|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
hej mamusie
Cytat:
Agatku gratulacje dla kolejnych wypakowanych mamusiek ![]() ![]() dzisiaj zresztą się załamałam bo byłam oddać siuśki u wzrosły mi leukocyty z 5-10 na 10-20 a wcześniej dostałam już antybiotyk na to i nic nie pomogło jest gorzej. Od razu telefon do gina i mam powtórzyć badanie że też na koniec musiało mi się to przyplątać do 34 tyg ciąży nie miałam z tym żadnych problemów
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Wybierasz do południa czy po południu?
Bo ja też chcę 14 lutego A że byłaś pierwsza, to masz wybór ![]() Mój w pracy i o 20.00 zjadłam kanapki a teraz jeszcze troszkę zapiekanki ziemniaczanej, bo została z obiadu
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Rozeznanie
|
Masakra nadrobic Was to hardcor
![]() jestem dopiero na 87str... ![]() Cytat:
![]() kaczuszka GRATULACJE dla ciezarnej driver'ki!!! Cytat:
świetnie, ze juz na swoim jestescie ![]() Nie dam rady juz dzis wiecej poczytac, bo brzuch mnie zaczal bolec az mnie skreca...
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Magda zapomniałabym, piękny opis porodu
A dzidzia śliczna ![]() Co do żartowania z mężem podczas porodu, to ostatnio siedzę sobie taka zamyślona i mówię do mojego: - A co my będziemy robili w tym szpitalu między skurczami, bo to wszystko długo trwa? - Grali w scrable
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Odnośnie opisu porodu, wzruszyłam się ;( pięknie opisałaś i tylko mogę pozazdrościć tak bardzo szybkiego porodu i modlić się aby mój tyle trwał ![]() Zdrówka Wam życzę ------------------------------------------------- Kurde dobrze że skopiowałam przed wysłaniem odpowiedzi bo mi zjadło ![]() Sopelka z choinki pożeram bo zgaga mnie dopadła Krzyż mnie coś boli i podbrzusze
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Magda,piękny opis porodu, super, że tak szybko wszystko poszło
|
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
nie no niesamowite
ja tez chce tak urodzic powiedzcie mi jak piłyscie ta rycyne to cokolwiek to dawalo??
|
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Anabellita tak mam specjalne rurki metalowe ,ciasto nawija się na wierzch,w sklepie ze ze sprzętem domowym można kupic.10 szt około 10 zł.
Magda piękny opis i Lenka śliczna ![]() Widzę ,że jutrzejsza data jest wolna,nie zapisuję się ,chociaż kto wie.... Jak Maluszek rusza się to czuję jakieś kłucie w pochwie... |
|
|
|
#3039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam śpiąca i poszłam spać o 18... zasnęłam chyba od razu
![]() Codziennie budzę się zła, macam, patrzę się na brzuch i jestem momentalnie zła, sama na siebie, że jeszcze nie urodziłam, że mam ten brzuch, też tak macie?? Magda1804 o mój Boziu!!!!! Jaki wzruszający opis!!!!!! Pięknie! Chociaż tak po dłuższym wpatrywaniu to... chyba troszkę taaaak Likas Cytat:
![]() Cytat:
Już miałam pisać, gdzie jesteś, czy już się pośpieszyłaś z tym porodem i zostawiłaś mnie na pastwę losu Dobrze, że zrobili ktg To co, kiedy sobie wywołujesz poród?? Ja jutro idę na spacer, dziś się 'porozciągam- nogi, ręce, bo od leżenia przez 2,5 mies rozleniwiłam się strasznie no i posprzątam juterko cosik ![]() Cytat:
|
|
#3040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie słyszałaś dźwięku???? ja muszę strumieć skierować, bo czasem zdarza mi się źle trafić na stojaka ![]() Cytat:
![]() nogi... pfff... ja mam dupę!! "i co ten tyłek wystawiasz?? nastrzelać ci????" jeszcze w brzuchu a już pokazuje swe wdzięki ![]() Cytat:
'Jak nie oprycha to noga, jak nie noga to coś na głowie aaaaaaaaaaaaaa ![]() Cytat:
![]() co to za bunty, co co?? ![]() Dopisana!
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie, dziękujemy z Milenką za gratulacje
Ja tak na chwilkę wpadłam edytować listę ![]() Gratulacje dla Nawojki i Ewuli i(tyle zdążyłam z tel poczytać w ciągu dnia)Nikotynka Malutka ma się dobrze i teraz śpi. Jak sobie poje to nawet 4 godziny pośpi ![]() Ja dochodzę do siebie ale szwy trochę ciągną....jak jutro też będzie tak ładnie spać to opiszę poród. Kolacje właśnie przynieśli, to najpierw zjem a później biorę się za obiąwiązki wizażowe ![]() Pozdrawiamy
|
#3042 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczna córeczka, jeszcze raz gratuluje fajny poród miałaś Cytat:
Cytat:
![]() a gadałaś z położną o IP ![]() a w ogóle ty masz lekarza ze szpitala ![]() Cytat:
|
|
|
#3043 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś może wytłumaczyć mojemu dziecku, że wychodzi się dołem a nie ma wyjścia między żebrami
Cytat:
swego czasu miałam fazę i robiłam bardzo często takie rurki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też cały czas się zastanawiam czy rozpoznam, że to już. Ale wszędzie piszą, że wiadomo... to wierzę w to naiwnie ![]() Cytat:
Cytat:
zresztą na SR powtarzali, że jak się skurcze zaczną to żeby wziąć nospę forte i jak przejdzie, to znaczy że to nie TO... a jak nie przejdzie to można się pakować do szpitala ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
że co?? ![]() Anabellita ja się lutówkami nie zajmuję, za dużo styczniówek mnie chłosta co chwila Neska ja się gina pytam co z magnezem, a on, że mogę zmniejszyć dawkę- to mówię, biorę jedną tabletkę, ze względu na serduszko, bo mnie boli na tle nerwowym a on, że oki, nie muszę już tyle brać. ODSTAW sama! Niech się dzieje co chce! Nie hamuj skurczy i teraz mam 1-2 dziennie albo wcale wrrr ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
kropeczka ale wkurzająca koleżanka ja to bym z nią nie gadała, niech spada
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba się zapierają, na dole rękami u góry nogami a żebra akurat dobre do tego...
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny a jak sie oddycha przeponą ?
bo ja chyba nie umiem
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpie.rdalik murowany jak tylko wyjdzie moje dziecie łóżeczko czeka, bryka też, a ono se jajca z matki robi nawet nowy zapach wózka nie zachęca ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- też nie umieć
|
|
#3049 | ||
|
Raczkowanie
|
Agatku zapomnieć o mnie? Ładnie to tak? A już obiecałaś, że na 20.01. jestem wpisana
Oj podpadłaś kochana...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przestałam się już tym stresować, powiedziałam że jak to ktg to taki problem to zapłace no to lekarz ze nie bo przecież się nie płaci a ja do niego właśnie wiem wiec w czym problem? EE tam nastawiam się na rodzenie w Toruniu więc Brodnice traktuje jako niemiły przerywnik Kochana ja tam ciągle łaże po domu, już sprzątać zaczęłam, mąż mówi że mogę okna pomyć bo na święta nie zdążył ale na razie jakoś nic a nic nawet brzuch nie pobolewa jak na okres Więc czekam, 10 mam wizytę jak się nie ruszy to na 12 skierowanie na bank do szpitala bo on też potem na termin to już do szpitala kieruje także jak coś to się spotkamy a potem to porodówko drżyj
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
Wszem i wobec informuję, że torba już oficjalnie spakowana
![]() U mnie po odstawieniu leków czuję, że mały próbuje sobie coraz niżej miejsce na główkę znajdować, a podbrzusze kuje gdy chodzę ale to już chyba na tym etapie normalne objawy ![]() A i jak nasz synek zapomni o dolnych partiach brzucha to próbuje się wydostać pępkiem a przynajmniej tak to wygląda...
|
#3052 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
lekarz mówił żeby pójśc w tp w sobote a połozna że 5 dni po terminie zaraz zgłupieję ale wychodzi na to ze jedyna chyba jestem, która nie miała jeszcze ktg a do terminu chwila moment....2 dni kiedy to zleciało ![]() więc będę się upierać w sob żeby mi zrobiła
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za torbe ![]() ja mam 2 i jeszcze szlafrrok wezme w reke normalnie jak na wczasy |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Raczkowanie
|
no jak co, sopelka
Cytat:
![]() ------------------------------------------------ Wiem co miałam napisać, odnośnie majtasów.... kupiłam już jakiś czas temu w aptece siateczkowe 2 sztuki w paczce się znajduje(dałam za paczkę 7,50zł) rozmiar jest 38-40 okazało się, ze dupencja mieści się w nie bez oporów, jedne są niskie drugie wysokie i są z firmy HORIZON.
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2012-01-05 o 23:18 |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Poród pierwsza klasa ![]() Malutka śliczna Mam pytanie do wszystkich mamuś które mają poród już za sobą, czy miałyście wykonywaną lewatywę przed porodem ? Nam na SR mówili że jest "obowiązkowa" ? |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() trzeba umiec czytac ze zrozumieniem nietolerancyjna kolezanko E. chcesz mnie wygonic z forum z moją oprychą i łaskotkiem lydek ? no wiesz co, uwazaj zebys czasem nie urodzila blizniaCZEK ![]() bo ci imion braknie a obu nie nazwiesz AGATA :P a wogole to jestem teraz obrazona i jak sie przestane udzielac to bedzie tylko i wylacznie twoja wina o !!
|
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Chyba tak, że brzuch się podnosi i opada a nie klatka piersiowa. Przynajmniej tak mi się wydaje
![]() Ale mogłyby sie wypowiedzieć te po SR ![]() No przecież mi ciągle świtało, że ze Śląska. Ja w Rybniku dużo rodzinki mam Cytat:
|
|
#3058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale nie za wcześnie bo przecież się muszę wyspać![]() Echh szkoda, ze tak naprawde nie można sobie wybrać terminu i godziny porodu ![]() Jak bierzesz głęboki wdech to normalnie unosi Ci się klatka piersiowa, a jak oddychasz przeponą to przy wdechu unosi Ci się tylko brzuchal ![]() Tylko nie ćwicz za intensywnie bo Ci się w głowie zakręci Dzięki dziewczyny za info o tych rurkach. Szkoda, ze jutro sklepy zamknięta bo już bym poleciała kupić Muszę koniecznie wypróbować ten przepis.
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
Skusiłabym się już wcześniej, ale nakaz leżenia zrobił swoje wtedy.
Pogadam z TŻtem jak wróci i może wkońcu się zdecydujemy na jakieś. A na ciśnieniu sie absolutnie nie znam - ni troszeczkę, więc niestety nie pomogę tu ![]() CISNIENIE MOŻE BYĆ TYLKO DO 140/90 W STANIE SPOCZYNKU TZN JAK SIEDZISZ LUB LEŻYSZ I TO PO MINIMUM 15 MINUTACH ODPOCZYNKU, WIEM BO SAMA ŁYKAM LEKI NA NIE OD 14 TYG CIĄŻY, A NA POCZĄTEK OGRANICZ SÓL W DIECIE, ŻADNYCH CHIPSÓW , PALUSZKÓW ITP.... MIERZ NAJLEPIEJ 3 RAZY DZIENNIE I ZAPISUJ |
|
|
|
#3060 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Magda super poród i pięknie nam to opisałaś dla Ciebie i męża swoją drogą przy takim porodzie to nic tylko dzieci rodzić kiedy następne planujecie ![]() a Perełka cudna Cytat:
a wg Agatkowej listy jutro jest wolny termin to się może załapiesz ![]() Cytat:
rozumiem że do choinki masz bliżej niż do lodówki Cytat:
Cytat:
![]() PYTANKO DO MAMUŚ ROZPAKOWANYCH Wiem że nie macie czasu na czytanie ale powiedzcie mi czy używacie koszulek czy bodziaków? Jeśli bodziaków to czy rozpinanych czy takich zakładanych przez główki i czy nie macie problemu z zakładaniem body takim maluszkom? Moja córka ma już 7 lat temu i w owym czasie bodziaki nie były popularne aż tak i miałam koszulki jak była takim noworodkiem ale body mi się wydają praktyczniejsze no ale nie wiem czy będę je umiała założyć bo mam same takie nie rozpinane z przodu. MAMUŚKI ODPOWIEDZCIE ![]() Ciekawe jak tam Pearl pewnie teraz przeżywa upojną noc poślubną
Edytowane przez dph Czas edycji: 2012-01-06 o 00:53 |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

..jak nie pyknie to następna próba 12.01
Agatku 
do 34 tyg ciąży nie miałam z tym żadnych problemów 

A że byłaś pierwsza, to masz wybór 

Pięknie!
Chociaż tak po dłuższym wpatrywaniu to... chyba troszkę taaaak
To co, kiedy sobie wywołujesz poród?? Ja jutro idę na spacer, dziś się 'porozciągam- nogi, ręce, bo od leżenia przez 2,5 mies rozleniwiłam się strasznie
byliśmy w galerii i zauważyłam że sikam po desce dopiero jak skończyłam
to nie słyszałaś dźwięku???? 
nogi... pfff... ja mam dupę!! 

i zaczęło naprawdę boleć,oddychałam przeponą to troszkę pomagało,jeszcze jak wychodziłam z samochodu mialam skurcz i jakś facet biegł a ja jęczałam,ale co mi tam,bolało mnie.Weszliśmy do położnej i nagle wszystko się wyciszyło.Lekarz wyjął mi pessar,nie powiem bolało ,aż w pewnym momencie powiedziałam kurrrr on się spojrzał i dokończyłam czeee ,ale napraawdę było to mega nie przyjemne i bolesne.Okazało się ,ze szyjka ma 0,5 cm a rozwarcie mam na 2 palce i posmyrał mała po głowce