|
|
#2731 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię
Ale ja nie mieszam, mówię o Twojej kulturze osobistej, a raczej o jej braku...
|
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
lily ja na pierwszym spotkaniu też głównie siedziałam i słuchałam, od czasu do czasu coś tam powiedziałam, ale wiadomo - najpierw trzeba się poznać
chociaż najgorsze było to, że nie dość, że się spóźniłam (= przyszłam ostatnia), to jeszcze wyszłam pierwsza
|
#2733 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Czego dotyczy ta odpowiedź? Pytałam, co się stało kilka postów temu, w międzyczasie zdążyłaś odpowiedzieć, a ja skomentowałam, więc nie wiem, o czym piszesz, nie zadałam innego pytania w ostatnim poście. Cytat:
|
|
|
#2734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest też taka jedna knajpka na tej ulicy, po tej samej stronie, ale bliżej Franciszkanów. Jednak jest bardziej sztywna niż Spokój, więc byłam tam może ze dwa razy. Ja wpadam do Spokoju na piwo z przeróżnymi sokami i swoją grą pod pachą, bo oni faktycznie mają tam tylko takie banały typu chińczyk To co? Może pogramy w coś w przyszłym tygodniu?
|
|
#2735 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Czyli mam przestać tu pisać bo nie chodzę na spotkania? Zadawanie pytań na wątkach z pytaniami nie ma dla mnie sensu - wchodzą tam osoby zadające pytanie tylko, więc kto niby ma odpowiadać? |
|
|
|
|
#2736 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ineso - napisałam "posty nie mające na celu podtrzymania znajomości czy udziału w spotkaniu".
Nie chodzi mi o wątek z pytaniami (choć są różne zboczenia i siedzą na takich ludzie, którzy marzą o informowaniu innych), tylko raczej wątek tematyczny. A o Krakowie wątków jest mnóstwo, tylko nie są tak aktywne jak ten i chyba nie muszę tłumaczyć, dlaczego. Rzadko odpowiadam na posty osób, które wpadają tutaj tylko po to, by o coś zapytać. Zwykle odpowiadam pierwszą odpowiedzią z Google - jak ktoś jest tak mało inteligentny, że pyta na forum, czy w Galerii Krakowskiej jest H&M, to rozmowa z taką osobą jest dla mnie stratą czasu.
|
|
#2737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym podkreślić jedną rzecz co do tematu wtrącania się w wątek i zadawania pytań.
Rozumiem, że ktoś się czuje zagubiony w dużym mieście, wpada tu, zadaje pytanie, dostaje odpowiedź i... jest usatysfakcjonowany. Wkurza mnie tylko to, że po przeczytaniu odpowiedzi na zadane pytania nie pada zwykłe "Dzięki". Albo "byłam, załatwiłam, fajna obsługa itp. Dzięki". Nam dawałoby to jakąś informację zwrotną czy nadal to miejsce warto polecać, czy ono nadal istnieje itd. A poza tym jest miłej i mniej przedmiotowo... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]()
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-01-05 o 10:48 |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
czy to pytanie sugerujące?
Cytat:
![]() tak jak Malla napisała- piszemy na spotkaniowym a nie "dowiedz się gdzie...". nie mam nic przeciwko zadawaniu pytań, ale miło byłoby gdyby ktoś się choć troszkę poudzielał, a nie traktował nas wyłącznie jako informację. co złego jest w tym, że ze sobą rozmawiamy? nie każę nikomu przychodzić na spotkania i pisać określoną ilość postów, ale wpadanie po to żeby zadać pytanie, bo nie chce się pokombinować i poszukać w google jest w moim odczuciu ignorancją i wygodnictwem. sama na początku mojego udzielania zwróciłaś mi uwagę, że mogłabym się pokusić o samodzielne wyszukanie informacji jak zadawałam jakieś tam pytania oczywiście przytoczenie tego nie jest przytykiem, ale tak mi się przypomniało.ba! pewnie! Ineso przesadzasz. nie chodzi o to żeby chodzić na spotkania i wtedy ma się prawo do zadawania pytań, ale widzisz- jest podforum gdzie można o tego typu rzeczy zapytać, a dlaczego nie funkcjonuje? bo nikt tego nie potrzymuje. każdy chce się tylko dowiedzieć o swoje i nara. nasze forum działa, bo gadamy, spotykamy się itd., ktoś zada pytanie, ktoś odpowie, bo wytworzyła się między nami znajomość
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#2740 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jesteśmy traktowane jako wiecznie aktywna patrząc po ilości wyklepanych postów infolinia. A potem ani be, ani me.
O ile pytanie o najtańsze odbitki ma jeszcze jakiś sens na wątku grupującym społeczność danego miasta (nie odpowiedziałam, bo nie znam odpowiedzi na to pytanie), ale pytania typu "gdzie jest okulista przy rynku", gdzie wystarczy w Google wpisać "kraków, okulista" i dostać odpowiedzi ze wskazaniem na mapie, świadczą według mnie o niczym innym jak niskiej inteligencji autora zapytania lub braku kultury.
|
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnie - na razie mają tylko Ziaję Pro, jakieś nieznane mi firmy i ścianę rzeczy do włosów. Ale druga sala czeka na wyposażenie ![]() blair - po drodze między g.kazimierz a koroną możesz zajechać do mnie :P A mi się wydaje, że sporo z tych pytań to po prostu część plotek i pogaduszek... No wiecie, typu "Gdzie najlepiej...", "Czy polecasz" - co innego wklepać w google, a co innego zasięgnąć opinii znajomego. Na spotkania i tak umawiamy się w klubie
Edytowane przez szyrek Czas edycji: 2012-01-05 o 11:09 |
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doskonale to ujęłaś!nie mówię, że osoby chcące o coś zapytać muszą się z nami zaprzyjaźniać, ale zwykłe podziękowanie + informacja zwrotna byłaby czymś miłym
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I matko boska, nie wydzieraj się tak. Może dlatego masz problemy ze słuchem, bo zauważyłam, że kilkanaście razy pytałaś CO? CO? COOO POWIEDZIAŁAAAAŚ?! Jeśli brzmię obcesowo, to mi wybacz ...ale już zwracałam Ci uwagę na to choćby na andrzejkach. Jak człowiek widzi, że mówienie do innego jest jak grochem o ścianę, to poziom irytacji wzrasta. Mnie Twoje zachowanie bardzo przeszkadza i czuję się źle w Twoim towarzystwie. Myślę, że podobne odczucia ma jeszcze kilka osób... Cytat:
Tak mi się właśnie wydawało, że nieco wycofana siedzisz. Jak to dobrze, że ja mam studia i atrakcje z tym związane za sobą ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31419760]Nieee... to dżi-dżi wyglądała w nim jakby nie spała tydzień... [/QUOTE]Mnie bardziej skojarzyła się ze starowinką. W sensie, że tak nagle posiwiała Pewnie sama będę wyglądać nielepiej. I na co mi ten topper ![]() Chętnie Tym razem spróbuję oscypkowej z żurawiną ;pSdC, Ty jak zwykle krótko i na temat ![]() Cytat:
![]() Poszerzać grono? Hmm... Nie miałabym nic przeciwko, gdybyśmy posługiwały się imionami, nie nickami. Jakoś zaczynając przygodę z wizażem nie brałam pod uwagę integracji na taką skalę. A zaraz wyjdzie, że dla większości znajomych osób w Krakowie jestem wirtualną Lenką niż ... ![]() Chodzi mi o to, że to miał być mój mały, odrębny świat i nie planowałam mieszania się różnych światów. A teraz chyba nie uda mi się z Was wykrzewić nazywanie mnie na żywo Lenką ;p
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-01-05 o 11:08 |
|||||
|
|
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żałuję, że nie mam tu w Krakowie żadnych gier, chociaż w sumie żadnej ambitniejszej nie posiadam ![]() Pograjmy! Tylko aż mi głupio pisać moją dyspozycyjność Na weekend wyjeżdżam, wtorek i czwartek mam zajęcia do 21, więc jeśli o mnie chodzi to zostają poniedziałek i środa (no i ten weekend też mi pasuje).
|
|
#2746 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Kilka lat temu rozkręcałam ten wątek i jestem dumna, jak się rozwinął Przeżyłam wprawdzie swoje typu przychodzenie samej zimą na spotkania, na które umawiało się 5 osób, a nikt się nie zjawił lub na 5 minut przed spotkaniem napisał w wątku że nie może, bo gołąb osrał parapet czy coś Ale warto było i jak Was opuszczę, to w poczuciu spełnionego obowiązku
|
|
|
#2747 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za uratowanie mojego honoru
![]() Zwłaszcza, że w alfabetycznym spisie sklepów, na literkę "t" takowy nie istnieje Cytat:
![]() To co... jutro na narty? Jak tylko wspomnę TŻ o takim zamyśle to nie będzie odwrotu A może góry? ![]() Cytat:
Nie wiem jakim cudem, bo to chyba prosta gra, która ma sto lat, ale nigdy w nią nie grałam :/ Chętnie nadrobię zaległości :PI we wtorki i czwartki też mam zajęcia do 21, więc mnie to odpowiada ![]() A ten weekend... Soline, nie narażaj się, bo Gocha organizuje wyjście do klubu a Ty tu proponujesz konkurencyjną 'imprezę'
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-01-05 o 11:10 |
||
|
|
|
#2748 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba, że to są jakieś inne słowa, np "Len kapu ma" albo anagram od "amupakneL"
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerko, tematem gier planszowych spowodowałaś prawdziwy wysyp chętnych. To super, bo brakowało mi tu takiego towarzystwa i jeszcze lepiej, że tak wiele z nas tutaj jest zainteresowanych. Będę następnym razem w domu, to przywiozę Munchkina, skoro tworzy nam się ekipa
![]() Nie mogę się zabrać za fitness. Nawet widok hard i Mistrzyni prezentujących swoje bicepsy i mówiących o twardszych mięśniach brzucha mnie nie mobilizuje
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeeej, topper jest przecież fajny!
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jest na "b"?! |
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się skąd "puma"? Ale do niczego nie doszłam
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozpoczynam naukę do mojego egz inżynierskiego.... to juz za 2 tygodnie
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Skoro sklep ma wielki szyld The Body Shop i na wszystkim produktach wybita jest marka The Body Shop to czemu w spisie jest na "b"?
|
#2759 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Echo, echo, echo! Na Twoich zdjęciach wygląda świetnie. Efekt na żywo nie podoba mi się, zmienia spojrzenie na jakieś takie zmrożone/osiwiałe/zmęczone.
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenka, bo to imię mi się podoba, a puma bo tego dnia gdy wymyślałam swój nick miałam skarpetki tejże firmy na stopach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

chociaż najgorsze było to, że nie dość, że się spóźniłam (= przyszłam ostatnia), to jeszcze wyszłam pierwsza

W ogóle Cię nie rozumiem - niby co złego w tym, że prosi o pomoc? Nie masz ochoty, to nie odpowiadaj przecież. Rozumiem gdyby tych pytań było kilka dziennie, albo pytająca niemiło domagała się odpowiedzi mimo jej braku, ale w tej sytuacji? Ja mam wiele wątków, na które wpadam tylko jak mam konkretne pytanie i nie wyobrażam sobie, żeby ktoś miał mi tam odpowiedzieć, że to nie na miejscu. Na tym polega rola forum. A czasem mam wrażenie, że z tego wątku zrobiłyście jakieś zamknięte kółko adoracji dla wybranych - potem dziwicie się, że nikt się nie dołącza. Ja bym się nie przyłączyła czując presję, że musze się tu pojawiać z określoną częstotliwością, pilnować ile zadaję pytań, wyrażać chęć na spotkania i w ogóle nie wiadomo co.
Czyli mam przestać tu pisać bo nie chodzę na spotkania? 

doskonale to ujęłaś!
spałam ze 2h może, bo mi głowa pękała (może nawet miałam gorączkę 

) a topper nie jest dla mnie także już Cię nie męczę i dziękuję