Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 16:52   #301
nikol12
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P :
śniadanie: 60g płatków owsianych na 3/4 szklance mleka 2%, jabłko, łyżeczka domowego dżemu,sporo rodzynek , łycha wiórek kokosowych, kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie - w szkole ( rozłożone na 2 przerwy) : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, jabłko
III śniadanie - też w szkole ( również rozłożone na 2 przerwy ) : drożdżówka z serem i gratka do picia
Obiad: duuużo ziemniaków, kapusty czerwonej, buraczków ( naprawdę sporo), 3 pulpety ( małe ) w sosie pomidorowym - gotowane
Deser : garść Crunchy naturalnego, 2 mandarynki, jabłko ( znowu), kubek cappucino
Kolacja: planuję omlet z 2 jajek z 200g serka wiejskiego i pieczonym jabłkiem
Potem :wpadły 2pl. polędwicy, 2 ogórki kiszone, przed chwilą zjadłam ok.60g różnych płatków

podbijam:pr osi: :pro si:
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:15   #302
Anianiani
Raczkowanie

U:

I. Dwie kromki razowca z masłem, szynką drobiową, serem pleśniowym, pomidorem i ogórkiem kiszonym,
kawa z mlekiem, rządek gorzkiej czekolady
II. Omlet biszkoptowy z prażonym jabłkiem i cynamonem, cappuccino.
Trening siłowy + aeroby - 1,5 h
Po: banan
III. Pierś z kurczaka smażona na oliwie, makaron razowy, brukselka.
IV. Pół woreczka brązowego ryżu z serkiem wiejskim, migdałami, suszonymi śliwkami i morelami.
V. Sałatka z tuńczykiem w sosie własnym (cała puszka), papryką, kukurydzą, sałatą, pomidorkami koktajlowymi i sosem czosnkowym;
kawa zbożowa na szklance mleka z miodem.

Mogę prosić o ocenę?

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:30   #303
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
U:

I. Dwie kromki razowca z masłem, szynką drobiową, serem pleśniowym, pomidorem i ogórkiem kiszonym,
IV. Pół woreczka brązowego ryżu z serkiem wiejskim, migdałami, suszonymi śliwkami i morelami.
V. Sałatka z tuńczykiem w sosie własnym (cała puszka), papryką, kukurydzą, sałatą, pomidorkami koktajlowymi i sosem czosnkowym;

Mogę prosić o ocenę?
moim zdaniem fajnie smacznie i na luzie jak nie chodzisz głodna to ok

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

I moje dzisiejsze P :
śniadanie: ok.100g płatków ( crunchy naturalne, Just fit, kukurydziane), z jog.nat. - 180g i jabłkiem
II (szkoła ) : 2 kromki razowca z serkiem topionym, jogurt gratka do picia
III : snickers crunchy, jabłko + kęs mini pizzy ( bułki pizzerki) od koleżanki
w drodze ze szkoły lizak truskawkowy
Obiad: 2 talerze zupy warzywnej ( taka a'la rosół z warzywami, chudym mięskiem i trochę makaronu), kromka razowca
Deser: kubek cappucino, pasek gorzkiej czekolady ( z Alpen Gold)
Kolacja: serek wiejski - 150g, kromka razowca z masłem, pół papryki marynowanej ( takiej ze słoika), kubek kakao na mleku 2% z łyżeczką cukru
Potem: pewnie wpadnie jakieś jabłko i z 2 marchewki

I jak to się prezentuje z boku ????
Stary 2012-01-05, 17:39   #304
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
U:

Mogę prosić o ocenę?
jedynie dodałabym do kolacji jakieś pieczywo, bo pomijając kawę to tak redukcyjnie wygląda, poza tym jadłospis ok

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
moim zdaniem fajnie smacznie i na luzie jak nie chodzisz głodna to ok

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

I moje dzisiejsze P :
śniadanie: ok.100g płatków ( crunchy naturalne, Just fit, kukurydziane), z jog.nat. - 180g i jabłkiem może jakieś kakao ?
II (szkoła ) : 2 kromki razowca z serkiem topionym, jogurt gratka do picia +banan/winogrona
III : snickers crunchy, jabłko + kęs mini pizzy ( bułki pizzerki) od koleżanki mało
w drodze ze szkoły lizak truskawkowy
Obiad: 2 talerze zupy warzywnej ( taka a'la rosół z warzywami, chudym mięskiem i trochę makaronu), kromka razowca zupa jeśli zabielana śmietaną co najmniej 18% to ok, jak nie to za mało, bez sensu zapychasz żołądek :wodą"
Deser: kubek cappucino, pasek gorzkiej czekolady ( z Alpen Gold)

a podwieczorek?

Kolacja: serek wiejski - 150g, kromka razowca z masłem, pół papryki marynowanej ( takiej ze słoika), kubek kakao na mleku 2% z łyżeczką cukru minimum 3 kromki tego razowca bym dała

Potem: pewnie wpadnie jakieś jabłko i z 2 marchewki a może jabłko i jogurt jakiś/ serek danio? bardziej pożywne, a nie zapcha

I jak to się prezentuje z boku ????
tyle

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:24   #305
anifil1
Raczkowanie

Czesc

Dzisiejszy jadlospis R:

250ml mleka 1,5% + 2,5 lyzki platkow owsianych + duzy banan ok 120g

jedna bulka (nastepnym razem z ziarnami)+ mozzarella 72g (mogla byc light no ale trudno)+ ok. 10g masla
10g roznych orzechow

62g ryzu (moglby býc dziki ale musze skonczyc to opakowanie, lub najlepiej jesc tego mniej)+ 100g piersi z kurczaka + lyzeczka oliwy z oliwek + 200ml sosu slodko kwasnego + pieczarki(wiem ze nie jest to optymalne bo gotowe ,ale nie mialam pomyslu na obiad)

kawa + 50ml mleka
------------------------------------------------------------------
ok. 1350kcal : 63g bialka ok.33g tluszczu i ok.190g wegli (za duzo moim zdaniem).

plan na nast dni : mniej wegli w postaci bulek i ryzu czy makaronu,wiecej warzyw. + wiecej ruchu.
anifil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 18:37   #306
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość
jedynie dodałabym do kolacji jakieś pieczywo, bo pomijając kawę to tak redukcyjnie wygląda, poza tym jadłospis ok

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

tyle
nie było podwieczorku i zamiast tego był po prostu ten III posiłek takie jakby 3 śniadanie
Stary 2012-01-05, 19:24   #307
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anifil1 Pokaż wiadomość
Czesc

Dzisiejszy jadlospis R:

jedna bulka (nastepnym razem z ziarnami)+ mozzarella 72g (mogla byc light no ale trudno)+ ok. 10g masla
10g roznych orzechow

62g ryzu (moglby býc dziki ale musze skonczyc to opakowanie, lub najlepiej jesc tego mniej)+ 100g piersi z kurczaka + lyzeczka oliwy z oliwek + 200ml sosu slodko kwasnego + pieczarki(wiem ze nie jest to optymalne bo gotowe ,ale nie mialam pomyslu na obiad)

kawa + 50ml mleka
ok. 1350kcal : 63g bialka ok.33g tluszczu i ok.190g wegli (za duzo moim zdaniem).

plan na nast dni : mniej wegli w postaci bulek i ryzu czy makaronu,wiecej warzyw. + wiecej ruchu.
boli mnie czytanie tego jadłospisu

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:39   #308
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie takie same odczucia. Najbardziej przeraża mnie 10g orzechów (kurde z 5 orzechów to jest?) i 62g ryżu.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:07   #309
Kaori_91
Raczkowanie

Moje dzisiejsze P:
I: płatki owsiane Elovena, szklanka mleka 2%, wkrojone pół jabłka. Kawa.
II: Deser "Satino Gold" i jabłko.
III: 3 naleśniki z serem polane Jogobellą truskawkową.
IV: 2 kromki chleba z masłem, jedna z wędliną z indyka a druga z plastrem sera żółtego.

Edytowane przez Kaori_91
Czas edycji: 2012-01-05 o 20:27
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:20   #310
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc

Dzisiejszy jadlospis R:

10g roznych orzechow

kawa + 50ml mleka

Dlaczego wszystko odmierzasz? jak będzie 2o deko czegoś wiecej to co sie stanie? 2 lyzki platkow to jest nic, 100 gram kurczaka tro kilk wiekszych kostek, nie wspomne o 62 gram ryżu... czytalas w ogole przykladowe jadlo?
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:46   #311
anifil1
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Mam dokładnie takie same odczucia. Najbardziej przeraża mnie 10g orzechów (kurde z 5 orzechów to jest?) i 62g ryżu.
Sry ale takie komentarze to mozecie sobie darowac bo one mi nic nie pomoga...nie rozumiem jaki maja sens. Po drugie to jest polowa woreczka ryzu i tutaj wiele osob tak je wiec nie wiem w czym jest problem.

Po drugie nie chodzi mi zeby przesadnie uwazac na to co jem bo wiem ze nie bedzie to dlugotrwala zmiana w moim zywieniu poniewaz uwazam ze jedzenie tez jest przyjemnascia w jakims sensie i nie mam zamiaru jesc jakis tam ziaren do konca moich dni í sie zmuszac nawet jesli mi nie smakuja. Najwazniejsze to jest znalesc ten zloty srodek ale z tego co widze to tutaj czlowiek by zostal zlinczowany gdyby napisal ze jadl cos z mc donaldá
Ciekawa jestem czy nawyki zywieniowe waszego "realnego" otoczenia tak komentujecie.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Dlaczego wszystko odmierzasz? jak będzie 2o deko czegoś wiecej to co sie stanie? 2 lyzki platkow to jest nic, 100 gram kurczaka tro kilk wiekszych kostek, nie wspomne o 62 gram ryżu... czytalas w ogole przykladowe jadlo?
Odmierzam wszystko bo licze kalorie. Nie wiem ile "normalnie" sie je platkow, ale ja nie lubie jak owsianka jest za gesta. Czytam wasze jadlospisy i uwazam ze sa zdrowe to nie podlega watpliwosci ale na moj gust trzymaja sie za bardzo jakiegos planu ktory dla mnie jest za malo elastyczny, jesli mozna to tak nazwac. Moim celem jest jesc wszystko w umiarze ale jesc wiecej zdrowych i mniej kcal produktow i przy tym schudnac lub pozniej utrzymac ta wage. W´pierwszej kolejnosci chce wiec narazie nie jesc zadych slodyczy, fast foodow i napojow gazowanych poniewaz z tego powodu tez przytylam pare kg, pozniej mam zamiar starac´sie te produkty jesc tylko okazjíonalnie.

Edytowane przez anifil1
Czas edycji: 2012-01-05 o 22:18
anifil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:48   #312
agnieszka16
Zadomowienie

hej hej, wrzucam dzisiejszą redukcję:
-śniadanie : dwa placki owsiane z twarożkiem ekologicznym, prażonym jabłkiem z cynamonem, przyprawą do piernika, rodzynkami i daktylami, Cappuccino z podwójnym espresso.
-II śniadanie: Kanapka z razowca z wędzonym łososiem, twarożkiem, ogórkiem zielonym i koperkiem. dwie mandarynki
-obiad: gęsta toskańska zupa rybna z pomidorami i owocami morza
-kolacja: porcja sałatki z kurczakiem grillowanym, grillowanymi warzywami (papryka, cukinia, bakłażan) z balsamico
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 22:36   #313
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
ilości są do przyjęcia, bo te 62g ryżu to pół woreczka, 100g kurczaka to pół piersi.. ale, cholera, po kiego grzyba psuć sobie mózg odliczaniem co do GRAMA?

co do twojego pytania, anifil1, czy też tak reagujemy na żywienie ludzi z naszego otoczenia. odpowiedź jest prosta: nie, bo ludzie z mojego otoczenia odżywiają się jak chcą, mają w dupie czy zjedli ryżu 60g, czy może 62 i również głęboko w poważaniu mają to, co ja o tym sądzę. a to wątek 'Nasze Codzienne Jadłospisy', więc chyba ten, który wkleja tu swoje żarcie, czeka na ocenę, nie? no to oceniamy, a że szczerze, to wybacz.

EDIT:
dobra, przeczytałam jeszcze raz ten jadłospis. ilości do przyjęcia (pomijając 2,5 łyżki płatków), ale to 3 posiłki. byłoby lepiej (podkreślam, ilościowo), gdyby wpadło tych posiłków 2 razy więcej albo mniej (czyt. 4-5 posiłków), za to konkretniej.

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2012-01-05 o 22:38
Stary 2012-01-05, 23:37   #314
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Kaori_91 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P:
I: płatki owsiane Elovena, szklanka mleka 2%, wkrojone pół jabłka. Kawa.
II: Deser "Satino Gold" i jabłko.
III: 3 naleśniki z serem polane Jogobellą truskawkową.
IV: 2 kromki chleba z masłem, jedna z wędliną z indyka a druga z plastrem sera żółtego.
P? to nawet nie jest redukcja.
co do odliczania co do grama - przesada!
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 23:39   #315
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
P? to nawet nie jest redukcja.
co do odliczania co do grama - przesada!
no redukcja na pewno nie, nie ten skład ale na U się nie nadaje, a na P tym bardziej. na nic się nie nadaje

Steven Tyler
Stary 2012-01-06, 00:11   #316
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Sry ale takie komentarze to mozecie sobie darowac bo one mi nic nie pomoga...nie rozumiem jaki maja sens. Po drugie to jest polowa woreczka ryzu i tutaj wiele osob tak je wiec nie wiem w czym jest problem.
Wybacz, ale nigdzie nie widziałam woreczków z ryżem pakowanych po 124 gramy.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...

Edytowane przez lovelykate
Czas edycji: 2012-01-06 o 00:13
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 00:45   #317
Wanderer
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Czy któraś mogłaby ocenić moje dzisiejsze R? Będę wdzięczna
Na redukcji jestem pierwszy tydzień i jeszcze ciągle się uczę jak powinien wyglądać prawidłowy jadłospis.

ś: owsianka ze śliwką + miód, suszony banan
2 kanapki z wędliną i ogórkiem
pomarańcza

II ś: 2 kanapki z wędliną i papryką marynowaną
jabłko

o: sałatka z kurczakiem (kurczak, pekinka, pomidor, szczypiorek, jogurt naturalny)

p: serek wiejski z pomidorem
pestki słonecznika

k: tuńczyk z cebulą

W ciągu dnia - czerwona i zielona herbata, a przed śniadaniem szklanka wody z cytryną.
Wanderer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 00:52   #318
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wanderer Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czy któraś mogłaby ocenić moje dzisiejsze R? Będę wdzięczna
Na redukcji jestem pierwszy tydzień i jeszcze ciągle się uczę jak powinien wyglądać prawidłowy jadłospis.

ś: owsianka ze śliwką + miód, suszony banan
2 kanapki z wędliną i ogórkiem
pomarańcza

II ś: 2 kanapki z wędliną i papryką marynowaną
jabłko

o: sałatka z kurczakiem (kurczak, pekinka, pomidor, szczypiorek, jogurt naturalny)

p: serek wiejski z pomidorem
pestki słonecznika

k: tuńczyk z cebulą

W ciągu dnia - czerwona i zielona herbata, a przed śniadaniem szklanka wody z cytryną.
w śniadaniu jest sporo cukru (ostrożnie z bananem i miodem), ja bym dała kanapki + jakiś twarożek z pomidorem zamiast tej owsianki, ale to śniadanie, więc spokojnie
dalej fajnie, tylko do sałatki na obiad dorzuciłabym pełnoziarnistego makaronu czy brązowego/dzikiego ryżu. i nie czepiam się, że obiad mało obiadowy, bo sama ostatnio nie jem obiadów w tygodniu
poza tym ładnie, wręcz bardzo ładnie jak na początki.

ps
co za wędlinę jesz? 'wędlina' to określenie wyrobu słabej jakości, ale jest potocznie używane na szynkę, polędwicę, dlatego pytam

Steven Tyler

Czas edycji: 2012-01-06 o 00:54
Stary 2012-01-06, 01:03   #319
Wanderer
Przyczajenie

Cytat:
w śniadaniu jest sporo cukru (ostrożnie z bananem i miodem), ja bym dała kanapki + jakiś twarożek z pomidorem zamiast tej owsianki, ale to śniadanie, więc spokojnie
dalej fajnie, tylko do sałatki na obiad dorzuciłabym pełnoziarnistego makaronu czy brązowego/dzikiego ryżu. i nie czepiam się, że obiad mało obiadowy, bo sama ostatnio nie jem obiadów w tygodniu
poza tym ładnie, wręcz bardzo ładnie jak na początki.

ps
co za wędlinę jesz? 'wędlina' to określenie wyrobu słabej jakości, ale jest potocznie używane na szynkę, polędwicę, dlatego pytam
Dziękuję za szybką odpowiedź i za rady, na pewno skorzystam
A co do śniadań, to można jeść takie gotowe owsianki z różnymi dodatkami czy lepiej robić własne?
A pisząc o wędlinie miałam na myśli polędwicę, można ją jeść na redukcji?
Stary 2012-01-06, 09:40   #320
sweettoy
Raczkowanie

U
1. bułka razowa z dynią z bielchem i plasterkami ogóra
kawa z mlekiem

2.kromka z masłem i białym serem, 2 kinderki

3.pierś z kuraka smażona na łyżeczce oliwy, warzywa na patelnie z grilowanym bakłażanem ok 100g, marchewka z jabłkiem

4.lody 1 gałka

5.Redd s jabłkowy, garść chipsów

Boję się przytyć, ale często kiedy mam pms mam ochotę na chipsy orzeszki czy zastąpienie np garścią chipsów kolacji to dobry sposób żeby nie przytyć i nie rezygnować z nich całkowicie???
sweettoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:00   #321
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweettoy Pokaż wiadomość
U
1. bułka razowa z dynią z bielchem i plasterkami ogóra
kawa z mlekiem

2.kromka z masłem i białym serem, 2 kinderki

3.pierś z kuraka smażona na łyżeczce oliwy, warzywa na patelnie z grilowanym bakłażanem ok 100g, marchewka z jabłkiem

4.lody 1 gałka

5.Redd s jabłkowy, garść chipsów

Boję się przytyć, ale często kiedy mam pms mam ochotę na chipsy orzeszki czy zastąpienie np garścią chipsów kolacji to dobry sposób żeby nie przytyć i nie rezygnować z nich całkowicie???
Twój jadłospis jest raczej redukcyjny - pomijając loedy, piwo i chipsy.

Przecież normalnie jedzący ludzie zjedzą czasem paczkę chipsów i popiją piwem! Nie widzę powodu, żeby na U z powodu paczki chipsów raz na jakis czas rezygnować z posiłku. Jakąs obsesją mi to zalatuje.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:30   #322
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za szybką odpowiedź i za rady, na pewno skorzystam
A co do śniadań, to można jeść takie gotowe owsianki z różnymi dodatkami czy lepiej robić własne?
A pisząc o wędlinie miałam na myśli polędwicę, można ją jeść na redukcji?
polędwicę spokojnie, jest dobra na redukcję, bo chuda i ma sporo białka.
co do tych gotowych owsianek, to zdecydowanie nie, sama chemia i konserwanty. lepiej własne; nie dość, że zdrowsze, to, moim zdaniem, dużo smaczniejsze a można z nimi wyczyniać cuda; tylko lepiej dodawaj do owsianki serek wiejski lub homo, żeby było białko, bo mleko ma go niewiele, a w dodatku kupę laktozy.

Steven Tyler
Stary 2012-01-06, 12:36   #323
Wanderer
Przyczajenie

Cytat:
co do tych gotowych owsianek, to zdecydowanie nie, sama chemia i konserwanty. lepiej własne; nie dość, że zdrowsze, to, moim zdaniem, dużo smaczniejsze a można z nimi wyczyniać cuda; tylko lepiej dodawaj do owsianki serek wiejski lub homo, żeby było białko, bo mleko ma go niewiele, a w dodatku kupę laktozy.
Szkoda, łudziłam się, że można Dużo szybciej jest z taką sklepową. No ale skoro piszesz, że to sama chemia to chyba nie warto. A tego serka to wystarczy trochę, tak? I to wymieszać razem?
Stary 2012-01-06, 12:45   #324
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, łudziłam się, że można Dużo szybciej jest z taką sklepową. No ale skoro piszesz, że to sama chemia to chyba nie warto. A tego serka to wystarczy trochę, tak? I to wymieszać razem?
no nie jedna czy dwie łyżki ja daję opakowanie 150g, bo tego białka ma być w diecie trochę, a nie tyle, ile kot napłakał.
poza tym nie wiem, czy tak DUŻO szybciej. wieczorem zalewasz płatki wrzątkiem i idziesz spać. rano wstajesz, mieszasz z serkiem, wkrajasz jabłko, garść orzechów, cynamon i voila

Steven Tyler

Czas edycji: 2012-01-06 o 12:46
Stary 2012-01-06, 12:46   #325
orchidea24
Raczkowanie

nowhere dziękuję

Moja dzisiejsza lekka Erka
1. Placek owsiany na maśle 50g płatków owsianych, 2 jajka, starte jabłko, mała garść nerkowców, łyżka rodzynek, cynamon
trening siłowy, aero 30 min
2. banan i odżywka białkowa na mleko/wodzie
3. Filet z kurczaka grilowany + warzywa - pomidory, ogórek, sałata, papryka, oliwki
4. 100g twarogu półtłustego ze szczypiorkiem i makrela z konserwy w sosie pomidorowym.

Miłego dnia

Robię prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:03   #326
Wanderer
Przyczajenie

Cytat:
no nie jedna czy dwie łyżki ja daję opakowanie 150g, bo tego białka ma być w diecie trochę, a nie tyle, ile kot napłakał.
poza tym nie wiem, czy tak DUŻO szybciej. wieczorem zalewasz płatki wrzątkiem i idziesz spać. rano wstajesz, mieszasz z serkiem, wkrajasz jabłko, garść orzechów, cynamon i voila
O, brzmi bardzo smacznie! Od jutra będę tak robić. Dzięki za pomysł i cierpliwość dla początkującej
Stary 2012-01-06, 13:22   #327
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
O, brzmi bardzo smacznie! Od jutra będę tak robić. Dzięki za pomysł i cierpliwość dla początkującej
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=512066 zajrzyj koniecznie!
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:39   #328
Wanderer
Przyczajenie

Cytat:
Dzięki, jaki fajny (i rozrośnięty) wątek! Tyle inspiracji i pomysłów na pożywne śniadanie!
Stary 2012-01-06, 13:47   #329
morphine88
Zadomowienie

i możesz też szukać inspiracji na blogach śniadaniowych jeszcze niedawno roiło się od śniadaniowców, teraz kilku zrezygnowało, ale dalej parę blogów funkcjonuje.
mój w podpisie, ale zareklamuję jeszcze moje dwa ulubione
KLIK i KLIK

Steven Tyler
Stary 2012-01-06, 14:35   #330
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Pokaż wiadomość
nowhere dziękuję

Moja dzisiejsza lekka Erka
1. Placek owsiany na maśle 50g płatków owsianych, 2 jajka, starte jabłko, mała garść nerkowców, łyżka rodzynek, cynamon
trening siłowy, aero 30 min
2. banan i odżywka białkowa na mleko/wodzie
3. Filet z kurczaka grilowany + warzywa - pomidory, ogórek, sałata, papryka, oliwki
4. 100g twarogu półtłustego ze szczypiorkiem i makrela z konserwy w sosie pomidorowym.

Miłego dnia
wszystko fajnie, posilek przedtreningowy mi by pasowal na aeroby, ale jakbym miala zrobic trening silowy po tym to bym padla ale jesli Ci pasuje to ok
a, i czy w tych 4 posilkach zaspokajasz swoje zapotrzebowanie na kalorie/bialko itp?

Moje R dzisiejsze:
I. omlet z 2 jajek i z maka razowa, z papryka, pomidorem, ogorkiem, lyzeczka oliwy i lyzeczka musztardy, mandarynka
aeroby 50 minut, na orbitreku (nie cierpie tak wczesnie cwiczyc ale dzis musze wyjatkowo ;d)
II. piers z kurczaka z piekarnika obsypana corn flakes(to moze srednio dietetyczne, ale na 500 g piersi wychodzi srednio 20 g platkow, a ja nie zjadam calej sama ) , makaron pelnoziarnisty z jogurtem naturalnym i truskawkami, lyzeczka cukru
III, IV. tutaj niestety będzie powtórka bo będe długo za domem a nic sobie nie przygotowałam, więc dwa razy serek wiejski, dorzucę jakieś warzywa, chociażby w soku, i bułkę, to moze jakos obleci ;d
V. przed snem ser bialy albo tunczyk
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości