Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 14:57   #2941
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A ja sobie trochę pluję w brodę teraz - czekałam ze wszystkim do ostatniej chwili, a teraz nie wiadomo czy stąd wyjdę przed porodem, a tu łóżeczko nie złożone,wózek nie zamówiony,przemeblowanie nie zrobione,pościel nie wyprana, nie mamy nawet przescieradelka do lozeczka, bo na wszystko jeszcze czas..... Ech....
Przestaniesz do jasnej Anielki?
TŻ w domu to niech się weźmie za resztę! Napisz mu tylko kilka instrukcji co do prania lub Twoich preferencji przemeblowawczych
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Może Hubercik

---------------------------------

Już po wizycie, wyniki mam dobre anemii brak, z moczu nic nie wyszło doktorek zrobił mi USG i stwierdził, że łożysko znajduje się na tylnej ścianie na górze i jest już dojrzałe, mogę rodzić, termin mi zmienił z 23 na 20 stycznia bo tak mu wyszło na skali Nie badał mnie, stwierdził że już mogę rodzić a nie krwawię więc nie ma sensu mnie maltretować. Skierowanie do szpitala już dostałam abym nie musiała biegać jak już przyciśnie mnie, teraz już tylko czekać mam
Hubercika ma mój brat już Ale on taki superowski jest i już pierwsza klasa podstawówki - stary byk

mocno za Ciebie zaciśnięte!
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Byłam na KTG dziś - skurczy brak , za to dzidzia ok więc mnie puścili do domku...
Jak nie urodzę do poniedziałku, to będę leżeć w szpitalu potem, więc trzymajcie kciuki, bo ja nie chcę zostawiać synka, po to żeby sobie leżeć przed porodem na szpitalnym łóżku....

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:58   #2942
AgaMili
BAN stały

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Zrobiłam rosołek z indyka i wyszedł pycha . Mili właśnie wcina, a ja później zjem bo nie mam apetytu. Przespałam się troszkę przed tv i jestem jakaś nie do życia. Zastanawiam się - jechać do rodziców czy nie jechać. Jak pojade to dam tż nauczkę bo wstanie i nas nie będzie (ani obiadu) a jak zostanę to nic sobie z tego nie zrobi. Tata wczoraj dzwonił i pytał kiedy przyjedziemy i mówiłam że może w czwartek ale tak wieje że nie wiem czy dojde z małą na pociąg. Poczekam może słońce jeszcze wyjdzie, rano było ładnie
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej!

Gratulacje dla nowych mamus i caluski dla nowych bobasow

U nas dzien jak co dzien

Nocka tez ok Pobudki o 1 i o 4 a potem po 7

A wy piszecie jak szalone. I rozpakowujecie sie podobnym tempie

I jeszcze zdjecie z Calusami dla e-ciotek i e-kuzynow/ek
śliczności
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki!!

Wczoraj wieczorem odszedl mi czop ! Dzisiaj chyba odeszła reszta ale juz nie tak gęsta jak ta wczorajsza!!

Bartuś szaleje w brzuszku,jakby chciał wyjśc pępkiem a nie dołem hehe

Do terminu 4 dni
oo to tak jak u nawojki
Cytat:
Haniula,gratuluję zakupu autka

A ja sobie trochę pluję w brodę teraz - czekałam ze wszystkim do ostatniej chwili, a teraz nie wiadomo czy stąd wyjdę przed porodem, a tu łóżeczko nie złożone,wózek nie zamówiony,przemeblowanie nie zrobione,pościel nie wyprana, nie mamy nawet przescieradelka do lozeczka, bo na wszystko jeszcze czas..... Ech....

Sandra, śliczna Amelka

Natalia, kciuki żeby się szybko ruszylo
Oj Aga nieładnie , masz termin tak jak ja i ja mam już wszystko poprane , porasowane łącznie z poszewkami na pościel i ręcznikami. Baciki się należą
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 14:59   #2943
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
chyba nie nadrobie was teraz...
Dostałam w kroplówce ten fenoterol. Nigdy więcej! Na początku było ok. Nawet usnęlam a później. Męka... Chyba poród byłby lżejszy. Zaczęło robić mi się duszno, cała się trzęsłam i nie mogłam tchu złapać. Poszłam do łazienki i odleciałam. Jak się ocknełam to byłam już odłączona i nade mną mnóstwo osób. Doszłam do siebie. Ktg, i jazda na usg czy z mała ok. Na szczęście jest dobrze ale tego chole**a nie będą mi podłączać.

Podłączyli mi teraz glukozę i sól. Ale jestem wykończona. Podobno jestem druga ciężarna która na ten lek tak zareagowała.
Jeny bidulko
Wytrzymaj jeszcze troszkę i nie daj się tam

Stary 2012-01-05, 15:01   #2944
agawoo
Zakorzenienie

Czubasku,współczuję przeżyć leż i odpoczywaj

Aga,no wiem ciuszki na szczęście przygotowane,ale z tym lozeczkiem zwlekalismy przez brak miejsca:/
Boroo,on to zrobi, tylko wiesz,wolałabym sama

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-05 o 15:06
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:05   #2945
MissZuzia
Zadomowienie

jeju aż się zadziwiłam pierwszy raz w ciąży zasnęłam w dzień
ale musiałam być nieźle padnięta
a teraz nadrabiam
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

Aaaa, bo juz bym zapomniała. Wczoraj mi znajoma opowiadała jak położne masują szyjkę macicy. I tak nie skojarzyłam na początku (wiecie.. ciąża i te sprawy ) i mówię: "Ja sobie bym tez pomasowała, ale nie dostanę" i ona się śmiać zaczęła. No to mówię dalej: "Ale mojego kochanego poproszę to może jakimś cudem się zgodzi" i wtedy już wybuchła. Mało się nie popłakała. Głupio mi się zrobiło
Ale jak jej atak śmiechu przeszedł to mi powiedziała jak to wygląda
Nie będę Wam opisywać... Ale powiem tylko tyle, że położna CAŁĄ RĘKĘ wkłada do środka i coś masuje... Całą rękę!!!!!!!!!!!!
I ja miałam nie dostać, a Ł. miał mi pomóc
o matko
to na pewno się nie zgodzę, o co to to niee
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
uwaga uwaga, świeży smsik.........!!!!!!!

ewula 83:

"Filip już z mamusią. Urodził się o 6.37. Waga 3557, 57 długi."
Gratulujemy szczęśliwej mamie!!!!!!!!!

GRATULACJE

Cytat:
A Ciebie widzę na sesji jak najsensowniej:
||
||
||
||
\/
O tak tak

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ahhh, co tam, pochwalę się moim wczorajszym dziełem na prezent dla koleżanki zrobiłam
wow, piękne ale z ciebie zdolniacha

Cytat:
Hej!

U nas dzien jak co dzien

jakie śliczności Amelcia jest przesłodka

Cytat:
Witam Mamuśki!!

Wczoraj wieczorem odszedl mi czop ! Dzisiaj chyba odeszła reszta ale juz nie tak gęsta jak ta wczorajsza!!

Do terminu 4 dni
za czopa

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
a ja bym poprosiła linka do tych zdjęć bo ja na tym forum to jakaś ciemna
nie umieszczałam ich na forum ogólnym

Cytat:
hej nie smutaj, dasz radę - łóżeczko tż sam potrafi złożyć, przemeblowac też wg twoich wskazówek a pościel mama może ci wyprać, prześcieradełko też możesz wysłać mamę czy tż, to nie jakaś filozofia podaj wymiary i zadzwonią jakie są kolory to wybierzesz

gorzej z wózkiem, ale jak masz net w szpitalu to oglądaj wózki, czytaj opinie, może tym sposobem dojdziesz do wniosku które modele ci się podobają i potem tylko looknąć na żywo, jak się prowadzą itp. i zamówić szybciuchno....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:10   #2946
MissZuzia
Zadomowienie

Elizka nie szalej bo miejsc nie ma musimy przeczekać do poniedziałku chociaż, żeby wypuścili laski z tego tygodnia ja idę w sobotę do szpitala na spotkanie ze swoją położną to obczaję sytuację

Haniula
za autko

Pearperl WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚLUBU, DUUUŻO MIŁOŚCI, SZCZĘŚCIA I ZADOWOLENIA ZE ZWIĄZKU

Agatku kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Ten laktator avent to o ściane rozbic!!!! tz pojechal po zwykly odciagacz do apteki, wiec zobaczymy czy da rade
a jaki masz, elektryczny czy ręczny aventu

Cytat:
Dostałam w kroplówce ten fenoterol. Nigdy więcej! Na początku było ok. Nawet usnęlam a później. Męka... Chyba poród byłby lżejszy. Zaczęło robić mi się duszno, cała się trzęsłam i nie mogłam tchu złapać. Poszłam do łazienki i odleciałam. Jak się ocknełam to byłam już odłączona i nade mną mnóstwo osób. Doszłam do siebie. Ktg, i jazda na usg czy z mała ok. Na szczęście jest dobrze ale tego chole**a nie będą mi podłączać.

Podłączyli mi teraz glukozę i sól. Ale jestem wykończona. Podobno jestem druga ciężarna która na ten lek tak zareagowała.
o matko, ale miałaś przeżycie, trzymaj się dzielnie

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-01-05 o 15:14
Stary 2012-01-05, 15:12   #2947
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
A jak nie
Muszę się chociaż jakoś zabezpieczyć, żeby porządne było jakieś, a nie... Zobaczę taką pulpę i krzyknę "Hejo Józiu"
Spoko, spoko sąsiedzi wyszli ze szpitala z córką bezimienną bo nie umieli dość do porozumienia w kwestii imienia, 2 czy 3 tygodnie im to zajęło A Piotr mi się podoba

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
smsy od Nawojki:
Pierwszy godz. 00:37:
"Nasz synek jest juz na swiecie. Waży 2860g i jest cudowny".
Drugi godz 08:03:
"Hej Aga wczoraj o godz 21.35 przyszedl na swiat moj synek. Niestety do 18 godziny porod zakonczyl sie cc ale wszystko jest dobrze, synus zdrowy wazy 2860g ale nikt go nie zmierzyl i nie wiem ile ma cm, zreszta niewazne jest sliczny. Pozdrawiam i dziekuje za kciuki
Gratuluję

Cytat:
annyonne
STRONA fotografa
Nie ma tam co prawda wszystkich swoich prac - niestety. Widziałam większość w jego albumie - cuda na kiju szczerze mówiąc i nie używa w ogóle lampy blyskowej co najciekawsze, wiec spokojnie będę potem korzystać z jego usług ( o ile brzuszkowa mi się sprawdzi ładnie) jak już mały będzie na świecie
Dziękuję Zaraz się biorę za przeglądanie Tylko wątpię by na śląsk specjalnie przyjechał...

Cytat:
Aaaa, bo juz bym zapomniała. Wczoraj mi znajoma opowiadała jak położne masują szyjkę macicy. I tak nie skojarzyłam na początku (wiecie.. ciąża i te sprawy ) i mówię: "Ja sobie bym tez pomasowała, ale nie dostanę" i ona się śmiać zaczęła. No to mówię dalej: "Ale mojego kochanego poproszę to może jakimś cudem się zgodzi" i wtedy już wybuchła. Mało się nie popłakała. Głupio mi się zrobiło
Ale jak jej atak śmiechu przeszedł to mi powiedziała jak to wygląda
Nie będę Wam opisywać... Ale powiem tylko tyle, że położna CAŁĄ RĘKĘ wkłada do środka i coś masuje... Całą rękę!!!!!!!!!!!!
I ja miałam nie dostać, a Ł. miał mi pomóc
O matko i córko

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Tz kupił auto juhuuu A sprzedawala go pani Lena - jak nasza córcia wiec mam nadzieje ze to dobry znak
To wiesz jak jest, teraz samochodzik trzeba opić

Cytat:

ewula 83:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ahhh, co tam, pochwalę się moim wczorajszym dziełem na prezent dla koleżanki zrobiłam
Piękne Zdolna bestia z Ciebie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
nadal śpisz na tej poduszce? ja swoją schowałam juz jakies 2 miesiące temu bo nie mogłam juz na niej wyleżeć...buuuu
Nadal Nie wyobrażam sobie nocy bez niej. Moja ci ona Teraz na pół leżąc też z niej odpisuję.

Cytat:
Witam Mamuśki!!

Do terminu 4 dni
A torba spakowana?

-------------

Melduje, że wszystko dla Konradka już poprasowane Teraz czas na relaks
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:14   #2948
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła/posiada/ma zamiar kupić nawilżacz powietrza?

ja noszę się zamiarem kupna, ale kompletnie się nie znam
(nie mam możliwości wiesza mokrych ręczników czy takich ceramicznych nawilżaczy na kaloryferach)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:37   #2949
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła/posiada/ma zamiar kupić nawilżacz powietrza?

(nie mam możliwości wiesza mokrych ręczników czy takich ceramicznych nawilżaczy na kaloryferach)

super pytanie też mam zamiar kupić czytałam opinie w necie ale chętnie posłucham jakie firmy polecacie
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:47   #2950
faellivrin
Raczkowanie

Od wczoraj mnie nie było, a tu już nadrabiania, ze hej. Zaraz sie zabieram...

GRatuluję wszystkim świeżym mamuśkom

Wiadomo 4.01 same fajne dzieciaki sie rodza, lacznie ze mna

Ja dzis bylam u lekarza. Szyjka zamknieta i dluga, wiec na razie jeszcze pewnie wytrzymam te ok. 3 tygodnie do terminu porodu.

Niestety od dwóch dni borykam sie ze skokami cisnienia 140/90, za chwile 110/70. Troche tez zaczelam puchnac. Lekarka w sumie powiedziala, ze mam na razie to kontrolowac, bo nie chce mnie pakowac do szpitala. Mam nadzieje, ze to nie zatrucie ciazowe, tylko ta paskudna pogoda. Licze, ze do nastepnej wizyty za tydzien sie to unormuje. Niestety nie bylo mojej lekarki, a tej co ja zastepowala niezbyt ufam, ale na razie postaram sie nie panikowac. Tym bardziej, ze jutro robie impreze urodzinowa, a najprawdopodobniej to ostatnia przed porodem, wiec zalezy mi na niej

Wlasnie doczytalam, ze Czubasku jestes w Rydygierze. Moglam Cie odwiedzic, bo czekajac na wizyte, a potem na meza spedzilam tam ponad 3 godz. i wynudzilam sie jak mops.

Lece Was nadrabiac.

Jakby co zaklepuje sobie 22 stycznia na porod
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:49   #2951
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Aga,no wiem ciuszki na szczęście przygotowane,ale z tym lozeczkiem zwlekalismy przez brak miejsca:/
Boroo,on to zrobi, tylko wiesz,wolałabym sama
Też wiele rzeczy "wolałabym" sama! Wolałabym też, żeby ktoś inny za mnie urodził i co? I !
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o matko
to na pewno się nie zgodzę, o co to to niee

O tak tak

hej nie smutaj, dasz radę - łóżeczko tż sam potrafi złożyć, przemeblowac też wg twoich wskazówek a pościel mama może ci wyprać, prześcieradełko też możesz wysłać mamę czy tż, to nie jakaś filozofia podaj wymiary i zadzwonią jakie są kolory to wybierzesz
-dokładnie :/ nie wiem czy jest opcja nie zgodzenia się na coś takiego
-Agatek jak wróci od lekarza to mi da popalić i Tobie widzę też za to przytaknięcie
-popieram całkowicie, więc się Agawoo przestań lamencić i trochę wiary w TŻta, pewnie już na tyle się wystraszył, że nawet wózek w domu czeka złożony i gotowy do jazdy
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Spoko, spoko sąsiedzi wyszli ze szpitala z córką bezimienną bo nie umieli dość do porozumienia w kwestii imienia, 2 czy 3 tygodnie im to zajęło A Piotr mi się podoba

Dziękuję Zaraz się biorę za przeglądanie Tylko wątpię by na śląsk specjalnie przyjechał...
Dobrze wiedzieć, a mogę go nazwać Niuniuś albo Króliczek?
Im 2 tygodnie, a jak mi zejdzie ze 2 lata?
A na Śląsk spokojnie pojedzie, bo on uwielbia takie eskapady - jak się umawialiśmy to mi pokazywał gdzie z klientami jeździł - zawrót głowy normalnie
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Moja matka sie zadeklarowała, ze mi taki jonizator kupi od siebie, znaczy nawilżacz. Ja mam nawilżacze na kaloryferach w mieszkaniu, ale one podobno wcale nie są jakieś fajne tylko wilgoć dają. Ja to juz nic nie wiem, bo co człowiek to inna opinia

Stary 2012-01-05, 15:56   #2952
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje dla nawojki i ewuli

ojej biedactwo,dobrze że z maała ok.Ja też biorę fenoterol ale zawsze z izoptinem na to żeby nie waliło serce i od 2 ddni mi się skończył więc brałam bez i tea]ż sie żle czuje po nim,dziś zjadłam tylko śniadanie ledwo bo tak mnie po nim męczyło.Miałam wziąć ostatni raz o 15 ale nie chce się wykończyć więc już odstawiłam,ale twoja areakcja straszna.

Cytat:
Elizka nie szalej bo miejsc nie ma musimy przeczekać do poniedziałku chociaż, żeby wypuścili laski z tego tygodnia ja idę w sobotę do szpitala na spotkanie ze swoją położną to obczaję sytuację
OK to daj znać.Ja dziś jadę do gina i tam jest położna z IP i zapytam jej jak tam się sprawy maja i za popołudniowy sen ,widzisz jak fajnie

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

faellivrin wszystkiego najlepszego,100 lat,zdrowej dzidzi i lekkiego porodu
Cytat:

Dobrze wiedzieć, a mogę go nazwać Niuniuś albo Króliczek?
Im 2 tygodnie, a jak mi zejdzie ze 2 lata?
A na Śląsk spokojnie pojedzie, bo on uwielbia takie eskapady - jak się umawialiśmy to mi pokazywał gdzie z klientami jeździł - zawrót głowy normalnie
Możesz,możesz.Mojej siostry synke jak babka w sklepie zapytała jak ma na imię powiedział ,że niunio ale miał wtedy ze 2 latka
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:07   #2953
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

WRRRR Jakas Małpka mi podkupiła kołyske na all .... wrrrrrrrrrrrrr
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:30   #2954
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
WRRRR Jakas Małpka mi podkupiła kołyske na all .... wrrrrrrrrrrrrr
a jaką chciałaś drewnianą czy coneco

Stary 2012-01-05, 16:36   #2955
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
a jaką chciałaś drewnianą czy coneco
drewnianą ale tylko po to, zeby junior na początku był z nami w sypialni dlatego nie chciałam duzo płacic bo to tylko na chwilę....
i upatrzyłam za 70 zł pasującą nam do mebli i w czasie konsultacji z TZ ktos mi ją podkupił... a juz miałam klikac "kup teraz" i d....

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

patrze jeszcze kosze mojżesza ale w większosci różowe są... wrrr chyba Niuniek by mi różu nie wybaczył
Stary 2012-01-05, 16:36   #2956
kamciurka
Zakorzenienie

hej
byłam wczoraj u tego lekarza i wszystko ok, mój Wielkolud już takiem Wielkoludem nie jest waży w 34t1d 2700 gram, także przystopował, ale jest duży dalej, wymiary jak na 35t5d jednak różnica już się zaciera, bo wcześniej była 3 tygodnie miałam pobrany wymaz na paciora i następna wizyta za 3 tygodnie
Cytat:
Pearl napisała do mnie jak na grzeczną dziewczynkę przystało: "jakby co, to wszystko u mnie ok. Byłam u gina- znajomego teściów i powiedział, że wszystko ok, tylko faktiko skróciła mi się szyjka, ale na szczęście jest zamknięta. Mam więcej leżeć i sobie czekać, bo Dzidzia może już przyjść na świat. Nie będę miała czasu wejść na forum dziś i jutro, to się nie martw. Buziol. P.s Mama znalazła sukienkę, więc ślub będzie. Przyjadą też moje siostry, więc spore miłe zaskoczenie dla mnie... ucałuj Dziołochy"
wszystkiego najlepszego dla Pearl z okazji ślubu
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Mój w 32 tez wazył 2200g ale najlepsze jest to ze głowke miał na 37t2d od tamtej pory mam koszmary jak ona ma mi przejsc przez pi.pke

Jest jeszcze mój samochód ale miałam stłuczke i tż nie bardzo mi pozwala nim jezdzic wiec do szpitala tez bym nie chciala ale spoko, moi rodzice mieszkaja niedaleko nas wiec damy rady w razie w tyle ze ja mam taki plan zeby nikogo nie informowac wczesniej niz jak mnie przyjma na oddzial ze faktycznie rodze co by paniki nie siać ale spoko luz wdech wydech w tym tygodniu nie rodze, planuje 21.01.2012

aaa to jeszcze luzik, bo myslałam ze calkiem uziemieni tam bedziecie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! przede wszystkim dzięki za gratulacje!
Mąż mi przywiózł laptopa, bo ciągle jesteśmy z Filipkiem w szpitalu i chyba dopiero po weekendzie nas puszczą.
Mały choć w terminie urodzony (37tydzień) to ma troszkę cech wcześniaka, jest bardzo ospały, odpoczywający jak to powiedziały pielęgniarki. Niestety nie jest przy mnie, tylko musi być na oddziale noworodkowym na obserwacji, ma podłączoną kroplówkę z glukozą i go naświetlają bo ma żółtaczkę.
I jeszcze badają go w kierunku infekcji, bo ja miałam w pochwie bakterie, które po antybiotyku nie wyginęły. Już 3 razy go badali pod tym katem i za każdym razem wychodzi ujemnie więc dobrze, bo inaczej musiałby mieć antybiotyk. Na razie dokarmiają go butelką, ale jak tylko wyjdziemy do domku to będziemy się cycać. Ja się nie poddam, bo tak sama było z Emi.
gratulacje klask i: a Filip prześliczny
Cytat:
Hej nadrobilam tylko jedną stronę i nawet pocytowalam,ale wcielo mi neta. Więc z pamięci:
Trzymam mocno kciuki za Nikotynke i jej corcie,biedna malutka,oby wszystko było ok
Misienka, net mam w telefonie
Ja już leże na sali,zapis ktg wyszedł ok,usg też. tylko szyjke mam już prawie zgladzona,więc nie wiem czy nie będą mnie tu trzymać do porodu trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie. Moja sliczna Milenka jest od wczoraj (10.27) na swiecie. Latwo nie bylo I potrzebne bylo wakum ale na glowce nie ma ani sladu ciezko ja bylo przepchac bo ma az 4255g Na povzatku musiala sie ogrzac w ikubatorze bo miala raczki I nozki zimne, mowili ze rano mi ja oddadza ale juz o 3 byla ze mna meczyla cycochy poltorej godziny ale w koncu pojadla I do teraz spi moja ksiezniczka. Normalnie milosc od pierwszego wejzenia. Dziekuje za kciuki, wieczorem bede miec lapka to bede mogla dopisywac nowe mamusie
gratulacje klask i:

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:37   #2957
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
smsy od Nawojki:
Pierwszy godz. 00:37:
"Nasz synek jest juz na swiecie. Waży 2860g i jest cudowny".
Drugi godz 08:03:
"Hej Aga wczoraj o godz 21.35 przyszedl na swiat moj synek. Niestety do 18 godziny porod zakonczyl sie cc ale wszystko jest dobrze, synus zdrowy wazy 2860g ale nikt go nie zmierzyl i nie wiem ile ma cm, zreszta niewazne jest sliczny. Pozdrawiam i dziekuje za kciuki"
o proszę następna gratulacje klask i:
Cytat:

ewula 83:

Gratulujemy szczęśliwej mamie!!!!!!!!!

To po kielichu!

i znowu gratulacje klask i:
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
u nas tez wieje na maxa- podobno we wrocku śniegi jakieś zalegają jużmoże do nas tez przyjdą
az wyjrzalam za okno ale we Wro śniegu niet
Cytat:
Hej!

U nas dzien jak co dzien

sliczna dziewczynka
Cytat:

Boszzzz ja to brałam i telepałam się ale to wszystko, tylko ja w tabsach, slyszalam ze kroplowa gorsza, ale i tak ze az taka reakcja dobrze ze Wam sie nic nie stało

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:37   #2958
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
drewnianą ale tylko po to, zeby junior na początku był z nami w sypialni dlatego nie chciałam duzo płacic bo to tylko na chwilę....
i upatrzyłam za 70 zł pasującą nam do mebli i w czasie konsultacji z TZ ktos mi ją podkupił... a juz miałam klikac "kup teraz" i d....

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

patrze jeszcze kosze mojżesza ale w większosci różowe są... wrrr chyba Niuniek by mi różu nie wybaczył
kur.de to szkoda
widziałaś ten zestawik
http://allegro.pl/kosz-mojzesza-koly...028705279.html
wypaśny ale dla dziewuszki

Stary 2012-01-05, 16:40   #2959
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Od wczoraj mnie nie było, a tu już nadrabiania, ze hej. Zaraz sie zabieram...

GRatuluję wszystkim świeżym mamuśkom

Wiadomo 4.01 same fajne dzieciaki sie rodza, lacznie ze mna

Ja dzis bylam u lekarza. Szyjka zamknieta i dluga, wiec na razie jeszcze pewnie wytrzymam te ok. 3 tygodnie do terminu porodu.

Niestety od dwóch dni borykam sie ze skokami cisnienia 140/90, za chwile 110/70. Troche tez zaczelam puchnac. Lekarka w sumie powiedziala, ze mam na razie to kontrolowac, bo nie chce mnie pakowac do szpitala. Mam nadzieje, ze to nie zatrucie ciazowe, tylko ta paskudna pogoda. Licze, ze do nastepnej wizyty za tydzien sie to unormuje. Niestety nie bylo mojej lekarki, a tej co ja zastepowala niezbyt ufam, ale na razie postaram sie nie panikowac. Tym bardziej, ze jutro robie impreze urodzinowa, a najprawdopodobniej to ostatnia przed porodem, wiec zalezy mi na niej

Wlasnie doczytalam, ze Czubasku jestes w Rydygierze. Moglam Cie odwiedzic, bo czekajac na wizyte, a potem na meza spedzilam tam ponad 3 godz. i wynudzilam sie jak mops.

Lece Was nadrabiac.

Jakby co zaklepuje sobie 22 stycznia na porod
sto lat

Dziewczyny z Łodzi- gdzie robicie badania zazwyczaj tzn mocz/morfo itd?? bo na mojej pipidówce jak pojde w pn do wynik bede miec dopiero we wtorek po południu a potrzebbuje na wtorek rano.... albo moze znacie jakies niedrogie lab które działa w sobote? bo jutro kurka zamkniete wszystko

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
kur.de to szkoda
widziałaś ten zestawik
widziałam widziałam....ale własnie ten róż....
Stary 2012-01-05, 16:41   #2960
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Mam tak z kubami, żadnego normalnego nie znam.
A Piotrków hmmmm.... I takich i takich znam w sumie kurcze

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Moja przesyłka (łóżeczko) jest dopiero w Komornikach (koło Poznania). Wyjechało o 7:57 ze Szczecina, a do Komornik dotarło o 13:21 - ale co z tego jak jeszcze stamtąd ma odprawę
Do mnie ma 6h jazdy, więc nie wiem jak z kierowcami jest na poczcie i do której pracują. Dziś już na pewno nie dostanę paczuszki, jutro też nie, ale może w sobotę?
może u mnie w okolicach tylko takie Piotrki
w sobote do nas dowożą też więc może i u Ciebie się uda tak szybko w ogóle to poczta polska mnie bardzo zadziwiła, wczoraj koleżanka mi wysłała paczkę i dzisiaj juz przyszła
Cytat:

biedulko ale musiałas się wystraszyć...
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Nadal Nie wyobrażam sobie nocy bez niej. Moja ci ona Teraz na pół leżąc też z niej odpisuję.

-------------
ale zazdroszczęmi się tak fajnie spało na niej a tu tak z dnia na dzien się zmieniło
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

faellivrin wszystkiego najlepszego,100 lat,zdrowej dzidzi i lekkiego porodu
dołączam się do życzonek!! sto lat!!!: roza::r oza:

pearl wszystkiego najlepszego, naszczęśliwszego i najbardziej radosnego na tej nowej drodze życia!!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:45   #2961
agawoo
Zakorzenienie

Zuzia,Boroo wiem,że tz da radę wózek już wybrany, tylko na kolor się musimy zdecydować na pewno dadzą radę z mamą

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:46   #2962
Mijus
Rozeznanie

Zdrzemnełam się, coś ten wiatr strasznie zamulający
Teraz z lenistwa zamówiłam pizze bo niechce mi się nic gotować
No i czekam, a głodna jestem straszliwie

Cytat:
Witam Mamuśki!!

Do terminu 4 dni
no to się szykuj maleńka

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
o nie nie, j dziękuję za rycynke, muszę przetrzymać małą co namniej do Walentynek.
A właśnie co z zapisami na lutowe porody ja zaklepuje 14.02
Bardzo fajna data, ja jestem z 14.02 (+moja siostra bliźniaczka, taki Walentynkowy prezencik)

Cytat:

O mój Boże, współczuje Ci :-( Dobrze, ze Wam się nic nie stało
Stary 2012-01-05, 16:47   #2963
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

az wyjrzalam za okno ale we Wro śniegu niet
to co oni w tym necie wypisująale w sumie norma u nas juz tysiac razy mówili w tv i necie że klęska żywiołowa,=powozie wiatry dachy zrywa zalewa wszystko i nie ma co jeść ani pić- a tak naprawde to się nic nie działo i nie wiem ska taie wieść ci reporterzy mieli
Cytat:
kur.de to szkoda
widziałaś ten zestawik
wow! ale wypas!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:47   #2964
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
kur.de to szkoda
widziałaś ten zestawik
Cudeńko
kto ma dziewczynkę ten moze poszaleś

Stary 2012-01-05, 16:50   #2965
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ciekawe jak tam Agatek... chyba nie urodziła doktorowi na fotelu
Stary 2012-01-05, 16:51   #2966
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
sto lat

Dziewczyny z Łodzi- gdzie robicie badania zazwyczaj tzn mocz/morfo itd?? bo na mojej pipidówce jak pojde w pn do wynik bede miec dopiero we wtorek po południu a potrzebbuje na wtorek rano.... albo moze znacie jakies niedrogie lab które działa w sobote? bo jutro kurka zamkniete wszystko
Ja już nie z Łodzi, ale jak tam mieszkałam to robiłam badania w Salve Medica, i z tego co kojarzę to mają w sobotę otwarte. Masz tu stronkę, zadzwoń i się dopytaj, oni pracują do późna, więc powinnaś się czegoś dowiedzieć http://www.salvemedica.pl/kontakty.
Stary 2012-01-05, 16:52   #2967
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Zuzia,Boroo wiem,że tz da radę wózek już wybrany, tylko na kolor się musimy zdecydować na pewno dadzą radę z mamą
Oj laseczko, laseczko! Wózek wybrany, wszystko już w domu czeka na składanie i przemieszczenie a ta tu płacze <olaboga>
Wiem, wiem 0 fajnie jest tak ponarzekać i pojęczeć

Stary 2012-01-05, 16:53   #2968
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej lasunie...

No to zdaję relacje i ja:

Byłam 13.45 pod gabinetem, oczywiście ordynatorek się spóźnił i czekalim chyba z 25 min byłam 3 w kolejce do gabinetu weszłam po 40 min, naskarżyłam na malca, że mam dość, że smyra mnie skóra "cale ręce w środku ani stopy od wewnątrz nie??" mówię, że nie, bo to wtedy coś tam oznacza i kładą do szpitala
Zbadał mnie- na szczęście rozwarcia nie ma, ale szyjka się skróciła, magnez 1x dziennie (i tak sama już zdecydowałam że nie będę brać więcj z 2-3 dni temu )malec nie jest w kanale rodnym uff, chce wejść i jest blisko ale chyba jeszcze nie ten czasik ufff nawet nie mówiłam, że nie ma mówić płci, bo już mam dość ciąży, dzieciora, bólu żeber itp itd... i 'aa może się wygada' ale niet 'ono' i 'dzieciaczek' słowa mojego gina waży... 2900 mówię 'jak to? tyle to było jak wychodziłam tydzień temu ze szpitala..' no ale może być błąd przecież, oni inne mają sprzęty w szpitalu a inaczej u gina... '3,5 kg raczej nie osiągnie' widziałam wielkie giry i se mymlał ustami ale nie ssał kciuka no i najlepsze jest to, że......

jak mówię, że muszę urodzić, bo jak nie to szpital, to nikt mi nie wierzy z rodziny Do 12.01 mam czas, jak nie to 13.01 szpital ja nie chcieć tam wracaaaaaać!!! już mam skierowanie aaaaaa

I mam już nie leżakować tylko więcej chodzić, spacerki se urządzać, żeby rozbujać organizm i leżeć najczęściej na prawym boku jutro se spacerek zaliczę, nie ma co

Boroo ale foto nawet takich fajnych cyców nie mam nie wiem czym bym tam im zaświeciła - chyba rozstępami na udach i dupie

pozycja77 oj też byłabym zła gdyby palił mój i truł dzieciaczka, skoro zależy na wadze ciężarnej znam ten ból - teście palą

Inutil masz talenta!!
I współczuję rzyganka a może organizm zaczął się oczyszczać... ?

Agawoo mnie też krew zalewa jak się wszystko kasuje, co pocytuje
No i zagoń mężulka do prac przy dzieciolku niech się wykaże! A Ty się nie przejmuj, tylko odpoczywaj i zbieraj siłki

Renia gupolu od razu po sprzątaniu Cię nie weźmie może w nocy albo jutro

Sandra ale Amelka :love podobna do Ciebie!! słodziaszna!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:53   #2969
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedz
skad lezalam cale swieta nawet malutkiej torby z zakupami nie dzwigalam bo maz byl do wczoraj caly czas w domu i mnie wyreczal,wezme te nospe zobacze bo na takie skurcze jeszcze i mnie za wczesnie(prawie 35tydzien)
na skurcze przepowiadające nie jest za wcześnie- na necie laski mają nawet w 28-29 tyg- a ja miałam w 32, niektóre dopiero kilka dni przed porodem- nie ma reguły więc to zależy od kobiety
Cytat:
my po wizycie...
no i nasz junior leniuszek nigdzie sie nadal nie wybiera ;/ we wtorek mam podjechac na ktg....
no i musze zrobic badania czy wszytsko ok bo baardzo puchna mi nogi nawet od rana. gin stwierdzila ze nie wyglada jej to na zatrucie ale woli sprawdzic...wiec mam liste badań do zrobienia...
spoko, moje też
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc Kochane

baaaaaaardzo dziekuje wszystkim za gratulacje, a Tobie Agatku przede wszystkim za przekazanie mojej wiadomosci

Najpierw lece nadrabiac, a pozniej jak wystarczy mi sil, to opisze jak to bylo...
oooo i to wszystko dla mnie??????

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:56   #2970
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Ja już nie z Łodzi, ale jak tam mieszkałam to robiłam badania w Salve Medica, i z tego co kojarzę to mają w sobotę otwarte. Masz tu stronkę, zadzwoń i się dopytaj, oni pracują do późna, więc powinnaś się czegoś dowiedzieć http://www.salvemedica.pl/kontakty.
dziekuje
własnie mi sie przypomniało, ze w szpitalu na spornej szybko robą wyniki a to mi bardziej pasuje bo mam blisko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości