Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 10:26   #2821
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Hej z rana,
dzięki za miłe słowa

A u nas wieje tak,że strach wyjść z domu, Aalegna Ty tam jakieś obciążniki do kieszenie zabierz na zakupy ( bo Ty blisko mnie mieszkasz ) , ale w razie co Cię w siatkę na motyle złapie u mnie w mieście tylko zadzwoń jak będziesz przelatywać

Tynka to instynkt macierzyński się uruchamia ja też tak mam

Przez ten wiatr nie mogłam zasnąć po prasowaniu koszuli TZ ( dzisiaj ma mieć szkolenie TŻ z prasowania koszul , bo mi już nie każe prasować , a sam nie umie, więc trza to zmienić ), Nina się obudziła i tak sobie razem leżałyśmy w ciemnościach.
Biorę za górę prania ( mam suszarnie w każdy czwartek i piątek dla siebie) i mam plan też dziecięce lumpki wyprać jutro .

Ja też widziałam tą parę co to taka upierdliwa była z tymi swoimi założeniami, oni mieli dulę ze sobą , to było na Porodówce, ja rozumiem wyobrażenia itd. o porodzie, ale gdybym wiedziała wszystko o porodach ciążach itd. to bym ginekologiem albo położną była , a nie jestem.Dobrze mieć jakieś założenia , ale się nie upierać głupio gdy sytuacja nas przerasta.Ja pamiętam z tego odcinka ,że położna mówi do tej babki,żeby się na bok położyła, a mąż do tej babki , masz ochotę ? chcesz się położyć na boku? no każde gówienko roztrząsali i do tego ta dula jeszcze jako mediator , oooo miała z nimi położna 3 światy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 10:30   #2822
cottonpuma
Rozeznanie

To ja tak wtrącę jeszcze w formie raportu do moich "cukrówek" wczorajszych - zadzwoniłam do pani doktor, która leczy mnie od niemowlęctwa i jak sama mówi, traktuje jak córkę, po poradę.
Po pierwsze mam powtórzyć badanie, bo te nerwy na korytarzu mogły mi aż tak wybić cukier w górę!
Po drugie - dieta, dokładnie taka jak opisywałyście, a i logika podpowiada, to świetny pomysł, nawet jeżeli tej cukrzycy nie mam i mieć nie będę.
Iść do specjalisty w Krakowie, a jeżeli lokalny wypadnie wcześniej, to do lokalnego, a ona wystawi drugie skierowanie na ten Kraków.
Zorganizować sobie glukometr i paski i kontrolować już teraz, po posiłkach, po wysiłku i już z konkretami jechać do diabetologa.

A jak opisałam, co mnie tak zdenerwowało, to się sama zdenerwowała, że u niej na piętrze to by nie przeszło, taką by awanturę zrobiła! Boska jest!

a w kwestii kołderkowej: mój plan na razie zakłada albo polarkowy kombinezon ze śpiworkiem na nogi albo przykrywanie kocykiem polarkowym - nawet jeżeli mała zakryje nim buźkę, polar jest bardzo przewiewny. Kupiłam w Ikea takie niebieskie, za 6zł, są na tyle długie, że od strony nóżek wsadzę końcówkę pod materac, żeby nie mogła naciągnąć na twarz. Na jesień kocyk w poszewce, a na zimę już kołderka, ale patent z wsadzaniem końcówki pod materac zastosuję do każdego rodzaju okrycia.
Stary 2012-01-05, 11:03   #2823
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Jestem już po glikozie. Na razie wiem, że na czczo wynik w normie, po dalszą część muszę jechać po południu
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:04   #2824
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
o tak spała w marcu 2010 ubrana pod spodem w body i śpioszki , jak uważałam ,że chłodno jest to na to kocyk
jaka Cudna!!! Mam nadzieję, że moja Cócia też będzie taka urocza!
łaaał!!!! Obejrzałam jeszcze zdjęcia na poczcie, Nina jest niesamowita!

Rybka witaj!!! dawno Cię nie byo, dobrze,że wszystko w porządku!

Flowerbombka mebelki super, żałuję że nie moge miec takiego kopmleciku (za mało miejsca). Pewnie dopiero przy drugim dzieciaczku, jak zmienimy mieszkanko

o rany ale się od rana zasłuchałam:
http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY
(szczgólnie fajna jak się rozkręci!)

Mój ginekolog wczoraj W DD TVN był hehe
Stary 2012-01-05, 11:04   #2825
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej z rana,
dzięki za miłe słowa

A u nas wieje tak,że strach wyjść z domu, Aalegna Ty tam jakieś obciążniki do kieszenie zabierz na zakupy ( bo Ty blisko mnie mieszkasz ) , ale w razie co Cię w siatkę na motyle złapie u mnie w mieście tylko zadzwoń jak będziesz przelatywać
No śmiechy chichy ale naprawde się boję że jak rozłoże parasol to że pofrune razem z nim eeee ale teraz przytyłam przez ciąże 10 kg więc może mnie ta siła wiatru nie uniesie
Stary 2012-01-05, 11:06   #2826
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
To ja tak wtrącę jeszcze w formie raportu do moich "cukrówek" wczorajszych - zadzwoniłam do pani doktor, która leczy mnie od niemowlęctwa i jak sama mówi, traktuje jak córkę, po poradę.
Po pierwsze mam powtórzyć badanie, bo te nerwy na korytarzu mogły mi aż tak wybić cukier w górę!
Po drugie - dieta, dokładnie taka jak opisywałyście, a i logika podpowiada, to świetny pomysł, nawet jeżeli tej cukrzycy nie mam i mieć nie będę.
Iść do specjalisty w Krakowie, a jeżeli lokalny wypadnie wcześniej, to do lokalnego, a ona wystawi drugie skierowanie na ten Kraków.
Zorganizować sobie glukometr i paski i kontrolować już teraz, po posiłkach, po wysiłku i już z konkretami jechać do diabetologa.

A jak opisałam, co mnie tak zdenerwowało, to się sama zdenerwowała, że u niej na piętrze to by nie przeszło, taką by awanturę zrobiła! Boska jest!

Czyli dobrze mówiłam ze może byc od stresu wysoki cukier
Stary 2012-01-05, 11:11   #2827
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Ewelajna, jak to ogladalam to az mnie bolalo taki glupi upor, bo ktos im powiedzial ze kazda ingerencja w porod to samo zlo, przede wszystkim dla dziecka i w ogole ze kobieta to powinna sie wymeczyc i prawie ducha wyzionac podczas rodzenia Najgorszy ten upor ... Ja wymagan zbytnich nie mam, wiec nie oplaca mi sie pisac planu bo powiem wszystko w dwoch, trzech zdanaich jak dojade na porodowke a jak nie ja to maz ale mysle, ze jak Wy macie jakies wyobrazenia, wizje swoich porodow to jak najbardziej taki plan sie przyda- chcialam tylko powiedziec, ze personel obecny podczas porodu powinien sie do tego planu zastosowac
a czy to nie było w programie Porodówka? Bo tam tez taka para była.. ;/

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

Ja też widziałam tą parę co to taka upierdliwa była z tymi swoimi założeniami, oni mieli dulę ze sobą , to było na Porodówce, ja rozumiem wyobrażenia itd. o porodzie, ale gdybym wiedziała wszystko o porodach ciążach itd. to bym ginekologiem albo położną była , a nie jestem.Dobrze mieć jakieś założenia , ale się nie upierać głupio gdy sytuacja nas przerasta.Ja pamiętam z tego odcinka ,że położna mówi do tej babki,żeby się na bok położyła, a mąż do tej babki , masz ochotę ? chcesz się położyć na boku? no każde gówienko roztrząsali i do tego ta dula jeszcze jako mediator , oooo miała z nimi położna 3 światy

o właśnie czyli to właśnie tam też widziałam.. Mi byliśmy z mężem w szoku (oglądaliśmy razem ten odcinek) jakie rzeczy tam wyprawiali..

A właśnie kiedy nowe odcinki Porodówki? Ktoś wie? Bo ostatnio to powtórki są..
Stary 2012-01-05, 11:12   #2828
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a czy to nie było w programie Porodówka? Bo tam tez taka para była.. ;/
no mozliwe, pisalam wczesniej ze nie pamietam czy w angielskiej wersji czy niemieckiej bo obie ogladalam z tym ze juz dawno i nie pamietam wszystkiego ale wiem ze stresznie uparci byli
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:14   #2829
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Karolca, a Ty jak sobie poradzilas z przeziebieniem?
Kaszlę cały czas. Raz mocniej, raz słabiej.
Piję te maliny, aronią. Robię inhalacje z rumianku.
i w zasadzie nic więcej mi nie zostało.
Nie wiem czy jest lepiej.

Znowu nie mogłam spać
Zasnęłam koło 2 w nocy, po trzech godzinach męczenia się, wiercenia, kręcenia... Obudziłam się z mężem o 5.30. Zasnęłam o 8 i co 5 minut budziłam się wiercąc i kopiąc kołdrę. Do tego śniły mi się jakieś bzdury... Wstałam przed 11
Nie wiem co męczącego w ciągu dnia musiałabym zrobić, aby zasnąć o ludzkiej porze Bo wczoraj byłam zmęczona...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:14   #2830
Mała!
Zakorzenienie

Dobry dzień! ... no dla mnie to powiedzmy bo głowa mnie boli

Nic mi się nie chce! ...na 15 mamy dziś szkołę rodz.

Od jutra mam prowadzić kartę ruchów płodu! Bo jutro zaczynamy 30 tydzień

Aguśka dzięki za info o luteinie no i bardzo się cieszę, że synek w brzuszku zdrowy, szkoda, że ta szyjka się skraca... ale będzie dobrze! ciekawe jak jest u mnie to wygląda zapisałam się dodatkowo na wizytę we wtorek bo do 23-go chyba bym nie wytrzymała z niewiedzą...wolę się badać częściej teraz!
No i Aga za utrzymanie wagi w Święta, jak ty to zrobiłaś, że utuczyłaś tylko maluszka? hihi

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:18   #2831
Karo89
Zakorzenienie

Dzień dobry

ja nie wyspana, jakaś zamulona jestem, dalej w książkach siedzę, a nie chce mi się strasznie...

Emigra to chyba była porodówka właśnie, bo też to oglądałam. Laska była strasznie uparta i nie dała sobie wgl pomóc :/

ja się przywitałam i lecę dalej działać. Miłego dnia dziewczyny

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:18   #2832
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja tez zrobie plan porodu chocby dla własnej świadomości
dzis sie wyjątkowo wyspałam
ale mam stresa przed usg dzis
za USG

hej dziewczyny.
Ja coś dziś nie w humorze wczoraj "pokłóciłam" się z TŻ.
Wczoraj TŻ pytał się mnie czy może go firma rozliczać więc mówię że nie bo ma jeszcze dodatkową robotę więc musi sam, ale jak co to niech jeszcze zapyta swojej mamy czy ona go zawsze rozliczała czy jak. Przyniósł jeszcze kartę urlopową że musi do końca roku rozplanować już te 26dni. Więc mówię aby się matki zapytał kiedy oni chcą jechać to weźmie on przed lub po nich, bo ktoś musi być w domu, aby przypilnować dziadka z lekami itp.
Potem poszłam się kąpać i słyszę jak do dziadka przychodzi teściowa, po chwili słyszę jak mój TŻ się jej o to wszystko pyta (nie do końca słyszałam już co ona mu odpowiada) potem słyszę jak mój TŻ coś jej odpyskowuje więc pewnie albo coś mu powiedziała nie po jego myśli, albo zaś się wymądrzała.
On idzie do siebie, ja kończe się kąpać i słyszę jak teściowa do dziadka mówi "z małym dzieckiem na wczasy?? oni oszaleli" (jak bedziemy brać urlop to maluszek będzie miał 4 m-ce... więc chyba to że wyjedziemy z nim na kilka dni to nic się nie stanie jak myślicie??)
Wychodzę z łazienki i idę do pokoju i tam się go pytam jak rozmowa z matką. On mi na to że ona mu powiedziała że ma wziąść urlop wtedy kiedy oni. Bo jej przecież w domu nie będzie. Trochę się zdziwiłam bo przecież w te wakacje co były jakoś pierw my jechali na urlop a potem ona i problemu nie było. Ale domyśliłam się że chodzi o dziecko. Jeruna przecież ona mi do szczęścia 24 na h potrzebna nie jest. Więc mówię mu że wkurza mnie to bo ona zachowuje się tak jakbym to ja miała urodzić i oddać jej dziecko na wychowanie, i mówię mu że przecież to Nasze dziecko a nie jej i że sama się nim zajmę i ona i jej mądrości nie są mi potrzebne. A mój TŻ już się wkurzył (bo nie lubi jak matka mu coś smęci a potem ja że się z nią nie zgadzam) i z pyskiem na mnie , że mam się ugryźć tak jak ona i się zamknąć bo on nie ma zamiaru słuchać i tu i tu. I że obie jesteśmy głupie itp.
Więc już się do niego nie odezwałam. Poszliśmy spać, ale i tak nie potrafiłam zasnąć bo ciągle łzy mi leciały. W końcu zasnęłam i dzwoni budzik. TŻ go wyłączył a ja dalej leżę i on bezczelnie do mnie dlaczego ja nie wstaję zrobić mu śniadania do pracy, więc ja mu na to "jak potrafisz być chamski to śniadanie też potrafisz sobie zrobić". On potem pojechał a mi znowu łzy do oczu się cisną i dwie godziny rano ryczałam.
Po 9 dostaję sms "przeszło Ci?" takiego sms mu odwaliłam że do tej pory cisza, może teraz myśli nad swoim postępowaniem.

Sory dziewczyny że Wam przynudzam ale musiałam się wygadać.
Co byście zrobiły na moim miejscu??
Jak widzicie wczasy z maluchem??
I jak dać do zrozumienia że ja nie chcę aby po porodzie teściowa ciągle koło mnie była i się wymądrzała?? Ja chcę sama wychować swojego syna z pomocą męża. Sama nauczyć się co jest dla niego dobre itp. Rozumiem pomoc jak coś nie będę wiedziała, ale tylko wtedy jak ją o to poproszę, ale nie żeby ona ciągle była.

A tak z innej beczki u Nas też strasznie wieje
Stary 2012-01-05, 11:20   #2833
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej.

Dzisiejsza nasza noc z Filipkiem tez ciezka
Obudzil sie o 2 w nocy i zaczal mocno kaszlec i znow trudno mu sie oddychalo! Nie mial duzej dusznosci, ale ciezej mu sie oddychalo. Wiec najpierw okrylismy go i do okna zeby pooddychal. Mielismy jechac do szpitala na izbe przyjec, ale zadzwonilam tam najpierw i rozmawialam z pania doktor pediatra, ktora polecila zrobic inhalacje z Pulmicortu i powtorzyc nocna dawke syropu Diphergan no i tak tez zrobilam i sytuacja sie uspokoila, duzo lepiej mu sie oddychalo, wiec nie jechalismy nigdzie.
Oczywiscie nocka ciezka, bo maly ciagle kaszlal a ja budzilam sie i go ukladalam wysoko, bo zjezdzal z poduszek...
Jestem wykonczona.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:21   #2834
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
No śmiechy chichy ale naprawde się boję że jak rozłoże parasol to że pofrune razem z nim eeee ale teraz przytyłam przez ciąże 10 kg więc może mnie ta siła wiatru nie uniesie
Aalegana daj spokój z parasolem , widziałam dwie babki z parasolami, tzn. tym co z tego zostało , wyglądało to mniej więcej tak tylko że było z parasola.Czapka na na głowę i kaptur , parasola szkoda.
Stary 2012-01-05, 11:25   #2835
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
ciekawe czy ja po 2 tyg nie wychodzenia z domu zapnę sie w kurtke w razie co mam pożyczona od babci swojej zimowa ona mojego wzrostu tylko bardziej tęga ale za to "na czasie" sie ubiera
Wczoraj zauwazylam ze juz ma kurtke na styk i nie wiem co z tą zimą nie moze się zdecydować czy przyjdzie i nie wiem czy kupować kurtkę czy jakos się przemęczę.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
oj wlasnie strasznie wieje. i cos zaczynam znow czuc gardlo...tak mialam kiedys ze lapalo mnie na noc, a w dzien bylo ok
Dobrej nocki Wam zycze
Mam tak samo rano sie budze z bolacym gardlem a pozniej jest lepiej, ale dzis boli mnie troche glowa i boje sie czy faktycznie nie lapie mnie przeziebienie... czosnek dziś pojdzie w ruch

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dziś wstałam o 5.50 razem z TŻ, on do pracy a ja cappucinko i do kompa
Ja tez dzis wstałam o 5,5 ale musiałam sie ubrać i jechac do pracy
Stary 2012-01-05, 11:27   #2836
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
I jak dać do zrozumienia że ja nie chcę aby po porodzie teściowa ciągle koło mnie była i się wymądrzała?? Ja chcę sama wychować swojego syna z pomocą męża. Sama nauczyć się co jest dla niego dobre itp. Rozumiem pomoc jak coś nie będę wiedziała, ale tylko wtedy jak ją o to poproszę, ale nie żeby ona ciągle była.
Na przełomie czerwca i lipca zamierzam jechać z mamą na kilka dni nad morze. Byłam już na wakacjach z takim maluchem i nie było problemów. Młody wówczas spał jak mały aniołek na plaży (osłonięty od wiatru i słońca).
Z miesięcznym czy dwumiesięcznym bałabym się jechać, ale 4-miesięczne dziecko może śmiało jechać (w zależności jak będzie znosiło podróż).

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej.

Obudzil sie o 2 w nocy i zaczal mocno kaszlec i znow trudno mu sie oddychalo! Nie mial duzej dusznosci, ale ciezej mu sie oddychalo. Wiec najpierw okrylismy go i do okna zeby pooddychal. Mielismy jechac do szpitala na izbe przyjec, ale zadzwonilam tam najpierw i rozmawialam z pania doktor pediatra, ktora polecila zrobic inhalacje z Pulmicortu i powtorzyc nocna dawke syropu Diphergan no i tak tez zrobilam i sytuacja sie uspokoila, duzo lepiej mu sie oddychalo, wiec nie jechalismy nigdzie.
Oczywiscie nocka ciezka, bo maly ciagle kaszlal a ja budzilam sie i go ukladalam wysoko, bo zjezdzal z poduszek...
Jestem wykonczona.
Oj biedna Ty... Może dziś Filipkowi będzie już lepiej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 11:27   #2837
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja nie wyspana, jakaś zamulona jestem, dalej w książkach siedzę, a nie chce mi się strasznie...

Emigra to chyba była porodówka właśnie, bo też to oglądałam. Laska była strasznie uparta i nie dała sobie wgl pomóc :/

ja się przywitałam i lecę dalej działać. Miłego dnia dziewczyny
Widzę,że nie tylko ja mam sesje O 18 mam dwa egzaminy i mam nadzieję,że będzie do przodu a tymczasem udało mi się wylicytować na all takie coś do wózka na spacerki
http://allegro.pl/sliczny-spiworek-d...019264496.html
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:29   #2838
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
za USG

hej dziewczyny.
Wczoraj TŻ pytał się mnie czy może go firma rozliczać więc mówię że nie bo ma jeszcze dodatkową robotę więc musi sam, ale jak co to niech jeszcze zapyta swojej mamy czy ona go zawsze rozliczała czy jak. Przyniósł jeszcze kartę urlopową że musi do końca roku rozplanować już te 26dni. Więc mówię aby się matki zapytał kiedy oni chcą jechać to weźmie on przed lub po nich, bo ktoś musi być w domu, aby przypilnować dziadka z lekami itp.
Potem poszłam się kąpać i słyszę jak do dziadka przychodzi teściowa, po chwili słyszę jak mój TŻ się jej o to wszystko pyta (nie do końca słyszałam już co ona mu odpowiada) potem słyszę jak mój TŻ coś jej odpyskowuje więc pewnie albo coś mu powiedziała nie po jego myśli, albo zaś się wymądrzała.
On idzie do siebie, ja kończe się kąpać i słyszę jak teściowa do dziadka mówi "z małym dzieckiem na wczasy?? oni oszaleli" (jak bedziemy brać urlop to maluszek będzie miał 4 m-ce... więc chyba to że wyjedziemy z nim na kilka dni to nic się nie stanie jak myślicie??)
Wychodzę z łazienki i idę do pokoju i tam się go pytam jak rozmowa z matką. On mi na to że ona mu powiedziała że ma wziąść urlop wtedy kiedy oni. Bo jej przecież w domu nie będzie. Trochę się zdziwiłam bo przecież w te wakacje co były jakoś pierw my jechali na urlop a potem ona i problemu nie było. Ale domyśliłam się że chodzi o dziecko. Jeruna przecież ona mi do szczęścia 24 na h potrzebna nie jest. Więc mówię mu że wkurza mnie to bo ona zachowuje się tak jakbym to ja miała urodzić i oddać jej dziecko na wychowanie, i mówię mu że przecież to Nasze dziecko a nie jej i że sama się nim zajmę i ona i jej mądrości nie są mi potrzebne. A mój TŻ już się wkurzył (bo nie lubi jak matka mu coś smęci a potem ja że się z nią nie zgadzam) i z pyskiem na mnie , że mam się ugryźć tak jak ona i się zamknąć bo on nie ma zamiaru słuchać i tu i tu. I że obie jesteśmy głupie itp.
Więc już się do niego nie odezwałam. Poszliśmy spać, ale i tak nie potrafiłam zasnąć bo ciągle łzy mi leciały. W końcu zasnęłam i dzwoni budzik. TŻ go wyłączył a ja dalej leżę i on bezczelnie do mnie dlaczego ja nie wstaję zrobić mu śniadania do pracy, więc ja mu na to "jak potrafisz być chamski to śniadanie też potrafisz sobie zrobić". On potem pojechał a mi znowu łzy do oczu się cisną i dwie godziny rano ryczałam.
Po 9 dostaję sms "przeszło Ci?" takiego sms mu odwaliłam że do tej pory cisza, może teraz myśli nad swoim postępowaniem.

A tak z innej beczki u Nas też strasznie wieje

no my jak będzie wszystko ok to chcemy w sierpniu albo w lipcu jechac do teściowej do Holandii z przerwami oczywiście

co do wiatru to wiem jak wieje u Ciebie bo u mnie tak samo pewnie

a musze do gina jechac i odebrac wyniki glukozy oby były ok i sie właśnie zastanawiam czy warto brac parasol hmmm

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:31   #2839
lena_mi
Zakorzenienie

Nikki współczuję.. Może porozmawiacie kiedyś (Ty i Mąż wspólnie) z teściową, żeby nie wtrącała się tak intensywnie w Wasze życie i wychowanie Maluszka. Ja rozumiem, że można coś doradzic, ale nie od razu krytykowac. NIe wiem jak daleko chcecie jechac i na ile, ale ja myślę że my też gdzieś w wakacje wyskoczymy, żeby mała pooddychała świezym powietrzem a nie tylko w mieście. Także myślę, że to dobry pomyśl. Oczywiście zalezy tez jak się będzie chowała, czuła, itd, ale ogólnie myślę, że to nic złego! nie martw się, pogadaj z TŻ żeby nie złościł się na Ciebie, nie traktował tak (nie wyobrażam sobie takich złośliwości u mnie..), ważne żebyście się w tej kwestii zgadzali i razem tworzyli ewentualnie "front". Pisze w cudzusłowiu bo nie chodzi tu o wojnę, czy kłótnie, wszystko można załatwic rozmową

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej.

Jestem wykonczona.

Biedny Maluszek, kurcze co to się dzieje... Ja też jako dziecko non stop chorowałam na krtań, oskrzela, ale chyba aż takich duszności nie miałam chyba.. Aguśka a może to jakaś alergia do tego dochodzi???
Stary 2012-01-05, 11:32   #2840
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Wczoraj zauwazylam ze juz ma kurtke na styk i nie wiem co z tą zimą nie moze się zdecydować czy przyjdzie i nie wiem czy kupować kurtkę czy jakos się przemęczę.

Mam tak samo rano sie budze z bolacym gardlem a pozniej jest lepiej, ale dzis boli mnie troche glowa i boje sie czy faktycznie nie lapie mnie przeziebienie... czosnek dziś pojdzie w ruch

Ja tez dzis wstałam o 5,5 ale musiałam sie ubrać i jechac do pracy
Ja mam płaszcz na styk , tak sobie załatwiłam ,że mam polar czarny , ciepły i jak się będę zapinać to polar będę nosić i na to wielki szal, no cóż , na pokaz mody to się nie nada, ale co zrobić ?
Aguśka , a co lekarze mogą z tym zrobić? bo przecież się wykończycie

Nikki
ułoży się, zwary w ciązy to jakby norma , wszyscy są bardziej nerwowi ,
Stary 2012-01-05, 11:33   #2841
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny.

:
pamiętam jak byłam na wczasach w Bułgarii to tam była rodzina z 3 dzieci, w tym jedno takie malutkie, może 5 miesięcy miało a może nie, jak zapytaliśmy czy się nie boją z takim maleństwem to stwierdzili, że teraz to nawet lepiej bo: "stołówka jedzie razem z nimi (mama karmiła piersią), dziecko jeszcze dość dużo śpi, a bakterie nie przenoszą się z pokarmem"

więc da się!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:42   #2842
MoniqW
Raczkowanie

Nikkii Strasznie mi przykro , że masz taka sytuację.Najprościej było by się wyprowadzić. Wiem, że łatwo się mówi i często nie mam takiej opcji z różnych wzgledów.
Jeżeli jest taka możliwość to porozmawiajcie sobie o tym wczesniej, żeby pozniej nie było wątpliwości i zbędnych pretensji. Mysle ze tak zupełnie to się nie da uniknąć „dobrych rad” jak się mieszka pod jednym dachem .
Ja wiem ze na co dzien nie dała bym rady ani z tesciowa ani z moja mama, 2-3 dni max daje rade się nie odzywac po tym czasie już mi się cisnienie podnosi …
Stary 2012-01-05, 11:42   #2843
alamig
Zakorzenienie

Dziewczynki, mam pytanie. Czy miewacie czasem taki ból nisko w podbrzuszu jak na okres? Ja dziś tak mam od rana i troszkę się martwię
Stary 2012-01-05, 11:45   #2844
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam pytanie. Czy miewacie czasem taki ból nisko w podbrzuszu jak na okres? Ja dziś tak mam od rana i troszkę się martwię
Ja nie mam ale mam wrażenie opuchnięcia tam na dole
Stary 2012-01-05, 11:46   #2845
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

jak ja nie cierpie buraków w państwowej służbie zdrowia bylam na usg zeby głównie sprawdził mi facet szyjke czy wszystko ok a szyjki nie chcial zbadać bo nie ma na skierowaniu ale zbadał. Wszystko jest ok, wazy 1300gr maly ulozony glowkowo, lozysko na scianie przedniej 1 stopnia. Synek trzymal sie za jajka
wrzucam zdjęcie stopki i buźki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (47,9 KB, 58 załadowań)
Stary 2012-01-05, 11:48   #2846
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja miewam, ale jak ma być twardsza potrzeba

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
jak ja nie cierpie buraków w państwowej służbie zdrowia bylam na usg zeby głównie sprawdził mi facet szyjke czy wszystko ok a szyjki nie chcial zbadać bo nie ma na skierowaniu ale zbadał. Wszystko jest ok, wazy 1300gr maly ulozony glowkowo, lozysko na scianie przedniej 1 stopnia. Synek trzymal sie za jajka
wrzucam zdjęcie stopki i buźki
jaki ładny profil
a stópka całkiem spora

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 11:48   #2847
lena_mi
Zakorzenienie

Wrzuciłam zdjęcia mojej Córci z 3D
Stary 2012-01-05, 11:49   #2848
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ktoras pisala wczesniej ze to moze byc rozejscie posjenia lonowego a dzis lekarz mi powiedzial ze dzidzia wieksza to wywiera ucisk
Stary 2012-01-05, 11:50   #2849
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

mnie czasem też boli nisko, ale to chyba normalne. No chyba że ból jest silny to wtedy lepiej wybrac się na sprawdzenie. Mam nadzieję, że Ci przejdzie

Cytrynka super fotki nózia spora! i słodki profil

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-05 o 11:51
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:52   #2850
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
widzę,że mało snu Ci nie służy hihihi

moj nie był nitkowy, nie wyglądał jak np. śluz płodny, to taki glut był , koloru może jak żelatyna i u mnie był trochę krwią pobrudzony, sądzę ,że tak jest często ,że coś tej krwi tam jest, szyjka jest mocno ukrwiona i pewnie w każdym czopie jakieś drobinki są

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Szczesliwego Nowego Roku Wam zycze, bezbolesnych porodow, duzo milosci i wsparcia u TZtow

Wczoraj wrocilam do uk, wiec teraz bede z Wami na biezaco, bo bedac w pl- nie dalo sie, poza tym widze ze nie proznowalyscie
Ja juz koncze 30 tc, nie moge uwierzyc ze jeszcze tylko 2.5msc Musimy sie ogarniac z zakupami, bo mamy troche ciuszkow i lozeczko tylko. Maz pod moja nieobecnosc nakupil dzidzi ubranek na wyprzedazy, cieszy sie jak dziecko, wreszcie widze ze sie przejal rola W Pl zrobilam sobie dodatkowe badania i mialam 2 usg, jedno dokladne, jedno na chybcika, wszystko w jak najlepszym porzadku. Zatrzymala mi sie waga, nadal 10-11 kg na plusie, w sumie apetyt mam mniejszy. Brzuszek troszke rosnie, ale gigant to nie jest, wyglada na 4-5 msc a nie na 7. Ale nie narzekam, moge sie swobodnie poruszac i prawie wszystko zrobic. Dzidzia aktywna, korzysta jeszcze z przestrzeni Jutro moze pstrykne jakies fotki, to wrzuce na maila.
Tesknilam za wami i zastanawialam sie czy juz aby sie ktoras nie rwie do rodzenia... ale widze ze wszystkie cierpliwie czekaja
To do rana mamuski

P.S. Mam nowy laptop, bez polskiego windowsa, nie bede uzywac polskich znakow. Z gory przepraszam
No nareszcie sie odezwalas
Ciesze sie, ze u Was wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
koniakonia a Ninka słodziutka i pasuje do Aguśki Filipka
ja juz to wiedzialam od poczatku
no i swatowe tez sie troszku lubia wiec moze moze kiedys
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej brzuchacze!
Ja juz w pracy, ale ledwo trzymam oczy otwarte. Spalam prawie 8h a sie wogole nie wyspalam, az sie boje myslec co sie bedzie za pare miesiecy dzialo. Serio mnie to przeraza bo w kwestii snu jestem bardzo rozpieszczona, 9h bez przerw to takie moje minimum

Aguskaa, az ciarki mnie przeszly jak opisalas dusznosci Filipa. Jeszcze do mnie nie dociera chyba ze dziecko to nie tylko slodkie ciuszki i gaworzenie ale i mnostwo stresow i zmartwien

Wogole, jaka ze mnie sierota. Kupilam sobie kostium ciazowy na basen i po pierwszej wizycie zostawilam go pod prysznicem! Nie pierwszy raz z reszta mi sie to zdarzylo, wtedy sie nie odnalazl Wiec musze podjechac na basen, choc wole sobie zbyt nadziei nie robic. Ale ze mnie ofiara
Ja tez uwielbiam spac i to zawsze jest moj najgorszy problem i w pracy na nocach i w domku z malym jak musze nagle zerwac sie z lozka albo zrywac sie co chwila, dla mnie to jest wyczerpujace najbardziej.
Ale skads te sily sa i daje sie rade
A rzeczywiscie dziecko to duzo radosci, pieknych chwil ale tez bardzo duzo tych ciezkich, stresujacych no i duza odpowiedzialnosc.
Dopiero sie czlowiek przekonuje jak juz sie urodzi swojego bobaska. Tak sie czeka czeka na to, jest to cudne jak sie pierwszy raz widzi swoje malenstwo i ten zapach maluszka, pierwsze dzwieki, pierwsze mama, ale ile trzeba sie natrudzic, ja smialo moge powiedziec, ze macierzynstwo jest trudne. Jeszcze moze sytuacja wyglada inaczej jak sie nie pracuje, ja szybko wrocilam do pracy bo musialam i byly momenty ze plakalam z umeczenia.
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
krecik latal na parasolce
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Aguśka dzięki za info o luteinie no i bardzo się cieszę, że synek w brzuszku zdrowy, szkoda, że ta szyjka się skraca... ale będzie dobrze! ciekawe jak jest u mnie to wygląda zapisałam się dodatkowo na wizytę we wtorek bo do 23-go chyba bym nie wytrzymała z niewiedzą...wolę się badać częściej teraz!
No i Aga za utrzymanie wagi w Święta, jak ty to zrobiłaś, że utuczyłaś tylko maluszka? hihi
Nie wiem jak to zrobilam Ale sama bylam w szoku
Mam 12 kg na plusie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości