|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Gratuluje mamusiom
dolores no tak mi wyszlo na usg juz po raz 3 ze do zaplodnienia doszlo 9 maja a ja myslalam i liczylam ze okolo 20-25 czyli biore sobie poprawke ze moge urodzic nawet 2 tyg po terminie choc wolalabym nie. Od niedzieli mam twardy brzuch,ale przez caly czas,zadnych skorczy czy krwawien,najgorzej jak chodze. Bylam u poloznej,zbadala pomierzyla i stwierdzila,ze to przez zaparcia.... a mi sie juz plakac chce bo w nocy az mnie bolalo od pepka takie miejsce troche w gore jeszcze mlody mnie tam kopal i myslalam ze zjade. Myslicie,ze No-Spa pomoze? |
|
|
|
#2883 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koleżanka tez mi opowiadała i była zachwycona jak położna dobrze zrobi masażyk to szybciej idzie poród i cię nie rozrywa i lepiej się szyjka rozwiera ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
tak tak znieczulają jak mają czas
|
||
|
|
|
#2884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2885 | |||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za auto Ja mojego tż chyba uduszę poduchą gdy śpi . Na prawdę dawno mnie tak nie zdenerwował , zaraz się popłaczę |
|||||||||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzątałaś ostatnio albo się nadwyrężałaś? - ja tak miałam 1 raz i jak w szpitalu powiedziałam to od razu, że to skurcz niby Haniula no to... po maluchu! Ale rycynki nie?? ![]() ja się dygam i chyba jutro rycynki nie tknę... Dzięki za kciuki laseczki
|
|
#2887 |
|
BAN stały
|
Pearl wszystkiego naj na nowej drodze życia. Oby każdy dzień spędzony razem był lepszy od poprzedniego
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga uwaga, świeży smsik.........!!!!!!!
ewula 83: "Filip już z mamusią. Urodził się o 6.37. Waga 3557, 57 długi." Gratulujemy szczęśliwej mamie!!!!!!!!!
To po kielichu! ![]()
|
#2889 |
|
BAN stały
|
Nacinania przy porodzie się nie czuje
. A tż do dziś wspomina i nie dowierza jak ja mogłam tego nie czuć jak położna włożyła mi nożyce, przecięła skórę, polała się krew a ja nic (gorzej jakby nie trafiła w skurcz )
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-05 o 11:58 |
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
NAWOJKA, KASIK, Ewula83 GRATULACJE!!!!! to już chyba koniec naszych grudniówek
zatem szykujemy się dziewczyny![]() ja JUŻ po wizycie, na szczęście mały zrobił mega pokazówkę, szalał więc zapis ok tylko ciśnienie wysokie ale mam kontrolować i póki co w domku MMonika dziękuję za opis porodu, dla mnie to wszytko jeszcze jakaś abstrakcja! ale jak czytam przeżycia innych, to jakoś myślę że dam radę. Jesteście dzielne dziewczyny! Postanowiłam nie przejmować się wagą, w końcu to jeszcze dwa tyg ciąży a ja tu będę się zadręczać, idę robić 3bita i Izaurę na weekend buziaki! PEARL najlepszego!!!! Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2012-01-05 o 11:57 |
|
|
|
#2891 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Matko ile rozpakowanych dziewczyn w ciągu 2 dni . Ciekawe które dzisiaj . Ja nie chce Inutil? Aga_tka?
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
hej
GRATULUJE DZISIEJSZYM MAMUSIOM ![]() my po wizycie... no i nasz junior leniuszek nigdzie sie nadal nie wybiera ;/ we wtorek mam podjechac na ktg.... no i musze zrobic badania czy wszytsko ok bo baardzo puchna mi nogi nawet od rana. gin stwierdzila ze nie wyglada jej to na zatrucie ale woli sprawdzic...wiec mam liste badań do zrobienia... |
|
|
|
#2894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Albo Master Peter A Twój TŻ to musi być bardzo dobry i wrażliwy człowiek w takim razie ![]() Sesja fotograf - gdzieś wyżej link wstawiłam na jego nową stronkę, gdzie kilka prac można zobaczyć. A Ciebie widzę na sesji jak najsensowniej: || || || || \/
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad lezalam cale swieta nawet malutkiej torby z zakupami nie dzwigalam bo maz byl do wczoraj caly czas w domu i mnie wyreczal,wezme te nospe zobacze bo na takie skurcze jeszcze i mnie za wczesnie(prawie 35tydzien) |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,nie nadrobiłam bo tzcik przyjechał
ale widziałam już info od kazik - gratulacje!!! Dzielna mama i corcia Dostałam właśnie smsa od Ewuli83,że Filipek jest już na świecie o,widzę że już wiecie gratulacje!!!!
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-05 o 12:14 |
|
|
|
#2898 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A to nie boli jak się tam.... całą rękę wkłada? ![]() Cytat:
![]() 2. Co im z tymi cesarkami? Może mamy takie wielkie brzuchy czy co? ![]() 3. Żebyś wiedziała, że szuje :/ 4. A co nawywijał? ![]() Cytat:
Najlepszego i pogratulować mamusi i Filipkowi ![]()
|
|
#2899 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kasikzaki,Nawojka,Ewula83 wielkie gratulacje pearl wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Pokłóciłam się z mężem przez tel i jestem zla.Wrrr jak ten człowiek umie wkurzyć.Dzis po południu biorę ostatni raz fenoterol i inne wyciszacze skurczy Monia fajny opis porodu,taki szczegółowy,ale biedna się wymęczyłas
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-05 o 12:20 |
||||
|
|
|
#2900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() klaski :
|
|
#2901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To trzymamy kciuki??? Czy jeszcze chcesz chwilkę poczekać?
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie .Na początku pragnę wszystkim pogratulować i życzyć samych szczęśliwych chwil w nowym roku
. Jestem mama wrześniowa szybko rosnącej Lenki i mam do sprzedania 2 uniwersalne niebieskie kombinezony , śliczny biały kombinezonik z korzuszkiem i śliczna różową kurteczke . Jeśli któraś z Was jest zainteresowana proszę o wiadomość na private. Prześle wtedy zdjęcia Jeszcze raz pozdrawiam Maminki
Edytowane przez pestka78 Czas edycji: 2012-01-05 o 12:36 |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-maomy styczniowo-lutowe 2012
Hejka
nadrobilam kolejna stronę ale nie lubię tak pisać bez cytowania,bo nie pamiętam co komu napisać :/ Zuzia- w szpitalu jestem i jeszcze posiedze,bo mała dalej się za mało wierci,praktycznie wcale Trzymam kciuki za corcie Nikotynki biedna malutka,niech szybko zdrowieje![]() Monia-byłaś niesamowicie dzielna ![]() Pearl - wszystkiego naj na nowej drodze życia
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2906 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł...
wczoraj wieczorem zaliczyłam niezłe miałam nadzieję, że coś się rozkręci a tu nic. Ale tak się namęczyłam, że zasnęłam z płaczem prawie. No i wróciłam po ktg, oddałam też krew i siuśki do badania. No i ktg wyszło "pięknie", mały się wiercił, ale współpracował. A na zapisie skurczowym.... jedna długa prosta krecha normalnie się pochlastać. Czubasku wzięłaś wszystkie skurczybyki i dla nas teraz nie ma, oddaj trochę ![]() Ale pani położna widząc smutek w oczach powiedziała, że nie ma co się stresować, bo czasem skurcze są często i duże i to nic nie daje, a czasem po prostu się zacznie i już idzie z górki... No i mówiłam o stawianiu się brzucha. Powiedziała, że owszem to są skurcze, ale nie mają nic wspólnego z porodem, to przez hormony i mięśnie które się przygotowują do porodu. Tym się nie przejmować. Tym bardziej jeśli nie są bolesne.. Więc jeśli do poniedziałku nic się nie wydarzy to nam wizytę i ktg, a to tp... MMONIKA9 jaki opis, przerażający trochę, ale jednak nagroda jest adekwatna Cytat:
nawet sobie zdjęcie zrobiłam, mogę pokazać moje stopy, które były zawsze tak wąskie że byty spadały... teraz są jak stopy hobbita i nie ma znaczenia czy leżę czy chodzę ![]() Cytat:
GRATULUJEMY! nie musisz podawać imienia, jak nie masz to piszą syn/córka państwa ... My też jeszcze na 100% nie jesteśmy przekonani czy Olek będzie ![]() dobrze, że w domu. Pilnuj się teraz i wypoczywaj Cytat:
![]() GRATULUJEMY! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ewula ![]() Pearl mężatko, wszystkiego najlepszego |
||||||
|
|
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
Nie no , co tu się u nas dzieje!! Jedno wielkie Baby Boom.
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhh, co tam, pochwalę się moim wczorajszym dziełem
na prezent dla koleżanki zrobiłam
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2910 |
|
Rozeznanie
|
aaaa.... i jeszcze jedno....Mam do oddania około 20 buteleczek bebiko1. Moja mała niestety ma skaze i chętnie oddam komus....A naprawdę było to duze udogodnienie w czasie spacerów i wyjazdów.Więc zapraszam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

jest sliczny. Pozdrawiam i dziekuje za kciuki"

Efekt murowany, kłódka nie będzie potrzebna potem 
) i mówię: "Ja sobie bym tez pomasowała, ale nie dostanę" i ona się śmiać zaczęła. No to mówię dalej: "Ale mojego kochanego poproszę to może jakimś cudem się zgodzi" i wtedy już wybuchła. Mało się nie popłakała. Głupio mi się zrobiło 

Gabrysia - 09.02.2012
I teraz się zastanawiam czemu o cesarkę akurat spytała 

. Ja nie chce

za igiełki... mój też się boi i wychodzi osłabiony po pobraniu... albo ma zjazd...
klaski :
biedna malutka,niech szybko zdrowieje
miałam nadzieję, że coś się rozkręci a tu nic. Ale tak się namęczyłam, że zasnęłam z płaczem prawie.