|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mój olej kokosowy ma ważność do 30.01, a zostało mi go ok 1/3 słoiczka, mogę go nakładać po tym terminie?
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Czy te dzieciece szampony.. Bez SLS itp dobrze oczyszczaja skore glowy? Probowalam zelem BD umyc glowe.. 2x (zawsze tak robie) i niestety zostala mi warstwa. Uzywam szamponow familijnych i one dobrze oczyszczaja, ale potrafia przesuszyc.
|
|
|
|
#2076 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Myję BD z pompką i zawsze wszystko ładnie domywa.
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko że jakoś już mi jego nakładanie nie sprawia tyle przyjemnośći co na początku: teraz włosy pachną kokosem tylko od razu po nałożeniu, a po jakims czasie np na drugi dzień śmierdzą tak jak bardzo brudne włosy nie wiem czy tez tak masz? może na początku tego nie zauważałam i mi to wtedy nie przeszkadzało....
|
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jak u Basi żel BD dobrze się sprawdzal, ale skórę mam suchą, pewnie jeśli komuś się przetłuszcza to będzie gorzej z domywaniem![]() Cytat:
no może kokos stracił trochę zapach, ale wlosy nigdy mi po nim nie śmierdziały
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet moja mama ost zauważyła że włosy brzydko pachną jak go mam dłużej....
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
może zjełczał, skoro tak brzydko pachnie? a gdzie go trzymałaś?
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
w szafce, w chłodniejszym miejscu... tylko on w słoiku pachnie ładnie kokosowo...
|
|
|
|
#2082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A efekt po orzechu jest zauważalny dla mnie (bo obserwuję moje wlosy, wiem jak się zmieniają), ale otoczenie zauważa tylko podkreślenie koloru, ciemniejsze refleksy. Jakiejś wielkiej zmiany w kolorze nie ma ![]() Cytat:
![]() Arganowy na przyciemnienie? O tym to jeszcze nie slyszalam Macie może jakieś doświadczenia z tym związane?
|
||
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój, trzymany w lodówce, jest dość grubo przeterminowany i w słoiku nie pachnie już tak intensywnie jak kiedyś, ale na włosach pachnie normalnie, i moje wlosy też na pewno nie pachną brzydko ... nie mam pojęcia czemu na Twoich daje takie nieprzyjemne efekty
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
ja mam olej lniany ktory jest przeter,inowany prawie 1,5 roku
zapach ma taki jak na poczatku kolor też. trzymany był w lodówce. przeznaczyłam go sobie na włosy. wczoraj wieczorem nałozyłam olej rycynowy z o. migdałowym a teraz dołożyłam winogronowy zaraz bede myła. w tym celu najlepiej sie sprawdziła Joaska pokrzywowa a na zakończenie bedzie Wax
|
#2085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
Teraz już wiem
Amla była na początku mojego olejowania, takich cudowności się o niej naczytałam, szczególnie że przyspiesza porost, że inne informacje jakoś do mnie nie dochodziły. Teraz rozważniej dobieram oleje i już wiem ze parafina w amli mi nie pasuje
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Melduję,że po lnianym moje włosy są mięsiste,gładkie,miękkie i błyszczące
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, arganowy przyciemnia włoski, ale delikatnie
Cytat:
Ja też zamawiałam Sesę od tego sprzedawcy. Na stronie aukcji jest napisane, że produkty są wysyłane z Indii, więc pretensje możesz mieć wyłącznie do siebie, bo nie przeczytałaś informacji tam zawartych. A co do kartonika, to wybacz... zwykłe czepialstwo. No, chyba, że chciałaś ten produkt na prezent, to wtedy trzeba pytać o możliwość dodatkowego zabezpieczenia przesyłki.
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
od jakiegoś czasu mam zamiar rozpocząć przygodę z olejami jestem naturalną blondynką i chciałabym używać oleju, który będzie miał wpływ na kolor włosów - a mianowicie nieco podkreśli blond, bo na większe rozjaśnienie raczej nie mogę liczyć ? polecicie coś? |
|
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzeczywiste przyciemnienie dają oleje z henną, Sesa, Amla zwykła, Bhringraj, olej z orzecha wł. Olejki "bezpieczne" dla blond włosów to na pewno Kokos, Amla Gold, Heenara. Reszta bardzo zalezy od rodzaju włosów i koloru.Jednym cos rpzyciemnia, innym nie, naprawde trudno o jednoznaczny osąd, przynajmniej wg mnie. |
|
|
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Zmylam przed chwila Vatike jajeczna i chyba się pokochamy. Wlosy odżywione, błyszczace, ciężkie ale nie oklpnięte ...podoba mi się , oby tak dalej
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
głupie pytanie- co to wcierka?
|
|
|
|
#2097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaznaczone fragmenty to wg mnie najwazniejsza kwestia ![]() Ostatnio dokopalam się do swoich starych zdjęć i wiadomo - wlosy i końcówki popalone prostownicą byly dużo jaśniejsze Po olejowaniach byly nawilżone = łuski byly domknięte = włosy byly gładsze = lepiej odbijało się światlo i kolor wydawal się glębszy ![]() Aczkolwiek orzech wydaje mi się, że delikatnie podkreśla dodatkowo kolor, bo olejuję już od dluższego czasu, ale żaden olej nie poradzil sobie z moimi jasnymi refleksami po lecie a przy częstym olejowaniu orzechem problem znikl, refleksy są jasnobrązowe a nie blond Wcierka to mazidlo do wcierania w skórę glowy najbardziej lopatologicznie tlumacząc ![]() A dokladniej zawiera ona najczęściej wyciągi z ziól, kofeinę lub inne substancje mające na celu poprawę kondycji skóry glowy i wlosów. Zdrowsza skóra glowy = piękniejsze wlosy Wcierek jest cale mnóstwo z różnymi substancjami m.in - na wypadanie (Seboradin niger lotion, Joanna Rzepa), na przetluszczającą skórę glowy (woda brzozowa). Jest też cale mnóstwo ampulek (Radical, Seboradin, Vichy Dercos..) Dodatkowo większość dziala też na przyspieszenie porostu wlosów i stymuluje nowe wloski - tzw. baby hair
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-01-06 o 17:05 |
||
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OK nie doczytalam. Moj blad. To nie jest czepialstwo.. Kupuje produkt pelnowartosciowy! Za taka cene! I mam prawo wymagac starannosci. Co nie zmienia faktu, ze sprzedawca marnie sie bronil. I slabo mowi w naszym jezyku. Milo, ze przesylka w ogole doszla. I nic sie nie wylalo. Dla mnie temat skonczony. Ps. Gdybym miala mozliwosc kupilabym w stacjonarnym sklepie- bez stresu. |
|
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
Wcierki to są ampułki, lotiony, różne własne mieszanki etc., ktore wcieramy w skóre głowy
.Ja ostatnio nałożyłam alterre z pomarańczą na długość, ale nie widzialam specjalnych efektów, lepije u mnie sprawdzają się czytse oleje, badz własne mieszanki, a nie takie gotowe ... Ale dziewczyny namachałyscie tych stron
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja preferuję jednak zakupy u polskich dystrybutorów, którzy ponoszą ryzyko uszkodzenia produktów i wliczają je w koszt działalności. Dlatego często maja nieco wyższe ceny. A zabezpieczyć można. Ja kupowałam miód na allegro i nie dość, że każdy słoik był owinięty grubą tekturą to jeszcze folią bąbelkową, wewnątrz kartonu ściany zabezpieczał styropian a w szpary poupychana była wata. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

nie wiem czy tez tak masz? może na początku tego nie zauważałam i mi to wtedy nie przeszkadzało....

mój, trzymany w lodówce, jest dość grubo przeterminowany i w słoiku nie pachnie już tak intensywnie jak kiedyś, ale na włosach pachnie normalnie, i moje wlosy też na pewno nie pachną brzydko ... nie mam pojęcia czemu na Twoich daje takie nieprzyjemne efekty