Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 00:58   #3061
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

MissZuzia faktycznie trochę coś nie halo z tym ktg
A teraz coś z serii: "Agata dobra rada" :
ja bym się ubiegała, chociaż raz... fajnie jest, leżysz 30-45 min (ja tak miałam, ale można krócej jak jest oki) i słuchasz brzunia i szuru-buru jak się rusza... lepiej jak się rusza, bo to wszystko ładnie jest zapisane na zapisie albo poruszać dzidkiem jak śpi w razie co na zapas Ci mówię

19mala83 - hihihi, no to pojechałaś lekarzowi! Walcz o swoje, a co! Niech wiedzą, że z ciężarną to nie ma żartów!!

No laska, na pizze nie zdążyliśmy się spotkać, to chociaż na porodówce się zobaczymy! zawsze coś będziemy razem jakoś trwały w tych bólach

AgaMili oglądałaś dzisiejszą 'porodówkę'? o 23.30 ?? Jaki fajny bobas się urodził i śliczniuchny ale na początku się nie ruszała, przestała oddychać, otwarte oczy- jak lalka jakaś ale od razu akcja się zaczęła, dostała tlenu, opukali ją i szafa grała- uff, aż się poryczałam ja se nie wyobrażam swojego porodu, pewnie będę ryczeć jak nienormalna

kamusia178
oj tam oj tam
No na włosach to myślałam, że na głowie, a co, na kocurze masz?? nie no jeszcze lepiej
Ja myślę, że iż ponieważ... przeziębiłaś się i to od tego wychodzi może? ja nie znaju... weź se wyciśnij, posmaruj kremem i tyle ja bym tak pewnie zrobiła

Mi wyszedł pryszczyk na środku nosa, normalnie dioda na czubku i tak nim świecę teraz jaka ja jestem brzydkaaaaaaaaaaaaa

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 01:04   #3062
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Agatku zapomnieć o mnie? Ładnie to tak? A już obiecałaś, że na 20.01. jestem wpisana Oj podpadłaś kochana...

już jesteś dopisana!
No i brawo za spakowanie walizki! Ja też już dawno spakowana, teraz tak często myślę, czy aby wszystko wzięte moja otwarta torba, żeby jeszcze dorzucić szczoteczkę do zębów, płyn do higieny intymnej, lacze i szlafrok - włacha, muszę go zszyć pod pachą, bo mam dziurę! kupiłam taki wentylacja...
Też mnie kuło jak chodziłam, albo miałam pełny pęcherz i chodziłam to też- teraz przeszło jakaś paranoja
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
no jak co, sopelka lizaka rzecz jasna
a ja już myślałam se tak:

"aha! spadł śnieg w niektórych rejonach PL(tylko nie w kuj-pom), to pewnie i mróz mają, poszła zerwać z choinki na dworzu i se taką wodę ssie"

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Laski to trzeba mieć skierowanie do szpitala????
yyy... chyba dają, jak się zbliża termin/jest po terminie ja dostałam dziś i mam wrócić 13.01 jeśli do tego czasu nie urodzę, a miałam terminy takie: 12,15,22.01...

Cytat:
Agatek Renata jesteście niemożliwe przebiłyście małąstópkę która zostawiła auto na parkingu i wróciła pieszo do domku
w szoku jestem, że takie coś dziś zrobiłam, ale Renia wymiata, ona dopiero się zczaiła kiedy już było 'po' no jak można tak nie słyszeć i nie patrzeć, gdzie się leje?? mnie to przebija, nie ma co!

A mała_stópka faktycznie, jak se przypomnę jej akcję, to normalnie szok

Cytat:
Ciekawe jak tam Pearl pewnie teraz przeżywa upojną noc poślubną
ahhhhhh na pewno psikają kocura ciekawa jestem jak wyglądała w sukieneczce pewnie bosko, jak zwykle Może jutro wpadnie i nam zda relacje

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-06 o 01:06
Stary 2012-01-06, 01:06   #3063
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja nie miałam jeszcze ktg a tp za 2 dni lekarz mówił żeby pójśc w tp w sobote a połozna że 5 dni po terminie zaraz zgłupieję ale wychodzi na to ze jedyna chyba jestem, która nie miała jeszcze ktg a do terminu chwila moment....2 dni kiedy to zleciało
więc będę się upierać w sob żeby mi zrobiła
ja też nie miałam KTG

Kurczę znowu nie mogę spać

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 01:18   #3064
*Agatek*
Zakorzenienie

wow, miałam drugi skurcz ale to i tak pierwszy był z 4 h temu

ciekawa jestem kiedy organizm się 'oczyści' po tym magnezie...

Gadam z A. i mówię, że jutro idę na spacerek... "no ale nie odchodź daleko, bo jak ci wody odejdą to co wtedy?" jo, już od razu urodzę

Mówię, że w sobotę rycynkę wypiję: "ty nie wydziwiaj!"
musiałam tłumaczyć jak krowie na rowie co rycyna robi z organizmem

Mówię, czy myśli, że mi przyjemnie w szpitalu leżeć i trafiać tam 4 raz czy jak: "no przecież się śmieję!"

Czy faceci są tacy niedomyślni, głupi, czy tylko tak udają??

Dziś 6.01 Za dwa dni rodzę! jak będzie jutro ciepło, to se umyję okno

Ja nie chcę Agatki, ja chcę Nadię
Boże ja mam problem z tym imieniem, no nie wytrzymam sama ze sobą!! niech ktoś mi złoi dupalaaaaaa dlaczego taki ciężki wybór?!!! Dla chłopaka to mi się 3 podobają, a dla dziewuchy problem, bo zamieszanie z moim drugim i to i tamto...

Boooziu...... czy ja nie mam większych problemów??

albo nie bo doczytałam, że to zdrobnienie od "Nadzieji" jakaś masakra aaaa

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-06 o 01:37
Stary 2012-01-06, 08:21   #3065
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczyny, po co Wam skierowanie do porodu?przecież nie trzeba ...
Agatek, ale kombinujesz z tym imieniem,wymyslisz jak się dzidzia urodzi, bo teraz się namyslisz i osiwiejesz do porodu

Ją czekam na wizytę,zobaczę co mądrego powiedzą ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:14   #3066
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Żadna w nocy nie urodziła, co to za zastój... pewnie jak znowu jedna zacznie to się posypią dzieciaczki http://www.youtube.com/watch?v=MnMQm1BicVo

Skierowanie jest potrzebne jak się jest po terminie i trzeba iść na wywołanie.

Oddychać przeponą to inaczej brzuchem. Najlepiej położyć się na plecach położyć rękę na brzuchu i chodzi o to żeby brzuch wypinał się do góry a barki zostały na miejscu. Na muzyce was nie uczyli???

Mam ochotę jakieś ciasto zrobić. Tylko nie muszę poszukać takiego co to wszystkie składniki w domu mamy

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Agatek, kto Ci powiedział że Nadia jest od Nadziei

A my wczoraj z tż stwierdziliśmy, że dzisiaj siadamy z kalendarzem i przejrzymy jeszcze imiona, bo teściowa nas wkurza. Codziennie przychodzi, najpierw pyta mnie 'jak tam...' z zamysłem chyba 'i co rodzisz - albo - i co urodziłaś w nocy'... Taaaak, dziecko jest w szufladzie, idź sobie zobacz a potem co z imieniem, czy zdecydowaliśmy. Bo ona jest taka, że jak ją ludzie pytają to nie wie co powiedzieć i ciągle pyta czy na pewno Olek czy jak... a my że nie wiemy. I ona chyba myśli, że my ją wkręcamy, ona powie wszystkim, że Olek a tu inaczej będzie
Stary 2012-01-06, 09:40   #3067
agawoo
Zakorzenienie

Inutil,no po terminie to na pewno, ale do samego porodu to nie
Ja już po wizycie, dalej będą mnie obserwować i czekać aż coś się ruszy :/ na ktg wyszły skurcze, ale slabiutkie i niezbyt regularne,więc...

Stary 2012-01-06, 10:09   #3068
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny a jak sie oddycha przeponą ? bo ja chyba nie umiem
ODDYCHANIE PRZY SKURCZACH:

Połóż się na pleckach lub lekko oparta, połóż rękę na brzuszku i przez nos weź taki krótki wdech co by się tylko brzuszek podniósł, (tylko do tego momentu, bo większy będzie za głęboki) - wypuszczasz ustami - jest to dłuższy wydech niż wdech. (Powinno zrobić się takich 16 na minutę).

Używacie go do pierwszych skurczów i do porodu.

To znaczy :
Idzie pierwszy skurcz - robicie 3-4 wdechy właśnie takie, u nas na szkole rodzenia mówiło się głębokie i gdy jest szczyt skurczu robicie kilka krótkich ustami (takich jak się zmęczycie i jesteście zasapane, ponoć innych w tym czasie nie wykonamy) a potem znowu głębokie.
(Przy tych głębokich dotleniamy dziecko dobrze).

A przy skurczach partych :
3 głębokie wdechy - nagle taki potęzny wdech "haust powietrza" 20 sekund przemy, wymiana powietrza (szybkie trzy krótkie wdechy i wydechy) i znowu haust, parcie, wymiana, haust, parcie,wymiana, 3 głębokie.

Tak mnie uczyli na Szkole Rodzenia

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:13   #3069
Anabellita
Zadomowienie

doobry
Ale okropna pogoda, pada, wieje... brrr... spac się chce
Już dwa razy z psem na dwór leciałam (cztery piętra po schodach w dół i w górę), chyba coś niefajnego zerzarł bo ma sraczkę
Nooo to która dzisaj rodzi? (jak jeszcze kilka razy przelecę się po tych schodzach to chyba będę następna w kolejce)

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:14   #3070
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hmm, ja kupiłam do kołyski kokosowy... a i tak chciałam piankowy, ale tż się uparł na kokos...
ja mam pianka kokos, juz sie zawzielam i do lozeczka kupie ten lateks- nie bede na dziecku oszczedzac...
magda super poród tez tai chce
elizka no to kciuki zaciskam
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

ja nie miałam jeszcze ktg a tp za 2 dni lekarz mówił żeby pójśc w tp w sobote a połozna że 5 dni po terminie zaraz zgłupieję ale wychodzi na to ze jedyna chyba jestem, która nie miała jeszcze ktg a do terminu chwila moment....2 dni kiedy to zleciało
więc będę się upierać w sob żeby mi zrobiła
ja tez nie mam ktg i nie mam zadnego skierowania na nie
Cytat:
Napisane przez violette7 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do wszystkich mamuś które mają poród już za sobą, czy miałyście wykonywaną lewatywę przed porodem ?
Nam na SR mówili że jest "obowiązkowa" ?
prywatna polozna mi mowila ze nie musze sie zgadzac ze to dobrowolne...ale jeszcze nie urodzilam
Agatek przysiegam ze nie slyszalam jak leje po tej desce,,,strasznie mi sie chcialo i to dlatego chyba

my juz wstalysmy po sniadanku i po mszy Lilka cos mało sie rusza gadam codzennie do niej zeby wychodzila moze mamy poslucha dzisiaj

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:31   #3071
staraupa
Raczkowanie

Cześć dziewczynki w ten leniwy, deszczowy dzień!
Widzę żę podejrzana cisza.....nikt nie urodził!! JESZCZE....

BORO, AGAWOO sniłyście mi się, doprawdy nie wiem dlaczego, ale ciekawie było, choć wielu szczegółów nie pamiętam...
Boro mam do ciebie pytanie ale to na priv wyśle ok??

Inutil kochana, mam nadzieję że Klusek - Olek się zdecyduje wkrótce!!
Agatek ja chcę się zapisać na 16 stycznia!!!!! Może to podziała pliz pliz
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:35   #3072
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
nie żartuj że nie spałaś w I trymestrze popołudniami ja to non stop spałam

A ja z Rybnika i mam trochę rodzinki męża w świętokrzyskim i bliską przyjaciółkę
Też nie spałam w dzień, zresztą nigdy jakoś nie mogłam zasnąć w dzień - dla mnie awykonalne po prostu. Raz jeden mi się chyba zdarzyło i to podczas ciąży, ale kiedy to już nie pamiętam

To jak będziesz w świętokrzyskim to daj znać. Jak my pojedziemy do Rybnika, bo kuzynowi w grudniu urodziła się córa , a nasze się troszkę podchowa to też dam znać. Tylko wcześniej będziesz musiała na przynajmniej dwa dni pokarmu sobie odciągnąć na zapas
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
ODDYCHANIE PRZY SKURCZACH:

Połóż się na pleckach lub lekko oparta, połóż rękę na brzuszku i przez nos weź taki krótki wdech co by się tylko brzuszek podniósł, (tylko do tego momentu, bo większy będzie za głęboki) - wypuszczasz ustami - jest to dłuższy wydech niż wdech. (Powinno zrobić się takich 16 na minutę).

Używacie go do pierwszych skurczów i do porodu.

To znaczy :
Idzie pierwszy skurcz - robicie 3-4 wdechy właśnie takie, u nas na szkole rodzenia mówiło się głębokie i gdy jest szczyt skurczu robicie kilka krótkich ustami (takich jak się zmęczycie i jesteście zasapane, ponoć innych w tym czasie nie wykonamy) a potem znowu głębokie.
(Przy tych głębokich dotleniamy dziecko dobrze).

A przy skurczach partych :
3 głębokie wdechy - nagle taki potęzny wdech "haust powietrza" 20 sekund przemy, wymiana powietrza (szybkie trzy krótkie wdechy i wydechy) i znowu haust, parcie, wymiana, haust, parcie,wymiana, 3 głębokie.
O dziękuję, dziękuję, dziękuję
Przyda mi się to na bank - przynajmniej teraz, bo jak będzie poród to mózg mi się pewnie odłączy i nie będę o tym myśleć
Kobietki bezbrzuszne już: Jak to było z tym oddychaniem podczas?
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Agatek przysiegam ze nie slyszalam jak leje po tej desce,,,strasznie mi sie chcialo i to dlatego chyba
Powtórzę się: Jesteście niemożliwe dziewczyny

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość

BORO, AGAWOO sniłyście mi się, doprawdy nie wiem dlaczego, ale ciekawie było, choć wielu szczegółów nie pamiętam...
Nie wywołuj wilka z lasu, bo nie nadążymy z gratulacjami
A to ciekawe z tym snem Czekam na info

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:10   #3073
kamusia178
Raczkowanie

czeeeeesc

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

kamusia178
oj tam oj tam
No na włosach to myślałam, że na głowie, a co, na kocurze masz?? nie no jeszcze lepiej
Ja myślę, że iż ponieważ... przeziębiłaś się i to od tego wychodzi może? ja nie znaju... weź se wyciśnij, posmaruj kremem i tyle ja bym tak pewnie zrobiła

Mi wyszedł pryszczyk na środku nosa, normalnie dioda na czubku i tak nim świecę teraz jaka ja jestem brzydkaaaaaaaaaaaaa
Agatku jestes niemozliwa. Pisałam o tym ze nie ja mam to na glowie tylko kulezanka moja ;p a ty od razu z kocyrem wyskakujesz jakas wyposzczona kotka z ciebie czy co tylko jedno ci w glowie ... mi wystarczy oprych... ale juz sie bialy robi wiec licze ze konczy swoj zywot na tym swiecie

Cytat:

sama sobie tak wymyslila

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Nooo to która dzisaj rodzi? (jak jeszcze kilka razy przelecę się po tych schodzach to chyba będę następna w kolejce)
dzisiaj zadna przeciez na Agatkowej liscie dzis jest wolne z powodu świąt i Inwentaryzacji

------------

ja tu sobie spie grzecznie przy boku meza a tu jakis ministrant mi dzwoni do drzwi CZY PRZYJMUJE PANI KSINDZA? taaa... kurka wodna, niech wejdzie polozy sie kolo nas i pospimy jeszcze z godzinke.... WRRRR.... co za ludzie nawet w swieto nie mozna sie wyspac
a wogole to moj maz moglby wpasc na pomysl napisania dla mnie czegos takiego: http://www.youtube.com/watch?v=D4HnJ...eature=mh_lolz
oczywiscie jak mu puscilam to o malo co z krzesla nie spadl ze smiechu... i masa komantarzy na temat teledysku a czemu to a czemu tamto echhh faceci sa dziwni

Edytowane przez kamusia178
Czas edycji: 2012-01-06 o 11:11
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:16   #3074
pozycja77
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość

Inutil kochana, mam nadzieję że Klusek - Olek się zdecyduje wkrótce!!
Agatek ja chcę się zapisać na 16 stycznia!!!!! Może to podziała pliz pliz
a któraś była zapisana, przyznawać się na którą dzisiaj bęc?

był temat o nawilżaczach powietrza, w zeszłym roku dostałam na gwiazdkę
taki jestem zadowolona, bo napełniony długo chodzi i ma jonizator. Napewno są lepsze i gorsze, trzeba szukać

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2012-01-06 o 11:17
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:19   #3075
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Straciłam głos - tzn. mówię, ale w sposób skrzypiąco-trzeszczący na 11 zapisałam się do lekarza
nawet nie chodzi mi o receptę, ale wolę się upewnić co to (obstawiam krtań), bo jak nie dzisiaj, to dopiero w poniedziałek bym mogła pójść
Ja też od dwóch dni męczę się z gardłem. Wczoraj mnie strasznie głowa bolała,dziś jest lepiej, ale czuję się jak kapeć.

Mały chory był, tż teraz jest przeziębiony więc i mnie dopadło...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ja już po badaniu. Mają mi podać fenoterol . Macica się stawia, szyjka się skraca, na szczęście rozwarcie nie postępuje, mała napiera główką mam leżeć plackien. A mnie już plecy bolą
Trzymaj się jakoś dzielnie... My mamy podobne terminy porodu (ja 29.01.) więc z ciekawością podczytuję co tam u Ciebie się dzieje.

Trzymam kciuki za maluszka, no i wytrwałości życzę.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Wróciłam już do domu Z nami już lepiej

Lekarze mówią, że nie dotrwam do terminu, mam duży brzuszek i skurcze aaaa

Dziękuję za pamięć, potem będę nadrabiać

buziaki
Cieszę się że juz w domku jesteś.
Obyś jeszcze ze dwa tygodnie wytrzymała.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:28   #3076
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Też nie spałam w dzień, zresztą nigdy jakoś nie mogłam zasnąć w dzień - dla mnie awykonalne po prostu. Raz jeden mi się chyba zdarzyło i to podczas ciąży, ale kiedy to już nie pamiętam

To jak będziesz w świętokrzyskim to daj znać. Jak my pojedziemy do Rybnika, bo kuzynowi w grudniu urodziła się córa , a nasze się troszkę podchowa to też dam znać. Tylko wcześniej będziesz musiała na przynajmniej dwa dni pokarmu sobie odciągnąć na zapas
ok ściągnę se na tydzień

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
a wogole to moj maz moglby wpasc na pomysl napisania dla mnie czegos takiego: http://www.youtube.com/watch?v=D4HnJ...eature=mh_lolz
oczywiscie jak mu puscilam to o malo co z krzesla nie spadl ze smiechu... i masa komantarzy na temat teledysku a czemu to a czemu tamto echhh faceci sa dziwni
właśnie to mojemu pokazałam i powiedział "NO CO PRZECIEŻ ZROBIŁEM CI HERBATE"

Wstawać dziołszki wstawać szkoda dnia chociaż u nas pogoda taka że wszyscy siedzimy w piżamach jeszcze no ale zapowiedzieli się moi rodzice że przyjdą i muszę jakieś sprzątanko zrobić na szybko i też się nad jakimś ciastem zastanawiam szybkim.

INUTIL i co jakie ciasto robisz? daj znać bo ja ni mom weny
Stary 2012-01-06, 11:40   #3077
Dark lady
Zakorzenienie

Hello

Cytat:
Jak bierzesz głęboki wdech to normalnie unosi Ci się klatka piersiowa, a jak oddychasz przeponą to przy wdechu unosi Ci się tylko brzuchal
Tylko nie ćwicz za intensywnie bo Ci się w głowie zakręci
Ja już od dawna tak oddycham, poprzestawiało się samo, bo normalnie oddycham klatką piersiową a w ciąży nie umiem. Mi też zostało ok. 6 tyg, ale nie wiem jak to wytrzymam bo mam dość.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, ale kombinujesz z tym imieniem,wymyslisz jak się dzidzia urodzi, bo teraz się namyslisz i osiwiejesz do porodu

Niby nie trzeba ale, jak dzwoniłam do szpitala to powiedzieli że lepiej mieć.

Zły humor nie minął, jest jeszcze gorzej, ciekawe od czego to

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:44   #3078
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
właśnie to mojemu pokazałam i powiedział "NO CO PRZECIEŻ ZROBIŁEM CI HERBATE"
hehe - faceci masz herbate to siedz cicho
Stary 2012-01-06, 12:00   #3079
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
hehe - faceci masz herbate to siedz cicho
U was też tak jest? A czy wasi TŻ-ci pomagali przy kompletowaniu wyprawki? Mój złożył łóżeczko i chyba mu to starczyło, bo takto to nawet nie wie co dziecku jest potrzebne. Owszem podjechał ze mną po fotelik, wózek i kilka ubranek, ale to jak mu kazałam i sama wybrałam. Dziś miał zacząć robić pranie dla małego i chyba jednak się za to nie weźmie. Ech, wszyscy mnie dziś tylko wkurzają...
Może u was coś pozytywnego się dziej

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-06, 12:11   #3080
MissZuzia
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Laski to trzeba mieć skierowanie do szpitala????
do porodu nie trzeba skierowania

Cytat:
nie żartuj że nie spałaś w I trymestrze popołudniami ja to non stop spałam
po południu kochana to ja w pracy byłam nim wróciłam do domu po zakupach czy załatwieniach to była 18-19, także kładłam się wcześniej do łóżka koło 21 bo padałam na pysk

Cytat:

ja też nie miałam jeszcze ktg ale mam 1,5 miesiąca do porodu jeszcze ale jak 7 lat temu rodziłam to wogóle nie miałam robionego przed porodem teraz widzę że to się zmieniło bo już mi coś gin napomknął o tym ktg
no ale ja mam dzień do terminu a wiele dziewczyn które ma i kilka tyg do terminu już było kierowanych na ktg więc dlatego dziwię się, że wszędzie inaczej, nawet lekarz i położna mówią co innego

Cytat:

Mam ochotę jakieś ciasto zrobić. Tylko nie muszę poszukać takiego co to wszystkie składniki w domu mamy
znowu o cieście

Cytat:
Ja już po wizycie, dalej będą mnie obserwować i czekać aż coś się ruszy :/ na ktg wyszły skurcze, ale slabiutkie i niezbyt regularne,więc...
czyli zostajesz jeszcze w szpitalu
a córeczka porusza się czy nadal słabo u niej z aktywnością

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:12   #3081
agawoo
Zakorzenienie

Dark,skoro tak powiedzieli w szpitalu,to pewnie,że lepiej mieć Wiem,że u nas nie trzeba,ją nawet teraz się zgłosiłam bez skierowania i nie było problemu

Staraupa,aż jestem ciekawa,co to był za sen

Zuzia,no jestem jeszcze Mała dzisiaj nawet coś pełza, szczególnie, że przed chwilą zjadlam kremówkę, to jej słodko ale przez te skurcze chyba będą mnie trzymać:/ jutro ma być mój lekarz chyba,to go oprogramowania,może chociaż na niedzielę mnie puszczą do domu?

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-06 o 12:23
Stary 2012-01-06, 12:14   #3082
AgaMili
BAN stały

Siemka
Byłam wczoraj u rodziców ale już jestem w domku
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
UWAGA ! UWAGA !

Oto relacja z porodu:

Tak jak pisalam we wtorek-Od ok 19h wieczorem mialam jakies dziwne bole brzucha. Bylam przekonana, ze to nie sa skurcze, bo byly za slabe, ale powtarzaly sie regularnie co ok. 10min. Wzielam no-spe nie pomogla, wzielam goraca kapiel- nic. Smialam sie tylko do tz, ze moze pojedziemy na porodowke rano nastepnego dnia. Nie sadzilam jednak, ze naprawde tak bedzie. O 00:30h polozylismy sie spac. Co przysnelam to budzil mnie skurcz, ale nie zbyt mocny. Wyprobowalam 1 oddech przeponą, ktorego uczylysmy sie na SR i faktycznie pomagal i zaczelam liczyc czas. Co 8min skurcz. czekalam jeszcze z 1h, skurcze byly czestsze, ale wcale nie silniejsze. To mnie troche zmartwilo, bo wiem, ze powinny "nabierac mocy". Ok. 3h budze tza i mowie: "ja do rana chyba nie wytrzymam". 3:30h bylam na IP i wtedy jakby wszystko puscilo- skurcze ustaly. Wywiad (jak wiele dziewczyn wspomina bardzo zle) ja wspominam jako smieszna pogawedke z poloznymi W czasie badania okazalo sie, ze mam 4cm rozwarcia. Na poczatku cieszylam sie, bo wiedzialam, ze juz zaczelo sie cos dziac, ale pozniej uzmyslowilam sobie, ze skoro od 19h do 3.30h doszlo jedynie do 4cm, to w takim tempie nie urodze do 12h

O 4h lezalam na porodowce podlaczona pod ktg z wenflonem w rece. Teraz jest takie zalecenie, zeby ktg bylo podlaczone przez caly porod. Kiedy polozylam sie na lozko bole zaczely przybierac na sile, ale nie byly az tak silne. Tz stwierdzil, ze idzie do domu (skladac łóżeczko) i wroci o 6h. Niestety nie puscilam go, bo jesli mecze sie ja to on tez Miedzy skurczami smialismy sie i zartowalismy. Nie moglismy uwierzyc, ze mała juz dzis bedzie z nami
Z kazdym kolejnym skurczem zaczelam czuc wiekszy bol. W pewnym momencie myslalam, ze jesli to dopiero sie rozkreca to umre z bolu Czulam doslownie jak rozwarcie postepuje. Skurcze byly juz co 3 min Oczywiscie ja ciekawska musialam sprawdzic co dzieje sie "tam" na dole. Dobrze, ze sprawdzilam- ku swojemu zdziwieniu poczulam, ze glowka jest bardzo nisko. Poprosilam tza, zeby poszedl po polozna. Zbadała mnie i stwierdzila: 8cm zaraz bedzie porod Tz zapytal ile mamy jeszcze czasu, a ona stwierdzila, ze 15-30min. Poszla przebrac sie i zawolac lekarzy. Niestety nie minelo nawet 5min, a ja do tza krzycze: "Lec po polozna! IDZ!" On wystraszyl sie, bo nie wiedzial co sie stalo. Polozna przyszla i w locie sie ubierala, a ja do niej: "Juz nie moge. Rodze!" Kiedy skladala lozko na porodowe, zaczely sie skurcze parte. Dosłownie 2 silne skurcze i nasza corcia wyskoczyla dokladnie o 5h. W tym momencie poczulam niesamowita ulge, lekkosc. Tz nie przecial pepowiny, bo byla zbyt krotka. Kiedy polozyli mi ja na brzuchu bylam w takim szoku, ze to juz i pierwsze co powiedzialam to: jak mam ja wziac? nie bylam w stanie uwierzyc, ze juz po wszystkim. Tz chyba sie poplakal, byl tak szczesliwy, ze prawie fruwal Wiec moj porod od momentu przyjazdu do szpitala do urodzenia Lenki trwal 1,5h, z czego DOSLOWNIE 5min parcie
Dalej ja zostalam sama z polozna, mala zabrali do badania, a tza wygonilam, bo nieciekawe widoki Przede wszystkim musze sie pochwalic, ze nie zostalam nacieta! Oczywiscie zaznaczylam na poczatku, ze chce tego uniknac. Mala wychodzac miala raczke przy glowce i zachaczyla troszke o cewke moczowa, wiec polozna zalozyla malutki szef, bo rana zbyt krwawila. No nie bylo to przyjemne, nawet chyba najgorsze z calego porodu Mialam problem z urodzeniem lozyska, wiec podali oksytocyne, bo brak skurczy. Po wszystkim wstalam i chcialam isc na sale poporodowa, ale pozlozna kazala usiasc i zawiozla mnie

Pozniej dostalam Lenke. Kiedy ja zobaczylam nie wiedzialam, co mam zrobic. Nikt nie pokazal jak karmic, jak trzymac. Musialam sama sie nauczyc.
Moj szok trwal pare godzin. Kiedy uswiadomilam sobie co sie stalo stalam sie najszczesliwsza kobieta na swiecie, a Lenka jest dla mnie caaaaalym swiatem, ktory kocham ponad zycie

Oto moja perełka:
zazdraszam . Śliczności
Cytat:
AgaMili oglądałaś dzisiejszą 'porodówkę'? o 23.30 ?? Jaki fajny bobas się urodził i śliczniuchny ale na początku się nie ruszała, przestała oddychać, otwarte oczy- jak lalka jakaś ale od razu akcja się zaczęła, dostała tlenu, opukali ją i szafa grała- uff, aż się poryczałam ja se nie wyobrażam swojego porodu, pewnie będę ryczeć jak nienormalna
Nie oglądałam bo byłam u rodziców ale jak to powtórka to ja wszystkie odcinki widziałam .

Jesteście niemożliwe z tym sikaniem po desce . Mój szef mi kiedyś powiedział że ciąża mi działa na mózg więc może coś w tym jest

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-01-06 o 12:15
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:14   #3083
*Agatek*
Zakorzenienie

Od 2.00 nie śpię... jestem jakaś poddenerwowana... szok... krótkie drzemki były pt. śniło mi się, że byłam już w szpitalu, był ten cholerny 13.01 w tej samej sali co ostatnio i z tymi samymi laskami i leżałam na sali z Magdą1804 zamiast takiej tam jednej i nam wywoływali porody
Normalnie znów mi niedobrze jak se pomyślę o tym wszystkim

staraupa
dopisana

Renatka guptasku mały

kamusia ahaaaaaaa ja już nie czaić to nie ten mózg co 9 mies temu!

Cytat:

Cytat:

A my wczoraj z tż stwierdziliśmy, że dzisiaj siadamy z kalendarzem i przejrzymy jeszcze imiona, bo teściowa nas wkurza. Codziennie przychodzi, najpierw pyta mnie 'jak tam...' z zamysłem chyba 'i co rodzisz - albo - i co urodziłaś w nocy'... Taaaak, dziecko jest w szufladzie, idź sobie zobacz a potem co z imieniem, czy zdecydowaliśmy. Bo ona jest taka, że jak ją ludzie pytają to nie wie co powiedzieć i ciągle pyta czy na pewno Olek czy jak... a my że nie wiemy. I ona chyba myśli, że my ją wkręcamy, ona powie wszystkim, że Olek a tu inaczej będzie
No powiedział mi Dr. Google

Stary 2012-01-06, 12:16   #3084
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dark,skoro tak powiedzieli w szpitalu,to pewnie,że lepiej mieć Wiem,że u nas nie trzeba,ją nawet teraz się zgłosiłam bez skierowania i nie było problemu

Staraupa,aż jestem ciekawa,co to był za sen
Powiedzieli że do porodu skierowania nie trzeba ale zaraz położna zaznaczyła że lepiej zawsze je mieć. Może chodziło o to że tam jest mała porodówka i ze skierowaniem to raczej już muszą mnie przyjąć.

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-06, 12:20   #3085
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
U was też tak jest? A czy wasi TŻ-ci pomagali przy kompletowaniu wyprawki? Mój złożył łóżeczko i chyba mu to starczyło, bo takto to nawet nie wie co dziecku jest potrzebne. Owszem podjechał ze mną po fotelik, wózek i kilka ubranek, ale to jak mu kazałam i sama wybrałam. Dziś miał zacząć robić pranie dla małego i chyba jednak się za to nie weźmie. Ech, wszyscy mnie dziś tylko wkurzają...
Mój zrobi co trzeba, bez żadnego 'ale' mówię- to jest także Twoje dziecko, więc mógłby coś zrobić, pokazać, że mu zależy, że się stara itp itd. Mój nawet skarpeciochy kupił, śliniaczek, kocyki w DE

I codziennie dzwoni rano 'czy wszystko ok, jak się czuję' żeby nie zadawać pytania: "i co masz skurcze, rodzisz??" chyba...

Stary 2012-01-06, 12:22   #3086
AgaMili
BAN stały

Cytat:

Od 2.00 nie śpię... jestem jakaś poddenerwowana... szok... krótkie drzemki były pt. śniło mi się, że byłam już w szpitalu, był ten cholerny 13.01 w tej samej sali co ostatnio i z tymi samymi laskami i leżałam na sali z Magdą1804 zamiast takiej tam jednej i nam wywoływali porody
Normalnie znów mi niedobrze jak se pomyślę o tym wszystkim

A Nadia to nie jest skrót od Nadziei
Stary 2012-01-06, 12:23   #3087
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
taaa... jak byliśmy na zakupach to nakneliśmy się na promocje pieluch, mój TŻ zapłacił za nie i to był cały jego wkład w kompletowanie wyprawki
Nawet nie chce mu się pomalować pokoiku dla córy taki z niego tatuś a tak bardzo chciał córeczkę...

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:23   #3088
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
na mojego nie moge zlego slowa powiedziec - zawsze byl miedzy nami podzial obowiazkow a od kiedy jestem w ciazy nie robie prawie nic on sprzata gotuje mi obiadki i chodzi do sklepu po ogorki choc juz coraz rzadziej mam chec ... wczoraj mi obcinal po raz pierwszy w zyciu pazurki u stop zebym jako tako wygladala w razie W :p nie wyszlo mu to perfekcyjnie przyznam ale najwaniejsze sa checi no nie pochwala byla wieczorkiem ;P tylko do pomocy przy kocurze nie moge sie przelamac zeby go dopuscic wydaje mi sie ze inaczej TAM wygladam, jakos pociemnialo wszystko i napuchlo wiec troche sie boje jego reakcji na te zmiany nie wiem jak sie wyfryzurkuje do porodu

Edytowane przez kamusia178
Czas edycji: 2012-01-06 o 12:25
Stary 2012-01-06, 12:28   #3089
AgaMili
BAN stały

Cytat:
tylko do pomocy przy kocurze nie moge sie przelamac zeby go dopuscic wydaje mi sie ze inaczej TAM wygladam, jakos pociemnialo wszystko i napuchlo wiec troche sie boje jego reakcji na te zmiany nie wiem jak sie wyfryzurkuje do porodu
Na to robię bez patrzenia i wychodzi mi ok
Stary 2012-01-06, 12:29   #3090
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mój zrobi co trzeba, bez żadnego 'ale' mówię- to jest także Twoje dziecko, więc mógłby coś zrobić, pokazać, że mu zależy, że się stara itp itd. Mój nawet skarpeciochy kupił, śliniaczek, kocyki w DE

I codziennie dzwoni rano 'czy wszystko ok, jak się czuję' żeby nie zadawać pytania: "i co masz skurcze, rodzisz??" chyba...
Cytat:
taaa... jak byliśmy na zakupach to nakneliśmy się na promocje pieluch, mój TŻ zapłacił za nie i to był cały jego wkład w kompletowanie wyprawki
Nawet nie chce mu się pomalować pokoiku dla córy taki z niego tatuś a tak bardzo chciał córeczkę...
Z moim problem widzę taki że owszem zrobi co mu powiem, jak razem poszliśmy na zakupy to nawet wybrał parę rzeczy, ale sam z siebie to nic. Jedynie co to chce pomalować ściany w naszym pokoju gdzie dzidzuś będzie miał swój kącik, ale coś mu nie idzie. Fakt, ma mało czasu, ale trochę mi przykro, bo on nawet nie wie jakie rzeczy ma maluszek, co mu potrzebne, co będzie trzeba z nim robić, ba, nawet nie wie jak dojechać do szpitala w którym mam rodzić, a nie jest z mojego miasta i dopiero je poznaje. Wiele razy go prosiłam żeby poczytał w internecie co się dzieje z jego dzieckiem w danym tygodniu, tylko jak on ma to czytać jak mu się ciągle tygodnie mylą? Głaskać i gadać do brzucha to tak, mówić jak się cieszy to też, no ale reszta jest na mojej głowie i szczerze to już nie wiem czy za dużo wymagam czy co. No bo niby posprząta jak trzeba, pojedzie do sklepu sam jak go poproszę. Nie wiem, jestem zła na niego, bo to głównie on chciał dziecko zaraz po ślubie, a teraz to ja o wszystko muszę zadbać.

kochanie

No i jesteś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości