Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 10:58   #2851
Misienka23
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja wam może opisze jak to u mnie wyglądało:
godzina 20:30 w domu - odejście wód płodowych szybko przebrałam spodnie w majty wcisnełam stary ręcznik ponieważ cały czas sączyły mi sie wody (tż nie było w domu bo pojechał kolege odwieść na lotnisko wiec jak tylko wody mi odeszły dzwoniłam do niego gdzie jest bo zaczełam rodzić ten szybko zadzwonił do kolegi by ten mnie zabrał do szpitala) tak więc kolega podjechał wziął moją torbę ja sie doczłapałam do samochodu i pojechaliśmy w połowie drogi przesiadłam sie do samochodu tż bo był już niedaleko w między czasie mama zdążyła dojechać do szpitala i czekała już na mnie
po wejściu na IP pani kazała mi usiąść na krzesełku i poprosiła o dowód osobisty i o wszystkie badania przeprowadzone w ciąży następnie kazała przejśc mi do drugiego pokoju i poczekać na lekarza, po chwili przyszła pani doktor kazała się rozebrać i nie przejmować się tym ze zachlapie podłogę bo wody cały czas mi się sączyły, zbadała mnie stwierdziła że mam już zielone wody i rozwarcie ma 6cm kazała się rozebrać - zdjąć wszystko stanik też dała mi szpitalną koszule i porannik przyjechała pani pielęgniarka z wózkiem i kazała mi na nim usiąść i talk pojechałam na porodówkę w tym czasie tż zabrał moje rzeczy a mama poszła ze mną zabierając moją walizkę z rzeczami ponieważ ona asystowała przy porodzie
na porodówce zostałam ulokowana w pokoju porodowym fajnym dużym z łazienką w pokoju był fotel dla osoby towarzyszącej a dla rodzącej drabinka i piłka no i fajne duże wygodne wyrko
tam zostałam zbadana przez lekarza który potwierdził rozwarcie na 6cm
następnie przyszła położna przedstawiła sie zapytała jak sie czuję , kiedy odeszły wody i czy czuje skurcze potem były sprawy papierkowe bo wypełniała kartę z moimi danymi itp itd widziałam że lezała tam karta gdzi ebyła napisana godzina o której odeszły mi wody i rozpisane godziny były trwania porodu że co godzinie przychodził lekarz i o danej godzinie wpisywał ile trwa już poród
podłączyli mnie pod KTG i tak już byłam cały czas pod niego podłączona rozłączali mi go tylko jak szłam do łazienki ponieważ cały czas bardzo sączyły sie z emnie wody to położna pozwoliła mi co jakiś czas chodzić do łazienki pod prysznic bym mogła się umyć
położna powiedziała ze jak do godziny 3 się nic nie ruszy to podadzą oxy i poczekają na skurcze , w między czasie przyszedł jeszcze lekarz zapytać sie ile dziecko waży ale że mój lekarz już pod koniec ciązy nie robił mi usg to niewiedziałam wiec wzieli mnie jeszcze szybko na usg i okazalo się ze Michaś ma ok 4100/4200 wiec aż sie przeraziłam ale lekarz mnie zaczął uspakajać ze dziecko już jest tak duze że ciężko jest sprawdzic dokładnie i ze moze mieć ok 3800/4000
wróciłam na sale porodową gdzie znowu podłączyli mnie pod KTG
chodziłam sobie po pokoju by szyjka postępowała z rozwarciem i by zaczeły się jakieś silniejsze skurcze
co jakis czas przychodziła położna ( tak w ogóle trafiła mi się rewelacyjna położna młoda dziewczyna ale tak wspaniała przemiła itp ze naprawde życze każdej tak superowej położnej) i palcami próbowała rozciągnąc pęcherz by pękł bo nie pękł mi do końca i dlatego cały czas sączyły mi się wody po kilku godzinach przyszedł lekarz z takim przyrządem [przypominającym połowe nożyczek jest on zakończony takim haczykiem i nim próbował rozerwac pęcherz niestety on nie ustępował juz widziałam ich irytację na twarzy , lekarz pytał mi sie czy ja mam ten pęcherz z gumy??? powiem wam ze na końcu miałam już serdecznie dość jak widziałam ze idzie położna lub lekarz to aż ze strachu zaciskałam pośladki bo wiedziąłm co za chwile będzie do przyjemnych takie zabiegi nie należą.
cały czas pojawiały sie jakieś skurcze które dochodziły nawet do 127 ale ja niektórych nawet nie czułam o godz.4 nad ranem miałam nadzieje że przyjdą mi podać te oxo na wywołanie skurczy jednak oni cały czas zwlekali i czekali aż o 5 padłam ze zmęczenia i się troche zdrzemnełam i wtedy skurcze ustały szyjka zatrzymała sie na 7cm
o 8 rano był obchód i wtedy lekarz zadecydował ze mają mi podać oxy bo zanikła akcja porodowa i nie ma co dłuzej czekać
więc dostałam oxy i dożylne dokarmianie bo po tylu godzinach zaczełam im już słabnąć no i po ok 2 godzinach ruszyło się zaczeły sie bardzo silne skurcze poczekali aż będa bardziej regularne, przyszła położna dała mi znieczulenie ( które szczerze nic nie dało wszystko czułam jak cholera) kazała usiąśc na piłce i żebym sobie troche poskakała poruszła dupką kóleczka np porobiła no i zaczeła sie akcja porodowa już na maxa skurcze ok jakoś do wytrzymania ale jak mały zaczął sie pchać na świat to myślałam ze tam om odjade - bolało i to cholernie krzyczałam i to głosno tzn mi się tak wydawało ze się darłam bo mama mówi ż enie było tak źle że krzyczałam sobie troche ale bez przesady wiec nie wiem czy mi to juz tak sie wydawało głosno czy co bo wszystko odrazu tak się działo w zwolnionym tempie wydawało mi się że całą wiecznośc tam rodze i że nie urodzę nigdy
błagałam ich by go ze mnie wyciągneli że już nie mam sił i ze nie dam rady wtedy położna mówiła do mnei ze dasz rade monia, dasz rade,przyj bardzo mocno wiec parłam tak jak mi kazała ale powiem wam że cięzko było mi za 3 razem łapać oddech bo za każdym razem kazali mi brać 3 wdechy czyli wdech parcie parcie parcie nabierać powietrze i znowu parcie parcie parcie i znowu nabrac powietrza i przeć i tu przy 3 razie już nie miałam sił wiec co małego przy 2 parciu troche wypchenłam przy trzecim nie mialam sił i mały się cofał dlatego tyle to trwało na końcu juz ich błagałam o chwile odpoczynku chociaż minutke wieć jak mi dawali 3 minutki na odpoczynek ja przysypiałam byłam już tak wykończona ze oczy same mi się zamykały traciłam przytomnosć nie pamiętam połowy porodu co się działo wiem ze mama coś do mnie mówiła ja jej próbowałam odpwoedzieć i nie mogłam bo nie miałam sił nawet zdania sklecić język mi sie plątał beblałam cos bez zrozumienia
no i w końcu o 12:43 na świat przyszedł Michaś wykończona ale szczęśliwa zdołałam tylko zapytać lekarza i moja mame czy jest chłopiec czy na pewno jest chłopiec wszyscy śmiejąc sie ze mnie potwierdzili ze tak jest synuś
troche sie zmartwiłam bo nei położyli mi go na piersi tylko odrazu wzieli pod tą lampe grzejacą lekarz widział ze sie denerwuję wiec powiedział mi ze z dzieckiem jest wszystko dobrze tylko lekko go przydusiłam i nie oddycha dobrze samodzielnie musieli go wentylować??czy jakos tak to opisali w wypisie.
małego owineli przyłożyli mi do policzka bym go zobaczyła i zabrali na inny oddział, na pokój gdzie leżałam już po porodzie przywieźli mi go dopiero o 22 w między czasie dochodziłam do siebei bardzo dużo śpiąc nie mogłam się dobudzic oczy były tak ciezkie ze co je chciałam otworzyc to opadały do 22 cały czas spałam
no a potem jak przywieźli mi już maluszka to była wielka radość
koszul e w ogóle się nie przydały ponieważ w szpitalu dają swoje szpitalne codziennie były przynoszone świeże podkłady na łóżko i swieże koszule maluszek dostawał codziennie po kąpieli świeży kaftanik i 4-5 pieluch więc nic nie było potrzebne mi
a wiec tak to wszystko u mnie wyglądało
ło Boże to się kochana wymeczylas... kupe godzin... ale warto bylo masz juz swojego skarba przy sobie, gratuluje!!!!

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
oki zmykam spać bo moje maleństwo juz dawno nyna w moim łóżku i czeka na pewno aż mama przyjdzie się do niego przytulić rany jakie to jest wspaniałe uczucie przytulić się do takiego szkrabika poczuć zapach tego niemowlaka ahhhhhh aż sie łezka w oku kręci - dobranoc mamuśki
zazdroszcze tego uczucia, ja jeszcze trzy tygodnie...

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:01   #2852
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A może urodzisz, spojrzysz na synka i już będziesz wiedziała "witaj ...." Znajoma mówiła, że pomimo wybranego imienia (chyba Kamil) po porodzie syn wyglądał im na Tomka i Tomek został
A jak nie
Muszę się chociaż jakoś zabezpieczyć, żeby porządne było jakieś, a nie... Zobaczę taką pulpę i krzyknę "Hejo Józiu"

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:02   #2853
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Monika nosz ty jedna! Najpierw tak mi fajnie a potem o tym bólu, toż to tego najbardziej się boję, nacinania i zrastania, zdejmowani szwów i hemoroidów, bo jak na razie ich nie mam ale bardzo sie boję ich niespodziewanego pojawienia się. Tak samo miałam z rozstępami, brzuch gigant nie miał nawet jednego, teraz się niestety popojawiały

Lecę spać, papa.
jesli chodzi o nacinanie to slyszalam ze to nie boli, bo nacinaja jak juz kawalek wyjdzie, albo jak wychodzi, czyli bol i tak jest i nie czujesz ze gin nacina, a potem jak zszywa to podobno znieczulenie daje, tak slyszalam od kolezanki ktora urodzila 6 grudnia nie ma co sie bac, tyle kobiet to przezylo, a gra warta swieczki w koncu czekamy na nasze kochane malenstwa!

ja tez sie boje, ale z drugiej strony jestem bardzo ciekawa jak to bedzie

Stary 2012-01-05, 11:02   #2854
Haniula
Zakorzenienie

Ananke sliczny filipek
Kasik gratuluje Milenka duza dziewucha

Pearl wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia

Tz jechał ostatecznie ogladać auto,jak bedzie ok to kupi a ja w lozeczku leze bo zimno, ciemni i do dupy;/ obiad gotowy ( wczorajsza zupa) dom by sie przydalo sprzatnac ale nie chce mi sie
No i na zakupy bym musiala jechac, moze do lumpa wejsc ale tez mi sie nie chce wychodzic

Najlepiej bym zostala w tym lozku do porodu
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:02   #2855
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

MissZuzia nie mogłam się oderwać od przeglądania tak wsiąkłam w zdjęcia. Zarąbiste
Mogłam sie wcześniej zdecydować, kiedy twarz nie wyglądała jeszcze jak księżyc w pełni

Stary 2012-01-05, 11:04   #2856
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie. Moja sliczna Milenka jest od wczoraj (10.27) na swiecie. Latwo nie bylo I potrzebne bylo wakum ale na glowce nie ma ani sladu ciezko ja bylo przepchac bo ma az 4255g Na povzatku musiala sie ogrzac w ikubatorze bo miala raczki I nozki zimne, mowili ze rano mi ja oddadza ale juz o 3 byla ze mna meczyla cycochy poltorej godziny ale w koncu pojadla I do teraz spi moja ksiezniczka. Normalnie milosc od pierwszego wejzenia. Dziekuje za kciuki, wieczorem bede miec lapka to bede mogla dopisywac nowe mamusie
Gratulacje !
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Najpierw babcia moja ukochana Janinka zapodała: "O, przyszedł mój Januszek" - 2 miesiące jakoś się z tym biliśmy i wkońcu mój TŻ wpadł na genialny pomysł, że jego zmarły super chrzestny tak miał na imię i fajnie by było. Więc ja pokiwałam głową, że mi wszystko jest jedno.
W między czasie tego bicia TŻ wymyslił sobie np. Natanek - ale żona kumpla, która uczyła w przedszkolu powiedziała: "Był taki jeden, wszyscy mówiliśmy na niego jak nie słyszał: Natanek szatanek"
Ja chciałam Łukania, ale mój TŻ jest Łukasz już. Podobał mi się wiecznie Tomcio, ale to mój brat cioteczny (w sumie jak rodzeni się traktowaliśmy zawsze) i mi się po byłym tak niesamowicie przykro i źle kojarzy.
Myślałam jeszcze o Piotrusiu
I tak naprawdę to nie wiem nic
Na prawdę to wiem, ze jestem w wielkiej kropce i się bardzo boję tego, że jak już będę miała tego dzidziunia kochanego to jak ja do niego powiem
Witam Cię... mały I jak mi każą w szpitalu imię podać to co podam?
Ręce mi opadają mówię Wam
może przejrzyj kalendarz wypisz te imiona które Ci się podobają i źle nie kojarzą a jak dzidziuś się urodzi to zobaczysz go i dopasujesz imię , każde imię ma też swoje znaczenie możesz tym tez się kierować

a tak w ogóle dzień dobry - miałam koszmarna noc chyba przez ten wiatr i deszcz , i znów zgzga męczyła mnie cała noc buuuuuuuuuuuu
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:06   #2857
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Co do oprychy- AGAWOO Cię zaraziła! smaruj kremem bambino/nivea grubo non stop, nawet w nocy i jak idziesz siku to popraw- nie będzie swędzieć i szybciej się goi (przynajmniej u mnie tak było)
oproszczek nie wolno smarowac kremem ani bambino, ani nivea, to sa tluste kremy o duzej zawartosci tluszczu tzw. o/w (olej w wodzie) i one tylko rozgrzewaja ta opryszczke i sprawiaja ze virus szybciej sie rozwija!!
ja bym smarowala zoviraxem lub hascovirem...

Stary 2012-01-05, 11:08   #2858
AgaMili
BAN stały

smsy od Nawojki:
Pierwszy godz. 00:37:
"Nasz synek jest juz na swiecie. Waży 2860g i jest cudowny".
Drugi godz 08:03:
"Hej Aga wczoraj o godz 21.35 przyszedl na swiat moj synek. Niestety do 18 godziny porod zakonczyl sie cc ale wszystko jest dobrze, synus zdrowy wazy 2860g ale nikt go nie zmierzyl i nie wiem ile ma cm, zreszta niewazne jest sliczny. Pozdrawiam i dziekuje za kciuki"

Gratulacje dla Nawojki i malutkiego synka
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:09   #2859
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Monia opis rewelacyjny. Co prawda bardzo długo trwał Twój poród, ale opisałaś go tak jakoś... miło. I obsługa w szpitalu Dziękuję, że nie wystraszyłaś nas ( a przynajmniej mnie) za bardzo
zgadzam sie, opis byl bardzo sympatyczny, mimo przezyc dzieki

Stary 2012-01-05, 11:09   #2860
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry.
Dziewczyny jak myślicie czy urlop tacierzyński przysługuje tatusiom, którzy maja swoją działalność gospodarczą??
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:12   #2861
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie. Moja sliczna Milenka jest od wczoraj (10.27) na swiecie. Latwo nie bylo I potrzebne bylo wakum ale na glowce nie ma ani sladu ciezko ja bylo przepchac bo ma az 4255g Na povzatku musiala sie ogrzac w ikubatorze bo miala raczki I nozki zimne, mowili ze rano mi ja oddadza ale juz o 3 byla ze mna meczyla cycochy poltorej godziny ale w koncu pojadla I do teraz spi moja ksiezniczka. Normalnie milosc od pierwszego wejzenia. Dziekuje za kciuki, wieczorem bede miec lapka to bede mogla dopisywac nowe mamusie

Gratulacje Kochana!!

Monia, opis wyczerpujący Namęczyłaś się okrutnie, ale Michaś wynagradza cierpienie, co?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
smsy od Nawojki:
"Hej Aga wczoraj o godz 21.35 przyszedl na swiat moj synek. Niestety do 18 godziny porod zakonczyl sie cc ale wszystko jest dobrze, synus zdrowy wazy 2860g ale nikt go nie zmierzyl i nie wiem ile ma cm, zreszta niewazne jest sliczny. Pozdrawiam i dziekuje za kciuki"

grtaulacje
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:14   #2862
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
gratulacje

Stary 2012-01-05, 11:14   #2863
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

annyonne
STRONA fotografa
Nie ma tam co prawda wszystkich swoich prac - niestety. Widziałam większość w jego albumie - cuda na kiju szczerze mówiąc i nie używa w ogóle lampy blyskowej co najciekawsze, wiec spokojnie będę potem korzystać z jego usług ( o ile brzuszkowa mi się sprawdzi ładnie) jak już mały będzie na świecie

Stary 2012-01-05, 11:14   #2864
MissZuzia
Zadomowienie

MMonika przeczytałam twój opis porodu i aż mnie ciarki wzięły od tych zabiegów widzę, że lekarze czy pielęgniarki podchodzą za bardzo produkcyjnie do nas kobiet rodzących, jak na hali produkcyjnej, "jedziemy z koksem" za wszelką cenę, no sory dla nich to kolejna rodząca a dla rodzącej to często pierwsze przezycie, codziennie się nie rodzi i mogliby być bardziej delikatni

Cytat:
MissZuzia nie mogłam się oderwać od przeglądania tak wsiąkłam w zdjęcia. Zarąbiste
Mogłam sie wcześniej zdecydować, kiedy twarz nie wyglądała jeszcze jak księżyc w pełni
no ja jeszcze wtedy nie miałam tylu kg na plusiku
robiliśmy je 31.10 więc ponad 2 miesiące przed terminem, zresztą tak moją fotograf polecała
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Tz jechał ostatecznie ogladać auto,jak bedzie ok to kupi a ja w lozeczku leze bo zimno, ciemni i do dupy;/ obiad gotowy ( wczorajsza zupa) dom by sie przydalo sprzatnac ale nie chce mi sie
No i na zakupy bym musiala jechac, moze do lumpa wejsc ale tez mi sie nie chce wychodzic

Najlepiej bym zostala w tym lozku do porodu
mi też się nie chce w taką pogodę a musze po chleb skoczyć a tu tak leje
kciuki za samochód, oby byl ok

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-01-05 o 11:18
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:16   #2865
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka melduje się u mnie ok, zapis ktg wyszedł dobrze, mała chyba się szykuje do wyjścia,dlatego się mniej rusza. Wyszły mi słabe skurcze na zapisie,ale nieregularne. Tyle,że już je czulam,więc jak będą silniejsze,to nie wiem:/ idę was nadrabiać
o to chyba juz niedlugo, trzymam kciuki

Stary 2012-01-05, 11:17   #2866
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
smsy od Nawojki:

GRATULACJE DLA MAMY I SYNKA
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:18   #2867
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
smsy od Nawojki:
GRATULACJE!!! NIECH CHŁOPISKO ROŚNIE DUŻE I ZDROWE

Stary 2012-01-05, 11:19   #2868
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
smsy od Nawojki:

GRATULACJE

Cytat:
annyonne
STRONA fotografa
Nie ma tam co prawda wszystkich swoich prac - niestety. Widziałam większość w jego albumie - cuda na kiju szczerze mówiąc i nie używa w ogóle lampy blyskowej co najciekawsze, wiec spokojnie będę potem korzystać z jego usług ( o ile brzuszkowa mi się sprawdzi ładnie) jak już mały będzie na świecie
Bardzo fajny fotograf

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:20   #2869
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
smsy od Nawojki:

Gratuluje Mamusi i synusiowi
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dziewczyny jak myślicie czy urlop tacierzyński przysługuje tatusiom, którzy maja swoją działalność gospodarczą??
Nie wiem dobre pytanie, ale jak na mój gust to

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:20   #2870
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Hejka melduje się u mnie ok, zapis ktg wyszedł dobrze, mała chyba się szykuje do wyjścia,dlatego się mniej rusza. Wyszły mi słabe skurcze na zapisie,ale nieregularne. Tyle,że już je czulam,więc jak będą silniejsze,to nie wiem:/ idę was nadrabiać
Super, że wszystko cacy

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Gratulacje Kasik

ja czekam na badanie czy rozwarcie nie postępuje. Mieli mnie dziś wypuścić ale dostanę jeszcze jakieś leki toksolityczne.
Leż kochana i wypoczywaj, już nie dużo ci zostało

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Straciłam głos - tzn. mówię, ale w sposób skrzypiąco-trzeszczący na 11 zapisałam się do lekarza
nawet nie chodzi mi o receptę, ale wolę się upewnić co to (obstawiam krtań), bo jak nie dzisiaj, to dopiero w poniedziałek bym mogła pójść
No to zdrówka

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
miałam wczoraj masakryczny koniec dnia, myślałam że będę wyć do księżyca
mały szaleju się chyba najadł bo 'śpiewał grał i tańczył' po mnie ze 3h non stop, łącznie z trącaniem mnie po dole aż mnie kłuło i bolało
myśałam że zaraz urodzę a nie mogę jeszcze z kilka dni bo w moim szpitalu zatrzęsienie poródów i miejsc nie ma.... N1kotynka wylądowała wczoraj na korytarzu, żeby być z Niunią....najgorsze że malutka miała pukanie żoładka... i jest sama na oddziale noworodkowym

u mnie noc była taka sobie ale oczywiście spać już od 7 nie mogłam bo wtedy zadzwonił kurier żeby się umówić na dostawę i mąż się szykował do pracy, boże on więcej siedzi w łazience przed wyjsciem niż ja
potem zaczęły warczeć maszyny i du.pa ze spania więc zwlekłam się pod prysznic żeby otrzeźwieć i lecę do was
Współczuje nocki będziesz musiała nadrobić w dzień

Jak mi żal N1kotynki :-( niech się jej już wszystko ułoży do cholerci, no!

Cytat:
Na jutro w samo południe mamy zaplanowaną sesję z fotografem. Tak się tym wszystkim wokół przejmowałam, że aż zapomniałam Wam napisać
I się tak teraz zastanawiam czy ja mam się jakoś fajniej ubrać, zrobić make-up, włosy może jakoś inaczej? Kurcze, pojęcia nie mam

I przydaloby mi się już to imię dla chłopca
A tu dalej pomysłu brak
Zazdraszczam sesji Uważam, że powinnaś na 100% zrobić makijaż bo wiadomo, że zupełnie inaczej się wtedy wychodzi na fotach. Jeśli chodzi o ubiór to ja bym poszła na luzie, dżiny+obcisły top żeby podkreślić brzuszek, myślę że fotograf będzie miał gadżety które podkręcą sesję
Jeśli chodzi o imię to mi się podoba Piotr
Stary 2012-01-05, 11:21   #2871
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość

w nocy nie mogłam powietrza złapać czułam się jak by mi ktoś poduszkę na ryjasa nałożył
Jak zwykle o coś miałam się podpytać i skleroza ciążowa dopadła
tez tak mam, jakbym nie mogla oddychac ale wtedy wyginam sie, zeby maly sie moze jakos inaczej ulozyl, albo po prostu wstaje, bo wtedy mi przechodzi, glupie to uczucie, jakby faktycznie ktos cie dusil... od razu serducho mocniej bije ....

tez mam skleroze i roztargnienie ciążowe

Stary 2012-01-05, 11:24   #2872
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no ja jeszcze wtedy nie miałam tylu kg na plusiku
robiliśmy je 31.10 więc ponad 2 miesiące przed terminem, zresztą tak moją fotograf polecała
Mądry Polak po szkodzie Trudno się mówi. Powieszę sobie jedno ze zdjęć "w pełni" gdzies na strategicznym miejscu - o wiem! Eureka! Na lodówce Efekt murowany, kłódka nie będzie potrzebna potem

Aaaa, bo juz bym zapomniała. Wczoraj mi znajoma opowiadała jak położne masują szyjkę macicy. I tak nie skojarzyłam na początku (wiecie.. ciąża i te sprawy ) i mówię: "Ja sobie bym tez pomasowała, ale nie dostanę" i ona się śmiać zaczęła. No to mówię dalej: "Ale mojego kochanego poproszę to może jakimś cudem się zgodzi" i wtedy już wybuchła. Mało się nie popłakała. Głupio mi się zrobiło
Ale jak jej atak śmiechu przeszedł to mi powiedziała jak to wygląda
Nie będę Wam opisywać... Ale powiem tylko tyle, że położna CAŁĄ RĘKĘ wkłada do środka i coś masuje... Całą rękę!!!!!!!!!!!!
I ja miałam nie dostać, a Ł. miał mi pomóc

Stary 2012-01-05, 11:26   #2873
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Pearl Ty dziś ślubujesz więc wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

ja już po badaniu. Mają mi podać fenoterol . Macica się stawia, szyjka się skraca, na szczęście rozwarcie nie postępuje, mała napiera główką mam leżeć plackien. A mnie już plecy bolą
powodzenia

Stary 2012-01-05, 11:26   #2874
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
smsy od Nawojki:

GRATULACJE!!!! klaski:
Stary 2012-01-05, 11:30   #2875
Haniula
Zakorzenienie

Tz kupił auto juhuuu A sprzedawala go pani Lena - jak nasza córcia wiec mam nadzieje ze to dobry znak

Chyba az z tego wyrka się wkoncu wygrzebie bo bedzie sie smiał ze mnie jak wroci do domu ze caly czas gnije
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:32   #2876
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
GRATULACJE KOCHANA

Cytat:
Gratulacje Kasik

ja czekam na badanie czy rozwarcie nie postępuje. Mieli mnie dziś wypuścić ale dostanę jeszcze jakieś leki toksolityczne.
szybciutko zleci, niedlugo bedziecie w domku - cierpliwosci

Cytat:
ło matko następna co radzi się siostry wikipedia i doktora gogle
Nie czytać ja juz se raz miejsce na cmentarzu szukałam
Aby na dole oprychy nie było i będzie dobrze a jak nawet będzie to nic się nie wda - zrozumiane
Mleczko z miodkiem, czosneczkiem ( nie słyszę nie lubię) i zdrowieć ale już
uuups

Cytat:
Dobrze, że zadałaś to pytanie, ja też tak mam i strasznie mnie to irytuje uczucie jak by włos był czy coś chodziło. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy to nie pajączki się w ten sposób robią
Lecę poczytam co dziewczyny pisały, doktorka też muszę podpytać o ile nie zapomnę
witaj w klubie łaskotkowym
Cytat:
smsy od Nawojki:

suuuper gratulacje dla mamusi i synusia

---------------------
idem do dentysty sadysty bo cos mi sie zrobilo na dziąśle nad zebem ktory mi we worek naprawiala gula jakby sie zbieralo cos albo poprostu napuchlo i nie moge gryzc tą stroną zebow
kurczak ale duzo dzidków sie przez ostatnią dobę pojawiło tak bardzo chciałabymjuz swoją Nisie miec przy sobie
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:33   #2877
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej

Spałam dziś nerwowo strasznie... chce mi się wymiotować z nerwów... dziecko mnie wnerwia w brzuchu, a co to będzie potem?? z każdym przekręceniem na bok jest ból, idzie zwariować

Nawojka gratulacje synka!!!!!!!!!!

N1kotynka trzymam kciuki za Ciebie cały czas

Pearl Wszystkiego najlepszego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!! Niech się wszystko uda tak jak sobie zaplanowaliście!

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
oproszczek nie wolno smarowac kremem ani bambino, ani nivea, to sa tluste kremy o duzej zawartosci tluszczu tzw. o/w (olej w wodzie) i one tylko rozgrzewaja ta opryszczke i sprawiaja ze virus szybciej sie rozwija!!
ja bym smarowala zoviraxem lub hascovirem...
ja jakoś smarowałam x lat temu i pomagało nie zdążyłam kupić nic specjalnego, tylko grubo smarowałam na noc i na dzień, tak samo jak na pryszcze mi pomaga, bo się szybciej u mnie goją
Cytat:
Sknerus McKwacz z Ciebie taki? Patrzcie - kilku znaczków w smsie żałuje!!!
A masz Ty
Chociaż nie! Cofam bacika, bo Ty tak lubisz za bardzo

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
z baby ono jest 5 sztuk siateczkowych w opakowaniu no i rozmiary raczej nie zaniżone ja si e mieszcze w mkę normalnie
weź mnie nie strasz!!!!! w razie co dokupią- w końcu belle produkują u mnie w mieście
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A co do porodu to ja sobie właśnie "chcę" Na chwilę obecną brak jakichkolwiek przeciwwskazań ale nie przewidzę tego co może się dziać podczas porodu, jedno jest pewne nadciśnienie mi nie grozi wczoraj miałam 90/70 i ja się dziwię, że spałabym całymi dniami.... W planie porodu zaakceptowanym przez położną mam zapis "Chciałabym urodzić w wodzie lub jeżeli nie będzie to możliwe w pozycji wertykalnej", czy plan zostanie zrealizowany się okaże
ja też chcę poród w wodzie jeśli nie będzie przeciwskazań
Cytat:
juhuuu!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:34   #2878
Misienka23
Raczkowanie

gratulacje dla nawojki i pearl-wszystkiego najlepszego

Stary 2012-01-05, 11:34   #2879
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek punkt 3 wybieraj
nie... bo się boję!!!!!!!!!

Cytat:
Nie czytać ja juz se raz miejsce na cmentarzu szukałam
Aby na dole oprychy nie było i będzie dobrze a jak nawet będzie to nic się nie wda - zrozumiane
Mleczko z miodkiem, czosneczkiem ( nie słyszę nie lubię) i zdrowieć ale już
ooo jak dobrze, że ktoś potrafi spałować niegrzeczne dziewczynki jak mnie nie ma
Cytat:
Na jutro w samo południe mamy zaplanowaną sesję z fotografem. Tak się tym wszystkim wokół przejmowałam, że aż zapomniałam Wam napisać
I się tak teraz zastanawiam czy ja mam się jakoś fajniej ubrać, zrobić make-up, włosy może jakoś inaczej? Kurcze, pojęcia nie mam

I przydaloby mi się już to imię dla chłopca
A tu dalej pomysłu brak
Hmm a sesja przez zwykłego fotografa czy babeczka?? Niby te, które chcą robić sesje ciężarnym to robią makijaż, ale nie wiem czy dają ubrania jakieś, czy co ja nie mam nic sensownego- i bym przez to nie poszła

No i przytulam za igiełki... mój też się boi i wychodzi osłabiony po pobraniu... albo ma zjazd...

A dla chłopaka się znajdzie imię, spoko laluna
Piotruś się podoba mojemu mężowi Piotruś Pan ale odwiodłam go, bo nie lubię imion na P i Sebek mi się podoba od podstawówki
Cytat:
Mówi się, że "piździ jak w kieleckim" przecież
Też się zastanawiam kiedy mi okna pofruną
nie nie to się inaczej jeszcze mówi

- jest typowo męska, czy rzeńska pogoda??
podmuchuje albo piździ

Cytat:
GRATULACJE DZIELNEJ MAMUSI!!!!
No i jednak dziewczyneczka

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:37   #2880
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ja jakoś smarowałam x lat temu i pomagało nie zdążyłam kupić nic specjalnego, tylko grubo smarowałam na noc i na dzień, tak samo jak na pryszcze mi pomaga, bo się szybciej u mnie goją
to dziwne troche, ale skoro pomaga to najwazniejsze tylko w ym jest problem ze dlugo to trwa, a z mascia hascovir to szybko schodzi, a najlepiej smarowac juz jak sie zaczyna wirus rozprzestrzeniac, wtedy nie wyjdzie albo wcale albo tylko mala ilosc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości