Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 20:18   #2731
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
bardziej spod łodzi z samych obrzeży
aha, a w Łodzi rodzisZ?
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:19   #2732
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl napisała do mnie jak na grzeczną dziewczynkę przystało: "jakby co, to wszystko u mnie ok. Byłam u gina- znajomego teściów i powiedział, że wszystko ok, tylko faktiko skróciła mi się szyjka, ale na szczęście jest zamknięta. Mam więcej leżeć i sobie czekać, bo Dzidzia może już przyjść na świat. Nie będę miała czasu wejść na forum dziś i jutro, to się nie martw. Buziol. P.s Mama znalazła sukienkę, więc ślub będzie. Przyjadą też moje siostry, więc spore miłe zaskoczenie dla mnie... ucałuj Dziołochy"

cicho tam!

Ja mam post 'niżej' bo mam ustawione tak, że najwcześniejszy post najwyżej się znajduje i wtedy zniżam pasek co by nadrobić

To tak dla rozweselenia Was: Moje koty W starym i nowym roku (sorry za drugi plan, ale kuchnia stoi w remoncie od x czasów )

A Pearl ma jutro ślub? Dobrze pamiętam??

Koty boskie Ta mała jest moją ulubienicą
Stary 2012-01-04, 20:20   #2733
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
aha, a w Łodzi rodzisZ?
si. w Madurowiczu
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

noo Pearl stanie sie jutro szczęsliwą mężatką
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:24   #2734
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

ja tam Matka Polka po raz drugi... Pierwsze cc po 8 godzinnej kroplowie z oxy i braku postepu. mam nadzieje ze tym razem uda sie silami natury
Stary 2012-01-04, 20:25   #2735
dolores181
Raczkowanie

Smile Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
wlasnie wrocilam od lekarza... okazalo sie ze mam zmiany w oskrzelach i dostalam antybiotyk - amotaks i do tego flegamina. wzielam juz pierwsza dawke antybiotyku i jest mi mega niedobrze, nie wiem czy to po nim, ale nie mam innych podejrzen
Witaj, ja też brałam ten antybiotyk i mi bardzo pomógł, tylko uważaj bo ja 5 ego dnia dostałam biegunki ale nie przerwałam go aż wybralam cały, tylko bierz leki osłonowe, najlepiej takie dla kobiet, ANANKEE jaki sliczny synus, ja też już bym chciała swoją córcię a tu jeszcze 7,5 tyg , DZIEWCZYNY CZY WAS\\ TEŻ BARDZO BOLI JAK DZIDZIA SIĘ RUSZA? BO DLA MNIE JEST TO MEGA NIEPRZYJEMNE, Mamusie życzę wam lekkich porodów a Nikotynce szybkiego powrotu małej do zdrowia
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:28   #2736
czubasek20
Zakorzenienie

Ja już jestem spokojniejsza. Teraz tylko gadam do brzusia że ma siedzieć do 9 przynajmiej bo tatuś ma inwentaryzację w pracy i nie wypuszcza go. Ciekawe jak tam dziewczyny...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:31   #2737
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Witaj, ja też brałam ten antybiotyk i mi bardzo pomógł, tylko uważaj bo ja 5 ego dnia dostałam biegunki ale nie przerwałam go aż wybralam cały, tylko bierz leki osłonowe, najlepiej takie dla kobiet,
dzieki za info... oslonowe dla kobiet czyli jakie, bo wlasnie nie wykupilam jeszcze a mialam kupic lakcid poprostu. hmm z ta biegunka mogloby byc ciekawie;P moze porod by sie wczesniej zaczął ale biegunke dostalas mimo ze bralas oslonowe?
mi jeszcze rowne 2 tyg bez jednego dnia do terminu zostaly, wiec gdy skoncze antybiotyk to bedzie 4 dni do porodu...

dziewczyny ktore urodzily juz - jak ja wam zazdroszcze
Stary 2012-01-04, 20:37   #2738
dolores181
Raczkowanie

Smile Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
dzieki za info... Oslonowe dla kobiet czyli jakie, bo wlasnie nie wykupilam jeszcze a mialam kupic lakcid poprostu. Hmm z ta biegunka mogloby byc ciekawie;p moze porod by sie wczesniej zaczął:d ale biegunke dostalas mimo ze bralas oslonowe?
Mi jeszcze rowne 2 tyg bez jednego dnia do terminu zostaly, wiec gdy skoncze antybiotyk to bedzie 4 dni do porodu...

Dziewczyny ktore urodzily juz - jak ja wam zazdroszcze
wiesz co nie pamiętam już nazwy ale było ich 10 , brało się jedną dziennie tylko cholernie drogie bo chyba ok30 zł, popytaj w aptece a na pewno ci doradzą, ale super bo nie miałam żadnej grzybicy po antybiotyku, a z tą biegunką to może też i z mojej winy bo zjadłam jogurt naturalny a potem siora mi powiedziała że przy antybiotykach to nie je się nic mlecznego, trzymam kciuki aby szybko ci przeszło
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:40   #2739
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
wiesz co nie pamiętam już nazwy ale było ich 10 , brało się jedną dziennie tylko cholernie drogie bo chyba ok30 zł, popytaj w aptece a na pewno ci doradzą, ale super bo nie miałam żadnej grzybicy po antybiotyku, a z tą biegunką to może też i z mojej winy bo zjadłam jogurt naturalny a potem siora mi powiedziała że przy antybiotykach to nie je się nic mlecznego, trzymam kciuki aby szybko ci przeszło
no to jestem w szoku bo w jogurtach są kultury bakterii ktore własnie wspomagaja naturalną florę bakteryjną organizmu, którą antybiotyki niszczą...... jogurty są wskazane przy antybiotykach... przynajmniej tak mi na studiach wmówili
Stary 2012-01-04, 20:45   #2740
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

no z tego wlasnie co i ja wiem to jogurty i serki moga zastapic nawet te lakcidy i inne takie... 30 zl to standard przy oslonowych...
Stary 2012-01-04, 20:45   #2741
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
ja wszystkie akcesoria, typu butelki, smoki, laktator gotowalam z 5 minut...
Dzięki

Cytat:
poszłam sobie prasowac i w pewnym momencie juz myslałam ze bede tzta z pracy ściągac bo skurcz jeden za drugim mialam nawet cześciej niz co 3 minuty ale przeszło....(juz 1,5 godz spokojniej)
Czyżbyś niedługo miała zostać mamusią?

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
no to super ale nerwów musiała się biedna najeść
Ja to się starałam z nią nawet nie gadać nić o naszym Dzidku, bo ona od razu schodziła na temat swojego i widziałam, że jest jej ciężko... No ale na szczęście wszystko jest super

Cytat:
DZIEWCZYNY CZY WAS\\ TEŻ BARDZO BOLI JAK DZIDZIA SIĘ RUSZA? BO DLA MNIE JEST TO MEGA NIEPRZYJEMNE,
Czasami to faktycznie jest nieprzyjemne. Dzidek po prostu ma mało miejsca a jest już duży
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:47   #2742
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dzięki

Czyżbyś niedługo miała zostać mamusią?

a któż to wie??? tylko i wyłącznie moje dziecię, które wie, kiedy będzie chciało wyłazic
Stary 2012-01-04, 20:51   #2743
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"
O Boziu aby wszystko dobrze się skończyło tylko.

Cytat:
zaraz się posikam

KASIK TEŻ DOPADŁO.... MA SKURCZE I JEDZIE NA IP. JEST CAŁA W STRESIE ALE I SZCZEŚLIWA ŻE COŚ SIĘ DZIEJE
To trzymamy kciukaski

Cytat:
bardziej spod łodzi z samych obrzeży
Czyli gdzie dokładnie, może moja sasiadeczka i nic nie wiem
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:54   #2744
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
O Boziu aby wszystko dobrze się skończyło tylko.

To trzymamy kciukaski

odpisałam na pw
Stary 2012-01-04, 20:58   #2745
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

neska to ja tez chce wiedziec;P

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
]

u tu to samo pytanie
Stary 2012-01-04, 21:00   #2746
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
neska to ja tez chce wiedziec;P

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

u tu to samo pytanie
Tobie tez na pw napisałam
Stary 2012-01-04, 21:02   #2747
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:

u tu to samo pytanie
W Kanzasie od czerwca
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:03   #2748
AgaMili
BAN stały

Chciałam sobie porodówkę obejrzeć a oni powtórki puszczają.
Zrobiłam sobie michę frytek z vegetą i tzatziki i wróciłam na kompa
Cytat:
no to jestem w szoku bo w jogurtach są kultury bakterii ktore własnie wspomagaja naturalną florę bakteryjną organizmu, którą antybiotyki niszczą...... jogurty są wskazane przy antybiotykach... przynajmniej tak mi na studiach wmówili
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:13   #2749
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

?? 0 co chodzi z ta porodowka??

ja dzzisiaj fryty do piersi z kurczaka zrobilam;D mmmniam, a przed chwila skonczylam wcinac popcorn;P w ogole od rana mialam apetyt taki ogromny ze sama sie dziwilam sobie
Stary 2012-01-04, 21:16   #2750
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
?? 0 co chodzi z ta porodowka??

ja dzzisiaj fryty do piersi z kurczaka zrobilam;D mmmniam, a przed chwila skonczylam wcinac popcorn;P w ogole od rana mialam apetyt taki ogromny ze sama sie dziwilam sobie
na TLC leci taki program o porodach

ja dzis chipsy jadłam
Stary 2012-01-04, 21:23   #2751
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! przede wszystkim dzięki za gratulacje!
Mąż mi przywiózł laptopa, bo ciągle jesteśmy z Filipkiem w szpitalu i chyba dopiero po weekendzie nas puszczą.
Mały choć w terminie urodzony (37tydzień) to ma troszkę cech wcześniaka, jest bardzo ospały, odpoczywający jak to powiedziały pielęgniarki. Niestety nie jest przy mnie, tylko musi być na oddziale noworodkowym na obserwacji, ma podłączoną kroplówkę z glukozą i go naświetlają bo ma żółtaczkę.
I jeszcze badają go w kierunku infekcji, bo ja miałam w pochwie bakterie, które po antybiotyku nie wyginęły. Już 3 razy go badali pod tym katem i za każdym razem wychodzi ujemnie więc dobrze, bo inaczej musiałby mieć antybiotyk. Na razie dokarmiają go butelką, ale jak tylko wyjdziemy do domku to będziemy się cycać. Ja się nie poddam, bo tak sama było z Emi.

Jest taki.... kruchutki na tych zdjęciach. Piękny!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja już leże na sali,zapis ktg wyszedł ok,usg też. tylko szyjke mam już prawie zgladzona,więc nie wiem czy nie będą mnie tu trzymać do porodu trzymajcie kciuki
Towarzystwo masz
Mówiłam chodź do Tbgu Odwiedziłabym Cię jutro nawet, bo badania mam
Cytat:
Pearl napisała do mnie jak na grzeczną dziewczynkę przystało: "jakby co, to wszystko u mnie ok. Byłam u gina- znajomego teściów i powiedział, że wszystko ok, tylko faktiko skróciła mi się szyjka, ale na szczęście jest zamknięta. Mam więcej leżeć i sobie czekać, bo Dzidzia może już przyjść na świat. Nie będę miała czasu wejść na forum dziś i jutro, to się nie martw. Buziol. P.s Mama znalazła sukienkę, więc ślub będzie. Przyjadą też moje siostry, więc spore miłe zaskoczenie dla mnie... ucałuj Dziołochy"
Życz jej dużo szczęścia na nowej drodze życia

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:25   #2752
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

ja sobie tv nie poogladam bo tz siedzi i gra sobie na play station a ja wlasnie zaaplikowalam sobie prenalen i chyba brykam do lozia sie wygrzewac trzymajcie sie cieplutko dobranoc
Stary 2012-01-04, 21:30   #2753
*Agatek*
Zakorzenienie

Niech ktoś mi prawe żebro wymasuje!!!!!!
Boże jak mnie tam boli!! jakby ktoś mnie skopał!!! a ono tam mi dupala wysadza!!!!!!!!!
Siedzi wysoko, why why???

dolores181 mnie bolą już żebra tylko, ale tak, że chyba mam tak jakieś zakwasy czy co :masakra: jutro się poskarżę lekarzowi!!!!!
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

ma ma jutro ślub i już nie będzie wolnym ptaszkiem...
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja już jestem spokojniejsza. Teraz tylko gadam do brzusia że ma siedzieć do 9 przynajmiej bo tatuś ma inwentaryzację w pracy i nie wypuszcza go. Ciekawe jak tam dziewczyny...
uffffff to dobrze
Hihi, dzieciok wyskoczy kiedy będzie chciało, a nie jak tam mamusi się widzi
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Chciałam sobie porodówkę obejrzeć a oni powtórki puszczają
to cwaniaczki jedne

idę się kąpać... wyjdę pewnie jeszcze gorzej zła jak pójdę tam ale kij..... trza jakoś dla lekarza jutro się postarać... mam nadzieję, że to ostatnia wizyta!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:31   #2754
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
ja sobie tv nie poogladam bo tz siedzi i gra sobie na play station a ja wlasnie zaaplikowalam sobie prenalen i chyba brykam do lozia sie wygrzewac trzymajcie sie cieplutko dobranoc
Mój mecz rugbt ogląda

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:32   #2755
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

Życz jej dużo szczęścia na nowej drodze życia
nie! po prostu nie!
Sama jej życz! Nr tel ma? MA! To se weź i napisz, a nie!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:32   #2756
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Niech ktoś mi prawe żebro wymasuje!!!!!!
A mi plecy

Boroo właśnie się kapnęłam, że też jesteś ze Świętokrzyskiego Ależ jestem spostrzegawcza
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:36   #2757
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,dostałam smsa od Ewuli83 - o 9:20 odeszły jej wody, leży pod ktg,trzymajcie kciukia ją czekam na przyjęcie do szpitala,dam znać

Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"
Kurcze, oby z malutką było OK

Cytat:
zaraz się posikam

KASIK TEŻ DOPADŁO.... MA SKURCZE I JEDZIE NA IP. JEST CAŁA W STRESIE ALE I SZCZEŚLIWA ŻE COŚ SIĘ DZIEJE

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczynki napisalam sms do bebiBebi i odpisała:
"hej, alw super ze napisałas jestem w szpitalu dalej, stwierdzona katychardia płodu i mam skurcze juz a to sopiero w piatek zacznie sie 36tc, lekarze mowia ze do terminu nie dotrwam bo mam plod o ok 2 tyg do przodu rozwiniety Mam nadzieje ze jutro wyjde, najpozniej w piatek ciekawa jestem kto sie rozpakował, ale jak wroce do domu to wszystko nadrobiedziekuje za pamiec, buziaki dla wszystkich mamus "

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Gratuluje nowym Mamusiom.
Na wizycie się dowiedziałam, ze mam rozwarcie zew i wew. Jestem w 36 +3 dni. Cesarkę przełożyli mi z 25 na 17 - ale na pewno nie donoszę do 17.01 bo tydzień temu opadł mi brzuch. Musze wytrwać do końca tego tyg. do 37... Troszkę się stresuje, bo mam skurcze nieregularne.
Trzymajcie się

Cytat:

Cytat:
Napisane przez dolores181;31412316[U
DZIEWCZYNY CZY WAS\\ TEŻ BARDZO BOLI JAK DZIDZIA SIĘ RUSZA? BO DLA MNIE JEST TO MEGA NIEPRZYJEMNE[/U]
Raczej tak

Gardło znów na...prza i już sama nie wiem czy by jutro nie iść do lekarza już 2 dni co nie bolało i znów
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-01-04 o 21:39
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:38   #2758
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
nie! po prostu nie!
Sama jej życz! Nr tel ma? MA! To se weź i napisz, a nie!

rany jaka żmijka

ja to teraz zwarta i gotowa na szpital codziennie jestem (depilacja, pazurki bez lakieru i króciutkie, głowa umyta )

ciekawe co gin powie jutroooooo czy sie szykowac na porodowke czy niet
Stary 2012-01-04, 21:38   #2759
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

z tymi mlecznymi produktami i antybiotykami to chyba chodzi o to zeby np nie zapijac antybiot mlekiem czy nie jesc odrazu jogurtu ale po wchlonieciu juz jak najbardziej

mialam przez godzine skurcz za skurczem tzn brzuch non stop sie stawial i bolalo jak na okres i kuło... przeszło... nie wchodze dzis juz na wizaz bo to rodzenie chyba jakies zarazliwe a ja planuje za 2 tyg dopiero ....

trzymam kciuki za wszystkie rodzace do jutra

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:41   #2760
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
z tymi mlecznymi produktami i antybiotykami to chyba chodzi o to zeby np nie zapijac antybiot mlekiem czy nie jesc odrazu jogurtu ale po wchlonieciu juz jak najbardziej

mialam przez godzine skurcz za skurczem tzn brzuch non stop sie stawial i bolalo jak na okres i kuło... przeszło... nie wchodze dzis juz na wizaz bo to rodzenie chyba jakies zarazliwe a ja planuje za 2 tyg dopiero ....

trzymam kciuki za wszystkie rodzace do jutra
No ale ja zawsze słyszałam ze zanim wezmę antybiotyk żeby zjeść jogurt osłonowo

Ja też wybieram się na porodówkę za minimum tydzień
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości