|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
A co z nimi, kochana?
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
no Kornelci pare razu sie udalo na brzuszek,ale to bylo przypadkowe ,przewacasie z brzuszka na plecki ale tylko w lewa strone i to robi swiadomie =tylko musi ja cos zainteresowa
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Editko słoneczko bądz silna i jedz pożegnaj się z babcią. Jestem z Tobą, przeżywałam to dokładnie identyczna sytuacja 3 lata temu.
Dziadek był fantastyczny, tak żałuję, że nie widział Igorka...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co z cyto: edit- doczytałam.... Ja muszę na dniach się wybrać zrobić powtórkę cyto, ale obawiam się że niestety nie jest lepiej, (boję się że nadal jest 2/3 albo nie daj boże 3) czuję to "w środku" Cytat:
czytałam wczoraj wątek o refundacji nutry gdzie się udzielasz. No ta osoba OYE czy jak jej tam..brak słów. Cytat:
Od kiedy mleko rozbija żołądek? a co mają zrobić mamy karmiące UU? o chore teorie ma, a jaka pewna swego. Właśnie zagęszczanie powoduje szybsze przybieranie na wadze. A to, że Lilka ładnie wygląda? no i co? dietę masz z tego tytułu stosować? dziecko samo wie ile potrzebuje. jejku jakie to smutne...przykro mi. ![]() Cytat:
No ale tajemnicze głosy Byłam u rodzinnego po skierowanie do endo. 5 minut wizyty, 2 godziny czekania. Każdy wypisywany lek musi sprawdzić w katalogu jaka zniżka etc, i 4 pacjentów tylko przyjęła przez te 2 godziny Paranoja. Jeszcze mnie podkur*** starsza pani w poczekalni twierdząc, że ludzie szum robią bez potrzeby i przyzwyczają się do nowej ustawy tak jak do wszystkiego. A ja młoda co mogę wiedzieć o życiu- przecież ona tyle przeżyła.
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chciałam sie ważyć ale M. nalegał ja planuje ważyć się co tydzień w 1 fazie a potem jeszcze rzadziej ![]() pewnie tak ale jakieś to dziwne bo podczas badania zakazenia nie stwierdziła lekarka a ja objawów też żadnych nie mam ![]() ![]() Patik babę bym zbeształa a lekarz ... szkoda gadać!! |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jestem uczulona na pedofili, a mamy jednego zboka na osiedlu ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ale o co chodzi? ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Patik, te starsze w kolejkach najgorsze I zawsze najmniej czasu mają!!!!Grunt że załatwiłaś co chciałas. |
|
|
|
|
#2857 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry mamy
[QUOTE=Kajool;31412335]Czesc dziewczyny ![]() U nas choroba dzien kolejny. Byłam u lekarki aby malego zbadala,/QUOTE] oj chorutki moje kochane zdrówka Cytat:
![]() z skątowni ![]() kciuki potrzebne a proszę bardzo a o co chodzi ?Cytat:
Cytat:
mam wrażenie, że mi coś nie zacytowało? ![]() a byliśmy z Żbikiem na kontroli jest lepiej ale do poniedziałku anty, syropy itd a wiecie co się stało nie dacie wiary młody mi się budził tylko 13 razy w nocy ![]() ![]()
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko oby się Iguś nie zaraził, ja jak byłam zaziębiona to mały ode mnie złapał
Agula a po co masz zagęszczać mleko, mała dobrze wygląda więc widocznie nie potrzeba, mi zagęszczanie kojarzy się z bardziej sycącym mlekiem więc bardziej tuczącym Editka 2 lata temu sama przeżywałam to samo z dziadkiem ... współczuję Scio oby się udało wprowadzić normalne mm Brumku jak dla mnie jesteś po prostu nie z tej ziemi ... ile Ty kochana śpisz na dobę? mam wrażenie że mało my po kontroli u lekarza, i w sumie jeszcze katarek siedzi a po za tym to niby ok .... oby bo juz mam dość tych lekarstw, ściągania katarku i jego płaczu ...... tak by się wydawało ale ta choroba małego wyniosła mnie 60 zł za leki, a poprzednia 150zł + 100 za termometr
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mmuśki
![]() U nas dziś fajna noc, w odróżnieniu od poprzednich,.. ![]() Lila zasnęła o 19:40 aa potem dopiero przed 3 i pospaliśmy do 8 ![]() Filip też ładnie pospał więc dziś wyspana jestem ![]() Za to pogoda do d.py , siedzimy w domu, tż robi obiad, dzieciaki zasnęły, jak wstaną i zjemy to lecimy na basen bo na spacer nie ma szans, to przynamniej tak się rozruszamy.W niedzielę WOŚP wybieracie się gdzieś z dzieciakami?? Cytat:
![]() agulaabar nie słuchaj koleżanki, bo głupoty gada poza tym nie zagęszczaj bo ja właśnie słyszałam że jak chce się dziecko trochę podtuczyć to mu się mleczko zagęszcza.
|
|
#2861 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my juz po obiadku i po deserku...... smakowalao ![]() dziecie moje tak szalalo na lezaczku ze skarpetki byly mokre od kopania nozkami i niby w samym body w krotkim rekawem a i tak sie spocil w słoiczku Hipp'a Gruszki Williamsa znalazlam dziś bonus.... sorkę z gruszki
|
|||
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczynki za kciuki!
Wprawdzie nie przydaly sie nam, bo szczepienia nie bylo. Pani doktor wolala z tym katarkiem i kaszlem nie ryzykowac. Dostalismy silniejsze krople do nosa, a jak do poniedzialku nie bedzie poprawy, to mamy skierowanie do laryngologa (katar juz od 4 tyg.) Z lepszych wiadomosci: Maly wazy 7140g i ma 67,5 cm, glowka ladnie rosnie, wiec wracamy do D3. Ponadto NIE MA anemi!!! Wyniki bardzo ladne (hemoglobina 12,9 a norma do 13), tylko jeden czynnik nieznacznie podwyzszony, mogacy swiadczyc o alergii, ale poki co lekarka tym nie kazala sie przejmowac. Wiec w zasadzie wizyta udana. Przepraszam Was strasznie, ze ja ostatnio ciagle o sobie, ale Antek jest bardziej absorbujacy ostatnio, ze nie wspomne o nocach i nie mam szans na bycie na biezaco. Dziubku Vaniliova trzymam mocno kciuki i pisz, co Wam powiedzieli, bo bardzo mnie to ciekawi. Antek tez ma krzywa glowke, ale nikt na to nie zwraca uwagi. Choc mnie to martwi. |
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziwczyny za odpowiedzi
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla dużego Antosia!Byle ten katarek się odczepił i będzie juz w ogóle super !
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ładnie rośnie no i super,że tak jak Brumek poradziliście sobie z anemią !!!!!moje dziecko ma dzis znowu gorszy dzień, biedaczek swój popołudniowy sen zakończył po 30 minutach ale się nie poddałam położyłam się z nim i zasnął pytanie na jak długo ![]() Vaniliowa gdzie Ty ????? czekam na info że z Krystiankiem wsio ok ![]() my mamy się szczepić we wtorek, tylko martwię się tym jego furczeniem noo. Ale nic z tego noska nie wychodzi , lekarka nie stwierdziła kataru ani infekcji (ale to nie ta nasza lekarka )
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Agula-moje dziecie, jedno i drugie, wygladalo Za noworodka jak kluska. Na kinge sama mowie pieszczotliwie "klusunia". Artura panie w zlobku nazywaly prezesem, bo chodzil z wielkim brzuchem i rzadzil! Teraz jest szczuply, nadal jednak na 95 centylu, bo wysoki i "nabity". Pediatra mowi ze skoro rozwija sie prawidlowo i nie ma rozbieznosci miedzy waga a wztostem(maly i gruby lub duzy i chudy) to jest ok.
|
|
|
|
#2867 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello mamuśki
![]() pokaż jaki ![]() Cytat:
![]() agulaaabar, znajoma jakieś pier....ły opowiada, nie sluchaj! Skąd ona takie dziwne teorie w ogóle wyciągnęła Cytat:
ludzie to mają pomysły....ciekawe czy autor tej teorii w ogóle ma dzieci ![]() Cytat:
editka ![]() Ale u nas wieje :/ A z milszych rzeczy - wróciłam dopiero niedawno, uwielbiam jak mnie tak dziecko wita - moment uśmiech od ucha do ucha, aż na głos sie śmiał, potem mnie przytulił łapkami i z otwartą buzią zrobił coś a'la mokrego całusa ale wolę wierzyć że pocałować )---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ikea...wiadomosc.html ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- AgaGuernsey, brawa za dobre wiadomości!
|
|
|
#2868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
A jakis tam HP, zaraz zerkne czy nam linka w ulubionych. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- znalazłam, o ten: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/3252357 |
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Patik dasz radę napisać jeden rozdział pracy mgr w ciagu dnia? Podziwiam.
![]() Drobne dziecko - źle, kluseczka - źle... Ech... dla Antosia za wagę i pokonanie anemii!Kajool trochę żal, że przechodzisz na MM, ale cele wyższe... Ja też nie przespałam jeszcze dłużej niż 4 godziny pod rząd. Ale w ciąży też kiepsko spałam i chyba już się przyzwyczaiłam... dla Igorka za przewrót na brzuszek! Mój się przewraca ciągle, a potem jęczy, że mu źle (Dziś nie, bo ma dzień pt. "znowu jestem noworodkiem, wiszę cały dzień na cycu i przysypiam"< ale już widać tego drugiego ząbka! |
|
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też mamy Paviliona tylko starszej generacji i powiem tyle NEVER EVER , co więcej NEVER EVER HP
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam w k. w temacie o tż-tach...
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
AgaG i anemia pokonana
.Aania juz sie nie moge doczekac kiedy Malwis mnie tak przywita .
|
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku pozwól ze zapytam. Ile masz stopni w mieszkaniu ze pozwalasz Tymciowi leżeć na golaska? Ja mam tak OK 19-20 i boje sie ze mi dziecię zmarznie.
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Stronczku,
rozwiazalam zagadke braku modelu D3100. otoz pan Antoni wyjasnil mi, ze fabryka nikonu produkujaca ten model znajdowala sie w miejscu gdzie bya powodz i zalalo doszczetnie. i nie produkuja ich chwilowo wiec nigdzie go nie dostaniesz. |
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad mój rozdział to taki krótki "rozdział" i nie zasługuje raczej na miano rozdział
Ale namotałam.Póki co mam: 1. Wstęp ( 3 strony) 2. Historia zielarstwa ( 3 strony) 3. Właściwości roślin leczniczych - to zamierzam dzisiaj, pewnie ze 2 strony 3.1 - tu będzie podrozdział poświęcony konkretnej roślinie.....
|
#2878 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, a co do przybierania to się nie przejmuj- każde dziecko rośnie w swoim tempie. Cytat:
Cytat:
![]() Nie musisz się tłumaczyć, w końcu masz trójkę maluchów na głowie. ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za kciuki wizażowym ciotkom- oczywiście zadziałały. Hania tylko zapłakała przy wkłuciu, a 5 sekund później już rozsyłała uśmiechy. Przez 7 tygodni przybrała 900gr i tym samym waży 7900gr (już wiem, czemu mam wrażenie że kręgosłupek pęka mi wpół ). Trochę mnie pediatra wkurzyła stwierdzeniem, żeby lepiej kupować jedzenie w słoiczkach niż gotować samemu i zacząć urozmaicenie diety od podawania kaszek NA NOC (a przecież nowości lepiej rano podawać w razie jakichś niepożądanych efektów). Ehh...a jak powiedziałam, że wyszły Hani dwa ząbki(bo sama nie zajrzała do buzi), myśląc że odnotuje to w karcie/ książeczce to skwitowała to tekstem "No zdarza się"- mówiąc to jakby to było coś złego. Kurcze a wydawała mi sę, że trafiłam na dobrą pediatrę.![]() Z dobrych wieści to tż sam z siebie zaproponował żebyśmy wybrali się na basen w przyszłym tygodniu ![]() Wiecie co, wczoraj oglądałam na TLC jakiś program o ratowaniu nienarodzonych dzieci (nie bójcie się, to nie będzie nic makabrycznego Natychmiast zrobili cc i dziewczynka przeżyła. |
||||||
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
shira Ja tak na chwile, moja konczy 11 stycznia 5 miesiecy wazy na bank kolo 9 kg lub wiecej, tez jest kluska, ale czy to moja wina?? taka jest i juz - co dziecku wytlumaczysz ze nie mozna tyle jesc????ale baaaaa ona juz nie je nawet tyle, pol sloiczka obiadku pol deserku rano kaszka mleczno ryzowa ale tez polowa tego co na opakowaniu i dwa lub trzy razy dziennie mleko 120 ml a tak to herbatka i co taka jest i juz. Ciuszki juz od prawie miesiaca zakladam w wiekszosci 74 - wiec nie jestes sama a glupimi uwagami sie nie przejmuj
Ponadto ja jej od moze jakichs 3 tyg zageszczam mleko, ale na 4 miarki mleka daje jej miarke kleiku ryzowego do butelki. Zageszczam bo samego kleiku jesc nie chciala, a tak w butelce zageszczone zjada. Sluchaj po to masz dziecko zeby je wychowywac po swojemu Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-05 o 18:40 |
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Telik, dzięki że przypomniałaś o tym filmie.
Brumek, tutaj można obejrzeć go online. http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/11863...b_s_2010_.html
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

ja planuje ważyć się co tydzień w 1 fazie a potem jeszcze rzadziej 
Poza tym jestem uczulona na pedofili, a mamy jednego zboka na osiedlu 

oby się udało wprowadzić normalne mm
+ 100 za termometr

zębole