Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 14:58   #2611
uska000
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

zawsze jak sie pochwale ze Igor spi to robia sie oczy jak 5 zl i krzyk;/

co do pampersow nie kupujcie 2 tylko 1 moj maly mial prawie 4kg i mam 1 do teraz 4 paczke zaczynam 2 sa duze potapia sie wam dzieci.. ma mojego 1 byly duze na poczatku.. mysle ze moze po tej paczce kupie2. no chyba ze chcecie miec pieluche pod cycki? tylko ze pepek ma byc na wierzchu..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:58   #2612
Misienka23
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

a w szpitalu macie laptopa i wlasne podlaczenie nata? bo widze ze piszecie ze szpitala? czubasek, jak to jest

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:00   #2613
AgaMili
BAN stały

Ewula

Zrobilam spagetti na obiada a teraz prasuje poszewki dla malego i tetry. Zaraz budze tz
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:02   #2614
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
a w szpitalu macie laptopa i wlasne podlaczenie nata? bo widze ze piszecie ze szpitala? czubasek, jak to jest
ja pisze z komórki żyje nadzieja że wszystko się wyciszy i jutro wyjde. Jeśli będę musiała zostać to mąż mi przywozi laptopa i internet bezprzewodowy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:05   #2615
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Anabelita kurcze nie wiem co sie stało z ta Twoją bezą, piekłąm z tego przepisu mnustwo razy z reszta to jest jeszcze stary przepis mojej mamy. Nie wiem jak pomóc
Nooo piana najpierw urosła, a póżniej klapła na maxa i tak już zostało.
A powiedz mi jak pieczesz tego pleśniaka to w piekarniku włączasz grzałkę z góry, albo termoobieg? Mi się wydaje, że to chodzi o sposób pieczenia
W sumie odkąd jestem w ciąży to często mi ciasta nie wychodzą

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:05   #2616
staraupa
Raczkowanie

Tak patrzę na listę i skoro Nawojka już działa to tylko nasza KASIKZAKI z grudniowych została!! Musimy mocno trzymać kciuki oj coś czuję że może jutro już nie będzie listy oczekujących grudniowych mamuś

a co do pościeli ja kupowałam z MillPola i jestem bardzo zadowolona. Bardzo dobra jakość:

http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...896280456.html

Edytowane przez staraupa
Czas edycji: 2012-01-04 o 15:10
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:06   #2617
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Boro już kończę nadrabiać i edytuję, ale cały czas o tym myślę hehe

A mnie kuje w dole brzucha i pobolewa.....cholerka niech sie już zacznie Jeszcze razo miałąm stracha bo dzidziol sie nie ruszał, tarmosiłąm brzuch i nic....poryczałam się ale zjadłąm śniadanie i z łaskawiec zaczął sie przeciągać........ufff

To się możliwe babunia doczeka dzisiaj nawet - no góra jutro

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,dostałam smsa od Ewuli83 - o 9:20 odeszły jej wody, leży pod ktg,trzymajcie kciukia ją czekam na przyjęcie do szpitala,dam znać
Taaaaaaaaaaaaaa
Zwariować idzie. Chyba się wszystkie tak naczytały i heja. Ale ja nie chcę jeszcze dzisiaj, więc nie wiem czy poczytywać dalej

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:08   #2618
Anabellita
Zadomowienie

uskaooo ma rację z tymi pampersami, w końcu to już doświadczona mamusia
Ja słyszałąm, ze pampersy 2 mają luźniejsze gumeczki w okół nóżek i co nieco może wyciekać dlatego warto zacząć od 1

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:22   #2619
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,dostałam smsa od Ewuli83 - o 9:20 odeszły jej wody, leży pod ktg,trzymajcie kciukia ją czekam na przyjęcie do szpitala,dam znać
zaciśnięte,ciekawe jak tam nawojka.
Czubasku moze lepiej nie wychodzić jak masz te skurcze i leżeć,przeciez robisz to dla córci
Dzis kto do mnie dzwoni pyta sie czy już urodziłam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:27   #2620
*Agatek*
Zakorzenienie

Czy Wyście dziś się wściekły???? Nie dadzą człowiekowi pospać!

O 12.46 napisała do mnie

ewula83:

"O 9.20 odeszły mi (chyba wody bo z podniecenia nie napisała co ) leżę pod KTG. TRZYMAJCIE KCIUKI."

A najlepsza jest Magda1804 pisze pisze do niej i na koniec "idę dalej spać krasnalu" a ona do mnie odpisuje: "męczę się, żeby nakarmić małą, nawet mi nikt nie pomoże miłego spacerku"

Aaaa no i przeglądałam stare smski i ostatni mam od N1kotynki z 30 grudnia:

"Wreszcie mam chwilę by odpisać bo Mała jest strasznie absorwująca. Na dodatek jest ciągle głodna i już pokazuje pokazuje charakteresk- sama by sobie cycka ustawiała ) pozdrów dziewczyny i podziękuj za gratulacje ** póki co muszę się zdrzemnąć bo już zaliczyłam nocny koncert no i Mała od rana wisiała na cycku "

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:27   #2621
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
zaciśnięte,ciekawe jak tam nawojka.
Czubasku moze lepiej nie wychodzić jak masz te skurcze i leżeć,przeciez robisz to dla córci
Dzis kto do mnie dzwoni pyta sie czy już urodziłam
nawojka pewnie już tuli swojego bobasa.
spokojnie, nigdzie się nie wybieram no chyba że lekarze mnie wypiszą bo się unormuje.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:31   #2622
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Agawo trzymam kciuki żeby to był dzień leniucha w kalendarzu maleństwa
dziewczyny które chcą rodzic w rydygiera. Wiecie że jest remont łazienek i sal poporodowych? Od rana do wieczora słychać wiercenie i widać z okna spadający gruz.
buuu współczuje, ciężko odpoczywać przy takich ekscesach
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Lucy nie gniewutaj na mnie

Cytat:
za Ewule i za Ciebie

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:32   #2623
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
za szybki poród

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
b
Lucy nie gniewutaj na mnie
hehe, przecież się nie gniewam

Ma ktoś ochotę na pleśniaczka? upiekłam dzisiaj
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:36   #2624
Haniula
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczynki za odpowiedzi w sprawie materacyka:róża:
Dzis koncze przygotowania gniazdka Lenki, wlasnie uprałam rożek i pościel, wyparzyłam butelki smoczki i inne cuda i to chyba wsio teraz czekac

dla Ewuli, sypią nam sie dziś mamusie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:37   #2625
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Aaaa no i przeglądałam stare smski i ostatni mam od N1kotynki z 30 grudnia:

"Wreszcie mam chwilę by odpisać bo Mała jest strasznie absorwująca. Na dodatek jest ciągle głodna i już pokazuje pokazuje charakteresk- sama by sobie cycka ustawiała ) pozdrów dziewczyny i podziękuj za gratulacje ** póki co muszę się zdrzemnąć bo już zaliczyłam nocny koncert no i Mała od rana wisiała na cycku "
Aaaa no i przeglądałaś???
A my tu z ciekawości umieramy masz baty za zatajanie śladów w śledztwie

Kamień z serca, ze po tych komplikacjach wszystko jest dobrze ufff

Stary 2012-01-04, 15:37   #2626
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

ja ja ja
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:38   #2627
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

jaaaaaaaaaaaaa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:39   #2628
kasiulka99
Raczkowanie

Cześć Brzuchatki,

dzisiaj zaczęłyśmy z Lenką 34 tydzień

byłyśmy dzisiaj na usg i u lekarza, Mała waży już 2 kg i wszystko z nią ok, oprócz tego, że nadal ułożona miednicowo ( ja się cieszę)
i najważniejsze, że z moim łożyskiem wszystko w porządku i się nie odkleja
lekarz powiedział, że jeszcze 3 tyg i odstawić leki i niech się dzieje co chce

zmykam do nadrabiania
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:45   #2629
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

ah te nasze hormony pewnie po fryzjerze będziesz się śmiać na głos z zadowolenia
pośmiałabym się ale jak mąż po mnie przyjechał to mi oczywiście musiał humor zepsuć a było lepiej
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry, chciałam opisac wszystko jak będę juz na bieżąco, ale chyba nie dam rady, wiec napisze, a póxniej bede nadrabiac

Na początku gratulacje dla kolejnych mamus

A i wkradł sie błąd, pewnie z podniecenia źle napisałam agatkowi, Nokodem wazył 2970 i przyszedł na świat siłami natury

A od poczatku wyglądało to mniej więcej takk 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka dali mi go na chwilke i zabrali na sale operacyjne, bo popekałam strasznie i straciłam za duzo krwi wiec trzeba bylo zrobic transfuzje, a synus zostal z siostra i dzielnie czekal na mamusie po 2 godz bylismy juz razem i tak do dzis
jak mi ktos powie, ze porod nie boli to zabije i poki co wypisuje sie z tej przyjemnosci, choc dzidzius wynagradza wszystko

a tak poza tym to Nikoś ciagle spi, wstaje tylko na jedzenie i zmiane pieluszki. Ja tez calkiem spoko, tylko anaemii dostalam ale tam na dol wole nie zagladac i chyba z rok nie dam sie dotknac nikomu
czekamy wlasnie na wypis i wracamy do domku

mam nadzieje, ze cos zrozumialyscie z mojego haotycznego opisu

calujemy i moze uda nam sie dzis dodac jakies zdjecie do klubiku
ale przeżycia miałaś -współczuje i te kleszcze ale najważniejsze że już po wszystim i że wszystko dobrze z wami
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Nie smutaj Kochana

Nadal jestem pociągająca

Wczoraj zrobiłam sobie ten napar z majeranku...
Jak mnie kochany mąż urządzi:
zalałam majeranek wrzątkiem i wyszłam się przebrać, żeby od razu wskoczyć do łóżka z ciepłym. Wracam, a mężol stoi nad kubkiem i się krzywi... przecedziłam, już miałam dodać miodku ale spróbowałam i stwierdziłam, że wypiję bez, bo miód nie pasuje do smaku... a smakowało mi jak woda z grochówki... tzn. b. słona...
No i poszłam z kubkiem do wyrka, a mąż się cały czas ze mnie nabijał... wypiłam dzielnie, po czym powiedział, że dosypał mi do tej mikstury łopatkę soli (na jakieś 200ml wody).
A ja myślałam, że mam jakiś dziwny majeranek
Jestem zdolna
dziękuje
czytam zcytam twój opis majeranku i się zastanawiam czy ja robiłam z czegoś innego że mój nie słonya tu mąz ci psikusa zrobił
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość

Dziewczyny dzięki wielkie za kciuki, zdałam egzamin!!!

Mało spałam w nocy, sprawdzałam co chwila czy wody mi nie odchodzą bo taka byłam spocona z wrażenia.
Jutro wizyta i zobaczymy co powie doktorek bo jakoś tak mnie dziś z nocy szyja bolała przy skurczach, jak by mała głowę tam pchała
gratulacje!!!:ju pi:
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Renatko mąż Cię kocha najbardziej na świecie a mamą będziesz najwspanialszą, nic się nie martw kochana Usuniesz nadmiar soli, jak to pisała Boroo, i dobre samopoczucie powróci A teraz trzymaj się dzielnie!!

dzieujeehhh coś nie mogę sobie popłakać ani poprawić humoru...
Cytat:
Czubasku, byłam u gina, kazał mi się położyć na oddział na obserwację
Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju.
Jak trzeba, to mogę leżeć i w szpitalu, tylko niech z malutką będzie ok
trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Cytat:

ja nie wiem co z tymi majtkami jednorazowymi, kupujecie?? a pampersy jedynki ?
ja mam jednorazowe z beby ono rozmiar "M" i są dobre na mnie...może takiej firmy kup to będą większe niż dziewczyny piszą
pampersy 1
Cytat:
-----------------------------------

Witam mamusie

Od 10.00 Was nadrabiałam oj szalejecie

Teraz czas się do lekarza szykować, eh stresa mam Brzuszek coraz częściej napięty mimo tego, że prawie cały czas leżę, ruchy chyba też coś słabiej czuję od wczoraj, kłucie w dole brzucha pojawia się jak tylko z łóżka wstaję i nie wiem czy wody mi się nie sączą... A nawet leków jeszcze nie odstawiłam, oj chciałabym żeby już było po tej wizycie... Trzymajcie za mnie kciuki, co?

U nas za oknem od rana pada jest szaro buro i ponuro i też to optymistycznie nie nastawia...

Idę do k. może uda mi się kilka fotek wrzucić
trzymamy z Lilką
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
J
Prognozowana waga mojego szkraba to ok. 3200, więc w 2 mógłby latać
ooo masz wywróżoną dokładnie tą samą wage jak ja dla mojej córci
Cytat:
no pięknie się sypiemy kciuki mocno trzymam!!!!

wróciłam od fryzjera za krótko mi ścieła włoski troszkę ale co tam odrosną no i juz było w miare dobrze z humorem tylko mój wspaniały mąż jak zwykle musiał mi popsuć humormam go dość chyba go na śmietnik wyrzuce

brzus mi się stawia boli podbrzusze i jak dotknę brzucha podczas stawiania to boli ale Lilka strasznie się pcha więc to raczej jeszcze nie "już"ale jutro już 5 styczeń i zgodnie z Agatkową listą jutro rodzimy się z Lilką

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:48   #2630
*Agatek*
Zakorzenienie

Paula opis wspaniały Ale obsługa w szpitalu taka se A jak gazik? jak to działa, śmiałaś się?? I co ulga pewnie, jak zobaczyłaś wymarzonego chłoptasia, co???

Bambusek niedobry mężulek!! mojego bym chyba zabiła...

Misienka23
witamy z powrotem - nie opuszczaj nas

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Rycynki dla mnie...
Polewam rycynki dla Ciebie
Cytat:
Mnie Agatku możesz na 20.01. zapisać, mam wtedy urodzinki więc mąż będzie miał jedną datę mniej do zapamiętania
dopisana na 20.01
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Dowcipniś jeden hhihii. Śmiać mi się chce jak nie wiem, no bo jak tak można swojej babie?
Ja kiedyś jak byłam jeszcze młoda i piękna domalowywałam markerem takie pięęęęęęękne wąsy zakręcone tżtowi w nocy jak mocno spał Rano wszyscy się z niego śmieją, a on nie wie czemu... i tak kilka razy, ubaw po pachy A jak on chciał mi tak zrobić to nie- zbyt płytko śpię i szelest mnie budzi
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki wielkie za kciuki, zdałam egzamin!!!
no ba, jak mówię, że zdasz to zdasz
GRATULACJE!!!!!!!!klask i:
Cytat:
ostaniego kopniaka czułam o 4.55 bo sprawdzałam na tel. Od rana nie czułam nawet przesuwania więc położyłam się koło 14 i trzęsłam brzuchem żeby dała znać o sobie ale nic więc szybko do ośrodka a z ośrodka do łodzi do prowadzącej. Wieczorem wreszcie zaczęła kopać. Ordynator na obchodzie powiedział że bardzo dobrze że przyjechałam bo lepiej dmuchać na zimne w tak zaawansowanej ciąży .
To dobrze, że poszłaś do szpitala Czuwająca mamusia Teraz będzie tylko dobrze misiaku!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:48   #2631
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
za ewule
ja przed chwilą miałam ktg, mam regularne skurcze a chciałam jutro wyjść.
kurcze ale to dziwne, ze ma się skurcze i się ich nie czuje coraz bardziej się boję, jak rodziłam córkę, to przy pierwszym wiedziałam że to już to, bo wcześniej nic się nie działo, nic nie czułam
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Ledwo co doszłam do fryzjera Normalnie musiałam usiąść na chodniku bo mi się słabo zrobiło, cholera wie dlaczego Oczywiście nikt do mnie nie podszedł - znieczulica w naszym kraju jest straszna!
Jakoś doczłapałam się do ławeczki w końcu ,posiedziałam i mi przeszło Dobrze że pogoda słoneczna i ciepło, bo tak to pewnie bym miała dupsko nie źle mokre
uważaj na siebie
Cytat:
Czy Wyście dziś się wściekły???? Nie dadzą człowiekowi pospać!

A najlepsza jest Magda1804 pisze pisze do niej i na koniec "idę dalej spać krasnalu" a ona do mnie odpisuje: "męczę się, żeby nakarmić małą, nawet mi nikt nie pomoże miłego spacerku"
no to miłego spacerku
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Aaaa no i przeglądałaś???
A my tu z ciekawości umieramy masz baty za zatajanie śladów w śledztwie

Kamień z serca, ze po tych komplikacjach wszystko jest dobrze ufff
ale to chyba chodziło o to, że od piątku sie nie odzywa i nie odpisuje na esy, bo w piątek to wiemy, że odpisywała, bo pisała też do kogoś jeszcze, chyba dobrze kumam, juz sama nie wiem bo mi ostatnio się w głowie też poprzestawiało już
dziewczynki a co z Likas, bo pytałam a nie wiem czy widziałyście

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:51   #2632
MissZuzia
Zadomowienie

MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:52   #2633
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
_________________________ ___________

Ledwo co doszłam do fryzjera Normalnie musiałam usiąść na chodniku bo mi się słabo zrobiło, cholera wie dlaczego Oczywiście nikt do mnie nie podszedł - znieczulica w naszym kraju jest straszna!
Jakoś doczłapałam się do ławeczki w końcu ,posiedziałam i mi przeszło Dobrze że pogoda słoneczna i ciepło, bo tak to pewnie bym miała dupsko nie źle mokre
ojej, a teraz dobrze sie czujesz

Stary 2012-01-04, 15:52   #2634
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja ja ja
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
jaaaaaaaaaaaaa
plose

http://mojewypieki.blox.pl/2008/07/Plesniak.html wyobraźcie sobie, że mój wygląda całkiem podobnie
Stary 2012-01-04, 15:53   #2635
kropeczka1984
Rozeznanie

Magda, Mała stopka gratuluję

Pearl dzięki za odpowiedź w sprawie materaca No właśnie przez to, że on się nie odkształca i dają gwarancję 10 lat a nie jak przy innych na 3 lata, to można go zachować dla drugiego dzieciaczka

A jeszcze chciałam napisać, bo któraś ostatnio pytała o pranie ochraniacza bez zdejmowanej powłoczki. Ja uprałam dzisiaj podusię i kołderkę do wózka, bo dostałam od koleżanki i troszkę się zbił środek w podusi. Miałam już naszykowane ochraniacze do prania, ale zrezygnowałam.
Jeszcze tylko muszę uprać maskotki, które dostaliśmy na ślub. Ale nie wiem jak. Pomożecie

Cytat:

Przyjechał wozik NIESPODZIANKI!!!!!! Właśnie niedawno go SAMA złożyłam
ale jestem zaj.eb.ista!
I to jeszcze bez instrukcji Będziesz super mamą

Paula ale miałaś przeżycia podczas porodu Ale dzielna byłaś
Kurcze właśnie też boję się, położna w porę do mnie nie "zajrzy" i mogą być jakieś komplikacje. Tak więc odżałuję 400 zł i niech siedzi przy mnie cały czas

Cytat:
sluchajcie, czy snia wam sie w nocy koszmary? cos typu, ze zaniedbywalyscie swoje dziecko, zapomnialyscie go albo cos w tym stylu? ja mam czesto takie sny glupie w nocy wstaje zlana potem i zastanawiam sie czy bede dobra mama mam nadzieje ze bede
Mi się śnią koszmary Ostatnio to w ogóle było strasznie i nawet nie chcę pisać o tym tutaj

Cytat:
Czubasku, byłam u gina, kazał mi się położyć na oddział na obserwację
Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju.
Jak trzeba, to mogę leżeć i w szpitalu, tylko niech z malutką będzie ok
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i daj znać

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Kompletuję wyprawkę i torbę do szpitala i w związku z tym dręczy mnie jedno pytanie... w czym rodziłyście lub zamierzacie rodzić?
Ja przed przeprowadzką do mnie Męża robiłam porządki w szafach i pozbyłam się starych koszul, ale uratowała mnie sąsiadka i będę rodziła w jej koszuli Najpiękniejsza nie jest, ale żal mi kasy na nową, którą prawdopodobnie trzeba będzie wyrzucić

Cytat:
ja nie wiem co z tymi majtkami jednorazowymi, kupujecie?? a pampersy jedynki ?
Kupiłam siateczkowe, ale rozmiarówka jest zaniżona i na moje 36 rozmiar 38-40 jest na styk i dokupię rozmiar większy, bo jeszcze podkład musi się zmieścić Pampersy jedynki

Ewula trzymam kciuki

A ja dzisiaj już prawie spakowałam walizkę (torby brak :/ ) do szpitala zmieściłam tylko 12 pampersów. Mam nadzieję, że tyle mi wystarczy, potem Mąż będzie donosił.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:53   #2636
dolores181
Raczkowanie

a nja trzymam kciuki za e,,,, i gratulację dla pozostałych dziewczyn , a ja chyba dzis chyba mialam pierwsze skurcze przepowiadające bo parlo mnie na dole brzucha i w stronę odbytu, wzięłam dodsatkowo nospę forte i buscopan, tym bardziej że w nocy bolał mnie brzuch od góry ale bylam dzis u gina po skierowanie na usg to nawet mnie nie zbadał bo nie bylam zapisana i zmieniam powoli lekarza, będę chodzić na Karową bo tam się prowadzi zagrożone ciąże a ja mam nadcisnienie , jutro idę na ktg na karową
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:54   #2637
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"
o Boże Drogi
Jestem Nikotynko z Tobą myślami
Stary 2012-01-04, 15:55   #2638
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

Boże, żeby wszystko dobrze było z małą. Dziewczynki są silne, musi sobie poradzić
Napisz jej coś od nas, coś dobrego.... Biedna

Stary 2012-01-04, 15:57   #2639
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

O jejku... Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze. Musicie być silni z mężem! Z córeczką na pewno wszystko będzie dobrze
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:57   #2640
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

nikotynka trzymam kciuki za Malutką. Słyszałam ze żółtaczkę sporo maleństw przechodzi, szkoda, ze was musiała dotknąć.
ślę pozytywne fluidy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości