Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 21:41   #2761
Oluska1988
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dobry wieczór mamusie

Nadrabiam i nadrabiam i nie moge nadążyć:P

Blanszor, Małastópka,Magda GRATULACJE DZIEWCZYNY

Nawojka narazie ale napewno tulisz już maleństo

Kaczuszka za prawko ja mam jakieś opory a przydało by sie

Nikotynka bedzie dobrze.

Ewa

Dziewczyny co się dzieje z Nasza Zosia

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2012-01-04 o 22:53
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:42   #2762
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
z tymi mlecznymi produktami i antybiotykami to chyba chodzi o to zeby np nie zapijac antybiot mlekiem czy nie jesc odrazu jogurtu ale po wchlonieciu juz jak najbardziej

mialam przez godzine skurcz za skurczem tzn brzuch non stop sie stawial i bolalo jak na okres i kuło... przeszło... nie wchodze dzis juz na wizaz bo to rodzenie chyba jakies zarazliwe a ja planuje za 2 tyg dopiero ....

trzymam kciuki za wszystkie rodzace do jutra
a no bo kazdy lek powinno sie popic tylko wodą... nie zależnie od tego czy antybiotyk czy inny.....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:45   #2763
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Niech ktoś mi prawe żebro wymasuje!!!!!!
Boże jak mnie tam boli!! jakby ktoś mnie skopał!!! a ono tam mi dupala wysadza!!!!!!!!!
Siedzi wysoko, why why???
O widzisz, a ja właśnie czytam o dolegliwościach z końcówki ciąży i akurat jest rada na takie żebrowe przypadłości
Czyli tak:Musisz zmusić malucha do zmiany jego pozycji. Radzą wykonać kilka ruchów biodrami (chyba tak jak przy lambadzie). Możesz też wykonać takie ćwiczenie: weź głęboki oddech, podnosząc jedną rękę nad głowę, a następnie wypuść powietrze opuszczając rękę. Powtórz ćwiczenie kilkakrotnie jedną ręką.
Jak te ćwiczenia nie poskutkują to jest na to jeszcze jedna rada: musisz urodzić to na pewno przejdzie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:46   #2764
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Aga jak zjesz jogurcik godzine przed to sie ladnie wchlonie , bakterie te dobre oslonia przewód a na antybiotyk laktoza juz nie bedzie miala wpływu. Chodzi o to ze antybiotyk sie wchlania ok pół godziny i zeby nie przyjmowac w tym czasie produktów mlecznych.
Nażarłam sie tego w życiu to wiem w sumie cud ze mnie to omineło akurat w ciąży

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:50   #2765
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Aga jak zjesz jogurcik godzine przed to sie ladnie wchlonie , bakterie te dobre oslonia przewód a na antybiotyk laktoza juz nie bedzie miala wpływu. Chodzi o to ze antybiotyk sie wchlania ok pół godziny i zeby nie przyjmowac w tym czasie produktów mlecznych.
Nażarłam sie tego w życiu to wiem w sumie cud ze mnie to omineło akurat w ciąży
aha

Dziewczyny nie mogę znaleźć wątku mam listopadowo-grudniowych na odchowalni. Macie linka?? Bo ja chyba ślepa jestem
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:54   #2766
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
aha

Dziewczyny nie mogę znaleźć wątku mam listopadowo-grudniowych na odchowalni. Macie linka?? Bo ja chyba ślepa jestem
a co Ty zdradzasz nas??
Stary 2012-01-04, 21:59   #2767
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a co Ty zdradzasz nas??
Tutaj wieje od godziny nudą więc chciałam podczytać jak sobie świeże mamuśki radzą

edit
na pasku 30 użytkowników a nikt nic nie pisze
Stary 2012-01-04, 22:00   #2768
NataliaM1103
Rozeznanie

Też bym sobie frytki zjadła kurde,ale w zamian zjadlam całą puszkę brzoskwiń

Dzisiaj cały dzień na nogach jestem,może to przyspieszy porod

Uciekam do wyrka !Dobranoc Mamuśki
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:01   #2769
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Tutaj wieje od godziny nudą więc chciałam podczytać jak sobie świeże mamuśki radzą

edit
ja pisze jeszcze z 15 minut bo potem tz wroci z roboty
Stary 2012-01-04, 22:04   #2770
AgaMili
BAN stały

a mój na nocce . Kompletnie nie mam co robić wieczorami , zwłaszcza odkąd w tv zaczęły się powtórki i nie ma ani przepisu na życie ani kuchennych rewolucji ani top model a dziś jeszcze porodówka-powtórki
Stary 2012-01-04, 22:07   #2771
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
a mój na nocce . Kompletnie nie mam co robić wieczorami , zwłaszcza odkąd w tv zaczęły się powtórki i nie ma ani przepisu na życie ani kuchennych rewolucji ani top model a dziś jeszcze porodówka-powtórki
mój też poszedł na nockę.
Ja się tam cieszę, ze zwolniłyście z tym pisaniem bo mogę troszkę ponadrabiać - ostatnio nieźle szalejecie i nie nadążam
Ja na tvn oglądam "ugotowani"

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2012-01-04, 22:09   #2772
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

spadam bo tz zaraz bedzie
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;*
Stary 2012-01-04, 22:12   #2773
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja już leże na sali,zapis ktg wyszedł ok,usg też. tylko szyjke mam już prawie zgladzona,więc nie wiem czy nie będą mnie tu trzymać do porodu trzymajcie kciuki

Cytat:
hmm a często brałaś te czopki- za często, czy jak to było, że był problem??
Niby normalne jest jak bobas przez 2 dni nie zrobi kupki - gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie Napisz nam coś więcej, co by być z info na bieżąco

Moja mam mówiła mi, że jak się masuje brzuszek dziecka, to nie wewnętrzną stroną ręki, tylko zewnętrzną trzeba i koliste koła zataczać czy jakoś tak... Boże ja nic nie pamiętam!!!!! ja zacznę sobie na kartce pisać co kto mi mówi, bo teraz to jest jakaś masakra!!!!!

Agawoo trzymam mocno za Ciebie! Napisz później jak tak koleżanki z sali i jak Cię traktują!

problem zaczął się w momencie wprowadzania stałych pokarmów do jadłospisu córki wiecie jedna babcia jabłko, druga marchewkę ja zupkę i wszystko chyba było za szybko w sensie że wszystko naraz a powinno się stopniowo po jednej rzeczy podawać. No i mała dostała zatwardzenia i od tego momentu coś się w niej zablokowało i przestała robić kupki. Na początku pomagały czopki, lewatywa to już była konieczność jak np z 10 dni nic nie robiła. Przeszliśmy wszystko od czopków, przez herbatki, syropy, masaże po jakiś bioenergoterapeutów, i wszystko na nic. Nasze życie było uzależnione od tego kiedy dziecko robiło kupę bo np jak już ze 3 dni nie robiła to była zmierzła i marudna że nie warto było np nigdzie się z nią wybierać no istny koszmar po prostu. Jest wiele dzieci które ma z tym problem i z tego co słyszę to te dzieciaczki są coraz młodsze Ale pewnego pięknego dnia mała miała 2,5 roku jakież było moje zdziwienie gdy córka sama zrobiła kupę a następnego dnia to myślałam że szampana z radości obalę bo znowu sama zrobiła kupkę bez płaczu i bez problemów. Po prostu jakaś blokada puściła i się wszystko odblokowało samo. Teraz się śmiejemy że nadrabia tamte lata bo nie raz robi po 3 razy dziennie a ma już 7 lat prawie ale ja jestem już wyczulona na tym punkcie.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
zasnal przed sama kapiela no nic obudzilam umylam nakarmilam i teraz tzt nosi i czekamy na odbicie zeby polozyc.. ciekawe czy sie doczekamy..
uśka właśnie miałam Cię pytać jak to jest z tym odbijaniem bo już nie pamiętam :P ale raczej po każdym jedzeniu powinno się odbić nie? chociaż pamiętam że nie zawsze się odbijało

Cytat:

edit
no ja w szoku byłam myślałam że będę miała z 6 str do nadrobienia a tu tylko 2 :P pewnie Agatek poszła odespać emocjonujący dzień :P
Stary 2012-01-04, 22:13   #2774
AgaMili
BAN stały

A ja cały wątek już nadrobiłam

Kurcze martwię się o Nawojkę bo od rana mi nie odpisała a wody jej odeszły około 5 rano ... oby wszystko było dobrze i po prostu nie chce jej się odpisywać.
Stary 2012-01-04, 22:13   #2775
Dark lady
Zakorzenienie

Hej.

Dopiero teraz udało mi się dorwać do kompa. Oczywiście nic nie nadrobiłam i mam teraz 30 stron do nadrobienia, chyba jednak nie dam rady.

Widzę że mamusie lecą z porodami, coraz więcej dzieciątek na świeci i szczęśliwych mamuś już po Gratuluję. A ja jeszcze 1,5 miesiąca muszę czekać, a brzuchol coraz większy i cięższy.

Idę choć troszkę nadrobić.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:21   #2776
Misienka23
Raczkowanie

a moj tz chory na antybiotyku tak jak ja, ale to dobrze, dzisiaj go wygonilam do lekarza bo ja sie nie moglam wyleczyc przez niego, mam nadzieje ze on szybko sie wyleczy i ja od razu tez

kupilam sobie te majty jednorazowe, ale u mnie w miasteczku nie ma nigdzie pampersow 1 masakra. kupilam huggies new born 2-5 kg to chyba beda dobre, ewentualnie jak pojade do koszalina to kupie gdzies jeszcze pampersy 1

moja mama szaleje, dzwoni dzisiaj i pyta czy mam juz pociel, a ja ze niedlugo po nia jade, a ona ze nie trzeba i sie rozlaczyla, a potem mi na skypie pokazuje sliczna posciel, w piatek pojade to ja wezme wszyscy sa tacy kochani u mnie, ze az sie plakac chce oczyiscie z radosci

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
A ja cały wątek już nadrobiłam

Kurcze martwię się o Nawojkę bo od rana mi nie odpisała a wody jej odeszły około 5 rano ... oby wszystko było dobrze i po prostu nie chce jej się odpisywać.
pewnie juz urodzila i jest zaabsorbowana swoim szczesciem, napisze jak odpocznie i opadna emocje

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dziekuje za przywrocenie mnie do watku

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:26   #2777
Dark lady
Zakorzenienie

Dziewczyny a te majtki jednorazowe to tak naprawdę konieczne?? Myślałam żeby wziąć zwykłe bawełniane a tego nie kupować, ale widzę że w większości je macie i się zastanawiam.

Nie wiem czy z tego zabiegania pochwaliłam się że zakończyłam wyprawkę, jeszcze w grudniu. Fakt że pieluchy przyszły wczoraj ale zamówione i opłacone w zeszłym roku Tylko teraz nie wiem czy mam wszystko co chciałam.

Misienka23 mam nadzieję że TŻ się wykuruje i dzięki temu ty też. No i fajnie że wszyscy cię tak pozytywnie zaskakują

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-04, 22:26   #2778
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"
Trzymaj się dzielnie kochana, na pewno wszystko z maleńsstwem będzie w porządku

Cytat:
zaraz się posikam

KASIK TEŻ DOPADŁO.... MA SKURCZE I JEDZIE NA IP. JEST CAŁA W STRESIE ALE I SZCZEŚLIWA ŻE COŚ SIĘ DZIEJE
Toż to szaleństwo jakieś dzisiaj, trzymam kciuki!!

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ale tu szaleństwa sie dzieją ja nie mogę hahaha suuuuuper
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ I ICH DZIECIACZKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
u mnie chwila spokoju mały dziś od rana ładnei dawał do wiwatu cały cza spłakał i się prężył wiedziałam ze coś jest nie tak że napewno go brzuszek boli bo w nocy nie zrobił ani jednej kupki aż do teraz, dzwoniłam do położnek ale powiedziała ze to normalne że mam mu dawać dużo wody a jak to nie pomoże to wieczorem dać mu czopik ale nie czekałam do wieczora i wysłałam tż do apteki po czopki glicerynowe zaaplikowałam małemu i proszę odrazu pomogło kupka gigant wyszła odrazu a mały momentalnie się uspokoił teraz sobie słodko śpi byliśmy w szoku z tż ze w takim małym człowieczku moze sie taka kupcia zmieścić i jak miało go to nie boleć a jak bym miała czekać do wieczora to dziecko chyba by mi sie wykończyło dlatego dziewczyny czasami słuchajcie swojej intuicji mi podpowiadała że mam nie zwlekać i mu pomóc i prosze synuś śpi jak aniołek jednak jak kobieta sie staje matką wie dobrze co dla jego dziecka jest najlepsze i wie kiedy cierpi i trzeba mu pomóc to już taki instynkt matczyny
To potwierdza, że instynkt mamy jest najważniejszy
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:28   #2779
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
a moj tz chory na antybiotyku tak jak ja, ale to dobrze, dzisiaj go wygonilam do lekarza bo ja sie nie moglam wyleczyc przez niego, mam nadzieje ze on szybko sie wyleczy i ja od razu tez

kupilam sobie te majty jednorazowe, ale u mnie w miasteczku nie ma nigdzie pampersow 1 masakra. kupilam huggies new born 2-5 kg to chyba beda dobre, ewentualnie jak pojade do koszalina to kupie gdzies jeszcze pampersy 1

moja mama szaleje, dzwoni dzisiaj i pyta czy mam juz pociel, a ja ze niedlugo po nia jade, a ona ze nie trzeba i sie rozlaczyla, a potem mi na skypie pokazuje sliczna posciel, w piatek pojade to ja wezme wszyscy sa tacy kochani u mnie, ze az sie plakac chce oczyiscie z radosci

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

pewnie juz urodzila i jest zaabsorbowana swoim szczesciem, napisze jak odpocznie i opadna emocje

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dziekuje za przywrocenie mnie do watku
zdrowia dla Ciebie i tż oraz dla mamy za pościel
A majty jednorazowe moim zdaniem - niezbędne.
Stary 2012-01-04, 22:34   #2780
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny a te majtki jednorazowe to tak naprawdę konieczne?? Myślałam żeby wziąć zwykłe bawełniane a tego nie kupować, ale widzę że w większości je macie i się zastanawiam.

Nie wiem czy z tego zabiegania pochwaliłam się że zakończyłam wyprawkę, jeszcze w grudniu. Fakt że pieluchy przyszły wczoraj ale zamówione i opłacone w zeszłym roku Tylko teraz nie wiem czy mam wszystko co chciałam.

Misienka23 mam nadzieję że TŻ się wykuruje i dzięki temu ty też. No i fajnie że wszyscy cię tak pozytywnie zaskakują
Mysle ze potrzebne te majty, bo one beda dobrze trzymac te duze podpaski i nie pobrudzisz nic, a zwykle bawel niane to sie rozciagaja i moze nie beda tak dobrze trzymac, ale mysle ze to tez kwestia gustu.
ja tez sie zastanawiam, czy mam juz wszystko, i co chwile przypomina mi sie ze jednak jeszcze cos musze zabrac ech...
tez mam nadzieje ze sie wykuruje i ja i on dzieki

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

za dzieciaczka nikotynki...

zazdroszcze dziewczynom, ktorym cos sie dzieje, a jeszcze bardziej tym co juz maja swoje skarby... gratuluje

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
zdrowia dla Ciebie i tż oraz dla mamy za pościel
A majty jednorazowe moim zdaniem - niezbędne.
a dziekujemy
moim zdaniem tez niezbedne

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

ide spac, bo moje male cos mnie kopie, chyba mu niewygodnie buziaczki

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:37   #2781
Anabellita
Zadomowienie

Dark lady na Szkole Rodzenia położna mówiła, że spokojnie można kupić ze 3 pary zwykłych majtek (100%bawełny).
Ja na all zamówiłam takie specjalne poporodowe i okazały się za małe, nie wiem co z nimi teraz zrobić, chyba pójdą do kosza Teraz na pewno kupię najzwyklejsze bawełniane majciochy przynajmniej rozmiar sobie dobrze dobiorę.
----------
a ja dziś zrobiłam pierwsze dzidziusiowe pranie - na pierwszy ogień poszły rózowe ciuszki, jutro popiorę zielone z niebieskimi Chyba się nie pogryzą

CÓRCIA

Stary 2012-01-04, 22:43   #2782
Dark lady
Zakorzenienie

Dzięki za rady Z tymi jednorazowymi to się właśnie o rozmiar boję, a bawełniane już mam i są bardzo fajne i wydaje mi się że się nadadzą.

Dzidziusiowe pranie u mnie ma ruszyć w weekend Wtedy z mężem posegregujemy ciuszki i będziemy prać kolorami Tylko gdzie ja to wszystko ułożę

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-04, 22:50   #2783
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! przede wszystkim dzięki za gratulacje!
Mąż mi przywiózł laptopa, bo ciągle jesteśmy z Filipkiem w szpitalu i chyba dopiero po weekendzie nas puszczą.
Mały choć w terminie urodzony (37tydzień) to ma troszkę cech wcześniaka, jest bardzo ospały, odpoczywający jak to powiedziały pielęgniarki. Niestety nie jest przy mnie, tylko musi być na oddziale noworodkowym na obserwacji, ma podłączoną kroplówkę z glukozą i go naświetlają bo ma żółtaczkę.
I jeszcze badają go w kierunku infekcji, bo ja miałam w pochwie bakterie, które po antybiotyku nie wyginęły. Już 3 razy go badali pod tym katem i za każdym razem wychodzi ujemnie więc dobrze, bo inaczej musiałby mieć antybiotyk. Na razie dokarmiają go butelką, ale jak tylko wyjdziemy do domku to będziemy się cycać. Ja się nie poddam, bo tak sama było z Emi.
Sliczności masz. Też się nie będę poddawać, więc trzymam za Was kciuki - a może spróbuj mu nosić odciągnięty pokarm - u mnie było można w szpitalu, ale się dowiedziałam dopiero jak wychodziłam - teraz już wiem, więc jak tam wyląduję to w razie czego będę laktator z domku ściągać...

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Jak nieregularne, to tylko przepowiadające. Kilku dziewczynom tutaj też lekarze mówili, że nie dotrwają do porodu a potem się przeterminowały

Mi sąsiadka opowiadała, że rodziła w szpitalnej i dali jej kilka rozmiarów za dużą Cycek jej wypadł jak rodziła A jak szła do łazienki, to musiała się nią okręcać

A mi Mąż wczoraj odebrał wyniki wymazu i mam paciora Niby lekarz mówił, że mam się nie przejmować, ale naczytałam się na necie, że to może wywołać nawet sepsę i się troszku martwię
Ja jestem dość duża,więc nie utonę ale gorzej jak dostanę za małą... choć przy poprzedniej dzidzi cały czas chodziłam w szpitalnych i nic mi się od tego nie stało - jakoś nie było w moim szpitalu rewii mody - babka koło mnie się zaparła na własną, to ją położne pokrzyczały, że jak chce własną to powinna mieć czystą bawełnę, a jak nie ma to niech bierze szpitalną, bo inaczej się rana nigdy nie zagoi....
A paciorem się nie przejmuj - mi gin mówiła, że mniej istotne czy masz czy nie - ważne żeby wiedzieć, to jakby co wiedzą od razu co robić z dzieckiem, a jak nie wiedzą że jest, to muszą diagnozować i stąd często problemy,,,

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

U mnie w szpitalu w ogóle nie można, a jeśli już to właśnie te jednorazówki... dlatego mam jednorazówki poprzednio miałam za małe, ale i tak zakładałam jak gdzieś dalej chciałam iść, trochę mnie cisnęło w udka, ale zawsze to lepiej niż z podpaską bez trzymanki
No i bawełniane mam - ale do domku, jak będę dłużej w szpitalu, to kto mi będzie prał poplamione? a raczej ciężko będzie je w czystości utrzymać a jednorazówki wywalę, w razie czego każę M dokupić

Byłam u lekarza i jak wróciłam to 3 strony nadrabiania - jesteście nieziemskie - dobrze że coraz więcej się rozpakowuje, to będziecie mieć mniej czasu
Lekarka dała mi skierowanie na Ktg i próbowała wspomóc skurcze, ale nie wiem czy się udało - co prawda brzuch mi stoi teraz prawie non stop, ale to jakoś nie przypomina regularności- nie liczę czasu, bo nie wiem do końca jak odróżnić kiedy jest a kiedy mija (nic nie boli, praktycznie cały czas stoi ) wczoraj było lepiej choć rzadziej....
Ale tak czy siak, jak jutro KTG źle wyjdzie to zostanę na oddziale, a jeśli dobrze, to i tak od poniedziałku, jeśli do tego czasu nie urodzę więc ja chcę już rodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-01-04 o 22:53
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:51   #2784
czubasek20
Zakorzenienie

Agatek musi słuchać mamy bo przecież nie taty a mama nie zamierza rodzic bez taty a tata do 9 stycznia pracuje po 10h i ma jeszcze na popołudnie
Dostałam godzinę temu drugi zastrzyk na płucka czyli miałaś rację że podaje się co 12 godzin. Teraz odczekać minimum 2 dni i niech się dzieje co chce

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:51   #2785
kamusia178
Raczkowanie

dzien dobry wieczor
ale poszalałyscie dzis laseczki
10 stron nadrobione
Cytat:
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

gratuluje

Cytat:
magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"
gratuluje

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
A od poczatku wyglądało to mniej więcej takk 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka dali mi go na chwilke i zabrali na sale operacyjne, bo popekałam strasznie i straciłam za duzo krwi wiec trzeba bylo zrobic transfuzje, a synus zostal z siostra i dzielnie czekal na mamusie po 2 godz bylismy juz razem i tak do dzis
jak mi ktos powie, ze porod nie boli to zabije i poki co wypisuje sie z tej przyjemnosci, choc dzidzius wynagradza wszystko

a tak poza tym to Nikoś ciagle spi, wstaje tylko na jedzenie i zmiane pieluszki. Ja tez calkiem spoko, tylko anaemii dostalam ale tam na dol wole nie zagladac i chyba z rok nie dam sie dotknac nikomu
czekamy wlasnie na wypis i wracamy do domku

mam nadzieje, ze cos zrozumialyscie z mojego haotycznego opisu

calujemy i moze uda nam sie dzis dodac jakies zdjecie do klubiku
dziekujemy za opis jestes dzielną mamusia wracajcie do nas szybciutko i czekamy na foteczki

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość

Dzięki za kciuki - pomogły
Dziewczyny dzięki wielkie za kciuki, zdałam egzamin!!!
to suuuper gratuluje

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
dziewczyny które chcą rodzic w rydygiera. Wiecie że jest remont łazienek i sal poporodowych? Od rana do wieczora słychać wiercenie i widać z okna spadający gruz.
o nie mam nadzieje ze sie wyrobia z tym do mojego TP

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,dostałam smsa od Ewuli83 - o 9:20 odeszły jej wody, leży pod ktg,trzymajcie kciuki
trzymamy

Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"
bidulka kciuki by bylo wszystko ok
Cytat:

KASIK TEŻ DOPADŁO.... MA SKURCZE I JEDZIE NA IP. JEST CAŁA W STRESIE ALE I SZCZEŚLIWA ŻE COŚ SIĘ DZIEJE
powodzonka

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczynki napisalam sms do bebiBebi i odpisała:
"hej, alw super ze napisałas jestem w szpitalu dalej, stwierdzona katychardia płodu i mam skurcze juz a to sopiero w piatek zacznie sie 36tc, lekarze mowia ze do terminu nie dotrwam bo mam plod o ok 2 tyg do przodu rozwiniety Mam nadzieje ze jutro wyjde, najpozniej w piatek ciekawa jestem kto sie rozpakował, ale jak wroce do domu to wszystko nadrobiedziekuje za pamiec, buziaki dla wszystkich mamus "
wracaj do nas szybciorem bo tu sie dzieje

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! przede wszystkim dzięki za gratulacje!
Mąż mi przywiózł laptopa, bo ciągle jesteśmy z Filipkiem w szpitalu i chyba dopiero po weekendzie nas puszczą.
Mały choć w terminie urodzony (37tydzień) to ma troszkę cech wcześniaka, jest bardzo ospały, odpoczywający jak to powiedziały pielęgniarki. Niestety nie jest przy mnie, tylko musi być na oddziale noworodkowym na obserwacji, ma podłączoną kroplówkę z glukozą i go naświetlają bo ma żółtaczkę.
I jeszcze badają go w kierunku infekcji, bo ja miałam w pochwie bakterie, które po antybiotyku nie wyginęły. Już 3 razy go badali pod tym katem i za każdym razem wychodzi ujemnie więc dobrze, bo inaczej musiałby mieć antybiotyk. Na razie dokarmiają go butelką, ale jak tylko wyjdziemy do domku to będziemy się cycać. Ja się nie poddam, bo tak sama było z Emi.
sliczny maluszek

------------------
ja dzis od rana na nogach - test na paciora, krew, mocz, dentysta... ech padam na ryjek... nadal walcze z przeziebieniem ale jest coraz gorzej - oprycha mnie zlapala na ustach i nie wiem co teraz ... bardzo sie boje bo naczytalam sie strasznych rzeczy o opryszczkach i cala ciaze staralam sie zapobiegac a tu na koniec taki numer, ale to bylo do przewidzenia.. zawsze przy chorobie mam oprycha ;/ oby nic zlego sie nie stalo... w poprzedniej ciazy tez mnie dopadla i wiadomo jaki byl end.. ech chyba musze sie z tym przespac....
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:55   #2786
kasiahexe
Zadomowienie

KAsik i nawojka kciuksy
wydaje mi sie ze moje wczorajesze wyganianie na porodówkę zadzialao

Wlasnie czytam o tych majtkach i poszlam sparwdzic swoje i co M za male wrrrr musze isc do tesco kupic nowe :/
Dziewczyny z UK orientujecie sie czy te angielskie tez maja tak zanizony rozmiar???

JA jak narzie jestem uziemiona w łóżku bo mi kolana odmawiaj posluszenistwa za ciezka juz jestem a od zawsze mam problemy z kolanami a to takie ciagle kolo jak leze to wiece tyje jak ruszam sie to mnie bardziej boli (((

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:08   #2787
czubasek20
Zakorzenienie

Kamusia a na kiedy masz termin?
Ja przypadkiem zwiedziłam porodówkę tam jest ok nie wiem jak to drugie piętro...
A co do opryszczki to wydaje mi się że póki nie masz jej tam na dole to jest ok.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:11   #2788
dolores181
Raczkowanie

Ja tego jogurtu nie pilam razem z antybiotykiem tylko jakos po 2, 3 h chyba i tak mnie popędziło, i ktos mi mówił że można tylko kefiry, dziewczyny jak was podczytuję że jecie frytki, i chipsy to aż mnie skręca bo ja muszę jak najmniej soli używać przy moim problemie z cisnieniem , czy jest jakas dziewczyna z warszawy ktora rodzi pod koniec lutego na karowej?
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:23   #2789
Anabellita
Zadomowienie

Ja się zastanawiam nad koszulą do rodzenia. Wiem, że najlepszy jest bawełniany t-shirt TŻ-a, ale mój TŻ jest ode mnie tylko kilka cm wyższy i wszystkie jego koszulki sięgają mi do połowy pupy Powiedzcie czy zanim wskoczy sie na fotel porodowy to można mieć na sobie majciochy Nie chcę świecić gołym tyłkiem na sali przedporodowej, bo tam przecież inne rodzące będą. Aaa i jeszcze jedno czy ta koszulka musi być biała

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
JA jak narzie jestem uziemiona w łóżku bo mi kolana odmawiaj posluszenistwa za ciezka juz jestem a od zawsze mam problemy z kolanami a to takie ciagle kolo jak leze to wiece tyje jak ruszam sie to mnie bardziej boli (((
Oj współczuję, to nic fajnego jak się jest przykutym do łóżka

CÓRCIA

Stary 2012-01-04, 23:33   #2790
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
aha

Witam
gratuluję wszystkim mamusiom tym rozpakowanym i tym co czekają
przepraszam że się wtrącę nie w swój wątek ale was podczytuję z ciekawości
proszę bardzo link do naszego wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572392
jesteśmy jeszcze na poczekalni ale dużo nam nie zostało

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-01-04 o 23:35
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości