|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
MissZuzia faktycznie trochę coś nie halo z tym ktg
A teraz coś z serii: "Agata dobra rada" ja bym się ubiegała, chociaż raz... fajnie jest, leżysz 30-45 min (ja tak miałam, ale można krócej jak jest oki) i słuchasz brzunia i szuru-buru jak się rusza... 19mala83 - hihihi, no to pojechałaś lekarzowi! ![]() No laska, na pizze nie zdążyliśmy się spotkać, to chociaż na porodówce się zobaczymy! będziemy razem jakoś trwały w tych bólach AgaMili oglądałaś dzisiejszą 'porodówkę'? o 23.30 ?? Jaki fajny bobas się urodził i śliczniuchny ale od razu akcja się zaczęła, dostała tlenu, opukali ją i szafa grała- uff, aż się poryczałam ja se nie wyobrażam swojego porodu, pewnie będę ryczeć jak nienormalna ![]() kamusia178 oj tam oj tam ![]() No na włosach to myślałam, że na głowie, a co, na kocurze masz?? Ja myślę, że iż ponieważ... ja nie znaju... weź se wyciśnij, posmaruj kremem i tyle ![]() Mi wyszedł pryszczyk na środku nosa, normalnie dioda na czubku
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() już jesteś dopisana! No i brawo za spakowanie walizki! Ja też już dawno spakowana, teraz tak często myślę, czy aby wszystko wzięte moja otwarta torba, żeby jeszcze dorzucić szczoteczkę do zębów, płyn do higieny intymnej, lacze i szlafrok - włacha, muszę go zszyć pod pachą, bo mam dziurę! kupiłam taki wentylacja... Też mnie kuło jak chodziłam, albo miałam pełny pęcherz i chodziłam to też- teraz przeszło jakaś paranoja a ja już myślałam se tak: "aha! spadł śnieg w niektórych rejonach PL(tylko nie w kuj-pom ), to pewnie i mróz mają, poszła zerwać z choinki na dworzu i se taką wodę ssie" ![]() yyy... chyba dają, jak się zbliża termin/jest po terminie ja dostałam dziś i mam wrócić 13.01 jeśli do tego czasu nie urodzę, a miałam terminy takie: 12,15,22.01...Cytat:
mnie to przebija, nie ma co! ![]() A mała_stópka faktycznie, jak se przypomnę jej akcję, to normalnie szok ![]() ahhhhhh na pewno psikają kocura ciekawa jestem jak wyglądała w sukieneczce pewnie bosko, jak zwykle
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-06 o 01:06 |
||
|
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurczę znowu nie mogę spać
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
wow, miałam drugi skurcz
ale to i tak pierwszy był z 4 h temu ciekawa jestem kiedy organizm się 'oczyści' po tym magnezie... Gadam z A. i mówię, że jutro idę na spacerek... "no ale nie odchodź daleko, bo jak ci wody odejdą to co wtedy?" Mówię, że w sobotę rycynkę wypiję: "ty nie wydziwiaj!" musiałam tłumaczyć jak krowie na rowie co rycyna robi z organizmem ![]() Mówię, czy myśli, że mi przyjemnie w szpitalu leżeć i trafiać tam 4 raz czy jak: "no przecież się śmieję!" ![]() Czy faceci są tacy niedomyślni, głupi, czy tylko tak udają?? Dziś 6.01 Za dwa dni rodzę! ![]() Ja nie chcę Agatki, ja chcę Nadię Boże ja mam problem z tym imieniem, no nie wytrzymam sama ze sobą!! dlaczego taki ciężki wybór?!!! Dla chłopaka to mi się 3 podobają, a dla dziewuchy problem, bo zamieszanie z moim drugim i to i tamto...Boooziu...... czy ja nie mam większych problemów?? ![]() albo nie bo doczytałam, że to zdrobnienie od "Nadzieji" jakaś masakra aaaa
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-06 o 01:37 |
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po co Wam skierowanie do porodu?przecież nie trzeba ...
Agatek, ale kombinujesz z tym imieniem,wymyslisz jak się dzidzia urodzi, bo teraz się namyslisz i osiwiejesz do porodu ![]() Ją czekam na wizytę,zobaczę co mądrego powiedzą ...
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Żadna w nocy nie urodziła, co to za zastój... pewnie jak znowu jedna zacznie to się posypią dzieciaczki http://www.youtube.com/watch?v=MnMQm1BicVoSkierowanie jest potrzebne jak się jest po terminie i trzeba iść na wywołanie. Oddychać przeponą to inaczej brzuchem. Najlepiej położyć się na plecach położyć rękę na brzuchu i chodzi o to żeby brzuch wypinał się do góry a barki zostały na miejscu. Na muzyce was nie uczyli??? ![]() Mam ochotę jakieś ciasto zrobić. Tylko nie muszę poszukać takiego co to wszystkie składniki w domu mamy ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Agatek, kto Ci powiedział że Nadia jest od Nadziei ![]() A my wczoraj z tż stwierdziliśmy, że dzisiaj siadamy z kalendarzem i przejrzymy jeszcze imiona, bo teściowa nas wkurza. Codziennie przychodzi, najpierw pyta mnie 'jak tam...' z zamysłem chyba 'i co rodzisz - albo - i co urodziłaś w nocy'... Taaaak, dziecko jest w szufladzie, idź sobie zobacz a potem co z imieniem, czy zdecydowaliśmy. Bo ona jest taka, że jak ją ludzie pytają to nie wie co powiedzieć i ciągle pyta czy na pewno Olek czy jak... a my że nie wiemy. I ona chyba myśli, że my ją wkręcamy, ona powie wszystkim, że Olek a tu inaczej będzie |
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil,no po terminie to na pewno, ale do samego porodu to nie
![]() Ja już po wizycie, dalej będą mnie obserwować i czekać aż coś się ruszy :/ na ktg wyszły skurcze, ale slabiutkie i niezbyt regularne,więc...
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
ODDYCHANIE PRZY SKURCZACH:
Połóż się na pleckach lub lekko oparta, połóż rękę na brzuszku i przez nos weź taki krótki wdech co by się tylko brzuszek podniósł, (tylko do tego momentu, bo większy będzie za głęboki) - wypuszczasz ustami - jest to dłuższy wydech niż wdech. (Powinno zrobić się takich 16 na minutę). Używacie go do pierwszych skurczów i do porodu. To znaczy : Idzie pierwszy skurcz - robicie 3-4 wdechy właśnie takie, u nas na szkole rodzenia mówiło się głębokie i gdy jest szczyt skurczu robicie kilka krótkich ustami (takich jak się zmęczycie i jesteście zasapane, ponoć innych w tym czasie nie wykonamy) a potem znowu głębokie. (Przy tych głębokich dotleniamy dziecko dobrze). A przy skurczach partych : 3 głębokie wdechy - nagle taki potęzny wdech "haust powietrza" 20 sekund przemy, wymiana powietrza (szybkie trzy krótkie wdechy i wydechy) i znowu haust, parcie, wymiana, haust, parcie,wymiana, 3 głębokie. Tak mnie uczyli na Szkole Rodzenia ![]() miłego dnia
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
doobry
![]() Ale okropna pogoda, pada, wieje... brrr... spac się chce ![]() Już dwa razy z psem na dwór leciałam (cztery piętra po schodach w dół i w górę), chyba coś niefajnego zerzarł bo ma sraczkę Nooo to która dzisaj rodzi? (jak jeszcze kilka razy przelecę się po tych schodzach to chyba będę następna w kolejce )
|
#3070 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
magda super poród tez tai chce ![]() ![]() elizka no to kciuki zaciskam Cytat:
Cytat:
![]() Agatek przysiegam ze nie slyszalam jak leje po tej desce ![]() my juz wstalysmy po sniadanku i po mszy Lilka cos mało sie rusza gadam codzennie do niej zeby wychodzila moze mamy poslucha dzisiaj
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki w ten leniwy, deszczowy dzień!
Widzę żę podejrzana cisza.....nikt nie urodził!! JESZCZE.... ![]() BORO, AGAWOO sniłyście mi się, doprawdy nie wiem dlaczego, ale ciekawie było, choć wielu szczegółów nie pamiętam... Boro mam do ciebie pytanie ale to na priv wyśle ok?? ![]() Inutil kochana, mam nadzieję że Klusek - Olek się zdecyduje wkrótce!! Agatek ja chcę się zapisać na 16 stycznia!!!!! Może to podziała pliz pliz
|
|
|
|
#3072 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jak będziesz w świętokrzyskim to daj znać. Jak my pojedziemy do Rybnika, bo kuzynowi w grudniu urodziła się córa , a nasze się troszkę podchowa to też dam znać. Tylko wcześniej będziesz musiała na przynajmniej dwa dni pokarmu sobie odciągnąć na zapas ![]() Cytat:
Przyda mi się to na bank - przynajmniej teraz, bo jak będzie poród to mózg mi się pewnie odłączy i nie będę o tym myśleć ![]() Kobietki bezbrzuszne już: Jak to było z tym oddychaniem podczas? Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
A to ciekawe z tym snem Czekam na info
|
|
#3073 | ||
|
Raczkowanie
|
czeeeeesc
![]() Cytat:
tylko jedno ci w glowie ![]() sama sobie tak wymyslila ![]() Cytat:
![]() ------------ ja tu sobie spie grzecznie przy boku meza a tu jakis ministrant mi dzwoni do drzwi CZY PRZYJMUJE PANI KSINDZA? taaa... kurka wodna, niech wejdzie polozy sie kolo nas i pospimy jeszcze z godzinke.... WRRRR.... co za ludzie nawet w swieto nie mozna sie wyspac ![]() ![]() a wogole to moj maz moglby wpasc na pomysl napisania dla mnie czegos takiego: http://www.youtube.com/watch?v=D4HnJ...eature=mh_lolz oczywiscie jak mu puscilam to o malo co z krzesla nie spadl ze smiechu... i masa komantarzy na temat teledysku a czemu to a czemu tamto echhh faceci sa dziwni
Dominika Natalia:http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdhqvkaio3trg4.png http://www.suwaczki.com/tickers/uiklkwk4dsmjk6bg.png Edytowane przez kamusia178 Czas edycji: 2012-01-06 o 11:11 |
||
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
był temat o nawilżaczach powietrza, w zeszłym roku dostałam na gwiazdkę taki jestem zadowolona, bo napełniony długo chodzi i ma jonizator. Napewno są lepsze i gorsze, trzeba szukać
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2012-01-06 o 11:17 |
|
|
|
|
#3075 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mały chory był, tż teraz jest przeziębiony więc i mnie dopadło... Cytat:
Trzymam kciuki za maluszka, no i wytrwałości życzę. Cytat:
Obyś jeszcze ze dwa tygodnie wytrzymała. |
|||
|
|
|
#3076 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wstawać dziołszki wstawać szkoda dnia chociaż u nas pogoda taka że wszyscy siedzimy w piżamach jeszcze no ale zapowiedzieli się moi rodzice że przyjdą i muszę jakieś sprzątanko zrobić na szybko i też się nad jakimś ciastem zastanawiam szybkim.INUTIL i co jakie ciasto robisz? daj znać bo ja ni mom weny
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
Cytat:
Zły humor nie minął, jest jeszcze gorzej, ciekawe od czego to
|
||
|
|
|
#3078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz herbate to siedz cicho
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
U was też tak jest?
A czy wasi TŻ-ci pomagali przy kompletowaniu wyprawki? Mój złożył łóżeczko i chyba mu to starczyło, bo takto to nawet nie wie co dziecku jest potrzebne. Owszem podjechał ze mną po fotelik, wózek i kilka ubranek, ale to jak mu kazałam i sama wybrałam. Dziś miał zacząć robić pranie dla małego i chyba jednak się za to nie weźmie. Ech, wszyscy mnie dziś tylko wkurzają...Może u was coś pozytywnego się dziej
|
|
|
|
#3080 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
do porodu nie trzeba skierowania ![]() Cytat:
nim wróciłam do domu po zakupach czy załatwieniach to była 18-19, także kładłam się wcześniej do łóżka koło 21 bo padałam na pyskCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a córeczka porusza się czy nadal słabo u niej z aktywnością
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Dark,skoro tak powiedzieli w szpitalu,to pewnie,że lepiej mieć
Wiem,że u nas nie trzeba,ją nawet teraz się zgłosiłam bez skierowania i nie było problemu Staraupa,aż jestem ciekawa,co to był za sen ![]() Zuzia,no jestem jeszcze Mała dzisiaj nawet coś pełza, szczególnie, że przed chwilą zjadlam kremówkę, to jej słodko ale przez te skurcze chyba będą mnie trzymać:/ jutro ma być mój lekarz chyba,to go oprogramowania,może chociaż na niedzielę mnie puszczą do domu?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-06 o 12:23 |
|
|
|
#3082 | ||
|
BAN stały
|
Siemka
![]() Byłam wczoraj u rodziców ale już jestem w domku ![]() Cytat:
Cytat:
. Jesteście niemożliwe z tym sikaniem po desce więc może coś w tym jest
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-06 o 12:15 |
||
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Od 2.00 nie śpię... jestem jakaś poddenerwowana... szok... krótkie drzemki były pt. śniło mi się, że byłam już w szpitalu, był ten cholerny 13.01 w tej samej sali co ostatnio i z tymi samymi laskami zamiast takiej tam jednej i nam wywoływali porody ![]() Normalnie znów mi niedobrze jak se pomyślę o tym wszystkim ![]() staraupa dopisana Renatka guptasku mały ![]() kamusia ahaaaaaaa ja już nie czaić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzieli że do porodu skierowania nie trzeba ale zaraz położna zaznaczyła że lepiej zawsze je mieć. Może chodziło o to że tam jest mała porodówka i ze skierowaniem to raczej już muszą mnie przyjąć.
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I codziennie dzwoni rano 'czy wszystko ok, jak się czuję' żeby nie zadawać pytania: "i co masz skurcze, rodzisz??" chyba...
|
|
#3086 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A Nadia to nie jest skrót od Nadziei |
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie chce mu się pomalować pokoiku dla córy a tak bardzo chciał córeczkę...
|
|
#3088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
on sprzata gotuje mi obiadki i chodzi do sklepu po ogorki choc juz coraz rzadziej mam chec pochwala byla wieczorkiem ;P tylko do pomocy przy kocurze nie moge sie przelamac zeby go dopuscic wydaje mi sie ze inaczej TAM wygladam, jakos pociemnialo wszystko nie wiem jak sie wyfryzurkuje do porodu
Dominika Natalia:http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdhqvkaio3trg4.png http://www.suwaczki.com/tickers/uiklkwk4dsmjk6bg.png Edytowane przez kamusia178 Czas edycji: 2012-01-06 o 12:25 |
|
|
|
|
#3089 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

o 23.30 ??
ale od razu akcja się zaczęła, dostała tlenu, opukali ją i szafa grała- uff, aż się poryczałam
ja se nie wyobrażam swojego porodu, pewnie będę ryczeć jak nienormalna 

weź se wyciśnij, posmaruj kremem i tyle 

Oj podpadłaś kochana...
Ja też już dawno spakowana, teraz tak często myślę, czy aby wszystko wzięte
wentylacja...
jakaś paranoja 

pewnie bosko, jak zwykle

dlaczego taki ciężki wybór?!!! Dla chłopaka to mi się 3 podobają, a dla dziewuchy problem, bo zamieszanie z moim drugim i to i tamto...