Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 08:37   #3031
Balbinka1983
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Mi sie ostatnio snilo ze jestem prostytutka i az mnie potem dziurka bolala tylu mialam klientow w nocy
Lol normalnie się uśmiałam
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:42   #3032
ancys_krakow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

A powiedzcie jak radzicie sobie teraz w pracy? ja mam mocno stresującą pracę...
Ja niestety też Mam zamiar powiedzieć dopiero na początku II trymestru o ciąży w pracy ale powiem szczerze że najchętniej to już wtedy bym poszła na L4..

Ja mdłości też nie mam, a co do mamy to powiem jej dopiero po 1 wizycie u lekarza jak będę już wiedzieć na pewno że dzidzia się rozwija i wszystko z nią ok

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja dopiero wróciłam do domu. W poczekalni byłam od 18:20 do 20:00. SZOOOK.
Kość nosowa jest, przezierność OK, USG Dopplerowskie też OK, CRL 62 mm, serduszko 152 uderzenia. Nawet oglądałam maleństwo w 3D. Widziałam jak skacze,kopie nóżką, wierci się,ssie kciuka i macha łapką . Na USG byłam prawie 30 minut.Ale opłaciło się Zapłaciłam 80 zł.

Teraz lece spać ,bo wykończona jestem.Dobranoc dziewczyny .
To super że z dzidzią wszystko ok a cena rewelacyjna u mnie tak tanio nie będzie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witam, zajrzałam tutaj do Was za namową Branzoletki 1 stycznia testowałam i wyszły dwie kreseczki.
Cześć
Witaj oczywiście zapraszamy i trzymamy mocno kciuki żeby było wszystko dobrze

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:45   #3033
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Witam, zajrzałam tutaj do Was za namową Branzoletki 1 stycznia testowałam i wyszły dwie kreseczki.

Jeśli wszystko potoczy się pomyślnie, to 5 września wg kalendarza zostanę po raz drugi mamą. Obecnie to 5tc1d. W poniedziałek mam ginekologa, gdzie tak naprawdę okaże się, czy coś się tam w środku rozwija.

Jak zareagowałam na wieść o dwóch kreseczkach, duże nie dowierzanie, zwłaszcza że półtorej roku trwały starania i było już kilka obsuwek jednak testy wychodziły negatywne i zaraz przychodziła @. Także po cichu się cieszę ale cieszyć się dopiero będę jak lekarz zobaczy serduszko a później w 11 tygodniu dowiem się, że dzieciątko zdrowe.

Samopoczucie - hmm czuje, że podbrzusze jest inne takie wypełnione, wzdęcia są trochę uciążliwe, do tego mocno bolące piersi i chyba wczoraj miałam pierwszą wielką zachciankę - siostra wspomniała o swoim synku, który potrafił ucieszyć się z kupionej parówki. Dosłownie w wyobraźni poczułam jej smak i zapach - jest tylko jedna firma, która robi te parówki w takim smaku jakie pamiętam z dzieciństwa.

Czytałam o Waszych różnych odczuciach, zmianach.

Ja przy pierwszej ciąży miałam duży jadło- i zapachowstręt. Nie potrafiłam jeść mięsa i wszelkich wyrobów mięsopochodnych. Przy życiu w pierwszych miesiącach trzymały mnie bułka z serem żółtym i pomidory z cebulą i śmietaną. Miałam silne mdłości, wymioty poranne lub popołudniowe oraz okropny ślinotok i metaliczny posmak ustach. Więc na dzień dobry zamiast przybierać na wadze zleciałam 3 kg.

Ale gdy się to uspokoiło mogłam przenosić góry, gdy już mogłam jeść mięso, to jadłam ale nie darzyłam go jakimś specjalnym względem za to z upodobaniem pochłaniałam owoce kilogramami. Pracowałam praktycznie do końca. Lekarz dosłownie wygonił mnie na zwolnienie 2 tygodnie przed porodem tłumacząc, że mam się przygotowywać emocjonalnie do porodu, ale ja jako, że byłam bardzo aktywna nie miałam na takie sprawy czasu bo głowę miałam pochłoniętą kupowaniem domu

Córcie urodziłam idealnie w terminie, bez żadnych wspomagaczy. Do szpitala przyjechałam o 24 a o 1.50 w nocy już tuliłam moją kruszynkę. Owszem większą część skurczy, które zaczęły się koło południa spędziłam na bardzo aktywnych czynnościach, takich jak szorowanie kafelek w łazience, sprzątaniem kuchni ( bo trzeba było zwolnić mieszkanie nowemu właścicielowi etc. Co jakiś czas dzwoniłam do położnej i się jej radziłam. W momencie skurczów oddychałam głęboko i wracałam do zajęć.

Mam nadzieję pobyć z wami dłużej jeśli będzie mi dane mieć to dziecko.

A nazywam się Basia w listopadzie skończyłam 35 lat a moja córeczka 5
Witamy w naszym gronie pozazdrościć, że tak fajnie znosiłaś pierwszą ciążę i że poród był taki błyskawiczny super.
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:46   #3034
Jessiczka
Rozeznanie

GG do Jessiczka

Witam serdecznie
jak poraneczek mija? ja powoli szykuje sie na wizyte jejeje troszke sie boje bo roznie to bywa w tym okresie jeszcze ;/
Stary 2012-01-05, 09:00   #3035
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja muszę rozważyć zwolnienie, za dużo się stresuje w pracy, nie mam też opcji by wyjść po 8 h z pracy, więc za dużo, za szybko..
.
Oj to koniecznie pomyśl o L4 Zwłaszcza, że możliwość bycia na zwolnieniu i 100% pensji to jedne z nielicznych przywilejów kobiet w ciąży w naszym kraju.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja dopiero wróciłam do domu. W poczekalni byłam od 18:20 do 20:00. SZOOOK.
Kość nosowa jest, przezierność OK, USG Dopplerowskie też OK, CRL 62 mm, serduszko 152 uderzenia. Nawet oglądałam maleństwo w 3D. Widziałam jak skacze,kopie nóżką, wierci się,ssie kciuka i macha łapką . Na USG byłam prawie 30 minut.Ale opłaciło się Zapłaciłam 80 zł.

Teraz lece spać ,bo wykończona jestem.Dobranoc dziewczyny .
Ale się cieszę I mało zapłaciłaś jak za genetyczne Ja się szykuję na 200-300 zł

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
U mnie genetyczne aż 250 zł, 3d chyba 200 albo 150 zł, a normalne robione jest w trakcie wizyty, za która płacę ok. 150 zł standardowo. Bleeeee, co za zdzierstwo.
No w Krakowie też drogo Ceny za genetyczne od 150 do 300 zł. A lekarz do którego idę jest bardzo oblegany jeśli chodzi o to badanie, więc jestem nastawiona na najwyższą stawkę. Za to liczę, że dokładnie pobada Malucha, wszystko nam będzie tłumaczył i dostaniemy płytkę i zdjęcia

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
jak sie czujecie?
ja w pracy wymioytowalam ;/ masakra jakas totalna z tymi moimi wymiotami.... jak nie wymiotowalam wcale a wcale to teraz sie zebralo tragedia....

buziaki
Współczuję Ci Ja też teraz wymiotuję. Zaczęłam w 10 tc, a mdliło mnie już od 6tc Musimy to przeczekać.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej

mam za sobą nie przespaną całą noc. Tak mnie boli ząb ze masakra, najgorsze jest to ze on jest zrobiony przez dentyste niema dziury jest zaplombowany i w ogole chyba do leczenia kanałowego........

Nie wiem co mam zrobic isc do dentysty? ale kanałowe nie zaszkodzi dziecku? Czy przeczekac? masakra nie spuchłam (narazie) tylko boli mnie sam ząb bez dziąseł tylko jak sie dotkne w zęba to straszny ból. Odechcialo mi sie dzisiejszego usg....

mam andz ze z maluszkiem chociaz wszystko dobrze......

przy kanałowym chyba wrazie co trzeba antybiotyk nie???
Koniecznie do dentysty idź Kanałowe można robić i znieczulenie dają w ciąży bez problemu. Chociaż słyszałam, że czekają do II trymestru. Ale jak Cię boli, to na pewno Ci zrobią. Tym bardziej, że już kończysz I trym. Trzymam kciuki I za usg bardzo mocno

Cytat:

Cześć! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Jessiczka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
jak poraneczek mija? ja powoli szykuje sie na wizyte jejeje troszke sie boje bo roznie to bywa w tym okresie jeszcze ;/
Będzie dobrze Trzymam kciuki

Ja dziś zaliczyłam pierwszego pawia pod prysznicem Ciekawe wrażnie nie powiem Dobrze, że byłam jeszcze przed śniadaniem
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:00   #3036
phdwao
Zakorzenienie

czesc

wczoraj mnie nie było, bo byłam w Berlinie

dzis rano zrobilam badania krwi po katem tarczycy, bo mam niedoczynnosc, boję się i dzwonie niedługo po wynik posiewu po leczeniu antybiotykami
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:02   #3037
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
czesc

wczoraj mnie nie było, bo byłam w Berlinie

dzis rano zrobilam badania krwi po katem tarczycy, bo mam niedoczynnosc, boję się i dzwonie niedługo po wynik posiewu po leczeniu antybiotykami
Trzymam kciuki za dobre wyniki A gdzie miałaś infekcję? W pochwie czy w pęcherzu?
Stary 2012-01-05, 09:03   #3038
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja też mam libido na poziomie zero i do tego jestem bardzo sucha. Dziwne to, bo zawsze byłam przekonana (przez to co wyczytałam w necie), że podczas ciąży to się bardziej chce
Ale zauważ, że w większości miejsc piszą, że najciekawszy pod tym względem jest drugi trymestr -- w pierwszym często przeszkadza złe samopoczucie, w końcówce ciąży z kolei niektórym przeszkadza ogólna niedołężność wynikająca z wielkiego brzucha, zatrzymania wody itd. Tak czy siak, zwiększone ukrwienie, brak stresu co do zajścia/ nieumiejętności zajścia w ciążę i dobre samopoczucie z pewnością mogą wzmocnić doznania

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mnie codzienna wizja mycia zębów przeraża. Krew leci mi ciurkiem z każdego możliwego miejsca muszę sobie jakąś miękką szczoteczkę kupić
Na krwawiące dziąsła koniecznie delikatna szczoteczka! Wiele firm ma obok wersji miękkiej jeszcze "sensitive". I co ważne: szczoteczka powinna być mała -- to nie jest tak, że jak duża, to więcej umyje, wręcz przeciwnie, małą łatwiej i dokładniej jest operować, a przy tym nie poharatać sobie dziąseł.

Cytat:
hej

mam za sobą nie przespaną całą noc. Tak mnie boli ząb ze masakra, najgorsze jest to ze on jest zrobiony przez dentyste niema dziury jest zaplombowany i w ogole chyba do leczenia kanałowego........

Nie wiem co mam zrobic isc do dentysty? ale kanałowe nie zaszkodzi dziecku? Czy przeczekac? masakra nie spuchłam (narazie) tylko boli mnie sam ząb bez dziąseł tylko jak sie dotkne w zęba to straszny ból. Odechcialo mi sie dzisiejszego usg....

Moim zdaniem zamiast się zamartwiać i gdybać, po prostu idź do dentysty. Jak powiesz, że jesteś w ciąży, to na pewno Ci powie, co będzie najlepsze w Twojej sytuacji. W końcu nie jesteś pierwszą ani ostatnią osobą z takim problemem. Nie martw się na zapas!

Z tymi lekarstwami to też przecież jest tak, że co do zasady, nie należy się faszerować niepotrzebnie, ale w każdej sytuacji ze wskazaniem medycznym lekarz musi po prostu rozważyć, co jest lepszym wyjściem dla matki i dziecka i tyle.
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:13   #3039
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nie no te juz od rana skrobia

dzien dobry

jak samopozucie z rana?
u mnie bleee.... nie wymiotoalam jeszcze na szczescie ale mam kaszel i przy kazdm kaszlnieciu zbiera mnie na wymiooty fuuujjj.....

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:21   #3040
Jessiczka
Rozeznanie

GG do Jessiczka

Irmusia81 mam nadzieje ze bedzie dobrze
mnie podkusila maslanka pieczone jablko ojj kto mi kazal to pic ;/ fujj czuje sie tragedia a zaraz trzeba wyjsc;/
Stary 2012-01-05, 09:22   #3041
chce_byc_mama
Zakorzenienie

oj maslanki z rana chyba bym nie przetrawila....

Amelcia
Stary 2012-01-05, 09:28   #3042
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dobre wyniki A gdzie miałaś infekcję? W pochwie czy w pęcherzu?
Miałam w pochwie, bo w marcu mialam chory pecherz przez e.coli i one przepełzały, okazało sie ze mam ich bardzo duzo za duzo w pochwie, musialam sie leczyc, ale juz dzwonilam-wynik prawidłowy

jeszcze tylko tarczyca o 15
Stary 2012-01-05, 09:32   #3043
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam w pochwie, bo w marcu mialam chory pecherz przez e.coli i one przepełzały, okazało sie ze mam ich bardzo duzo za duzo w pochwie, musialam sie leczyc, ale juz dzwonilam-wynik prawidłowy

jeszcze tylko tarczyca o 15
Super! U mnie na razie są bakterie w pęcherzu, ale boję się, że się przeniosą do pochwy i nie daj Boże do szyjki We wtorek mam powtórzyć badanie moczu, ale czuję, że wyjdzie to samo i potrzebny będzie antybiotyk.
Stary 2012-01-05, 09:34   #3044
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Super! U mnie na razie są bakterie w pęcherzu, ale boję się, że się przeniosą do pochwy i nie daj Boże do szyjki We wtorek mam powtórzyć badanie moczu, ale czuję, że wyjdzie to samo i potrzebny będzie antybiotyk.
trzymam kciuki Kochana w razie czego lepszy antybiotyk, niz bakterie
Stary 2012-01-05, 09:42   #3045
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Witam z rana
nie wyspałam się dziś, do tego deszcz pada bleee

Dziewczyny jest tu jakaś miłośniczka nart?? Ja w zasadzie tak dobrze zaczęłam jeździć w sumie niedawno ale pokochałam ten sport i smutno mi troszkę że w tym roku nie pojeżdżę ale czego nie robi się dla maleństwa Poza tym mój mąż miał zabieg rekonstrukcji kolana (po ubiegłorocznym upadku na nartach ) więc też nie będzie jeździł w tym roku
Ale mamy zamiar na jakiś tydzień wyjechać na Słowację

Lecę na sniadanko
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:43   #3046
Jessiczka
Rozeznanie

GG do Jessiczka

Cytat:
oj maslanki z rana chyba bym nie przetrawila....
teraz i ja tez wiem,że to niebyl dobry pomysl

dziewczyny na ddtvn Mówia o becikowym i o podwyżkach odnosnie ubranek i obuwia dziececego

Irmusia81 tez trzymam kciuki by sie polepszyło i znikły bakterie

a tymczasem uciekam trzymajcie sie
Stary 2012-01-05, 09:46   #3047
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dziewczyny, dziękuję za powitanie.

Co do badania tarczycy, też ją badałam w ciąży bo miałam podejrzenie nadczynności ale wyniki wyszły w granicach normy. Później po ciąży zrobiłam po raz kolejny i wyniki wyszły idealne.

Jeśli chodzi o badanie moczu, to mój lekarz dał mi wskazówki odnośnie tych bakterii, że najlepiej jest pobierać strumień środkowy a wcześniej po prostu umyć się. Bo wiadomo po nocy na skórze wytwarzają się bakterie.

Na co jeszcze zwracał uwagę na golenie okolic intymnych, mówił że te krosteczki które lubią się pojawiać po goleniu są bardzo niebezpieczne, gdyż zawierają niebezpieczne bakterie, które mogą zagrozić przedwczesnym porodem, dlatego dezynfekować do kwadratu

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:56   #3048
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za powitanie.

Co do badania tarczycy, też ją badałam w ciąży bo miałam podejrzenie nadczynności ale wyniki wyszły w granicach normy. Później po ciąży zrobiłam po raz kolejny i wyniki wyszły idealne.

Jeśli chodzi o badanie moczu, to mój lekarz dał mi wskazówki odnośnie tych bakterii, że najlepiej jest pobierać strumień środkowy a wcześniej po prostu umyć się. Bo wiadomo po nocy na skórze wytwarzają się bakterie.

Na co jeszcze zwracał uwagę na golenie okolic intymnych, mówił że te krosteczki które lubią się pojawiać po goleniu są bardzo niebezpieczne, gdyż zawierają niebezpieczne bakterie, które mogą zagrozić przedwczesnym porodem, dlatego dezynfekować do kwadratu
hejo

a mogalbys napisac mi wyniki tarczycy swoje tak z ciekawosci bym swoje porównała?
Stary 2012-01-05, 09:59   #3049
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
hejo

a mogalbys napisac mi wyniki tarczycy swoje tak z ciekawosci bym swoje porównała?
ty juz nic nie porownuj!

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

ha zrobilam sobie suwaczka ;P

Amelcia
Stary 2012-01-05, 10:00   #3050
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ty juz nic nie porownuj!

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

ha zrobilam sobie suwaczka ;P
ja biore leki mo mialam stwierdzona lekka niedoczynnosc przed ciązą

o 15 mam wyniki
Stary 2012-01-05, 10:02   #3051
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biore leki mo mialam stwierdzona lekka niedoczynnosc przed ciązą

O 15 mam wyniki
ja wiem myszko ale swoje wyniki konsultuj z lekarzem

Amelcia
Stary 2012-01-05, 10:04   #3052
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem myszko ale swoje wyniki konsultuj z lekarzem
to wiadomo, robię to z akażdym razem
Stary 2012-01-05, 10:09   #3053
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Oj to nie takie łatwe, bo to było jak byłam w mojej pierwszej ciąży, teraz tez zamierzam zrobić to badanie i obowiązkowo Coombsa na stwierdzenie antyciał (mamy z mężem konflikt serologiczny) i po pierwszym porodzie dostałam w ciągu 12 godzin zastrzyk z immunoglobuliny

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-01-05, 10:10   #3054
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to nie takie łatwe, bo to było jak byłam w mojej pierwszej ciąży, teraz tez zamierzam zrobić to badanie i obowiązkowo Coombsa na stwierdzenie antyciał (mamy z mężem konflikt serologiczny) i po pierwszym porodzie dostałam w ciągu 12 godzin zastrzyk z immunoglobuliny
oki
Stary 2012-01-05, 10:15   #3055
prince_polo
Zakorzenienie

masakra tak mnie boli po usg pojde do dentysty narazie jade ma usg trzymajcie kciuki boję się jak nie wiem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:15   #3056
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

wiesz podam Ci wieczorem, bo ja całą historię swojej ciąży trzymam w teczce wszystkie wyniki, fotki z USG chce niedługo posiedzieć i zrobić album mojej córeczce jako pamiątkę, test do tej pory trzymam, teraz już jest drugi do kolekcji i powstanie druga teczka

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-01-05, 10:17   #3057
Sala
Rozeznanie

Dziewczyny, z ciekawości, patrzyła któraś może, czy przy okazji aktualnych wyprzedaży są gdzieś jakieś obniżki cen ubrań ciążowych?

Wiem, że na razie ogólnie wyprzedaże są raczej śmieszne, ale jak coś zauważycie, to dajcie znać.

Z wynalazków przydatnych w ciąży widziałam, że Lidlu mają być od 12.01 poduszki do spania na boku: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23891.htm
Miałyście/ macie może coś takiego? Rozważałam już wcześniej, bo mam problemy z kolanami, więc teraz się zastanawiam...
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:18   #3058
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
masakra tak mnie boli po usg pojde do dentysty narazie jade ma usg trzymajcie kciuki boję się jak nie wiem
A ty ten ząbek masz zaplombowany, może tak być że mogło ci się podciśnienie wytworzyć pod plombą wystarczyło że zostało tam powietrze gdy twardniała plomba.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-01-05, 10:27   #3059
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki
Cytat:
wiesz podam Ci wieczorem, bo ja całą historię swojej ciąży trzymam w teczce wszystkie wyniki, fotki z USG chce niedługo posiedzieć i zrobić album mojej córeczce jako pamiątkę, test do tej pory trzymam, teraz już jest drugi do kolekcji i powstanie druga teczka
super pomysł

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z ciekawości, patrzyła któraś może, czy przy okazji aktualnych wyprzedaży są gdzieś jakieś obniżki cen ubrań ciążowych?

Wiem, że na razie ogólnie wyprzedaże są raczej śmieszne, ale jak coś zauważycie, to dajcie znać.

Z wynalazków przydatnych w ciąży widziałam, że Lidlu mają być od 12.01 poduszki do spania na boku: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23891.htm
Miałyście/ macie może coś takiego? Rozważałam już wcześniej, bo mam problemy z kolanami, więc teraz się zastanawiam...
w mothercare i c&a widziałam
Stary 2012-01-05, 10:34   #3060
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Idz do dentysty tak jak radza dziewczyny nie trzeba zadnego antybiotyku zazywac bedzie dobrze...

a mi od rana a wlasciwie od wczorajszego popoludnia niedobrze... znowu zygalam przy myciu zebow... masakra...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości