|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
![]() :pr osi:![]() ![]() ![]() ![]() :pro si:![]() ![]()
|
|
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Dwie kromki razowca z masłem, szynką drobiową, serem pleśniowym, pomidorem i ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem, rządek gorzkiej czekolady II. Omlet biszkoptowy z prażonym jabłkiem i cynamonem, cappuccino. Trening siłowy + aeroby - 1,5 h Po: banan III. Pierś z kurczaka smażona na oliwie, makaron razowy, brukselka. IV. Pół woreczka brązowego ryżu z serkiem wiejskim, migdałami, suszonymi śliwkami i morelami. V. Sałatka z tuńczykiem w sosie własnym (cała puszka), papryką, kukurydzą, sałatą, pomidorkami koktajlowymi i sosem czosnkowym; kawa zbożowa na szklance mleka z miodem. Mogę prosić o ocenę?
|
#303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smacznie i na luzie jak nie chodzisz głodna to ok![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- I moje dzisiejsze P : śniadanie: ok.100g płatków ( crunchy naturalne, Just fit, kukurydziane), z jog.nat. - 180g i jabłkiem II (szkoła ) : 2 kromki razowca z serkiem topionym, jogurt gratka do picia III : snickers crunchy, jabłko + kęs mini pizzy ( bułki pizzerki) od koleżanki ![]() w drodze ze szkoły lizak truskawkowy Obiad: 2 talerze zupy warzywnej ( taka a'la rosół z warzywami, chudym mięskiem i trochę makaronu), kromka razowca Deser: kubek cappucino, pasek gorzkiej czekolady ( z Alpen Gold) Kolacja: serek wiejski - 150g, kromka razowca z masłem, pół papryki marynowanej ( takiej ze słoika ), kubek kakao na mleku 2% z łyżeczką cukru Potem: pewnie wpadnie jakieś jabłko i z 2 marchewki I jak to się prezentuje z boku ????
|
|
|
|
|
#304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Dzisiejszy jadlospis R: 250ml mleka 1,5% + 2,5 lyzki platkow owsianych + duzy banan ok 120g jedna bulka (nastepnym razem z ziarnami)+ mozzarella 72g (mogla byc light no ale trudno)+ ok. 10g masla 10g roznych orzechow 62g ryzu (moglby býc dziki ale musze skonczyc to opakowanie, lub najlepiej jesc tego mniej)+ 100g piersi z kurczaka + lyzeczka oliwy z oliwek + 200ml sosu slodko kwasnego + pieczarki(wiem ze nie jest to optymalne bo gotowe ,ale nie mialam pomyslu na obiad) kawa + 50ml mleka ------------------------------------------------------------------ ok. 1350kcal : 63g bialka ok.33g tluszczu i ok.190g wegli (za duzo moim zdaniem). plan na nast dni : mniej wegli w postaci bulek i ryzu czy makaronu,wiecej warzyw. + wiecej ruchu. |
|
|
|
#306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie jakby 3 śniadanie
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
Mam dokładnie takie same odczucia. Najbardziej przeraża mnie 10g orzechów (kurde z 5 orzechów to jest?) i 62g ryżu.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P:
I: płatki owsiane Elovena, szklanka mleka 2%, wkrojone pół jabłka. Kawa. II: Deser "Satino Gold" i jabłko. III: 3 naleśniki z serem polane Jogobellą truskawkową. IV: 2 kromki chleba z masłem, jedna z wędliną z indyka a druga z plastrem sera żółtego. Edytowane przez Kaori_91 Czas edycji: 2012-01-05 o 20:27 |
|
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie nie chodzi mi zeby przesadnie uwazac na to co jem bo wiem ze nie bedzie to dlugotrwala zmiana w moim zywieniu poniewaz uwazam ze jedzenie tez jest przyjemnascia w jakims sensie i nie mam zamiaru jesc jakis tam ziaren do konca moich dni í sie zmuszac nawet jesli mi nie smakuja. Najwazniejsze to jest znalesc ten zloty srodek ale z tego co widze to tutaj czlowiek by zostal zlinczowany gdyby napisal ze jadl cos z mc donaldá Ciekawa jestem czy nawyki zywieniowe waszego "realnego" otoczenia tak komentujecie .---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Odmierzam wszystko bo licze kalorie. Nie wiem ile "normalnie" sie je platkow, ale ja nie lubie jak owsianka jest za gesta. Czytam wasze jadlospisy i uwazam ze sa zdrowe to nie podlega watpliwosci ale na moj gust trzymaja sie za bardzo jakiegos planu ktory dla mnie jest za malo elastyczny, jesli mozna to tak nazwac. Moim celem jest jesc wszystko w umiarze ale jesc wiecej zdrowych i mniej kcal produktow i przy tym schudnac lub pozniej utrzymac ta wage. W´pierwszej kolejnosci chce wiec narazie nie jesc zadych slodyczy, fast foodow i napojow gazowanych poniewaz z tego powodu tez przytylam pare kg, pozniej mam zamiar starac´sie te produkty jesc tylko okazjíonalnie. Edytowane przez anifil1 Czas edycji: 2012-01-05 o 22:18 |
|
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
hej hej, wrzucam dzisiejszą redukcję:
-śniadanie : dwa placki owsiane z twarożkiem ekologicznym, prażonym jabłkiem z cynamonem, przyprawą do piernika, rodzynkami i daktylami, Cappuccino z podwójnym espresso. -II śniadanie: Kanapka z razowca z wędzonym łososiem, twarożkiem, ogórkiem zielonym i koperkiem. dwie mandarynki -obiad: gęsta toskańska zupa rybna z pomidorami i owocami morza -kolacja: porcja sałatki z kurczakiem grillowanym, grillowanymi warzywami (papryka, cukinia, bakłażan) z balsamico |
|
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do twojego pytania, anifil1, czy też tak reagujemy na żywienie ludzi z naszego otoczenia. odpowiedź jest prosta: nie, bo ludzie z mojego otoczenia odżywiają się jak chcą, mają w dupie czy zjedli ryżu 60g, czy może 62 i również głęboko w poważaniu mają to, co ja o tym sądzę. a to wątek 'Nasze Codzienne Jadłospisy', więc chyba ten, który wkleja tu swoje żarcie, czeka na ocenę, nie? no to oceniamy, a że szczerze, to wybacz. EDIT: dobra, przeczytałam jeszcze raz ten jadłospis. ilości do przyjęcia (pomijając 2,5 łyżki płatków), ale to 3 posiłki. byłoby lepiej (podkreślam, ilościowo), gdyby wpadło tych posiłków 2 razy więcej albo mniej (czyt. 4-5 posiłków), za to konkretniej.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-01-05 o 22:38 |
|
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do odliczania co do grama - przesada!
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na U się nie nadaje, a na P tym bardziej. na nic się nie nadaje
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
Wybacz, ale nigdzie nie widziałam woreczków z ryżem pakowanych po 124 gramy.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2012-01-06 o 00:13 |
|
|
|
#317 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy któraś mogłaby ocenić moje dzisiejsze R? Będę wdzięczna Na redukcji jestem pierwszy tydzień i jeszcze ciągle się uczę jak powinien wyglądać prawidłowy jadłospis. ś: owsianka ze śliwką + miód, suszony banan 2 kanapki z wędliną i ogórkiem pomarańcza II ś: 2 kanapki z wędliną i papryką marynowaną jabłko o: sałatka z kurczakiem (kurczak, pekinka, pomidor, szczypiorek, jogurt naturalny) p: serek wiejski z pomidorem pestki słonecznika k: tuńczyk z cebulą W ciągu dnia - czerwona i zielona herbata, a przed śniadaniem szklanka wody z cytryną. |
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dalej fajnie, tylko do sałatki na obiad dorzuciłabym pełnoziarnistego makaronu czy brązowego/dzikiego ryżu. i nie czepiam się, że obiad mało obiadowy, bo sama ostatnio nie jem obiadów w tygodniu ![]() poza tym ładnie, wręcz bardzo ładnie jak na początki. ps co za wędlinę jesz? 'wędlina' to określenie wyrobu słabej jakości, ale jest potocznie używane na szynkę, polędwicę, dlatego pytam
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-01-06 o 00:54 |
|
|
|
|
#319 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do śniadań, to można jeść takie gotowe owsianki z różnymi dodatkami czy lepiej robić własne? A pisząc o wędlinie miałam na myśli polędwicę, można ją jeść na redukcji?
|
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
U
1. bułka razowa z dynią z bielchem i plasterkami ogóra kawa z mlekiem 2.kromka z masłem i białym serem, 2 kinderki 3.pierś z kuraka smażona na łyżeczce oliwy, warzywa na patelnie z grilowanym bakłażanem ok 100g, marchewka z jabłkiem 4.lody 1 gałka 5.Redd s jabłkowy, garść chipsów Boję się przytyć, ale często kiedy mam pms mam ochotę na chipsy orzeszki czy zastąpienie np garścią chipsów kolacji to dobry sposób żeby nie przytyć i nie rezygnować z nich całkowicie??? |
|
|
|
#321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież normalnie jedzący ludzie zjedzą czasem paczkę chipsów i popiją piwem! Nie widzę powodu, żeby na U z powodu paczki chipsów raz na jakis czas rezygnować z posiłku. Jakąs obsesją mi to zalatuje. |
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tych gotowych owsianek, to zdecydowanie nie, sama chemia i konserwanty. lepiej własne; nie dość, że zdrowsze, to, moim zdaniem, dużo smaczniejsze a można z nimi wyczyniać cuda; tylko lepiej dodawaj do owsianki serek wiejski lub homo, żeby było białko, bo mleko ma go niewiele, a w dodatku kupę laktozy.
|
|
#323 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dużo szybciej jest z taką sklepową. No ale skoro piszesz, że to sama chemia to chyba nie warto. A tego serka to wystarczy trochę, tak? I to wymieszać razem?
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja daję opakowanie 150g, bo tego białka ma być w diecie trochę, a nie tyle, ile kot napłakał. poza tym nie wiem, czy tak DUŻO szybciej. wieczorem zalewasz płatki wrzątkiem i idziesz spać. rano wstajesz, mieszasz z serkiem, wkrajasz jabłko, garść orzechów, cynamon i voila
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-01-06 o 12:46 |
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
nowhere dziękuję
Moja dzisiejsza lekka Erka ![]() 1. Placek owsiany na maśle 50g płatków owsianych, 2 jajka, starte jabłko, mała garść nerkowców, łyżka rodzynek, cynamon trening siłowy, aero 30 min 2. banan i odżywka białkowa na mleko/wodzie 3. Filet z kurczaka grilowany + warzywa - pomidory, ogórek, sałata, papryka, oliwki 4. 100g twarogu półtłustego ze szczypiorkiem i makrela z konserwy w sosie pomidorowym. Miłego dnia
|
#326 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Od jutra będę tak robić. Dzięki za pomysł i cierpliwość dla początkującej
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tyle inspiracji i pomysłów na pożywne śniadanie! |
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
i możesz też szukać inspiracji na blogach śniadaniowych
jeszcze niedawno roiło się od śniadaniowców, teraz kilku zrezygnowało, ale dalej parę blogów funkcjonuje. mój w podpisie, ale zareklamuję jeszcze moje dwa ulubione ![]() KLIK i KLIK
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jesli Ci pasuje to oka, i czy w tych 4 posilkach zaspokajasz swoje zapotrzebowanie na kalorie/bialko itp? Moje R dzisiejsze: I. omlet z 2 jajek i z maka razowa, z papryka, pomidorem, ogorkiem, lyzeczka oliwy i lyzeczka musztardy, mandarynka aeroby 50 minut, na orbitreku (nie cierpie tak wczesnie cwiczyc ale dzis musze wyjatkowo ;d) II. piers z kurczaka z piekarnika obsypana corn flakes(to moze srednio dietetyczne, ale na 500 g piersi wychodzi srednio 20 g platkow, a ja nie zjadam calej sama ) , makaron pelnoziarnisty z jogurtem naturalnym i truskawkami, lyzeczka cukruIII, IV. tutaj niestety będzie powtórka bo będe długo za domem a nic sobie nie przygotowałam, więc dwa razy serek wiejski, dorzucę jakieś warzywa, chociażby w soku, i bułkę, to moze jakos obleci ;d V. przed snem ser bialy albo tunczyk
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

, łycha wiórek kokosowych, kawa zbożowa z mlekiem
), kubek cappucino

????

-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5