|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII
NOŚ DŁUGIE WŁOSY
Są bardzo kobiece, dodają seksapilu, ale trzeba im poświęcić wiele starań. Aby długie włosy naprawdę ładnie się prezentowały, wymagają specjalnej troski i specjalnie dobranych kosmetyków. Włosy rosną centymetr, półtora na miesiąc. Łatwo więc policzyć, że aby sięgnęły za ramiona, muszą rosnąć kilka lat. W tym czasie myjemy je, suszymy, szarpiemy przy czesaniu, farbujemy lub, co gorsza, rozjaśniamy. Daje im się też we znaki słońce, wiatr, mróz i suche powietrze. Nic dziwnego, że często bywają zniszczone, mają przesuszone końce i się plączą. Są sposoby, by tych problemów uniknąć. DO MYCIA najlepiej wybieraj szampony nawilżające lub regenerujące. PO UMYCIU nałóż na włosy odżywkę i zanim ją spłuczesz, rozczesz włosy – to ułatwi ci zadanie. Do rozczesywania użyj grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami. NA KONIEC SPŁUCZ WŁOSY (zwłaszcza ich końce) chłodniejszą wodą. Ciepło rozchyla łuski włosów, a wtedy stają się one słabsze, bardziej matowe i szorstkie. Natomiast chłód je domyka i włosy są gładsze, bardziej lśniące. WCIERAJ ODŻYWKĘ i jedwab tylko w końce włosów, w ten sposób ich nie obciążysz, a zabezpieczysz i „naprawisz” ich najstarsze i najbardziej zniszczone fragmenty. RAZ W TYGODNIU zrób włosom maseczkę. Jeśli masz cienkie włosy, które po maseczce są przyklapnięte, nałóż ją tylko na same końce. PO UMYCIU NIE TRZYJ włosów ręcznikiem, tylko lekko wyciśnij z nich wodę dłońmi, owiń je ręcznikiem na chwilę, by materiał wchłonął jak najwięcej wody. PRZED ROZCZESANIEM mokrych włosów spryskaj je kosmetykiem ułatwiającym rozczesywanie. Mokre włosy są podatne na uszkodzenia, dlatego rozczesywanie zacznij od ich końcówek. KIEDY TYLKO MOŻESZ, nie używaj suszarki, ogranicz prostowanie włosów prostownicą i kręcenie lokówką. Jeśli już używasz „gorących” urządzeń, zabezpiecz włosy kosmetykami termoochronnymi. Niektóre z nich pod wpływem temperatury wbudowują się nawet w strukturę włosów, wzmacniając je i wygładzając. NIE KŁADŹ SIĘ SPAĆ z mokrymi włosami, bo wtedy ich łuski ulegają uszkodzeniu. CHROŃ WŁOSY przed słońcem, bo wysusza je i niszczy. Latem, w słoneczne dni, zawsze zabezpieczaj włosy kosmetykiem z filtrem. PODCINAJ KOŃCÓWKI. Wprawdzie od tego włosy nie będą szybciej rosły, ale będą zdrowsze. Jeśli będziesz to robić systematycznie, nie zniszczą się na tyle, by trzeba było ściąć ich więcej. NIE WIĄŻ WŁOSÓW zbyt mocno w jednym miejscu gumką, bo to je niszczy. Lepsze będą klamry lub spinki. OD CZASU DO CZASU wzmocnij włosy, stosując suplementy diety. Szczególnie cenne są preparaty zawierające skrzyp. FARBOWANIE BEZ RYZYKA Jeśli pierwszy raz farbujesz włosy, potrzebna będzie większa ilość farby. Dlatego najlepiej zaopatrzyć się od razu w dwa opakowania. Nakładanie farby zaczynamy od górnych partii i rozprowadzamy ją mniej więcej do wysokości ucha. Gdy upłynie połowa czasu zaleconego na opakowaniu, kładziemy resztę farby na pozostałe włosy. Jeśli farbujesz włosy na ten sam kolor co poprzednio, najpierw nałóż farbę tylko na odrost. Dopiero na 5 minut przed upływem czasu zalecanego przez producenta należy przeciągnąć farbę z odrostu na całe włosy. Gdy w grę wchodzi zmiana koloru włosów, w domu bezpiecznie możemy to zrobić tylko wtedy, gdy je przyciemniamy i zmiana koloru nie jest zbyt duża. Samodzielne rozjaśnianie włosów bądź drastyczna zmiana ich koloru jest ryzykowna – rezultat może być daleki od naszych oczekiwań, więc lepiej powierzyć to zadanie doświadczonemu fryzjerowi. Po spłukaniu farby koniecznie nałóż odżywkę (niektóre farby mają ją w komplecie). Kosmetyk domknie łuski, „uszczelni” włosy i sprawi, że kolor będzie się lepiej trzymał.
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-01-06 o 15:10 |
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1953 |
|
zawsze mam racje
|
tylko tam fotki nie ma
Ale buahhot wklejała zdjęcia nawet w tym wątku, ja w poprzednim, https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1412 ---- u mnie dziś remonotowo, a mnie się chce serialu i spa i tylko czekam na koniec dnia:P
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-01-06 o 15:38 |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam w klubie.
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
jestem kolejny raz załamana cenami telefonów xD no cóź będę musiała się jakoś przemęczyć do grudnia aż tata kupi mi telefon na nową umowę
![]() a tymczasem śmigam ćwiczyć
|
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba tez zajrze jutro.Snow mam do Ciebie pytanko - widziałam Twoje pazurki na blogu i są boskie |
|
|
|
|
#1957 | |||
|
Zadomowienie
|
Kochane, proszę Was o radę, zwłaszcza te, które myją włosy odżywką. Czy myjcie tylko odżywką, czy co jakiś czas szampon? Co ile myć szamponem? Ja jakieś 2 tygodnie myję odżywką. Nawet oleje nią zmywam. Włosy po umyciu są mega błyszczące. Loczki mam po każdym myciu coraz ładniejsze. Włosy są coraz miększe, delikatniejsze, elastyczne... Włosy na górze głowy coraz bardziej się skręcają, a wcześniej były prawie proste. Grzywkę miałam całkiem prostą, teraz się coraz bardziej kręci. Tylko boję się, że przekarmię moje włosy i będzie gorzej zamiast lepiej
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Źle się czuję w szminkach. Mam kilka błyszczyków kolorowych, których od czasu do czasu używam, jedną szminkę, której prawie nie używam, a na co dzień bezbarwna pomadka ochronna![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Ale teraz nie prostuję i ze wzmożoną siłą dbam o włosy. To, że tak dbam o włosy sprawia, że nie mam nawet ochoty prostować, bo mam wrażenie, że jak nawet raz wyprostuję, to zniweczę wszystko co osiągnęłam. Wiem, że głupie myślenie, ale pomaga mi wytrzymać bez prostownicy |
|||
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Poszłam spać koło 3 w nocy a obudziłam się ok. 14 Zjadłam obiad i poszłam czytać o Balzacu... zamiast o tym o czym powinnam pisać w swojej pracy licencjackiej ![]() Cytat:
![]() Proszę http://lotta-kronika-pachnacych-kart...1_archive.htmlJa też już nie mam juz tyle czasu co kiedyś na czytanie niestety.... A bywało że czytałam do 4, 5 nad ranem
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar zadbać o ciało, ćwiczyć regularnie, żeby stało się ładniejsze i jędrniejsze, a przy okazji, żebym stała się bardziej rozciągnięta, bo strasznie zastana jestem. Muszę dokupić kilka kosmetyków do pielęgnacji ciała, między innymi: -serum na pośladki, którego będę regularnie używać, bo efekty daje świetne -coś ujędrniającego i antycellulitowego, bo mimo, że chuda jestem, to coś mi się tworzyć zaczyna -coś na rozstępy, bo od wielu lat mam na biodrach i pupie -coś modelującego na uda, brzuch - może jeszcze serum na biust Do tego regularne balsamowanie po każdym myciu, peeling minimum raz w tygodniu, a najlepiej co 3 dni, depilator jak tylko jakieś pojedyncze włoski Zadbam o włosy, żebym do wakacji miała włosy moich marzeń. Może długość marzeń to jeszcze nie będzie, ale chcę, żeby w idealnej kondycji były, czyli oleje, maski, odstawienie prostownicy Buzia - trądziku już praktycznie nie mam, ale rozszerzone pory są moją zmorą, muszę się ich jakoś pozbyć, dodatkowo często przesuszona skóra ma buzi; nie położę się spać w makijażu już, choćbym nie wiem jak zmęczona była, regularnie maseczki, peeling, odżywka na rzęsy Stopy - regularny pedicure: moczenie stóp, pumeksowanie, kremowanie, lakier do lata sobie daruję Dłonie - manicure, moczenie paznokci w podgrzanym oleju jakimś po zmyciu lakieru, zapuścić paznokcie, nie chodzić z poodpryskiwanym lakierem (jak na razie i jedno i drugie mi się udaje, mam najdłuższe paznokcie od nie pamiętam kiedy, ale nie zaszkodziłoby gdyby jeszcze dłuższe były, i nie pamiętam kiedy ostatnio wyszłam do ludzi z odpryśniętym lakierem), zadbać o dłonie, żeby były delikatne, gładkie i mięciutkie, o skórki przy paznokciach, kremować łapki po każdym myciu. Wewnętrznie pić pokrzywę i drożdże regularnie, minimum 1,5 litra wody dziennie Rzucić palenie, co mi się udaje, bo nie palę już od kilku dni i twardo trwam w tym postanowieniu No to chyba tyle z moich noworocznych postanowień urodowych |
|
|
|
|
#1960 |
|
zawsze mam racje
|
lenka: maska ma jak dobrze pamiętam z 300 ml, nie wiem gdzie ją położyłam aktualnie, więc nie powiem, ale żadna ogromna.
Kosztuje 22 zł bez promocji, z promocją ok 18 jak dobrze pamiętam. Do kupienia w naturach.
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Wprowadziłam ostatnio troche nowości do swojej pielęgnacji: oprócz płynu micelarnego do demakijażu, myje potem twarz żelem, poza tym od kilku dni staram sie smarować twarz sudokremem, potem na większe wypryski nakładam brevoxyl
Rano staram sie przecierać twarz tonikiem nawilżającym, następnie kremuje twarz tremem redukującym trądzik z ziaj a potem kremem ochronnym, obecnie jest to bambino...I nie wiem czy nie zamienic sudokremu i brevoksylu na serię z siarką z barwy.... Zażywam też oprócz biovitalu magnez i teraz wyjątkowo wapno, ma podobno pomagać w napięciu przedmiesiączkowym ![]() Lece czytać dalej Miłego wieczorku
|
|
#1962 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na mojej cerze sie nie sprawdził na dłuższą metę i myślę, że wysyp który miałam w wakacje był m.in. przez ten krem. Ja z całego serca polecam serię effaclar z la roche posay - używałam effaclar K i pomógł mi wyleczyć zaskórniki i grudki. Od jakiegoś roku stosuję żel z tej linii i effaclar duo co drugą noc i jestem maga zadowolona. Teraz mam kilka pryszczy tylko przez miesiączką. Ale sie dzisiaj wynudzilam u siostry. Kolezanki nie przyjechaly wiec siedzialysmy caly dzien same i plotkowalysmy. A Wam jak dzien minal?
|
|
|
|
|
#1964 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1965 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jestem zmuszona tak robić ![]() Cytat:
ta z cubusa zresztą też Cytat:
![]() wiem, że ciężko Ci z tym ale pomyśl sobie, że nie jest warta tego ![]() Cytat:
![]() ![]() a tak to olejek rycynowy z oliwą daje na całe dłonie (paznokcie też) 1x w tyg i jeszcze smaruję takim serum z wiśnią z wibo ![]() Cytat:
![]() a na wieczór mam w planach film z Tż przy ginie z tonikiem
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1967 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ramach dbania o niego kupiłam mu krem do buźki, mam nadzieję, że będzie używał. Chociaż do używania pomadki ochronnej i kremu do rąk raz na rok go przekonałam![]() Cytat:
![]() Przeglądałam ostatnio oferty pracy u mnie w mieście i odkryłam, że otwierają u mnie naturę Nie mogę się doczekać
|
||
|
|
|
#1968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ty jaki masz sposob? i chyba sprobuje z tym olejkiem rycynowym. Dzieki za rady U mnie jest taka okropna pogoda i caly czas wieje, ze nawet nosa mi sie nie chce z domu wystwiac. Czekam teraz na tz i jedziemy do siebie. |
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę TŻ |
|
|
|
|
#1970 | |
|
Rozeznanie
|
czesc
tak, niezly. Zapomnialam dodac, ze nazwy firm czyta tak jak sie pisze np. ESENCE. Wstyd jak nic...![]() Cytat:
tez chcialabym na spacer isc ale jak mam wrocic cala mokra to rezygnuje.
|
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
witaj w klubie ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
witaj w klubie |
|||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdy używałam wg zaleceć to nic nie dawało a nawet słabsze się zrobiły ogólnie już więcej nie kupię odżywki eveline
|
|
#1973 |
|
CABIN CREW
|
cześć Piękne
dziś mam jakiś zamulony dzień więc tylko was podczytywałam... mam pytanie do tych które mają lakier circus confetti- jakim zmywaczem go zmywacie?? bo ja mam biedronowy i masakra... trzeba sie namęczyć żey go usunąć...
|
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, ze caate polecala herome, ale ona jest dosc droga. A jakas inna odzywke polecasz?
|
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to dziewczyny tu polecają jeszcze miss sporty taką z pomarańczową nalepką
|
|
#1976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No pogoda nie jest u mnie najpiękniejsza bo wieje ostry wiatr i troszkę kropi, ale to żadna przeszkoda
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozejrze sie za ta z miss sportyAle u mnie leje prawie caly dzien. Nawet pies nie chciał wyjsc na dwor. |
|
|
|
|
#1978 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
ja 3cia buteleczke już mam
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja następnym razem skuszę się na odżywkę peggy sage
słyszałam wiele dobrego
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie można ją dostać? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

chyba tez zajrze jutro.

ale zalezy od cery, moze Tobie podpasuje.

tez chcialabym na spacer isc ale jak mam wrocic cala mokra to rezygnuje.
ogólnie już więcej nie kupię odżywki eveline