Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 09:17   #2791
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jutro czeka nas szczepienie Hani- bardzo proszę o kciukasy.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
to ja też napiszę coś smutnego
]
nie wyobrażam sobie tego

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dobra kasuję TO z k

Heloł!

Ale miałam stracha w nocy z Radkiem.
Zjadł jak zwykle, wzięłam do obicia..
Zaczęło mu się odbijać, a tu jak nie chluśnie...
Całe łóżko, moja piżama.

Od dwóch dni wróciliśmy do podawania żelaza,
myślicie, że to może być po tym?
Nigdy wcześniej się nam nic takiego nie przydarzyło ...

Teraz śpi, ide do K.
I muszę coś w domu porobić

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
U nas w sąsiedztwie dziecko się spaliło....

Widzisz, jakbyś wczoraj napisała to dziś byłoby z głowy
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:22   #2792
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Lilii a no właśnie, byłby...ale nie jest i na głowie dwa egzaminy 20 stycznia a ja ..

Jakaś rozbita jestem, nie wiem jak dzień rozplanować i co zrobić.
Obiadu mi się nie chce robić, chyba coś na szybko wymyślę.
Sara usnęła, poszłam myc głowę- wracam a ona uśmiechnięta leży i już nie zamierza spać.
Stary 2012-01-05, 09:32   #2793
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Idziemy na szczepinie, ostatnie wzw.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Carmela kupiliscie lapka?
Nie bo nie było w sklepie zamówimy z internetowego.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:43   #2794
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

Agni a możesz przy okazji sprawdzic czy maja ten model na stanie? Ja szukałam w Argosie, tesco, comet, currys. Nigdzie nie ma.
moge.wychodzac na spacer sprawdze i wysle ci smsa. przypuszczam ze maja, bo to jest sklep nikona tylko i maja duzo sprzetu glównie profesjonalnego, ale zapytam pania Antoniego.

litosci!!nie piszcie juz o umierajacych dzieciach, bo mis ie plakac chce
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:59   #2795
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja tak samo.....

Zostaw mojego samego to się będzie wydzierał nieprzeciętnie, póki się nim ktoś nie zainteresuje Nie ma opcji, żeby sam zasnął
Zazdroszczę, że Ty masz inaczej
O, u mnie identycznie. Wrzask, jeden krzyk jak leży w łóżeczku i nie śpi.

A ta huśtawka to taki skoczek na sprężynie, 6 +. Dostałam w spadku od koleżanki.

Witam w klubie przeziębionych
Katar się ze mnie leje ciurkiem. Oby tylko Igorzątko się nie zaraziło. Ja to tam ciul, a ono dość się wychorowało ostatnio.
Ale to chyba przez tą beznadziejną pogodę, u mnie też wieje jak w Kieleckim. Masakra.

Patik i jak ruszyłaś rozdział?
Ja mam kolokwium w nd. i nawet nie ruszyłam książek i notatek. I to z psychologii klinicznej z babką dość wymagającą. Dobrze, że to nie egz., to może byc zybka poprawa.
No i 20.I i 28.I dwa ciężkie egzaminy. Oczywiście książki leżą i się na mnie patrzą.
Rozmemłana jestem strasznie.

Dzidek niedobry mój wstał o 7 rano zamiast spać do chociażby 9, po tych nocnych rozbojach...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:14   #2796
madzia1k1
Raczkowanie

Witamy!!!

Dominik już od godziny drzemie, więc mogłam ponadrabiać..
Dzisiaj w nocy obudził się dopiero po 3, a ja położyłam się spać o 21, więc powinnam być wyspana a boli mnie głowa
Ostatnio Dominik zamiast więcej pić mleczka to pije mniej. Były juz takie dnie to wypijał 160ml za każdym razem a przed snem nawet 180, a teraz 130, czasem nawet 110.

Jak tak czytam, jak choróbska się plączą na naszym wątku to aż dziękuje Bogu, że u nas jak do tej pory to nawet katarku nie było. (odpukać)
dla wszystkich chorowitków, żebyście jak najszybciej wrócili do formy.

Co do śmierci takich maluszków to ja też bym tego nie przeżyła, albo bym w taka depresję wpadła... I też jak tylko słyszę w tv albo od znajomych takie przykrości to od razu analizuje jak by to było gdyby...Starszne!

Ooo obudził się mój aniołek
Idziemy się trochę powygłupiać, bo spacer dzisiaj odpada (pogoda do

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:26   #2797
Marina1
Zakorzenienie

aha miałam pytać,meszsares zrobiłaś sobie to tatoo z imionami ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:31   #2798
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku to Dzis macie dzien dziecka. Nie ma kąpieli Moj mąż mówi ze wtedy sie śpi na fiszke ( od ang fish - ryba)
fuuuuuuuuuuuj
my na szczęście zdązyliśmy się wykąpać

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja tak samo.....

Zostaw mojego samego to się będzie wydzierał nieprzeciętnie, póki się nim ktoś nie zainteresuje Nie ma opcji, żeby sam zasnął
Zazdroszczę, że Ty masz inaczej
no to niewesoło, u nas to pewnie kwestia przyzwyczajenia bo jak uczyliśmy Szymka spac w łóżeczku to stosowaliśmy metodę tej Tracy , uspokajania i odkładanie i nauczył się, a teraz sobie gada, pluje, obraca sie na brzuszek ale w końcu zasypia

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Widzicie jak to jest, my byśmy pewnych rzeczy nie przeżyły ( nawet nie chcę tego dokładnie pisać). A najbardziej mnie boli, że są wokół nas ludzie, którzy potrafią zabić własne dziecko... To dopiero straszne. My ze strachem szłyśmy na usg, żeby tylko zobaczyć bijące serce a ...
my tak samo , a ostatnio czytałam że w Katowicach (obok pracy mojej mamy ) w Rawie znaleźli noworodka...
Jak już nie chciała matka tego dziecka to mogła je gdzieś podrzucić ...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Smutno się zrobiło na koniec dnia Ale głowy do góry dziewczynki! Póki co my naprawdę nie mamy co narzekać na los, bo wszystkie mam cudowne, ZDROWE, kochane, pachnące i ciepłe maluszki

Cytat:

To ... Inni (The Others)

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ja go zostawiam w łóżeczku, dyskutuje z misiem, tuli się do niego, potem zaczyna się kaszel, a jak to nie działa to płacz.. i tak ze trzy razy...[/COLOR]

Macie już wodę?
u nas tak samo wygląda czasem zasypianie
mamy , od rana spółdzielnie bombardowałam telefonami

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja płacę za mleko 30zł. Puszka starcza teraz na 3 dni. Czyli 10 puszek w miesiącu. Czyli 300zł
u mnie identycznie ale wolałam dlatego własnie tego nie pisać ...

nie zacytowało mi wszystkiego

bry
u mnie dzień się zaczął nerwowo, nie zadzwonił budzik a na badania jechałam, w 15 minut sie ogarnęłam i wszystko biegiem i w pośpiechu , na szczęscie korków na rondzie nie było
odebrałam wyniki z cytologii ... i nie są chyba za ciekawe

do tego od 4 dni mam jedno oko cały czas w wylewie , czerwone jak nie wiem co

ehhh sie miesza

jedyny plus, że po 3 dniach diety mam -1,6 kg
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:32   #2799
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
moge.wychodzac na spacer sprawdze i wysle ci smsa. przypuszczam ze maja, bo to jest sklep nikona tylko i maja duzo sprzetu glównie profesjonalnego, ale zapytam pania Antoniego.

litosci!!nie piszcie juz o umierajacych dzieciach, bo mis ie plakac chce
Dzieki

Madzia1k1 Wiktoria tez ostatnio obciela sie z jedzeniem. Normalnie wypijala 150 ml a ostatnio zostawia po 40-50 ml. Dzis na przykład karmiłam ja o 2.30, wstalysmy o 9 i postanowiłam ja nakarmić. Dałam Butle a ona średnio zainteresowana. Z wielka bieda wypila 150 ml, ale zeszło jej na tym dobre 20 minut.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:39   #2800
ellika
Rozeznanie

Vaniliova
Carmela za szczepienie

Nie mam czasu pisać aaaaa... słyszę że mała się obudziła, ale jeszcze nie trzeszczy to może uda mi się conieco sklecić

Wczoraj poszłam do apteki z tym "wadliwym" Nasivinem - że też ja wcześniej nie przeczytałam co piszecie, że on w dół psika idiotkę z siebie zrobiłam

Moja panna wczoraj po kąpieli ani myślała spać poszłyśmy razem dopiero o 22iej, nie podoba mi się to. Na szczęście ładnie spała bo do 8mej z jedzonkiem o 3, 5, 7mej. Niby jestem wyspana, ale przez te wichry głowa mnie boli.

Piszecie o tych strasznych historiach z dziećmi...nawet nie chce o tym myśleć ... odkąd jestem matką, słabo mi się robi czytając o tym. Brrrr! Koniec tematu plizzzz

Idę rozwiesić pranie

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Wooow Dziubek, no to waga leci A powiedz mi Szymek śpi w śpiworku czy pod kołderką? Bo kurcze moją zostawić na sekundę to się kołdrą nakryje i muszę przy niej siedzieć aż zaśnie
Przymierzamy się do przenosin małej do swego pokoju

Hihi, nie zaglądałąm do niej, ale coś cicho się zrobiło - patrzę a zasnęła z powrotem

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2012-01-05 o 10:42
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:50   #2801
agadus
Wtajemniczenie

helol
witamy się i my, Nati cos mi się budzi w nocy, no może nie tyle budzi co wierci bardzo

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

życze Wam miłego dnia,nikomu głów nie pourywało?? bo u nas piździ jak w Kieleckim
hehehe u nas się tez tak mówi, a wieju bardzo bardzo silny wiater(żeby nie była napisałam tak specjalnie)

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

lej Kochana, lej, będzie jędrniejsza

Marina kuruj się , ale swoją drogą DOSŁOWNIE jesteś pociągająca

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Idę rozwiesić pranie

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Bo kurcze moją zostawić na sekundę to się kołdrą nakryje i muszę przy niej siedzieć aż zaśnie

to powieś pranie na wietrze, szybciej wyschnie,

a co do kołderki, ja nie dziubek, ale my przykrywamy kołderką, i u nas jest odwrotnie, u nas Nati kołderka parzy, zaraz się rozkopuje, i co chwilkę trzeba porawiać kołderkę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:51   #2802
CookieMonsters
Rozeznanie

No nie moge się wbić w wątek po tych 2 tygodniach
W Klub też nie mogę

musiałam z Zuzką wrócić do kołobrzegu po świętach, bo w robocie mi problemy robi głupia s**a kierowniczka. do końca stycznia tu jesteśmy. tn miesiąc jest tak straszny finansowo jakiego jeszcze w życiu nie miałam. po opłaceniu mieszkania, kredytu i internetu zostaje 200 zł na życie. dobrz, że teściówka zrobiła Małej zapas pieluch, chusteczek i kupiła mleko na pół miesiąca, bo nie miałabym za co jej nakarmić.(Dziubku, stąd ten problem z Zuzą, bo po powrocie z białegostoku jest jej tu źle)
Poza tym mam z Małą jszcze jeden problem.. Nie chce mi jeść zupek z mięsem ani domowych ani słoikowych. ponad to nie chce w ogóle jść domowych zupek nawet samych warzywnych. interesują ją tylko słoikowe, a próbowałam gotować i ja i obie babcie, nie tknie za nic.

Dzień dobry

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia oczywiście trzymamy

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2012-01-05 o 10:53
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:56   #2803
mamad1
Zadomowienie

Ja teraz na szybko, bez czytania, co było (zapomniałąm się wczoraj wylogować).
Byliśmy wczoraj do szczepienia. Trzy wkłucia, troche płaczu i tyle. Lekarka i pielegniarka bardziej przejęte nowa ustawą... Mały ma małe zmiany atopowe, ale dostalismy tylko maść i będziemy obserwować, w która stronę to się rozwinie. Zdaniem lekarki dieta eliminacyjna nic tu nie zmieni.
Patryk wazy 6500g i ma ok. 65 cm. Niby mieści się w normie, ale mamy za 2-3 tygodnie przyjść kontrolnie się zważyć (czy wszystkie dzieci muszą być duże? Nawet te, które mają mniejszych rodziców?). Mamy tez zacząć wprowadzać warzywa i jabłuszko (dopiero w sobotę kończy 5 miesięcy - myslałąm, że pociągniemy na samym cycu do pół roku i teraz trochę się załamałam...).
Wieczorem natomiast były 2 godziny płaczu i to takiego z bólu... Nigdy po szczepieniu nic mu sie nie działo, a tu takie coś. Obstawiam, że bardziej bolało dziąsełko, bo obok tego ząbka, którego już mamy, pojawiła się białą kreska, więc będzie drugi. Dałam małemu na noc paracetamol i spał lepiej niż w poprzednie noce.

Nie wiem, kiedy znowu się odezwę, bo mąż w domu i komputer zajęty, a Mały nadal marudny (teraz spi).

Trzymam kciuki dla wszystkich potrzebujących
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:58   #2804
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć.

Telik przepięknie wyglądacie. Kojarzysz mi się w ogóle jak z takich serialów amerykańskich jakaś lasencja ( np. z jakiejś plotkary, glee itp. )

Nie ma neroli, zmalowanej...

nie zabardzo znam te seriale ale odnieram jako komplement

i zanki brak ostatnio

Cytat:
No i wiadomość dnia - NIE MA ANEMII!!!!! Wyleczyliśmy! Erytrocyty wysokie, hemoglobina ponad 11. Ale się cieszę Chociaż żelazo dalej kazała brać, profilaktycznie.

I dostaliśmy zaświadczenie, że Tymuś może chodzić na basen

dla mnie Tymcio nigdy nie wyglądał na dziecko z anemią
on jest zawsze taki uśmiechnięty, energiczny

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Pierwsza faza to tylko 2 tygodnie, wiec 18 byloby zabójcze- jak z reklamy
18 to chyba przez 7-8 miesięcy, z tym że wiecznie 2 faza, ja nigdy chyba do trzeciej na SB nie dobije. Teraz jakoś sie zbiram za plażowanie, ale póki co za duzo mam słodyczy w domu...może od lutego
ach Carmela ja też się zebrać nie mogę

to były piękne czasy, kiedy miałyśmy tyle motywacji
pamiętasz?
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja tez jestem, ale zaraz znikam, bo czas sie wyspac. Niestety u nas noce tez kiepskie, juz nawet nie przez to, ze budzi sie na jedzenie, ale chyba znowu powrocil katar i kaszel. Pewnie z jutrzejszego szczepienia bedzie , ale gdyby nie, to prosze o kciuki!

i zdrówka wam życzę
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Jutro czeka nas szczepienie Hani- bardzo proszę o kciukasy.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
1. już wklejałam o takie http://allegro.pl/nowe-kolory-zapros...998876846.html
mamy kolor KOŚĆ SŁONIOWA nr 8 i są śliczne
i allegrowicz super - wczoraj akceptowałam tekst i zdjęcie a dziś po południu już u mnie były

2. trzymam kciukasy!

o szit współczuję

to ja też napiszę coś smutnego

Moim bliskim znajomym prawie 4 lata temu zmarła córeczka jak miała 8 miesięcy była zdrowa ale zachorowała pewnego dnia , złapała sepsę i nie zdązyli jej uratować
nie umiem nawet postawić się w ich sytuacji. do dziś jak ją widzę to ma łzy w oczach, wiem że od długiego czasu staraja się o kolejne dziecko ale psychika blokuje (((
piękne zaproszenia

a historia makabryczna

Cytat:
Telik - nie było Cie dzisiaj

Idę karmić brzdąca-zająca
Myślami byłam z wami
ale ciałem zdradziłam wizaz z błękitnym ekranem
musiałam obejrzeć film na zajęcia z hiszp.
i od razu naszła mnie ochota na ponowne oglądanie "Babies"
uwielbiam ten dokument

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Idziemy na szczepinie, ostatnie wzw.

.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witam w klubie przeziębionych
Katar się ze mnie leje ciurkiem. Oby tylko Igorzątko się nie zaraziło. Ja to tam ciul, a ono dość się wychorowało ostatnio.
Ale to chyba przez tą beznadziejną pogodę, u mnie też wieje jak w Kieleckim. Masakra.
Zdrowiejcie Marinko

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

n
u mnie dzień się zaczął nerwowo, nie zadzwonił budzik a na badania jechałam, w 15 minut sie ogarnęłam i wszystko biegiem i w pośpiechu , na szczęscie korków na rondzie nie było
odebrałam wyniki z cytologii ... i nie są chyba za ciekawe

ehhh sie miesza

jedyny plus, że po 3 dniach diety mam -1,6 kg
oj tez nienawidze tak w pośpiechu

a za rezultat dietkowy

uff dobrnełam
Jaś ma drzemke wiec w koncu się udało

Brumeczku cudowna kosmitko a powiedz mi jak ty ogarniasz domostwo i masz czas na wizaz skoro Tymcio nie śpi w dzień???

u mnie mata czy kojec to zajęcie na 15 minut czyli wtedy moge co najwyżej wsunąć expresową kanapeczkę albo w mistrzowskim tempie nastawić zmywarkę, wiec nie wiem jak Ty dajesz radę.

osoboicie uwielbiam harmonogram Jasia
on jakoś tak książkowo podchodzi do tematu(w 90% przypadku)

sen nocny 12 godzin od 20-8(w tym 1 lub 2 pobudki)
drzemka 1 ok 10
drzemka 2 ok 13 (na spacerku)
drzemka 3 wieczorna ok 17-18 (jak rodzice jedzą kolację)

kocham go

ach zapomniałam dodać że mój Jaś wskoczył w pieluszki rozmiar 4

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-01-05 o 11:00
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:58   #2805
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja od dziś też płacę za mleko 30 zł puszka. Przestaje żerować na Państwie. Z jakiej okazji mam być uprzywilejowana.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:59   #2806
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brida ja mieszkam w nie dużym mieście i raczej nie ma tu takich wyścigów do sklepów jak pokazują w tv. Chodziłam po CH ale Juz popołudniu, kiedy pierwszy szał minął.

Dziubku za spadek wagi
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:00   #2807
DaKaro
Zadomowienie

Witam kobitki .

Ale sie smutno zrobilo na watku, nie piszcie o takich historiach, bo sie serce kraje .

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
iustyna - a ja jako dziecko jadlam tynk (i krede) u babci

brumek - u mnie to wrecz normalne ze kinga zasypia o 23. Ma tak od dawna. Za to w dzien Duzo spi. Artur zasypia o 21:30 i czasem ona tez juz kimnie ale rzadko. Za to zawsze mnie dziwi ze wasze dzieci spia w nicy bo moja ma zawsze 1-2 pobudki na UU.
Malwinka tez czesto chodzi pozno spac-najwczesniej o 22, ale spi do 8 rano, zjada porcyjke UU i drzemie jeszcze do 9.30-10.00.
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

Agadus- ja też nie mogę czytac tkaich rzeczy

zeza? ja z Nadią byłam dopiero na 1,5 roku,wcześniej w zasadzie bardzo ciężko to dokłądnie zbadać.jesteśmy pod stała kontrolą,bo ucieka jej prawe oczko,

polecam jeszcze teraz Factory w Modlniczce- pełono kozaków od 200-300zł w Kazar,Venezia,Ryłko.. warto.

postaram się później coś wdziać

ja myśle,że tak wogóle to jest kwestia pogadanie dobrze z lekarzem prowadzącym,jeśli chcesz CC to powiedz bezpośrednio,jak jest ludzki to znajdzie Ci 1000powodów z SN zazwyczaj nie ma problemu

życze Wam miłego dnia,nikomu głów nie pourywało?? bo u nas piździ jak w Kieleckim
☠☠☠☠zi, a jakze, najbardziej na dworcu .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:01   #2808
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
[/COLOR]Wooow Dziubek, no to waga leci A powiedz mi Szymek śpi w śpiworku czy pod kołderką? Bo kurcze moją zostawić na sekundę to się kołdrą nakryje i muszę przy niej siedzieć aż zaśnie

u nas tylko śpiworek wchodzi w grę

przenoszenie poszło u nas bardzo sprawnie, ciesze się że zdecydowaliśmy się na to bo wreszcie mogę poczytac przed snem albo tv włączyć

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
No nie moge się wbić w wątek po tych 2 tygodniach
W Klub też nie mogę

musiałam z Zuzką wrócić do kołobrzegu po świętach, bo w robocie mi problemy robi głupia s**a kierowniczka. do końca stycznia tu jesteśmy. tn miesiąc jest tak straszny finansowo jakiego jeszcze w życiu nie miałam. po opłaceniu mieszkania, kredytu i internetu zostaje 200 zł na życie. dobrz, że teściówka zrobiła Małej zapas pieluch, chusteczek i kupiła mleko na pół miesiąca, bo nie miałabym za co jej nakarmić.(Dziubku, stąd ten problem z Zuzą, bo po powrocie z białegostoku jest jej tu źle)
Poza tym mam z Małą jszcze jeden problem.. Nie chce mi jeść zupek z mięsem ani domowych ani słoikowych. ponad to nie chce w ogóle jść domowych zupek nawet samych warzywnych. interesują ją tylko słoikowe, a próbowałam gotować i ja i obie babcie, nie tknie za nic.

Dzień dobry

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia oczywiście trzymamy
no to faktycznie nieciekawie (choc u nas zostaje niewiele więcej )

a z tym jedzeniem to nie wiem co doradzic moze poczekaj po prostu trochę ??
Stary 2012-01-05, 11:05   #2809
CookieMonsters
Rozeznanie

poradźcie mi
czy do zupek moge dodać zwykły olej rzepakowy?
bo do tej pory dodawałam oliwe z oliwek.. chodzi mi o gluten, żeby go nie było..
Stary 2012-01-05, 11:06   #2810
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
poradźcie mi
czy do zupek moge dodać zwykły olej rzepakowy?
bo do tej pory dodawałam oliwe z oliwek.. chodzi mi o gluten, żeby go nie było..
ja daje oliwe z oliwek. Bo olej rzepakowy ma być jakiś niskoerukowy czy coś takiego, a ja w życiu o takim niesłyszłam.

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-05, 11:06   #2811
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

a za rezultat dietkowy

ach zapomniałam dodać że mój Jaś wskoczył w pieluszki rozmiar 4
-obym wytrwała

u nas lecą pampersy 4+

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja od dziś też płacę za mleko 30 zł puszka. Przestaje żerować na Państwie. Z jakiej okazji mam być uprzywilejowana.
może jeszcze coś zmienią z tą refundacją
Stary 2012-01-05, 11:10   #2812
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubku kto ich tam wie. Ale wiecie szczerze mówiąc to wolałabym kupować normalne mleko za 30 zł puszka niz to świństwo. Najgorzej jak daje Agacie kaszke łyżką. Na wymioty mnie zbiera tak toto śmierdzi.
Zresztą w przyszłym tygodniu robimy prowokacje na laktoze. Może jej się ten enzym wykształcił
Musze tylko się zdecydwać jakie mleko jej dać Myślę nad Gerberem, bo ma stosunkowo mało laktozy (mniej niż bebiko czy Bebilon), Nanu boje sie ze wzgledu na dużą ilość żelaza.
Czy ktoś kto daje hippa albo zwykłą humanę mógłby mi sprawdzić ile laktozy jest w 100 ml

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-05, 11:16   #2813
DaKaro
Zadomowienie

Kurcze Scio mam tego Hippa w domu, a teraz u tesciow jestesmy, ale Marinka wczoraj pisala, ze je podaje, moze Ci przeczyta jesli sie do niej usmiechniesz .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:19   #2814
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Dziubku kto ich tam wie. Ale wiecie szczerze mówiąc to wolałabym kupować normalne mleko za 30 zł puszka niz to świństwo. Najgorzej jak daje Agacie kaszke łyżką. Na wymioty mnie zbiera tak toto śmierdzi.
Zresztą w przyszłym tygodniu robimy prowokacje na laktoze. Może jej się ten enzym wykształcił
Musze tylko się zdecydwać jakie mleko jej dać Myślę nad Gerberem, bo ma stosunkowo mało laktozy (mniej niż bebiko czy Bebilon), Nanu boje sie ze wzgledu na dużą ilość żelaza.
Czy ktoś kto daje hippa albo zwykłą humanę mógłby mi sprawdzić ile laktozy jest w 100 ml
nie wiem jak Hipp i Humana, al najmniej laktozy ma Bebilon Comfort z tych rynkowych i Enfamil bezlaktozowy. Z tego co pamietam z poszukiwań
Stary 2012-01-05, 11:21   #2815
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
wg strony internetowej w humanie jest 5,3g w tym mleku :
Humana 2 PREMIUM z prebiotykiem

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-05 o 11:35
Stary 2012-01-05, 11:22   #2816
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej mamusie! Mam problem, a u kogo szukac pomocy jak nie u Was

Pytania z natury żywieniowej oczywiście...

Lili skonczyła 5 miesiecy i waży ok 9kg, ogólnie jest duża, np body 68 są już małe...

Wprowadziłyśmy słoiczki - Lila wcina wszystko bez problemu: dynie, szpinak, spaghetti, zupki...
Ostatnio próbowałyśmy jeść kaszkę - taką łyżeczką - też super. Jednym słowem moje dziecko je wszystko!

Ale do sedna..uszami mi wychodzą komentarze "Jaka ona kluska!".... staram sie ich nie słuchać, ale po prostu zaczynam się gdzieś tam w środku martwić......

Zastanawiam się, czy nie zacząć zagęszczać jej mleka MM... wieczorem daje jej pół na pół kaszki i mleka z butelki...
Wczoraj znajoma, która ma 3,5 - miesięcznego synka zdziwiła się, że daje Lili samo MM bez zagęszczenia i przez to zjada więcej mleka i rozbijam jej żołądek
A jeżeli zagęszczać to czym?

Od rana przekopuje internet i beczec mi się chce;(

Pomożecie?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:24   #2817
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
nie wiem jak Hipp i Humana, al najmniej laktozy ma Bebilon Comfort z tych rynkowych i Enfamil bezlaktozowy. Z tego co pamietam z poszukiwań
Dzięki. Enfamil 0-lac odpada bo jednak musze zrobić tą prowokacje. A bebilonu się boje. Po pepti miałyśmy take jazdy z zatwradzeniem, ze się go boje jak pierona jasnego, ale sprawdziłam faktycznie ma mało laktozy.
Ja osiwieje przez to mleko.

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-05, 11:26   #2818
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dziendobry.....

My jak zwykle spalismy do 10 teraz po porannej toalecie i sniadanku wposlnym idziemy werandowac na balkon a mama zasiadzie do wizazu
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:32   #2819
editka2022
Rozeznanie

moja mala ma zarumienione policzki od wczoraj goraczki niema ,wiecie co to moze byc?

jade niedlugo do szpitala pozeganc sie z babcia
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:34   #2820
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki. Enfamil 0-lac odpada bo jednak musze zrobić tą prowokacje. A bebilonu się boje. Po pepti miałyśmy take jazdy z zatwradzeniem, ze się go boje jak pierona jasnego, ale sprawdziłam faktycznie ma mało laktozy.
Ja osiwieje przez to mleko.
każde dzicko jest inne, wiadomo, ale ze swojego doświadczenia moge Ci tylko powiedzieć, bo Zuzka miała ten Bebilon Comfort przez jakiś czas i teraz ma pepti. u nas Comfort się nie sprawdził, ale z innych względów. Ale kupki po nich były piękne! jak na piersiowym mleku, bez problemów żadnych. ten Comfort jest bardzo lekkostrawny. Po pepti rzeczywiście jst już gorzej w tej materii ja nie lekarz, ale jakbym ja miałą robić Zuzce robić prowokacje na laktoze to wybrałabym Comfort, bo ogólnie jedyny problm przy nim to było notoryczne ulewanie, czego wcześniej nie było u Zuzki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości