|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Helenka waży już 5200 przybrała 2 kg od wagi urodzeniowej, wiec to moje mleczko wcale nie jest jakieś złe ![]() U nas święta były u tesciów i bardzo cieszyłam sie z powrotu do domku. Nie dość ze mała była rozbita prze te kilka dni to zaraz były interwencje przy byle kweknięciu. Noszenie nie była za wiele. A moja rodzina w ogóle sie nie podejmowała noszenia "takiej kruszyny"
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
no nie coś mnie dzisiaj trafi marna zasnęła o 18.30 myślałam że już na noc a ona teraz pobudka i pewnie będzie siedzieć tak jak wczoraj do 22
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takiemu maluszkowi nie przysługuje bagaz ale możesz wziąść wózek lub fotelik za darmo. Jeśli chcesz możesz go mieć ze sobą aż do schodów samolotu i tam na płycie lotniska wyjmiesz małą a obsluga samolotu włoży fotelik do luku bagażowego. A przy odprawie wygląda to tak, że zapytaja się ciebie czy chcesz oddać fotelik razem ze swoim bagażem czy póxniej więc mówisz, że później i juz. Muszą tylko przykleic do fotelika taką sama naklejkę jak przyklejają do bagazu.Chyba wszystko jasno wytłumaczyłam jak coś to pytaj. ![]() Czytam tak o tych czopkach i śmieję sie już z tego: szpiczastą, zaookrągloną, węższa, szerszą ![]() ![]()
|
|
#4685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witamy po dłuuuuuuugiej przerwie
![]() podczytuje Was raczej na bieżąco, ale nie zawsze mam czas pisac ![]() przede wszystkim NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU !!!!!!!! u nas życie przebiega w miare spokojnie... w dzien Majeczka raczej nie sypia, zdarzają jej się drzemki po 15-45 min, ale tak to - baw się ze mną mamo albo cycek time noce albo spokojne czyli śpie od 22 do 1, pobudki potem 3-4; 5-6-7; i do 9-10 lulanko... czasem małą dokarmiam mm, bo ma dnie że potrafi wisiec na cycku co 5 min i wiem ze po 2h juz tam nic nie ma, wiec się nie najada... a potrafi tak wyssać oba cycunie więc idzie mm... no i pokarmu mam w sam raz, więc narazie nie mam szans na odciąganie... bo musiałabym mieszać, a nie da rady albo karmic potem z 3ch butelek Dla wszystkich schorowanych dzieciaczków- duuuuuuużo zdrówka !!!! Maja ma kaszelek, znaczy czasem wcale nie kaszle, a czasem pare razy dziennie, ma delikatny katarek i bylysmy u lekarza... narazie wsio OK, gardelko lekko zaczerwienione i dostala wapno 2x2.5 ml i zobaczymy... narazie poznikaly krosteczki katarek nadal jest a kaszelek zanika... jesli się nic nie "urodzi" to w czwartek 12 szczepionka - bede kłuć 2 razy za 110 zł ![]() martwi mnie jej lekko twardy brzuszek... podaje jej dicoflor 30, ale nie widze by działał (a szkoda bo kosztowal az 50 zeta) - mała często przed kupką strasznie napina się i płacze.. to kiedy na odchowalnie mamuski ???? BARDZO sie ciesze ze wszystkie dzieciaczki tak nam pięknie rosną, tak super się maja i oby ZERO skokow i innych złych chwil !!!!! ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
aniu mał jest śśśśśśśśśśśśśliczna ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
to zle ??? Maja w 4 tyg przytyla 1 kg
|
||
|
|
|
#4686 |
|
Rozeznanie
|
Kochane wybaczcie ze was nie doczytuję dokładnie. My nadal walczymy z kolkami
Do tego małej wysypka się zaogniła. Lekarka 2 tygodnie temu mówiła, ze to trądzik niemowlęcy, ale sama juz nie wiem. Ona ma takie czerwone wypryski z rumieniem na policzkach i za uszkami. I na domiar tego to za uszkami się cały czas drapie więc ją zapewne to swędzi. Policzki w sumie też często tak jakby drapie. Nie wiem sama czy iść z nią do dermatologa???Już przemywałam jej tą wysypkę oilatum i nawet krochmalem. Smaruję natomiast kremem oilan soft. Kurcze nie wiem ... może to alergia na coś co jem. Ale ja nic prawie nie jem
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu
jakie Twoja niunia ma zalotne spojrzenie ![]() przeurocza Ela wesz o czym mówię e takim razie ![]() Ale mamy cichą nadzieję, że tz zacznie remontowa dom n wsi. Będzie tyle kasy ze damy rade ![]() Do juterka dziewczynki
|
|
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
agulan jesteś boska
dziękuję w imieniu Lilki za komplementy ![]() ja dalia właśnie o Tobie dzisiaj myślałam gdzie się podziałaś żeby tak nas na długo opuścić
|
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
jak zwykle zagladam do Was wieczorowa pora. Za bledy w pisowni przepraszam,ale skrobie z komorki i czaami zjem jakas literke :P ggoldika i bahamadia wspolczuje mieszkania pod jednym dachem czy to z mama czy z tesciowa, z mama jeszvze bym wytrzymala ale z tesciowa neveer :P strasznie irytuja mnie dobre rady. Jak maly mial 3tyg pojawil sie u mnie zastoj pokarmu. Prawie nic w cyckach nie bylo. Maly wisial przez 2dni non stop na cycku, na to moja mamuska ze pewnie pokarm slaby, ze mam go dokarmic mm bo dzieciak glodny. Opierniczylam ja ze to moje dziecko i robie z nim cchce i od tamtej pory mam spokoj :p
|
|
|
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
A ja się dziewczynki martwię, że Aniela za dużo przytyła... :|
Jedziemy na moim i mm i stąd moje obawy. Dziś ją ważyliśmy i ma 4800g. W 4 tygodnie i 1 dzień przybrała 1150g! (ale dziś nie robiła kupy, więc nie wiem ile tam w sobie tego uzbierała) Zastanawiam się, czy nie iść wcześniej do lekarza, przed szczepieniem i zapytać o dokładne wytyczne co do jedzenia małej. Poza tym mam wrażenie, że się strasznie wygina do tyłu i pręży czasem jak ją biorę na ręce, albo do odbicia po jedzeniu i jedną nóżką bardziej kopie jak np. chce zrobić bączka. Nie wiem, czy ja już wariuje czy jestem przewrażliwiona, czy to faktycznie coś nie tak jest.No i tak piszecie o pokarmie to i ja się poskarżę. Wczoraj chyba jakieś epicentrum skoku rozwojowego miała, bo przez cały dzień przespała może 2 godziny łącznie i to u mnie na rękach, bo jak ją tylko odkładałam do się budziłam i płacz był. I na rękach też czasem był. A nic za bardzo jej nie było, bo pojedzona, bączki szły bez problemu i kupki, sucho miała a nic tylko płacz i moje zgrzytanie zębów. I przez to nie miałam jak odciągać pokarmu. Przez cały dzień odciągnęłam raz 140 koło 16 dopiero i o 23 jak już poszła spać. I teraz się boję, że będę pokarmu miała coraz mniej. Ale jak tu wyrobić z tak angażującą bestią?
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
[B]DZIEWCZYNY MAM DO ODDANIA PUSZKE MLEKA MODYFIKOWANEGO NAN 1 HA, SZCZELNIE ZAMKNIETA. Nam sie nie przypada, bo Piotrus caly czas na cycku i ani mysli butli do dzioba wlozyc. Jesli ktoras jest chetna piszcie najlepiej na kom - nr w klubie.
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- rojku u nas tak samo bylo przy pierwszym skoku rozwojowym. Zero spania tylko u mnie na rekach i ryk nie wiadomo czemu. A przybieraniem wagi sie nie martw. U nas w 3 tygodnie waga idzie o 1.02kg do gory i pediatra na bilansie mpwila ze bardzo ladnie przybiera i nic nie mamy ograniczac. |
|
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
To mnie mol_aa pocieszyłaś. Nie chciałabym, żeby mała przez moje błędy miała potem problemy z nadwagą... a podobno częściej po mm się to zdarza...
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
rojku tez to slyszalam od starego lekarxa pediatry, zeby dziecka nie opychac nie dokarmiac itd bo bedzie grube. To moge powiedziec ze ni jak to sie ma, bo moja kuzynka bedac niemowlakiem przybierala bardzo malo na wadze ok 100g na tydzien i zawsze byla kruszynka. Ciotka nie dawala jej slodyczy chipsow itd. a teraz jak mloda ma 12 lat to jest z niej slodki paczek, pomimo tego ze malo je. Takie geny i nic na to sie nie poradzi :P
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia ja w schleckerze kupowalam, bo juz mi sie nie chcialo latac i szukac, a gdzie sa za 8?
to tak na przyszlosc![]() elfie u nas byl stan podgoraczkowy, wycie caly wieczor i katar nastepnego dnia, jakis czas marudzil ale to juz nie wiem czy od szczepienia, wyjazdu czy skoku ![]() fatal my od poczatku bebilon dajemy, chcialabym przerzucic sie na cos tanszego, ale boje sie, ze brzuszek go bedzie po zmianie mleka bolal czy cos... Aniu sliczny drobiazg z Lilki |
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny prosze do klubu mam mega doła
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
rojku ja już kiedyś pisałam, ze moja w pierwsze 2 tygodnie przybrała prawie 1 kg i w przychodni nikt nie powiedział, że źle. W 6tyg + 2 dni miała 2400 na plusie w stosunku do najniższej wagi ze szpitala. Współczuje skoku, a co do przewrażliwienia to ja też się w kółko czymś martwię, więc to chyba normalne
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jeszcze jedno ważne pyytanko apropo karmienia butlą. Czym myjecie butelki? Bo wyczytalam, że mydlem dla dzieci trzeba :/ Nie posiadam w domu, na razie wyparzylam normalnie tylko, plynem do naczyn nie mozna?
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Tinciu ja myje plynem, co jakis czas przelewam wrzatkiem, a jak mi sie przypomni to wygotowuje, malemu nic nie jest, piersi tez sie za kazdym razem nie sterylizuje,wiec uwazam, ze tyle higieny wystarczy
|
|
|
|
#4699 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aniu u nas jest 20,5-21,5 stopnia,mala ma zawsze body z krotkim rekawem,bluzeczke i spodnie badz spioszki i musi byc przykryta,bo inaczej raczki,jak lody,kicha i czkawke ma.Maly zmarzlak,a Twoja goraca laska
|
|||||
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
właśnie to przeczytałam musze chyba pokazać to tym nawiedzonym babom bo one owijają mi dziecko przykrywają jak sie tylko dorwią do niego wogóle tragedia
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/104...-przegrzewanie
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a co ze spaghetti
![]() i kto zakłada nowy wątek na odchowalni jeszcze tylko 299 postów
|
|
|
|
#4702 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
thx
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to jednak Majeczka? śliczne imięCytat:
![]() Cytat:
![]() wpadne później, bo odciągnełam mlenio a mały śpi |
|||||
|
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Nikaa ten dzem jest z jablek. Bardziej to sa powidla bo mama smazyla je po troszku przez tydzien. Jablka w takiej formie raczej nie powinne mi szkodzic ... chociaz juz sama nie wiem
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj byliśmy na szczepieniu wziełam 6 w 1 (200 zł jakaś masakra i jeszcze 2 dawki czekają) za to okazało się że moja kruszynka" w 6t i 3dni waży 5330 i ma 59 cm czyli urósł 9 cm i przytył 2370 jak go położna środowiskowa zobaczyła (bo na przeglądzie u gina potem byłam ... wszystko OK ) to stwierdziła ze kawał chłopa z Tomka
3080g 50 cm i ciągle rośnie 2 t.ż. - 3600g 3 t.ż. -4160g 6 t.ż. -5330g/59 cm 13 t.ż. - 6500/65 cm 20 t.ż.-7300/67 cm 26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png Edytowane przez karolinka_12 Czas edycji: 2012-01-05 o 04:45 |
|
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU ![]() podczytuje was regularnie,ale czasu pisać nie miałam... U nas wszystko jak dotąd dobrze,ale wczoraj mała całą noc przepłakała a właściwie darła się jakby ją ze skóry obdzierali.Nic nie pomagało,więc stwierdziłam że to kolki o których tak dużo piszecie.Daliśmy jej (wczoraj w dzień i na dzisiejszą noc)krople SAB SIMPLEX,pomogło czy któras z was ich używa?kiedy mam je podawac?dopiero jak mała dostanie kolke?
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobietki.
wspolczuje rodzinnych dymow,my mieszkalimy z moimi rodzicami jak mala sie urodzila,na szczescie od lutego tamtego roku jstesmy na wynajmowanym,mimo ze mama sie stosowala do moich prosb jest tysiac razy lepiej!! mala dzisiaj przespala cala noc wiec oficjalnie stwierdzam,ze jestem wypoczeta;p poza tym wczoraj kupilam jej bujaka bright stars,chyba go uwielbia;p,lezak z fishera tez. Widze juz po ciuszkach jak rosnie maly trabel
|
|
#4707 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() potem bezpłatne 3 wkłucia - rączka i 2 x w udka - tu już był mniej dzielny ale i tak super zniósł- wszystko załatwia się od razu. mój po domowych jabłkach smażonych i w ogóle jabłkach w każdej postaci ma okropne bóle brzuszka a po zjedzeniu przeze mnie dżemu z truskawek lub żurawiny drobną wysypkę |
|||
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny moje malenstwo chyba przeszło skok, bo juz drugi dzien z kolei pieknie spi, po kapieli ok 20 cysia, o 21 juz jest w swoim lozeczku, o 1 pobudka - normalnie luksus, a tak to darł sie co 2 godziny na jedzenie
|
|
|
|
#4709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4710 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lece bo płącze |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

trochę by mi było ciężko ją trzymać dwie godz na lotnisku 
wózek mama mi załatwiła od znajomej
Do tego małej wysypka się zaogniła. Lekarka 2 tygodnie temu mówiła, ze to trądzik niemowlęcy, ale sama juz nie wiem. Ona ma takie czerwone wypryski z rumieniem na policzkach i za uszkami. I na domiar tego to za uszkami się cały czas drapie więc ją zapewne to swędzi. Policzki w sumie też często tak jakby drapie. Nie wiem sama czy iść z nią do dermatologa???

to tak na przyszlosc