|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
MOJE PPPPPPPPPPPPP
:przed śniadaniem : jabłko, mandarynka śniadanie : 2 gofry - pierwszy z dżemem domowym , a drugi z cukrem pudrem, jogurt nat. 180g z garścią Just Fitów, duuużą ilością wiórek kokosowych i kruszonką z drożdżówki( takie okruszki z blachy po drożdżówce - wszystkie co były![]() II śniadanie: jabłko, mandarynka, szklanka napoju pomarańczowego, krom. białego chleba z żół. serem i ketchupem, kromka razowca z serkiem kanapkowym Obiad: 2 talerze krupniku ( niestety niezabielany , ale nadrobiłam kcal II daniem i deserem ), 8 placuszków twarogowych z cukrem, cappucino, 2 kawałki ciasta ( biszkopt, mus jabłkowy, pianka jogurtowa, galaretka )Podwieczorek: jog. owocowy z 75g twarogu , jabłko(znowu! )- więcej nie wcisnę w siebieKolacja: serek wiejski - 200g , 2 kromki razowca z masłem, marchewki z 2 , WOW! ale dzisiaj okropnie dużo............... Do ocenki ![]() :pros i:![]() bardzo mi na niej zależy
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-01-06 o 15:48 |
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jak na P to ładny jadłospis
|
|
#333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
hej
U; I.jajecznica na maśle z cebulą i pieczarkami, ze starartym żółtym serem; grahamka z masłem, pomidorem i solą; Puchatek na mleku; II.dwa naleśniki orkiszowe ze szpinakiem fetą i sosem koperkowym; 2szkl.soku jabłko z cynamonem rozgrzewka, 2godziny łyżwiarstwo figurowe z 15min przerwą, rozciąganie (w atobusie-pół banana,1paluszek twixa, kilka gryzów bułki z serem i pomidorem, zielone Frugo) III.duża porcja lasagne z beszamelem, serem mięsem itd. sałatka z winegretem; Po 1h kawa słodzona z pianką; kawał sernika z borziskwinką i rosą IV.idę na imprezę więc, wiadomo ![]() Pozdrawiam
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze myslisz. a takie BMI nie będzie za niskie ?
|
#337 |
|
BAN stały
|
Hej
Co myślicie o moim jadłospisie? Jest R/U bo łączyłam trochę tłuszcze z węglami i kolacja nie monobiałkowa. R/U I serek homogenizowany waniliowy z 3 łychami zarodków pszennych i 1 łychą płatków owsianych. Pół szklanki soku pomarańczowego. II. Kakao na mleku 3,2 %. Kromka chleba razowego z serkiem topionym. III 2 duże, 200 gramowe domowe gołąbki (z ryżu, kapusty i mięsa wieprzowego) w sosie pomidorowym z ziemniaczkami (70 g). IV 2 domowe batoniki proteinowe (zmielone płatki owsiane, serwatka białkowa, twaróg półtłusty, orzechy, słonecznik, rodzynki, daktyle, miód, oliwa z oliwek), herbata z miodem w planie: V ryba po grecku, żytnia bułka z zerkiem topionym, batonik proteinowy. Edytowane przez Dosiaczek 7 Czas edycji: 2012-01-06 o 17:32 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Luzne R:
![]() sniadanie: serek wiejski z pomidorem pół kromki razowca 2 sniadanie: domowe ciasteczka owsiane (2 sztuki) obiad: ryż brązowy mieso z kurczaka (gotowane) surówka z pomidorów i ogórków podwieczorek: prażone jabłko z cynamonem kolacja: sałatka z tuńczykiem ( sałata tuńczyk pomidor ogórek kukurydza sos czosnkowy na bazie jogurtu) do picia: zielona herbata i woda z cytryna co o tym myślicie?
|
|
|
|
#340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz moje luźne R I. Omlet biszkoptowy z 2 jajek, mąki pełnoziarnistej, mleka i miodu, na górę pokrojone 2 małe kiwi II. U babci na urodzinach Mały kawałeczek tortu czekoladowego, klika kawałków grapefruitaIII. Mała miseczka rosołu z makaronem (zostałam zmuszona przez rodzicielkę IV. Kurczak duszony z porem i pieczarkami, 1/3 woreczka pęczaka kujawskiego, duuużo kiełków i surówka warzywna 1h siłowych V. Serek wiejski (na oko 130g) z sosem z mleka, jagód i 1/3 banana VI. Będzie 100g twarogu z łyżką oliwy i rzeżuchą Pochwalę się Wam, że dzisiaj po raz pierwszy ujrzałam na wadze 59.8 kg! A przeważnie oscylowała w granicach 61 I mam jeszcze do Was pytanie... Otóż za lekko ponad miesiąc muszę iść na operacje i jakieś 3 tyg będę w gipsie... Planuję wtedy jakieś 3-4x w tyg 1h siłowych na górne partie ciała. Powiedzcie mi, czy jeżeli teraz na R, gdy ćwiczę siłowe jem 1600 kcal, gdy mam basen to 1700 to jak po operacji będę trzymała 1600 kcal to utrzymam wagę? Będę całymi dniami siedziała w domu i tylko ta siłownia będzie jakimś wysiłkiem, a nie chciałabym pogrzebać swojej redukcji... Jak myślcie? |
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Nephasis dzieki za ocene a masz może jakiś pomysł na podwieczorek?
zawsze mam z nim problem dlatego zwykle kończy się na owocach ![]() |
|
|
|
#342 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jak już na serio nie mam co zjeść to jem orzechy/migdały, ale przeważnie kanapkę/serek/sałatkę z tuńczykiem lub kurczakiem i oliwą, coś co ma w sobie białko i jest treściwe, bo zawsze mnie w tej porze dopada głód
|
|
|
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jadłospis super ekstra oczywiście. Cytat:
do obiadu zamiast jajka jakieś mięso / ryba, kasza manna na podwieczorek, a na kolację coś treściwszego - jajecznica z 2 jaj + kromka chleba / kanapki / omlet i byłoby dużo lepiej. |
||
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
wklejam swoją Rkę, będę wdzięczna za ocenę, bo ostatnio nikt się nie pokusił
![]() śniadanie: owsianka na mleku 2 proc, (3 łyzki płatków górskich) z wkrojonym jabłkiem i daktylami 15 min rozgrzewki, 40 min biegania, 20 min rozciągania drugie śniadanie: kanapka z razowca z kawałkiem pieczeni z indyka, sałatą, pomidorem, ogórkiem małosolnym i odrobiną musztardy. Szklanka świeżego soku z pomarańczy godzina hula hoop obiad: niewielka porcja zupy pomidorowej, 2 klopsy cielęce, buraczki, kasza gryczana, sałatka z roszponki, pomidora, pestek dyni, orzechów włoskich, gruszki i odrobiny rikotty kolacja- skromna, bo byłam pełna- twarożek ekologiczny ze szczypiorkiem, rzodkiewką i kiełkami |
|
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
Powinno być P, ale czy wychodzi to nie wiem. Dokuczają mi bóle brzucha ;/
I. pół woreczka kaszy gryczanej z wczoraj+twaróg półtłusty+jogurt naturalny+śliwka suszona+orzechy nerkowca+ banan pokrojony na plastry ogórek zielony, trochę kiełków rzodkiewki kawa z kapką mleka przekąska: marchewka i sok pomarańczowy II. bardzo dużo kopytek+ duży zraz drobiowy w sosie i chochelka tego sosu+ jakaś surówka home made z olejem+łyżka marchewki gotowanej z odrobiną masła III. dwa spore kawałki drożdżowca z jabłkami i jakimś kremem na bazie śmietany i białek (?), łyżka surówki z obiadu podjedzona IV. kawałek pszennej bagietki, ok. 200g serka wiejskiego 5%, z 1/4 dużej makreli, pomidor z kiełkami rzodkiewki z łyżką jogurtu po: kawka z mlekiem, Danio waniliowy wygląda chyba nie jak P...a żołądek mi dziś rozsadza normalnie, nie wiem czemu zwykle potrafię zjeść dużo więcej...
Edytowane przez agniusia17 Czas edycji: 2012-01-06 o 20:22 |
|
|
|
#346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłabym na tym głodna... śniadanie może być, ale po jajku na obiad od razu byłabym głodna.. Na kolację też powinnaś coś treściwszego i konkretnego dać...
Dziś mój R super day strzeliło i zjadłam pizzę , moje cudowne R wygląda dziż tak : 1. 2 kromki razowca, 6 plasterkow poledwicy drobiowej,zielony ogorek, kiszony ogorek, woda z miodem i cytryna, kawa, mandaraynka 2. jogurt naturalny z otrebami i suszonymi sliwkami 3. 2 kawały pizzy.. tak tak Tż niedobry mnie namówił.trening 1 h 4 kolacja- jabłko, tuńczyk z wody, ogórki kiszone |
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31451113]Podsumowując - brak NNKT, mało białka i malutko kcal. Ćwiczysz coś?
Teraz moje luźne R I. Omlet biszkoptowy z 2 jajek, mąki pełnoziarnistej, mleka i miodu, na górę pokrojone 2 małe kiwi Smacznie i zdrowo! Uwielbiam takie pełnoziarniste omlety i sama często wcinam na I lub II śniadanie ![]() II. U babci na urodzinach Mały kawałeczek tortu czekoladowego, klika kawałków grapefruita Na redukcji... sama wiesz No ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi - byle nie za często.III. Mała miseczka rosołu z makaronem (zostałam zmuszona przez rodzicielkę Czemu zmuszona? Mała miseczka zupy to nic strasznego (sama chętnie zjadłabym taki domowy rosół)IV. Kurczak duszony z porem i pieczarkami, 1/3 woreczka pęczaka kujawskiego, duuużo kiełków i surówka warzywna ślicznie 1h siłowych Po ćwiczeniach siłowych powinnaś zjeść jakieś szybkowchłaniające się białko (mięso, jajka, ryby) i koniecznie z dodatkiem węgli złożonych - nabiał nie jest dobrą opcją. Banana czyli węgle proste możesz zjeść bezpośrednio po treningu, natomiast do godziny po treningu- tak jak pisałam wyżej - białko zwierzęce + węgle złożone (czyli coś na wzór Twojego posiłku nr IV) V. Serek wiejski (na oko 130g) z sosem z mleka, jagód i 1/3 banana VI. Będzie 100g twarogu z łyżką oliwy i rzeżuchą Ok, twaróg na kolację jak najbardziej w porządku Pochwalę się Wam, że dzisiaj po raz pierwszy ujrzałam na wadze 59.8 kg! A przeważnie oscylowała w granicach 61 I mam jeszcze do Was pytanie... Otóż za lekko ponad miesiąc muszę iść na operacje i jakieś 3 tyg będę w gipsie... Planuję wtedy jakieś 3-4x w tyg 1h siłowych na górne partie ciała. Powiedzcie mi, czy jeżeli teraz na R, gdy ćwiczę siłowe jem 1600 kcal, gdy mam basen to 1700 to jak po operacji będę trzymała 1600 kcal to utrzymam wagę? Będę całymi dniami siedziała w domu i tylko ta siłownia będzie jakimś wysiłkiem, a nie chciałabym pogrzebać swojej redukcji... Jak myślcie?[/QUOTE] Wątpię, żebyś przytyła, tym bardziej, że zamierzasz jednak troszkę ćwiczyć. Oblicz sobie swoje zapotrzebowanie kaloryczne przy minimum ruchu i go nie przekraczaj - raczej nie ma szans, byś wtedy przybrała na wadze (i podejrzewam, że Twoje zapotrzebowanie kaloryczne jest większe niż 1600kcal więc spokojnie )Co najwyżej, możesz przestać chudnąć, ale to chyba nie jest takie straszne?
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Dodam dzisiejsze utrzymanie;
![]() Śniadanie: Kasza jaglana z otrębami, bananem, jogurtem miodem, płatkami migdałowymi i suszonymi morelami; karmelowa inka z mlekiem. wpadła kawa z mlekiem i ciasto czekoladowe z kremem babci ![]() Obiad: Pełnoziarnista pizza z camembertem, szynką parmeńską; pieczarkami i papryką; sos czosnkowy(jogurt naturalny+granulowany czosnek i suszony koperek). Podwieczorek: Serek wiejski z pomarańczą, migdałami i cynamonem; kawa z mlekiem. Kolacja: Bułka grahamka z masłem, szynką, pomidorem, papryką, ogórkiem i jajkiem. |
|
|
|
#350 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
gdyby tak jeszcze ktoś mi takie rano robił (rozmarzyłam się...)
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
moja dzisiejsza R
![]() Śniadanie- 2 kromki razowca-jedna z pasta z tunczyka,druga z serkiem wiejskim light+plastrem pomidora. kawa 20 min cwiczen na uda, brzuszki, skakanka obiad- 3 lyzki kaszy jeczmiennej,3 lyzki czerwonej kapusty, mala noga kaczki podwieczorek-maly jogurt naturalny z garscia otrebow, nasion slonecznika i dyni+polowa wkrojonego jablka kolacja-salatka-salata,tunczyk wsw, papryka,pomidor,ogorek kiszony,sos z oliwy z oliwek+cytryny no i zgrzeszylam malym drinkiem mlecznym,ale jeszcze mam zamiar troche pocwiczyc
|
|
|
|
#352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, że ten potreningowy był kiepski, generalnie to u mnie wyjątek, ale dzisiaj mama zrobiła taki pyszny podwieczorek, że grzechem było nie zjeść Co do tego rosołu - nie jem zup na redukcji, bo "zabierają mi kalorie", a dzisiaj mama powiedziała, że mam zjeść i tyle. Ale był pyszny i nie przeszkadzało mi to w niczym. A jutro chyba tuż po basenie zjem sobie kawałek piernika staropolskiego Do czasu operacji zamierzam już zakończyć redukcję, mam w planie zrzucić maksymalnie do 56 kg, albo nawet i do 57, więc nie jest to plan długoterminowy |
|
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na obiad za mało jak dla mnie.
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
I. pół woreczka kaszy gryczanej z wczoraj+twaróg półtłusty+jogurt naturalny+śliwka suszona+orzechy nerkowca+ banan pokrojony na plastry
ogórek zielony, trochę kiełków rzodkiewki kawa z kapką mleka przekąska: marchewka i sok pomarańczowy II. bardzo dużo kopytek+ duży zraz drobiowy w sosie i chochelka tego sosu+ jakaś surówka home made z olejem+łyżka marchewki gotowanej z odrobiną masła III. dwa spore kawałki drożdżowca z jabłkami i jakimś kremem na bazie śmietany i białek (?), łyżka surówki z obiadu podjedzona IV. kawałek pszennej bagietki, ok. 200g serka wiejskiego 5%, z 1/4 dużej makreli, pomidor z kiełkami rzodkiewki z łyżką jogurtu po: kawka z mlekiem, Danio waniliowy podbijam. proszę o obiektywne opinie edit: powinno wyjść P...
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
1.bułka z jajkiem, szynką papryka, kawa z mlekiem
2.jabłko 3.piers z kuraka łyżaczka oliwy, brokuł z sosem czosnkowym z jogurtu 4.popkorn (w kinie) 5. 2 małe kawałki domowej pizzy na cienkim cienkim ciescie z serem 17 %, szunką i cebulą |
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Baaardzo by mi zależało, żeby ktoś rzucił okiem na moje R, bo dziś troszkę zawaliłam dietę i chcę to odpokutować do końca dnia i nie wiem czy dobrze
![]() 5.00 - 2 jabłka 6.00 - zwykła owsianka (4 łyżki płatków, szklanka mleka 2%) zawalenie -> 2 jabłka, pół krążka camembert, jogurt śliwkowy (150g) , trochę rodzynek ![]() 10.30 - sałatka z brokułów, fasolki szparagowej, kalafiora, pomidora z łyżką oleju lnianego 14.00 - omlet z dwóch jajek z pomidorem 17.00 - jakieś warzywa, może surówka z kapusty i marchewki z łyżką oleju lnianego 20.00 - sałatka z cebulki, ogórków kiszonych i puszki tuńczyka Sen o 22. Może być takie odpokutowanie?
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie nie jest źle ale do obiadu mogłas dołożyć ryż/kaszę. Kolacja jest mało redukcyjna ale brzmi przepysznie |
|
|
|
|
#359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie chciałam oganiczyć nabiał, węgle i cukry do końca dnia za ten ser
To wrzucę jeszcze jakąś szynkę. Dzięki
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

:
i kruszonką z drożdżówki( takie okruszki z blachy po drożdżówce
), 8 placuszków twarogowych z cukrem, cappucino, 2 kawałki ciasta ( biszkopt, mus jabłkowy, pianka jogurtowa, galaretka )
)- więcej nie wcisnę w siebie

zwykle potrafię zjeść dużo więcej...