|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Mam wyniki:
mocz ok, hemoglobina mi się poprawiła znacznie Najważniejsze z cukrem nie jest źle. Norma jest 4.1-5.9 a ja mam 6 . Pewnie dietę i tak muszę trzymac ale dużo lepiej niż ostatnim razem
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
karolca unikac czy mogę ? ![]() a kupiłam bezy ciągutki ostatnio i dupa tacie je musze dac bo tż nie lubi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2914 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wazne zebys trzymala front z mezem a nie stawiala go miedzy mlotem a kowadlem. Odnosnie wakacji to nasi znajomi byli z 5 meisieczna coreczka na Sycylii i cos podobnego tez mi po glowie chodzi. Takie maluszki podobno moga lepiej zniesc podroz niz 1-2 latki, bo jeszcze nie sa mobilne zbyt i duzo moga przespac. Parogodzinna wyprawa autem albo samolotem to nie to samo co zabieranie bobasa na wyprawe na biegun (mam nadzieje ). Mysle ze w lecie kazda z nas bedzie potrzebowala urlopu jako takiej odskoczni, jak nie od rodzinki to po prostu od codzienniej rutyny i zabiegania. Cytat:
Cytat:
Nie wiem co gorsze, w kazdym razie dzwonilam i oczywiscie znow nikt nic nie odniosl na recepcje, czyli tzw. dupa Cytat:
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-01-05 o 15:17 |
|||||
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Dasz radę, to tylko z korzyścią dla zdrowia i malucha
Dziewczynom które nie robiły glukozy mogę podpowiedzieć żeby pić ją od 5 do 10 min. Tak mi powiedział pan w laboratorium. Czyli nie krócej niz 5 i nie dłuzej niż 10 |
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi włosami rudymi po blondynie i ciemnej to jest chyba taki mit troszku, bo u nas tak jest, u mojego tż też , z tym że tam odwrotnie kolory...
moim zdaniem czasem niektórzy mają takie ciemne włosy bądź blond , ale coś w urodzie mają z rudego nie umiem tego opisać, taka czarna ruda z twarzy , znam taką rodzinkę , a nawet dwie , gdzie babeczki taką mają urodę właśnie, no i po dwa rude dzieciątka, ale śliczne , zresztą każdy ma w sobie coś pięknego, na włosach się uroda nie kończy
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się do szkoły rodzenia, zaczynamy 16 stycznia
|
|
|
|
#2919 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Maly juz po wizycie u lekarza. Doktor (bardzo fajny) powiedzial, ze na razie musimy go leczyc p/uczuleniowo i p/kaszlowo i p/zapalnie. Ma syropki, kropelki, inhalacje.
W nocy gdyby powtorzyly sie dusznosci, mamy zrobic inhalacje z soli fizjologicznej, przy duzej dusznosci nawet ze schlodzonej w lodowce soli fizjologicznej (zmniejsza obrzek krtani) a w sytuacji kryzysowej dzwonic po pogotowie. Dal jeszcze skierowanie do poradni alergologicznej, wiec bedziemy musieli sie wybrac jak juz wyzdrowieje. Cytat:
Cytat:
A tesciowa mam wyjatkowo nachalna, wtracajaca sie do wszystkiego bez proszenia. Niby chce dobrze, chce pomoc ale wiele na sile. Wiec moja rada: nie daj soba manipulowac, delikatnie i grzecznie powiedz, ze chcesz decydowac sama o swoim dziecku, jesli bedziesz potrzebowala pomocy, to ja poprosisz. Bo takie sytuacje niestety stwarzaja wlasnie powody do klotni z mezem. Jemu pewnie tez niejest latwo, bedzie rozdarty miedzy zona a mama, ale musisz z nim pogadac jeszcze, ze Ty jestes teraz jego rodzina na I m-scu razem z dzieckiem i najpierw ma szanowac Twoje zdanie a ewentualnie poradzic sie mamy. Wspolczuje Ci kochana bo ja juz mam wiele podobnych sytuacji, ale pamietaj zeby sie nie poddawac, to jest Twoje dziecko nie tesciowej. Trzymaj sie A odnosnie wakacji, 4 miesieczne dzieciatko jest grzeczne i jak najbardziej sie nadaje na podroze tym bardziej na kilka dni. Nie placze juz tak duzo, a duzo spi jeszcze, kolki sie przewaznie koncza. Wiadomo ze tez zalezy wszystko od dziecka, dla mnie najlepszy okres z malym byl jak mial pol roczku (jeszcze nie inetresowalo go wszystko wkolo tak bardzo, nie uciekal, a byle grzechotki i byl przeszczesliwy )Cytat:
I nie wyobrazam sobie zeby mi nie pomogl. A juz tym bardziej zeby nic nie robil. Jesli ja po ciezkiej 12-godz. nocy nie klade sie spac, bo musze sie zajac dzieckiem, to nie wyobrazam sobie, zeby moj maz po 8 godz spokojnej pracy w dzien mial lezec i nic nie robic. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Np taki roczny Filip ktory raczkuje, wszystko sciaga, probuje wstawac, potem ciagle sie wywraca i w tym czasie dzidzia ktora bardzo duzo czasu od nas wymaga. Masakra;/ Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- lena obejrzalam zdjecia z usg, piekna i slodziutka ta Twoja malenka
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-05 o 15:48 |
||||||||
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie polecacie chusteczki do wycierania pupci, czego uzywałyście lub macie zamiar używac?
I jeszcze pytanie (chyba już było - przepraszam) jakie wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe? Aguśka zamówiłam dzis Medelę Mini Elecrtic ![]() Dziękuję Wam Dziewczyny za komplementy zdjęc Córci mi się strasznie podobają! I patrzę na nie codziennie po kilka razy albo oglądam film
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-05 o 15:55 |
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
konia twoja corcia jest przeurocza, przesliczna, taka slodka ze tylko schrupac
![]() A wloski kosmiczne hihihi i te oczyyyy Nie no z Filipem musza sie poznac nie ma to tamto
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc jak dziadek albo babcia są rudzi to jest to na tyle silnie dominujący kolor genetycznie, że może zdarzyć się, że wnuczki wyjdą rude
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem juz roznych. Podklady poporodowe: Seni (w roznych wielkosciach). A wkladki laktacyjne mam przerozne: troche z johnsons baby, troche bella i jeszcze jakies ![]() Z laktatora bedziesz zadowolona, zobaczysz jak latwo sie sklada (tylko trzy czesci do mycia) co skraca czas mycia, wyparzania no i skladania. No i super, ze dziala na baterie (dwie zwykle) albo mozna do pradu podlaczyc
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O chusteczki spytalam znajomych i chorem odpowiedzieli 'Huggies Pure' :http://www.dzieciowo.pl/2011/07/porw...gies-pure.html Sprawdzilam u nich i faktycznie dosc latwo sie dra, ale za to za mega wilgotne i miesiste. Od nich chyba zaczne i bede przy okazji inne testowac az znajde swoj ideal. Z wlasnego doswiadczenia odradzam rozowe johnson&johnson, jakies takie suchawe i szorstkie. Nie wiem jak te Huggiesy cenowo stoja w Polsce, u mnie potrafia kosztowac 2.98e za paczke ale podobno czesto sa promocje np 4 paczki za 4e. Tak tez kupilam pierwszy zapas
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkladki laktacyjne mam z NUKa i z Rossmanna jakies. Z NUKa mam 3 opakowania po 30 sztuk - kupilam w promocji po 2,50 € za opakowanie Podklady zamowilam na allegro z Bella Mamma Dzisiaj ogladalam jeszcze pieluszki (mam paczke pampersow i pieluszek z babydream tych najmniejszych) ale w sklepach nie widzialam Huggies'ow, dobrze ze znalazlam na amazon.de 28 sztuk po 6,99 €, tanie nie sa ale kupie jedne na sprobowanie jeszcze. To sa te z wycieciem na pepuszek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krzyżówki nie są takie jednoznaczne ,że dziadki są takie jak wnuki , to jest bardziej złożone
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-05 o 16:27 |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W mojej rodzinie dominują cechy przekazywane ze strony mamy (dziadek). Wszyscy mają charakterystyczne nosy i oczy. Jesli natomiast chodzi i kolor włosów i oczu. Szwagierka jest brunetką o ciemnych oczach, jej mąż również. A córkę mają blondyneczkę o niebieskich oczach. Po mamie taty odziedziczyła te kolory. Bo nikt inny w rodzinie (ani od strony teściowej ani od strony szwagra) nie ma jasnych włosów i niebieskich oczu
|
|
#2929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podkłady z belli , takie te pieluchy http://www.mamazone.pl/tv/film,5114,...-lonowego.aspx wkladki miałam z canpola, z baby ono, ale najdłużej używałam ( w sumie przez rok) johnsona kupione w rossmanie, bo szło tego dużo , a one w promocji były często , tamte może były lepsze, ale jakoś z tymi dawałam radę ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
to akurat jest proste, ciemne cechy na allelach zdominowały u rodziców ( u szwagierki i i u męża), ale widocznie mieli od dziadków też te połówki z jasnymi ( bo każdy z nas po dwie opcje w sobie , tylko zależy która jest dominująca), i teraz jak dali dziecku po połówce ( każdy od siebie, jedne w plemniku, drugie w jaju)i się trafiły do połączenia połówki od jasnych kolorów to dziecko jest jasne i i z niebieskimi oczami ![]() Dominujące są też np. orli nos, kręcone włosy, ale muszą się ta połoweczka z tym dominującym genem w dziecku pojawić, ale nie musi http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...287&Itemid=101 ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
tu jest napisane jakie to proste http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolor_oczu |
|||
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym - mój tata ma oczy brązowo-zielone, mama niebieskie. Z siostrą mamy niebieskie oczy, ale ja mam ciemne włosy a ona jest blondynką (tata brunet, mama blond). Brat jedno oko ma brązowe a drugie niebieskie, a kolor włosów taki szaro-ciemny blond. Siostra ma włosy proste jak druty podczas gdy rodzice mają miękkie i kręcone. Ona geny nie wiemy po kim odziedziczyła, bo jest ewenementem w rodzinie pod każdym względem
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tymi włosami i kolorem oczu to tak jak wikipedia podaje to jest dość skomplikowane , to jest tam na serio fajnie wytłumaczone, każde dziecko może być inną kombinacją Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-05 o 17:03 |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo rodzice nasi maja oboje ciemnobrązowe oczy (moj brat tez) a ja mam niebieskie oczy ![]() Wlosy mam lekko falowane po tacie, ale gestosci juz po nim nie odziewdziczylam, tylko po mamie: cienkie i slabe. Ale ogolnie z profilu wszyscy mi mowia ze jestem bardzo podobna do babci (mamy mojej mamy) i jak tak sie przyjrze to rzeczywiscie jestem cala babcia Celinka hehehe A swoja droga ona tez ma niebieskie oczy, oczy mam podobno jej wlasnie i jak ogladalam zdjecia jej taty to mamy z babcia takie oczy jak moj pradziadek jej tata wlasnie
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
siedziało siedziało i się wybiło
|
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Cziqua kurcze...nie za dobrze z tymi wynikami...kurcze ile dziewczyn ma z tym problem...
A jak zdrobniale będziecie mówic do synka? ![]() Lenka super fotki Ja strasznie lubię mokre chusteczki Dada z Biedronki, więc pewnie te będę kupować + ponoć Bambino są niezłe. Co do materaca ja coraz częściej myślę o piankowym, ale muszę jeszcze poczytac na ten temat. O takim http://allegro.pl/hevea-materac-pian...022002100.html |
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cofnij się o 5-7 stron bo dziewczyny dużo mi tam ciekawych rzeczy napisały, warto przeczytać. |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
KObitki
USg wczoraj ok Oliwierek nadal jest Oliwierkiem CHoć chyba wolę aby był Frankiem Dziś zrobiłam fotki.. takę mailungen machen zusammen grupen ![]() Jestem zmęczona śpiąca i generalnie padam na twarz Zostało mi zakomunikowane, że od dziś zaczyna się czas w którym muszę leżeć plackiem do oporu..CO niby robię nadal.. ale wiecie co.. Jka mi wypisują L4 z kodem: może chodzić a lekarz każe mi leżeć plackiem ![]() No nic .. powiedział mi, że nooo super że jest dobrze, ale jak dotrwam do 32 tc to będzie cud (
|
|
|
|
#2938 | |
|
Rozeznanie
|
Chusteczki na początku kupię Pampers Sensitive lub Bambino
Wczoraj pierwsza tura prasowania/ Mam tego tyle, że chyba oszaleję A teraz czasu coraz mniej, sesja w toku I właśnie się kapnęłam, że za równy miesiąc mam pierwszy termin porodu z usg Aaaaaaaaaaaaa- zaczynam schizować przed porodem, jak znowu przyjdzie się męczyć 24 godziny bez znieczulenia( u nas w szpitalu nie ma), to chyba zwariuję---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak stanęłoby na tym Eligiuszu to Eli ale nie stanie na tym moja juz w tym głowa
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
my juz po obiadku
jedliśmy mielone z ziemniaczkami od teściowej u was tez tak strasznie wieje?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

. Pewnie dietę i tak muszę trzymac ale dużo lepiej niż ostatnim razem

i do tego zgaga mnie od wczoraj męczy dobrze ze mam renie
za USG
Wazne zebys trzymala front z mezem a nie stawiala go miedzy mlotem a kowadlem. Odnosnie wakacji to nasi znajomi byli z 5 meisieczna coreczka na Sycylii i cos podobnego tez mi po glowie chodzi. Takie maluszki podobno moga lepiej zniesc podroz niz 1-2 latki, bo jeszcze nie sa mobilne zbyt i duzo moga przespac. Parogodzinna wyprawa autem albo samolotem to nie to samo co zabieranie bobasa na wyprawe na biegun (mam nadzieje
). Mysle ze w lecie kazda z nas bedzie potrzebowala urlopu jako takiej odskoczni, jak nie od rodzinki
Nie wiem co gorsze, w kazdym razie dzwonilam i oczywiscie znow nikt nic nie odniosl na recepcje, czyli tzw. dupa

A odnosnie wakacji, 4 miesieczne dzieciatko jest grzeczne i jak najbardziej sie nadaje na podroze tym bardziej na kilka dni. Nie placze juz tak duzo, a duzo spi jeszcze, kolki sie przewaznie koncza. Wiadomo ze tez zalezy wszystko od dziecka, dla mnie najlepszy okres z malym byl jak mial pol roczku (jeszcze nie inetresowalo go wszystko wkolo tak bardzo, nie uciekal, a byle grzechotki i byl przeszczesliwy
)