Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 18:20   #2941
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
najbardziej dominującym kolorem jest ciemny kolor barwnika zarówno w oczach jak i we włosach, ogólnie zasady dziedziczenia koloru włosów i oczu nie są takie proste, z tym dziedziczeniem co drugie pokolenie to nie jest tak do końca, wszystko zależy jakie pary alleli się łączą w potomku , czasem się zdarzy ,że wyjdą geny poprzedniego pokolenia, ale to zależy co da druga strona, genetyka to bardzo bardzo ciekawa dziedzina i by można pisać i pisać
krzyżówki nie są takie jednoznaczne ,że dziadki są takie jak wnuki , to jest bardziej złożone
Wlasnie, co do tego, to Tz rodzice maja tesc oczy niebieskie, tesciowa ciemny braz, a tz z bratem oboje ciemno zielone. Ale podobno babcia (mama tescia) takie wlasnie miala. I moj Tz jest wykapana mama, a brat Tz skora zdjeta z ojca. Ciekawe, do kogo bedzie podobna nasza malutka?

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mam wyniki:
mocz ok, hemoglobina mi się poprawiła znacznie

Najważniejsze z cukrem nie jest źle. Norma jest 4.1-5.9 a ja mam 6 . Pewnie dietę i tak muszę trzymac ale dużo lepiej niż ostatnim razem
Dieta nie zaszkodzi a moze pomoc! Ja wlasnie mierzylam poziom cukru po poznym obiedzie i wynik jest w normie. Czyli musze trzymac sie scisle do wytycznych diety. Niestety, nudzi mnie ona, bo musze jesc duzo wedliny i miesa gotowanego i chleba, a nigdy az tyle tego nie jadlam, miesa zawsze spozywalam bardzo malo, a wedlin wcale ale wole sie trzymac wytycznych, bo sie u mnie sprawdzaja.

Bylismy z Tz w Askocie i zakupilismy pare ☠☠☠☠☠☠☠ek, typu smoczek, szcozteczka, nozyczki, respirator do noska etc. Myslalam nad frida i innymi tego typu, ale jakos obrzydzila mnie perspektywa wysysania kataru z noska dziecka. Wzielam, aspirator Nuka, ktory bardziej przypomina mi gruszke. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze dzialal.

Wkladki laktacyjne mam juz jedne z johnsona, ale chyba zakupie tez z nuka, bo siostra mi polecala, i z bell. Warto chyba wyprobowac rozne rodzaje
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:27   #2942
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Jesli natomiast chodzi i kolor włosów i oczu. Szwagierka jest brunetką o ciemnych oczach, jej mąż również. A córkę mają blondyneczkę o niebieskich oczach. Po mamie taty odziedziczyła te kolory. Bo nikt inny w rodzinie (ani od strony teściowej ani od strony szwagra) nie ma jasnych włosów i niebieskich oczu
U mnie moja mama brunetka, tata brunet ja brunetka a siostra blondynka z szarymi oczami Pewnie po babci

Dziękuję Wam za informacje o chusteczkach, podkładach i wkładkach

kubusewa a co się dzeje, że masz nie dotrwac do 40 tygodnia?
Spory brzusio

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-05 o 18:35
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:29   #2943
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Wkladki laktacyjne mam juz jedne z johnsona, ale chyba zakupie tez z nuka, bo siostra mi polecala, i z bell. Warto chyba wyprobowac rozne rodzaje
ja dostalam od kolezanki wkladki babydream z rossmana od kolezanki zobaczymy jak sie sprawdza
Stary 2012-01-05, 18:32   #2944
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
my juz po obiadku jedliśmy mielone z ziemniaczkami od teściowej u was tez tak strasznie wieje?
już nie, widocznie od nas poszło do was

kubusewa
;( leż do oporu, uda się! co się ma nie udać jak cały wizaż trzyma kciuki, nie może być inaczej!

a co do genetyki - u nas w okolicy mawia się, że geny i charakter dziedziczy się w 2 pokoleniu. I w sumie mam figurę babci , a charakter dziadka (strona ojca). Druga siostra całkiem po babcinemu(strona mamy), a najmłodsza to wykapany dziadek(strona ojca).
co do wyglądu... Najmłodsza wdała się w tatę, średnia w mamę, a ja to taki miks
Stary 2012-01-05, 18:38   #2945
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

a co do genetyki - u nas w okolicy mawia się, że geny i charakter dziedziczy się w 2 pokoleniu. I w sumie mam figurę babci , a charakter dziadka (strona ojca). Druga siostra całkiem po babcinemu(strona mamy), a najmłodsza to wykapany dziadek(strona ojca).
co do wyglądu... Najmłodsza wdała się w tatę, średnia w mamę, a ja to taki miks
to by sie zgadzalo, moj syn jest uparty jak tesciowa!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:39   #2946
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
I właśnie się kapnęłam, że za równy miesiąc mam pierwszy termin porodu z usg Aaaaaaaaaaaaa- zaczynam schizować przed porodem, jak znowu przyjdzie się męczyć 24 godziny bez znieczulenia( u nas w szpitalu nie ma), to chyba zwariuję
o prosze juz niedlugo, jak ja Ci zazdroszcze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:46   #2947
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
KObitki
USg wczoraj ok
Oliwierek nadal jest Oliwierkiem
CHoć chyba wolę aby był Frankiem
Dziś zrobiłam fotki.. takę mailungen machen zusammen grupen

Jestem zmęczona śpiąca i generalnie padam na twarz
Zostało mi zakomunikowane, że od dziś zaczyna się czas w którym muszę leżeć plackiem do oporu..CO niby robię nadal.. ale wiecie co.. Jka mi wypisują L4 z kodem: może chodzić a lekarz każe mi leżeć plackiem
No nic .. powiedział mi, że nooo super że jest dobrze, ale jak dotrwam do 32 tc to będzie cud kurna (
jak mus to mus
Stary 2012-01-05, 18:52   #2948
tynka88
Zadomowienie

Ja kupiłam chusteczki dada i bambino, sama używałam czasem i mysle ze sa calkiem ok

U mnie tez dzis wieje strasznie,ale nie dałam rady i poszłam na spacer, odrazu lepiej)

Facet który miał nam robic regał dla dzidzi powiedział 850 zl ... doznalismy szoku z TZ i zrezygnowalismy, upatrzylismy regał za 270 podobnych wymiarów w sklepie.

Co do cukrzycy to coraz wiecej kobiet sie z tym zmaga, ja podziwiam w ogole cukrzyków,alkoholu jak sie ma cukrzyce tez chyba nie za bardzo mozna...

Lena sliczne zdjecia córeczki az dziw ze to taki juz prawie prawdziwy noworodek obawiam sie ze do mnie dotrze to dopiero na porodówce jak to małe piskle sie wykluje, na co pewnie jak zaczne beczec to nie skoncze

Kubusewa super brzuszek , albo mi sie wydaje albo zauwazam dwie górki

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-05 o 18:58
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:01   #2949
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
to by sie zgadzalo, moj syn jest uparty jak tesciowa!
ja się cieszę, że mój mąż nie wdał się w ojca ale dziadka, bo gdyby miał charakterek teścia... ojjj. Właśnie tak dziwnie mam, że teściowa to anioł-kobieta, a teściu - szkoda gadać. Sam oczywiście uznał siebie za wzór cnót wszelakich, znawcę każdego tematu i dobrego wychowania.
Stary 2012-01-05, 19:04   #2950
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam chusteczki dada i bambino, sama używałam czasem i mysle ze sa calkiem ok

U mnie tez dzis wieje strasznie,ale nie dałam rady i poszłam na spacer, odrazu lepiej)

Facet który miał nam robic regał dla dzidzi powiedział 850 zl ... doznalismy szoku z TZ i zrezygnowalismy, upatrzylismy regał za 270 podobnych wymiarów w sklepie.

Co do cukrzycy to coraz wiecej kobiet sie z tym zmaga, ja podziwiam w ogole cukrzyków,alkoholu jak sie ma cukrzyce tez chyba nie za bardzo mozna...

Lena sliczne zdjecia córeczki az dziw ze to taki juz prawie prawdziwy noworodek obawiam sie ze do mnie dotrze to dopiero na porodówce jak to małe piskle sie wykluje, na co pewnie jak zaczne beczec to nie skoncze

Kubusewa super brzuszek , albo mi sie wydaje albo zauwazam dwie górki
Hahah nom .. jedna to Oliś a druga to tłuszczyk...
Stary 2012-01-05, 19:08   #2951
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-01-05, 19:10   #2952
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczynki.

Zaraz Was nadrobie ale najpierw napisze, jaki horror z Filipem przezylam w nocy.
Wykapalam sie, maly juz spal, bylo po 23 maz wrocil z pracy, ale moja mama ze mna byla.
Filip sie przebudzil, zaczal plakac i bardzo kaszlec (dziwnie kaszlec, bo to nie byl normalny kaszel a taki "szczekajacy" jak przy zapaleniu krtani, nagle zaczal bardzo wymiotowac i dusic sie.
Juz raz to mial rok temu, dlatego wiedzialam, ze to dusznosc krtaniowa!!!!
Mowie do meza, trzeba dzwonic na pogotowie, bo dziecko moze sie udusic. Dochodzi do obrzeku krtani i trzeba podac odpowiednie leki.
Sluchajcie dzwonie i nikt nie odbiera, dzwonie drugi raz dopiero ktos odebral, ale Filip przestal wymiotowac i dychac, uspokoil sie.
Wiec mowie dyspozytorce z pogotowia jaka jest sytuacja, ze jestem pielegniarka i co mam robic, bo juz sie uspokoilo ale zaraz znow moze to samo sie podziac. No a ze wiem, ze jezdzi sie do mojego szpitala, gdzie pracuje na izbe przyjec (nie na pogotowie z dzieckiem ani tez nie do szpitala dzieciecego) podala mi nr do pediatry z izby przyjec szybko zadzwonilam i jakas taka niemrawa ta pediatra i mowi, zeby podac Zyrtec w kropelkach. Ale mnie to niezadowolilo i mowie, moze lepiej przyjechac, zeby pani dr go osluchala, poza tym jest noc, moze sie roznie podziac i maz nagle mi mowi, ze ze jakos ciezko mu sie znow oddycha a mial go na rekach, wiec mowie do niej ze przyjezdzamy bo zle mu sie oddycha!
Wiec szybko ubieranie malego, w miedzy czasie wystawilismy go do okna, wietrzysko jak nie wiem co, ale zaczal sie znow dusic i nie mielismy wyjscia, okrylismy go kurtka meza i wietrzylismy, bo przy dusznosci krtaniowej trzeba jak najszybciej dostarczyc dziecku chlodnego powietrza bo zmniejsza obrzek krtani.
Noi jak ciut mu sie uspokoilo szybko zaczelismy go ubierac i pedem do szpitala. Przy sobie mialam w razie czego hydrokortyzon zeby mu podac w zastrzyku jakby cos. (ale nie musialam na szczescie)
Pani doktor go osluchala, bardzo ladnie dzielnie gleboko oddychal, bylo slychac dusznosc i wyslala go na zastrzyk z dexavenu (steryd dzialajacy podobnie do hydrokortyzonu dziala p/obrzekowo, p/uczuleniowo, p/zapalnie). W trakcie zastrzyku zaniiosl sie dostal na chwile znow dusznosci! (Dzwiek tejdusznosci przypomina dychanie psa) ale po zastrzyku posiedzielismy i mu przeszlo).
W razie czego pogadalam z dziewczynami jak dzialac gdyby w nocy sie cos dzialo, mowia zeby dzwonic na pogotowie, ale wiecie jak na pogotowie mozna liczyc
Mowie do nich ze w ostatecznosci zrobie mu sama zastrzyk z hydrokortyzonu w pupe (bo robilam zastrzyki dzieciom) i tyle!
Jak bym miala czekac 40 minut na pogotowie, to dziecko przez ten czas by sie udusilo!
W domu bylismy okolo 1 w nocy.
Cala noc prawie nie spalam, czuwalam, sluchalam jak oddycha, byle male pokaslywanie, to sie budzilam, ale noc byla w miare, troche kaszlal.
Takze syropki, inhalacje i bedzie dobrze.
A najgorsze jest to, ze slyszalam, ze dziecku ktoremu przydarzylo sie ostre zapalenie krtani (czyli ta dusznosc krtaniowa) juz bedzie mialo przy przeziebieniach (nie zawsze) ale trzeba byc czujnym.No i Filipowi drugi raz sie to przydarzylo.
Cieszylam sie ze nie bylam sama w domu np z malym bo co wtedy, ciezko ogarnac w sekundzie malego wymiotujacego kaszlacego i duszacego sie i dzwonic gdzies bo trzeba i dziecku pomoc i dzwonic o pomoc, a tak jak odbieraja telefony to zenada jakas
Dziewczyny ja sie wczoraj tak szybko ubralam jak nigdy, przez moment zapomnialam ze w ciazy jestem, zapomnialam o bolach wszelakich, bieglismy z malym tak szybko zeby mu pomoc....dopiero w nocy na siku "odezwala sie" ciaza, bo musialam budzic meza, zeby pomogl mi obrocic sie na bok, nie moglam se ruszac.
Ech jak sobie teraz przypomne ta noc, ten stres nikomu nie zycze, jednak dziewczyny musicie wiedziec pewne rzeczy bo na pewno nie raz bedziecie w nocy jechac z dzieckiem w roznym stanie gdzies na pogotowie, czy izbe przyjec, wiec warto zadbac o to, zeby wiedziec wogole gdzie trzeba jechac jakby cos gdzie dzwonic itd!
Bo liczy sie czas, a w emocjach czlowiek jest rozstrzesiony i zapomina o wszystkim.
Jejku, bidulko! Jaki to strach dla matki, nie wyobrazam sobie tego!
Nie wiedzialam nawet ze cos takiego moze u dziecka wystapic
Cale szczescie ze wsystko dobrze sie skonczylo!

Ja nie pisalam bo mialam straszne samopoczucie z powodu moich alergii ciag dalszy! Ale po kolei,
W srode bylam na wizycie u gina i po usg nerki nadal powiekszone
Czekamy jeszcze na nastepne usg za 3 tygodnie, jesli sie nie zmniejsza to w 30 tygodniu bedziemy robic szczegolowe usg nerek dziecka w szpitalu (pewnie na lepszym sprzecie)
Mala wazyla 800 g czyli dokladnie tyle ile powinna.
A co do mnie to jak mnie gin zobaczyl ze spuchnieta szyja, wysypem na dekolcie, ramionach i piersiach plus podrapane do krwi nogi to widzialam jak mu sie zal mnie zrobilo i sie poryczalam
Ja juz wogole przy opuchnietej i czerwonej szyi mam cykora czy mi gardlo nie puchnie i zeby nie doszlo do wstrzasu anafilaktycznego.
No przede wszytskim zalecil skontorlowac watrobe w kierunku cholestazy, chociaz stwierdzil ze przy tym nie ma wysypki, ale mimo wszytsko! No i dopuscil leczenie sterydowe tzn powiedzial ze w 26 tygodniu dziecko jest juz na tyle wyksztalcone ze nic mu nie bedzie przy zalozeniu ze terapia nie dluzsza niz4-7 dni
Proby watrobowe mam w porzadku, bo juz robilam wczoraj wieczorem i mialam rano wyniki juz , dzisiaj wizyta u mojego dermatologa-alergologa i jak mnie zobaczyl to tez od razu zrobil mi zastrzyk z hydrokortyzonu, przepisal zenaro 2 razy dzinnie (antyhistaminowe) oraz masci sterydowe IV grupy czyli najsilniejsze 2 razy dziennie, czyli dawka uderzeniowa i w poniedzialek bezplatna kontrola, zobaczymy jak bedzie, ale po tym zastrzyku juz czuje ulge
Dlatego wogole pisze tutaj bo tak jak sie czulam wczoraj i przed wczoraj to po prostu zyc sie odechciewa a co dopiero przed kompem siedziec!
Te dozylne zastrzyki z wapnia i wit c najpierw pomagaly a potem tak jakby przestaly dzialac
To tyle bo sie rozpisalam ze hej!
Treaz Was ponadrabiam

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:15   #2953
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ja się cieszę, że mój mąż nie wdał się w ojca ale dziadka, bo gdyby miał charakterek teścia... ojjj. Właśnie tak dziwnie mam, że teściowa to anioł-kobieta, a teściu - szkoda gadać. Sam oczywiście uznał siebie za wzór cnót wszelakich, znawcę każdego tematu i dobrego wychowania.
Ja sie tak smieje, ale jestem przerazona tym faktem, ze wogole dzieci moje moga miec charakter tesciowej...
Chociaz wiele od nas zalezy, jak wychowamy, czego nauczymy w zyciu

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Oj desia, bidulko Czyli jednak wapno i wit. c za slabe
Jak Ty sie umeczysz z tym dziadostwem. A dalej w sumie przyczyna tego jest nieznana tak? Dobrze ze proby watrobowe wyszly ok!
Ile my sie nacierpimy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:30   #2954
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
no to znowu się odzywa moje zorientowanie w temacie - pisałaś, że poprosisz, jak już nie będziesz mogła wytrzymać, a ja byłam przekonana, że to tylko parte są aż tak bolesne o naiwności. wygląda na to, że znów się ciężko zdziwię. Jakoś byłam przekonana, że przy rozwarciu 3-4 to jeszcze luzik, a jak zacznie boleć boleć-to będzie na zzo za późno, więc trzeba podjąć decyzję odpowiednio wcześniej. Noooo, to coraz mniej mi się widzi rodzić bez tego zzo

@ tynka88
kupię ze 6-12 sztuk, wymieniać będę chyba tak często jak podpaski/podkłady - o ile się na oddziale zgodzą na cokolwiek poza ligniną.

wcześniej dziewczyny pisały coś o aptekach internetowych- ja polecam ☠☠☠☠☠☠☠ - przykładowo 6 sztuk takich majtek to ok. 6zł u nich. Fajne promocje dla mamy i dziecka. taniej niż w aptece.

Lecę szykować się do ginekologa.

Kochana, ja po 11 godzinach boli mialam rozwarcie 3 cm i dopiero wtedy moglam miez zzo podane
Bylo mi juz wszytsko jedno co mi dadza, naprawde!
A podaja do 8 cm chyba , potem juz nie , anagat o tym pisala wczesniej.
jJdnakze rekami i nogami bede sie bronic przed dolarganem gdyz jest on zakazany juz w niektorych krajach uni europejskiej, ze wzgöedu na szkodliwy wplyw na dziecko - napewno w szwecji!

Co do termometrow to ja od poczatku dla adasia mialam taki do ucha i nadal jestem z niego zadowolona!

A ja z tego wszytskiego (uczulenie) zapomnialam ze mam dzisiaj spotkanie organizacyjne w szkole rodzenia

Aguska, najgorsze wlasnie to ze przyczyny nie znam i sama na nic nie moge wpasc, jedyne wytlumaczenie ze ze wzgledu na zmieniona gospodarke hormonalna w ciazy jestesmy bardziej wrazliwe na rozne rezczy , na ktore bysmy normalnie nie zareagowaly, tak gdzies wyczytalam!
Ale slabe to pocieszenie bo nie chce sie tak do konca, jeszcze 3 m-c meczyc!
No i faszerowac dziecka lekami, ktorych w zasadzie nie podaje sie w ciazy

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-05 o 19:33
Stary 2012-01-05, 19:37   #2955
alamig
Zakorzenienie

Właśnie z okazji dzisiejszej studniówki dostałam od męża piękny bukiet czerwonych róż. Aż się wzruszyłam
Stary 2012-01-05, 19:45   #2956
koniakonia
Zakorzenienie

Kubusewa fajny Brzusio, zgrabny taki

Dessia ale masz z tym, nic , tylko współczuć,mam nadzieję,że te sterydy Ci pomogą
A z Małej nerkami jeszcze wszystko może być dobrze, nerki pewnie troszkę inaczej funkcjonują w brzuszku a inaczej na zewnątrz , koleżanki synek też miał coś nie tak z nerką na usg, a jak się urodził wszystko było ok , trzymam kciuki za Was

tż poprasował swoje koszule szło opornie , bo " przecież to się zagniata" wow odkrył Amerykę , ja pozmywałam , położyliśmy Mała, tż pojechał na piłkę a ja wcinam krówki , żeby się Mała ruszyła , bo pizze zamówiłam, a dusi mnie na żołądku, dzisiaj zjadłam jedną bułkę przez to ....potem tż idzie na piwko, a niech mu będzie za ten Sylwester na trzeźwo niech ma

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Właśnie z okazji dzisiejszej studniówki dostałam od męża piękny bukiet czerwonych róż. Aż się wzruszyłam
klask i: to się Chlop spisał na medal

ciekawe co mi mój zgotuje na urodzenie drugiej córki ?

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Ja sie tak smieje, ale jestem przerazona tym faktem, ze wogole dzieci moje moga miec charakter tesciowej...
Chociaz wiele od nas zalezy, jak wychowamy, czego nauczymy w zyciu

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Oj desia, bidulko Czyli jednak wapno i wit. c za slabe
Jak Ty sie umeczysz z tym dziadostwem. A dalej w sumie przyczyna tego jest nieznana tak? Dobrze ze proby watrobowe wyszly ok!
Ile my sie nacierpimy

Moja Nina kręci loczki palcem przed spaniem jak Teściowa za młodu i jest taka ruchliwa jak Ona
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:54   #2957
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
Stary 2012-01-05, 20:11   #2958
rybka13
Zakorzenienie

Czesc babeczki
Widze, ze o dziedziczeniu mowa Mam nadzieje, ze nasza corcia bedzie podobna do mnie albo do meza Fajnie by bylo
Aguska wspolczuje nocnych przezyc Mam nadzieje, ze z synkiem juz lepiej.
kubusewa dbaj o siebie
desia
Widze, ze w 3trym juz nie jest za kolorowo i dopadaja nas rozne dolegliwosci...
Ja dzis po wizycie, pobranie krwi i rutynowe badanie cisnienia i bicia serduszka dziecka, wszystko w normie.

Dziewczyny ile waza wasze dzieciatka teraz? Bo moja malutka w 27tc wazyla niecale 900 gram, to chyba kruszynka? Gdyby sie urodzila teraz to chyba nie mialaby nawet 1.5kg .... koncze 30tc.

emigra moj tez pokochal corcie bardzo, dzis pojechal do sklepu po chleb i wrocil z pajacykiem. Ja sie wstrzymywalam z zakupami, a on teraz sam robi zakupy hahaha. Chlopak tez oczywiscie ma byc, ale kiedy to pomyslimy jak bedziemy sobie radzic z pierwszym
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:14   #2959
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez pewnie będę beczec ze wzruszenia

desia współczuję Ci ogromnie.. ale że w koncu odczułaś ulgę .. trzymam kciuki żeby wreszcie się polepszyło!

alamig super mąż! pogratulować
Stary 2012-01-05, 20:17   #2960
Mała!
Zakorzenienie

A mnie dziś boli głowa... nie jakoś tragicznie ale chyba pogoda na mnie średnio działa!
Na zajęciach w SZ. R. było b. fajnie dużo mądrych słów i zagadnień

idę się położyć ...

Do jutra mamusie trzymajcie się, dbajcie o siebie... i śpijcie smacznie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:20   #2961
gosia261282
Gang Iren

Czesc kobietki!
Mam fatalna noc i dzien za soba.Cala noc nie przespana,nie dosc ze wiatr,to ciagle jakies mysli mialam i spac nie moglam.Moze z godz w ciagu calej nocy.No i taka nie wyspana do pracy na rano.Straszne mialam kryzysy na spanie.I wyjatkowo ciezko bylo dzisiaj,w sumie z mojej winy,bo wzielam na siebie ciezka prace,chociaz nie musialam,bo ciagle mi sie wydaje,ze moge robic tyle co inni.A moglabym czasem odpuscic.No i cos w reke mi sie stalo,jakies sciegno albo co,boli strasznie,nad nadgarstkiem taka kulka mi sie zrobila.Mam nadzieje,ze jutro w pracy jakos dam rade.
Po pracy pospalam 2 godz,no nie moglam wytrzymac,musialam sie polozyc.Ciekawe czy tej nocy spac bede.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
KObitki
USg wczoraj ok
Oliwierek nadal jest Oliwierkiem
CHoć chyba wolę aby był Frankiem
Dziś zrobiłam fotki.. takę mailungen machen zusammen grupen

Jestem zmęczona śpiąca i generalnie padam na twarz
Zostało mi zakomunikowane, że od dziś zaczyna się czas w którym muszę leżeć plackiem do oporu..CO niby robię nadal.. ale wiecie co.. Jka mi wypisują L4 z kodem: może chodzić a lekarz każe mi leżeć plackiem
No nic .. powiedział mi, że nooo super że jest dobrze, ale jak dotrwam do 32 tc to będzie cud kurna (
Ale dlaczego??Co ci jest?Nie powinnas byc pod obserwacja,jak masz nie donosic do 32 tyg?
Stary 2012-01-05, 20:44   #2962
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
laktatora jeszcze nie mam, kupię na dniach Medelę, butelkę mam jedną Aventu (dostałam), ale pewnie kupię jeszcze jak będzie potrzeba, może właśnie z TT, albo już do kopmletu MEdeli. A nakłądki na sutki też dostałam w sklepie gratisowo, ale jakieś spore się wydają. Chyba nie wykorzystam

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

ivonka trzymam kciuki za USG, żeby z szyjką było ok!

cziqua także za Twoje USG!

Aguśka dreszcze mnie przeszły jak czytałam Twoją relację.. Biedny Filipek.. Mam nadzieję, że nigdy Mu się już to nie powtórzy, bo to stres i dla Was i dla Niego.. Uściskaj Go od wizażowwych Cioteczek, tak delikatnie
Ja zakupilam medele elektryczna za rada AGUSKI
Butelki mam juz TT, do adasia mialam zwykel aventu i mial kolki, wiec tym razem chcialam wyprobowac przeciwkolkowe, byc moze pomoga
Sterylizatora narazie nie kupuje bo zamierzam cycem karmic, a butelke i puszke mleczka bede miec tak w razie czego, a jesli okaze sie ze nie dam rady cycem to zamowie wszytskie niezbedne akcesoria na allegro i w ciagu 2 dni bede miala w domku, wiec spoko, nie stresuje sie!

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Czesc babeczki
Widze, ze o dziedziczeniu mowa Mam nadzieje, ze nasza corcia bedzie podobna do mnie albo do meza Fajnie by bylo
Aguska wspolczuje nocnych przezyc Mam nadzieje, ze z synkiem juz lepiej.
kubusewa dbaj o siebie
desia
Widze, ze w 3trym juz nie jest za kolorowo i dopadaja nas rozne dolegliwosci...
Ja dzis po wizycie, pobranie krwi i rutynowe badanie cisnienia i bicia serduszka dziecka, wszystko w normie.

Dziewczyny ile waza wasze dzieciatka teraz? Bo moja malutka w 27tc wazyla niecale 900 gram, to chyba kruszynka? Gdyby sie urodzila teraz to chyba nie mialaby nawet 1.5kg .... koncze 30tc.

emigra moj tez pokochal corcie bardzo, dzis pojechal do sklepu po chleb i wrocil z pajacykiem. Ja sie wstrzymywalam z zakupami, a on teraz sam robi zakupy hahaha. Chlopak tez oczywiscie ma byc, ale kiedy to pomyslimy jak bedziemy sobie radzic z pierwszym
Moja wczoraj, tydzien 25+1 czyli tydzien 26 miala 808 gr i bylo to ksiazkowa waga! Ale generalnie te pomiary nie sa co do g5rama, nie wiem ile jest to plus minus, ale pewnie z 200 gram bledu trezba liczyc!

Dziewczyny dziekuje za slowa ptuchy, na Was zawsze mozna liczyc!

Konia, ja sie pocieszam ze sa gorsze wady, choroby a tym bardziej ze z tymi nerkami to pop prostu moze byc taka ich uroda i nie miec zadnych konsekwencji, a wiecej jakby co to dowiemy sie w 30 tyg lub po porodzie.
A co do sterydow to zglebiajac temat dowiedzialam sie ze i u nas w PL i w szwecji sa kobiety, ktore cala ciaze sa zmuszone prze rozne choroby brac leki sterydowe! astmatycy, chorz na reumatyzm, uczuleniowcy ...
I te kobiety rodza zdrowe dzieci, tak ze gdyby bylo to takie straszne to by bylo wiadomo!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-05, 20:55   #2963
rybka13
Zakorzenienie

ewelajna co to za sklep Askot? W Anglii nie ma takiego chyba... Chcialabym wlasnie jechac do jakiegos wiekszego gdzie kupie wiekszosc akcesoriow, bo na dlugie chodzenie to sily nie mam. I gdzie jeszcze mozna kupic wiecej rzeczy dla dziecka?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Moja wczoraj, tydzien 25+1 czyli tydzien 26 miala 808 gr i bylo to ksiazkowa waga! Ale generalnie te pomiary nie sa co do g5rama, nie wiem ile jest to plus minus, ale pewnie z 200 gram bledu trezba liczyc!
desia mi tez lekarz nic nie mowil, ze za mala jest, tylko w necie poczytalam, ze powinna byc wieksza Przy wadze na zdjeciu jest napisane +- 131g, ale to moze zalezy akurat od sprzetu lekarza. Mam nadzieje ze dzidzia sobie rosnie zdrowo, a 4kg nie musi wazyc
Stary 2012-01-05, 20:58   #2964
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
zazdraszczam..... mój TŻ uważa, że kwiaty to zbędny wydatek bo i tak zdechną... nie liczę nawet na mały bukiet po porodzie

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:00   #2965
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Dasz radę, to tylko z korzyścią dla zdrowia i malucha

Dziewczynom które nie robiły glukozy mogę podpowiedzieć żeby pić ją od 5 do 10 min. Tak mi powiedział pan w laboratorium. Czyli nie krócej niz 5 i nie dłuzej niż 10
A mi kazała Pani wypić jak najprędzej najlepiej na dwa łyki jak to powiedziała

Co do dzieci. Na razie planujemy tylko to jedno maleństwo,a z czasem zobaczymy jeżeli będą takie możliwości to się zdecydujemy.

Dziewczyny zaliczyłam dzisiaj dwa egzaminy i z tego wszystkiego objadłam się jogurtem naturalnym. A jutro będę robiła jogurt naturalny sama
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:02   #2966
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
zazdraszczam..... mój TŻ uważa, że kwiaty to zbędny wydatek bo i tak zdechną... nie liczę nawet na mały bukiet po porodzie
To tak jak ja nie wpadlby na to zeby kupic cos za urodzenie dziecka Coz pozostaje sie przyzwyczaic....
Stary 2012-01-05, 21:04   #2967
mag_99
Rozeznanie

co do dzieci to my planujemy dwójkę - najlepiej parkę, chociaż mój TŻ zaczął coś marudzić ostatnio o 3 i próbuję mu to wybić z głowy, ma wizję że ja będę siedzieć w domu i zajmować się dziećmi a on na nas zarabiać no i najlepszy był teks na sylwestra - życzył mi abym przez następnych 5 lat miała taki brzuszek w sylwestra

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:04   #2968
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Kochana, ja po 11 godzinach boli mialam rozwarcie 3 cm i dopiero wtedy moglam miez zzo podane
Bylo mi juz wszytsko jedno co mi dadza, naprawde!
A podaja do 8 cm chyba , potem juz nie , anagat o tym pisala wczesniej.
jJdnakze rekami i nogami bede sie bronic przed dolarganem gdyz jest on zakazany juz w niektorych krajach uni europejskiej, ze wzgöedu na szkodliwy wplyw na dziecko - napewno w szwecji!
Co do termometrow to ja od poczatku dla adasia mialam taki do ucha i nadal jestem z niego zadowolona!

11 godzin? słabo mi ... liczyłam, że postęp medycyny itp ograniczył całość do 8h max... Nooo, teraz to nie ma głupich, nie pójdę do szpitala bez dostępnego zzo.
Co do dolarganu-zgadzam się! To zło wcielone, jak pyralgina.

A co do termometru - zmieści się taki douszny do maleńkiego dziecięcego uszka?
Stary 2012-01-05, 21:04   #2969
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o kwiaty, to mój wie, że wolę te w doniczce i najlepiej żeby nazywał się storczyk i z tego powodu mam sobie sama wybierać Zawsze jak jestesmy w Liroy Merlin lub Obi to mąż idzie na narzędzia lub co tam potrzebuje a mnie wysyła "na zielsko" i jak chcę, to mam sobie coś ładnego wybrać. Czasem mam wybrać nawet dwa!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:06   #2970
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
A mi kazała Pani wypić jak najprędzej najlepiej na dwa łyki jak to powiedziała

Co do dzieci. Na razie planujemy tylko to jedno maleństwo,a z czasem zobaczymy jeżeli będą takie możliwości to się zdecydujemy.

Dziewczyny zaliczyłam dzisiaj dwa egzaminy i z tego wszystkiego objadłam się jogurtem naturalnym. A jutro będę robiła jogurt naturalny sama
Gratuluje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości