlekiem, herbaty różne różniste i niektóre z miodem. co sądzicie o kaszy jęczmiennej na śniadanie?Jest ok, w sensie jako zamiennik z owsianką/jaglanką?
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2012-01-04 o 01:03 |
|
|
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
RRR ś: owsianka: ok 5łych (końcówka paczki to se sypłam ) owsianych, połowa wieśniaka, małe jabłko, cynamon, troche mleka, łyżeczka miodugodzina stepper (podobno przy aerobach okołotreningowe nie obowiązują prawda to?) śniadnaie ok. 2s: kromka razowca z duża ilością krakowskiej suchej maźnięta serkiem kanapkowym tak w roli masła , pomidor ze szczypiorkiemteż ładnie, ale moga być np dwie kromki o: zupa jarzynowa z mięsem z kury i połową woreczka gryczanejmoże być, wszystko jest, o ile warzyw odpowiednio dużo p: reszta wieśniaka ze śniadania z łychą słonecznika tu może być cały wieśniak k: pewnie zostanie zupy bo nagotowałam wielki gar, oczywiście bez kaszy z samym mieskiem tylko wyjątkowo może być, ale zupa to jednak wegle i pewnie jakiś tłuszcz, więc tu lepiej samo mięsko z zupy z warzywkami nadaje sie to?[/QUOTE] Jak dla mnie się nadaja Ale z treningowymi Ci nie powiem , bo się nie znam. Wiec ze po treningu powinno sie zjesc białko zwierzece albo białko plus węgle złożone
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
to znaczy nie tak dużo, ale widać to np. po tym, że osoby nietrawiące laktozę po spożyciu twarogu często cierpią parę ładnych dni
słyszałam też opinie, że na drugi dzień ma się taki.. mało zgrabny brzuch po nim (jak wypadnie na kolację, tak to ok), tzw. budyniowaty ale jak to jest, to nie wiem, bo ja nie jem na kolację.
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc co Twoim zdaniem najlepiej jeść na kolację( taką o normalniej porze, a co na taką późną jak ktoś bardzo późno chodzi spać?? Wstawię moje wczorajsze ( z planem wzięcia sie za siebie ale mam wrażenie że jest jakoś mega dużo) 1. bawarka,jedna długa, duża kromka oszukanego ciemnego chleba posmarowana chrzanem, pomidor, trochę lodowej sałaty i pół wędzonej makreli 2.inka z mlekiem,owsianka ( 6łyż.górskich owsianych na mleku z łyż.ciemnego kakao)po: pomarańcza,kawa roz. z mlekiem tu mały odstęp: 3. duża mandarynka, jabłko, cukierek rafaello tylko to ciemne nie wiem jak się nazywa, pół kostki półtłustego twarogu i pomidor. 4.obiad dopiero ok.17 ponad 1/2 woreczka rozgotowanej ( niestety kaszy gryczanej) dużo schabu z chrzanem ( nie wiem jak był robiony ale chudo wyglądał i sporo go zjadłam) do tego ogóreczki w zalewie z chilli <---mega się tym obiadem najdałam i po chwili usnełam na ponad dwie godziny. 5. i tak ok. 21 pół wędzonej makreli, pomidor, trochę lodowej sałaty i duuuża marchewa( wiem że powtórka makreli ale miałam mega ochotę) Wypowie się ktoś, bardzo proszę |
|
|
|
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no niby tylko po siłowych obowiazuje te okołotreningowe i ja sie narazie tego trzymam, jak nie bedzie efektów to bede zmieniać. dzisiejsza RRR ś: bułka ciemna z pestkami dyni, maźnieta serkiem kanapkowym z szynką z kurcząt i sosem zaziki, pomidor 50min siłowo, 25min stepper zaraz po: jabłko 2ś: pół woreczka brązowego ryżu wymieszane z tuńczykiem wsw, do tego łyżka zaziki do smaku o: duże dzwonko łososia, brukselka, kapusta kiszona skropiona olejem słonecznikowym k: jajecznica z 2 jaj z szyneczką i szczypiorkiem, 2 marchewy w razie jakbym szła późno spać i zgłodniała to wleci pół kostki twarogu półtłustgo i w planach jeszcze troche gimnastyki jakieś 20min ale jeszcze nie wiem co pewnie stepper tradycyjnie i jak dzisiaj głównie o te ranne okołotreningowe mi chodzi, nie mam pojecia czy są poprawne?
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
to widocznie zależy od organizmu
![]() Cytat:
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze P :
śniadanie: 60g płatków owsianych na 3/4 szklance mleka 2%, jabłko, łyżeczka domowego dżemu,sporo rodzynek , łycha wiórek kokosowych, kawa zbożowa z mlekiemII śniadanie - w szkole ( rozłożone na 2 przerwy) : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, jabłko III śniadanie - też w szkole ( również rozłożone na 2 przerwy ) : drożdżówka z serem Obiad: duuużo ziemniaków, kapusty czerwonej, buraczków ( naprawdę sporo Deser : garść Crunchy naturalnego, 2 mandarynki, jabłko ( znowu ), kubek cappucinoKolacja: planuję omlet z 2 jajek z 200g serka wiejskiego i pieczonym jabłkiem Potem :wpadły 2pl. polędwicy, 2 ogórki kiszone, przed chwilą zjadłam ok.60g różnych płatków ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-01-04 o 20:35 |
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
R do 1400kcal : sniadanie: 2 jajka na miekko + bulka (niestety bez ziaren bo zapomnialam kupic)+lyzka masla 100g moreli + kawa z mlekiem 340g mango i na kolacje planowana zupa z dyni bylabym wdzieczna jelis ktos by moj jadlospis skomentowal. ´Nastepnym razem planuje sobie lepiej rozlozyc kcal na caly dzien, zapewne przesadzilam troche z tym sniadaníem. Obiad dopiero na wieczor, bo sie spotkam z chlopakiem ktory zazwyczaj je obiad na kolacje ;P |
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze sniadaniem nie przesadziłas, ma pewnie z 500 kcal ale przy 1400 kcal, które chcesz jesc nie jest to jakąs tragedią. Akurat sniadanie jest jedynym godnym uwagi posiłkiem w twoim jadłospisie---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- moje R (proszę o ocenę) I. koktail - szklanka kefiru, pol serka homo, 2 kiwi, 2 czastki pomaranczy, siemie lniane i otręby II. dwie kromki chleba sojowego z margaryną i polędwicą z indyka po drodze wpadła reszta pomarańczy ze sniadania III: pół woreczka ryżu brązowego, gotowana piers w kurczaka, warzywa z patelni z sezamem i oliwą IV: pół puszki makreli i kromeczka chlebka sojowego V: wpadnie cos białkowego przed snem |
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale może ktoś jeszcze sie wypowie?Dawno mnie nie było więc witam i wkleję moją leciutką Erkę ![]() 1. 2 jajka na pół-twardo, łyżka majonezu, 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z masłem i serem żółtym, pomidor 2. Fasolka szparagowa, pierś z kurczaka + kawałek naturalnego sera brie 3. Naleśnik nadziany mielonym mięsem wołowym, fasolką czerwoną, pieczarkami, zapieczony z żółtym serem i sosem pomidorowym ![]() 4. 100g twarogu półtłustego z pomidorem i ogórkiem + konserwa - filety śledziowe w kremie pomidorowym dziś 1. Jajecznica na maśle z 3 jajek ze szczypiorkiem, 2 kromki chleba razowego z masłem i pasztetem drobiowym + ogorek. 2. Udko z kurczaka + mieszanka warzyw, po garść nerkowców 3. Dwa Kotlety Mielone + przeszło pół słoika tartych buraczków ![]() trening - siłownia po 20 min aero 4. Odżywka białkowa na mleku + jabłko chudnę powolutku
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
praktycznie nie ma białka, budującego organizm praktycznie nie ma wpania, budującego kości praktycnie nie ma tłuszczu nie wiem czy codziennie tak jeszc, czy dzis tylko taki dzien, ale trzeba jakos to pozmieniac bo inaczej zaszkodzisz swojemu zdrowiu |
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U z przyczajeniem na R za pare dni...
1. wstalam o 12! szklanka cieplej wody z cytryna, kawa jajecznica z 3 jajek, 2 kromeczki chleba na zakwasie, 2 pomidory male, troche salaty, polane oliwa z oliwek,mala szklanka soku pom. pozniej skucha bylismy z TŻ ogladac chate do wynajecie wiec w starbucks tylko troche kawy latte i kawalek cookie z czekoladowymi kawalkami - uznajmy ze to przekaska byla, 3.miska zupy z wczoraj kalafiorowej, pol bulki ziarnistej ze schabem zbójnickim 4.wieśniak z pestkami i lyzka miodu 5. no i nasz dzis glowny posilek to schab duszony, do tego brokuł, może ryż lub kasza jęczmienna/gryczana, zależy jak bede głodna, spać chodzimy ok 1-2 więc nawet jak obiadokolacje o 19 zjemy to jeszcze dluga droga do spania
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
lekkie r ( - 1, 2 kg):
Śn: Miseczka spora musli z orzechami, żurawiną, z mlekiem sojowo-ryżowym. + mandarynki i kilka czerwonych winogron , zielona herbata. Śn: sernik z jabłkami i płatkami owsianymi (jakaś taka zdrowsza wersja , w greenway, bardzo dobry ) + zielona herbataOb: miska zupy pomidorowej, kanapka z ciabatty pełnoziarnistej z łososiem, sałatą, kaparami, cebulą,koperek Kol: smoothie z truskawek, banana, wanili i płatki owsiane jestem ciekawa waszej opinii... |
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje R, zrzucę na tym 2-3kg w styczniu jeszcze? aeroby 3x/tyg po godzinie.. I. Owsianka z 4 łyżek z otrębami, serkiem wiejskim, miodem i pestkami słonecznika II. grahamka z masłem, pieczoną piersią z kurczaka, sałatą, papryką III.miska ogórkowej z ziemniakami (dużo gotowanej marchewki) + gotowana pierś z kurczaka IV. pół kostki twarogu półtłustego, pół papryki, dwie marchewki |
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Moje prawie bezlaktozowe(nie mogę się obejść bez wieśniaka mimo cierpienia D
,wegetariańskie U. Proszę o ocenę i rady.I. Owsianka (56g płatków) na mleku sojowym z połową jabłka, truskawkami, wiórkami kokosowymi, suszonymi śliwkami, amarantusem & odrobiną domowej bananowej granoli II. homemade ciastka z płatków orkiszowych jabłkowo-cynamonowe + garstka nerkowców III. gulasz sojowy (kasza jęczmienna 50g, kostka sojowa ok.50g z brokułami, marchewką, kalafiorem i suszonymi pomidorami podprażonymi na patelni) IV. 250g wieśniak + warzywa tylko 4 posiłki , bo mój dzień jest krótki.
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
moje luzne R
sniadanie:1,5 kromki razowca z szynka pomidorem ogórkiem kawa z mlekiem 2 sniadanie: jogurt z otrębami obiad: makaron razowy sos pieczarkowy mizeria podwieczorek: jabłko kolacja 1,5 kromki razowca z szynka twarożkiem pomidorem ogórkiem zielona herbata i jak? |
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
2 przykladowe U z wielką prośbą o ocene
I miseczka musli z jogurtem naturalnym 180g i połową jabłka II grahamka z pastą z fety, czosnku i szpinaku (bo zostalo mi z nalesników ) i reszta jabłkaIII solidna porcja chilli con carne (wołowina z rosołu, krojone pomidory, cebula, papryczki chilli, mrozona kukurydza, czerwona fasola, przyprawy) IV kawałek ciepłej szarlotki ![]() V jakies 125g twarogu półtłustego z kilkoma korniszonami <- tu po prostu mialam ochotę na twaróg i nie byłam głodna ![]() I owsianka z 4 łyżek płatków i łyzki otrąb na szklance mleka 2% z garścią orzechów, somowymi suszonymi śliwkami i malym jabłkiem wpadła pomarancza II cała pierś z kurczaka zwinieta w roladke nadziana szpinakiem i oliwkami pieczona w musztardzie francuskiej z kasza gryczaną IV sałatka z cieciorki, kuskusu, pieczonej papryki, pieczonych pomidorów z natką pietruszki V maca razowa na ciepło - z wedzonym łososiem i pomidorem/ serem plesniowym / wiejskim i ogórkiem Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-01-04 o 21:33 |
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze Rrrr... (mam nadzieje że lepsze niż wczoraj)
I. Owsianka z mlekiem + kilka rodzynek II. Wieśniak + kromki chleba ciemnego z wędliną drobiową i ogórkiem zielonym. III. Miska kalafiorowa z mięchem z kurczaka IV. 2 wafle ryżowe (sonko) z muesli z dżemem niskosłodzonym V. jogurt jogobella light i jabłko.(nie miałam pomysłu na kolacje) |
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
hej, niestety przez brak czasu (2 kierunki studiow i praca) strasznie zaniedbałam swój sposób żywienia i sport i w ostatnich miesiącach naprawdę sporo przytyłam. a więc rozsądna redukcja:
- śniadanie: jajecznica z dwóch jajek, ze szczypiorkiem i pieczarkami, kromka chleba orkiszowego z twarożkiem (ze szczypiorkiem i rzodkiewką), świeży sok z pomarańczy -drugie śniadanie- sałatka z grillowaną piersią kurczaka, świeżym szpinakiem, kolendrą, avokado, prażonymi pestkami dyni, gruszką i papryczkami chilli i garstką grzanek z chleba razowego żytniego -obiad: pieczony w folii płat łososia, ciemny ryż, surówka z marchewki i jabłka -przekąska w bibliotece: garść migdałów, garść pistacji, małe cappuccino w coffee heaven -kolacja: porcja klasycznej sałatki nicejskiej dużo wody mineralnej, zielonej herbaty, pokrzywy ruch- 15 min rozgrzewki, 40 min biegania + rozciąganie wieczorem Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2012-01-04 o 22:14 |
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie
Śniadanie: placuszki z płatków owsianych (płatki, otręby pszenne, jajko) z twarogiem półtłustym, jogurtem naturalnym i domową konfiturą z malin; kawa zbożowa z mlekiem 2% i miodem II śniadanie: grahamka z masłem, sałatą, szynką z piersi indyka i ogórkiem; mandarynka Obiad: pierś z kurczaka pieczona w ziołowej marynacie; 2 pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym na jogurcie naturalnym; miks sałat z domowym winegretem Kolacja: omlet z dwóch jaj z papryką, pieczarkami, brokułem, szynką z piersi indyka, serem pleśniowym i domowym ketchupem; pokrzywa + woda, herbaty; trening 1,5h, 40 minut marszu
|
#295 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje R dzisiejsze: I. salatka z dwoch jajek, pol plasterka sera zoltego light, papryki, kapusty pekinskiej, ogorka, pomidora i czerwonej fasoli, z oliwą z oliwek, octem i przyprawami, oraz połową grahamki II. ser bialy poltlusty (nic wiecej, bo bardzo sie spieszylam) III. tilapia, marchewka z jablkiem starta, kawa z maca IV. grahamka z szynką i maslem, zaraz zjem śledzia ![]() V. jezeli nie zasne to ser bialy dosyc ubogo dzis, ale dzien bez treningu wiec staram sie nie dowalac wielu kcal ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uuu wczorajsze dwie szklanki wody na start I: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami z masłem, serem żółtym i pomidorem/ z masłem i cammembertem/ z masłem i serkiem homo waniliowym + słodkie kakao na mleku 3,2% II: ciemna bułka z ziarnami z masłem mleczno-kokosowym III: banan, mandarynka III: 5 placków ziemniaczanych smażonych bez tłuszczu delikatnie opruszonych cukrem pudrem IV: ciemna bułka z ziarnami z masłem i serkiem homo waniliowym/ z masłem i salcesonem + herbata z łyżeczką miodu 2x25 min. szybkiego marszu 2h spaceru z psem Uuu dzisiejsze dwie szklanki wody na start I: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami z masłem i cammembertem/ z masłem, kiełbasą i pomidorem/ z masłem i serkiem homo waniliowym + słodkie kakao na mleko 3,2% II: ciemna bułka z ziarnami z masłem mleczno-kokosowym III: banan, mandarynka IV: smażona na tłuszczu wątróbka z cebulką, 3 ziemniaczki, ogórek konserwowy V: McFlurry Lion&Karmel* 2x25 min. szybkiego marszu *wyjazdowo, dlatego taka "kolacja" ![]() oceni ktoś?
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#298 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Dziekuje za wasze komentarze dotyczace mojego wczroajszego jadlospisu. @hauuu i orchidea24´i ekstradyska w sumie razem z dwiema porcjami zupy powinný byc ok. 1400kcal. Wiem, bo wyliczam sobie wszystko na takiej stronie internetowej. Myslalam ze kcal powinny byc bardziej rozlozone naa caly dzien, na jakies 4 posilki, dlatego myslalam ze sniadanie bylo troche za obfite. Jesi chodzi o bialko to macie racje. Nie jem tak codziennie. Zazwyczaj jem to na co mam ochote i nie trzymam sie jakiegos planu. A ze ostatnio jadlam non stop mieso i wedliny mam ochote na mala przerwe. Oglnie to jem duzo bialka chociaz wczoraj myslalam o shaku proteinowym poniewaz nietety nie za bardzo lubie ´samego wiesniaka. |
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
RRRRR dzisiejsza
ś: pół woreczka ryżu brązowego na mleku z jabłuszkiem połową wiejskiego, łyżeczką miodu i cynamonem 70min stepper 2ś: 2 kromy razowca maźnięte twarożkiem kanapkowym 1 z krakowską sucha, 2 z polędwicą z kurcząt obie do tego z zaziki i pomidorem o: 2 gołąbki, surówka z kapusty, marchewki, pora z kukurydzą i sosem (jogo nat, keczup, odrobina majonezu) p: pół wiesniaka z migdałami k: jajecznica z 2jaj z krakowską i szczypiorkiem, pomidor, ogórki kiszone prosze o ocene
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

ważę już 42,6 kg . Do 48 kg jeszcze trochę brakuje ...
Najbardziej cieszę się z tego, że nie zmieniło się moje nastawienie na przytycie. Żadne zachowania typowo EDowe ani nic takiego. No może kilka porannych godzin spędziłam na tłumaczeniu sobie , że "przecież taki mam cel i chcę przytyć" ale potem było już zupełnie okej. 

)
, doloze pol grahamki z szynką
ale jak to jest, to nie wiem, bo ja nie jem na kolację.

), kubek cappucino
-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5