|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dobry wieczór mamusie
![]() Nadrabiam i nadrabiam i nie moge nadążyć:P Blanszor, Małastópka,Magda GRATULACJE DZIEWCZYNY Nawojka narazie ale napewno tulisz już maleństoKaczuszka za prawko ja mam jakieś oporyNikotynka bedzie dobrze.Ewa ![]() Dziewczyny co się dzieje z Nasza Zosia
Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2012-01-04 o 22:53 |
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli tak:Musisz zmusić malucha do zmiany jego pozycji. Radzą wykonać kilka ruchów biodrami (chyba tak jak przy lambadzie Jak te ćwiczenia nie poskutkują to jest na to jeszcze jedna rada: musisz urodzić to na pewno przejdzie
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
Aga jak zjesz jogurcik godzine przed to sie ladnie wchlonie , bakterie te dobre oslonia przewód a na antybiotyk laktoza juz nie bedzie miala wpływu. Chodzi o to ze antybiotyk sie wchlania ok pół godziny i zeby nie przyjmowac w tym czasie produktów mlecznych.
Nażarłam sie tego w życiu to wiem w sumie cud ze mnie to omineło akurat w ciąży
|
|
|
|
#2765 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie mogę znaleźć wątku mam listopadowo-grudniowych na odchowalni. Macie linka?? Bo ja chyba ślepa jestem
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2767 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Też bym sobie frytki zjadła kurde,ale w zamian zjadlam całą puszkę brzoskwiń
![]() Dzisiaj cały dzień na nogach jestem,może to przyspieszy porod ![]() Uciekam do wyrka !Dobranoc Mamuśki
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2770 |
|
BAN stały
|
a mój na nocce
. Kompletnie nie mam co robić wieczorami , zwłaszcza odkąd w tv zaczęły się powtórki i nie ma ani przepisu na życie ani kuchennych rewolucji ani top model a dziś jeszcze porodówka-powtórki |
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się tam cieszę, ze zwolniłyście z tym pisaniem bo mogę troszkę ponadrabiać - ostatnio nieźle szalejecie i nie nadążam ![]() Ja na tvn oglądam "ugotowani"
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
spadam bo tz zaraz bedzie
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;* |
|
|
|
#2773 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
problem zaczął się w momencie wprowadzania stałych pokarmów do jadłospisu córki wiecie jedna babcia jabłko, druga marchewkę ja zupkę i wszystko chyba było za szybko w sensie że wszystko naraz a powinno się stopniowo po jednej rzeczy podawać. No i mała dostała zatwardzenia i od tego momentu coś się w niej zablokowało i przestała robić kupki. Na początku pomagały czopki, lewatywa to już była konieczność jak np z 10 dni nic nie robiła. Przeszliśmy wszystko od czopków, przez herbatki, syropy, masaże po jakiś bioenergoterapeutów, i wszystko na nic. Nasze życie było uzależnione od tego kiedy dziecko robiło kupę bo np jak już ze 3 dni nie robiła to była zmierzła i marudna że nie warto było np nigdzie się z nią wybierać no istny koszmar po prostu. Jest wiele dzieci które ma z tym problem i z tego co słyszę to te dzieciaczki są coraz młodsze Ale pewnego pięknego dnia mała miała 2,5 roku jakież było moje zdziwienie gdy córka sama zrobiła kupę a następnego dnia to myślałam że szampana z radości obalę bo znowu sama zrobiła kupkę bez płaczu i bez problemów. Po prostu jakaś blokada puściła i się wszystko odblokowało samo. Teraz się śmiejemy że nadrabia tamte lata bo nie raz robi po 3 razy dziennie a ma już 7 lat prawie ale ja jestem już wyczulona na tym punkcie. Cytat:
no ja w szoku byłam myślałam że będę miała z 6 str do nadrobienia a tu tylko 2 :P pewnie Agatek poszła odespać emocjonujący dzień :P
|
|
#2774 |
|
BAN stały
|
A ja cały wątek już nadrobiłam
![]() Kurcze martwię się o Nawojkę bo od rana mi nie odpisała a wody jej odeszły około 5 rano ... oby wszystko było dobrze i po prostu nie chce jej się odpisywać. |
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dopiero teraz udało mi się dorwać do kompa. Oczywiście nic nie nadrobiłam i mam teraz 30 stron do nadrobienia, chyba jednak nie dam rady. Widzę że mamusie lecą z porodami, coraz więcej dzieciątek na świeci i szczęśliwych mamuś już po Gratuluję. A ja jeszcze 1,5 miesiąca muszę czekać, a brzuchol coraz większy i cięższy. Idę choć troszkę nadrobić. |
|
|
|
#2776 | |
|
Raczkowanie
|
a moj tz chory na antybiotyku tak jak ja, ale to dobrze, dzisiaj go wygonilam do lekarza bo ja sie nie moglam wyleczyc przez niego, mam nadzieje ze on szybko sie wyleczy i ja od razu tez
![]() kupilam sobie te majty jednorazowe, ale u mnie w miasteczku nie ma nigdzie pampersow 1 masakra. kupilam huggies new born 2-5 kg to chyba beda dobre, ewentualnie jak pojade do koszalina to kupie gdzies jeszcze pampersy 1 moja mama szaleje, dzwoni dzisiaj i pyta czy mam juz pociel, a ja ze niedlugo po nia jade, a ona ze nie trzeba i sie rozlaczyla, a potem mi na skypie pokazuje sliczna posciel, w piatek pojade to ja wezme wszyscy sa tacy kochani u mnie, ze az sie plakac chce oczyiscie z radosci---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- dziekuje za przywrocenie mnie do watku
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a te majtki jednorazowe to tak naprawdę konieczne?? Myślałam żeby wziąć zwykłe bawełniane a tego nie kupować, ale widzę że w większości je macie i się zastanawiam.
Nie wiem czy z tego zabiegania pochwaliłam się że zakończyłam wyprawkę, jeszcze w grudniu. Fakt że pieluchy przyszły wczoraj ale zamówione i opłacone w zeszłym roku Tylko teraz nie wiem czy mam wszystko co chciałam.Misienka23 mam nadzieję że TŻ się wykuruje i dzięki temu ty też. No i fajnie że wszyscy cię tak pozytywnie zaskakują
|
|
|
|
#2778 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2779 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dla mamy za pościelA majty jednorazowe moim zdaniem - niezbędne. |
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez sie zastanawiam, czy mam juz wszystko, i co chwile przypomina mi sie ze jednak jeszcze cos musze zabrac ech...tez mam nadzieje ze sie wykuruje i ja i on dzieki ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- za dzieciaczka nikotynki... ![]() zazdroszcze dziewczynom, ktorym cos sie dzieje, a jeszcze bardziej tym co juz maja swoje skarby... gratuluje---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
moim zdaniem tez niezbedne ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- ide spac, bo moje male cos mnie kopie, chyba mu niewygodnie buziaczki
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Dark lady na Szkole Rodzenia położna mówiła, że spokojnie można kupić ze 3 pary zwykłych majtek (100%bawełny).
Ja na all zamówiłam takie specjalne poporodowe i okazały się za małe, nie wiem co z nimi teraz zrobić, chyba pójdą do kosza ---------- a ja dziś zrobiłam pierwsze dzidziusiowe pranie - na pierwszy ogień poszły rózowe ciuszki, jutro popiorę zielone z niebieskimi
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady
Z tymi jednorazowymi to się właśnie o rozmiar boję, a bawełniane już mam i są bardzo fajne i wydaje mi się że się nadadzą.Dzidziusiowe pranie u mnie ma ruszyć w weekend Wtedy z mężem posegregujemy ciuszki i będziemy prać kolorami Tylko gdzie ja to wszystko ułożę
|
|
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale gorzej jak dostanę za małą... choć przy poprzedniej dzidzi cały czas chodziłam w szpitalnych i nic mi się od tego nie stało - jakoś nie było w moim szpitalu rewii mody - babka koło mnie się zaparła na własną, to ją położne pokrzyczały, że jak chce własną to powinna mieć czystą bawełnę, a jak nie ma to niech bierze szpitalną, bo inaczej się rana nigdy nie zagoi....A paciorem się nie przejmuj - mi gin mówiła, że mniej istotne czy masz czy nie - ważne żeby wiedzieć, to jakby co wiedzą od razu co robić z dzieckiem, a jak nie wiedzą że jest, to muszą diagnozować i stąd często problemy,,, Cytat:
poprzednio miałam za małe, ale i tak zakładałam jak gdzieś dalej chciałam iść, trochę mnie cisnęło w udka, ale zawsze to lepiej niż z podpaską bez trzymanki No i bawełniane mam - ale do domku, jak będę dłużej w szpitalu, to kto mi będzie prał poplamione? a raczej ciężko będzie je w czystości utrzymać Byłam u lekarza i jak wróciłam to 3 strony nadrabiania - jesteście nieziemskie - dobrze że coraz więcej się rozpakowuje, to będziecie mieć mniej czasu ![]() Lekarka dała mi skierowanie na Ktg i próbowała wspomóc skurcze, ale nie wiem czy się udało - co prawda brzuch mi stoi teraz prawie non stop, ale to jakoś nie przypomina regularności- nie liczę czasu, bo nie wiem do końca jak odróżnić kiedy jest a kiedy mija (nic nie boli, praktycznie cały czas stoi Ale tak czy siak, jak jutro KTG źle wyjdzie to zostanę na oddziale, a jeśli dobrze, to i tak od poniedziałku, jeśli do tego czasu nie urodzę ![]() ![]() więc ja chcę już rodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-01-04 o 22:53 |
|||
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek musi słuchać mamy
bo przecież nie taty a mama nie zamierza rodzic bez taty a tata do 9 stycznia pracuje po 10h i ma jeszcze na popołudnie Dostałam godzinę temu drugi zastrzyk na płucka czyli miałaś rację że podaje się co 12 godzin. Teraz odczekać minimum 2 dni i niech się dzieje co chce |
|
|
|
#2785 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
dzien dobry wieczor
![]() ale poszalałyscie dzis laseczki 10 stron nadrobione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wracajcie do nas szybciutko i czekamy na foteczki ![]() Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
mam nadzieje ze sie wyrobia z tym do mojego TP ![]() Cytat:
trzymamyCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------------ ja dzis od rana na nogach - test na paciora, krew, mocz, dentysta... ech padam na ryjek... nadal walcze z przeziebieniem ale jest coraz gorzej - oprycha mnie zlapala na ustach i nie wiem co teraz ... bardzo sie boje bo naczytalam sie strasznych rzeczy o opryszczkach i cala ciaze staralam sie zapobiegac a tu na koniec taki numer, ale to bylo do przewidzenia.. zawsze przy chorobie mam oprycha ;/ oby nic zlego sie nie stalo... w poprzedniej ciazy tez mnie dopadla i wiadomo jaki byl end.. ech chyba musze sie z tym przespac....
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
KAsik i nawojka kciuksy
![]() wydaje mi sie ze moje wczorajesze wyganianie na porodówkę zadzialao ![]() Wlasnie czytam o tych majtkach i poszlam sparwdzic swoje i co M za male wrrrr musze isc do tesco kupic nowe :/ Dziewczyny z UK orientujecie sie czy te angielskie tez maja tak zanizony rozmiar??? JA jak narzie jestem uziemiona w łóżku bo mi kolana odmawiaj posluszenistwa za ciezka juz jestem a od zawsze mam problemy z kolanami a to takie ciagle kolo jak leze to wiece tyje jak ruszam sie to mnie bardziej boli (((
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Kamusia a na kiedy masz termin?
Ja przypadkiem zwiedziłam porodówkę tam jest ok nie wiem jak to drugie piętro... A co do opryszczki to wydaje mi się że póki nie masz jej tam na dole to jest ok. |
|
|
|
#2788 |
|
Raczkowanie
|
Ja tego jogurtu nie pilam razem z antybiotykiem tylko jakos po 2, 3 h chyba i tak mnie popędziło, i ktos mi mówił że można tylko kefiry, dziewczyny jak was podczytuję że jecie frytki, i chipsy to aż mnie skręca bo ja muszę jak najmniej soli używać przy moim problemie z cisnieniem , czy jest jakas dziewczyna z warszawy ktora rodzi pod koniec lutego na karowej?
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Ja się zastanawiam nad koszulą do rodzenia. Wiem, że najlepszy jest bawełniany t-shirt TŻ-a, ale mój TŻ jest ode mnie tylko kilka cm wyższy i wszystkie jego koszulki sięgają mi do połowy pupy
Powiedzcie czy zanim wskoczy sie na fotel porodowy to można mieć na sobie majciochy Nie chcę świecić gołym tyłkiem na sali przedporodowej, bo tam przecież inne rodzące będą. Aaa i jeszcze jedno czy ta koszulka musi być biała![]() Cytat:
|
|
#2790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję wszystkim mamusiom tym rozpakowanym i tym co czekają przepraszam że się wtrącę nie w swój wątek ale was podczytuję z ciekawości![]() proszę bardzo link do naszego wątku ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572392 jesteśmy jeszcze na poczekalni ale dużo nam nie zostało
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-01-04 o 23:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

ale napewno tulisz już maleństo
bedzie dobrze.

więc chciałam podczytać jak sobie świeże mamuśki radzą

. Kompletnie nie mam co robić wieczorami , zwłaszcza odkąd w tv zaczęły się powtórki i nie ma ani przepisu na życie ani kuchennych rewolucji ani top model a dziś jeszcze porodówka-powtórki

ale ja jestem już wyczulona na tym punkcie.

k 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka dali mi go na chwilke i zabrali na sale operacyjne, bo popekałam strasznie i straciłam za duzo krwi wiec trzeba bylo zrobic transfuzje, a synus zostal z siostra i dzielnie czekal na mamusie po 2 godz bylismy juz razem i tak do dzis
gratuluje