Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 13:53   #2851
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Z konkretnego powodu - studia męża
Miło, że pytasz
A co z nimi, kochana?
Stary 2012-01-05, 14:07   #2852
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja cały czas obiecuje Tymciowi, że jak przyjdzie lato to od rana do nocy będzie na golaska biegał

To pewnie jakieś zakażenie po prostu. Szybko się z tym uporasz

Tymcio jeszcze nie potrafi.

Ale He-Manka
no Kornelci pare razu sie udalo na brzuszek,ale to bylo przypadkowe ,przewacasie z brzuszka na plecki ale tylko w lewa strone i to robi swiadomie =tylko musi ja cos zainteresowa
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:11   #2853
Marina1
Zakorzenienie

Editko słoneczko bądz silna i jedz pożegnaj się z babcią. Jestem z Tobą, przeżywałam to dokładnie identyczna sytuacja 3 lata temu.
Dziadek był fantastyczny, tak żałuję, że nie widział Igorka...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:27   #2854
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
fuuuuuuuuuuuj

odebrałam wyniki z cytologii ... i nie są chyba za ciekawe

jedyny plus, że po 3 dniach diety mam -1,6 kg
Dziubek no to szybko waga spadła, ale obiecaj że się ta często nie będziesz ważyć
Co z cyto: edit- doczytałam....
Ja muszę na dniach się wybrać zrobić powtórkę cyto, ale obawiam się że niestety nie jest lepiej, (boję się że nadal jest 2/3 albo nie daj boże 3) czuję to "w środku"

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja od dziś też płacę za mleko 30 zł puszka. Przestaje żerować na Państwie. Z jakiej okazji mam być uprzywilejowana.

czytałam wczoraj wątek o refundacji nutry gdzie się udzielasz. No ta osoba OYE czy jak jej tam..brak słów.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wczoraj znajoma, która ma 3,5 - miesięcznego synka zdziwiła się, że daje Lili samo MM bez zagęszczenia i przez to zjada więcej mleka i rozbijam jej żołądek
A jeżeli zagęszczać to czym?

Od rana przekopuje internet i beczec mi się chce;(

Pomożecie?
nie słuchaj jej.
Od kiedy mleko rozbija żołądek? a co mają zrobić mamy karmiące UU? o chore teorie ma, a jaka pewna swego.
Właśnie zagęszczanie powoduje szybsze przybieranie na wadze.
A to, że Lilka ładnie wygląda? no i co? dietę masz z tego tytułu stosować? dziecko samo wie ile potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
jade niedlugo do szpitala pozeganc sie z babcia
jejku jakie to smutne...przykro mi.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
To i ja mam pytanie:
dajecie dzieciom pić w nocy? Np herbatki? Bo Dominik pije (nawet 120ml potrafi) i już słyszę tajemnicze głosy za uszami, że jak go przyzwyczaję to do 18tki będę w nocy mu picie robić
nie daję. Raz dałam i wtedy usnęła. Drugiego dnia chciałam ją oszukać piciem ale wyła nadal o mleko.
No ale tajemnicze głosy A że dominik pije to przecież nic złego.

Byłam u rodzinnego po skierowanie do endo. 5 minut wizyty, 2 godziny czekania. Każdy wypisywany lek musi sprawdzić w katalogu jaka zniżka etc, i 4 pacjentów tylko przyjęła przez te 2 godziny
Paranoja. Jeszcze mnie podkur*** starsza pani w poczekalni twierdząc, że ludzie szum robią bez potrzeby i przyzwyczają się do nowej ustawy tak jak do wszystkiego. A ja młoda co mogę wiedzieć o życiu- przecież ona tyle przeżyła.
Stary 2012-01-05, 14:39   #2855
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziubek no to szybko waga spadła, ale obiecaj że się ta często nie będziesz ważyć
Co z cyto: edit- doczytałam....
Ja muszę na dniach się wybrać zrobić powtórkę cyto, ale obawiam się że niestety nie jest lepiej, (boję się że nadal jest 2/3 albo nie daj boże 3) czuję to "w środku"

ja nie chciałam sie ważyć ale M. nalegał ja planuje ważyć się co tydzień w 1 fazie a potem jeszcze rzadziej

Cytat:

To pewnie jakieś zakażenie po prostu. Szybko się z tym uporasz
pewnie tak ale jakieś to dziwne bo podczas badania zakazenia nie stwierdziła lekarka a ja objawów też żadnych nie mam

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Dziubek wszystko w porzadku?
no jakoś tak dziwnie się rok zaczyna ale damy radę

Patik babę bym zbeształa a lekarz ... szkoda gadać!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:42   #2856
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A ja cały czas obiecuje Tymciowi, że jak przyjdzie lato to od rana do nocy będzie na golaska biegał
Latem na podwórku to my jej na golasa nie puścimy Poza tym jestem uczulona na pedofili, a mamy jednego zboka na osiedlu

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Z konkretnego powodu - studia męża
Miło, że pytasz
Ale o co chodzi?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Patik, te starsze w kolejkach najgorsze I zawsze najmniej czasu mają!!!!
Grunt że załatwiłaś co chciałas.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:44   #2857
Shira_83
Zadomowienie

Bry mamy
[QUOTE=Kajool;31412335]Czesc dziewczyny
U nas choroba dzien kolejny. Byłam u lekarki aby malego zbadala,/QUOTE]

oj chorutki moje kochane zdrówka
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, ze moja 6 i pół miesięczna panienka waży 7500 g.

Cytat:

Dziewczyno, skąd Ty bierzesz te teksty
z skątowni

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jutro czeka nas szczepienie Hani- bardzo proszę o kciukasy.
kciuki potrzebne a proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Aaaaa Shira jak Ty posta napiszesz, to .
a o co chodzi?

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej mamusie! Mam problem, a u kogo szukac pomocy jak nie u Was

Pytania z natury żywieniowej oczywiście...

Lili skonczyła 5 miesiecy i waży ok 9kg, ogólnie jest duża, np body 68 są już małe...

Wprowadziłyśmy słoiczki - Lila wcina wszystko bez problemu: dynie, szpinak, spaghetti, zupki...
Ostatnio próbowałyśmy jeść kaszkę - taką łyżeczką - też super. Jednym słowem moje dziecko je wszystko!

Ale do sedna..uszami mi wychodzą komentarze "Jaka ona kluska!".... staram sie ich nie słuchać, ale po prostu zaczynam się gdzieś tam w środku martwić......

Zastanawiam się, czy nie zacząć zagęszczać jej mleka MM... wieczorem daje jej pół na pół kaszki i mleka z butelki...
Wczoraj znajoma, która ma 3,5 - miesięcznego synka zdziwiła się, że daje Lili samo MM bez zagęszczenia i przez to zjada więcej mleka i rozbijam jej żołądek
A jeżeli zagęszczać to czym?

Od rana przekopuje internet i beczec mi się chce;(

Pomożecie?
ale bzdurę koleżanka palnęła weź jej palni rozciągniętym żołądkiem przez łeb niepotrzebnie ci truje głowę pewnie ma kompleksy i musi innym psuć humor....

Cytat:
moja mala ma zarumienione policzki od wczoraj goraczki niema ,wiecie co to moze byc?

jade niedlugo do szpitala pozeganc sie z babcia
współczuję jedź kochana i ucałuj babcię.....

mam wrażenie, że mi coś nie zacytowało?

a byliśmy z Żbikiem na kontroli jest lepiej ale do poniedziałku anty, syropy itd a wiecie co się stało nie dacie wiary młody mi się budził tylko 13 razy w nocy
Stary 2012-01-05, 14:53   #2858
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marinko oby się Iguś nie zaraził, ja jak byłam zaziębiona to mały ode mnie złapał

Agula a po co masz zagęszczać mleko, mała dobrze wygląda więc widocznie nie potrzeba, mi zagęszczanie kojarzy się z bardziej sycącym mlekiem więc bardziej tuczącym

Editka 2 lata temu sama przeżywałam to samo z dziadkiem ... współczuję

Scio oby się udało wprowadzić normalne mm

Brumku jak dla mnie jesteś po prostu nie z tej ziemi ... ile Ty kochana śpisz na dobę? mam wrażenie że mało

my po kontroli u lekarza, i w sumie jeszcze katarek siedzi a po za tym to niby ok .... oby bo juz mam dość tych lekarstw, ściągania katarku i jego płaczu ...... tak by się wydawało ale ta choroba małego wyniosła mnie 60 zł za leki, a poprzednia 150zł + 100 za termometr

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:55   #2859
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku kto ich tam wie. Ale wiecie szczerze mówiąc to wolałabym kupować normalne mleko za 30 zł puszka niz to świństwo. Najgorzej jak daje Agacie kaszke łyżką. Na wymioty mnie zbiera tak toto śmierdzi.
Zresztą w przyszłym tygodniu robimy prowokacje na laktoze. Może jej się ten enzym wykształcił
Musze tylko się zdecydwać jakie mleko jej dać Myślę nad Gerberem, bo ma stosunkowo mało laktozy (mniej niż bebiko czy Bebilon), Nanu boje sie ze wzgledu na dużą ilość żelaza.
Czy ktoś kto daje hippa albo zwykłą humanę mógłby mi sprawdzić ile laktozy jest w 100 ml
hipp ma laktozy 6,3g

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:03   #2860
youyou
Zakorzenienie

Hej mmuśki
U nas dziś fajna noc, w odróżnieniu od poprzednich,..
Lila zasnęła o 19:40 aa potem dopiero przed 3 i pospaliśmy do 8
Filip też ładnie pospał więc dziś wyspana jestem

Za to pogoda do d.py, siedzimy w domu, tż robi obiad, dzieciaki zasnęły, jak wstaną i zjemy to lecimy na basen bo na spacer nie ma szans, to przynamniej tak się rozruszamy.

W niedzielę WOŚP wybieracie się gdzieś z dzieciakami??

Cytat:
udar sie niecofa ,dzoszlo zapalenie pluc i stweirdzili obrzek mozgu,lekarz powiedzial ze napewno nie przezyje

współczuję

agulaabar nie słuchaj koleżanki, bo głupoty gada poza tym nie zagęszczaj bo ja właśnie słyszałam że jak chce się dziecko trochę podtuczyć to mu się mleczko zagęszcza.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:04   #2861
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Bylismy na szczepiniu, Sarenka zapłakała na 5 sekund i później już cisza.
Wazy 6400
matko i corko a moje dziecie ma 4 mc z hakiem i wazy 8100 toz ja kolosa urodziłam .... dzielna Sarenka zuch dziewczyna

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Byłam u rodzinnego po skierowanie do endo. 5 minut wizyty, 2 godziny czekania. Każdy wypisywany lek musi sprawdzić w katalogu jaka zniżka etc, i 4 pacjentów tylko przyjęła przez te 2 godziny
Paranoja. Jeszcze mnie podkur*** starsza pani w poczekalni twierdząc, że ludzie szum robią bez potrzeby i przyzwyczają się do nowej ustawy tak jak do wszystkiego. A ja młoda co mogę wiedzieć o życiu- przecież ona tyle przeżyła.
tez nienawidze czekania u lekarzy. A starsze babki to tak tak one wszystko wiedza najlepiej tyle przezyly... a Ty "w dupie byłas , gówno widziałas "

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a byliśmy z Żbikiem na kontroli jest lepiej ale do poniedziałku anty, syropy itd a wiecie co się stało nie dacie wiary młody mi się budził tylko 13 razy w nocy
ile?

my juz po obiadku i po deserku...... smakowalao
dziecie moje tak szalalo na lezaczku
ze skarpetki byly mokre od kopania nozkami
i niby w samym body w krotkim rekawem a i tak sie spocil

w słoiczku Hipp'a Gruszki Williamsa znalazlam dziś bonus.... sorkę z gruszki
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:12   #2862
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziekuje dziewczynki za kciuki!
Wprawdzie nie przydaly sie nam, bo szczepienia nie bylo. Pani doktor wolala z tym katarkiem i kaszlem nie ryzykowac. Dostalismy silniejsze krople do nosa, a jak do poniedzialku nie bedzie poprawy, to mamy skierowanie do laryngologa (katar juz od 4 tyg.)
Z lepszych wiadomosci: Maly wazy 7140g i ma 67,5 cm, glowka ladnie rosnie, wiec wracamy do D3.
Ponadto NIE MA anemi!!! Wyniki bardzo ladne (hemoglobina 12,9 a norma do 13), tylko jeden czynnik nieznacznie podwyzszony, mogacy swiadczyc o alergii, ale poki co lekarka tym nie kazala sie przejmowac.
Wiec w zasadzie wizyta udana.

Przepraszam Was strasznie, ze ja ostatnio ciagle o sobie, ale Antek jest bardziej absorbujacy ostatnio, ze nie wspomne o nocach i nie mam szans na bycie na biezaco.

Dziubku

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Jutro wizyta w poradni wczesnej interwencji , mam stres
Vaniliova trzymam mocno kciuki i pisz, co Wam powiedzieli, bo bardzo mnie to ciekawi. Antek tez ma krzywa glowke, ale nikt na to nie zwraca uwagi. Choc mnie to martwi.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:14   #2863
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki dziwczyny za odpowiedzi

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:22   #2864
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Maly wazy 7140g i ma 67,5 cm, glowka ladnie rosnie, wiec wracamy do D3.
Ponadto NIE MA anemi!!! Wyniki bardzo ladne (hemoglobina 12,9 a norma do 13), tylko jeden czynnik nieznacznie podwyzszony, mogacy swiadczyc o alergii, ale poki co lekarka tym nie kazala sie przejmowac.
dla dużego Antosia!
Byle ten katarek się odczepił i będzie juz w ogóle super !
Stary 2012-01-05, 15:24   #2865
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Wprawdzie nie przydaly sie nam, bo szczepienia nie bylo. Pani doktor wolala z tym katarkiem i kaszlem nie ryzykowac. Dostalismy silniejsze krople do nosa, a jak do poniedzialku nie bedzie poprawy, to mamy skierowanie do laryngologa (katar juz od 4 tyg.)
Z lepszych wiadomosci: Maly wazy 7140g i ma 67,5 cm, glowka ladnie rosnie, wiec wracamy do D3.

Dziubku
Brawo dla Antosia jak ładnie rośnie no i super,że tak jak Brumek poradziliście sobie z anemią !!!!!

dziękuję !!

moje dziecko ma dzis znowu gorszy dzień, biedaczek swój popołudniowy sen zakończył po 30 minutach ale się nie poddałam położyłam się z nim i zasnął pytanie na jak długo

Vaniliowa gdzie Ty ????? czekam na info że z Krystiankiem wsio ok

my mamy się szczepić we wtorek, tylko martwię się tym jego furczeniem noo. Ale nic z tego noska nie wychodzi , lekarka nie stwierdziła kataru ani infekcji (ale to nie ta nasza lekarka )
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:25   #2866
83monia
Zakorzenienie

Agula-moje dziecie, jedno i drugie, wygladalo Za noworodka jak kluska. Na kinge sama mowie pieszczotliwie "klusunia". Artura panie w zlobku nazywaly prezesem, bo chodzil z wielkim brzuchem i rzadzil! Teraz jest szczuply, nadal jednak na 95 centylu, bo wysoki i "nabity". Pediatra mowi ze skoro rozwija sie prawidlowo i nie ma rozbieznosci miedzy waga a wztostem(maly i gruby lub duzy i chudy) to jest ok.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:26   #2867
aania_20
Zakorzenienie

hello mamuśki
Cytat:
Nie bo nie było w sklepie zamówimy z internetowego.
pokaż jaki
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
poradźcie mi
czy do zupek moge dodać zwykły olej rzepakowy?
bo do tej pory dodawałam oliwe z oliwek.. chodzi mi o gluten, żeby go nie było..
w żadnym oleju nie ma glutenu

agulaaabar, znajoma jakieś pier....ły opowiada, nie sluchaj! Skąd ona takie dziwne teorie w ogóle wyciągnęła

Cytat:
nie daje, ale Zuzka sie nie domaga... tak tak, tajemnicze głosy.. to samo słyszałam o dawaniu jdzenia w nocy, z lepiej zamienic na picie, bo dziecko bedzie tluste i nie da sie wyspac az sie wyprowadzi z domu
ludzie to mają pomysły....
ciekawe czy autor tej teorii w ogóle ma dzieci

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No np babcia mojego TŻ a Dominika prababcia w jednej osobie Ledwo Mały skończył 3 miesiące a już stwierdziła, że takie dzieci w nocy jeść nie powinny
jasne, a najlepiej żeby ostatni posiłek o 18.00 jadły bo tak zdrowo...

editka

Ale u nas wieje :/

A z milszych rzeczy - wróciłam dopiero niedawno, uwielbiam jak mnie tak dziecko wita - moment uśmiech od ucha do ucha, aż na głos sie śmiał, potem mnie przytulił łapkami i z otwartą buzią zrobił coś a'la mokrego całusa (choć pewnie chciał ugryźćale wolę wierzyć że pocałować )

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ikea...wiadomosc.html

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

AgaGuernsey, brawa za dobre wiadomości!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:37   #2868
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Agula-moje dziecie, jedno i drugie, wygladalo Za noworodka jak kluska. Na kinge sama mowie pieszczotliwie "klusunia". Artura panie w zlobku nazywaly prezesem, bo chodzil z wielkim brzuchem i rzadzil! Teraz jest szczuply, nadal jednak na 95 centylu, bo wysoki i "nabity". Pediatra mowi ze skoro rozwija sie prawidlowo i nie ma rozbieznosci miedzy waga a wztostem(maly i gruby lub duzy i chudy) to jest ok.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A z milszych rzeczy - wróciłam dopiero niedawno, uwielbiam jak mnie tak dziecko wita - moment uśmiech od ucha do ucha, aż na głos sie śmiał, potem mnie przytulił łapkami i z otwartą buzią zrobił coś a'la mokrego całusa (choć pewnie chciał ugryźćale wolę wierzyć że pocałować )
Dla takich sytuacji chce się wyjść i wrócić
Stary 2012-01-05, 15:47   #2869
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
pokaż jaki

A jakis tam HP, zaraz zerkne czy nam linka w ulubionych.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

znalazłam, o ten:
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/3252357

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:47   #2870
mamad1
Zadomowienie

Patik dasz radę napisać jeden rozdział pracy mgr w ciagu dnia? Podziwiam. Ja nie przyznam się, jak długo mi to zeszło... Zwłaszcza część teoretyczna, bo badania szybko opisywałam.

Drobne dziecko - źle, kluseczka - źle... Ech...

dla Antosia za wagę i pokonanie anemii!

Kajool trochę żal, że przechodzisz na MM, ale cele wyższe... Ja też nie przespałam jeszcze dłużej niż 4 godziny pod rząd. Ale w ciąży też kiepsko spałam i chyba już się przyzwyczaiłam...

dla Igorka za przewrót na brzuszek! Mój się przewraca ciągle, a potem jęczy, że mu źle (Dziś nie, bo ma dzień pt. "znowu jestem noworodkiem, wiszę cały dzień na cycu i przysypiam"< ale już widać tego drugiego ząbka!)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:00   #2871
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A jakis tam HP, zaraz zerkne czy nam linka w ulubionych.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

znalazłam, o ten:
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/3252357
Oj, mam nadzieję, że trafi się Wam dobry egzemplarz
My też mamy Paviliona tylko starszej generacji i powiem tyle NEVER EVER , co więcej NEVER EVER HP
Stary 2012-01-05, 16:01   #2872
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
A co z nimi, kochana?
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ale o co chodzi?
Napisałam w k. w temacie o tż-tach...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:11   #2873
DaKaro
Zadomowienie

AgaG i anemia pokonana .

Aania juz sie nie moge doczekac kiedy Malwis mnie tak przywita .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:54   #2874
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku pozwól ze zapytam. Ile masz stopni w mieszkaniu ze pozwalasz Tymciowi leżeć na golaska? Ja mam tak OK 19-20 i boje sie ze mi dziecię zmarznie.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:07   #2875
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy Paviliona tylko starszej generacji i powiem tyle NEVER EVER , co więcej NEVER EVER HP
My tez mamy starszego i tfuuu tfuuuu dobrze smiga jak na swój wiek

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:47   #2876
agni82
Zadomowienie

Stronczku,
rozwiazalam zagadke braku modelu D3100. otoz pan Antoni wyjasnil mi, ze fabryka nikonu produkujaca ten model znajdowala sie w miejscu gdzie bya powodz i zalalo doszczetnie. i nie produkuja ich chwilowo wiec nigdzie go nie dostaniesz.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:52   #2877
patik87
Zakorzenienie

Mamad mój rozdział to taki krótki "rozdział" i nie zasługuje raczej na miano rozdział Ale namotałam.
Póki co mam:
1. Wstęp ( 3 strony)
2. Historia zielarstwa ( 3 strony)
3. Właściwości roślin leczniczych - to zamierzam dzisiaj, pewnie ze 2 strony
3.1 - tu będzie podrozdział poświęcony konkretnej roślinie.....
Stary 2012-01-05, 18:21   #2878
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

u mnie dzień się zaczął nerwowo, nie zadzwonił budzik a na badania jechałam, w 15 minut sie ogarnęłam i wszystko biegiem i w pośpiechu , na szczęscie korków na rondzie nie było
odebrałam wyniki z cytologii ... i nie są chyba za ciekawe

do tego od 4 dni mam jedno oko cały czas w wylewie , czerwone jak nie wiem co

ehhh sie miesza

jedyny plus, że po 3 dniach diety mam -1,6 kg
Mam nadzieję, że wyniki jednak nie są takie złe, a za spadek wagi.

Cytat:
No nie moge się wbić w wątek po tych 2 tygodniach
W Klub też nie mogę

musiałam z Zuzką wrócić do kołobrzegu po świętach, bo w robocie mi problemy robi głupia s**a kierowniczka. do końca stycznia tu jesteśmy. tn miesiąc jest tak straszny finansowo jakiego jeszcze w życiu nie miałam. po opłaceniu mieszkania, kredytu i internetu zostaje 200 zł na życie. dobrz, że teściówka zrobiła Małej zapas pieluch, chusteczek i kupiła mleko na pół miesiąca, bo nie miałabym za co jej nakarmić.(Dziubku, stąd ten problem z Zuzą, bo po powrocie z białegostoku jest jej tu źle)
Poza tym mam z Małą jszcze jeden problem.. Nie chce mi jeść zupek z mięsem ani domowych ani słoikowych. ponad to nie chce w ogóle jść domowych zupek nawet samych warzywnych. interesują ją tylko słoikowe, a próbowałam gotować i ja i obie babcie, nie tknie za nic.
Zastanawiałam się co u Was słychać i czemu się nie odzywasz. Z finansami faktycznie nieciekawie, a tż się dołożył z kasą do tego?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja teraz na szybko, bez czytania, co było (zapomniałąm się wczoraj wylogować).
Byliśmy wczoraj do szczepienia. Trzy wkłucia, troche płaczu i tyle. Lekarka i pielegniarka bardziej przejęte nowa ustawą... Mały ma małe zmiany atopowe, ale dostalismy tylko maść i będziemy obserwować, w która stronę to się rozwinie. Zdaniem lekarki dieta eliminacyjna nic tu nie zmieni.
Patryk wazy 6500g i ma ok. 65 cm. Niby mieści się w normie, ale mamy za 2-3 tygodnie przyjść kontrolnie się zważyć (czy wszystkie dzieci muszą być duże? Nawet te, które mają mniejszych rodziców?). Mamy tez zacząć wprowadzać warzywa i jabłuszko (dopiero w sobotę kończy 5 miesięcy - myslałąm, że pociągniemy na samym cycu do pół roku i teraz trochę się załamałam...).
Wieczorem natomiast były 2 godziny płaczu i to takiego z bólu... Nigdy po szczepieniu nic mu sie nie działo, a tu takie coś. Obstawiam, że bardziej bolało dziąsełko, bo obok tego ząbka, którego już mamy, pojawiła się białą kreska, więc będzie drugi. Dałam małemu na noc paracetamol i spał lepiej niż w poprzednie noce.

Nie wiem, kiedy znowu się odezwę, bo mąż w domu i komputer zajęty, a Mały nadal marudny (teraz spi).

Trzymam kciuki dla wszystkich potrzebujących
Brawa za drugi ząbek , a co do przybierania to się nie przejmuj- każde dziecko rośnie w swoim tempie.

Cytat:
udar sie niecofa ,dzoszlo zapalenie pluc i stweirdzili obrzek mozgu,lekarz powiedzial ze napewno nie przezyje
O matko, strasznie mi przykro...

Cytat:

Przepraszam Was strasznie, ze ja ostatnio ciagle o sobie, ale Antek jest bardziej absorbujacy ostatnio, ze nie wspomne o nocach i nie mam szans na bycie na biezaco.
Piękne waga, wzrost i brak anemii- super!
Nie musisz się tłumaczyć, w końcu masz trójkę maluchów na głowie.

Cytat:
Ojjj, ja też mam takie same przemyślenia co do Pavilionów.

Dziękujemy za kciuki wizażowym ciotkom- oczywiście zadziałały.

Hania tylko zapłakała przy wkłuciu, a 5 sekund później już rozsyłała uśmiechy. Przez 7 tygodni przybrała 900gr i tym samym waży 7900gr (już wiem, czemu mam wrażenie że kręgosłupek pęka mi wpół ). Trochę mnie pediatra wkurzyła stwierdzeniem, żeby lepiej kupować jedzenie w słoiczkach niż gotować samemu i zacząć urozmaicenie diety od podawania kaszek NA NOC (a przecież nowości lepiej rano podawać w razie jakichś niepożądanych efektów). Ehh...a jak powiedziałam, że wyszły Hani dwa ząbki(bo sama nie zajrzała do buzi), myśląc że odnotuje to w karcie/ książeczce to skwitowała to tekstem "No zdarza się"- mówiąc to jakby to było coś złego. Kurcze a wydawała mi sę, że trafiłam na dobrą pediatrę.
Z dobrych wieści to tż sam z siebie zaproponował żebyśmy wybrali się na basen w przyszłym tygodniu . Bardzo się cieszę, bo on "nie basenowy" i jak wcześniej proponowałam wyjście to kręcił nosem.

Wiecie co, wczoraj oglądałam na TLC jakiś program o ratowaniu nienarodzonych dzieci (nie bójcie się, to nie będzie nic makabrycznego) i był przypadek ciąży pozamacicznej- zapłodniona komórka zamiast z jajowodu powędrować do macicy ruszyła w przeciwnym kierunku, minęła jajnik i zagnieździła się w ZEWNĘTRZNEJ ŚCIANIE MACICY!!! Lekarze odkryli to dopiero w 3 trymestrze, kiedy kobieta skarżyła się na okropne bóle towarzyszące ruchom dziecka. Natychmiast zrobili cc i dziewczynka przeżyła. Na świecie są podobno odnotowane są tylko dwa przypadki ciąży pozamacicznej gdzie dzieci urodziły się żywe. Dziewczynka miała niesamowite szczęście.
Stary 2012-01-05, 18:37   #2879
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

shira Ja tak na chwile, moja konczy 11 stycznia 5 miesiecy wazy na bank kolo 9 kg lub wiecej, tez jest kluska, ale czy to moja wina?? taka jest i juz - co dziecku wytlumaczysz ze nie mozna tyle jesc????ale baaaaa ona juz nie je nawet tyle, pol sloiczka obiadku pol deserku rano kaszka mleczno ryzowa ale tez polowa tego co na opakowaniu i dwa lub trzy razy dziennie mleko 120 ml a tak to herbatka i co taka jest i juz. Ciuszki juz od prawie miesiaca zakladam w wiekszosci 74 - wiec nie jestes sama a glupimi uwagami sie nie przejmuj
Ponadto ja jej od moze jakichs 3 tyg zageszczam mleko, ale na 4 miarki mleka daje jej miarke kleiku ryzowego do butelki. Zageszczam bo samego kleiku jesc nie chciala, a tak w butelce zageszczone zjada. Sluchaj po to masz dziecko zeby je wychowywac po swojemu

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-05 o 18:40
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:44   #2880
marzena_S
Zadomowienie

Telik, dzięki że przypomniałaś o tym filmie. Ostatnio się głowiłam jaki był tytuł bo chciałam obejrzeć, a za nic w świecie nie mogłam sobie przypomnieć.

Brumek, tutaj można obejrzeć go online. http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/11863...b_s_2010_.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości