|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
anoska, zerknęłam do linku w podpisie i na tym zdjęciu po błocie z MM
masz cudowny kolor włosów
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Anoska, pierwsze zdjecie po zastosowaniu blota (6) - cudne wlosy!! Kolor, skret, wszystko! Az ciezko uwierzyc, ze wczesniej byly wlosami nr 5
|
|
|
|
#1985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja popijam tran. Za pierwszym razem zrobiło mi się niedobrze ale teraz już się przyzwyczaiłam. Poświęcenie sie opłaciło. Skóra już mi tak nie wysycha (zawsze zimą był dramat), paznokcie też jakby się poprawiły, zobaczymy czy włosy się wzmocnią (tu tran ma prawdziwe pole do popisu
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1988 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale czy uda mi sie 3 razy dziennie i to dużą łyzkę... prawie dwie bo z sokiemCytat:
Cytat:
i powiem szczerze ze nic dziwnego nie zaobserwowałam jedynie włosy błyszczały jak szalone zprzestałam jednak tego procederu na rzecz olejowania hehe bezpieczniejsze napewnoja spie z olejem na głowie bez zadnego czepka, nie zwiazuje tez wsłosow zeby sie meczyły biedaczki mam specjalny gruby recznik frotte i wykłądam go na poduszki
|
|
#1989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podbijam, bo nie dostałam odpowiedzi, a nie mam zielonego pojęcia co kupić.. Edytowane przez Faflock Czas edycji: 2012-01-04 o 23:14 |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, myślę, że lektura wątku dałaby Ci odpowiedź. Zreszta nie ma uniwersalnych olejów, każdy musi znaleźć coś dla siebie. A nazw się tutaj mnóstwo przewinęło: kokosowy, oliwa, lniany, sezamowy, z orzechów włoskich, avocado..
|
|
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
No tak, ale nie dam rady ogarnąć 4 wątków, także licze na to, że ktoś miał podobny problem jak ja i jest w stanie mi polecić cos dobrego
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie wszystkie tutaj mamy podobny problem: chcemy mieć piękne i zadbane włosy
a jak nie chce Ci sie czytać wszystkich wątków, to przeczytaj chociaż początek pierwszego...
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
A może kokos? chyba najbardziej lubiany olej
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, zatem wypróbuje na początek te dwa
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze Babydream lubię (jego plusem jest dostępność, wielofunkcyjnosc, cena
)
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
muszę zuzyć to co mam (praktycznie całe butelki lnianego i krokosza, Khadi, vatika, sesa, bhringraj ), poza tym sporo wydam na badania. Musiałam priorytety określić
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niby cena wydaje się ok, ale wątpię by zawierała nierafinowane oleje więc wychodzi na to, że taki mix można sobie skombinować taniejmnie oliwka BD (różowa) sprawdza się na plaży, jako dodatek do kąpieli...niebieską natomiast lubię za rumianek i cena (zwłaszcza w promocji ) jest ok
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie masz rację, ale ja jestem leniwa i nie chce mi się mieszać
Siedzę z wit. A na koncowkach, koncentratem z aloesu na skalpie i sesą na długości+ spryskałam całość Jantarem :P |
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie - ja , ekstremalny sucholec, wrażliwiec, alergik, od ponad dwóch lat używam do włosów kosmetyków z linii dostępnej w Sephorze {Allegro, eBay} . Wiem, że i w Hiszpanii sieć sklepów Sephora . Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2012-01-05 o 04:28 |
|
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Faflock, ja tez jestem poczatkujaca w olejowaniu (podobne problemy wlosowe, choc same wlosy dosc inne niz Twoje... swoja droga, i tak masz bardzo ladne, wiec teraz moga zrobic sie juz tylko piekne
![]() Odradzilabym Ci zaczynac z olejem migdalowym. Czytalam tutaj, ze ciezko sie zmywa i obciaza, i - o ile nie jest to kwestia tego, ze staralam sie celowo mniej zmywac - moge to potwierdzic. Oliwa z oliwek z dodatkami oraz Alma na parafinie byly natomiast super. Jak cos placze, to nie bijcie, tylko poprawcie!
Edytowane przez mandarynki Czas edycji: 2012-01-05 o 04:34 |
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja spróbowałam lniany wypić...oj joj... bo na moje włosy nijak działa, spróbuję dziś wypić z sokiem malinowym
![]() A właśnie nałożyłam na włosy ten niepachnący Macadamia, mam nadzieje że włosy mi nie wypadną :P
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie jest chyba aż za lekki
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Kurde dlaczego zawsze maska z żółtka,oliwy i rycyny mi wycieka spod czepka i ręcznika
Tak mnie to wkurza że po szyi cieknie :P Z niczym innym nie mam takiego problemu...
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja musze chyba zaraz isc glowe myc ale w domu jest tak zimno przez wiatr ze nie bardzo mi sie chce. i boli mnie brzuch. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- dla mnie tez, baaaardzo leciutki olej.
|
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
Mnie tez sie tak raz zdarzylo, bo dalam za duzo oliwy. Spróbuj zmienić proporcje, żeby maseczka była gęściejsza. Ja dodaję jeszcze maść z wit. A
|
|
|
|
#2009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Której linii, Yes to? Również mi pasują ich kosmetyki, ale niestety nie zawsze lekką ręką wydaje ponad 10 euro za szampon. w perfumeriach sieciowych jest również niedawno przeze mnie odkryta angielska firma Dr. Organics. Tak jak wcześniej pisałam w wiekszych zielarniach można dostać amerykański Jason. Rynek Polski ma jednak ten plus, że doskonałe kosmetyki naturalne (Ziaja, Joanna, Farmona) można dostać za poniżej 10 zł. Nawet Niemiecka Lavera jest dostępna. W Hiszpanii tego nie ma. Wszystkie kosmetyki organiczne są importowane i sporo droższe od drogeryjnych. A kupowanie kosmetykow na Ebayu (opłacalne tylko w obrębie Europy) rzadko obniża cenę. |
|
|
|
|
#2010 |
|
Raczkowanie
|
wycyganiłam od taty miód i zamierzam następnym razem dodać go do olejowania. Powinnam go jakoś nieco podgrzać? dużo go się daje?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

masz cudowny kolor włosów 

rycynowy jest dla mnie troche za ciezki ...

i to dużą łyzkę... prawie dwie bo z sokiem
zprzestałam jednak tego procederu na rzecz olejowania hehe bezpieczniejsze napewno