|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
ło matko i córko
podziwiam celnosci
|
#3092 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() w sklepach jeśli chodzi o ubranka to wybierałam sama a przy kasie zawsze była kłotnia kto płaci bo mamy oddzielne karty za to uprasował wszystko sam, bo ja już sił nie miałam, złożył łóżko i kołyskę model wózka wybieraliśmy wspólnie, kolorystykę też chyba tyle jego wkładu ![]() Cytat:
![]() nie martw się tak na zapas, trzymam kciuki żeby coś się ruszyło dokładnie, to są dwa różne imiona
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
KLIK "Nadia to imię pochodzenia słowiańskiego. Samodzielnie funkcjonujący skrót rosyjskiego imienia Nadieżda (polskie: Nadzieja)." kamusia a ja widziałam Twój filmik na jutubeeeeeee ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Faceci tego nie odczuwają tak jak my wtedy się 'ocknie' MissZuzia może jutro po kielichu se strzelimy, co? Nie mam ochoty na spacer- jest mokro brrrrrr
|
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.imiona.csa.pl/index.php?a..._kobiece&lit=n
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuśki
Pogoda do bani - pada deszcz! Mi znowu spuchly stopy i swędzą całe nogi... |
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla mnie to zawsze dłużej z dzieckiem w wakacje i późniejszy powrót do pracy
|
|
|
#3097 | |
|
BAN stały
|
Ale jak chcesz dac dziecku imie Nadia to w akcie urodzenia ma Nadia , nie Nadzieja
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3098 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
,zresztą przez to ,ze leżałam to on wszystko naszykował dla niej typu pranie,prasowanie i pakowanie torbyDziś znowu miałam cieżka noc.Skurcze mnie ciągle męczyły ale nie mega bolesne,ale takie ,że spać nie dawały więc dopiero nad ranem zasnełam i mama nas obudziła dzwoniąc o 10 bo się denerwowała,ze nie odbieram tel a juz tak późno a ja miałąm na milczy.Teraz chciałam się przespać ,ale oczywiście mam skurcze co jakiś czas ,ale nie regularne więc nawet nie licze co ile.Reżim łóżkowy zdejmuje sobie już ,choć lekarz mówił ,ze do soboty ,ale co mi tam,mam dosyć po 2 miechach leżenia.Chociaz i tak szybko się męczę więc w sumie ciągle leżę ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Wysyłam meża do Kościoła po kadzidło i na mszę ,mam nadzieję ,że nie zacznę rodzic bo skurcze cały czas mam
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia,ja z tego samego powodu co ty wolałabym,żeby malutka jeszcze posiedziala do terminu
|
|
#3100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie potrafi zrozumieć, ze jest mi cieżko i ze coś mnie boli czy jest mi niedobrze. Może to i moja wina bo ja zawsze byłam taka "zosia samosia" i sama go do tego przyzwyczaiłam. Ja swojego nawet nie prosiłam żeby poczytał o rozwoju dziecka bo i tak by tego nie zrobił. Nie głaska brzucha i nigdy jeszcze nie pogadał do małej Do szkoły rodzenia siłą go ciągnęłam, ale i tak spał na zajęciach![]() Wiesz faceci tak mają, ze nie dociera do ich małych móżdżków, ze dziecko jest w brzuchu, jakoś nie bardzo potrafią to ogarnąć Dopiero jak dzidzia się urodzi to zaczynają co nieco jarzyć ![]() Cytat:
![]()
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
o ty szpiegu
(a ja twoje kocury pewnie nie taka z ciebie kolezanka
|
#3102 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaka ona cudna!!! Cytat:
Poród świetny. Ja między skurczami robiłam mężowi zdjęcia ![]() A córeczka cudowna Cytat:
|
|||
|
|
|
#3103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
siemano
Cytat:
ze od tygodnia nie biore mg tylko ciiiiii nie mam zadnych skurczy łydek, rąk... wiec luz... i własnie jak przestałam brac to czuje te skurcze przepowiadajace od poniedziałku juz....Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja na studiach (bo całe studia miałam wf) pewnego roku chodziłam na stretching i to prowadzil taki facet (kolo miał chyba z 60 lat ale taki wygimnastykowany ze szczeny nam opadały) i on nas uczył oddychac "róznymi" częsciami ciała i tak np umiem oddychać tak, ze tylko jedno płuco się rozpręża albo że rusza się tylko dół pleców fajne to było.... no i przeponą to jeszcze mozna tak ze kłądzie się dwie ręce pod piersiami złączone palcami i tak trzeba zrobic zeby łapki się "rozeszły" ale ja nie wiem czy to w praktyce przy porodzie sie bedzie pamietało jak to sie oddycha przeponą. wszytski emoje znajome, któe chodziły do szkoły rodzenia stwierdziły ze w stresie i wysiłku na porodówce i tak wszystko zapomniały z tym oddychaniem.... no to dziewczynki zaciskajcie nogi jeszcze! |
||||
|
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
Nadrabiam, nadrabiam i jestem już tylko jeden dzień do tyłu ![]() Nawojka, Kasikzaki, Ewula gratulacje Pearl wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Ja właśnie się zważyłam schudłam jakimś cudem 1,5kg |
|
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() co za pogoda chyba nigdy na spacer nie pojdziemy;/;/ dziewczyny czy ktoras z was byla juz z maluszkiem na spacerze?? DPH ja uzywam i bodziakow z guzikiem i bez te bez maja takie zaszewki ze latwo sie wklada przez glowke kaftanikow ja nie lubie;/
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Ja też tak mam,nie wiem czemu .ostatnio ważyłam 64,2 a wczoraj 63,2 więc nie wiem gdzie mi to ucieka,a ważę się zawsze przed śniadaniem
|
#3107 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
właśnie wcinam kopytka z bułeczką i cukrem - pychota tym bardziej że mąż zrobił Cytat:
fajnie wyglaga i cena przystepna , dzięki za info ![]()
|
|
|
|
|
#3108 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się ostatnio ogoliłam z takim trudem, że chyba do porodu pojadę zarośnięta. Tż się oferował że pomoże nast. razem Cytat:
Ja w domu wszystko robię, też jestem "zosia samosia". A mam do tego jeszcze bardzo żywego 2,5 latka i męża wiecznie w pracy ![]() Piorę, sprzątam, prasuję, ścielę łóżka, gotuję obiady, wieszam i ściągam pranie, noszę zakupy, czasem dziecko... Wczoraj np. odkurzałam. ![]() Tż się czasem wkurza, ale jego i tak wiecznie nie ma i muszę sama. Dziewczyny, czy Wy też macie ostatnio takie napady głodu? Ja jem całe dnie, ogromne ilości... i tak chyba od ponad tyg. |
|||
|
|
|
#3109 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz to nawet jak rękę na brzuchu położy to mała przestaje się ruszać i on się wkurza o to więc już nawet nie kładzie mi ręki na brzuch faceci są po prostu inni :PCytat:
Cytat:
|
|
#3110 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
popieram ja też już mam dość , niby nie przytyłam dużo tylko 9 kg a i tak czuje się jak wieloryb którego trzeba podnosić z łóżka , i ten okropny ból pachwin i te bezzenne noce a jeszcze oststnio rozpychanie dzidzi pod żebrami ,, ach Cytat:
czytając to troszkę poprawił się mi nastrój bo całą wyprawkę skompletowałam sama on kupił tylko ze swoich wózek![]() Cytat:
dobrze że mam bardzo dużą sypialnię - a z drugiej strony jakby się nie zmieściły to może miałby większa motywację |
|||
|
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam zebrę, pyszna wyszła http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/Zebra.html
nie słuchaj dr Google, jest osobne imię Nadia Cytat:
![]() a do porodu, może w serduszko Cytat:
ja się uczyłam oddychania przeponą i czasem oddycham tak normalnie, niekontrolując tego. A pewnie jak ktoś nie za bardzo umie to tylko utrudnia, bo zamiast oddychać myśli o tym jak to się robi
|
||
|
|
|
#3112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do Gostynia nie mam daleko. pewnie pyszne były; bo wczoraj zapraszałaś a ja dopiero dzisiaj czytam
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak przez ostatni tydzień zanim mąż wyszedł do pracy prosiłam go o przyniesienie do łóżka pierwszego śniadania -cieplutkie musli tylko ta pora 5 rano a potem znów spanie i śniadanie nr. dwa
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lenka piękna królewna.Dziękuję za opis...daje mi nadzieję,że porody są fajne i szybkie... |
|
|
|
|
#3116 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow podziwiam!! ja z lusterkiem ledwo sobie radze i się jeszcze zacinam... ![]() znajomi pojechali, Lilka nadal w brzuszku a mi się nie chce nic robić...chyba sobie horror w łóżku znowu oglądne
|
|
#3117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jest u mnie teściowa i właśnie zabrała mojego synka do kuzynki, męża nie ma, to sobie chwilkę odpocznę sama
![]() Zaczęłam trochę nadrabiać, bo jak wczoraj wybyliśmy do marketu - popchaj wózek to może się w końcu zacznie... - to potem przyjechała już teściowa i będzie do niedzieli (synek kończy jutro 2 latka), więc nie będę miała za bardzo czasu czytać forum, bo mój TŻ się własną matką nie za bardzo zajmuje jak ona tu jest Niestety u mnie nadal wielkie nic, ja chyba już zawsze będę mieć tę ogromną piłkę przed sobą - teściowa twierdzi, że takiego brzucha jeszcze nie widziała na koniec ciąży - mam śliczną kuleczkę w sumie i nikt mi nie wierzy że już opadł (a opadł na pewno bo i u góry nisko się zaczyna i główki nie dało się na usg za bardzo mierzyć, bo kości miednicy zasłaniają - z tego gin mówiła że musi siedzieć bardzo niziutko), ale taki mocno do przodu jest... mąż mi się ostatnio pytał czy mi ciąży i dlatego w czasie zmywania go o blat opieram a teściowa nie kazała się nachylać nad kuchenką jak ostatnio coś mieszałam, bo się bała że się poparzę o przedni palnik (brzuch mi ładnie wchodzi akurat pół cm nad blatami )Cytat:
) no ale od kawy się nie rodzi - choć gdzieś czytałam że może wywołać skurcze też...Czytałam też że pomagają na skurcze liście malin, a że na opakowaniu pisze że wspomagają trawienie, to piję od 3 dni - po 1 szklance dziennie... Co do facetów, to przy pierwszym dziecku, mąż mówił że dziecko w brzuchu to nie dziecko - dopóki nie zobaczył USG - niby nie zrobiło na nim żadnego wrażenia, ale.... nagle zaczęliśmy mieć dziecko (mimo że to był taki tydzień, że niewiele dzidzię przypominało jeszcze). Na ubrankach zna się minimalnie, w sumie to nie wiem czy je odróżnia od siebie, ale ubrać nawet noworodka by umiał od początku do końca, jakby mu pozwolić sobie samemu ciuchy dobrać.... Gorzej że nie chce przewijać, moja wina, bo dałam się zwieść na początku że później zacznie.... a trzeba było od razu męczyć ![]() Cytat:
lepiej chyba za wiele nie pokazywać co się umie, bo u faceta łatwo o lenistwo ![]() Cytat:
- mało chorował i w ogóle, więc świat się nie zawali jak zaczekasz jeszcze kilka-kilkanaście dni - zdaj się na intuicję tylko i nie daj się radami i "przymusami słownymi typu: musisz iść na dwór" na nic namówić, nic nie musisz w tym względzie, po prostu zrób jak uważasz ![]() co do ciuszków to ja nie lubię bodziaków z zakładkami - fajnie się wciągają, ale potem pół przodu gołe...szczególnie, jak się dziecko zaczyna już więcej ruszać... dlatego lubię kaftaniki (ale takie pod szyjkę trochę żeby były) i body na guziczki
|
||
|
|
|
#3118 |
|
Rozeznanie
|
jaka tu dziś nuda :P czyżby Agatek zaczęła rodzić
|
#3119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę śmiechu przy tym było, bo wrzucał coś z różowymi akcentami a jak przebierałam, to pokazywałam to coś i pytałam, czy uważa, że jego syn będzie w tym szczęśliwy ![]() Dodatkowo złożył łóżeczko, zajął się wózkiem, który dostaliśmy od mojej siostry, jeździł ze mną po wyprawkę. U nas akurat było tak, że tuż przed Wszystkimi Świętymi nasz samochód został rozwalony i miał sporo czasu zajętego przez szukanie części. Tak więc ja siedziałam na necie i szukałam wyprawki a on części Tak samo było przed ślubem Za to wszystkie decyzje odnośnie kupna podejmowaliśmy już razem. Nam taki układ pasuje. Każdy ma swoją działkę.Oprócz tego dużo pomaga mi w domu, co prawda czasami muszę się prosić, ale to wynika z tego, że on w domu rodzinnym w ogóle nic nie robił w domu (poza naprawami). A u nas już pięknie zmywa naczynia (dużo lepiej niż jego mama czy siostra ), odkurza, kabinę mi myje, schody sprząta Ależ ja go nachwaliłam Oj mam tylko nadzieję, że przy dzidku też będzie pomocny ![]() Co do interesowania się maluchem, to nie czyta raczej nic na ten temat. Ale ja muszę przyznać, że czytałam też tylko jak pracowałam w wolnej chwili, teraz mi się nie chce Za to uważnie słuchał, co mu mówiłam I nie róbcie z siebie Zosi samosi, bo to się tylko może obrócić przeciwko Wam Facet musi mieć obowiązki przy dziecku od razu i nie bójcie się, że zrobi coś nie tak. On się będzie starał tak jak i Wy Mam nadzieję, że sama będę pamiętała o tej radzie jak urodzę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
my ostatnio na zakupach z TZ to samo,wchodzimy do Asdy i mowie,
chodź poszukamy sliniakow dla malego i poszlam patrze a on sie gdzies stracil,wygmeralam te sliniaki szukam go po sklepie.....a on na dziale ze sprzetem siedzi.... ![]() troche sie pofochalam ze go nic nie interesuje w czym dziecko bedzie chodzic ale jakos dalam spokoj,dam mu sie wykazac jak maly wylezie choc on juz sie cieszy,ze bedzie sie z nim bawil i wozil w wozku. Tak poza tym nie mam co narzekac czasami ma zryw to gada do brzucha ale oni jednak troszke inaczej to odbieraja chyba troche nie dowierzaja ze tam maly czlowiek siedzi,w polowie z jego DNA koncu to my czujemy ruchy i to nam mlode daje popalic
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-01-06 o 15:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

A czy wasi TŻ-ci pomagali przy kompletowaniu wyprawki? Mój złożył łóżeczko i chyba mu to starczyło, bo takto to nawet nie wie co dziecku jest potrzebne. Owszem podjechał ze mną po fotelik, wózek i kilka ubranek, ale to jak mu kazałam i sama wybrałam. Dziś miał zacząć robić pranie dla małego i chyba jednak się za to nie weźmie. Ech, wszyscy mnie dziś tylko wkurzają...

i nam wywoływali porody 

nie mam zadnych skurczy łydek, rąk... wiec luz... i własnie jak przestałam brac to czuje te skurcze przepowiadajace od poniedziałku juz....

a teściowa nie kazała się nachylać nad kuchenką jak ostatnio coś mieszałam, bo się bała że się poparzę o przedni palnik (brzuch mi ładnie wchodzi akurat pół cm nad blatami