|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Iustynko uspokoiło się trochę
![]() Potrafią się już trochę zabawić i pogadać po swojemu
|
#2732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Dziewczyny, a zupki jak gotujecie to takie rzadkie czy raczej gęściejsze ? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Idę spać. agadus a jak często ten peeling o którym pisałaś stosować? Żanety coś ostatnio mało. I jednej i drugiej..... |
|||
|
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze chyba tez się skuszę i ugotuję coś sama dla Lilki..
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#2735 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jacieee, współczuje przyjaciółce i trzymam mocno kciuki, żeby maluszek był zdrowy.
![]() Kolina, brrr coś strasznego z tym dzieciątkiem. ![]() Oliweczka, podziwiam że dali radę- to musiał być dla nich horror... Cytat:
Cytat:
![]() To kiedy się wybieracie na basen? ![]() Cytat:
dla dzielnej Agatki.Pokaż, pokaż! ![]() Cytat:
Przed ciążą nie widziałam moich UU w takiej roli, ale teraz to uwielbiam! Trzymam kciuki za udany "casting", daj znać jak poszło. Cytat:
Szczena mi opadła jak napisałaś o tym żerowaniu... Ludzie często nie potrafią zrozumieć problemu, dopóki ich on nie dotyka. ![]() Jutro czeka nas szczepienie Hani- bardzo proszę o kciukasy.
|
|||||
|
|
|
#2736 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaproszenia super Cytat:
Cytat:
! Mnie zazwyczaj też takie rzeczy wkurzają .Mnie! Cytat:
|
|
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
E szkoda gadać. Mój Tż ma (bo jeszcze nie zmienił) do duszy biuro podatkowe, okazało się że wiele rzeczy nie wiedział a miał teraz kontrolę ze skarbówki ![]() Cytat:
Aaaaa Shira jak Ty posta napiszesz, to .
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() dla potrzebujących![]() gratki dla jubilatów
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej fazie wyklucza się węglowodany, przez 2 tygodnie, myśle że to przez to.
|
|
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku Dzis jestem i sie nie wykrusze. W dzien sie wyspalam razem z Wiktoria
Kajool współczuje, ale Moze to dobre wyjście. Ty zregenerujesz siły i nie bedziesz chorować i malutek nie Bedzie sie zarazal. Ja tez kiedyś jak słyszałam o tragediach typu smierć dziecka czy poronienie to było mi smutno i żal rodziców. Od czasu jak mam Wicie moje myślenie zmieniło sie o 180 stopni. Za każdym razem wyobrażam sobie ze mogło to byc moje dziecko. Brrrrrr. |
|
|
|
#2742 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisz ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jak był młodszy (tak przed 2,5 miesiąca), to owszem. Zawsze w aucie spał. Potem już tylko przy odpowiedniej prędkości (powyżej 60-tki ),a teraz wcale. Albo obserwuje świat i mnie, albo ... płacze Chyba jak mu się znudzi.No i zostają nam tylko te spacery, gdzie czasem się zdrzemnie. Ale to jest max 20 minut, a potem zwiedza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A za szczepienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(dodałam do obserwowanych a nóż w przyszłości podpatrzę )Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-04 o 22:18 |
||||||||
|
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku a wy kiedy urządzacie chrzciny? Jakoś nie zauważyłam żebyś pisała na ten temat?
Iustyna Moze nie Bedzie tak zle ze trzeba Bedzie tynk jesc Patik a Ty siadaj i pisz. Bo jak nie to pewnie ze nas interesuje. Carmela kupiliscie lapka? My sie przymierzamy do lustrzanki. Mąż chce nikona d3100, ale niestety czasy jak za PRL, kasa jest a nie ma co za nia kupic . Na ta chwile nie ma w sklepach |
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko właśnie skacze w huśtawce a la skoczek i ANI MYŚLI spać.
Od kilku dni chodzi spać właśnie między 23-24. Za nim ma moje oczy z wsadzonymi zapałkami
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale z drugiej strony od kilku już lat toczy sie sprawa mające na celu stwierdzenie nieważności teg pierwszego małżeństwa. I brat twierdzi (choć już od roku chyba ), że to już lada moment i żebym poczekała jeszcze chwilkę, to może sie uda.I nie wiem już co robić? Chciałam Tymcia ochrzcić wcześnie, jak będzie miał ze dwa miesiące, a tak się pokomplikowało ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz siedzi i do mnie "rozmawia" już od 15 minut
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marinka Wlasnie sie zdziwilam widząc Cie tu o tej porze. Przeczytałam post i Juz wiem co jest powodem. |
|
|
|
|
#2748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy kolor KOŚĆ SŁONIOWA nr 8 i są śliczne i allegrowicz super - wczoraj akceptowałam tekst i zdjęcie a dziś po południu już u mnie były ![]() 2. trzymam kciukasy! Cytat:
współczujęCytat:
![]() Moim bliskim znajomym prawie 4 lata temu zmarła córeczka jak miała 8 miesięcy była zdrowa ale zachorowała pewnego dnia , złapała sepsę i nie zdązyli jej uratować nie umiem nawet postawić się w ich sytuacji. do dziś jak ją widzę to ma łzy w oczach, wiem że od długiego czasu staraja się o kolejne dziecko ale psychika blokuje (((
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeżyłabym czegoś takiego. Mam nadzieję że bym NIE przeżyła...
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziewczyny masakra!!! nie mamy wody Justynka żeby jednak nie skończyło się tak źle Kajool zdrówka po raz kolejny , a z karmieniem... szkoda ale ważne żeby Szymuś był najedzony i miał zdrową mamusię no i sam nie chorował malutek biedny !! Vaniliowa, Marzenka Marinka, Zapałeczka ale jak to się bawią o tej porze ![]() jak robię inaczej, jak mały nie chce spać to choćby nie wiem co by wyrabiał w łózeczku to w nim zostaje, nie ma żadnych zabawek , siedzenia z nami itd. i w końcu zasypia . Może pomoże ?? ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- też wolałabym tego nie przeżyć ... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-04 o 23:15 |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zadomowienie
|
Krystianek ma nierówną główke z tyłu, płaską z jednej strony nie potrafie dokładnie tego opisać
zobaczymy co jutro powiedzą ale chyba bedzie rehabilitacja a jeszcze dziś teściowa powiedziała że syn znajomych też ma nierówną głowe bo rodzice troche to zaniedbali i bardzo to widać ![]() Tylko dobrymi radami mnie zamęcza ale zawsze mogło byc gorzej ![]() Już napisałam wyżej Krystuś ma nierówna główke Cytat:
![]() Dla Hani ![]() Oczywiście ze napisze Youyou zaproszenia prześliczne , my mieliśmy zwykłe ręcznie wypisywane Babonik dobrze że wykryli Ci te wade i od razu przy Nikosiu sie nie męczyłaś sn . U mnie wyszło zwężenie miednicy ale nie wiem czy to kwalifikuje do następnej cesarki ![]() Kajool ![]() Widze że zdanie na temat huggisów podzielone ja wypowiem sie jutro po rannej koopie
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
Youyou co za historia. Straszne. Ja tez chyba nie chciałabym dalej zyc
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2754 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Straszna tragedia- zawsze mam gęsią skórę po takich historiach i jeszcze bardziej boję się o własne dziecko... |
||||
|
|
|
#2755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zaproszenia sliczne ![]() Cytat:
dla Kingi.Nie złość sie, złość piekności szkodzi ![]() ![]() Vaniliova za Was równiez trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to cos niewyobrażalnego
|
||||
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena szukaliśmy i jakoś nie bardzo było w czym wybierać. Z ebay Troche boje sie kupować bo to Dośc drogi sprzęt i delikatny. Moze podczas dostawy Cos sie stać.
VANILIOVA Wiktoria tez miała płaska główkę z lewej strony. Podkladalam jej przez pewien czas taki większy jasiek pod plecki na noc, Wlasnie z lewej strony zeby trzymała główkę na prawej. spała troszkę bokiem. Wszystko sie wyrownalo teraz a i zauważyłam ze Juz nie śpi cały czas na lewej stronie tylko przekreca lepek w nocy. A Krystian ma skłonność do jakiejś strony? Dziubku to Dzis macie dzien dziecka. Nie ma kąpieli Moj mąż mówi ze wtedy sie śpi na fiszke ( od ang fish - ryba)
|
|
|
|
#2757 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma opcji, żeby sam zasnął Zazdroszczę, że Ty masz inaczej
|
|
#2758 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Chyba będę musiała
. Praca Tż za takie same pieniądze, tyle że na miejscu. O to chodziło, że będzie miał więcej czasu dla rodziny i firmy. Jakoś mnie to wszystko dołuje... Nie będę już smucić.Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwona, tak jak iustyna napisała, nie nadrabiaj 30 stron tylko ze 2-3 do tyłu, i pisz częściej bo inaczej ![]() ![]() to zależy od rodzaju skóry jaka masz, ale ja robię tym peelingiem 1 raz w tygodniu, góra 2 , ale raczej raz, mam taki jeszcze delikatniejszy, to tym drugim co drugi dzień. a proszę Cię bardzo ![]() a wiesz,ze u nas tak samo, Nati usnęła przed 20 i pospałaze 20 min, i obudziła się, usnęła z 15-20 min temu, a wczoraj to obudziła się o 1 i usnęła o 2.55, kurcze może to skok, idę zobaczyć na pierwszą stronkę, poczytam co i jak |
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bywamy na cmentarzu to zawsze idziemy na grób siostry męża. Miałaby dziś 20 lat. Żyła miesiąc. Najgorsze jest to, ze teściowa po poroneniu została sparaliżowana, dziś chodzi, ale ma niedowład. Cały czas pamięta czemu. Dla mnie to straszne. A przerażające jest ile tych małych grobików jest na cmentarzu.
Ja bym chyba nieprzeżyła, gdyby... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

.
no i usypiał mi od 20.15, przed chwilą dopiero zasnął....

zębole

pewnie ze nas interesuje.