Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 17:44   #2101
aante_e
Miss Pudernica

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez fifiorek Pokaż wiadomość
hej,
od jakiegoś czasu mam zamiar rozpocząć przygodę z olejami
jestem naturalną blondynką i chciałabym używać oleju, który będzie miał wpływ na kolor włosów - a mianowicie nieco podkreśli blond, bo na większe rozjaśnienie raczej nie mogę liczyć ?
polecicie coś?
Dla podkreślenia refleksów polecana jest oliwka Babydream z rossa, zwykła dla dzieci w niebieskim opakowaniu.

Dziewczyny mam kryzys włosowy
Nakładam oleje co drugą noc, nie suszę, nie układam, na co dzień wiążę włosy w koczka, a one się tak beznadziejnie układają, jakieś suche się wydają. Wiem, ze to w dużej mierze wina cięcia, a dokładnie super mocnego cieniowania, które odrasta. Nie wiem czy nie ciachnąć z 5 cm. Chociaż u fryzjera byłam w sierpniu, a końce dzięki olejowaniu nie są wcale rozdwojone i zniszczone.

Ciąć czy dalej pielęgnować i zapuszczać do wiosny?
Stary 2012-01-06, 17:44   #2102
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
OK nie doczytalam. Moj blad. To nie jest czepialstwo.. Kupuje produkt pelnowartosciowy! Za taka cene! I mam prawo wymagac starannosci. Co nie zmienia faktu, ze sprzedawca marnie sie bronil. I slabo mowi w naszym jezyku. Milo, ze przesylka w ogole doszla. I nic sie nie wylalo. Dla mnie temat skonczony.

Ps. Gdybym miala mozliwosc kupilabym w stacjonarnym sklepie- bez stresu.
Ja też uważam, że to nie jest czepialstwo To jest po prostu źle zabezpieczona paczka. Jak na Helfach mają uszkodzony kartonik- obniżają cenę produktu. W końcu to jest, jakby nie było, zniszczone opakowanie.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:50   #2103
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Podzielam to zdanie. Przeciez każda z nas wybierając towar w sklepie nie kupi uszkodzonego, porysowanego, zaplamionego itd. nawet jeśli chodzi tylko o opakowanie, nieprawdaż? Na Helfach w niektórych opisach są towary przecenione właśnie m.in. z powodu braku kartonika. I tak powinno być. Sprzedawca na allegro musi przewidzieć, że jego paczka będzie rzucana, przygniatana i odpowiednio ją zabezpieczyć. Tym bardziej wysyłając z Indii, gdzie, nie oszukujmy się, Sesa jest tania.
Ja preferuję jednak zakupy u polskich dystrybutorów, którzy ponoszą ryzyko uszkodzenia produktów i wliczają je w koszt działalności. Dlatego często maja nieco wyższe ceny.
A zabezpieczyć można. Ja kupowałam miód na allegro i nie dość, że każdy słoik był owinięty grubą tekturą to jeszcze folią bąbelkową, wewnątrz kartonu ściany zabezpieczał styropian a w szpary poupychana była wata.
Również popieram
Kiedyś kupilam jeden kosmetyk, który przyszedl totalnie roztrzaskany, w zwyklej kopercie, bez zabezpieczenia. Po moim negatywnym komentarzu posypala się lawina innych użytkowników, którym też taka sytuacja się przytrafiła, ale do tej pory nic nie mówili, bo to byla winy Poczty Polskiej. Tego samego trzymał się Szanowny Pan Allegrowicz Zabezpieczenie towaru należy do zadań sprzedawcy. Mazidła są dla mnie mistrzem w zabezpieczaniu paczek - folia, styropian, tektura, napis "Uwaga! Szkło" i kilka dużych szklanych buteleczek dotarło bez szwanku Moim zdaniem, jeżeli sprzedawca nie jest w stanie dobrze zabezpieczyć swoich towarów, nie powinien się bawić w sprzedaż wysylkową

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:58   #2104
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
one się tak beznadziejnie układają, jakieś suche się wydają. Wiem, ze to w dużej mierze wina cięcia, a dokładnie super mocnego cieniowania, które odrasta.
Może to byc paradoksalnie wina niedomycia. ja kiedyś tak miałam i po zmianie szamponu zauważyłam ogromną różnicę (nie pamiętam jakie dwa szampony zamieniałam, oba były bez silikonów ale jeden mial troche slsów, a drugi slsy i slesy na początku listy). Czasem troche więcej SLSów nie wyrządzi szkody a własnie pomoże. Może i u Ciebie może to byc powodem słabego układania się wlosów i ich takiej twardości, matowości.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Również popieram
Kiedyś kupilam jeden kosmetyk, który przyszedl totalnie roztrzaskany, w zwyklej kopercie, bez zabezpieczenia.
No dobra, czyli że marny sprzedawca, którego nalezy unikać.
Ale to tylko jeden w grupie wielu naprawdę spolegliwych.
Jeden taki przypadek jeszcze nie znaczy że kupowanie na allegro jest "be" i nie wiadomo jak ryzykowne i wyłącznie warto kupować w sklepach stacjonarnych czy na helfach.pl
(a w Mazidłach rzeczywiście fajnie pakują)
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:59   #2105
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

u mnie akutalizacja wlosow klik
ide nadrobic co tam o olejkach mowilyscie
jakbyscie chcialy cos doradzic to nie krępujcie sie

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-01-06 o 18:00
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:00   #2106
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
Może to byc paradoksalnie wina niedomycia. ja kiedyś tak miałam i po zmianie szamponu zauważyłam ogromną różnicę (nie pamiętam jakie dwa szampony zamieniałam, oba były bez silikonów ale jeden mial troche slsów, a drugi slsy i slesy na początku listy). Czasem troche więcej SLSów nie wyrządzi szkody a własnie pomoże. Może i u Ciebie może to byc powodem słabego układania się wlosów i ich takiej twardości, matowości.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Jeden taki przypadek jeszcze nie znaczy że kupowanie na allegro jest "be" i nie wiadomo jak ryzykowne i wyłącznie warto kupować w sklepach stacjonarnych czy na helfach.pl
Ale właśnie myję szamponem rumiankowym popularnym, więc nie sądzę że to przez niedomycie:/

Ja zamawiam wszystkie oleje na allegro, bo zwykle szkoda mi więcej wydawać na oleje, żeby mieć przesyłkę za darmo. Poza tym mam za dużo innych potrzeb Do tej pory wszystko było ok, nic się nie wylało. Sese też planuję kliknąć, ale najpierw muszę co nie co zużyć.
Stary 2012-01-06, 18:13   #2107
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
Popieram absolutnie Rozwiązanie problemu i odpowiednia reakcja to negatywny komentarz, aby uprzedzić innych użytkowników.
Ale to mały procent wszystkich sprzedawców, który nie powinien mieć wplywu na całą ocenę serwisu i innych sprzedających. Kupowanie w sieci (gdziekolwiek) wg mnie wiąże się zawsze z pewnym ryzykiem, ale wcale nie jest "be". Wiele rzeczy wszelkiej maści już kupilam na all ale negatywne wspomnienia mam tylko w tym jednym przypadku.
Kupowanie w sieci na różnych stronach ma swoje i wady i zalety. A każdy musi się o nich wcześniej czy później samemu przekonać i wypracować wlasną "technikę": gdzie, jaki towar, jak i za ile będę kupować

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
u mnie akutalizacja wlosow klik
ide nadrobic co tam o olejkach mowilyscie
jakbyscie chcialy cos doradzic to nie krępujcie sie
Do tej pory bylam skrytą wielbicielką Twoich wlosów, ale ujawniam się! Cudowne są!
A co do Twojego podpisu: Pociąć bym się dala za takie "klaczki biedaczki"
Różnica ogromna!

Uratuj!

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-01-06 o 18:20
Stary 2012-01-06, 18:20   #2108
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Dla podkreślenia refleksów polecana jest oliwka Babydream z rossa, zwykła dla dzieci w niebieskim opakowaniu.

Dziewczyny mam kryzys włosowy
Nakładam oleje co drugą noc, nie suszę, nie układam, na co dzień wiążę włosy w koczka, a one się tak beznadziejnie układają, jakieś suche się wydają. Wiem, ze to w dużej mierze wina cięcia, a dokładnie super mocnego cieniowania, które odrasta. Nie wiem czy nie ciachnąć z 5 cm. Chociaż u fryzjera byłam w sierpniu, a końce dzięki olejowaniu nie są wcale rozdwojone i zniszczone.

Ciąć czy dalej pielęgnować i zapuszczać do wiosny?
Ostatnio tez bardzo wycieniowalam(mialam tylko delikatnie, ale wyszło inaczej) i pomimo tego, że zniszczone partie zostały scięte, to włosy wyglądają gorzej , chociaz to tylko wizualny efekt. I teraz pozostaje mi tylko kucyk, dopoki nie odrosna do możliwej długości. Chyba na Twoim miejscu troszkę bym podcieła, bo jednak dawno byłas u fryzjera. Sama już mysle o podcieciu dolnej warstwy, bo za duza jest róznica, ale musze wytrzymać, bo przecież nie bedę co kilka dni ścinać włosów.

Edytowane przez StayInShape
Czas edycji: 2012-01-06 o 18:27
StayInShape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:25   #2109
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Ostatnio tez bardzo wycieniowalam(mialam tylko delikatnie, ale wyszło inaczej) i pomimo tego, że zniszczone partie zostały scięte, to wizualnie włosy wyglądają gorzej . I teraz pozostaje mi tylko kucyk, dopoki nie odrosna do możliwej długości. Chyba na Twoim miejscu troszkę bym podcieła, bo jednak dawno byłas u fryzjera. Sama już mysle o podcieciu dolnej warstwy, bo za duza jest róznica, ale musze wytrzymać, bo przecież nie bedę co kilka dni ścinać włosów.
Właśnie moje nie są zniszczone, ale odrastające cieniowanie to najgorsze co może być. Gdybym chciała ściąć wszystko za jednym razem to miałabym z włosów za łopatki ledwo do ramion...
Poczekam jeszcze z miesiąc, żeby trochę podrosły, tak mi szkoda każdego cm

Dziś nałożę w ramach wykańczania olei Vatike kokosową.

Może zrobimy olejową akcję denko? Na tym wątku na pewno by się przydała
Stary 2012-01-06, 18:33   #2110
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie moje nie są zniszczone, ale odrastające cieniowanie to najgorsze co może być. Gdybym chciała ściąć wszystko za jednym razem to miałabym z włosów za łopatki ledwo do ramion...
Poczekam jeszcze z miesiąc, żeby trochę podrosły, tak mi szkoda każdego cm

Dziś nałożę w ramach wykańczania olei Vatike kokosową.

Za mocne cieniowanie, takie daje efekty . Pomimo dobrej kondycji, włosy nie wyglądaja dobrze. Jednak we wszytskim wskazany jest umiar, w cieniowaniu też. Ale z Twoja długoscią jeszcze nie jest tak zle. Coż zostaje na intensywna pielęgnacja.
Ja właśnie przeprowadzam te akcję, dopóki nie wykończę ponad połowy olejowych zasobów nie kupię nowych.
Stary 2012-01-06, 18:33   #2111
NinaSimone
Zakorzenienie

Nie twierdze, ze kupowanie w sieci jest "be". Nigdzie tak nie pisalam. Tylko o TYM KONKRETNYM sprzedawcy, ze sie nie postaral. Inna rzecz, ze malo komu z kupujacych chce sie bawic w byxie w 100% sprawiedliwym.. jesli mimo klopotow (drobnych- w jego odczuciu) towar dotarl. Wystawi poztywa, a ilu kupujacych tyle moze byc niedociagniec..
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:36   #2112
Sugarbomb
Raczkowanie

Co do Amly Gold to zdecydowanie nie polecam do jasnych włosów Niektórzy polscy dystrybutorzy piszą że to wersja do włosów blond, ale na opakowaniu i na stronie Dabur nie ma słowa na ten temat, a olejek jest ciemno zielony, miałam wrażenie że jednak przyciemniał włosy. Z tego co czytałam Amla gold to tylko wzbogacona wersja zwykłej Amli, ma taki sam skład + dodatkowo zawiera hennę i olej migdałowy.
Sugarbomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:45   #2113
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Za mocne cieniowanie, takie daje efekty . Pomimo dobrej kondycji, włosy nie wyglądaja dobrze. Jednak we wszytskim wskazany jest umiar, w cieniowaniu też. Ale z Twoja długoscią jeszcze nie jest tak zle. Coż zostaje na intensywna pielęgnacja.
Ja właśnie przeprowadzam te akcję, dopóki nie wykończę ponad połowy olejowych zasobów nie kupię nowych.
Też schodzę z cieniowania.. Ale odkąd zaczęlam olejować wlosy kondycja tych "stopni" znacząco się polepszyla, więc jedyne, co mogę polecić to obserwować, olejować i powoli schodzić z cieniowania
Chociaż korci mnie, żeby ściąć te kilka cm i mieć wlosy równej dlugości Na szczęście mialam tylko dwa stopnie, między którymi nie ma aż tak dlugiej różnicy Ale ścinać zdrowe wlosy, tylko po to, żeby je zrównać - to boli Dlatego jeszcze poolejuję. Cala moja nadzieja w olejach

Uratuj!

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-01-06 o 18:47
Stary 2012-01-06, 18:54   #2114
agison
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak taaaaak

a na czym tak dokładnie polega? na ślubowaniu że "nie qpię nic nowego dopóki nie zużyję tego co mam"?

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:59   #2115
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
taaaak taaaaak

a na czym tak dokładnie polega? na ślubowaniu że "nie qpię nic nowego dopóki nie zużyję tego co mam"?
Tak, 'nie kupię żadnego nowego oleju, dopóki nie wykończę chociaż jednego ze swoich bogatych zbiorów'

U mnie ku końcowi ma się:
- Vatika kokosowa
- Vatika migdałowa
- olejek migdał i papaya Alterra
Stary 2012-01-06, 19:10   #2116
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, 'nie kupię żadnego nowego oleju, dopóki nie wykończę chociaż jednego ze swoich bogatych zbiorów'

- Vatika kokosowa
- Vatika migdałowa
u mnie
vatika kokosowa
olej migdałowy
olej z nasion winogrona
Stary 2012-01-06, 19:12   #2117
justynalenka
Zadomowienie

Krótkie pytanie Lepsza Sesa czy Bhringraj?

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:14   #2118
agison
Zakorzenienie

Cytat:

- Vatika kokosowa
- Vatika migdałowa
aaaaa 1 za 1, to trochę lepiej, uffff
ja kończę:
- jeden z kokosów
- masło shea
- sesę
- jedną z amli
... i muszę oblookać co tam jeszcze mam i w jakiej ilości

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2012-01-06, 19:14   #2119
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

U mnie Sesa, Vatika i avocado
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:18   #2120
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

ja juz nie moge kupowac olei, dopoki nie zuzyje tych co mam a mam 11

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:25   #2121
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
U mnie Sesa, Vatika i avocado
sesa chcialabym ja mieć
Stary 2012-01-06, 19:29   #2122
nie z tej bajki
Zadomowienie

używałyście może olej z orzecha włoskiego z intermarcha? Kosztuje 7-8 zł za 250 ml. Niestety nie mogłam znaleźć zdjęcia w necie. Chciałam sprawdzić czy jest rafinowany ale etykietka była zaklejona
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:35   #2123
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Też schodzę z cieniowania.. Ale odkąd zaczęlam olejować wlosy kondycja tych "stopni" znacząco się polepszyla, więc jedyne, co mogę polecić to obserwować, olejować i powoli schodzić z cieniowania
Chociaż korci mnie, żeby ściąć te kilka cm i mieć wlosy równej dlugości Na szczęście mialam tylko dwa stopnie, między którymi nie ma aż tak dlugiej różnicy Ale ścinać zdrowe wlosy, tylko po to, żeby je zrównać - to boli Dlatego jeszcze poolejuję. Cala moja nadzieja w olejach
Zdecydowanie olejowanie, olejowanie i jeszcze raz olejowanie! Przy dwóch warstwach to jeszcze wygląda jako tako, ja teraz mam 3 i irytuje mnie ta najkrótsza. Kiedyś jak schodziłam z mocnego cieniowania, to najdłuższą podcinalam 2 cm, a resztę o 1 cm i po jakimś czasie było ok . Przy nast. wizycie u fryz. więcej zetnę z tej najdłuzszej warstwy, chociaż u mnie ona niestety jest tylko do ramion. Ciągle tłumaczę sobie, że to dla mojego dobra było ...

Cytat:
Napisane przez maneo444 Pokaż wiadomość
Oh, ja nawet nie liczę ile ich mam, dobrze, że chociaż niektorych do ciala używam, ale tak szybko to się nie "pozbędę" moich olei.
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
sesa chcialabym ja mieć
Ja tez chcę sesę, khadi i heenarę, ale kiedy ja się ich doczekam, chyba za pól roku...
Stary 2012-01-06, 19:37   #2124
playboykaa77
Zadomowienie

moje wlosy oraz olej lniany jednak chyba sie polubimy nasza wspolpraca uklada sie coraz lepiej
ja tez schodze z cieniowania czasem mam ochote zlapac nozyczki i ciachnac na rowno heh ale nie !
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:52   #2125
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
Krótkie pytanie Lepsza Sesa czy Bhringraj?
Oba dobre

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:00   #2126
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Oba dobre
zgadzam się

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2012-01-06, 20:04   #2127
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maneo444 Pokaż wiadomość
Eee jeszcze tragedii nie ma, część pewnie przydaje się w kuchni, i do ciała jak to ma miejsce u mnie
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:04   #2128
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sugarbomb Pokaż wiadomość
Co do Amly Gold to zdecydowanie nie polecam do jasnych włosów Niektórzy polscy dystrybutorzy piszą że to wersja do włosów blond, ale na opakowaniu i na stronie Dabur nie ma słowa na ten temat, a olejek jest ciemno zielony, miałam wrażenie że jednak przyciemniał włosy. Z tego co czytałam Amla gold to tylko wzbogacona wersja zwykłej Amli, ma taki sam skład + dodatkowo zawiera hennę i olej migdałowy.
Hmm... ale Amla Gold ma stosunkowo jasny kolor, dużo jaśniejszy, niż klasyczna Amla Dabur. Co do przyciemniania- to jest kwestia włosów. Ja stosuję Amlę Gold od dawna, moja mama i siostra (obie jasne blondynki) no i żadna z nas nie zauważyła przyciemnienia, ale oczywiście, to kwestia indywidualna.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:16   #2129
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:

- Vatika kokosowa
- Vatika migdałowa
Ktorej Vatiki migdalowej uzywasz? Zastanawiam sie nad kupnem za pare tygodni, uzywam migdalowego zwyklego, na poczatku dawal mi taaaaaaaaaki polysk, ale teraz troche mniej...Za to po Amli Gold na parafinie mam super gladkie wlosy...

Dziewczyny, zastanawialam sie, jakie konkretnie dzialanie i wlasciwosci danego olejku powoduja, ze przyciemnia on wlosy? Skoro, np. Amla i Amla Gold Dabura maja taki sam sklad, ale ten drugi ma dodatkowo migdal i cos tam jeszcze, to w teorii tez powinien przyciemniac...

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:19   #2130
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:

Do tej pory bylam skrytą wielbicielką Twoich wlosów, ale ujawniam się! Cudowne są!
A co do Twojego podpisu: Pociąć bym się dala za takie "klaczki biedaczki"
Różnica ogromna!

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości