Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 22:04   #2761
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Aguska dobrze,ze wszystko ok z maluszkiem.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Byłam dziś popatrzyć za kołderkami i na wszystkich pisze że od 12 miesiąca.. Czym przykrywać dzidzię do tego czasu?
To ja pierwsze slysze cos takiego.Kolderka moze byc od poczatku.

A my wrocilismy jakis czas temu z Ikei.Wydalam cala tygodniowke,ale zakupilam sporo: lozeczko z materacykiem,fotel bujany,komode,duzy koc,2 przescieradla,2 patelnie,wieszaki do lazienki i pojemnik na brudna bielizne.Zadowolona jestem bardzo z zakupow i nie pociaglo to az tak po kieszeni jak myslalam.
Ogolnie to juz bardzo duzo mam dla dzidzi,ale wpadlam w taki szal kupowania,ze nie moge sie powstrzymac.Ale to takie przyjemne.
Stary 2012-01-04, 22:05   #2762
koniakonia
Zakorzenienie

o tak spała w marcu 2010 ubrana pod spodem w body i śpioszki , jak uważałam ,że chłodno jest to na to kocyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0504 - Kopia (2).jpg (19,4 KB, 46 załadowań)
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:07   #2763
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

A my wrocilismy jakis czas temu z Ikei.Wydalam cala tygodniowke,ale zakupilam sporo: lozeczko z materacykiem,fotel bujany,komode,duzy koc,2 przescieradla,2 patelnie,wieszaki do lazienki i pojemnik na brudna bielizne.Zadowolona jestem bardzo z zakupow i nie pociaglo to az tak po kieszeni jak myslalam.
Ogolnie to juz bardzo duzo mam dla dzidzi,ale wpadlam w taki szal kupowania,ze nie moge sie powstrzymac.Ale to takie przyjemne.
ja widziałam kiedyś program w tv , ten zawitkowski prowadził to,że kołderka ok, ale dziecko ma mieć nogi przy szczebelkach ,żeby nie mogło się zsuwać pod kołderkę ...
Stary 2012-01-04, 22:18   #2764
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
o tak spała w marcu 2010 ubrana pod spodem w body i śpioszki , jak uważałam ,że chłodno jest to na to kocyk
Słodko
Stary 2012-01-04, 22:18   #2765
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

przyszłam Was nadrobić widzę, że znowu trochę tego jest przez cały dzień...

dziś znowu miałam dzień leniucha spanie długie spanie potem zrobiłam obiadek pyszniutki gulasz z kaszą gryczaną i buraczkami potem TV z TŻtem a teraz siedzę sama bo TŻ w pracy

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:19   #2766
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
konia to ja nie moge nogi podniesc ale bardziej z powodu kregoslupa krzyzowego. I dzis w trakcie wizyty z fotela ginekologicznego nie moglam sie ruszyc, dobrze ze moj dr silny i mi zawsze pomaga wstac, podaje reke, ale idzie mi coraz ciezej. A w nocy maz musial mnie ciagnac zebym sie przekrecila z boku na bok. Ale to tak jak mowie, bardziej z powodu kregoslupa, uda i pachwiny tez bola w tych momentach ale ten bol pachwin bardziej uniemozliwia bez podparcia sie nogi w gore podniesc zeby ubrac spodnie czy kozaki. No i to chodzenie jak kaczka hehe Ale ufam mojemu ginowi i mam nadzieje, ze rzeczywiscie rzadkie sa te przypadki kiedy rozchodzi sie spojenie.
Jednak mysle, zeby pojsc w razie czego do ortopedy, jak myslisz? Niech przebada, co tam, skierowanie mam

Monia to mialas ciezki dzien, podziwiam ze dajesz jeszcze rade tak smigac i obslugiwac gosci. Mnie juz ciezko z pokoju do kuchni przejsc
Ale bedziesz za to wygimnastykowana przy porodzie
No i zycze zdrowka gardelku twojemu

karolca, Flowerbombka sliczne z Was mamusie
na szczescie zostaly mi juz tylko 2 polowania (sezon trwa od konca wrzesnia do konca stycznia, my organizujemy polowania jedno co 10 dni. mam dzien przygotowan przed polowaniem, dzien polowania i 2 godz na nastepny dzien aby ogarnac troche balagan), ale w dni kiedy polowania nie ma siedze sobie w biurze i sie nie mecze, wiec przewaznie sie dobrze czuje,a do biura mam doslownie moim tempem teraz 2 min piechotka
a gardlo juz dobrze - dziekuje

zaraz wskocze na maila zobaczyc najnowsze fotki

a Mamma Mia trudno mi sie oglada bo nie lubie piosenek Abby a w tym filmie jest ich az 27 i Tz az nalozyl sluchawki i siedzi przy kompie
ale sceneria greckiej wyspy przepiekna...hmmmm alez bym pojechala sobie w takie miejsce....marzenia

karolca i Flowerbomka slicznie wygladacie!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-04 o 22:26
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:20   #2767
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
cudo juz sie swojego nie moge doczekać
Stary 2012-01-04, 22:20   #2768
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka najważniejsze że test glukozowy juz za Tobą i dzielnie dałaś radę bez cytrynki. Podziwiam Oby tylko wyniki były w porządku.
dałam radę, ale było ciężko i nie chciałabym przeżywać tego jeszcze raz...
Wyniki są już u lekarza, ale ja wizytę mam 16.01. więc dopiero wtedy się dowiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 22:21   #2769
88natka
Zadomowienie

Cytat:
rożki, kocyki, śpiworki, zależy od pory roku i wieku dziecka oraz preferencji mamusi
dziękuję
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

ja byłam dziś w asda i pound strecher. W obu sklepach znalazłam ale na każdej pisało od 12 miesiąca.. Więc się zdziwiliśmy. My jutro jedziemy kupić łóżeczko i materac do ikei. Jakie łóżeczko wybrałaś?
my wybraliśmy ten materac http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00152866/
i to łóżeczko http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80108662/

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:31   #2770
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
wspolczuje ja lezalam 2 tygodnie i dziekuje bardzo
dziewczyny kiedy ja sie wyspie?? ja nie gorąco to zimno, ciagle mi nie wygodnie krece sie non stop, przysnelam na plecach na chwile to na bok nie moglam sie polozyc bo synek chyba ulozony w poprzek rozepchal sie tak ze nie moglam sie polozyc masakra
mam tak samo, w nocy obudziłam się o 2 było mi strasznie gorąco, potem o 5 na siusiu, później jakoś mi nie wygodnie było dlatego późno znowu wstałam

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

śliczne

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Igor bardzo ładnie .
no właśnie i mamy dylemat czy Patryk czy Igor

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Nie wiem skąd u niektórych takie negatywne nastawienie do położnych? MAmy prawo już przed porodem samodzielnie wybrać sobie położną, może być nawet ze szpitala w którym będziemy rodzić i ona ma obowiązek po naszym zgłoszeniu przybyć w przeciągu 2 dni. Czyli wychodzi ok. 2 wizyt w tygodniu. Warto zająć się tym przed porodem, WYBRANA PRZEZ NAS poprzez wypełnienie deklaracji położna przyjdzie do nas w końcówce ciąży-poznacie ją, ona was zbada-ciśnienie itp. zrobi wywiad. A po porodzie nie będziecie czuły się osaczone obcą osobą. Nieraz położna ratuje życie młodym mamom, przychodząc pielęgnować rozorane krocza i trudno gojące się rany. Ja wybieram się w najbliższym czasie do mojej przychodni zrobić rozeznanie.
Taki ze mnie typ człowieka.
Ale mam zamiar pojechać do szpitala przed porodem żeby czegoś się dowiedzieć, ale sama nie wiem kiedy najlepiej w którym tc.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Jolka ja tam wszystko piorę, Musze sie za to zabrać. Miejsce w szafie już czeka
Co do pieluch to ja kupiłam happy 1 te z wycięciem na pempuszek (84szt) i huggisy 2 bo są od 3-6 kg (90 szt) a tak to bede raczej kupować dada z biedronki.
ja zamówiłam 2 paczki happy 1 po 42szt. a tak to nie wiem jakie kupić może pampersa, a co do dada u mnie w Biedronce nie było ani 1 ani 2 tylko od 3 ale może w innych będą bo mam jeszcze ich kilka w mieście.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 22:32   #2771
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ja jutro mam usg o 10.30 trzymac kciuki!
trzymam!!!

koniakonia dobrze że wszystko ok Fajnie masz z tym ginem! na czym polega krzywa krzepliwości? jak to badają?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-04 o 22:34
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:35   #2772
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Czesc dziewczynki.

Zaraz Was nadrobie ale najpierw napisze, jaki horror z Filipem przezylam w nocy.
Wykapalam sie, maly juz spal, bylo po 23 maz wrocil z pracy, ale moja mama ze mna byla.
Filip sie przebudzil, zaczal plakac i bardzo kaszlec (dziwnie kaszlec, bo to nie byl normalny kaszel a taki "szczekajacy" jak przy zapaleniu krtani, nagle zaczal bardzo wymiotowac i dusic sie.
Juz raz to mial rok temu, dlatego wiedzialam, ze to dusznosc krtaniowa!!!!
Mowie do meza, trzeba dzwonic na pogotowie, bo dziecko moze sie udusic. Dochodzi do obrzeku krtani i trzeba podac odpowiednie leki.
Sluchajcie dzwonie i nikt nie odbiera, dzwonie drugi raz dopiero ktos odebral, ale Filip przestal wymiotowac i dychac, uspokoil sie.
Wiec mowie dyspozytorce z pogotowia jaka jest sytuacja, ze jestem pielegniarka i co mam robic, bo juz sie uspokoilo ale zaraz znow moze to samo sie podziac. No a ze wiem, ze jezdzi sie do mojego szpitala, gdzie pracuje na izbe przyjec (nie na pogotowie z dzieckiem ani tez nie do szpitala dzieciecego) podala mi nr do pediatry z izby przyjec szybko zadzwonilam i jakas taka niemrawa ta pediatra i mowi, zeby podac Zyrtec w kropelkach. Ale mnie to niezadowolilo i mowie, moze lepiej przyjechac, zeby pani dr go osluchala, poza tym jest noc, moze sie roznie podziac i maz nagle mi mowi, ze ze jakos ciezko mu sie znow oddycha a mial go na rekach, wiec mowie do niej ze przyjezdzamy bo zle mu sie oddycha!
Wiec szybko ubieranie malego, w miedzy czasie wystawilismy go do okna, wietrzysko jak nie wiem co, ale zaczal sie znow dusic i nie mielismy wyjscia, okrylismy go kurtka meza i wietrzylismy, bo przy dusznosci krtaniowej trzeba jak najszybciej dostarczyc dziecku chlodnego powietrza bo zmniejsza obrzek krtani.
Noi jak ciut mu sie uspokoilo szybko zaczelismy go ubierac i pedem do szpitala. Przy sobie mialam w razie czego hydrokortyzon zeby mu podac w zastrzyku jakby cos. (ale nie musialam na szczescie)
Pani doktor go osluchala, bardzo ladnie dzielnie gleboko oddychal, bylo slychac dusznosc i wyslala go na zastrzyk z dexavenu (steryd dzialajacy podobnie do hydrokortyzonu dziala p/obrzekowo, p/uczuleniowo, p/zapalnie). W trakcie zastrzyku zaniiosl sie dostal na chwile znow dusznosci! (Dzwiek tejdusznosci przypomina dychanie psa) ale po zastrzyku posiedzielismy i mu przeszlo).
W razie czego pogadalam z dziewczynami jak dzialac gdyby w nocy sie cos dzialo, mowia zeby dzwonic na pogotowie, ale wiecie jak na pogotowie mozna liczyc
Mowie do nich ze w ostatecznosci zrobie mu sama zastrzyk z hydrokortyzonu w pupe (bo robilam zastrzyki dzieciom) i tyle!
Jak bym miala czekac 40 minut na pogotowie, to dziecko przez ten czas by sie udusilo!
W domu bylismy okolo 1 w nocy.
Cala noc prawie nie spalam, czuwalam, sluchalam jak oddycha, byle male pokaslywanie, to sie budzilam, ale noc byla w miare, troche kaszlal.
Takze syropki, inhalacje i bedzie dobrze.
A najgorsze jest to, ze slyszalam, ze dziecku ktoremu przydarzylo sie ostre zapalenie krtani (czyli ta dusznosc krtaniowa) juz bedzie mialo przy przeziebieniach (nie zawsze) ale trzeba byc czujnym.No i Filipowi drugi raz sie to przydarzylo.
Cieszylam sie ze nie bylam sama w domu np z malym bo co wtedy, ciezko ogarnac w sekundzie malego wymiotujacego kaszlacego i duszacego sie i dzwonic gdzies bo trzeba i dziecku pomoc i dzwonic o pomoc, a tak jak odbieraja telefony to zenada jakas
Dziewczyny ja sie wczoraj tak szybko ubralam jak nigdy, przez moment zapomnialam ze w ciazy jestem, zapomnialam o bolach wszelakich, bieglismy z malym tak szybko zeby mu pomoc....dopiero w nocy na siku "odezwala sie" ciaza, bo musialam budzic meza, zeby pomogl mi obrocic sie na bok, nie moglam se ruszac.
Ech jak sobie teraz przypomne ta noc, ten stres nikomu nie zycze, jednak dziewczyny musicie wiedziec pewne rzeczy bo na pewno nie raz bedziecie w nocy jechac z dzieckiem w roznym stanie gdzies na pogotowie, czy izbe przyjec, wiec warto zadbac o to, zeby wiedziec wogole gdzie trzeba jechac jakby cos gdzie dzwonic itd!
Bo liczy sie czas, a w emocjach czlowiek jest rozstrzesiony i zapomina o wszystkim.
biedny Filipek dobrze, że wszystko dobrze się skończyło

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

* szukam termometru dla maluszka... polecicie jakiś sprawdzony?
* chcę kupić laktator Aventu... ale chcę też jakąś dobrą anty kolkową butelkę...może TT?
temat już poruszałam... i w sumie nadal nie wiem czy butelki TT czy Avent?
*a nakładki na sutki kupujecie?
termometru jeszcze nie kupiłam, chciałam zamówić przy okazji z allegro, ale tż stwierdził że lepiej go kupić w aptece.

laktator miałam kupić Aventu, ale jednak wybrałam TT butelki i smoczki również TT

nakładki na sutki też zamówiłam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 22:35   #2773
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
dziękuję

ja byłam dziś w asda i pound strecher. W obu sklepach znalazłam ale na każdej pisało od 12 miesiąca.. Więc się zdziwiliśmy. My jutro jedziemy kupić łóżeczko i materac do ikei. Jakie łóżeczko wybrałaś?
my wybraliśmy ten materac http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00152866/
i to łóżeczko http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80108662/
Bym musiala poszukac na stronie Ikei,ale to nie dzis bo zmykam spac,jutro musze w stac o 5 do pracy.Ale lozeczko jest zwyczajne,tanie za 35f,materac bralam poprostu na dotyk zeby nie byl za miekki,ale tez drogi nie byl kolo 20f.
Stary 2012-01-04, 22:39   #2774
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wy będziecie zabierały ze sobą coś takiego jak plan porodu ? Ja chyba się na to skuszę.
I jeszcze jedno kupujecie pościel czy raczej śpiworek większy do spania? Właściwie nie wiem co lepsze
mam i śpiworek i pościel. Śpiworek na począek (mam po chrześniaku, prawie nieżywany), a pościelkę pewnie na jesień
Planu porodu nie robię bo mam jakies takie przeświadczenie, że nikt nawet by na to nie spojrzał..

Współczuję Wam zgagi.. Ciekawe czy i mnie złapie..

Co do łózeczek turystycznych to ja tez jakoś nie bardzo sobie wyobrażam.. Mam tradycyjne, drewniane, klupsa. No ale co kto woli

Zia, ale fajnie pewne poczuc taką czkawkę dzidzi! mi sie też czasem wydaje że tak czuję, ale nie jestem pewna..

Aguśka cieszę się że lekarz dobrej myśli! I z synkiem wszystko dobrze! odpoczywaj Kochana

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-04 o 22:43
Stary 2012-01-04, 22:47   #2775
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
u mnie było tak samo jak nie było to nie było a potem wyskoczył i rosłam z dnia na dzień
no właśnie ciekawe jak będę wyglądać za miesiąc, dwa... brzuch rośnie i rośnie...nie długo w płaszczu się nie zapne to będą jaja

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam wizytę u gin. Pozytywne wieści takie, ze serduszko pięknie bije, nie mam cukrzycy ciążowej (na czczo - 85, po 1h - 102) i nie mam toksoplazmozy. Gorzej że mam anemię - czerwone krwinki (3,4) i hemoglobina (10,5) i hematokryt poniżej normy zeszły paskudy. No i znów mi się coś przypałętało i kolejne globulki musze brać.
Dobrze, że wizyta udana

Choć nie fajnie, że coś znowu się przypałętało nie wiem czy czasami mnie też coś nie łapie...;/

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 22:47   #2776
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

dzis mialam srednia noc - ale bywaly gorsze, wiatr byl taki mocny ze az sie balam,
słyszałam właśnie dziś w faktach mówili że u Was wietrznie!U nas też ma byc w tę noc i jutro;/
Zdrówka życzę!

karolca, flowerbombka super gotki

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-04 o 22:50
Stary 2012-01-04, 22:50   #2777
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Co do łózeczek turystycznych to ja tez jakoś nie bardzo sobie wyobrażam.. Mam tradycyjne, drewniane, klupsa. No ale co kto woli
łóżeczko turystyczne mam od teściów na działkę i u nich jak bedzie maly nocować u nas w domu bedzie na początek kołyska przy naszym łóżku później dziecko będzie spalo u siebie ale nadal w tym samym pokoju
Stary 2012-01-04, 22:51   #2778
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Widzę, że był wałkowany temat zaparć U mnie to bywa różnie czasem jest ok i codziennie się załatwiam, a potem przychodzą takie dni, że nic totalnie nic np. teraz od 2dni nic jeżeli jutro też nic to będzie już 3dzień masakra. Nie wiem co robić.
Od miesiąca zapisuję sobie kiedy się załatwiam, a kiedy nie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 22:53   #2779
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
łóżeczko turystyczne mam od teściów na działkę i u nich jak bedzie maly nocować u nas w domu bedzie na początek kołyska przy naszym łóżku później dziecko będzie spalo u siebie ale nadal w tym samym pokoju
no własnie turystyczne, to tez bym chciała tylko na wyjazdach - będąc u moich rodziców
Stary 2012-01-04, 22:53   #2780
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no właśnie ciekawe jak będę wyglądać za miesiąc, dwa... brzuch rośnie i rośnie...nie długo w płaszczu się nie zapne to będą jaja

ciekawe czy ja po 2 tyg nie wychodzenia z domu zapnę sie w kurtke w razie co mam pożyczona od babci swojej zimowa ona mojego wzrostu tylko bardziej tęga ale za to "na czasie" sie ubiera
Stary 2012-01-04, 22:57   #2781
lena_mi
Zakorzenienie

Nadrobiłam to teraz napiszę że też jestem po wizycie - miałam wejśc o 20.40, weszłam o 21.20!!! ale najważniejsze że już po bo się stresowałam
Z nowej ginki jestem zadowolona, bardzo sypmatyczna, na wszystkie pytania odpowiedziała, doradzała, zbadała, dała skierowanie na badania (w tym glukozę, więc pewnie w przyszłym tygodniu się wybiorę..), także
Stary 2012-01-04, 22:57   #2782
karolca
Zakorzenienie

uf, jakie szczęście, że ja jeszcze spokojnie mieszczę się w płaszcz zimowy sprzed ciąży Awaryjnie czeka płaszcz o rozmiar większy ale coś mi sie wydaje, że chyba jednak nie będzie mi potrzebny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:57   #2783
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Po jednej z wizyt w aptece w ktorej zostawilam 150 zł zaczełam szukac w internecie i tak na samym Magne B6 apteka 27 zł /internet 15 zwrocily mi sie koszty transportu a do tego lectovaginal 33zł / 25zł kupowałam 2 op, trivagin 10 szt apteka 30zł / 20 szt internet 37 zł, plyn do higieny pliva f 30zł/ 25zł, Pharmaton 87zł / 73 zł do tego dorzucilam fissan na rozstepy nie pamietam ile kosztowal w aptece ...nie bede komentowac bo to zbedne, koszty i tak sa spore ale oszczednosc ewidentna.
ja ostatnio kupiłam Magne B6 za 16,99 w SuperPharm w promocji (więc wzięłam 3 od razu), bez promo kosztuje 21zł, ale rzeczy typu Mustela też na necie kupuje...

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no moje Panie my jużz po USG
moja mama była ze mną i jedziemy samochodem i ja do mamy mówię że coś czuję że z tej córki z ostatniego usg się synek zrobił a ta się śmiała no i co ? - lekarz po wszystkich pomiarach gdzie w 99% na 26tydzień i 4 dzień wyszło tylko jeden pomiar 24tydzień 4 dzień ( w tym tygodniu jestem)była to kośc udowa o ile się nie mylę wszystko ogólnie ok lożysko na tylnej ścianie pęcherz ok serducho ok kręgosłup ok ilośc wód ok itd i się pyta czy znamy płec na co ja mu mówię że poprzednio na usg była córka no to sie lekarz zdziwił ale powiedziałm mu że powiedział że jeszcze nie na 100% a on mi wyskakuję że ten wyrostek(pokazałna monitorze) to prawdopodobnie siusiak że nóżki zwarte ale wystaje mama w śmiech mówi że mam dobrą intuicje i że mój mąż sobie wymodlił tego napastnika dzidziol waży 860g - niezły klocek jak na 25tc no i cały czas ułożony poprzecznie ale tym jeszcze sie mam nie martwic
hehe, to miałaś niespodziankę ja jak już różowe rzeczy pokupowałam to się przyzwyczaiłam do dziewczynki i nie wiem co bym teraz z tymi ubrankami zrobiła jakby się odmieniło na chłopca

Cytat:
Pogadaliśmy o porodzie ....więc niezależnie czy się pacior pojawi czy nie to albo mogę w domu czekać aż coś ruszy , bo zastrzyk z antybiotyku i tak 4-6 godzin po pęknięciu błon dostanę albo położę sie w okolicach terminu do szpitala i tam coś rozkręcą , bo z moja niewrażliwością na oksytocynę na samoistną akcję raczej nie ma co liczyć, mój gin dzwonił to ordynatora tam gdzie mam rodzić i rozmawiał m,in o mojej sprawie i mam się nie martwić, osobiście nie muszę nic załatwiać, bo mój gin wszystko załatwi jak przyjdzie czas , jak to ujął : z Krzysztofem dobrze się nam wspólpracuje ,a że mi zależy na tym Krzysiu do cięcia to się chyba dam połozyć ,żeby nie trafić na chybił trafił
Będę miała robioną krzywą krzepliwości na początku lutego
Wymioty i bóle kręgosłupa od ułożenia Małej zależne ,bo albo mam jedno albo drugie , zależy gdzie ciśnie
dzięki za info. Fajnie, że twój gin tak wszystko ogarnął. Ja też mojego wypytam za 2 tygodnie co i jak, bo wolę się nastawić...

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Bardzo ładny ... tylko cholerka cena taka średnia,ale jeśli nie znajdę nic tańszego to pewnie się skuszę
ja dostałam od mamy pod choinkę śliczny z TK MAXX za 50 zł, a jest naprawdę super, więc chyba można kupić tańszy bo 100 to rzeczywiście sporo... zwłaszcza, że nie wiem czy 2 by się nie przydały jak się jakaś przygoda przytrafi w nocy...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:57   #2784
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no moje Panie my jużz po USG

moja mama była ze mną i jedziemy samochodem i ja do mamy mówię że coś czuję że z tej córki z ostatniego usg się synek zrobił a ta się śmiała no i co ? - lekarz po wszystkich pomiarach gdzie w 99% na 26tydzień i 4 dzień wyszło tylko jeden pomiar 24tydzień 4 dzień ( w tym tygodniu jestem)była to kośc udowa o ile się nie mylę wszystko ogólnie ok lożysko na tylnej ścianie pęcherz ok serducho ok kręgosłup ok ilośc wód ok itd i się pyta czy znamy płec na co ja mu mówię że poprzednio na usg była córka no to sie lekarz zdziwił ale powiedziałm mu że powiedział że jeszcze nie na 100% a on mi wyskakuję że ten wyrostek(pokazałna monitorze) to prawdopodobnie siusiak że nóżki zwarte ale wystaje mama w śmiech mówi że mam dobrą intuicje i że mój mąż sobie wymodlił tego napastnika dzidziol waży 860g - niezły klocek jak na 25tc no i cały czas ułożony poprzecznie ale tym jeszcze sie mam nie martwic
Gratuluję udanej wizyty i synka ale niespodzianka, ja mam nadzieje że mój synek nie okaże się córką bo już mam wszystko dla chłopca lekarz zapewnił mnie, że to na 100% synek

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 23:00   #2785
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
słyszałam właśnie dziś w faktach mówili że u Was wietrznie!U nas też ma byc w tę noc i jutro;/
Zdrówka życzę!

karolca, flowerbombka super gotki
oj wlasnie strasznie wieje. i cos zaczynam znow czuc gardlo...tak mialam kiedys ze lapalo mnie na noc, a w dzien bylo ok
Dobrej nocki Wam zycze

cziqua super ze wszystko ok...ale numer ze to jednak synek gratulacje

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-04 o 23:04
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:00   #2786
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam!!!

koniakonia dobrze że wszystko ok Fajnie masz z tym ginem! na czym polega krzywa krzepliwości? jak to badają?
Sama nie wiem, jeszcze muszę poczytać i pogadać z ginem jak mi da skierowanie,mówił ,że to normalne ,że krew krzepnie trochę szybciej, ale skoro wspomniali w czasie cięcia o tym to znaczy,że coś inaczej jest u mnie i położna o tym też wspomniala to zrobimy to dla spokojności, ale bliżej terminu

Ja się bardzo dobrze czuję pod opieką tego ginekologa.
Stary 2012-01-04, 23:01   #2787
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
To cudownie ze tak sie fajnie dogadujecie
A dlugo bylas z facetem z ktorym sie zareczylas?
to skomplikowane z facetem z którym wcześniej się zaręczyłam było tak, że poznałam go w wieku 16lat i już wtedy byliśmy parą ale po 3latach rozeszliśmy się i byłam w innym związku nie cały rok, a potem znowu wróciłam do poprzedniego partnera sama nie wiem czemu tak wyszło
i byliśmy ze sobą do stycznia 2010r. a zaręczyny były w sierpniu 2009r.
ogólnie to wszystko skomplikowane było długo by pisać.
Ale wkońcu trafiłam na tego właściwego

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 23:04   #2788
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam to teraz napiszę że też jestem po wizycie - miałam wejśc o 20.40, weszłam o 21.20!!! ale najważniejsze że już po bo się stresowałam
Z nowej ginki jestem zadowolona, bardzo sypmatyczna, na wszystkie pytania odpowiedziała, doradzała, zbadała, dała skierowanie na badania (w tym glukozę, więc pewnie w przyszłym tygodniu się wybiorę..), także
to super ,że pani lekarka fajna i że wszystko dobrze z Wami, teraz czas na słodką rozkosz
Stary 2012-01-04, 23:07   #2789
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Ponizej zdjecie Roberta Małego Terrorysty, spi sobie smacznie wsparty na rączce
słodki

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

idę pod prysznic i zaraz będę znowu nadrabiać

strasznie bolą mnie plecy masakra

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 23:10   #2790
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupiłam Magne B6 za 16,99 w SuperPharm w promocji (więc wzięłam 3 od razu), bez promo kosztuje 21zł, ale rzeczy typu Mustela też na necie kupuje...

hehe, to miałaś niespodziankę ja jak już różowe rzeczy pokupowałam to się przyzwyczaiłam do dziewczynki i nie wiem co bym teraz z tymi ubrankami zrobiła jakby się odmieniło na chłopca

dzięki za info. Fajnie, że twój gin tak wszystko ogarnął. Ja też mojego wypytam za 2 tygodnie co i jak, bo wolę się nastawić...

ja dostałam od mamy pod choinkę śliczny z TK MAXX za 50 zł, a jest naprawdę super, więc chyba można kupić tańszy bo 100 to rzeczywiście sporo... zwłaszcza, że nie wiem czy 2 by się nie przydały jak się jakaś przygoda przytrafi w nocy...

aaaa no i zapomniałam,a propos paciorka, ja mu mówię ,że jak mi pękną błony to to dotrze do Małej , ale mówił,że to aż tak szybko nie idzie, więc spokojnie ten zastrzyk z antybiotyku zdążyłabym przyjąć,żeby się zabezpieczyć, tak że będzie dobrze Monika , normalnie te procedury dla posiadaczek wystarczają , jak nie, to wtedy są to wyjątkowe sytuacje ....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości