£adne cia³o: postanowienie noworoczne - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-01-05, 23:12   #181
Blu_eye
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 277
Dot.: £adne cia³o: postanowienie noworoczne

Ja te¿ mam tak± nadziejê...
Stary 2012-01-05, 23:24   #182
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 118

Autorko wróæ

A jak nie to zawsze jest nasza trójka Ja tam mogê siê motywowaæ nawet z jedn± osob±

64,9 ... 64,0 ...58,0

BuryKotZPiwnicy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-06, 00:41   #183
LaCandy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 502

Cytat:
Napisane przez BelovedMoon Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ tak pomy¶la³am. Mam tylko nadziejê, ¿e w±tek nie upadnie
Spokojnie, nie upadnie nie ma strachu ! Nie mo¿e upa¶æ, to jest moja motywacja... czêsto jak chcê zje¶æ co¶ zakazanego to sobie my¶lê ' kurde... co powiedz± dziewczyny, przecie¿ one to æwicz± i w ogóle a ja taki leñ i do tego ob¿artuch... co ja na w±tku napiszê... '
Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Poka¿ wiadomo¶æ
Autorko wróæ

A jak nie to zawsze jest nasza trójka Ja tam mogê siê motywowaæ nawet z jedn± osob±
Nasza czwórka ... Ja niestety tylko wieczorami piszê, bo w ci±gu dnia ci±gle jest co¶ do roboty, a to zajêcia a to inne rzeczy... Ale czytam to co piszecie na bierz±co .
Podziwiam was g³ównie za t± motywacjê do æwiczeñ, mi powinni jakiego¶ kopniaka w d... zasadziæ ¿ebym wreszcie zaczê³a co¶ robiæ!
Stary 2012-01-06, 02:41   #184
MalaMalaMi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 313

Hej,
nie bardzo wiem jak zacz±æ i czy mogê wprosiæ siê na w±tek. Mo¿e na pocz±tek trochê o sobie. Mam 21 lat (choæ zawsze mówiê, ¿e zatrzyma³am siê na 18 Studiujê budownictwo. Od d³u¿szego czasu ¼le czujê siê w swoim ciele, tzn. czujê siê taka ociê¿a³a i ogólnie uwa¿am siê za grub±. Jestem niewielka, bo mam w dowodzie wpisane 155cm (jednak pe³nych 155 nie mam:P) wa¿ê tak oko³o 53-54kg-zale¿y ile zjem. Moim najwiêkszym problemem jest podjadanie, a mianowicie:
jak siê nudzê ->jem,
jak siê stresujê->jem,
jak co¶ ogl±dam -> jem,
jak siedzê przed komputerem ->jem.
I tak w kó³ko. Zbli¿a siê sesja, stresu coraz wiêcej, a ja bojê siê, ¿e prócz egzaminów i dwój w indexie:P przybêdzie mi równie¿ jeszcze wiêcej centymetrów tu i tam.
Wiele razy ju¿ podejmowa³am wszelakie próby "odchudzania", ale nie lubiê diet. Lubie zje¶æ to na co mam ochotê i to co lubiê i nie lubiê twardych restrykcji w stylu "na obiad pó³ szklanki kaszy gryczanej..."itp. Od¿ywiam siê, bynajmniej staram siê, zdrowo. Lubiê warzywa, owoce, jak idê na zajêcia biorê owoce, serek, sa³atkê, zale¿y co jest w lodówce, albo ile czasu mam na przygotowanie. Gotowaæ lubiê wiêc razem z T¯`em nie "sto³ujemy" siê ale robiê obiady w domu. Chleba nie jem-nie lubiê. Czasem jak±¶ bu³kê, ale nie bia³±- np. z ziarnami, grahamkê itp. Ale ja wcale nie jestem taka "zdrowa", lubiê chipsy, czekoladê, ciastka i inne s³odko¶ci. Nie lubiê piæ wody, za to potrafiê wypic 4-6 czarnych herbat z miodem i cytryn± w ci±gu jednego dnia. Dobrym krokiem w stronê dbania o siebie by³ zakup Nintendo Wii, jako, ¿e du¿o tam fitnesu, æwiczeñ i naprawdê mo¿na siê zmêczyæ. Znalaz³o siê jednak sporo wymówek ¿eby zabawê-æwiczenia od³o¿yæ, a to nauka, a to telewizor trzeba wysuwaæ, a to baterii nie ma. I tak od miesi±ca Wii stoi zakurzone w szafie.
¯eby w koñcu postawiæ na swoim i nie móc zrezygnowaæ ze zgubienia kilku centymetrów kupi³am sobie bardzo, bardzo opiête spodnie (2 pary) jako motywacjê, w które na dzieñ dzisiejszy muszê siê wbijaæ, a mam nadziejê pewnego dnia w koñcu ubiorê je bez wysi³ku i wtedy zacznê je nosiæ.
Mimo wszystko z motywacj± u mnie ciê¿ko. A w chwili obecnej naprawdê czujê siê ¼le, nic mi siê nie chce, a z³e samopoczucie i lenistwo wp³ywa równie¿ na moje wyniki w nauce.
I tu pro¶ba do Was przyjmiecie mnie do swojego grona i pomo¿ecie?

P.S. Tak siê rozpisa³am, ¿e pewnie nawet nikomu nie bêdzie siê chcia³o tego czytaæ:P
MalaMalaMi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-06, 09:16   #185
itrusta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 146

Dziewczyny ja jestem

Dzi¶ oficjalnie zaczynam swój 1 dzieñ
Wczoraj siê zwa¿y³am i zmierzy³am
Waga 63.1 kg czyli mniej ni¿ prêdzej, ale cm wielkie.
Bardzo zale¿y mi na zmniejszeniu obwodów.
Co do choroby to czujê siê ju¿ lepiej, ale to jeszcze niestety nie pe³ni zdrowia.

MalaMi - witamy jasne, ¿e przyjmiemy

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

AAAA mia³y¶my pisaæ co¶ o sobie.
Ja mam 23 lata, rocznikowo 24.
Nie uczê siê, pracujê.
Jestem z zawodu technikiem ¿ywienia o specjalizacji dietetyk. Ale niech nazwa nie myli, to jest tylko technikum skoñczone nie ¿adne studia. Ale mo¿e kiedy¶ ?
Pracujê po 12 h wiêc dietê bêdzie mi ciê¿ko zorganizowaæ, ale dla chc±cego nic trudnego
Lubiê dobre kino, filmy dokumentalne, spacery po górach.
itrusta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-06, 11:04   #186
Blu_eye
Raczkowanie

Hej
Mi³o widzieæ, ¿e kolejna osoba do nas do³±cza
Ja w³a¶nie chrupiê ¶niadanko (chrupki chlebek z chudziutk± wêdlin± z piersi kurczaka ) + do tego skusi³am siê na kakao :/ .
Chwilê po ¶niadaniu rozpoczynam kolejny trening TurboFire, bo dzisiejsze popo³udnie spêdzam poza domem, dlatego te¿ trening odbêdzie siê znacznie wcze¶niej

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ju¿ po kolejnym treningu TF (FIRE 55 EZ Class) - czujê siê ¶wietnie pot kapa³ zewsz±d ale jeszcze tego by³o mi za ma³o, wiêc dorzuci³am brzuszki(300) i przysiady (100) Teraz jestem z siebie zadowolona
Stary 2012-01-06, 11:47   #187
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaCandy Poka¿ wiadomo¶æ
Spokojnie, nie upadnie nie ma strachu ! Nie mo¿e upa¶æ, to jest moja motywacja... czêsto jak chcê zje¶æ co¶ zakazanego to sobie my¶lê ' kurde... co powiedz± dziewczyny, przecie¿ one to æwicz± i w ogóle a ja taki leñ i do tego ob¿artuch... co ja na w±tku napiszê... '

Nasza czwórka ... Ja niestety tylko wieczorami piszê, bo w ci±gu dnia ci±gle jest co¶ do roboty, a to zajêcia a to inne rzeczy... Ale czytam to co piszecie na bierz±co .
Podziwiam was g³ównie za t± motywacjê do æwiczeñ, mi powinni jakiego¶ kopniaka w d... zasadziæ ¿ebym wreszcie zaczê³a co¶ robiæ!
a dla Ciebie w :pupa:
Ja zrobi³am wczoraj tylko 100 brzuszków i 20 minut hula hop
Ale za to waga pokaza³a pó³ kilograma mniej !

Cytat:
Napisane przez MalaMalaMi Poka¿ wiadomo¶æ

I tu pro¶ba do Was przyjmiecie mnie do swojego grona i pomo¿ecie?

P.S. Tak siê rozpisa³am, ¿e pewnie nawet nikomu nie bêdzie siê chcia³o tego czytaæ:P
Ja przeczyta³am Witaj !

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2012-01-06, 12:47   #188
BelovedMoon
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 155

Witajcie Dziewczyny ja wczoraj trochê zawali³am, ale nie jest ¼le Witaj MalaMalaMi ;d chêtnie przyjmiemy do Nas wyci±gaj Nintendo Wii i do æwiczeñ! ;d ja ju¿ po ¶niadanku - p³atki kukurydziane na mleku, mo¿e niezbyt dobre na odchudzanie ale smaczne ;d

09.08.12 - 64kg
cel1 - 59kg
cel2 - 57kg
cel3 - 55 kg
BelovedMoon jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-06, 13:16   #189
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

MalaMalaMi - Ja kiedy¶ marzy³am o Nintendo Wii, wiêc nawet nie gadaj, ¿e Ci siê nie chce z tym æwiczyæ

Póki co na dzi¶ mam 8 minute:legs,buns,arm i abs Jeszcze planujê 25 minut hula - hop. Mam nadziejê, ¿e mi siê uda
W planach te¿ peeling z kawy i balsamik

64,9 ... 64,0 ...58,0

Edytowane przez BuryKotZPiwnicy
Czas edycji: 2012-01-06 o 13:28
Stary 2012-01-06, 13:28   #190
201612080925
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 069

Cze¶æ dziewczyny!
Ba³y¶my siê ¿e w±tek upadnie a tu tak piêknie siê rozwija. Witam nowe!
U mnie z æwiczeniami dobrze, z dietk± gorzej (s³odycze), ale ju¿ jest coraz lepiej. Jak mam ochotê na co¶ s³odkiego, to wmawiam sobie ¿e jak to zjem, to ca³a praca jak± wk³adam w æwiczenia pójdzie na marne, i troche to pomaga
201612080925 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-06, 14:20   #191
MalaMalaMi
Zadomowienie

Dziêki dziewczyny za mi³e przyjêcie. Ja niedawno wsta³am (ale wstyd), ale wczoraj do 3rano robi³am projekt i musia³am poleniuchowaæ. W ogóle w wolne dni zazwyczaj odsypiam ca³y tydzieñ. Na ¶niadanie przygotowa³am sobie kisiel truskawkowy i herbatê z cytryn±. Chyba jak dzi¶ zrobiê kolejny projekt to zabiorê siê za wii
Stary 2012-01-06, 15:22   #192
LaCandy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 502

Cytat:
Ja te¿ przeczyta³am wszystko, witamy !

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Poka¿ wiadomo¶æ
a dla Ciebie w :pupa:
Ja zrobi³am wczoraj tylko 100 brzuszków i 20 minut hula hop
Ale za to waga pokaza³a pó³ kilograma mniej !
No dziêkujê bardzo za motywacjê! Za chwilê zaczynam æwiczenia . Gratulujê zrzucenia pó³ kg! Jeste¶ ju¿ bli¿ej celu!

Cytat:
Dziêki dziewczyny za mi³e przyjêcie. Ja niedawno wsta³am (ale wstyd), ale wczoraj do 3rano robi³am projekt i musia³am poleniuchowaæ. W ogóle w wolne dni zazwyczaj odsypiam ca³y tydzieñ. Na ¶niadanie przygotowa³am sobie kisiel truskawkowy i herbatê z cytryn±. Chyba jak dzi¶ zrobiê kolejny projekt to zabiorê siê za wii
Jaki tam wstyd... Ja wsta³am te¿ mniej wiêcej o tej porze. To dobrze, przynajmniej siê wy¶pisz. Nie wiem czemu ale jako¶ o wiele lepiej pracuje mi siê w nocy, bez wzglêdu na to czy chcê siê czego¶ nauczyæ, czy co¶ poczytaæ, czy nawet serial poogl±daæ na internecie... Jako¶ w nocy jest spokojniej ni¿ za dnia, mo¿na siê lepiej skupiæ... I tak to pó¼niej wychodzi, ¿e wstajê o 12 lub o 13 dopiero.

Dziewczyny mam do was tak± sprawê ... Chcê przez tydzieñ od¿ywiaæ siê tak, ¿eby oczy¶ciæ cia³o z toksyn i dostarczaæ organizmowi mo¿liwe jak najzdrowsze produkty. Ten sposób ¿ywienia omawia³a jedna dziewczyna na youtube któr± bardzo lubiê ogl±daæ. Twierdzi³a ¿e to jej pomog³o zej¶æ z rozmiaru 2 do rozmiaru 00. Oczywi¶cie regularnie te¿ æwiczy³a. Wiecie, skoro ona by³a ju¿ malutka i mog³a siê jeszcze bardziej 'skurczyæ', to znaczy ¿e tak naprawdê da siê schudn±æ do swojej wymarzonej wagi, nie ma co sobie wmawiaæ ¿e 'ja nigdy nie bêdê taka chuda'.
Ona sama powiedzia³a, ¿e nie mia³a zamiaru siê odchudzaæ, po prostu zaczê³a prowadziæ zdrowy tryb ¿ycia. Tak najogólniej jej plan ¿ywienia wygl±da tak:

- zero s³odyczy w ka¿dej postaci, to siê te¿ tyczy ciast i bu³ek s³odkich
- ca³kowite wykluczenie produktów które s± robione z bia³ej m±ki <pieczywo lub makaron je ale tylko pe³noziarniste>
- wykluczenie bia³ego ry¿u i bia³ych kasz na rzecz tych ciemnych, zdrowszych
- spo¿ywanie du¿ej ilo¶ci ¶wie¿ych warzyw
- co siê tyczy miêsa, to je tylko ryby <pod warunkiem ¿e s± chude> i prawie wszystkie owoce morza
- nie pije nic poza zielon± herbat± i wod± mineraln± niegazowan±, w dodatku pije ich bardzo du¿o bo to podobno pomaga oczy¶ciæ organizm z toksyn
- je owoce, ale nie wszystkie bo niektóre jak np. banany maj± za du¿o cukru
- o szkodliwo¶ci fast foodów i alkoholu nie trzeba wspominaæ... tak samo jak o szkodliwo¶ci s³onych przek±sek...
- je ró¿nego rodzaju chude sery, a tak¿e jogurty naturalne odt³uszczone i odt³uszczone mleko

Chcê zrobiæ taki eksperyment, ¿eby je¶æ w³a¶nie te produkty przez tydzieñ i zobaczyæ czy rzeczywi¶cie bêdê siê czu³a lepiej i czy cokolwiek przy okazji zrzucê... Jak my¶licie, czy przez tydzieñ takiego od¿ywiania nie zrobiê sobie krzywdy? To nie ¿adna dieta tylko jej sposób od¿ywiania, je to bo to lubi i sama powiedzia³a, ¿e od d³ugiego czasu nie czuje nawet chêci na jedzenie czego¶ s³odkiego, tak jakby jej organizm juz tego nie potrzebowa³... My¶licie ¿e warto spróbowaæ?
Stary 2012-01-06, 15:28   #193
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:

Chcê zrobiæ taki eksperyment, ¿eby je¶æ w³a¶nie te produkty przez tydzieñ i zobaczyæ czy rzeczywi¶cie bêdê siê czu³a lepiej i czy cokolwiek przy okazji zrzucê... Jak my¶licie, czy przez tydzieñ takiego od¿ywiania nie zrobiê sobie krzywdy? To nie ¿adna dieta tylko jej sposób od¿ywiania, je to bo to lubi i sama powiedzia³a, ¿e od d³ugiego czasu nie czuje nawet chêci na jedzenie czego¶ s³odkiego, tak jakby jej organizm juz tego nie potrzebowa³... My¶licie ¿e warto spróbowaæ?
Ja to bym tylko doda³a jakie¶ miêsko, chude, gotowane albo chocia¿ kotlety sojowe.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2012-01-06, 18:37   #194
201612080925
Konto usuniête

LaCandy - krzywdy sobie na pewno nie zrobisz, my¶lê nawet ¿e wyjdzie Ci to na zdrowie. I ten tydzieñ mo¿esz siê nawet obej¶æ bez miêsa.
Mogê powiedzieæ, ¿e ja w³a¶ciwie od¿ywiam siê podobnie, tylko ¿e jadam miêso. No i czasem grzeszê s³odyczami. I rzeczywi¶cie jak nie jem przez jaki¶ czas s³odyczy, to nawet nie mam na nie ochoty. Podobnie z chipsami - kiedy¶ jak je widzia³am w sklepie to siê na nie rzuca³am, a teraz mijam obojêtnie.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

A i zapomnia³am - dzisiejszy trening zaliczony! FIRE 55 EZ naprawdê da³o po ty³ku, by³am ca³a mokra. I musia³am skoñczyæ 2 min wcze¶niej, bo mi siê kolendnicy wpakowali do domu xD Ale przegpi³am tylko rozci±ganie, zaraz zrobie je przed TV.
Stary 2012-01-06, 20:59   #195
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

A ja dzi¶ zmie¶ci³abym siê w 1200 gdyby nie merci - 2 sztuki ... No ale to tyle z moich grzechów.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Edytowane przez BuryKotZPiwnicy
Czas edycji: 2012-01-06 o 21:36
Stary 2012-01-06, 23:22   #196
USE
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

Hej!
Mo¿na jeszcze do³±czyæ? Moim postanowieniem noworocznym jest w³a¶nie ³adne cia³o i takiego w±tku jak ten szuka³am . Mam 174m wzrostu, wa¿ê 67 kg Wiem, ¿e ta waga nie jest z³a,ale nie czujê siê zadowolona ze swojego cia³a. Moim celem jest 60 kg
Nie planujê byæ na ¿adnej diecie, po prost du¿o siê ruszaæ i odstawiæ s³odycze. Jaki¶ czas temu schud³am 6 kilo i marzy mi siê kolejne 7 . Mam nadziejê, ¿e razem damy rade!
USE jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-07, 00:14   #197
felliciti
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 415

hej dziewczyny pisa³am na pocz±tku w±tku, a teraz wracam, mogê?
ostatnio zaniedba³am dietê strasznie.. nie mam ¿adnej motywacji
ale jutro stajê na wagê i zabieram siê ostro do pracy (troche siê bojê, ¿e to co straci³am znów odzyska³am, oby tylko nie wszystko )
jutro co¶ poæwiczê tylko co? co polecacie na pocz±tek?

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:31 ----------

uff nadrobi³am Was dziewczyny

Cytat:
Ja te¿ przeczyta³am wszystko, witamy !

No dziêkujê bardzo za motywacjê! Za chwilê zaczynam æwiczenia . Gratulujê zrzucenia pó³ kg! Jeste¶ ju¿ bli¿ej celu!

Jaki tam wstyd... Ja wsta³am te¿ mniej wiêcej o tej porze. To dobrze, przynajmniej siê wy¶pisz. Nie wiem czemu ale jako¶ o wiele lepiej pracuje mi siê w nocy, bez wzglêdu na to czy chcê siê czego¶ nauczyæ, czy co¶ poczytaæ, czy nawet serial poogl±daæ na internecie... Jako¶ w nocy jest spokojniej ni¿ za dnia, mo¿na siê lepiej skupiæ... I tak to pó¼niej wychodzi, ¿e wstajê o 12 lub o 13 dopiero.

Dziewczyny mam do was tak± sprawê ... Chcê przez tydzieñ od¿ywiaæ siê tak, ¿eby oczy¶ciæ cia³o z toksyn i dostarczaæ organizmowi mo¿liwe jak najzdrowsze produkty. Ten sposób ¿ywienia omawia³a jedna dziewczyna na youtube któr± bardzo lubiê ogl±daæ. Twierdzi³a ¿e to jej pomog³o zej¶æ z rozmiaru 2 do rozmiaru 00. Oczywi¶cie regularnie te¿ æwiczy³a. Wiecie, skoro ona by³a ju¿ malutka i mog³a siê jeszcze bardziej 'skurczyæ', to znaczy ¿e tak naprawdê da siê schudn±æ do swojej wymarzonej wagi, nie ma co sobie wmawiaæ ¿e 'ja nigdy nie bêdê taka chuda'.
Ona sama powiedzia³a, ¿e nie mia³a zamiaru siê odchudzaæ, po prostu zaczê³a prowadziæ zdrowy tryb ¿ycia. Tak najogólniej jej plan ¿ywienia wygl±da tak:

- zero s³odyczy w ka¿dej postaci, to siê te¿ tyczy ciast i bu³ek s³odkich
- ca³kowite wykluczenie produktów które s± robione z bia³ej m±ki <pieczywo lub makaron je ale tylko pe³noziarniste>
- wykluczenie bia³ego ry¿u i bia³ych kasz na rzecz tych ciemnych, zdrowszych
- spo¿ywanie du¿ej ilo¶ci ¶wie¿ych warzyw
- co siê tyczy miêsa, to je tylko ryby <pod warunkiem ¿e s± chude> i prawie wszystkie owoce morza
- nie pije nic poza zielon± herbat± i wod± mineraln± niegazowan±, w dodatku pije ich bardzo du¿o bo to podobno pomaga oczy¶ciæ organizm z toksyn
- je owoce, ale nie wszystkie bo niektóre jak np. banany maj± za du¿o cukru
- o szkodliwo¶ci fast foodów i alkoholu nie trzeba wspominaæ... tak samo jak o szkodliwo¶ci s³onych przek±sek...
- je ró¿nego rodzaju chude sery, a tak¿e jogurty naturalne odt³uszczone i odt³uszczone mleko

ja siê tak od¿ywia³am na pocz±tku mojego "zdrowego" odchudzania i daje efekty kiedy zaczê³am siê odchudzaæ wa¿y³am 62 kg i schud³am do 58 w bardzo niezdrowy sposób (ob¿era³am siê jak ¶winia przez pare dni, zeby pó¼niej pare dni prawie nic nie jesc.. ) trwa³o to mo¿e z pó³ roku, a¿ wkoñcu zrozumia³am, ¿e do niczego to nie prowadzi i w wakacje zaczê³am w³a¶nie je¶æ mniej i tylko te produkty które wymieni³a¶ + chude miêso (najczê¶ciej filety z kurczaka), owoce tylko przed po³udniem i chude kolacje do tego bardzo ma³o æwiczeñ, bo jestem mega leniem i schud³am do ok. 55 kg i sobie odpu¶ci³am..
teraz chce schudn±æ jeszcze ok. 3 kg, ale wiem, ¿e potrzebne mi bêda cwiczenia, bo sama dieta ju¿ nie wystarcza

widzia³am, ¿e opowiada³y¶cie o sobie, to mo¿e te¿ trochê napisze
19 lat, studiujê na I roku pedagogikê wczesnoszkoln± i przedszkoln± równie¿ jak niektóre z Was chcia³abym zwiedziæ trochê ¶wiata uwielbiam nasze polskie góry, co roku je¿d¿e w wakacje hmm co jeszcze? od 1,5 roku w szczê¶liwym zwi±zku, niedawno zamieszkali¶my razem a Wy jak stoicie w sprawach sercowych?
felliciti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-07, 00:21   #198
MalaMalaMi
Zadomowienie

Ja dzi¶ 40minut na Wii. Ale T¯`a rodzice przywie¼li wi¶niowca i musia³am wszamaæ do¶æ spory kawa³ek, ale za to nie jem kolacji. Dzisiaj wolne, to mniej jedzenia- na obiad dwa pierogi
Stary 2012-01-07, 00:25   #199
BelovedMoon
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 155

MalaMalaMi ja mam wrecz odwrotnie -dzieñ wolny - wiecej jedzienia ;o

09.08.12 - 64kg
cel1 - 59kg
cel2 - 57kg
cel3 - 55 kg
BelovedMoon jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-07, 00:31   #200
MalaMalaMi
Zadomowienie

Ja te¿ jestem "Nowa", ale serdecznie witam USE i felliciti. Wspólna motywacja pomaga. Ja postanowi³am, ¿e tym razem mi siê uda.
Je¶li chodzi o sprawy sercowe, to od 3,5 roku jestem w zwi±zku, od 2,5 mieszkamy Razem (od pocz±tku studiów).
Przez weekend wiêcej æwiczeñ raczej nie bêdzie, bo w zwi±zku z lenistwem podczas ¶wi±t, nawarstwi³o mi siê zaleg³o¶ci i zadañ do wykonania i muszê nadrabiaæ. Tak¿e bêdê æwiczyæ, ale umys³ (niestety-chyba ju¿ z dwojga z³ego wola³abym cia³o:P).

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez BelovedMoon Poka¿ wiadomo¶æ
MalaMalaMi ja mam wrecz odwrotnie -dzieñ wolny - wiecej jedzienia ;o
Ja jak wracam wyg³odnia³a z zajêæ to robiê obiad i zazwyczaj nie s± to ma³e porcje, a jako¶ tak mam, ¿e muszê zje¶æ wszystko co na talerzu i w ten sposób potrafiê zje¶æ naprawdê du¿o
Choæ muszê siê przyznaæ, ¿e jak mam taki totalnie wolny dzieñ, nic tylko leniuchowaæ to wci±gam co¶ na okr±g³o jak odkurzacz, ale dzi¶ projekty i mia³am za bardzo zaprz±tniêty umys³, ¿eby my¶leæ o jedzeniu

Edytowane przez MalaMalaMi
Czas edycji: 2012-01-07 o 00:35
Stary 2012-01-07, 00:36   #201
Blu_eye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez felliciti Poka¿ wiadomo¶æ
od 1,5 roku w szczê¶liwym zwi±zku, niedawno zamieszkali¶my razem a Wy jak stoicie w sprawach sercowych?
Witaj, mi³o Ciê znowu widzieæ
Ja równie¿ jestem w szczê¶liwym zwi±zku - od 2 lat

Pozdrawiam i ¿yczê dobrej nocy.
Stary 2012-01-07, 10:42   #202
felliciti
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 415

Cytat:
Ja dzi¶ 40minut na Wii. Ale T¯`a rodzice przywie¼li wi¶niowca i musia³am wszamaæ do¶æ spory kawa³ek, ale za to nie jem kolacji. Dzisiaj wolne, to mniej jedzenia- na obiad dwa pierogi
zazdroszcze Wii
troche ma³o jak na obiad kochana
Cytat:
Ja te¿ jestem "Nowa", ale serdecznie witam USE i felliciti. Wspólna motywacja pomaga. Ja postanowi³am, ¿e tym razem mi siê uda.
Je¶li chodzi o sprawy sercowe, to od 3,5 roku jestem w zwi±zku, od 2,5 mieszkamy Razem (od pocz±tku studiów).
Przez weekend wiêcej æwiczeñ raczej nie bêdzie, bo w zwi±zku z lenistwem podczas ¶wi±t, nawarstwi³o mi siê zaleg³o¶ci i zadañ do wykonania i muszê nadrabiaæ. Tak¿e bêdê æwiczyæ, ale umys³ (niestety-chyba ju¿ z dwojga z³ego wola³abym cia³o:P).

Choæ muszê siê przyznaæ, ¿e jak mam taki totalnie wolny dzieñ, nic tylko leniuchowaæ to wci±gam co¶ na okr±g³o jak odkurzacz, ale dzi¶ projekty i mia³am za bardzo zaprz±tniêty umys³, ¿eby my¶leæ o jedzeniu
to widzê, ¿e zaczynali¶cie tak jak my czyli rok razem i pó¼niej mieszkanie razem na studiach wszyscy odradzali, ale postwili¶my na swoje i mam nadziejê, ¿e tak jak Wy wytrwamy te 3,5 roku i d³u¿ej

ehh sk±d ja znam poch³anianie jak odkurzacz w wolne dni? ale pewnie nie tylko z nami tak jest i wiêkszo¶æ ma ten problem..

stanê³am na wadze i wskaza³a równe 55 :O zdziwi³am siê troche, bo wczoraj na wieczór siê trochê objad³am muszê jednak zacz±æ æwiczyæ brzuch, bo wygl±da okropnie.. talia jest, tu nie narzekam, ale przód do nóg siê w sumie przyzwyczai³am, bo ca³e ¿ycie s± wielkie.. a ³ydki to ju¿ kompletna masakra.. ale to niestety geny (mama, ciocia, babcia maj± tak samo) i czytalam, ¿e z tym nic nie zrobiê

na ¶niadanie: 2 jajka sadzone i 2 kromki ciemnego chleba z pomidorem du¿o, ¿eby siê na wieczór nie objadac jak wczoraj
felliciti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-07, 12:20   #203
Blu_eye
Raczkowanie

Hej
Ja ju¿ po dzisiejszym treningu TF Czujê siê bardzo dobrze
Dorzuci³am sobie jeszcze do tego 300 brzuszków, po 60 powtórzeñ na obie nogi takich dodatkowych æwiczeñ rozci±gaj±cych i 110 przysiadów
Stary 2012-01-07, 13:53   #204
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez felliciti Poka¿ wiadomo¶æ
zazdroszcze Wii
troche ma³o jak na obiad kochana
Dziêki, zrobili¶my sobie z T¯`em wspólny prezent na moje i Jego urodziny.
Co do dwóch pierogów to to by³y pierogi od "Te¶cia", a on robi takie spore, wiêc nie by³o tak drastycznie.

Je¿eli chodzi o wspólne mieszkanie, to czasem bywa trudno:P, ale jako¶ wci±¿ dajemy sobie radê. My siê znamy do¶æ d³ugo, bo chodzili¶my w liceum do jednej klasy, ale bez wzglêdu na to ile siê ludzie znaj±, zwady jakie¶ czasem siê zdarzaj±. Tak¿e ¿yczê cierpliwo¶ci i gotowo¶ci do kompromisów (ale warto

Blu_eye ale¿ wytrwa³o¶æ-podziwiam ja chyba po 10 brzuszkach opad³abym z si³.

U mnie dzi¶ na ¶niadanie serek wiejski i standardowo herbatka z miodem i cytryn±.
Stary 2012-01-07, 14:24   #205
Blu_eye
Raczkowanie

Cytat:
Blu_eye ale¿ wytrwa³o¶æ-podziwiam ja chyba po 10 brzuszkach opad³abym z si³.
Dziêkujê
Moje ¶niadanie to by³y dzisiaj dwa chrupkie chlebki (2 kromeczki) z chudziutk± wêdlin± z piersi kurczaka, po 3 godzinach - przek±sk± by³ banan.
Stary 2012-01-07, 15:25   #206
itrusta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 146

Dziewczyny a ja nie mogê zacz±æ
Przeci±gam z dnia na dzieñ.
Jutro ju¿ ostateczny start. I jakie¶ æwiczenia w koñcu my¶lê .
Cieszê siê ¿e tak fajnie idzie co niektórym z Was, i gratulacje i wielkie brawa za æwiczenia.
itrusta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-07, 18:16   #207
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blu_eye Poka¿ wiadomo¶æ
Hej
Ja ju¿ po dzisiejszym treningu TF Czujê siê bardzo dobrze
Dorzuci³am sobie jeszcze do tego 300 brzuszków, po 60 powtórzeñ na obie nogi takich dodatkowych æwiczeñ rozci±gaj±cych i 110 przysiadów
A ta zawsze musi poszaleæ

Witajcie dziewczyny

Po pierwsze gratulujê szczê¶liwych zwi±zków
Ja przez ca³y weekend na uczelni, wiêc nie mam nawet jak æwiczyæ. W tygodniu postaram siê nadrobiæ, chocia¿ szykuj± mi siê egzeminy i masa pracy :/
Przed chwil± wróci³am, przeczyta³am Was i nie mam ju¿ na nic si³y.
Dzi¶ do mojego brzucha wp³ad³o:
-p³atki - 50 g Frutina na po³owie szklanki mleka 1,5% - ok. 250 kcal
- jogurt naturalny - 100 kcal
-jab³ko- ok 50 kcal.
- pe³noziarnista bu³eczka z musztard± i pieczonym miêsem bez t³uszczu: ok 250 kcal (polecam zastêpowaæ mas³o musztard±. Gorczyca pobudza trawienie )

I to chyba tyle. Niby nie du¿o. ale mój brat ma dzi¶ urodzinki, wiêc bedzie cieniutki plasterek tortu z mas± na ¶mietanie, sa³atka kebabowa z odrobink± majonezu{tak tylko do smaku) i mo¿e jakie¶ ciasteczko.

Mam nadziejê, ¿e siê wyrobie w 1200
Picie: tylko woda

Powiem Wam, ¿e jem ten Slimekspert z Olimpu ale jako¶ nie czuje jego dzia³ania :/

A co do spraw sercowych to Was przebi³am bo jestem z moim T¯-tem prawie 5 lat Od 11 kwietnia 2007 Nie mieszkamy ze sob±, ale od naszych bloków dzieli odleg³o¶æ mo¿e 400 metrów Widzimy siê prawie codziennie.

A tak w ogóle to dzi¶ mi jeden profesor zapowiedzia³ egzamin na jutro :| :pal a::pala : wiêc posiedzê chwilê z rodzin± i do nauki...

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez itrusta Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny a ja nie mogê zacz±æ
Przeci±gam z dnia na dzieñ.
Jutro ju¿ ostateczny start. I jakie¶ æwiczenia w koñcu my¶lê .
Cieszê siê ¿e tak fajnie idzie co niektórym z Was, i gratulacje i wielkie brawa za æwiczenia.

To mo¿e zacznij od poniedzia³ku Zd±¿ysz siê psychicznie przygotowaæ i zmotywowaæ Ja jak nie mam motywacji to idê do sklepu sobie kupiæ jakie¶ smaczne i dietetyczne produkty

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2012-01-07, 19:20   #208
Blu_eye
Raczkowanie

Dzieñ spêdzam z moim Kochanym
My równie¿ nie mieszkamy razem, ale dzieli nas zaledwie 5km

Obiad zjad³am normalny(rosó³, pier¶ z kurczaka, sa³ata i buraczki a no i ³y¿ka ziemniaków) = wiem sporo, aczkolwiek by³y to ma³e porcje (nie mog³am odmówiæ obiadu mamie mojego Skarba )

Jutro rano znowu trening
Stary 2012-01-07, 19:42   #209
201612080925
Konto usuniête

I dzisiejsze TF i pozb±d¼ siê t³uszczyku zaliczone.
Dziewczyny, mam pytanie bo nie batdzo siê orientujê: jak to jest z rozstêpami? Robicie co¶ ¿eby siê nie pojawi³y? I czy wogóle powinnam siê ich obawiaæ?
Stary 2012-01-08, 11:02   #210
natimielec
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 303

Czy mogê siê do was do³±czyæ???
natimielec jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.