|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
) Kolejne badanie nic nie zmieni. Stara się podejść do tego na spokojnie, ale wiadomo, że się nie da. Ad2. Ktoś tu ma zaległości w klubie
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Agadus u Sary ok. Sąsiadka pytała gdzie robiliśmy jej badanie wzroku bo ma takie zalecenia ze szpitala
Ale to wcześniak i dlatego zalecenia. Poszperałam na necie, chodzi o wykrycie retinopatii. 15% wcześniaków to ma.Tż mój nosi okulary, mam nadzieję że Sara nie odziedziczyła wady, ale ciekawa jestem kiedy to sprawdzić? Brida oj oj wątek taki jest. Babonik nic tak nie uszczęśliwia jak babskie zakupy ![]() Jaciee co robisz z Domkiem po powrocie do pracy> kto z nim zostaje? Wodaqua Mam dzisiaj w planach napisać kolejny rozdział mgr
|
#2703 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Nie przeczę ![]() Wczoraj czytałam dietetyczny ![]() To idę dla odmiany zobaczyć co tam dobrego ![]() Też od dzisiaj próbuję dietować a jak jestem głodna to jakoś wybitnie lubię czytać przepisy
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-01-04 o 20:27 |
||
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() u nas dziś intensywny dzień, Lilka spała niewiele, dwa razy po 15minut ![]() ale padła jak mucha już przed 20 więc luzz ![]() przyszły mi zaproszenia na chrzciny, super wyszły ide nadrobić
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() U nas choroba dzien kolejny. Byłam u lekarki aby malego zbadala, no i zmienila mu antybiotyk, bo ten slaby i malo dziala. Nadal mu swiszczy w piersiach. Ja tez na antybiotyku nadal. Ale to juz bylo prawda ?? No i w zwiazku, ze jest to juz moj czwarty antybiotyk w ciagu 6 miesiecy (wow, prawda), zapytalam sie czy jest sens dalej karmic. SKoro w tym wszystkim ja jestem tym najslabszym ogniwem. Poniewaz jestem wyczerpana, lapie infekcje i zarazam malego. No i lekarka od razu powiedziala, ze koniec z karmieniem. Takze jak wyzdrowiejemy zaczynamy przechodzenie na MM. Szkoda mi strasznie, bo kochalam karmic. Ale teraz to juz chodzi o zdrowie Szymusia. Bo jego maly organizm znowu jest na antybiotykach :/ W zwiazku z tym zamowilam juz ten enfamil O-lac. Ktoras pisala, ze jest on do 6 miesiaca a to nieprawda jest on do 12 miesiaca a w razie potrzeby dluzej. Poza tym czytalam, ze mleko numer 2 wymyslono tylko dlatego aby moc je reklamowac, bo 1 nie mozna. A teksty, ze zmiana potrzeb maluszka, tez zostala wymyslona aby umotywowac mleko numer 2. Brumku gratuluje pokonania anemi i calkiem sporej wagi. Jutro big day, trzymajcie kciuki. Pierwsza kandydatka przychodzi o 12 :P
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Huggisy -dla mnie chyba najgorsze z pieluch, już DADY były lepsze
![]() U nas dzisiejsza noc okropna, Lila budziła się chyba co godzinę, w dzień trochę jęczała, ewidentnie zębowe problemy już nie mogę się doczekać kiedy wyjdą..Za to dziś kolejny progres, dziś już bardzo stabilnie i długo klęczała na rączkach i kolankach i bujała się w przód i w tył. ![]() Bardzo ładnie już przymierza się do raczkowania - tak bardzo chce że aż wczoraj bujała się i wylądowała czołem na dywanie płaczu było dużoooobrawa dla brumkowego Tymka za szczepienie piękna waga![]() wodaqua sto lat dla Zosieńki
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Brida zwykła Nutra jest obrzydliwa w smaku i śmierdzi jak stara skarpeta.
Kajol mam puszke Nutry 1 i 2 i one się składowo jednak troche różnią. 1 ma więcej białka, 2 więcej węgli, jednak mleko matki tez z czasem się zmienia. Musze popatrzyc na ten enfamil
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. nadrabiam. Ale nie wiem czy coś więcej dziś napisze. Dziewczyny miał któryś maluszek tradzik niemowlęcy? Bo mojej Liliance na policzkach wyszły takie szorstkie krosteczki, niby blade ale jak wracamy z dworu to robią się czerwone?
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, ze moja 6 i pół miesięczna panienka waży 7500 g.
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Brawa dla Zosieńki za pięć miesięcy Jestem wykończona, Radek miał dzisiaj dzień w☠☠☠☠... mamusi. Uwielbiam go Ostatnie pytanie moje na temat glutenu: Czy ugotowaną kaszkę manne mogę podawać łyzeczką np z jabłkami? Chodzi mi o taki sposób jak Brumek wcina, że sokiem polewa. Ja bym Radkowi polała np jabłkami ze słoiczka. Hm? Więcej się na temat glutenu nie zapytam nic! ![]() Dziubek http://www.stieglarsson.pl/Seria-Mil...g-Larsson.html Przeczytałam wszystkie trzy. Film obejrzałam pierwszej części. |
|
|
|
#2711 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez jestem, ale zaraz znikam, bo czas sie wyspac. Niestety u nas noce tez kiepskie, juz nawet nie przez to, ze budzi sie na jedzenie, ale chyba znowu powrocil katar i kaszel. Pewnie z jutrzejszego szczepienia bedzie
|
|
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale możesz tezkasze dodać do słoczka z jabłkiem i dać łychą.Przeraża mnie nasze społeczeństwo, czytam właśnie o Nutrze i strasznie często pojawiają się komentarze, że jak kogośnie stać na mleko za 30 zł to nie powinien mieć dzieci.Ze ludzie narobią sobie dzieci a potem żerują na Państwie. Skąd w Polakach tyle jadu
|
|
|
|
|
#2714 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas o żadnych dopłatach nie ma mowy, więc bulimy 300 za jedną dawkę ![]() Poka, poka ![]() Nigdy nie widziałam zaproszenia na chrzciny, bo u nas wszyscy "na gębę" zapraszają ![]() Cytat:
I kciuki za rekrutację ![]() Cytat:
![]() (a tak serio, to niestety nie pomogę, bo jeszcze glutenu nie studiowałam )
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bym mogla, to bym Bebiko kupowała i o recepty bym się nie martwiła...
|
|
#2716 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Babka w aptece, kiedy to kupowałam, sama zaczęła mi prezentować, jak trzymać żeby leciało, bo mówi że dużo rodziców źle psiak i potem przychodzi z reklamacją ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze jest przy tym wielki chichot ![]() Cytat:
A tak serio, to od czego te zawroty? Bo z tego co zauważyłam, to szalenie łagodna dla organizmu dieta. W zasadzie je się normalnie...I chwilka o nas: Myślałam, że Tymcio po tych szcepionkach będzie dziś jakiś zmieniony: marudny, płaczliwy cz senny. A on skubany nic Cały dzień rozgadany, wesoły, a spał w sumie przez cały dzień 15 minut na spacerze. Dopiero teraz po kąpieli padł. Zasnął nim go odniosłam do łóżeczka
|
|
#2717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnie w siłę. Cytat:
mnie się wydaje ,że sposób podawania jak najbardziej ok ale chyba już po ekspozycji. Bo na razie kasza w tak małych ilościach , że nie ma sensu tak podawać ale to moje skromne zdanie ![]() dzięki za cynk zapytam teściową czy mają w bibliotece Cytat:
i żebys szybko do nas na stałe wróciła Cytat:
|
||||
|
|
|
#2718 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Babonik Na co Ty czekasz?! Pokaż
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas pełnopłatne pneumokoki. Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi, że musisz przerywać karmienie Ale masz rację, zdrowie Szymka najważniejsze.Kurujcie się Cytat:
![]() dla walczącej z raczkowaniem Lilki ![]() Uuuu Cytat:
![]() Cytat:
zaciśnięte.
|
|||||||
|
|
|
#2719 | ||
|
Zakorzenienie
|
co do Nasivinu to my jak pierwszy raz kupiliśmy to też klęliśmy że jakiś felerny egzemplarz nam się trafił, tż pojechał do apteki kupić drugie opakowanie i okazało się że próbowaliśmy psikać bez zdjęcia tej zielonej nakrętki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/nowe-kolory-zapros...998876846.html oczywiście ze zdjęciem Lilki ![]() Babonik no właśnie poka buty!!!!
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
aaaa ale mi miło
![]() nie było mnie kilka dni- wyjazd, inmpreza, urlop TZ, więc od rana do nocy coś załatwialiśmy, więc na wizaź czasu nie było mam nienadrobione prawie 30 stron nie mam szans na nadrobiewnie, więc nie wcinam się w rozmowę bo muszę choć kilka dni być na biezaco..;( a u nas wszyustko ok, Maja tylko ma zapalenie spojówek nie wiadomo skąd i jest trochę marudna. pozatym to najcudownieksze maleństwo świata ![]() co o Was to gryzaka włąśnie kupiłam na allegro zobaczymy jak Majce podejdzie...nadrabiam piwona |
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga po szczepieniu. Ryczala krocej niz poprzednio. Ma 7600g 68cm. Niezla klucha!nadal nie spi, jak zwykle... Pytalam o rozszerzanie diety. Jako ze kinga ma juz 5,5 miesiaca mam powoli podawac po kilka lyzeczek jednoskladnikowych posilkow.
Jestem dzis zla: na artura ze jadl 1,5h kolacje, na kinge ze nie spi, na pogode ze wieje i leje, na infotmatyka ze nie oddal kompa i tel nie odbieta, na siebie ze zzarlam 4bulki na kolacje, na mez ze ciagle przed kompem siedzi... |
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
sCIo doszedł przelew?
Zawsze znajdzie się jakiś d.upek co się nudzi i wypisuje takie farmazony Aga G nie chorujcie Kajool przykro mi że tak wyszło z karmieniem. Lili ( mylę Cię z Lilkaa i muszę myśleć jak piszę twój nick)no ciekawe czy to Twoje ostatnie pytanie o gluten ![]() Chyba jednak nie napiszę kolejnego rozdziału mgr (kogo to obchodzi,?)
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek Aania moja teściowa az taka straszna nie jest
ciacho mi przyniosła ![]() Sweet dzis przy kąpieli było ciut lepiej ![]() AgaG ![]() Dziewczyny my też prosimy o kciuki ![]() ![]() ![]() Jutro wizyta w poradni wczesnej interwencji , mam stres |
|
|
|
#2725 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. U mnie 2-3 pobudki na jedzenie Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepieniePiwnookowa za Wasze szczepienie też .Cytat:
O nas nic. Aaaa niedługo i ja schudnę, bo jak tak dalej pójdzie, to będziemy jeść tynki ze ścian . Nie no żartuję, ale przyszłość rysuje się w czarnych barwach...Dzisiaj pierwszy raz ugotowałam zupkę Zuzi: ziemniak, marchewka i pietruszka. Mi smakowała, jej bez szału .
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trzymam
|
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piękna waga! Kolina, duuuuużo zdrowia! ![]() Adasiowi się coś poprzestawiało. Śpiący, oczy trze, a jak wykąpałam - to rześki jak skowronek no i usypiał mi od 20.15, przed chwilą dopiero zasnął.... gdzie to dziecko pięknie zasypiające zaraz po kąpieli....no nic, spadam, dobranoc!
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Patik sprawdziłam doszedł. Ale chyba Ci się kwota pomyliła
|
|
|
|
#2729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu mogłam o to zapytać (gluten)A co do pogrubionego... Chamy i tyle w temacie! Cytat:
![]() Cytat:
Aż mi szkoda teraz, że Radziu nie miał zaproszeń... Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajna teściówka ![]() Patik, do pisania ale już!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

oczywiście, będzie dobrze
Jesteśmy z różnych regionów polski, to mogą być zróżnicowane.
) Kolejne badanie nic nie zmieni. Stara się podejść do tego na spokojnie, ale wiadomo, że się nie da.

Ale to wcześniak i dlatego zalecenia. Poszperałam na necie, chodzi o wykrycie retinopatii. 15% wcześniaków to ma.

już nie mogę się doczekać kiedy wyjdą..
piękna waga

jakaś zaniżona numeracja
to było juz 7 lat temu, ale straszne...ma taki piekny pomniczek, ale co z tego....już by do szkoły chodził...ale niestety urodził się z mukowiscydozą i bardzo dużymi odchyleniami od normy, nigdy nie wyszedł ze szpitala, ja też nigdy go nie widziałam
Ale masz rację, zdrowie Szymka najważniejsze.