Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 11:56   #2851
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Wrzuciłam zdjęcia mojej Córci z 3D
ślicznotka

konia, Twoja córeczka też jest śliczna. Ma piękne oczy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:57   #2852
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Na przełomie czerwca i lipca zamierzam jechać z mamą na kilka dni nad morze. Byłam już na wakacjach z takim maluchem i nie było problemów. Młody wówczas spał jak mały aniołek na plaży (osłonięty od wiatru i słońca).
Z miesięcznym czy dwumiesięcznym bałabym się jechać, ale 4-miesięczne dziecko może śmiało jechać (w zależności jak będzie znosiło podróż).

Oj biedna Ty... Może dziś Filipkowi będzie już lepiej
Ja się też wybieram z dzieciaczkami nad morze, z Niną byliśmy jak miała 6 miesięcy 2 tygodnie nad morzem i było super, spała albo siedziała w wózku, trochę zabaw na kocu, wszystko w cieniu, bo parasole rozstawione, nie było upałów, było jednym słowem pięknie
Uznaliśmy ,że na dłużej jechać lepiej, bo jak się już zabrać z tym całym majdanem to niech to będzie wykorzystane na maksa.

A w tym roku był nami 3 miesięczniakiem jeszcze i było też bardzo ok, mniej jest latania z takim dzieckiem niż z 1, 5 rocznym , bo na plaży to już nie usiedzi spokojnie tylko ucieka do wody , nasza Nina jak mały żółwik , obojętnie gdzie ją postawić zawsze wiedziała gdzie do wody droga

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-05 o 12:03
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:57   #2853
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Na przełomie czerwca i lipca zamierzam jechać z mamą na kilka dni nad morze. Byłam już na wakacjach z takim maluchem i nie było problemów. Młody wówczas spał jak mały aniołek na plaży (osłonięty od wiatru i słońca).
Z miesięcznym czy dwumiesięcznym bałabym się jechać, ale 4-miesięczne dziecko może śmiało jechać (w zależności jak będzie znosiło podróż).

Oj biedna Ty... Może dziś Filipkowi będzie już lepiej
Właśnie z miesięcznym lub 2 też bym się bała. Rodzę w kwietniu, teściowie jadą w lipcu na wczasy więc my wybraliśmy sierpień. Maluszek będzie miał 4 miesiące więc wydaje mi się że to odpowiedni "wiek" na pierwsze wczasy.
Tym bardziej że w sumie nie mamy jeszcze zbytnich planów czy pojedziemy czy zostaniemy w domu bo to zależy oczywiście od kilku aspektów ale samo to buczenie teściowej już mnie wkurza. Ona już z góry zakłada że ja się źle będę opiekowała synem i że ona zrobi to najlepiej. Tak właśnie to odczuwam.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no my jak będzie wszystko ok to chcemy w sierpniu albo w lipcu jechac do teściowej do Holandii z przerwami oczywiście

co do wiatru to wiem jak wieje u Ciebie bo u mnie tak samo pewnie

a musze do gina jechac i odebrac wyniki glukozy oby były ok i sie właśnie zastanawiam czy warto brac parasol hmmm
W końcu to niedaleko i wieje pewnie podobnie
Co do wyników to będzie OK

Cytat:
Nikki współczuję.. Może porozmawiacie kiedyś (Ty i Mąż wspólnie) z teściową, żeby nie wtrącała się tak intensywnie w Wasze życie i wychowanie Maluszka. Ja rozumiem, że można coś doradzic, ale nie od razu krytykowac. NIe wiem jak daleko chcecie jechac i na ile, ale ja myślę że my też gdzieś w wakacje wyskoczymy, żeby mała pooddychała świezym powietrzem a nie tylko w mieście. Także myślę, że to dobry pomyśl. Oczywiście zalezy tez jak się będzie chowała, czuła, itd, ale ogólnie myślę, że to nic złego! nie martw się, pogadaj z TŻ żeby nie złościł się na Ciebie, nie traktował tak (nie wyobrażam sobie takich złośliwości u mnie..), ważne żebyście się w tej kwestii zgadzali i razem tworzyli ewentualnie "front". Pisze w cudzusłowiu bo nie chodzi tu o wojnę, czy kłótnie, wszystko można załatwic rozmową

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Biedny Maluszek, kurcze co to się dzieje... Ja też jako dziecko non stop chorowałam na krtań, oskrzela, ale chyba aż takich duszności nie miałam chyba.. Aguśka a może to jakaś alergia do tego dochodzi???
Zawsze jeździmy zagranicę , ale jak z maluszkiem to te pierwsze wczasy to myślimy gdzieś nad morze.
W sumie to na razie jest takie gadanie z jej strony, ale chcę już dać jej lekko do zrozumienia ,że to my mamy większe zdanie co do wychowania dziecka.
Mam nadzieję że jak się urodzi to tak nie będzie , ale jakby miało być wtrącanie z jej strony to będę musiała interweniować wraz z mężem. Bo inaczej nie wytrzymam.
I faktycznie lepiej chyba mieszkać na swoim ze swoją rodziną. Tyle że TŻ nie myśli o przeprowadzce bo cały dół mamy dla siebie i twierdzi że mamy dobrze bo czynszu nie musimy płacić ani się budować itp.
Stary 2012-01-05, 12:00   #2854
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
ślicznotka

konia, Twoja córeczka też jest śliczna. Ma piękne oczy
A dziękować dziękować, dzieciaczki mają fajne ślipka, niebawem zobaczycie swoje oczęta malusie i się zakochacie I jak tak patrzy tymi oczami i pokazuje na słoik miodu ( który uwielbia i chowamy go po różnych szafach) to jak nie dać troszkę ?
Stary 2012-01-05, 12:03   #2855
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Lena słodka twoja córcia jest
Stary 2012-01-05, 12:05   #2856
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak to nie daja znieczulenia??Nie ma wcale takiej mozliwosci?Chyba bym tam nie zdecydowala sie rodzic.Czasem porod jest naprawde ciezki.
a no widzisz w żadnym z 4 szpitali zzo nie uświadczysz chyba że po znajomości odpłatnie w jednym z nich- tak słyszałam od osoby która ma jakąś wiedzę na ten temat. Wogóle podobno u nas ciężko z cywilizowanym porodem- począwszy od znieczulenia, czy plan porodu kończąc na ochronie krocza (w jednym w zależności od zmiany wszystkie są nacinane jak leci

jestem jeszcze to w stanie przeżyć mnie najbardziej przeraża to że nie przyjmą mnie do szpitala jak sie zgłoszę...

będę dzisiaj u lekarza to sie zapytam i ciekawe co ona mi powie.

Mravka jakie śliczne zdjecie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
4. Odnosnie bolacych pachwin i ud: opisalam mu bardzo szczegolowo jak mocno boli i ze chodzi mi sie ciezko, jak kaczka itd i ze butow nie moge zasunac i ciezko nogi w gore podniesc przy ubieraniu spodni. Zasugerowalam to rozejscie spojenia, ale powiedzial, ze sa to bardzo rzadkie przypadki a ma prawo mnie bolec. Tlumaczyl, ale tak duzo mowil, ze nie jestem w stanie tego przekazac. Nie zbadal mi spojenia ale ufam mu na slowo, ze tak moze bolec.
moja lekarka też kazała nei panikować i mówiła że tak nas może boleć co nie zmienia faktu że jest to nieprzyjemne i bardzo utrudnia mi wiele spraw.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no właśnie ciekawe jak będę wyglądać za miesiąc, dwa... brzuch rośnie i rośnie...nie długo w płaszczu się nie zapne to będą jaja
u mnie widać różnicę ale jakoś w obwodzie nie przyrasta tak szybko, nie wiem od czego to zależy.
udało mi się kupić kurtkę za całe 50 zł taką jak te płaszczyki z allegro tylko krótszą i wydaje mi sie że wystarczy do końca do tego jest bardzo ciepła wiec zakup rewelacyjny

Nikki
my o ile nam maluch pozwoli to zamierzamy już wcześniej nawet jeździć na krótkie wypady, po drodze jeszcze mamy 3 imprezy rodzinne a nasz synek będzie miał wtedy koło 2 mscy więc mam nadzieję że urodzi nam się towarzyskie dzieciątko.
z teściową bym porozmawiała ale nie na siłę, a później może jak zobaczy jak sie opiekujecie własnym dzieckiem to nie będzie tak natarczywie się wtrącać.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:05   #2857
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Właśnie z miesięcznym lub 2 też bym się bała. Rodzę w kwietniu, teściowie jadą w lipcu na wczasy więc my wybraliśmy sierpień. Maluszek będzie miał 4 miesiące więc wydaje mi się że to odpowiedni "wiek" na pierwsze wczasy.
Tym bardziej że w sumie nie mamy jeszcze zbytnich planów czy pojedziemy czy zostaniemy w domu bo to zależy oczywiście od kilku aspektów ale samo to buczenie teściowej już mnie wkurza. Ona już z góry zakłada że ja się źle będę opiekowała synem i że ona zrobi to najlepiej. Tak właśnie to odczuwam.
Zatkać uczy i robić swoje.
Niestety... "złote" rady będziesz dostawać ciągle... bo ona przecież "ma doświadczenie już" i "co ty możesz wiedzieć".
Pomoc pomocą, ale wtrącanie się nie jest fajne.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A dziękować dziękować, dzieciaczki mają fajne ślipka, niebawem zobaczycie swoje oczęta malusie i się zakochacie I jak tak patrzy tymi oczami i pokazuje na słoik miodu ( który uwielbia i chowamy go po różnych szafach) to jak nie dać troszkę ?
Miód można dać
Coraz częściej wyobrażam sobie te chwile, jak malutka będzie już z nami i będzie uczyła się patrzeć.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 12:09   #2858
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ktoras pisala wczesniej ze to moze byc rozejscie posjenia lonowego a dzis lekarz mi powiedzial ze dzidzia wieksza to wywiera ucisk
rozejście spojenia boli zupełnie inaczej,to boli centralnie górka , nie brzuch , nie uda,nie w pochwie, ja nawet jak się zmacam mocno po wzgórku to też czuję tam ból jak za mocno ucisnę,mialam to jak Maluszek miała 3-4 miesiące w brzuchu , więc jeszcze z uciskiem dziecka nie miało to nic wspólnego, ja miewam też te bóle okresowe ( ale nie za często), najczęsciej przed wizytą na tronie, mi się wydaje ,że jak są skurcze jelit i pewnie coś to też na macicę wpływa, stąd pewnie te biegunki przed porodem

Czas edycji: 2012-01-05 o 12:10
Stary 2012-01-05, 12:12   #2859
karolca
Zakorzenienie

Wczoraj na TLC oglądałam program o niezwykłych ciążach i operacjach w okresie prenatalnym.
Był przypadek kobiety, u której zarodek zagnieździł się po zewnętrznej stronie macicy i rozwijał się! Dziecko przeżyło. I są tylko dwa takie przypadki na świecie. Kobieta zaczęła odczuwać bardzo mocno bóle w podbrzuszu, ale wg USG wszystko było prawidłowo. Dziecko rosło, rozwijało się, pierwszy rezonans nie wykazał żadnych zmian aż na powtórce badania w okolicy 30 tygodnia lekarz zasugerował, że płód nie rozwija się w macicy. I faktycznie, był zaplątany w jelitach. Od razu zrobili CC, dziecko było zdrowe.
Niesamowite!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 12:13   #2860
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

CYtrynka dobrze,że wszystko ok, a buraki niestety czasem się zdarzają i w służbie zdrowia

Będąc dzisiaj na glukozie spotkałam koleżankę, która całkiem niedawno rodziła i to co się dowiedziałam nie nastraja mnie optymistycznie do szpitala w którym mam zamiar rodzić (bo tam będzie mój prowadzący lekarz).
Otóż w szpitalu rutynowo nacinają krocze i mało przejmują się planami porodu,a pozycja do rodzenia jest tylko jedna (ta która jest najbardziej popularna w filmach),a ja chciałam próbowac rodzić w pozycjach bardziej pionowych... i nie po to ćwiczę mięśnie Kegla i robię sobie masaż,żeby mi ktoś rutynowo krocze nacinał... chyba,że faktycznie byłaby taka potrzeba.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:15   #2861
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Zatkać uczy i robić swoje.
Niestety... "złote" rady będziesz dostawać ciągle... bo ona przecież "ma doświadczenie już" i "co ty możesz wiedzieć".
Pomoc pomocą, ale wtrącanie się nie jest fajne.

Miód można dać
Coraz częściej wyobrażam sobie te chwile, jak malutka będzie już z nami i będzie uczyła się patrzeć.
no wolę miód niż inne slodycze....
a Nina wczoraj też głupiej mamie pokazała co chce jeść, wyciąga taką małą patelką z szafy, ja mówię ,że niewolno , potem wyciągnęła olej ,patrzę , no i mnie olśniło,że chcę jajeczko smażone , jak Jej pokazałam jajo to ale była radość
Stary 2012-01-05, 12:17   #2862
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
a Nina wczoraj też głupiej mamie pokazała co chce jeść, wyciąga taką małą patelką z szafy, ja mówię ,że niewolno , potem wyciągnęła olej ,patrzę , no i mnie olśniło,że chcę jajeczko smażone , jak Jej pokazałam jajo to ale była radość
no ładnie Dziecko głodzisz
Ale fajnie, że pokazuje co chce zjeść Właśnie... zjadłabym jajecznicę... ale mąż zabrał auto a w taką pogodę nie chce mi się robić zakupów...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 12:18   #2863
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na TLC oglądałam program o niezwykłych ciążach i operacjach w okresie prenatalnym.
Był przypadek kobiety, u której zarodek zagnieździł się po zewnętrznej stronie macicy i rozwijał się! Dziecko przeżyło. I są tylko dwa takie przypadki na świecie. Kobieta zaczęła odczuwać bardzo mocno bóle w podbrzuszu, ale wg USG wszystko było prawidłowo. Dziecko rosło, rozwijało się, pierwszy rezonans nie wykazał żadnych zmian aż na powtórce badania w okolicy 30 tygodnia lekarz zasugerował, że płód nie rozwija się w macicy. I faktycznie, był zaplątany w jelitach. Od razu zrobili CC, dziecko było zdrowe.
Niesamowite!
oglądałam , nawet polecałam tu,ale dla ludzi o mocnych nerwach, a ta operacja na płodzie ? normalnie cuda, a lekarze tacy to dla mnie nadludzie
Stary 2012-01-05, 12:20   #2864
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
oglądałam , nawet polecałam tu,ale dla ludzi o mocnych nerwach, a ta operacja na płodzie ? normalnie cuda, a lekarze tacy to dla mnie nadludzie
oglądałam i nie dowierzałam zwłaszcza to z tym balonikiem w krtani. Cudotwórcy! A pan doktor taki skromny
Z resztą podziwiam takich lekarzy z powołania

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 12:27   #2865
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no ładnie Dziecko głodzisz
Ale fajnie, że pokazuje co chce zjeść Właśnie... zjadłabym jajecznicę... ale mąż zabrał auto a w taką pogodę nie chce mi się robić zakupów...
lepiej jakby juz mówic zaczęła po naszemu, a nie wciąż po duńsku z odcieniem węgierskiego
wszystko rozumie ( oczywiście jak chce) , przynosi szufelkę , miotłę, wynosi pieluszki do kosza , butlę po mleku odnosi do zlewu , będę miała pomoc przy Mniejszej , ładuje pranie do pralki , odkurzać uwielbia i piszczy przy tym na cały głos itd.

hihihi zaraz mi napiszesz,że nie dość ,że głodzę to jeszcze do pracy zmuszam ale to jest takie fajne jak się z dzieckiem zaczyna człowiek dogadywać

14 ma urodzinki drugie , jak ten czas zleciał ? nie wiem
Stary 2012-01-05, 12:27   #2866
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej brzuchacze!
Ja juz w pracy, ale ledwo trzymam oczy otwarte. Spalam prawie 8h a sie wogole nie wyspalam, az sie boje myslec co sie bedzie za pare miesiecy dzialo. Serio mnie to przeraza bo w kwestii snu jestem bardzo rozpieszczona, 9h bez przerw to takie moje minimum
O właśnie ja mam tak samo. Dziś byłam strasznie zła na kuriera, który mnie za wcześnie obudził

Cytat:
jak ja nie cierpie buraków w państwowej służbie zdrowia bylam na usg zeby głównie sprawdził mi facet szyjke czy wszystko ok a szyjki nie chcial zbadać bo nie ma na skierowaniu ale zbadał. Wszystko jest ok, wazy 1300gr maly ulozony glowkowo, lozysko na scianie przedniej 1 stopnia. Synek trzymal sie za jajka
wrzucam zdjęcie stopki i buźki

zdjęcia śliczne

Ja dziś mam wizytę o 16.00 już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę mojego szkraba mam nadzieję że dowiem się że ta jego duża aktywność to tylko jego temperament a nie jakaś nieprawidłowość

Nikii - od razu "słychać" że Ty ze śląska jesteś "jeronie" W którym szpitalu planujesz rodzić?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:28   #2867
iw32
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Zanim Was nadrobię, zdam krótką relację z moich dzisiejszych badań. Właśnie wróciłam ze szpitala gdzie miałam robione obciążenie glukozą 75 g, ALAT, ASPAT i KTG.

Trochę się denerwowałam przed glukozą, gdyż rano na czczo było mi trochę niedobrze. Zostałam pokłuta, dostałam słodki kubek, wcisnęłam cytrynkę i tak mi zasmakowało, że po godzinie i drugim pobraniu krwi, chciałam prosić o drugi kubek ale cóż, odmówili I znowu godzinkę czekania i ostatnie trzecie kłucie Taki miałam niedosyt, że jak wyszłam na zewnątrz to wszamałam połówkę czekolady

Wyniki będą w następnym tygodniu ale cukrzyca to będzie chyba na bank po takich ciągotach do słodkiego
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:31   #2868
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej jakby juz mówic zaczęła po naszemu, a nie wciąż po duńsku z odcieniem węgierskiego
wszystko rozumie ( oczywiście jak chce) , przynosi szufelkę , miotłę, wynosi pieluszki do kosza , butlę po mleku odnosi do zlewu , będę miała pomoc przy Mniejszej , ładuje pranie do pralki , odkurzać uwielbia i piszczy przy tym na cały głos itd.

hihihi zaraz mi napiszesz,że nie dość ,że głodzę to jeszcze do pracy zmuszam ale to jest takie fajne jak się z dzieckiem zaczyna człowiek dogadywać

żartowałam przecież z tamtym
Ale jak taki szkrabek pomaga, to takie urocze jest Znam dużo dzieci, które same z siebie lubią pomagać.

Dwa lata mówisz... czas w ogóle zapie... rdziela jak szalony

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 12:31   #2869
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karo
Stary 2012-01-05, 12:32   #2870
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Zanim Was nadrobię, zdam krótką relację z moich dzisiejszych badań. Właśnie wróciłam ze szpitala gdzie miałam robione obciążenie glukozą 75 g, ALAT, ASPAT i KTG.

Trochę się denerwowałam przed glukozą, gdyż rano na czczo było mi trochę niedobrze. Zostałam pokłuta, dostałam słodki kubek, wcisnęłam cytrynkę i tak mi zasmakowało, że po godzinie i drugim pobraniu krwi, chciałam prosić o drugi kubek ale cóż, odmówili I znowu godzinkę czekania i ostatnie trzecie kłucie Taki miałam niedosyt, że jak wyszłam na zewnątrz to wszamałam połówkę czekolady

Wyniki będą w następnym tygodniu ale cukrzyca to będzie chyba na bank po takich ciągotach do słodkiego
albo niedocukrzenie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 12:33   #2871
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Niesamowite!
Też oglądałam
Dzięki Konia że o tym programie wczoraj napisalaś

Medycyna potrafi już zdziałać cuda! ale też najbardziej mnie wzruszyła ten ostatni przypadek dziewczynki z ciąży pozamacicznej
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:38   #2872
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
żartowałam przecież z tamtym
Ale jak taki szkrabek pomaga, to takie urocze jest Znam dużo dzieci, które same z siebie lubią pomagać.

Dwa lata mówisz... czas w ogóle zapie... rdziela jak szalony
a ja myślałam ,że na serio no nie, przecież wiem, że to żart przecież pisałam ,że miód dostaje
Nina lubi pomagać, przed chwilą właśnie rozbroiła drożdżówkę na części, a teraz robi wydzieranki z gazety, pomaga mamie robić bałagan

Cytrynka
ładna stopa tego przystojniaka

Lena Kaje to też piękne kobiety będą

Czas edycji: 2012-01-05 o 12:39
Stary 2012-01-05, 12:45   #2873
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
konia, ale Kochane dzieciątko a własnie miałam już pytac kiedyś ile ma lat?

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
hihi ubiegłaś mnie z odpowiedzią już wiem

kazo_z trzymam kciukiza wizytę!

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

hihi to chyba wyjątek stanowisz, bo większośc dziewczyn narzeka na tę glukozę ja w przyszłym tygodniu zrobię ciekawe jak zareaguję;0
Stary 2012-01-05, 12:45   #2874
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
a ja myślałam ,że na serio no nie, przecież wiem, że to żart przecież pisałam ,że miód dostaje
Nina lubi pomagać, przed chwilą właśnie rozbroiła drożdżówkę na części, a teraz robi wydzieranki z gazety, pomaga mamie robić bałagan

Cytrynka
ładna stopa tego przystojniaka

Mój siostrzeniec uwielbiał robić porządki
Brał mokrą ścierkę, wycierał wszystko co się dało, potem wysysał z niej wodę.
Albo prosił o płatki kukurydziane. Szedł do drugiego pokoju, zamykał się, wysypywał wszystko na podłogę, rozdeptał, wziął miotłę i zamiatał

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-05, 12:47   #2875
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Maz zabral malego i pojechali do przychodni.
Niech lekarz przebada malego, maz ma sie zapytac co mamy robic jesli powtorzy sie w nocy sytuacja, byc moze szpital i oddzial laryngologii bedzie konieczny, ale oby nie.

Cytat:

Biedny Maluszek, kurcze co to się dzieje... Ja też jako dziecko non stop chorowałam na krtań, oskrzela, ale chyba aż takich duszności nie miałam chyba.. Aguśka a może to jakaś alergia do tego dochodzi???
Mysle ze swoje musi wychorowac. Moj maz tez czesto chorowal na krtan i jak mial trudnosci w oddychaniu to tez tescie jezdzili z nim do szpitala na zastrzyk. Ostatni raz mial chora krtan rok temu wiec dosyc dawno, ogolnie Filip mi malo choruje, ale jak juz choruje to na calego;/
No nic, mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej.
On ma duzy kaszel, ten kaszel po prostu rozkreca to wszystko.
Nie bylo tak tragicznie dzis w nocy, bo gdyby bylo to bym na pogotowie dzwonila, ale troche sie meczyl a my z nim.
Cytat:
Aguśka , a co lekarze mogą z tym zrobić? bo przecież się wykończycie
Wiesz, jesli bedzie sie to powtarzalo to mysle, ze trzeba bedzie udac sie do laryngologa zeby zbadal krtan, bo czasem zapalenie glosni jest objawem jakiegos ropnia w krtani ale mysle, ze to infekcja wirusowa, bo wirusy sa przyczyna ostrego zapalenia a ze akurat on ma sklonnosci po mezu do chorowania na krtan to tak sie bedzie dzialo.
Ja za to mialam dusznosci oskrzelowe jak bylam malutka, wiec zawsze cos. Ale zobaczymy co powie lekarz mezowi.
Bo tak doraznie w razie duzej dusznosci to steryd w pupcie, albo tak jak dzis w nocy przy mniejszej dusznosci pomogla inhalacja z leku ktory tez dziala p/zapalnie i pomogl malemu.
Cytat:
jak ja nie cierpie buraków w państwowej służbie zdrowia bylam na usg zeby głównie sprawdził mi facet szyjke czy wszystko ok a szyjki nie chcial zbadać bo nie ma na skierowaniu ale zbadał. Wszystko jest ok, wazy 1300gr maly ulozony glowkowo, lozysko na scianie przedniej 1 stopnia. Synek trzymal sie za jajka
Super ze dobre wiesci z wizyty!
A zdjecia sliczne
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:48   #2876
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Sory dziewczyny że Wam przynudzam ale musiałam się wygadać.
Co byście zrobiły na moim miejscu??
Jak widzicie wczasy z maluchem??
I jak dać do zrozumienia że ja nie chcę aby po porodzie teściowa ciągle koło mnie była i się wymądrzała?? Ja chcę sama wychować swojego syna z pomocą męża. Sama nauczyć się co jest dla niego dobre itp. Rozumiem pomoc jak coś nie będę wiedziała, ale tylko wtedy jak ją o to poproszę, ale nie żeby ona ciągle była.
Jesli chodzi o podroz to my wybieramy sie tez w sierpniu do Polski, mala urodzi sie w marcu wiec bedzie miala ok 5 miesiecy. Czeka nas podroz autem 1100 km. A co do tesciowej to Twoj maz musi jej powiedziec stanowczo ale i delikatnie ze jestescie dorosli i mimo ze mieszkacie razem (jak rozumiem) to macie swoje zycie i ze jak bedziecie potrzebowac pomocy to sie o nia upomnicie a nie zeby sie sama z nia ''pchala''... niestety ale mam doswiadczenie, z tym ze przed zajsciej w ciaze jeszcze, tesciowa mi chciala w mieszkaniu ustawiac, dyrygowac co mam robic na obiad i jak spedzac czas - zaznaczam ze nie mieszkamy i nigdy nie mieszkalismy z nia pod jednym dachem maz powiedzial co mial powiedziec i teraz mam luzik
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej.

Dzisiejsza nasza noc z Filipkiem tez ciezka
Obudzil sie o 2 w nocy i zaczal mocno kaszlec i znow trudno mu sie oddychalo! Nie mial duzej dusznosci, ale ciezej mu sie oddychalo. Wiec najpierw okrylismy go i do okna zeby pooddychal. Mielismy jechac do szpitala na izbe przyjec, ale zadzwonilam tam najpierw i rozmawialam z pania doktor pediatra, ktora polecila zrobic inhalacje z Pulmicortu i powtorzyc nocna dawke syropu Diphergan no i tak tez zrobilam i sytuacja sie uspokoila, duzo lepiej mu sie oddychalo, wiec nie jechalismy nigdzie.
Oczywiscie nocka ciezka, bo maly ciagle kaszlal a ja budzilam sie i go ukladalam wysoko, bo zjezdzal z poduszek...
Jestem wykonczona.
oj kochana mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej z Filipkiem
Cytat:
Ja mam płaszcz na styk , tak sobie załatwiłam ,że mam polar czarny , ciepły i jak się będę zapinać to polar będę nosić i na to wielki szal, no cóż , na pokaz mody to się nie nada, ale co zrobić ?
Aguśka , a co lekarze mogą z tym zrobić? bo przecież się wykończycie

Nikki
ułoży się, zwary w ciązy to jakby norma , wszyscy są bardziej nerwowi ,
Ja nosze jeszcze przedciazowa kurtke ale jej nie zapinam mam kupiony zimowy plaszcz ciazowy, ale nawet metek z niego nie zdjelam. niestety ale odkad jestem w ciazy to jest mi ciagle goraco i w rozpietej kurtce czuje sie super. Uwazam tylko zeby mnie nie przewialo
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam pytanie. Czy miewacie czasem taki ból nisko w podbrzuszu jak na okres? Ja dziś tak mam od rana i troszkę się martwię
Ja miewam i mowilam przedwczoraj o tym lekarzowi, to powiedzial zeby sie nie martwic poki bol nie jest mocny i regularny. To moga byc lekkie skurcze (mnie bolalo minimalnie jak na @)
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja nie mam ale mam wrażenie opuchnięcia tam na dole
ech ... ja tez mam takie wrazenie ... no i jak golilam sie z pomoca lusterka to baaardzo sie tam zmienilam i sie sobie nie podobam mam nadzieje ze wroci wszystko do normy
Cytat:
jak prawdziwy facet ciesze sie ze wszystko w porzadku
Cytat:
Niesamowite!
Mozliwe ze ogladalysmy ten sam program (my z mezem ogladalismy na niemieckim NatGeo jakis czas temu) Niesamowite.... Byla pokazana jeszcze operacja na plodzie w 26 chyba tygodniu ciazy, dziewczynka od poczatku rozwijala sie z nowotworem, az byl jej rozmiarow i ja zoperowali.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:52   #2877
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytrynka ładna stopa tego przystojniaka

tylko moja to jakaś wstydziocha (chyba ma po mnie bo jak byłam mała też byłam potwornie wstydliwa).
Lekarz miętosił, miętosił aby się bardziej pokazała, a ona jak na złośc jeszcze bardziej zasłaniała buźkę rączkami
Ciekawa czy Twoja Kaja będzie podobna do Niny, czy zupełnie inna
Ale Nina jest prześliczna.. I jaka Kokchana - z tego co piszesz będziesz miała super pomoc! Córcia - marzenie!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Aguśka dobrze że mąż pojechał do lekarza, będziecie wiedziec do robic. Ale trzymam kciuki żeby już wszystko w porządku było, bo to strasznie stresujące musi byc.. I Filipek się strasznie męczy pewnie.
Stary 2012-01-05, 12:53   #2878
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
tylko moja to jakaś wstydziocha (chyba ma po mnie bo jak byłam mała też byłam potwornie wstydliwa).
Lekarz miętosił, miętosił aby się bardziej pokazała, a ona jak na złośc jeszcze bardziej zasłaniała buźkę rączkami
Ciekawa czy Twoja Kaja będzie podobna do Niny, czy zupełnie inna
Ale Nina jest prześliczna.. I jaka Kokchana - z tego co piszesz będziesz miała super pomoc! Córcia - marzenie!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Aguśka dobrze że mąż pojechał do lekarza, będziecie wiedziec do robic. Ale trzymam kciuki żeby już wszystko w porządku było, bo to strasznie stresujące musi byc.. I Filipek się strasznie męczy pewnie.
Moja tez wstydzioszka jest tym razem wtlula buzke w lozysko i nie chciala sie pokazac
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-05, 12:54   #2879
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
jak prawdziwy facet ciesze sie ze wszystko w porzadku
po tatusiu to ma
Stary 2012-01-05, 12:58   #2880
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
po tatusiu to ma

wiekszosc facetow tak robi moj jak rozmawia przez telefon to lubi sie potrzymac za jajka, albo jak tv oglada

A w ogole to moj maz chce mi jeszcze dwoch chlopakow zrobic najlepiej blizniakow i zeby byli malymi diablami Wy myslicie juz o nastepnych dzieciaczkach? Bo ja szczerze mowiac to boje sie nastepnej ciazy... Fakt, ze teraz wszystko jest ksiazkowo itp ale psychicznie jakos nie jest mi latwo pogodzic sie ze zmianami w ciele ... moze jak urodze i dojde do formy sprzed ciazy chociaz to inaczej bede myslec ...
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości