|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
ślicznotka
konia, Twoja córeczka też jest śliczna. Ma piękne oczy
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uznaliśmy ,że na dłużej jechać lepiej, bo jak się już zabrać z tym całym majdanem to niech to będzie wykorzystane na maksa. A w tym roku był nami 3 miesięczniakiem jeszcze i było też bardzo ok, mniej jest latania z takim dzieckiem niż z 1, 5 rocznym , bo na plaży to już nie usiedzi spokojnie tylko ucieka do wody , nasza Nina jak mały żółwik , obojętnie gdzie ją postawić zawsze wiedziała gdzie do wody droga
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-05 o 12:03 |
|
|
|
|
#2853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej że w sumie nie mamy jeszcze zbytnich planów czy pojedziemy czy zostaniemy w domu bo to zależy oczywiście od kilku aspektów ale samo to buczenie teściowej już mnie wkurza. Ona już z góry zakłada że ja się źle będę opiekowała synem i że ona zrobi to najlepiej. Tak właśnie to odczuwam. Cytat:
![]() Co do wyników to będzie OK ![]() Cytat:
W sumie to na razie jest takie gadanie z jej strony, ale chcę już dać jej lekko do zrozumienia ,że to my mamy większe zdanie co do wychowania dziecka. Mam nadzieję że jak się urodzi to tak nie będzie , ale jakby miało być wtrącanie z jej strony to będę musiała interweniować wraz z mężem. Bo inaczej nie wytrzymam. I faktycznie lepiej chyba mieszkać na swoim ze swoją rodziną. Tyle że TŻ nie myśli o przeprowadzce bo cały dół mamy dla siebie i twierdzi że mamy dobrze bo czynszu nie musimy płacić ani się budować itp. |
|||
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękować dziękować, dzieciaczki mają fajne ślipka, niebawem zobaczycie swoje oczęta malusie i się zakochacie
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Lena słodka twoja córcia jest
|
|
|
|
#2856 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jestem jeszcze to w stanie przeżyć mnie najbardziej przeraża to że nie przyjmą mnie do szpitala jak sie zgłoszę... będę dzisiaj u lekarza to sie zapytam i ciekawe co ona mi powie. ![]() Mravka jakie śliczne zdjecie Cytat:
Cytat:
udało mi się kupić kurtkę za całe 50 zł taką jak te płaszczyki z allegro tylko krótszą i wydaje mi sie że wystarczy do końca do tego jest bardzo ciepła wiec zakup rewelacyjny![]() Nikki my o ile nam maluch pozwoli to zamierzamy już wcześniej nawet jeździć na krótkie wypady, po drodze jeszcze mamy 3 imprezy rodzinne a nasz synek będzie miał wtedy koło 2 mscy więc mam nadzieję że urodzi nam się towarzyskie dzieciątko. ![]() z teściową bym porozmawiała ale nie na siłę, a później może jak zobaczy jak sie opiekujecie własnym dzieckiem to nie będzie tak natarczywie się wtrącać. |
|||
|
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety... "złote" rady będziesz dostawać ciągle... bo ona przecież "ma doświadczenie już" i "co ty możesz wiedzieć". Pomoc pomocą, ale wtrącanie się nie jest fajne. Cytat:
![]() Coraz częściej wyobrażam sobie te chwile, jak malutka będzie już z nami i będzie uczyła się patrzeć.
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to też czuję tam ból jak za mocno ucisnę,mialam to jak Maluszek miała 3-4 miesiące w brzuchu , więc jeszcze z uciskiem dziecka nie miało to nic wspólnego, ja miewam też te bóle okresowe ( ale nie za często), najczęsciej przed wizytą na tronie, mi się wydaje ,że jak są skurcze jelit i pewnie coś to też na macicę wpływa, stąd pewnie te biegunki przed porodem
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-05 o 12:10 |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na TLC oglądałam program o niezwykłych ciążach i operacjach w okresie prenatalnym.
Był przypadek kobiety, u której zarodek zagnieździł się po zewnętrznej stronie macicy i rozwijał się! Dziecko przeżyło. I są tylko dwa takie przypadki na świecie. Kobieta zaczęła odczuwać bardzo mocno bóle w podbrzuszu, ale wg USG wszystko było prawidłowo. Dziecko rosło, rozwijało się, pierwszy rezonans nie wykazał żadnych zmian aż na powtórce badania w okolicy 30 tygodnia lekarz zasugerował, że płód nie rozwija się w macicy. I faktycznie, był zaplątany w jelitach. Od razu zrobili CC, dziecko było zdrowe. Niesamowite!
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
CYtrynka dobrze,że wszystko ok, a buraki niestety czasem się zdarzają i w służbie zdrowia
![]() Będąc dzisiaj na glukozie spotkałam koleżankę, która całkiem niedawno rodziła i to co się dowiedziałam nie nastraja mnie optymistycznie do szpitala w którym mam zamiar rodzić (bo tam będzie mój prowadzący lekarz). Otóż w szpitalu rutynowo nacinają krocze i mało przejmują się planami porodu,a pozycja do rodzenia jest tylko jedna (ta która jest najbardziej popularna w filmach),a ja chciałam próbowac rodzić w pozycjach bardziej pionowych... i nie po to ćwiczę mięśnie Kegla i robię sobie masaż,żeby mi ktoś rutynowo krocze nacinał...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Nina wczoraj też głupiej mamie pokazała co chce jeść, wyciąga taką małą patelką z szafy, ja mówię ,że niewolno , potem wyciągnęła olej ,patrzę , no i mnie olśniło,że chcę jajeczko smażone , jak Jej pokazałam jajo to ale była radość
|
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko głodzisz ![]() Ale fajnie, że pokazuje co chce zjeść Właśnie... zjadłabym jajecznicę... ale mąż zabrał auto a w taką pogodę nie chce mi się robić zakupów...
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza to z tym balonikiem w krtani. Cudotwórcy! A pan doktor taki skromny Z resztą podziwiam takich lekarzy z powołania
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko rozumie ( oczywiście jak chce) , przynosi szufelkę , miotłę, wynosi pieluszki do kosza , butlę po mleku odnosi do zlewu , będę miała pomoc przy Mniejszej , ładuje pranie do pralki , odkurzać uwielbia i piszczy przy tym na cały głos itd. hihihi zaraz mi napiszesz,że nie dość ,że głodzę to jeszcze do pracy zmuszam ![]() ![]() 14 ma urodzinki drugie , jak ten czas zleciał ? nie wiem |
|
|
|
|
#2866 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdjęcia śliczne ![]() Ja dziś mam wizytę o 16.00 już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę mojego szkraba mam nadzieję że dowiem się że ta jego duża aktywność to tylko jego temperament a nie jakaś nieprawidłowość ![]() Nikii - od razu "słychać" że Ty ze śląska jesteś "jeronie" W którym szpitalu planujesz rodzić?
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Zanim Was nadrobię, zdam krótką relację z moich dzisiejszych badań. Właśnie wróciłam ze szpitala gdzie miałam robione obciążenie glukozą 75 g, ALAT, ASPAT i KTG. Trochę się denerwowałam przed glukozą, gdyż rano na czczo było mi trochę niedobrze. Zostałam pokłuta, dostałam słodki kubek, wcisnęłam cytrynkę i tak mi zasmakowało, że po godzinie i drugim pobraniu krwi, chciałam prosić o drugi kubek ale cóż, odmówili I znowu godzinkę czekania i ostatnie trzecie kłucie Taki miałam niedosyt, że jak wyszłam na zewnątrz to wszamałam połówkę czekolady Wyniki będą w następnym tygodniu ale cukrzyca to będzie chyba na bank po takich ciągotach do słodkiego
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak taki szkrabek pomaga, to takie urocze jest Znam dużo dzieci, które same z siebie lubią pomagać. Dwa lata mówisz... czas w ogóle zapie... rdziela jak szalony
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Karo
![]()
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Konia że o tym programie wczoraj napisalaś ![]() Medycyna potrafi już zdziałać cuda! ale też najbardziej mnie wzruszyła ten ostatni przypadek dziewczynki z ciąży pozamacicznej
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie, przecież wiem, że to żart Nina lubi pomagać, przed chwilą właśnie rozbroiła drożdżówkę na części, a teraz robi wydzieranki z gazety, pomaga mamie robić bałagan ![]() Cytrynka ładna stopa tego przystojniaka ![]() Lena Kaje to też piękne kobiety będą Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-05 o 12:39 |
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a własnie miałam już pytac kiedyś ile ma lat?---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- hihi ubiegłaś mnie z odpowiedzią już wiem ![]() kazo_z trzymam kciukiza wizytę! ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
ja w przyszłym tygodniu zrobię ciekawe jak zareaguję;0
|
||
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brał mokrą ścierkę, wycierał wszystko co się dało, potem wysysał z niej wodę. Albo prosił o płatki kukurydziane. Szedł do drugiego pokoju, zamykał się, wysypywał wszystko na podłogę, rozdeptał, wziął miotłę i zamiatał
|
|
#2875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Maz zabral malego i pojechali do przychodni.
Niech lekarz przebada malego, maz ma sie zapytac co mamy robic jesli powtorzy sie w nocy sytuacja, byc moze szpital i oddzial laryngologii bedzie konieczny, ale oby nie. Cytat:
No nic, mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej. On ma duzy kaszel, ten kaszel po prostu rozkreca to wszystko. Nie bylo tak tragicznie dzis w nocy, bo gdyby bylo to bym na pogotowie dzwonila, ale troche sie meczyl a my z nim. Cytat:
Ja za to mialam dusznosci oskrzelowe jak bylam malutka, wiec zawsze cos. Ale zobaczymy co powie lekarz mezowi. Bo tak doraznie w razie duzej dusznosci to steryd w pupcie, albo tak jak dzis w nocy przy mniejszej dusznosci pomogla inhalacja z leku ktory tez dziala p/zapalnie i pomogl malemu. Cytat:
A zdjecia sliczne
|
|
#2876 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to macie swoje zycie i ze jak bedziecie potrzebowac pomocy to sie o nia upomnicie a nie zeby sie sama z nia ''pchala''... niestety ale mam doswiadczenie, z tym ze przed zajsciej w ciaze jeszcze, tesciowa mi chciala w mieszkaniu ustawiac, dyrygowac co mam robic na obiad i jak spedzac czas - zaznaczam ze nie mieszkamy i nigdy nie mieszkalismy z nia pod jednym dachem maz powiedzial co mial powiedziec i teraz mam luzik Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ech ... ja tez mam takie wrazenie ... no i jak golilam sie z pomoca lusterka to baaardzo sie tam zmienilam i sie sobie nie podobam mam nadzieje ze wroci wszystko do normy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko moja to jakaś wstydziocha (chyba ma po mnie bo jak byłam mała też byłam potwornie wstydliwa). Lekarz miętosił, miętosił aby się bardziej pokazała, a ona jak na złośc jeszcze bardziej zasłaniała buźkę rączkami Ciekawa czy Twoja Kaja będzie podobna do Niny, czy zupełnie inna Ale Nina jest prześliczna.. I jaka Kokchana - z tego co piszesz będziesz miała super pomoc! Córcia - marzenie! ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Aguśka dobrze że mąż pojechał do lekarza, będziecie wiedziec do robic. Ale trzymam kciuki żeby już wszystko w porządku było, bo to strasznie stresujące musi byc.. I Filipek się strasznie męczy pewnie. |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym razem wtlula buzke w lozysko i nie chciala sie pokazac
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
wiekszosc facetow tak robi moj jak rozmawia przez telefon to lubi sie potrzymac za jajka, albo jak tv oglada A w ogole to moj maz chce mi jeszcze dwoch chlopakow zrobic najlepiej blizniakow i zeby byli malymi diablami Wy myslicie juz o nastepnych dzieciaczkach? Bo ja szczerze mowiac to boje sie nastepnej ciazy... Fakt, ze teraz wszystko jest ksiazkowo itp ale psychicznie jakos nie jest mi latwo pogodzic sie ze zmianami w ciele ... moze jak urodze i dojde do formy sprzed ciazy chociaz to inaczej bede myslec ...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

, bo na plaży to już nie usiedzi spokojnie tylko ucieka do wody , nasza Nina jak mały żółwik , obojętnie gdzie ją postawić zawsze wiedziała gdzie do wody droga
będzie OK 

to też czuję tam ból jak za mocno ucisnę,mialam to jak Maluszek miała 3-4 miesiące w brzuchu , więc jeszcze z uciskiem dziecka nie miało to nic wspólnego, ja miewam też te bóle okresowe ( ale nie za często), najczęsciej przed wizytą na tronie, mi się wydaje ,że jak są skurcze jelit i pewnie coś to też na macicę wpływa, stąd pewnie te biegunki przed porodem 

zwłaszcza to z tym balonikiem w krtani. Cudotwórcy! A pan doktor taki skromny