|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
no ja też byłam cięta gdzieś tak w południe i rano kazały mi już położne wstawać, zaczęły mnie ciągnąć i podnosić ale je wygoniłam i sama sobie powolutku się podniosłam, jak przyszły za godzinę to już byłam po wizycie w toalecie i siedziałam na łóżku - w szoku były że tyle mi się udało i podziwiam Cię - szybko doszłaś do siebie - no ale może przy dziecku to inaczej - człowiek mniej rozczula się nad sobą a więcej się dzieckiem przejmuje właśnie mnie najbardziej zastanawia jak wygląda opieka nad dzieckiem po cesarce, bo ja wiem jak wygląda rana (z racji tej mojej operacji), jak to boli, w jakiej pozycji się chodzi na początku i ile się z tego wychodzi - i w tym wszystkim sobie nie wyobrażam jak mam np. nosić dziecko dlatego dziwię się wszystkim dziewczynom, które chcą cc z własnej woli - jak ostatnio moja koleżanka, która jest w 10 tc, nasłuchali się z TŻtem o porodach kleszczowych itp. sprawach i chcą sobie załatwić cc na życzenie, bo wszystkie mamy po cc tak strasznie im to zachwalają ![]() :roll eyes:dzięki jeszcze raz za odpowiedzi ![]() i gratulacje z pozytywnych wieści po wizycie |
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Meg my najpierw bedziemy uzywac spiworka
posciel moja mama chce kupic, wiec przyjedzie razem z nia po porodzie, ale uzywac jej mamy zamiaru pozniej, w duzym lozeczku (teraz mala bedzie spala w dostawce do naszego lozka )
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przyszły moje dwa staniki do karmienia i koszla do szpitala w rozmiarze L. Powiem tak staniki super myślałam,że będą za duże,ale jak zmierzyłam to będą ok i jest ciutkę miejsca na wkładki laktacyjne więc ok a koszulę mogłam spokojnie kupić S/M,ale w tej L jest taki plus że wychodzi na to że guziki będę miała w koszli rozpinane prawie do pempka
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
trzeba wyprobowac co komu pasuje
||
|
|
|
#2736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy z firmy ALVI - uzywany od znajomych odkupilismy. W Niemczech maja bardzo dobre opinie
http://allegro.pl/spiworek-zewnetrzn...982608009.html
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Gotowanie na parze jak najbardziej, tez mam taki garnek i caly czas korzystam ![]() Cytat:
Ide zaopiekowac sie chorym mezem, bo jest bardzo absorbujacy i stale domaga sie, by go dogladac
|
||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecię już od dłuższego czasu ma czkawkę, a ostatnio to już prawie codziennie ją ma nawet przed chwilą miała ja ją odczuwam koło żołądku, śmieszne uczucie bo brzusio skacze, ale też mało komfortowe jednocześnie, bo mi uderza o żołądek więc po kilku chwilach mam dość heheJa śpiworka nie kupuję, będę okrywać kołderką a w cieplejsze dni kocykiem.
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin zalecił mi powtórzenie glukozy a robiłam już 75g. Jutro idę
![]() Znam też przypadek kiedy cukier skakał właśnie ze stresu. Koleżanka z pracy wylądowała w szpitalu z cukrzycą ciążową, podawali jej insulinę i nic to nie dawało. Jak wróciła do domu to cukier spadł i lekarze kazali jej nawet czekolady tonami jeść bo miała niski cukier |
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim Was poczytam, zdam relacje z wizyty.
1. Szyjka sie skrocila, byla 2,8 cm a jest 2,2 cm i w ksztalcie litery Y (delikatnie rozchyla sie od strony dzidzi). Ale doktor powiedzial, ze jeszcze sie nie martwimy. Mam wiecej lezec (no dzis w nocy to polezalam jak nie wiem co) no i mowi: donosimy. 2. Dzidzia jest ulozona posladkowo, po lewej stronie mam plecki (ktore ciagle czuje jak wypina) nogi ma w mojej prawej pachwinie, no i tak rzeczywiscie czuje. Kopie mnie tam ciagle po szyjce i pecherzu. Doktor powiedzial mi ze dziecko ma czas na przekrecenie sie do 32-34 tygodnia (chociaz tak jak juz ktorejs z Was pisalam, mojej bratowej dzieci 2 tygodnie przed porodem sie poobracaly w brzuszku). Wazy sporo (tak powiedzial doktor) bo prawie 1500 gr. Przybral w przeciagu 3 tygodni ponad 500 gr. I tyle tez przez te ostatnie 3 tyg. przytylam ![]() Ale powiedzial, ze moze przystopuje z tym przybieraniem na wadze, jesli my wazylismy przy porodzie przecietnie. Filip mial 3400 wiec mam nadzieje, ze nie rosnie mi paczuszek w brzuszku. ![]() Dzidzia jest bardzo ruchliwa. Ale udalo sie doktorowi posluchac serduszka i zmierzyc co trzeba. ![]() Pamietam, ze Filip byl malo ruchliwy. Spal ciagle podczas usg i ciagle byl glowka w dol a ten malec to istny bombowiec ![]() 3. Odnosnie wydzieliny z pochwy: moze byc wodnista przy braniu luteiny. Takze Mała nie martw sie ![]() 4. Odnosnie bolacych pachwin i ud: opisalam mu bardzo szczegolowo jak mocno boli i ze chodzi mi sie ciezko, jak kaczka itd i ze butow nie moge zasunac i ciezko nogi w gore podniesc przy ubieraniu spodni. Zasugerowalam to rozejscie spojenia, ale powiedzial, ze sa to bardzo rzadkie przypadki a ma prawo mnie bolec. Tlumaczyl, ale tak duzo mowil, ze nie jestem w stanie tego przekazac. Nie zbadal mi spojenia ale ufam mu na slowo, ze tak moze bolec. 5. Na nast. wizyte mam zrobic znow: morfologie, mocz bad ogolne, tokso IgG i alloprzeciwciala (ostatnia powtorka). No i opowiadalam doktorowi o sytuacji z Filipem, powiedzial, ze dobrze ze z nim pojechalam do szpitala, bo jego corka tez miala czeste zapalenia krtani i raz wyladowala na OIOMie (oddzial intensywnej terapii) i byla pod respiratorem. Takze ciesze sie, ze u mnie tak to sie skonczylo z malym.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-04 o 20:24 |
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśkaa dobrze że z dzidzią wsio w porządku
no i trzymaj się nastawienia swojego pana doktora, że donosicie
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, dobrze, że maluszek zdrowy, czytałam na innym forum, że dziecko obróciło się kilka dni przed porodem. Dziewczyna miała w chwili akcji porodowej mieć cc ze względu na ułożenie dziecka. No i urodziła naturalnie
![]() Jeśli lekarz mówi, że donosicie, to dobrze. Ale fakt - jesli przymus leżenia, to trudno. Trzeba się zastosować! Jak nie, to będzie bacik
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka dobrze, że z dzidzią dobrze, oby tak dalej
nie dobrze tylko ze względu na tą szyjkę, ale na pewno donosisz, więc nie martw się tylko odpoczywaj w miarę możliwości Ja uciekam się pouczyć, mam w weekend niezły maraton, nie wiem jak to ogarnę ale muszę jakoś, więc miłego wieczorku Wam życzę i dobrej nocki
|
#2748 | |||
|
Zakorzenienie
|
trzymam mocno!
![]() Cytat:
No i ja tez bym sie nie zastanawiala, jak takie uklady sa miedzy Twoim ginem a Krzysiem, to tez bym wolala umowic sie i nie czekac na rozkrecenie akcji. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() To tak jak te psikusy z plcia hihi Cytat:
aalegna byle jeszcze dac rade 8 tygodni potem juz jak bedzie 38 tc to juz niech sie dzieje wola nieba
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
wcinam wlasnie biala czekolade
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi ![]() A mi coś pewnie rozkręcą akcje oksytocyną, z tym ,że ja niewrażliwa na to , więc pewnie nic to nie da, ale wiem że tam dziewczyną ( nie wszystkim ) przed cc troszkę rozkręcali macice ![]() Z tym spojeniem to tak jest,że do pewnego stopnia to norma, mnie centralnie w górce boli, a jak na boku leżę to nawet jakby mi coś tam przeskakiwało i nie mogę czasem unieść nogi w górę w tej pozycji , nie mogę też nogi włożyć na tapczan , jak już leżę i druga mi dynda to muszę poprosić tż ,żeby mi tą nogę drugą dołożył . A propos spania i tego w czym będzie spało moje Bobo, to ja najpierw stawiam na rożek, potem będzie maj -czerwiec , cieplusio to kocyk, potem cieńszy kocyk lub sama pielucha , jesienią wróci koc, a zimą może kołderka, tak jakoś było z Niną , w każdym bądź razie kołderka weszła późno w użycie i jest używana do teraz. |
|
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki,
Aguska, alez mieliscie noc - wspolczuje i aby malemu Filipkowi juz wiecej sie to nie przydarzylo MoniqW moja polozna ma uczulenie na mojego psa i juz wie ze musi wchodzic jak cos to frontowymi drzwiami, bo od ogrodu wejsciem spotka psa , wiec woli go unikac ![]() ogolnie co do poloznych, to ja sie ciesze ze nawet kilka razy po porodzie przyjdzie do mnie, juz ja znam w sumie i mimo ze kosmitka, to na pewno cos doradzi z malutka i na pewno swoja droga kazda polozna czy bym ja znala czy nie to bardziej doswiadczona ode mnie, a ze bede tutaj sama (tzn bez mamy, tesciowej itd. jesli chodzi o pomoc przy dziecku) to rady sie przydadza. i wydaje mi sie ze polozna raczej sie skupia na dziecku niz na tym czy ktos ma porzadek w domu czy nie. dzis mialam srednia noc - ale bywaly gorsze, wiatr byl taki mocny ze az sie balam, gardlo mnie zaczelo ok 1 bolec, wiec poszlam psiknac sobie tantum verde, a rano wzielam jednego strepsilsa (jak bylam chora na poczatku ciazy to lekarka powiedziala ze moge brac jak gardlo boli), juz pozniej bylo ok, ale mialam zapierdziel dzisiaj, bo bylo polowanie, cale szczescie mala juz sie troche podniosla do gory i kopie wyzej (bo jak poprzecznie lezala to ja sie bardzo zle czuje i mi niewygodnie), wiec nie bylo zle, ale ze goscie do obiadu zasiedli wczesniej niz zwykle, wiec pani ktora mi pomaga jeszcze nie bylo, dyrektor zawsze mi pomaga, a dzisiaj przepadl gdzies i smigalam z tymi talerzami (tzn powiedzialam gosciom ze szybka nie jestem - zreszta przed obiadem takie mocne im ''krwawe marry'' zrobilam , ze az kataru dostali , pozniej jak juz moja pomoc dotarla to poszlam i sie polozylam przy kominku na kanapie i polezalam sobie 15 min i mi przeszlo bo brzuch mi twardnial jak szalony.teraz bede ogladac ''Mamma Mia'' moze zdzierze ta muzyke ![]() Milego wieczorku Wam zycze
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Konia jak dlugo dziecko powinno byc w rozku? tzn spac
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś popatrzyć za kołderkami i na wszystkich pisze że od 12 miesiąca.. Czym przykrywać dzidzię do tego czasu?
|
|
|
|
#2754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
konia to ja nie moge nogi podniesc ale bardziej z powodu kregoslupa krzyzowego. I dzis w trakcie wizyty z fotela ginekologicznego nie moglam sie ruszyc, dobrze ze moj dr silny i mi zawsze pomaga wstac, podaje reke, ale idzie mi coraz ciezej. A w nocy maz musial mnie ciagnac zebym sie przekrecila z boku na bok. Ale to tak jak mowie, bardziej z powodu kregoslupa, uda i pachwiny tez bola w tych momentach ale ten bol pachwin bardziej uniemozliwia bez podparcia sie nogi w gore podniesc zeby ubrac spodnie czy kozaki. No i to chodzenie jak kaczka hehe Ale ufam mojemu ginowi i mam nadzieje, ze rzeczywiscie rzadkie sa te przypadki kiedy rozchodzi sie spojenie.
Jednak mysle, zeby pojsc w razie czego do ortopedy, jak myslisz? Niech przebada, co tam, skierowanie mam ![]() Monia to mialas ciezki dzien, podziwiam ze dajesz jeszcze rade tak smigac i obslugiwac gosci. Mnie juz ciezko z pokoju do kuchni przejsc ![]() Ale bedziesz za to wygimnastykowana przy porodzie ![]() No i zycze zdrowka gardelku twojemu ![]() karolca, Flowerbombka sliczne z Was mamusie
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 2 śpiworki jeden mniejszy cieplejszy od kuzynki a drugi wiekszy trochę cienszy kupiłam uzywany na all. Wyszłam z założenia że mały nie będzie się rozkopywał i tez sie nim nie nakryje. A ha i zamiast rozka planuje zamowic otulaczek wiem, ze nie wszystkie dzieci lubia byc owijane ale zaryzykuje.
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Mimo ze badanie krzywej dopiero przedemna to przez te wasze wyniki moja dzisiejsza kolacja to 2 marchewki
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
aguśka, dziękuję
![]() Ja z powodu kręgosłupa też mam problem aby wstać z łóżka (całe szczęście mam teraz komodę obok więc mam się czego złapać), ale przekręcenie się z boku na bok czy z pleców na bok to istny koszmar. Z fotela u lekarza też mam problem aby wstać. Krzyż zawsze mnie bolał, ale teraz to już mam dość. Muszę iść do rodzinnego, po prostu muszę. Wezmę skierowanie na rehabilitację... terminy mają pewnie na kwiecień/maj, więc w sam raz po porodzie i połogu
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
zależy jak Ci będzie wygodnie, właśnie zdjęcia Niny sprawdziłam i tak 2, 5 miesięca to Ją w rożek zawijałam, z tym że ja miałam takie duże rożki i nie były grube, jak uważałam ,ze jest chłodno to na to kocyk cienki kładłam na noc
o takie miałam dwa rożki http://www.centrumwozkow.pl/product/...island_1_D.jpg |
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oraz preferencji mamusi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

, to kiedy dają dziecko po cc pewnie zalezy od typu znieczulenia, od szpitala, od tego jak się Mama czuje , 

ja ją odczuwam koło żołądku, śmieszne uczucie bo brzusio skacze, ale też mało komfortowe jednocześnie, bo mi uderza o żołądek więc po kilku chwilach mam dość