|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
Generalnie to nawet dzieci nie lubilam ![]() Pozatym twierdzilam ze na swiecie jest tyle zla, cierpienia i nieszczesliwych dzieci ze po co mam nowe na ten styraszny swiat sprowadzac Jesli juz to adoptuje!No i moj TZ poniewaz mial juz syna to jakos tez mu nie zalezalo, no ale po 2 latach zwiazku jak juz sie tak dotarlismy i poczulismy ze To jednak jest TO ![]() No i Tz stwierdzil ze nie ma prawa skazywac mnie na bezdzietnosc tzn upierac sie ze on juz wiecej nie chce no i sie zdecydowalismy, ale wiele czynnikow zlozylo sie na to ze adas mial byc naszym jedynym wspolnym dzieckiem , nie wspomne juz ze mial byc dziewczynka , ja mialam takie przeczuce a i TZ tez po cichutku chcial coreczke tatusiaNo ale wyszedl adas (teraz juz sobie nie wyobrazam ze moglby byc dziewczynka) i jednak koniec koncow bedzie mala ksiezniczka , coreczka tatusia Ivonka, ciesze sie ze szyjka sie nie skraca! ![]() Ja tez uwazam ze w tej teorii ze jesli ciaza spokojna to i dziecko spokojne cos jest! Adas byl bardzo niespokojny pierwsze m-ce ale ja bylam klebkiem nerwow w pierwszej ciazy, codziennie placz, przez glupoty glownie a teraz czuje spokoj, wiem juz ze dam rade!
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ta teoria o nerwowości się sprawdza, to moja malutka powinna być oazą spokoju
![]() Generalnie to jestem sama z siebie bardzo cierpliwa i staram się zachować spokój, a w ciąży to już w ogóle ciężko mnie zdenerwować. Mąż mówi, że ciąża bardzo mi słuzy, bo nie kłócę się (tak, jakbym to ja się najwięcej kłóciła ). Owszem, zdarzają się chwile, kiedy jestem zła czy coś mnie wyprowadza z równowagi, ale tak, to aż dziwnie się czuję Pomijając tę płaczliwość
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
ivonka super ze szyjka ok.
ale pewnie moj dyrektor i manager sie ''zalatwia' przez wlasna glupote, przypominam im przynajmniej raz w tygodniu ze jestem w pracy jeszcze tylko do konca lutego, w styczniu jestem zajeta bo sa jeszcze polowania, a w lutym musze pozamykac swoje sprawy i niech kogos dadza na moje miejsce (chodzi o prowadzenie sezonu szparagowego, to nie jest latwa sprawa, przynajmniej 10 osob do nadzorowania, sprzedaz hurtowa, prowadzenie sklepu, zamowienia lokalne, faktury itdc. sprawy admistracyjne + prowadzenie biura, cholerne raporty sprzedazowe itd itd.)prowadzilam do tej pory 2 sezony szparagowe, to jest 10 tygodni wyjete z zycia, praca 7dni/tydzien po srednio 10 godzin. bez jednego dnia wolnego. wiec mowie im aby kogos znalezli na moje miejsce dosc szybko, bo ja nie wiem w jaim ja bede stanie w drugiej polowie lutego, a oni ze maja jeszcze czas, ze jak cos to moj Tz i manager sie tym zajma. to Tz sie chyba zajezdzi w takim razie, bo podczas sezonu ma swoje obowiazki (nadzoruje zbior szparagow i dostawami) i sam nie wie gdzie rece wlozyc, wiec jakby mial jeszcze robic to wszystko co ja robilam to musialby chyba sie na 3 rozdzielic. i tlumacze dyrektorowi, ze jedna osoba nie da rady fizycznie tego robic bo to jest niemozliwe. ale moze w koncu docenia moja prace ciolki jedne, bo jak poprosilam jedna angielke czy bedzie chciala przejac moje obowiazki, to powiedziala ze nie - nigdy w zyciu, bo to za duzo jak dla niej, chce przychodzic do szparagow jak zwykle ale nie chce tej calej odpowiedzialnosci za ludzi, pieniadze itd. tylko szkoda mi najbardziej ze ja bede z malym dzieckim, a Tz bedzie zarobiony po uszy przez te pierwsze miesiace ![]() a gitare beda mi zawracac na bank na poczatku albo caly czas, bo ja przeciez mieszkam przy miejscu pracy. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-06 o 12:47 |
|
|
|
#3034 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bellamy-lola-lozec...018912402.html a orientujesz się czy to twoje jest białe białe czy robione jakąś tam techniką white wash co zostaje struktura drewna? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ivonka no to super. Miłego popołudnia. Zauważyłam, że moja mała jest aktywna po wodzie mineralnej wyduldałam szklaneczkę właśnie i dostałam kopniaki wczoraj i przedwczoraj było tak samo, ale myślałam, że to zbieg okoliczności
|
|||
|
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3036 |
|
Gang Iren
|
Witajcie brzuchatki!
U mnie nieciekawie,zwolnilam sie dzisiaj po 3 godz z pracy do domu i wzielam nastepne dwa dni wolne(+2 co normalnie mam czyli 4).Wczoraj pisalam,ze w pracy nadwyrezylam sobie reke,chyba sciegno.No ale myslalam,ze dam rade i pracowalam te 3 godz z zacisnietymi zebami i lazmi w oczach,tak bardzo boli.Reka spuchnieta.Powiedzieli,ze mam isc do domu,no i w sumie dobrze,moze przez te 4 dni mi przejdzie.
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
O rety!
Zdazylo Wam sie juz dosladzac rosol zamiast dosalac? I mysle, sole go i sole a on sie wcale slony nie robi i dopiero wpadlam na to ze czym ja sole! A sol i cukier mam w takich samych plastikowych pojemniczkach, moze czas zeby podpisac ktore jest ktore
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Jakos tu dzisiaj cicho
![]() ![]() Gosica, bidulko, a moze lepiej do lekarza isc?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie chyba siara zaczyna pojawiac
bo po nacisnieciu prawego sutka odrobinke zoltej wydzieliny sie pojawilo
|
|
|
#3041 | |
|
Gang Iren
|
Pielegniarka ogladala i powiedziala,ze reka musi odpoczac kilka dni,to opuchlizna zejdzie.
Cytat:
Staram sie wszystko robic lewa,a tak mi nie wychodzi
|
|
#3042 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz jest nowy i nie mam pl windowsa ![]() Cytat:
Brzuch tez symetryczny i dawno ulozona glowka w dol, niech juz tak jej zostanie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ja dzis mialam straszna noc. Zwykle przesypiam prawie cala na lewym boku, dzis sie obudzilam i chcialam sie przekrecic na prawy. Jak sie przekrecilam to zlapal mnie taki bol serca, ze myslalam ze zejde, nigdy jeszcze nie mialam takiego klucia, trwalo to kilka minut i przeszlo, ale sie przestraszylam, a maz jeszcze bardziej ![]() Rano sie obudzilam i kolejny atak, tym razem brzucha z lewej strony, bo na tej spalam. Koszmar, to nie byl skurcz tylko tak jakby kolka, moze za dlugo podkulona spalam. Kurcze slaba nocka to byla. Ale dzis tu cicho, wiadomo swieto w Polsce
|
|||||
|
|
|
#3043 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest to! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam dziś gości...przyjeżdża mój tata i siostra z dziećmi...miałam nic nie robić, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać i tak oto babka się piecze już w piekarniku mniam....
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstalam dzis o 4.30 po czym sie polozylam znow, maly skopal mnie i meza przy okazji, bo lezalam przytulona brzuchem do jego plecow pozniej jak mnie za brzuch trzymal to dostal w reke kilka razy ja zasnelam a maz od 6 siedzial przy kompie jak zawsze z reszta i w rezultacie o 11 sie obudzilam zjedlismy sniadanie i o 14 poszlismy na spacer do moich rodzicow, na 19.30 szkola rodzenia i tak dzien nam na niczym zlecial w sumie
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Gosia oby Ci ta ręka odpoczęła , no i żeby szybko ten czas przeleciał i żebyś już nie musiała tak chapać
![]() Dessia oj tam oj tam, a może tak właśnie powstają najlepsze przepisy rosół na słodko, mniam mniam ![]() Rybka13 to ale miałaś nockę, oby dzisiaj było lepiej Cytrynka aktywny dzień miałaś, ja dzisiaj leżę albo siedzę , to się nazywa lenistwo
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-06 o 17:37 |
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też sól i cukier trzymam w takich samych pojemnikach, w dodatku stoją obok siebie. Ale sól z lewej a cukier z prawej strony. Mąż lubi zamienić je miejscami "bo przecież co za różnica co z której stoi". No jak się pomyli to będzie wiedział ![]() Podpisywanie pojemników nic mi nie dawało ![]() Cytat:
Wrzucam zdjęcia pokoju - z włączonym oświetleniem meblowym. Jedno przy właczonym świetle (bez lampy błyskowej, nie chciało mi się jej montować, dla lepszego efektu), a drugie przy ciemnościach ![]() DSC06309.jpg DSC06311.jpg Dzisiaj pierwszy raz zrobiło mi się słabo. Chciałam szybko wstać, ale tak mi się dziwnie zrobiło, że od razu wróciłam na łóżko. Wcześniej zjadłam kilka czekoladowych cukierków, pomyślałam, że może cukier mi skoczył czy co, ale mierzę - w normie. Oblał mnie zimny pot... otworzyłam okno, nogi w górę i leżę. Niby przechodzi. Ale wstaję i dalej mi słabo. Napiłam się wody. Nic. Usiadłam, głowa między nogi. No trochę lepiej. Poszłam do kuchni, wyciągnęłam słoik z kiszoną kapustą i jem Popiłam Mirindą. Przeszło. Coś mi się wydaję, że mała się musiała dziwnie ułożyć, ale miałam już telefon pod ręką aby dzwonić po kogoś w razie, gdybym zaniemogła. No i czuję się już dobrze.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-01-06 o 17:43 |
||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca super masz te meble i pokoj ogolnie caly
zaraz lecimy na szkole rodzenia, jutro leze i odpoczywam maz bedzie sprzątał
|
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie czulam ze cos slodki sie robi dlatego sprawdzilam czego ja tam dosypujeAle jak go dosolilam to jest w porzadku, wszyscy jedli i smakowal ![]() Pokoik bardzo fajnie wyglada!
|
|
#3049 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jeszcze 6 tyg pracy,mam nadzieje,ze szybko zleci.
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie spiworek? I ile czasu dziecko spi w rozku? Bo ja te spiworki i malutkie i bardzo duze widzialam i teraz nie wiem...
|
|
|
|
#3051 |
|
Gang Iren
|
Ja chyba teraz nie kupie spiworka,a dopiero na jesien.Bo na poczatku bedzie w rozku,a potem jakis kocyk na lato mysle.Rozek bede uzywac pewnie nie dluzej niz 2 miesiace.Zreszta zobacze jak to bedzie,mozekocyk od poczatku zamiast rozka.
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobię tak samo, na początku mi wygodnie było z rożkiem i teraz też tą opcję zastosuję.Wygodnie mi się trzymało dzieciaczka tak zawiniętego.
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo i wiekszy, zeby starczyl np na zime cala, chociaz ja na zime mysle ze juz bede uzywac kolderki, zobaczy sie
|
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
kolezanka przeslala mi wczoraj zdjecie swojego 6 dniowego syneczka...ile ma wlosow
musze zapytac ja o zgage czy miala a synek nazywa sie ....PERIKLIS ...bo tatus pol Grekiem jest, a w skrocie nazywaja go Peri. mieszkaja na Wegrzech.dzis przychodzi do nas do biura facet i mowi ze chce odebrac jakies tam urzadzenie, manager wczesniej do mnie zadzwonil i uprzedzil ze ten gosc przyjedzie, najpierw trzeba wejsc do mojego biura, tzn pokoju a pozniej do managera biura i jest jeszcze trzeci pokoj gdzie trzymamy rozne graty. facet przychodzi, przywitalismy sie i wstalam zza biurka i go prowadze do tego trzeciego pokoju aby wzial sobie to urzadzenie, i wracamy do wyjscia, ja szlam pierwsza on za mna i mowie do niego ze przepraszam ale tak powoli musze isc nie moge chodzic szybciej...a on do mnie...kac?? .....a ja ''nie...i sie do niego odwrocilam i pokazuje na brzuch ) no mojego brzucha nie zauwazyc to naprawde trzeba slabo widziec, tym bardziej ze jak sie z nim witalam to stalam przed nim![]() a wlasnie weszlam sobie dzis na strone szpitala w ktorym bede rodzic, i w dziale o porodach i opiece podczas porodu jest info, ze w latach 2009/2010 42% rodzilo naturalnie, 14% mialo juz zaplanowana cesarke. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-06 o 19:37 |
|
|
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
je też śpiworka nie planuję
najpierw rożek a na lato kocyk a potem kołderka na jesień/zimę |
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj jak maz wnosil dostawke do lozka dla malej to sasiadka go zaczepila i tez mu mowila ze myslalam ze gdzies w maju/czerwcu bede rodzic bo prawie nie widac Ci ludzie to chyba slepi
|
|
|
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do śpiworka - myślałam o tym, ale pod kątem przewiezienia dziecka ze szpitala - kombinezon trochę za ciepły na koniec kwietnia, wiec ubiorę na cebulkę (śpiwora i tak bym nie zapięła w pasy w foteliku...) a zanim zacznę wychodzić będzie połowa/koniec maja i chyba nie będzie potrzebny... O ile maj będzie tak fantastyczny jak w zeszłym roku. |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki wszystkim za odpowiedzi, poslucham sie chyba i tez na razie zrezygnuje ze spiworka.
U mnie tez nie widac brzucha z pod kurtki, sasiadow praktycznie nie widuje, jak mnie potem zobacza z dzieckiem to pomysla ze porwalam
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodziutki ten rosołek śmiechowe to nasze roztargnienie, mi wszystko z rąk leci..![]() karolca fajne mebelki, z jakiej to firmy? kiedyś chyba pisałaś.. gosia oby ręka nie bolała i by zeszła opuchlizna ![]() rybka, śpiworek mam po chrześniaku, nie mam pojęcia jaki to rozmiar.. rożek też ![]() A mój mąż rozmawiał sobie dziś z córeczką przez brzuszek, rozmawiał a mała go pac w nos! hehe! Chyba rączki do tatusia wyciągnęła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

Wiadomo,że jest też w pewnych względach ciężej, ale ja mam dużą pomoc ze strony TŻ ( mam go w domu o 15.30) i Mamy , więc taka wizja mnie zupełnie nie przeraża i też to ma ogromne znaczenia.
Jesli juz to adoptuje!
, ja mialam takie przeczuce a i TZ tez po cichutku chcial coreczke tatusia

a dzisiaj jak maz wnosil dostawke do lozka dla malej to sasiadka go zaczepila i tez mu mowila ze myslalam ze gdzies w maju/czerwcu bede rodzic bo prawie nie widac