Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 15:05   #1951
marta 85
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII

NOŚ DŁUGIE WŁOSY

Są bardzo kobiece, dodają seksapilu, ale trzeba im poświęcić wiele starań. Aby długie włosy naprawdę ładnie się prezentowały, wymagają specjalnej troski i specjalnie dobranych kosmetyków.

Włosy rosną centymetr, półtora na miesiąc. Łatwo więc policzyć, że aby sięgnęły za ramiona, muszą rosnąć kilka lat. W tym czasie myjemy je, suszymy, szarpiemy przy czesaniu, farbujemy lub, co gorsza, rozjaśniamy. Daje im się też we znaki słońce, wiatr, mróz i suche powietrze. Nic dziwnego, że często bywają zniszczone, mają przesuszone końce i się plączą. Są sposoby, by tych problemów uniknąć.
DO MYCIA najlepiej wybieraj szampony nawilżające lub regenerujące.
PO UMYCIU nałóż na włosy odżywkę i zanim ją spłuczesz, rozczesz włosy – to ułatwi ci zadanie. Do rozczesywania użyj grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami.
NA KONIEC SPŁUCZ WŁOSY (zwłaszcza ich końce) chłodniejszą wodą. Ciepło rozchyla łuski włosów, a wtedy stają się one słabsze, bardziej matowe i szorstkie. Natomiast chłód je domyka i włosy są gładsze, bardziej lśniące.
WCIERAJ ODŻYWKĘ i jedwab tylko w końce włosów, w ten sposób ich nie obciążysz, a zabezpieczysz i „naprawisz” ich najstarsze i najbardziej zniszczone fragmenty.
RAZ W TYGODNIU zrób włosom maseczkę. Jeśli masz cienkie włosy, które po maseczce są przyklapnięte, nałóż ją tylko na same końce.
PO UMYCIU NIE TRZYJ włosów ręcznikiem, tylko lekko wyciśnij z nich wodę dłońmi, owiń je ręcznikiem na chwilę, by materiał wchłonął jak najwięcej wody.
PRZED ROZCZESANIEM mokrych włosów spryskaj je kosmetykiem ułatwiającym rozczesywanie. Mokre włosy są podatne na uszkodzenia, dlatego rozczesywanie zacznij od ich końcówek.
KIEDY TYLKO MOŻESZ, nie używaj suszarki, ogranicz prostowanie włosów prostownicą i kręcenie lokówką. Jeśli już używasz „gorących” urządzeń, zabezpiecz włosy kosmetykami termoochronnymi. Niektóre z nich pod wpływem temperatury wbudowują się nawet w strukturę włosów, wzmacniając je i wygładzając.
NIE KŁADŹ SIĘ SPAĆ z mokrymi włosami, bo wtedy ich łuski ulegają uszkodzeniu.
CHROŃ WŁOSY przed słońcem, bo wysusza je i niszczy. Latem, w słoneczne dni, zawsze zabezpieczaj włosy kosmetykiem z filtrem.
PODCINAJ KOŃCÓWKI. Wprawdzie od tego włosy nie będą szybciej rosły, ale będą zdrowsze. Jeśli będziesz to robić systematycznie, nie zniszczą się na tyle, by trzeba było ściąć ich więcej.
NIE WIĄŻ WŁOSÓW zbyt mocno w jednym miejscu gumką, bo to je niszczy. Lepsze będą klamry lub spinki.
OD CZASU DO CZASU wzmocnij włosy, stosując suplementy diety. Szczególnie cenne są preparaty zawierające skrzyp.
FARBOWANIE BEZ RYZYKA
Jeśli pierwszy raz farbujesz włosy, potrzebna będzie większa ilość farby. Dlatego najlepiej zaopatrzyć się od razu w dwa opakowania. Nakładanie farby zaczynamy od górnych partii i rozprowadzamy ją mniej więcej do wysokości ucha. Gdy upłynie połowa czasu zaleconego na opakowaniu, kładziemy resztę farby na pozostałe włosy.
Jeśli farbujesz włosy na ten sam kolor co poprzednio, najpierw nałóż farbę tylko na odrost. Dopiero na 5 minut przed upływem czasu zalecanego przez producenta należy przeciągnąć farbę z odrostu na całe włosy.
Gdy w grę wchodzi zmiana koloru włosów, w domu bezpiecznie możemy to zrobić tylko wtedy, gdy je przyciemniamy i zmiana koloru nie jest zbyt duża. Samodzielne rozjaśnianie włosów bądź drastyczna zmiana ich koloru jest ryzykowna – rezultat może być daleki od naszych oczekiwań, więc lepiej powierzyć to zadanie doświadczonemu fryzjerowi.
Po spłukaniu farby koniecznie nałóż odżywkę (niektóre farby mają ją w komplecie). Kosmetyk domknie łuski, „uszczelni” włosy i sprawi, że kolor będzie się lepiej trzymał.

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2012-01-06 o 15:10
marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:31   #1952
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
a próbowałaś polecane przeze mnie maski natur vital aloesowej?
A mogłabyś lin z KWC wkleić?
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:33   #1953
kobietasukcesu
zawsze mam racje

tylko tam fotki nie ma

Ale buahhot wklejała zdjęcia nawet w tym wątku, ja w poprzednim,

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1412

----

u mnie dziś remonotowo, a mnie się chce serialu i spa i tylko czekam na koniec dnia:P

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-01-06 o 15:38
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:44   #1954
angelinmyheart
Zakorzenienie

Napisałam w klubie.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:49   #1955
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

jestem kolejny raz załamana cenami telefonów xD no cóź będę musiała się jakoś przemęczyć do grudnia aż tata kupi mi telefon na nową umowę

a tymczasem śmigam ćwiczyć
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:56   #1956
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Miałam pokazać moją wczorajszą bluzkę. Zdjęcie w załączniku, ale macie jeszcze ją tutaj: http://cubus.com/pl/Damska/Kolekcja/...5384/71153845/. Ja mam zieloną. Zastanawiałam się jeszcze nad różową, albo niebieską. Na pewno kupię jeszcze jakiś inny kolor.

W załączniku jeszcze inną Wam pokarzę.
Kolory są troszkę inne, ale możecie ją zobaczyć na stronie croppa w kolekcji damskiej i t-shirty w drugim rzędzie. Świetna jest.
Super ta bluzeczka z croppa chyba tez zajrze jutro.

Snow mam do Ciebie pytanko - widziałam Twoje pazurki na blogu i są boskie używasz jakiejś odżywki, że tak ładnie je zapuściłaś? moje ciągle się zadzierają i łamią
Maala_Czaarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:26   #1957
Lenka_1987
Zadomowienie

Kochane, proszę Was o radę, zwłaszcza te, które myją włosy odżywką. Czy myjcie tylko odżywką, czy co jakiś czas szampon? Co ile myć szamponem? Ja jakieś 2 tygodnie myję odżywką. Nawet oleje nią zmywam. Włosy po umyciu są mega błyszczące. Loczki mam po każdym myciu coraz ładniejsze. Włosy są coraz miększe, delikatniejsze, elastyczne... Włosy na górze głowy coraz bardziej się skręcają, a wcześniej były prawie proste. Grzywkę miałam całkiem prostą, teraz się coraz bardziej kręci. Tylko boję się, że przekarmię moje włosy i będzie gorzej zamiast lepiej

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
tylko tam fotki nie ma

Ale buahhot wklejała zdjęcia nawet w tym wątku, ja w poprzednim,

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1412

----

u mnie dziś remonotowo, a mnie się chce serialu i spa i tylko czekam na koniec dnia:P
A jak jest z ceną? i za jaką pojemność. Kupiłam sobie KALLOSA LATTE, ale mam zamiar coś jeszcze dokupić i zamiennie stosować

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Już znalazłam, ale dzięki za link.

Czy ja wiem jak z taniością, korona tania nie jest Ale myślę, że kilkanaście zł powinien kosztować.
Mam z tej serii tylko, że z arniką.

Ja się tak jakoś uchowałam, że dopóki nie przeszłam koło dm i nie weszłam przypadkiem- (nie wiem czy nie weszłam tylko bo pić mi się chciało czy coś takiego i chciałam zobaczyć czy tam coś do picia kupię, nawet nie wiedziałam że to drogeria z tego co pamiętam )to nawet nie wiedziałam o alverde, balei itd.
Człowiek nieświadomy to chociaż nie wiedział co traci.
Tzn nie mówię, że to są jakieś cuda nad cudami, ale rzeczy dobre i ceny przyjazne, a w promocji już w ogóle opłacalne.
Np po szamponie balea moje włosy wytrzymują 2 dni, co dla mnie jest cudem, bo zwykle codziennie muszę szorować.

Może schleckera jeszcze namierzę, bo tam znowu są super żele pod prysznic z naturalnymi olejkami

tż mi zasnął , ale zaraz gdzieś idziemy tylko myślę gdzie

U mnie w kwestii kolorówki mało co kusi:
-podkłady i pudry prawie każde mnie zapychają
-cieni trochę mam, zwykle brązy noszę, chociaż jak teraz mam soczewki brązowe to inne kolory mi pasują, to może coś się wymyśli, mam inne ale nie kupuje ton dziwnych kolorów, bo to tylko od okazji, taki mój urok, że źle mi w mocnych, ostrych kolorach
-lakierów mam wystarczająco
-szminki mało którę mi pasują, jedynie essence te delikatne u mnie jakoś wyglądają albo znowu takich drogich marek. Te wszystkie perłowe szminki dają u mnie tragiczny efekt, kiedyś lubiłąm czerwone usta, ale jak do płaszcza i w miarę eleganckiej torebki dołożę czerwoną szminkę to będę wyglądać na 40 lat, więc wolę nie. Zresztą wolę bardziej usta podkreślać oczy niż usta, to bardziej mi pasuje.
Podziwiam was wszystkie, którę potrafią kupić dużo szminek, podzielcie się swoim darem

Mnie zawsze bardziej pielęgnacja kusi
Mam to samo Źle się czuję w szminkach. Mam kilka błyszczyków kolorowych, których od czasu do czasu używam, jedną szminkę, której prawie nie używam, a na co dzień bezbarwna pomadka ochronna

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
ja tez juz prawi 2 miesiace nie prostuje wogole wlosow azz sie dziwie ze wytrwalam czasami mam chwile zwatpienia i chec na siegniecie po prostownice ale daje radeee

naolejowalam wlosy i siedze z cieplutka herbatka i swieczka cynamonowa-jablkowa - zyc nie umierac
Ja nie prostuję jakiś miesiąc niecały (ze 3 tygodnie), ale ja mam takie fazy, że np. nie prostuję od miesiąca do trzech nawet, a później codziennie przez tydzień, dwa albo i dłużej...
Ale teraz nie prostuję i ze wzmożoną siłą dbam o włosy. To, że tak dbam o włosy sprawia, że nie mam nawet ochoty prostować, bo mam wrażenie, że jak nawet raz wyprostuję, to zniweczę wszystko co osiągnęłam.
Wiem, że głupie myślenie, ale pomaga mi wytrzymać bez prostownicy
Stary 2012-01-06, 17:00   #1958
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Hej Poszłam spać koło 3 w nocy a obudziłam się ok. 14
Zjadłam obiad i poszłam czytać o Balzacu... zamiast o tym o czym powinnam pisać w swojej pracy licencjackiej

Cytat:
Napisane przez Maala_Czaarna Pokaż wiadomość
Mam ten krem tzn. juz tylko polowe i nie uzywam go, bo mimo ze mam mega tlusta cere, kiedy uzywalam go w wakacje na dzien to po 2 tygodniach mialam sucha skorupe na twarzy. Oczywiscie na noc nawilzalam cere, ale nic to nie dalo. A ten gratisik zamowilam kiedys na dozie i tez moim zdaniem g.. wart ale zalezy od cery, moze Tobie podpasuje.
Ja już kiedyś używałam tego kremu, razem z żelem i tonikiem i super mi pomogły Chyba spróbuję jeszcze tych kosmetyków zanim udam się do dermatolog, zawsze to wyjdzie taniej

Cytat:
poproszę o link
Proszę http://lotta-kronika-pachnacych-kart...1_archive.html

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
ja też Szkoda, że już czasu mniej na czytanie mam;p
Ja też już nie mam juz tyle czasu co kiedyś na czytanie niestety.... A bywało że czytałam do 4, 5 nad ranem

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:19   #1959
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
co do moich postanowień noworocznych - zadbam o figurę, będę ciągle walczyć z trądzikiem [jak na razie walka udana], zapuszczę włosy i chciałabym przestać obgryzać skórki, ale ciężko to widzę
Widzę, że podobne do moich
Ja mam zamiar zadbać o ciało, ćwiczyć regularnie, żeby stało się ładniejsze i jędrniejsze, a przy okazji, żebym stała się bardziej rozciągnięta, bo strasznie zastana jestem. Muszę dokupić kilka kosmetyków do pielęgnacji ciała, między innymi:
-serum na pośladki, którego będę regularnie używać, bo efekty daje świetne
-coś ujędrniającego i antycellulitowego, bo mimo, że chuda jestem, to coś mi się tworzyć zaczyna
-coś na rozstępy, bo od wielu lat mam na biodrach i pupie
-coś modelującego na uda, brzuch
- może jeszcze serum na biust
Do tego regularne balsamowanie po każdym myciu, peeling minimum raz w tygodniu, a najlepiej co 3 dni, depilator jak tylko jakieś pojedyncze włoski

Zadbam o włosy, żebym do wakacji miała włosy moich marzeń. Może długość marzeń to jeszcze nie będzie, ale chcę, żeby w idealnej kondycji były, czyli oleje, maski, odstawienie prostownicy

Buzia - trądziku już praktycznie nie mam, ale rozszerzone pory są moją zmorą, muszę się ich jakoś pozbyć, dodatkowo często przesuszona skóra ma buzi; nie położę się spać w makijażu już, choćbym nie wiem jak zmęczona była, regularnie maseczki, peeling, odżywka na rzęsy

Stopy - regularny pedicure: moczenie stóp, pumeksowanie, kremowanie, lakier do lata sobie daruję

Dłonie - manicure, moczenie paznokci w podgrzanym oleju jakimś po zmyciu lakieru, zapuścić paznokcie, nie chodzić z poodpryskiwanym lakierem (jak na razie i jedno i drugie mi się udaje, mam najdłuższe paznokcie od nie pamiętam kiedy, ale nie zaszkodziłoby gdyby jeszcze dłuższe były, i nie pamiętam kiedy ostatnio wyszłam do ludzi z odpryśniętym lakierem), zadbać o dłonie, żeby były delikatne, gładkie i mięciutkie, o skórki przy paznokciach, kremować łapki po każdym myciu.

Wewnętrznie pić pokrzywę i drożdże regularnie, minimum 1,5 litra wody dziennie

Rzucić palenie, co mi się udaje, bo nie palę już od kilku dni i twardo trwam w tym postanowieniu

No to chyba tyle z moich noworocznych postanowień urodowych
Stary 2012-01-06, 17:37   #1960
kobietasukcesu
zawsze mam racje

lenka: maska ma jak dobrze pamiętam z 300 ml, nie wiem gdzie ją położyłam aktualnie, więc nie powiem, ale żadna ogromna.
Kosztuje 22 zł bez promocji, z promocją ok 18 jak dobrze pamiętam.

Do kupienia w naturach.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:56   #1961
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Wprowadziłam ostatnio troche nowości do swojej pielęgnacji: oprócz płynu micelarnego do demakijażu, myje potem twarz żelem, poza tym od kilku dni staram sie smarować twarz sudokremem, potem na większe wypryski nakładam brevoxyl Rano staram sie przecierać twarz tonikiem nawilżającym, następnie kremuje twarz tremem redukującym trądzik z ziaj a potem kremem ochronnym, obecnie jest to bambino...
I nie wiem czy nie zamienic sudokremu i brevoksylu na serię z siarką z barwy....
Zażywam też oprócz biovitalu magnez i teraz wyjątkowo wapno, ma podobno pomagać w napięciu przedmiesiączkowym

Lece czytać dalej Miłego wieczorku

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:29   #1962
nieidealna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Kochane, proszę Was o radę, zwłaszcza te, które myją włosy odżywką. Czy myjcie tylko odżywką, czy co jakiś czas szampon? Co ile myć szamponem? Ja jakieś 2 tygodnie myję odżywką. Nawet oleje nią zmywam. Włosy po umyciu są mega błyszczące. Loczki mam po każdym myciu coraz ładniejsze. Włosy są coraz miększe, delikatniejsze, elastyczne... Włosy na górze głowy coraz bardziej się skręcają, a wcześniej były prawie proste. Grzywkę miałam całkiem prostą, teraz się coraz bardziej kręci. Tylko boję się, że przekarmię moje włosy i będzie gorzej zamiast lepiej
Ja używam szamponu średnio raz na dwa tygodnie, chyba, że prostowałam włosy to przed prostowaniem myję szamponem ze sylikonami i nakłada ich sporo na włosy i potem myję szamponem bez sylikonów, żeby to zmyć. Ja prostuję włosy nie częściej niż raz na miesiąc, więc i tak średnio wychodzi mycie szamponem raz na dwa tygodnie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Wprowadziłam ostatnio troche nowości do swojej pielęgnacji: oprócz płynu micelarnego do demakijażu, myje potem twarz żelem, poza tym od kilku dni staram sie smarować twarz sudokremem, potem na większe wypryski nakładam brevoxyl Rano staram sie przecierać twarz tonikiem nawilżającym, następnie kremuje twarz tremem redukującym trądzik z ziaj a potem kremem ochronnym, obecnie jest to bambino...
I nie wiem czy nie zamienic sudokremu i brevoksylu na serię z siarką z barwy....
Zażywam też oprócz biovitalu magnez i teraz wyjątkowo wapno, ma podobno pomagać w napięciu przedmiesiączkowym

Lece czytać dalej Miłego wieczorku
Chyba lepiej zamień, ja nie odważyłabym się kłaść sudocremu na całą twarz...
Stary 2012-01-06, 19:21   #1963
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość

Ja już kiedyś używałam tego kremu, razem z żelem i tonikiem i super mi pomogły Chyba spróbuję jeszcze tych kosmetyków zanim udam się do dermatolog, zawsze to wyjdzie taniej
Skoro miałaś i pomogło to ok na mojej cerze sie nie sprawdził na dłuższą metę i myślę, że wysyp który miałam w wakacje był m.in. przez ten krem. Ja z całego serca polecam serię effaclar z la roche posay - używałam effaclar K i pomógł mi wyleczyć zaskórniki i grudki. Od jakiegoś roku stosuję żel z tej linii i effaclar duo co drugą noc i jestem maga zadowolona. Teraz mam kilka pryszczy tylko przez miesiączką.

Ale sie dzisiaj wynudzilam u siostry. Kolezanki nie przyjechaly wiec siedzialysmy caly dzien same i plotkowalysmy. A Wam jak dzien minal?
Stary 2012-01-06, 19:42   #1964
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Gratuluje

A ja w końcu w Lublinie Idę sobie pospamuję w końcu porządnie
Mi tam jakoś lepiej się u rodziców spamuje, chociaż raz w miesiącu najczęściej do nich przyjeżdżam... Ale jak już przyjadę to mam weekend wielkiego SPA

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nieidealna91 Pokaż wiadomość
Ja używam szamponu średnio raz na dwa tygodnie, chyba, że prostowałam włosy to przed prostowaniem myję szamponem ze sylikonami i nakłada ich sporo na włosy i potem myję szamponem bez sylikonów, żeby to zmyć. Ja prostuję włosy nie częściej niż raz na miesiąc, więc i tak średnio wychodzi mycie szamponem raz na dwa tygodnie
Czyli na dniach przydałoby się włosy szamponem umyć... Dzięki za odpowiedź

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
lenka: maska ma jak dobrze pamiętam z 300 ml, nie wiem gdzie ją położyłam aktualnie, więc nie powiem, ale żadna ogromna.
Kosztuje 22 zł bez promocji, z promocją ok 18 jak dobrze pamiętam.

Do kupienia w naturach.
Dziękuję, jak będę w naturze, to zwrócę na nią uwagę
Stary 2012-01-06, 19:46   #1965
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 91moniaa161 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny hehe rzeczywiście czujne jesteście ale to dobrze jednak już zamówiłam...
snow dzięki za radę

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Miłego dnia
nie ma za co sama jestem zmuszona tak robić

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Miałam pokazać moją wczorajszą bluzkę. Zdjęcie w załączniku, ale macie jeszcze ją tutaj: http://cubus.com/pl/Damska/Kolekcja/...5384/71153845/. Ja mam zieloną. Zastanawiałam się jeszcze nad różową, albo niebieską. Na pewno kupię jeszcze jakiś inny kolor.

W załączniku jeszcze inną Wam pokarzę.
Kolory są troszkę inne, ale możecie ją zobaczyć na stronie croppa w kolekcji damskiej i t-shirty w drugim rzędzie. Świetna jest.
mierzyłam tą bluzkę w croppie już ho ho czasu temu, bardzo fajna ta z cubusa zresztą też

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny cieszę się że się podobają

Pewnie tak mam pracę, naukę i jeszcze dodatkowe kursy podziwiam ją ja bym rady nie dała
Co do koleżanki wiem ale ciężko o tym nie myśleć
chyba wszystkie ją podziwiamy
wiem, że ciężko Ci z tym ale pomyśl sobie, że nie jest warta tego

Cytat:
Super ta bluzeczka z croppa chyba tez zajrze jutro.

Snow mam do Ciebie pytanko - widziałam Twoje pazurki na blogu i są boskie używasz jakiejś odżywki, że tak ładnie je zapuściłaś? moje ciągle się zadzierają i łamią
dziękuję wiesz stosuje obecnie odżywkę eveline 8w1, nie jestem nią jakoś zachwycona niestety ale odkąd zaczęłam używać jej na swój sposób chyba trochę w końcu zaczęła działać
a tak to olejek rycynowy z oliwą daje na całe dłonie (paznokcie też) 1x w tyg i jeszcze smaruję takim serum z wiśnią z wibo

Cytat:
Skoro miałaś i pomogło to ok na mojej cerze sie nie sprawdził na dłuższą metę i myślę, że wysyp który miałam w wakacje był m.in. przez ten krem. Ja z całego serca polecam serię effaclar z la roche posay - używałam effaclar K i pomógł mi wyleczyć zaskórniki i grudki. Od jakiegoś roku stosuję żel z tej linii i effaclar duo co drugą noc i jestem maga zadowolona. Teraz mam kilka pryszczy tylko przez miesiączką.

Ale sie dzisiaj wynudzilam u siostry. Kolezanki nie przyjechaly wiec siedzialysmy caly dzien same i plotkowalysmy. A Wam jak dzien minal?
ok, posprzątałam w końcu w kosmetykach, powyrzucałam co było trzeba, byłam z psiakiem i Tż na dłuższym spacerze, zajęłam się blogiem trochę i tak minął prawie cały dzień
a na wieczór mam w planach film z Tż przy ginie z tonikiem

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:52   #1966
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Tak dobrze nie jest. On chodzi za mną po drogerii i ogląda wszystko co ja wezmę do ręki. Nawet na firmach się zna
niezły jest
a tak w ogóle to witaj
Stary 2012-01-06, 19:52   #1967
nieidealna91
Raczkowanie

Cytat:
Ja do 15 chodziłam w piżamie Potem pojechałam z TŻ nad zalew i zrobiliśmy sobie spacerek W ramach dbania o niego kupiłam mu krem do buźki, mam nadzieję, że będzie używał. Chociaż do używania pomadki ochronnej i kremu do rąk raz na rok go przekonałam

Cytat:

Czyli na dniach przydałoby się włosy szamponem umyć... Dzięki za odpowiedź

Dziękuję, jak będę w naturze, to zwrócę na nią uwagę
Nie ma sprawy
Przeglądałam ostatnio oferty pracy u mnie w mieście i odkryłam, że otwierają u mnie naturę Nie mogę się doczekać
Stary 2012-01-06, 19:53   #1968
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość

dziękuję wiesz stosuje obecnie odżywkę eveline 8w1, nie jestem nią jakoś zachwycona niestety ale odkąd zaczęłam używać jej na swój sposób chyba trochę w końcu zaczęła działać
a tak to olejek rycynowy z oliwą daje na całe dłonie (paznokcie też) 1x w tyg i jeszcze smaruję takim serum z wiśnią z wibo

ok, posprzątałam w końcu w kosmetykach, powyrzucałam co było trzeba, byłam z psiakiem i Tż na dłuższym spacerze, zajęłam się blogiem trochę i tak minął prawie cały dzień
a na wieczór mam w planach film z Tż przy ginie z tonikiem
tez mam ta odzywke i stosowalam tak jak jest napisane na opakowanie ale to troche uciazliwe bylo, wiec teraz uzywam za kazdym razem pod lakier. Mimo tego paznokcie na palcach wskazujacych ciagle mi sie lamia A ty jaki masz sposob? i chyba sprobuje z tym olejkiem rycynowym. Dzieki za rady

U mnie jest taka okropna pogoda i caly czas wieje, ze nawet nosa mi sie nie chce z domu wystwiac. Czekam teraz na tz i jedziemy do siebie.
Stary 2012-01-06, 19:56   #1969
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

Mój TŻ też obeznany i on reaguje tak: jeśli powiem, że czegoś potrzebuję to pomarudzi, że mam miliony np błyszczyków, ale jeśli jest ze mna w drogerii to nie dość, że mi doradzi dobrze to zazwyczaj jeszcze zapłaci A potem narzeka znów, że mam wszystkiego za dużo Ale jak ostatnio zamarzył mi się rozświetlacz z MACa a nie było go we wrocławiu a był w krakowie(on był z kolegami na wyjeździe) to po moim telefonie zebrał kolegów i wszyscy razem pojechali po niego

zazdroszczę TŻ
Stary 2012-01-06, 19:59   #1970
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
niezły jest
a tak w ogóle to witaj
czesc tak, niezly. Zapomnialam dodac, ze nazwy firm czyta tak jak sie pisze np. ESENCE. Wstyd jak nic...
Cytat:
Ja do 15 chodziłam w piżamie Potem pojechałam z TŻ nad zalew i zrobiliśmy sobie spacerek W ramach dbania o niego kupiłam mu krem do buźki, mam nadzieję, że będzie używał. Chociaż do używania pomadki ochronnej i kremu do rąk raz na rok go przekonałam
To tylko ja mam taka okropna pogode? tez chcialabym na spacer isc ale jak mam wrocic cala mokra to rezygnuje.
Stary 2012-01-06, 20:05   #1971
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
No i jeszcze mam volume accelerator, ale inna wersję niż widziałam u was, ale musi trochę przeschnąć, żeby lepiej działał.
Też tak czasami macie, że lepiej tusz działa jak miesiąc poleży?
Z niektórymi tak mam

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
piszecie tak o tym alko i jak widzę jak dużo z was nie pije / pije bardzo mało to sie jak żul czuję...
Mam tak samo
witaj w klubie

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
piszecie tak o tym alko i jak widzę jak dużo z was nie pije / pije bardzo mało to sie jak żul czuję...
Mam tak samo
witaj w klubie
Stary 2012-01-06, 20:06   #1972
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam ta odzywke i stosowalam tak jak jest napisane na opakowanie ale to troche uciazliwe bylo, wiec teraz uzywam za kazdym razem pod lakier. Mimo tego paznokcie na palcach wskazujacych ciagle mi sie lamia A ty jaki masz sposob? i chyba sprobuje z tym olejkiem rycynowym. Dzieki za rady

U mnie jest taka okropna pogoda i caly czas wieje, ze nawet nosa mi sie nie chce z domu wystwiac. Czekam teraz na tz i jedziemy do siebie.
no właśnie zaczęłam używać jak Ty czyli po prostu po każdym zmyciu lakieru maluję warstwę odżywki i na to lakier i tak za każdym kolejnym razem gdy wypada zmyć lakier i nałożyć nowy gdy używałam wg zaleceć to nic nie dawało a nawet słabsze się zrobiły ogólnie już więcej nie kupię odżywki eveline

Dbam o siebie

Stary 2012-01-06, 20:09   #1973
Kitka:)
CABIN CREW

cześć Piękne

dziś mam jakiś zamulony dzień więc tylko was podczytywałam...

mam pytanie do tych które mają lakier circus confetti- jakim zmywaczem go zmywacie?? bo ja mam biedronowy i masakra... trzeba sie namęczyć żey go usunąć...

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:16   #1974
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie zaczęłam używać jak Ty czyli po prostu po każdym zmyciu lakieru maluję warstwę odżywki i na to lakier i tak za każdym kolejnym razem gdy wypada zmyć lakier i nałożyć nowy gdy używałam wg zaleceć to nic nie dawało a nawet słabsze się zrobiły ogólnie już więcej nie kupię odżywki eveline
to moze mi tez tak bardziej podpasuje. Chce chociaz troche je zapuscic, bo jak w szkole mamy zajecia praktyczne i robimy mani to na mojej malej plytce niewiele da sie zrobic wiem, ze caate polecala herome, ale ona jest dosc droga. A jakas inna odzywke polecasz?
Stary 2012-01-06, 20:24   #1975
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
to moze mi tez tak bardziej podpasuje. Chce chociaz troche je zapuscic, bo jak w szkole mamy zajecia praktyczne i robimy mani to na mojej malej plytce niewiele da sie zrobic wiem, ze caate polecala herome, ale ona jest dosc droga. A jakas inna odzywke polecasz?
ja używałam jeszcze sensique z keratyną, bardzo fajnie mi utwardzała paznokcie
a tak to dziewczyny tu polecają jeszcze miss sporty taką z pomarańczową nalepką

Dbam o siebie

Stary 2012-01-06, 20:27   #1976
nieidealna91
Raczkowanie

Cytat:

To tylko ja mam taka okropna pogode? tez chcialabym na spacer isc ale jak mam wrocic cala mokra to rezygnuje.

No pogoda nie jest u mnie najpiękniejsza bo wieje ostry wiatr i troszkę kropi, ale to żadna przeszkoda
Stary 2012-01-06, 20:31   #1977
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
ja używałam jeszcze sensique z keratyną, bardzo fajnie mi utwardzała paznokcie
a tak to dziewczyny tu polecają jeszcze miss sporty taką z pomarańczową nalepką
Dzieki jeszcze raz rozejrze sie za ta z miss sporty
Cytat:
No pogoda nie jest u mnie najpiękniejsza bo wieje ostry wiatr i troszkę kropi, ale to żadna przeszkoda
Ale u mnie leje prawie caly dzien. Nawet pies nie chciał wyjsc na dwor.
Stary 2012-01-06, 20:43   #1978
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:
Dzieki jeszcze raz rozejrze sie za ta z miss sporty

Ale u mnie leje prawie caly dzien. Nawet pies nie chciał wyjsc na dwor.
rozejrzyj bo warto ja 3cia buteleczke już mam

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:53   #1979
snowhitee
Zakorzenienie

Ja następnym razem skuszę się na odżywkę peggy sage słyszałam wiele dobrego

Dbam o siebie

Stary 2012-01-06, 21:40   #1980
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

Co tam remontujecie? Może pochwalisz się swoim mieszkankiem ?

Cytat:

mam pytanie do tych które mają lakier circus confetti- jakim zmywaczem go zmywacie?? bo ja mam biedronowy i masakra... trzeba sie namęczyć żey go usunąć...
Ja ostatnio go usuwałam około godziny i mam ten sam zmywacz

Cytat:
Ja następnym razem skuszę się na odżywkę peggy sage słyszałam wiele dobrego
Gdzie można ją dostać?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości