|
|
#3001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam gorzej. Śniło mi się, że jem leczo, musakę, pomidory z cebulką w śmietanie, ogórki kiszone i cheetosy. Obudziłam się taka głodna
W ogóle miałam zapytać. Umiecie rozszyfrowywać pismo lekarskie? Coś mi zapisał na skierowaniu i zastanawiam się co tam dokładnie pisze |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za sen!
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciąże znosiła świetnie.A powiedzcie jak radzicie sobie teraz w pracy? ja mam mocno stresującą pracę... |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda tylko że w realu moje libido jest zerowe, biedny tż |
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Na krwawiące dziąsła polecam pastę Ajona. Mi bardzo pomogła, a zawsze miałam problemy z dziąsłami.
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() Linka ja nie pracuję.
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
nio najlepsze ze tz spal obok
Cytat:
![]() Cytat:
my sie z mezem rzadko widujemy bo on pracuje w niemczech i teraz byl na swieta ale biedactwo bylo chore i tez nie mial ochoty a poza tym wyczytal w necie ze kobiety do 3 miesiaca nie maja ochoty wiec na razie abstynencja
|
||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie odkryłam na skierowaniu z 20.12 że lekarz wpisał 10 tc
czyli wypada, że jestem w 12 tc i 5 dniu
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę rozważyć zwolnienie, za dużo się stresuje w pracy, nie mam też opcji by wyjść po 8 h z pracy, więc za dużo, za szybko..
O ja też mam tyłozgięcie. Ponoć przy tyłozgięciu trochę trudniej zajść w ciążę, ale nie wiem czy to prawda. |
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka ja tez nie pracuje.Pomyśl o zwolnieniu
![]() Moja mama miala wymioty i mdłości rano a teściowa mdłości przez całą ciąże,ja naszczęście miałam same mdłości i to najczęściej wieczorem
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i stąd ten ból, mnie tam się nie śnią tego typu sny, eh---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
mam nadzieje że po porodzie się to naprawi
|
||
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio ja nie wiem czy trudniej bo my w 1 cyklu w ogole nie zwracalismy uwagi kiedy to robimy, a w drugim wyliczylam kiedy mam owulacje (choc tak na prawde nie wiedzialam czy w ogole mam...) i od razu sie udalo ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
nio tez sie nad tym zastanawialam zaluj ze nie masz takich snow bo sa wyjatkowo przyjemne
|
||
|
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja dopiero wróciłam do domu. W poczekalni byłam od 18:20 do 20:00. SZOOOK. Kość nosowa jest, przezierność OK, USG Dopplerowskie też OK, CRL 62 mm, serduszko 152 uderzenia . Nawet oglądałam maleństwo w 3D. Widziałam jak skacze,kopie nóżką, wierci się,ssie kciuka i macha łapką . Na USG byłam prawie 30 minut.Ale opłaciło się Zapłaciłam 80 zł.Teraz lece spać ,bo wykończona jestem.Dobranoc dziewczyny .
|
#3018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzia pięknie rośnie!bardzo się ciesze! czekałam aż napiszesz,i teraz też zmykam spać!dobranoc dziewczyny!
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc;*
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czemu ja zapłaciłam 250 zł ?
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie usg prywatnie kosztuje 70 zł, ale tylko w opcji 2d, 3d kosztuje 150 zł. Dużo zależy od miasta
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie genetyczne aż 250 zł, 3d chyba 200 albo 150 zł, a normalne robione jest w trakcie wizyty, za która płacę ok. 150 zł standardowo. Bleeeee, co za zdzierstwo.
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa czy w przychodni, w której będę mieć usg jest tylko 2d czy oferują też 3d
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
jestem przerazona iloscia Waszych postow !
doczytalam d polowy i dalej nie mam sily :PBranzoltka oj ale smieszniusio mnie nazwalas jak sie czujecie? ja w pracy wymioytowalam ;/ masakra jakas totalna z tymi moimi wymiotami.... jak nie wymiotowalam wcale a wcale to teraz sie zebralo tragedia.... buziaki
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mam za sobą nie przespaną całą noc. Tak mnie boli ząb ze masakra, najgorsze jest to ze on jest zrobiony przez dentyste niema dziury jest zaplombowany i w ogole chyba do leczenia kanałowego........Nie wiem co mam zrobic isc do dentysty? ale kanałowe nie zaszkodzi dziecku? Czy przeczekac? masakra nie spuchłam (narazie) tylko boli mnie sam ząb bez dziąseł tylko jak sie dotkne w zęba to straszny ból. Odechcialo mi sie dzisiejszego usg.... ![]() mam andz ze z maluszkiem chociaz wszystko dobrze...... przy kanałowym chyba wrazie co trzeba antybiotyk nie???
|
#3027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kanałowe bardzo boli nie? niemialam jeszcze takiego..... to teraz tez by mogła dac mi znieczulenie ??? bo z bolącym zebem jeszcze nigdy nie byłam u dentysty........
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, zajrzałam tutaj do Was za namową Branzoletki
1 stycznia testowałam i wyszły dwie kreseczki. Jeśli wszystko potoczy się pomyślnie, to 5 września wg kalendarza zostanę po raz drugi mamą. Obecnie to 5tc1d. W poniedziałek mam ginekologa, gdzie tak naprawdę okaże się, czy coś się tam w środku rozwija. Jak zareagowałam na wieść o dwóch kreseczkach, duże nie dowierzanie, zwłaszcza że półtorej roku trwały starania i było już kilka obsuwek jednak testy wychodziły negatywne i zaraz przychodziła @. Także po cichu się cieszę ale cieszyć się dopiero będę jak lekarz zobaczy serduszko a później w 11 tygodniu dowiem się, że dzieciątko zdrowe. Samopoczucie - hmm czuje, że podbrzusze jest inne takie wypełnione, wzdęcia są trochę uciążliwe, do tego mocno bolące piersi i chyba wczoraj miałam pierwszą wielką zachciankę - siostra wspomniała o swoim synku, który potrafił ucieszyć się z kupionej parówki. Dosłownie w wyobraźni poczułam jej smak i zapach - jest tylko jedna firma, która robi te parówki w takim smaku jakie pamiętam z dzieciństwa. Czytałam o Waszych różnych odczuciach, zmianach. Ja przy pierwszej ciąży miałam duży jadło- i zapachowstręt. Nie potrafiłam jeść mięsa i wszelkich wyrobów mięsopochodnych. Przy życiu w pierwszych miesiącach trzymały mnie bułka z serem żółtym i pomidory z cebulą i śmietaną. Miałam silne mdłości, wymioty poranne lub popołudniowe oraz okropny ślinotok i metaliczny posmak ustach. Więc na dzień dobry zamiast przybierać na wadze zleciałam 3 kg. Ale gdy się to uspokoiło mogłam przenosić góry, gdy już mogłam jeść mięso, to jadłam ale nie darzyłam go jakimś specjalnym względem za to z upodobaniem pochłaniałam owoce kilogramami. Pracowałam praktycznie do końca. Lekarz dosłownie wygonił mnie na zwolnienie 2 tygodnie przed porodem tłumacząc, że mam się przygotowywać emocjonalnie do porodu, ale ja jako, że byłam bardzo aktywna nie miałam na takie sprawy czasu bo głowę miałam pochłoniętą kupowaniem domu ![]() Córcie urodziłam idealnie w terminie, bez żadnych wspomagaczy. Do szpitala przyjechałam o 24 a o 1.50 w nocy już tuliłam moją kruszynkę. Owszem większą część skurczy, które zaczęły się koło południa spędziłam na bardzo aktywnych czynnościach, takich jak szorowanie kafelek w łazience, sprzątaniem kuchni ( bo trzeba było zwolnić mieszkanie nowemu właścicielowi etc. Co jakiś czas dzwoniłam do położnej i się jej radziłam. W momencie skurczów oddychałam głęboko i wracałam do zajęć. Mam nadzieję pobyć z wami dłużej jeśli będzie mi dane mieć to dziecko. A nazywam się Basia w listopadzie skończyłam 35 lat a moja córeczka 5
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-01-05 o 08:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

muszę sobie jakąś miękką szczoteczkę kupić 

co za sen!

mam nadzieje że po porodzie się to naprawi
dzidzia pięknie rośnie!bardzo się ciesze! czekałam aż napiszesz,i teraz też zmykam spać!dobranoc dziewczyny!

etc. Co jakiś czas dzwoniłam do położnej i się jej radziłam. W momencie skurczów oddychałam głęboko i wracałam do zajęć.