Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 12:28   #3031
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej , jestem i ja,nawet wyspana , ale jakaś taka się czuję zdepnięta

Dessia u mnie z ta różnicą wieku to wiesz argument wieku mojego przemawiał , a poza tym wnioski z obserwacji otoczenia, że jak już dziewczynom dzieciaczki wyrosły z pieluch to się im odechciewało wracania do tego kieratu i tak odwlekały odwlekają , a czas leci....a u mnie jakby tak leciał, a chcę trzy to bym się nie wyrobiła No a jeszcze różnie to mogło być z tymi staraniami, bo czasem pierwsze rach ciach a z drugim różnie jest, akurat się u mnie udało szybciutko.
A i z praktycznego punktu widzenia też mi to na rękę, dzieci w podobnym wieku można zająć tymi sami rzeczami, na to samo do kina, wspólne zajęcie poza szkolne, do jednego przedszkola i szkoły , podobne kłopoty itd. Wiadomo,że jest też w pewnych względach ciężej, ale ja mam dużą pomoc ze strony TŻ ( mam go w domu o 15.30) i Mamy , więc taka wizja mnie zupełnie nie przeraża i też to ma ogromne znaczenia.
Z tymi dziecmi to ja wogole dziwnie mialam bo jak mojego tz poznalam to mialam 22 lata i bylam dzieciakiem w sumie i ja wtedy NIGDY W ZYCIU nie chcialam miec dzieci
Generalnie to nawet dzieci nie lubilam
Pozatym twierdzilam ze na swiecie jest tyle zla, cierpienia i nieszczesliwych dzieci ze po co mam nowe na ten styraszny swiat sprowadzac Jesli juz to adoptuje!
No i moj TZ poniewaz mial juz syna to jakos tez mu nie zalezalo, no ale po 2 latach zwiazku jak juz sie tak dotarlismy i poczulismy ze To jednak jest TO to mi sie nagle cos przelaczylo i zaczelam myslec o dziecku
No i Tz stwierdzil ze nie ma prawa skazywac mnie na bezdzietnosc tzn upierac sie ze on juz wiecej nie chce no i sie zdecydowalismy, ale wiele czynnikow zlozylo sie na to ze adas mial byc naszym jedynym wspolnym dzieckiem , nie wspomne juz ze mial byc dziewczynka, ja mialam takie przeczuce a i TZ tez po cichutku chcial coreczke tatusia
No ale wyszedl adas (teraz juz sobie nie wyobrazam ze moglby byc dziewczynka) i jednak koniec koncow bedzie mala ksiezniczka , coreczka tatusia

Ivonka, ciesze sie ze szyjka sie nie skraca!

Ja tez uwazam ze w tej teorii ze jesli ciaza spokojna to i dziecko spokojne cos jest!
Adas byl bardzo niespokojny pierwsze m-ce ale ja bylam klebkiem nerwow w pierwszej ciazy, codziennie placz, przez glupoty glownie a teraz czuje spokoj, wiem juz ze dam rade!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:42   #3032
karolca
Zakorzenienie

Jeśli ta teoria o nerwowości się sprawdza, to moja malutka powinna być oazą spokoju
Generalnie to jestem sama z siebie bardzo cierpliwa i staram się zachować spokój, a w ciąży to już w ogóle ciężko mnie zdenerwować.
Mąż mówi, że ciąża bardzo mi słuzy, bo nie kłócę się (tak, jakbym to ja się najwięcej kłóciła ).
Owszem, zdarzają się chwile, kiedy jestem zła czy coś mnie wyprowadza z równowagi, ale tak, to aż dziwnie się czuję Pomijając tę płaczliwość

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:45   #3033
MoniaHan
Wtajemniczenie

ivonka super ze szyjka ok.
ale pewnie moj dyrektor i manager sie ''zalatwia' przez wlasna glupote, przypominam im przynajmniej raz w tygodniu ze jestem w pracy jeszcze tylko do konca lutego, w styczniu jestem zajeta bo sa jeszcze polowania, a w lutym musze pozamykac swoje sprawy i niech kogos dadza na moje miejsce (chodzi o prowadzenie sezonu szparagowego, to nie jest latwa sprawa, przynajmniej 10 osob do nadzorowania, sprzedaz hurtowa, prowadzenie sklepu, zamowienia lokalne, faktury itdc. sprawy admistracyjne + prowadzenie biura, cholerne raporty sprzedazowe itd itd.)prowadzilam do tej pory 2 sezony szparagowe, to jest 10 tygodni wyjete z zycia, praca 7dni/tydzien po srednio 10 godzin. bez jednego dnia wolnego. wiec mowie im aby kogos znalezli na moje miejsce dosc szybko, bo ja nie wiem w jaim ja bede stanie w drugiej polowie lutego, a oni ze maja jeszcze czas, ze jak cos to moj Tz i manager sie tym zajma. to Tz sie chyba zajezdzi w takim razie, bo podczas sezonu ma swoje obowiazki (nadzoruje zbior szparagow i dostawami) i sam nie wie gdzie rece wlozyc, wiec jakby mial jeszcze robic to wszystko co ja robilam to musialby chyba sie na 3 rozdzielic. i tlumacze dyrektorowi, ze jedna osoba nie da rady fizycznie tego robic bo to jest niemozliwe. ale moze w koncu docenia moja prace ciolki jedne, bo jak poprosilam jedna angielke czy bedzie chciala przejac moje obowiazki, to powiedziala ze nie - nigdy w zyciu, bo to za duzo jak dla niej, chce przychodzic do szparagow jak zwykle ale nie chce tej calej odpowiedzialnosci za ludzi, pieniadze itd.
tylko szkoda mi najbardziej ze ja bede z malym dzieckim, a Tz bedzie zarobiony po uszy przez te pierwsze miesiace
a gitare beda mi zawracac na bank na poczatku albo caly czas, bo ja przeciez mieszkam przy miejscu pracy.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-06 o 12:47
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:37   #3034
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hej
Ja łóżeczko kupowałam w hurtowni http://www.hurtowniaares.pl/home/det...5-kolorow.html o takie
mi się podoba to:
http://allegro.pl/bellamy-lola-lozec...018912402.html
a orientujesz się czy to twoje jest białe białe czy robione jakąś tam techniką white wash co zostaje struktura drewna?

Cytat:
Hej , jestem i ja,nawet wyspana , ale jakaś taka się czuję zdepnięta

Dessia u mnie z ta różnicą wieku to wiesz argument wieku mojego przemawiał , a poza tym wnioski z obserwacji otoczenia, że jak już dziewczynom dzieciaczki wyrosły z pieluch to się im odechciewało wracania do tego kieratu i tak odwlekały odwlekają , a czas leci....a u mnie jakby tak leciał, a chcę trzy to bym się nie wyrobiła No a jeszcze różnie to mogło być z tymi staraniami, bo czasem pierwsze rach ciach a z drugim różnie jest, akurat się u mnie udało szybciutko.
A i z praktycznego punktu widzenia też mi to na rękę, dzieci w podobnym wieku można zająć tymi sami rzeczami, na to samo do kina, wspólne zajęcie poza szkolne, do jednego przedszkola i szkoły , podobne kłopoty itd. Wiadomo,że jest też w pewnych względach ciężej, ale ja mam dużą pomoc ze strony TŻ ( mam go w domu o 15.30) i Mamy , więc taka wizja mnie zupełnie nie przeraża i też to ma ogromne znaczenia.
też bym chciała 2 w niewielkim odstępie czasu (ok.2 lat), ale jeszcze jednego nie mam więc nie chcę tak planować, bo nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzę

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Z tymi dziecmi to ja wogole dziwnie mialam bo jak mojego tz poznalam to mialam 22 lata i bylam dzieciakiem w sumie i ja wtedy NIGDY W ZYCIU nie chcialam miec dzieci
Generalnie to nawet dzieci nie lubilam
Pozatym twierdzilam ze na swiecie jest tyle zla, cierpienia i nieszczesliwych dzieci ze po co mam nowe na ten styraszny swiat sprowadzac Jesli juz to adoptuje!
No i moj TZ poniewaz mial juz syna to jakos tez mu nie zalezalo, no ale po 2 latach zwiazku jak juz sie tak dotarlismy i poczulismy ze To jednak jest TO to mi sie nagle cos przelaczylo i zaczelam myslec o dziecku
No i Tz stwierdzil ze nie ma prawa skazywac mnie na bezdzietnosc tzn upierac sie ze on juz wiecej nie chce no i sie zdecydowalismy, ale wiele czynnikow zlozylo sie na to ze adas mial byc naszym jedynym wspolnym dzieckiem , nie wspomne juz ze mial byc dziewczynka, ja mialam takie przeczuce a i TZ tez po cichutku chcial coreczke tatusia
No ale wyszedl adas (teraz juz sobie nie wyobrazam ze moglby byc dziewczynka) i jednak koniec koncow bedzie mala ksiezniczka , coreczka tatusia
hehe, to tak jak ja. jak byłam młodsza to też się zarzekałam, że dzieci mieć nie chcę... Ciąża, tycie to nie dla mnie i że adoptuje jakieś biedne dziecko, bo wtedy przynajmniej komuś pomogę... ale oczywiście mi się odwidziało jakiś czas po ślubie i czekam na córeczkę z wytęsknieniem

Ivonka no to super. Miłego popołudnia.

Zauważyłam, że moja mała jest aktywna po wodzie mineralnej wyduldałam szklaneczkę właśnie i dostałam kopniaki wczoraj i przedwczoraj było tak samo, ale myślałam, że to zbieg okoliczności
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:53   #3035
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja bez nadrabiania tylko klikam że po wczorajszym USG nic się nie pogorszyło. Szyjka nadal 3.2 cm. więc to cieszy. Na forum zaglądnę pewnie wieczorkiem bo przyjeżdża w odwiedziny szwagierka z mężem więc mam nadzieje fajnie spędzimy ten czas. Odezwę się wieczorkiem a wam życzę miłego dnia!
super!

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jeśli ta teoria o nerwowości się sprawdza, to moja malutka powinna być oazą spokoju
Generalnie to jestem sama z siebie bardzo cierpliwa i staram się zachować spokój, a w ciąży to już w ogóle ciężko mnie zdenerwować.
Mąż mówi, że ciąża bardzo mi słuzy, bo nie kłócę się (tak, jakbym to ja się najwięcej kłóciła ).
Owszem, zdarzają się chwile, kiedy jestem zła czy coś mnie wyprowadza z równowagi, ale tak, to aż dziwnie się czuję Pomijając tę płaczliwość
ja mam podobnie, płaczliwość, ale nie nierwowość, no może czasem
Stary 2012-01-06, 14:23   #3036
gosia261282
Gang Iren

Witajcie brzuchatki!
U mnie nieciekawie,zwolnilam sie dzisiaj po 3 godz z pracy do domu i wzielam nastepne dwa dni wolne(+2 co normalnie mam czyli 4).Wczoraj pisalam,ze w pracy nadwyrezylam sobie reke,chyba sciegno.No ale myslalam,ze dam rade i pracowalam te 3 godz z zacisnietymi zebami i lazmi w oczach,tak bardzo boli.Reka spuchnieta.Powiedzieli,ze mam isc do domu,no i w sumie dobrze,moze przez te 4 dni mi przejdzie.
Stary 2012-01-06, 14:59   #3037
desia888
Wtajemniczenie

O rety!
Zdazylo Wam sie juz dosladzac rosol zamiast dosalac?
I mysle, sole go i sole a on sie wcale slony nie robi i dopiero wpadlam na to ze czym ja sole!
A sol i cukier mam w takich samych plastikowych pojemniczkach, moze czas zeby podpisac ktore jest ktore

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-06, 15:00   #3038
emigra
Zakorzenienie

Jakos tu dzisiaj cicho

Gosica, bidulko, a moze lepiej do lekarza isc?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:19   #3039
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki!
U mnie nieciekawie,zwolnilam sie dzisiaj po 3 godz z pracy do domu i wzielam nastepne dwa dni wolne(+2 co normalnie mam czyli 4).Wczoraj pisalam,ze w pracy nadwyrezylam sobie reke,chyba sciegno.No ale myslalam,ze dam rade i pracowalam te 3 godz z zacisnietymi zebami i lazmi w oczach,tak bardzo boli.Reka spuchnieta.Powiedzieli,ze mam isc do domu,no i w sumie dobrze,moze przez te 4 dni mi przejdzie.
biedna bo Ty taka sama jak ja jestes widocznie...: ''jak to ja nie dam rady???!!! tez smigalam jak szalona w srode, a pozniej az chodzic nie moglam musialam sie polozyc na 15 min bo twardnienie za twardnieniem....chyba czas odpuscic oby reka szybko przestala Ciebie bolec jak najszybciej

Stary 2012-01-06, 15:29   #3040
emigra
Zakorzenienie

A mi sie chyba siara zaczyna pojawiac bo po nacisnieciu prawego sutka odrobinke zoltej wydzieliny sie pojawilo
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-06, 15:41   #3041
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Jakos tu dzisiaj cicho

Gosica, bidulko, a moze lepiej do lekarza isc?
Pielegniarka ogladala i powiedziala,ze reka musi odpoczac kilka dni,to opuchlizna zejdzie.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
biedna bo Ty taka sama jak ja jestes widocznie...: ''jak to ja nie dam rady???!!! tez smigalam jak szalona w srode, a pozniej az chodzic nie moglam musialam sie polozyc na 15 min bo twardnienie za twardnieniem....chyba czas odpuscic oby reka szybko przestala Ciebie bolec jak najszybciej
No chyba na to wyglada.Ciagle mi sie wydaje,ze moge tyle co inni i ze ciaza to nie przeszkoda.Ale faktycznie czasem nie warto,masz racje.Tez mam nadzieje ze szybko mi przejdzie.Dzieki za mile slowa.
Staram sie wszystko robic lewa,a tak mi nie wychodzi
Stary 2012-01-06, 15:48   #3042
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
My tez za Toba tesknilysmy!
Fajnie ze sie upewnilas w PL ze wszystko z Wami w porzadeczku
Czyzby gwiazdor przyniosl laptopa?
Nie gwiazdor, wyjechalam do PL (tz dojechal pozniej) i pod moja nieobecnosc popsul sie laptop, chyba tesknil za mna, bo to zaraz drugiego dnia sie stalo.... Mojego laptopika trzeba caly czas grzac, a maz go zaniedbywal I teraz jest nowy i nie mam pl windowsa

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Wow, niesamowite jak one szybko teraz rosna. Ja w 23 tygodniu mialam 447g, teraz w 27 mysle ze juz pewnie z kilogram. A potem to juz pojdzie lawinowo, mam jednak nadzieje ze tak do am 3.5kg a nie >4 :P

Swoja droga, czy ktoras z was ma tak ze zdecydowanie czyje ze bobas lezy po jakies stronie konkretniej? Ja mysle ze Ania ma glowe nisko ale cialko bardzo z prawej strony brzucha mam, po lewej moge wciskac palce i jest miekko a po prawej gulka. No i 98% kopniakow jest z rpawej strony, bardzo po boku. Mam nadzieje ze nie mam jakies anomalii? W sumie brzuch wyglada symetrycznie...
Moja dzidzia lezy po srodku, ale najwiecej ruchow tez czuje z prawej strony Brzuch tez symetryczny i dawno ulozona glowka w dol, niech juz tak jej zostanie

Cytat:
Witajcie brzuchatki!
No to odpoczywaj i nie nadwyrezaj reki, bo jeszcze sie moze przydac Dobrze, ze w pracy okazali zrozumienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Rybka, a no nie ma, bo to nie na wyspach tylko w Polsce w moim rodzinnym miescie W sumie to siec hurtowni, bo sa tu az 3 Askoty. Na pewno wybierzemy sie tam ponownie, bo jeszcze sporo do kupienia. A do Irl wracamy za mniej niz 2 tyg, wtedy na miejscu kupie juz komode. Bede chyba zamawiala z ikei, a tutaj najpierw w Pl ogladne, gdyz nie chce nam sie jechac az do Dublina(ikea jest tylko w Dublinie). Takze tu poogladamy i wybierzemy, a po powrocie zamowimy ze strony internetowej

Ide jesc pozna kolacje, potem jakis filmik i spaciu. Dzidzia sie wierci, moze tez chce jesc
A no i wszystko jasne Ja przez swoje zaleglosci nie wiedzialam, ze jestes w Pl

Cytat:
O rety!
I mysle, sole go i sole a on sie wcale slony nie robi i dopiero wpadlam na to ze czym ja sole!
A sol i cukier mam w takich samych plastikowych pojemniczkach, moze czas zeby podpisac ktore jest ktore
Hmmm... rozumiem ze soli nie czulas, ale zeby cukru tez nie poczuc??

Dziewczyny ja dzis mialam straszna noc. Zwykle przesypiam prawie cala na lewym boku, dzis sie obudzilam i chcialam sie przekrecic na prawy. Jak sie przekrecilam to zlapal mnie taki bol serca, ze myslalam ze zejde, nigdy jeszcze nie mialam takiego klucia, trwalo to kilka minut i przeszlo, ale sie przestraszylam, a maz jeszcze bardziej
Rano sie obudzilam i kolejny atak, tym razem brzucha z lewej strony, bo na tej spalam. Koszmar, to nie byl skurcz tylko tak jakby kolka, moze za dlugo podkulona spalam. Kurcze slaba nocka to byla.

Ale dzis tu cicho, wiadomo swieto w Polsce
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:50   #3043
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Wyspalam sie dzisiaj ani razu sie w nocy nie obudzilam i nawet szybko zasnelam
Ja też dziś się wyspałam i szybko zasnęłam to jest to!

Cytat:
Ja i mój mąż jesteśmy generalnie oboje bardzo spokojni i wszyscy mówią że Piotruś też taki będzie, ale jak czuję jak on wariuje w brzuszku to coś nie chce mi się wierzyć że on takimaniołkiem będzie

Cytat:
O rety!
ach to ciążowe rozdrażnienie!

Ja też mam dziś gości...przyjeżdża mój tata i siostra z dziećmi...miałam nic nie robić, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać i tak oto babka się piecze już w piekarniku mniam....
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:48   #3044
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ciazy stalam sie bardziej nerwowa chociaz walcze ze soba to wiem ze czepiam i denerwuje sie bez potrzeby
wstalam dzis o 4.30 po czym sie polozylam znow, maly skopal mnie i meza przy okazji, bo lezalam przytulona brzuchem do jego plecow pozniej jak mnie za brzuch trzymal to dostal w reke kilka razy ja zasnelam a maz od 6 siedzial przy kompie jak zawsze z reszta i w rezultacie o 11 sie obudzilam zjedlismy sniadanie i o 14 poszlismy na spacer do moich rodzicow, na 19.30 szkola rodzenia i tak dzien nam na niczym zlecial w sumie
Stary 2012-01-06, 17:36   #3045
koniakonia
Zakorzenienie

Oj Gosia oby Ci ta ręka odpoczęła , no i żeby szybko ten czas przeleciał i żebyś już nie musiała tak chapać

Dessia
oj tam oj tam, a może tak właśnie powstają najlepsze przepisy rosół na słodko, mniam mniam
Rybka13 to ale miałaś nockę, oby dzisiaj było lepiej

Cytrynka aktywny dzień miałaś, ja dzisiaj leżę albo siedzę , to się nazywa lenistwo

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-06 o 17:37
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:40   #3046
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
O rety!
A nie czułaś, że rosół robi się słodki?
Ja też sól i cukier trzymam w takich samych pojemnikach, w dodatku stoją obok siebie. Ale sól z lewej a cukier z prawej strony. Mąż lubi zamienić je miejscami "bo przecież co za różnica co z której stoi". No jak się pomyli to będzie wiedział
Podpisywanie pojemników nic mi nie dawało

Cytat:
A mi sie chyba siara zaczyna pojawiac bo po nacisnieciu prawego sutka odrobinke zoltej wydzieliny sie pojawilo
Mi coraz częściej leci wodnista wydzielina. Nie dużo, ale coś tam zaczyna się dziać.

Wrzucam zdjęcia pokoju - z włączonym oświetleniem meblowym. Jedno przy właczonym świetle (bez lampy błyskowej, nie chciało mi się jej montować, dla lepszego efektu), a drugie przy ciemnościach

DSC06309.jpg DSC06311.jpg

Dzisiaj pierwszy raz zrobiło mi się słabo. Chciałam szybko wstać, ale tak mi się dziwnie zrobiło, że od razu wróciłam na łóżko.
Wcześniej zjadłam kilka czekoladowych cukierków, pomyślałam, że może cukier mi skoczył czy co, ale mierzę - w normie. Oblał mnie zimny pot... otworzyłam okno, nogi w górę i leżę. Niby przechodzi. Ale wstaję i dalej mi słabo. Napiłam się wody. Nic. Usiadłam, głowa między nogi. No trochę lepiej.
Poszłam do kuchni, wyciągnęłam słoik z kiszoną kapustą i jem
Popiłam Mirindą.
Przeszło. Coś mi się wydaję, że mała się musiała dziwnie ułożyć, ale miałam już telefon pod ręką aby dzwonić po kogoś w razie, gdybym zaniemogła. No i czuję się już dobrze.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-01-06 o 17:43
Stary 2012-01-06, 17:58   #3047
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karolca super masz te meble i pokoj ogolnie caly zaraz lecimy na szkole rodzenia, jutro leze i odpoczywam maz bedzie sprzątał
Stary 2012-01-06, 18:25   #3048
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie czułaś, że rosół robi się słodki?
Ja też sól i cukier trzymam w takich samych pojemnikach, w dodatku stoją obok siebie. Ale sól z lewej a cukier z prawej strony. Mąż lubi zamienić je miejscami "bo przecież co za różnica co z której stoi". No jak się pomyli to będzie wiedział
Podpisywanie pojemników nic mi nie dawało

Mi coraz częściej leci wodnista wydzielina. Nie dużo, ale coś tam zaczyna się dziać.

Wrzucam zdjęcia pokoju - z włączonym oświetleniem meblowym. Jedno przy właczonym świetle (bez lampy błyskowej, nie chciało mi się jej montować, dla lepszego efektu), a drugie przy ciemnościach

Załącznik 4425630 Załącznik 4425631

Dzisiaj pierwszy raz zrobiło mi się słabo. Chciałam szybko wstać, ale tak mi się dziwnie zrobiło, że od razu wróciłam na łóżko.
Wcześniej zjadłam kilka czekoladowych cukierków, pomyślałam, że może cukier mi skoczył czy co, ale mierzę - w normie. Oblał mnie zimny pot... otworzyłam okno, nogi w górę i leżę. Niby przechodzi. Ale wstaję i dalej mi słabo. Napiłam się wody. Nic. Usiadłam, głowa między nogi. No trochę lepiej.
Poszłam do kuchni, wyciągnęłam słoik z kiszoną kapustą i jem
Popiłam Mirindą.
Przeszło. Coś mi się wydaję, że mała się musiała dziwnie ułożyć, ale miałam już telefon pod ręką aby dzwonić po kogoś w razie, gdybym zaniemogła. No i czuję się już dobrze.

No wlasnie czulam ze cos slodki sie robi dlatego sprawdzilam czego ja tam dosypuje
Ale jak go dosolilam to jest w porzadku, wszyscy jedli i smakowal

Pokoik bardzo fajnie wyglada!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-06, 18:50   #3049
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Oj Gosia oby Ci ta ręka odpoczęła , no i żeby szybko ten czas przeleciał i żebyś już nie musiała tak chapać
Dzieki

Jeszcze 6 tyg pracy,mam nadzieje,ze szybko zleci.
Stary 2012-01-06, 18:58   #3050
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie spiworek? I ile czasu dziecko spi w rozku? Bo ja te spiworki i malutkie i bardzo duze widzialam i teraz nie wiem...
Stary 2012-01-06, 19:10   #3051
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie spiworek? I ile czasu dziecko spi w rozku? Bo ja te spiworki i malutkie i bardzo duze widzialam i teraz nie wiem...
Ja chyba teraz nie kupie spiworka,a dopiero na jesien.Bo na poczatku bedzie w rozku,a potem jakis kocyk na lato mysle.Rozek bede uzywac pewnie nie dluzej niz 2 miesiace.Zreszta zobacze jak to bedzie,mozekocyk od poczatku zamiast rozka.
Stary 2012-01-06, 19:14   #3052
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba teraz nie kupie spiworka,a dopiero na jesien.Bo na poczatku bedzie w rozku,a potem jakis kocyk na lato mysle.Rozek bede uzywac pewnie nie dluzej niz 2 miesiace.Zreszta zobacze jak to bedzie,mozekocyk od poczatku zamiast rozka.
Ja zrobię tak samo, na początku mi wygodnie było z rożkiem i teraz też tą opcję zastosuję.Wygodnie mi się trzymało dzieciaczka tak zawiniętego.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:33   #3053
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja mam rozmiar 56, ale mysle ze spokojnie tak jak dziewczyny radza, najpierw w rozku, potem kocyk i na jesien spiworek, to wtedy rozmiar bedzie pewnie 68/74 albo i wiekszy, zeby starczyl np na zime cala, chociaz ja na zime mysle ze juz bede uzywac kolderki, zobaczy sie
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-06, 19:34   #3054
MoniaHan
Wtajemniczenie

kolezanka przeslala mi wczoraj zdjecie swojego 6 dniowego syneczka...ile ma wlosow musze zapytac ja o zgage czy miala a synek nazywa sie ....PERIKLIS...bo tatus pol Grekiem jest, a w skrocie nazywaja go Peri. mieszkaja na Wegrzech.

dzis przychodzi do nas do biura facet i mowi ze chce odebrac jakies tam urzadzenie, manager wczesniej do mnie zadzwonil i uprzedzil ze ten gosc przyjedzie, najpierw trzeba wejsc do mojego biura, tzn pokoju a pozniej do managera biura i jest jeszcze trzeci pokoj gdzie trzymamy rozne graty. facet przychodzi, przywitalismy sie i wstalam zza biurka i go prowadze do tego trzeciego pokoju aby wzial sobie to urzadzenie, i wracamy do wyjscia, ja szlam pierwsza on za mna i mowie do niego ze przepraszam ale tak powoli musze isc nie moge chodzic szybciej...a on do mnie...kac?? .....a ja ''nie...i sie do niego odwrocilam i pokazuje na brzuch) no mojego brzucha nie zauwazyc to naprawde trzeba slabo widziec, tym bardziej ze jak sie z nim witalam to stalam przed nim

a wlasnie weszlam sobie dzis na strone szpitala w ktorym bede rodzic, i w dziale o porodach i opiece podczas porodu jest info, ze w latach 2009/2010 42% rodzilo naturalnie, 14% mialo juz zaplanowana cesarke.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-06 o 19:37
Stary 2012-01-06, 19:35   #3055
mag_99
Rozeznanie

je też śpiworka nie planuję
najpierw rożek a na lato kocyk a potem kołderka na jesień/zimę

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:36   #3056
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
kolezanka przeslala mi wczoraj zdjecie swojego 6 dniowego syneczka...ile ma wlosow musze zapytac ja o zgage czy miala a synek nazywa sie ....PERIKLIS...bo tatus pol Grekiem jest, a w skrocie nazywaja go Peri. mieszkaja na Wegrzech.

dzis przychodzi do nas do biura facet i mowi ze chce odebrac jakies tam urzadzenie, manager wczesniej do mnie zadzwonil i uprzedzil ze ten gosc przyjedzie, najpierw trzeba wejsc do mojego biura, tzn pokoju a pozniej do managera biura i jest jeszcze trzeci pokoj gdzie trzymamy rozne graty. facet przychodzi, przywitalismy sie i wstalam zza biurka i go prowadze do tego trzeciego pokoju aby wzial sobie to urzadzenie, i wracamy do wyjscia, ja szlam pierwsza on za mna i mowie do niego ze przepraszam ale tak powoli musze isc nie moge chodzic szybciej...a on do mnie...kac?? .....a ja ''nie...i sie do niego odwrocilam i pokazuje na brzuch) no mojego brzucha nie zauwazyc to naprawde trzeba slabo widziec, tym bardziej ze jak sie z nim witalam to stalam przed nim
Ja jestem tez w szoku, bo wczoraj taka dziewczyna mnie zaczepila i cos reklamowala i pyta czy mam juz dzieci, to powiedzialam ze prawie i pokazuje brzuszek, a on pyta ktory miesiac to mowie ze 8 a ona ze nie widac bylo ze w ciazy jestem a dzisiaj jak maz wnosil dostawke do lozka dla malej to sasiadka go zaczepila i tez mu mowila ze myslalam ze gdzies w maju/czerwcu bede rodzic bo prawie nie widac Ci ludzie to chyba slepi
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-06, 19:39   #3057
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Boskie te mebelki! a oświetlenie łóżka - genialne, nie trzeba lampek, dyskretne, eleganckie...

co do śpiworka - myślałam o tym, ale pod kątem przewiezienia dziecka ze szpitala - kombinezon trochę za ciepły na koniec kwietnia, wiec ubiorę na cebulkę (śpiwora i tak bym nie zapięła w pasy w foteliku...) a zanim zacznę wychodzić będzie połowa/koniec maja i chyba nie będzie potrzebny... O ile maj będzie tak fantastyczny jak w zeszłym roku.
Stary 2012-01-06, 19:41   #3058
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem tez w szoku, bo wczoraj taka dziewczyna mnie zaczepila i cos reklamowala i pyta czy mam juz dzieci, to powiedzialam ze prawie i pokazuje brzuszek, a on pyta ktory miesiac to mowie ze 8 a ona ze nie widac bylo ze w ciazy jestem a dzisiaj jak maz wnosil dostawke do lozka dla malej to sasiadka go zaczepila i tez mu mowila ze myslalam ze gdzies w maju/czerwcu bede rodzic bo prawie nie widac Ci ludzie to chyba slepi
Spoko, u mnie sąsiad jeszcze się nie zorientował mimo iż widział mnie kilka dni temu jak ledwo po schodach szłam. To spytal tylko co taka zmarnowana jestem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-06, 20:09   #3059
rybka13
Zakorzenienie

Dzieki wszystkim za odpowiedzi, poslucham sie chyba i tez na razie zrezygnuje ze spiworka.
U mnie tez nie widac brzucha z pod kurtki, sasiadow praktycznie nie widuje, jak mnie potem zobacza z dzieckiem to pomysla ze porwalam
Stary 2012-01-06, 20:10   #3060
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
O rety!
hihi słodziutki ten rosołek śmiechowe to nasze roztargnienie, mi wszystko z rąk leci..

karolca fajne mebelki, z jakiej to firmy? kiedyś chyba pisałaś..

gosia oby ręka nie bolała i by zeszła opuchlizna

rybka, śpiworek mam po chrześniaku, nie mam pojęcia jaki to rozmiar.. rożek też

A mój mąż rozmawiał sobie dziś z córeczką przez brzuszek, rozmawiał a mała go pac w nos! hehe!
Chyba rączki do tatusia wyciągnęła

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości