Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 20:03   #3151
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Mam chyba skurcze, ale te przepowiadajace raczej bo nieregularne, chociaz momentami nieprzyjemne i kłuje mnie w pip.ce w ogole mała dzis leniwa i patrzyłam w lusterku to chyba mam juz rozwarcie
Jak to zobaczyłaś w lusterku,rozszerzyłas sobie pipkę czymś i zobaczyłasTak chyba się nie da,można tylko palcami to sprawdzić.A ile ma twoje rozwarcie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:10   #3152
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

O 20.20 leci KRÓL LEW na TVP1 i idę oglądać i se popłakać troszku

Cytat:
Agatek Katharinamożna kupic taki pochłaniacz wilgoci, to kosztuje ok 20-30zl a duzo daje. my mamy w lazience i szybko zbiera sie tam woda

Mam chyba skurcze, ale te przepowiadajace raczej bo nieregularne, chociaz momentami nieprzyjemne i kłuje mnie w pip.ce w ogole mała dzis leniwa i patrzyłam w lusterku to chyba mam juz rozwarcie
ojej dziękuję, że mówisz!! Powiedz, jak to działa?? I gdzie można to kupić?? Tak tanio?? Na allegro widziałam koło 170-200 zł chodzą
A może to zależy od wielkości pomieszczenia, czy jak??

Też mam kłucia w końcu wróciły a rozwarcie to jak możesz widzieć..? palcem głęboko się patrzy niby jak kiedyś Madzia pokazywała na zdjęciach co znalazła w necie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:11   #3153
eliza1984
Zadomowienie

Mamusie które maja juz bejbiki,czy ta maść typu bephanten sie przydaje do brodawek bo nie wiem czy kupić a w DOZ jest zniżka na nie z kartą
Stary 2012-01-06, 20:14   #3154
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

hej dziewczyny! ja juz lepiej sie czuje, antybiotyk napewno pomaga, ale kaszel mnie jeszcze trzyma. Tż niestety sie rozchorowal teraz, jakies cos wirusowe, gardlo go strasznie boli. Bierze fervex, orofar max i nic, nie wiem co mu poradzic ja natomiast probuje cos zadzialac w sprawie szybszego porodu... wczoraj wieczorem 35 przysiadow, dzisiaj sex, pozniej sutki draznilam 2 razy po 15 minut, goraga kapiel, zimny prysznic na brzuch, kolejne przysiady sztuk 25, po schodach w sumie 7 pieter na dol i na gore... w zasadzie to jedno pietro 7 razy;D w gore i w dol... a tu... kompletnie nic! wrrr... ja nie wiem czy jutro wiesiołka sobie nie kupie, moze i ta herbatke z lisci malin tez wiecie moze jak stosowac? ile kapsulek wiesiolka dziennie i ile razy herbatke? ale cos przestalam wierzyc zeby cos pomoglo... a zaczelam takie cyrki bo nic kompletnie sie nie dzieje, lekarz wczoraj kazal wspolzyc i powiedzial mezowi zeby mnie po lesie przegonil, ze kompletnie nic sie nie dzieje... a to jeszcze 11 dni... w poprzedniej ciazy mialam juz rozwarcie na 2 palce na 2 tyg przed porodem... moze gdy codziennie bede cos takiego robic do tego jeszcze bede brac wiesiołka i herbatke to cos sie ruszy... tylko ciekawe jak dlugo to bede robic... a jaka kondycje dostane do porodu w sam raz

ja mleko kupilam w razie jakby cos, ale nie wiem czy sie przyda, Bebilon mleko początkowe. Jak nie to sie komuś da w prezencie czy cos wazne do kwietnia 2013 roku, wiec moze polezec

Pampersy kupione mam jedna mala paczke zwyklych Pampers1 do szpitala, i jedna duza paczke tych Premium Care... Ale pozniej chyba tez bede kupowala te z biedronki Dada, starsza corka ich uzywa od roku i mysle ze wcale nie sa gorsze od Pampersow Jednak nie wiem czemu ale te pierwsze chcialam Pampersy... A wy jakie chusteczki nawilzane kupilyscie? Jakiej firmy?

Edytowane przez miniusia91
Czas edycji: 2012-01-06 o 20:15
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:16   #3155
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Jak to zobaczyłaś w lusterku,rozszerzyłas sobie pipkę czymś i zobaczyłasTak chyba się nie da,można tylko palcami to sprawdzić.A ile ma twoje rozwarcie
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

ojej dziękuję, że mówisz!! Powiedz, jak to działa?? I gdzie można to kupić?? Tak tanio?? Na allegro widziałam koło 170-200 zł chodzą
A może to zależy od wielkości pomieszczenia, czy jak??

Też mam kłucia w końcu wróciły a rozwarcie to jak możesz widzieć..? palcem głęboko się patrzy niby jak kiedyś Madzia pokazywała na zdjęciach co znalazła w necie
haha to chyba jednak nie widzialam Przyznam ze do tej pory ' 'tam' nie zagladałam, i jak dzis se zarzadzilam lustrzyce to sie przerazilam, wszystko takie wielkie, ze myslalam ze to rozwarcie

a pochłaniacz kupilismy w zwyklym sklepie takim malym z artykulami gospodarstwa domowego, taka plastikowa puszka i wymienia się wkłady
http://allegro.pl/pochlaniacz-wilgoc...984357226.html
http://allegro.pl/zestaw-4-8-wkl-hum...984820668.html
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:17   #3156
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Cytat:
Mamusie które maja juz bejbiki,czy ta maść typu bephanten sie przydaje do brodawek bo nie wiem czy kupić a w DOZ jest zniżka na nie z kartą
ja w poprzeniej ciazy kupowalam. ale nie przydala sie do brodawek, bo mala ładnie ssala i nic mi nie bylo. ale zuzylam pozniej do pupci jak miala jakies problemy wiec tym razem tez kupilam
Stary 2012-01-06, 20:18   #3157
NataliaM1103
Rozeznanie

dziewczyny kiedys pisałyście która lampka dla maluszka z ikei jest fajna,tzn która daje mniej światła?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:22   #3158
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja w razie co kupiłam- mi się przydało, kiedy za mocno przetarłam ręcznikiem sutki i umierałam z bólu a jeśli nie zużyjesz do sutków to do pupci się nada

Haniula jesteś niemożliwa!
Dziękuję za info powiedz mi jeszcze co ile zmieniasz wkład?? Na ile to starcza?

miniusia91 - zdrówka życzę!

idę na Króla Lwa troszkę se pobeczeć

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:23   #3159
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za przypomnienie!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:24   #3160
agacia_cz
Zadomowienie

u mnie te zawieszki na kaloryfer były w takiej graciarni "wszystko za 5.99" a tak to nie wiem?
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:26   #3161
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
napisz lepiej jak to zrobiłaś
dla Igorka za piękne przybieranie
zawsze tak jest że uczymy się na swoich błedach
ja myślałam że body z krótkim do pajaca by pasowało po domu

co to to nie, ja się booooojęęęęęę niech se siedzi jeszcze i rozrabia
no ja mam dużo body z krótkim rękawem właśnie pod pajace ale my mieszkamy w domu i nie ma stałej temp. i nie jest aż tak ciepło

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
z nawilżaczem widzę nikt mi nie pomógł może chociaż doradzicie w sprawie wypełnienia (kołderka + poduszka). Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? jaki rozmiar macie? ja się zastanawiam nad 135/100
ja mam bardzo niewymiarową 130x90

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja mam wypełnienie 120x90 kołderkę kupiona u www-edisa-pl na all
a nawilżacz mam taką zawieszkę glinianą (pojemnik) na wodę na kaloryfer chyba 6zł mnie kosztowała
pościel też u niego kupowałaś

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mamuski sorki ze odpsuje chaotycznie i nie cytuje ale to brak czasu..

body z krotkim nie ubieram pod pajaca bo mam 26st w domu i za cieplo na body jeszcze..

karmie piersia i to chyba przez to tak chudne.. tak mi sie wydaje;p bo jem duzo

co do mleka to ja kupilam mm bo wyszlam ze szpitala dzien przed wigilia i nie wiiedzialam czy bede miec pokarm i czy starczy wiec wrazie wu kupilam bo wigilia i swieta pozamykane wszystko.

co do pampersow moj Igor Dade toleruje super lepiej niz pampersy

i dziewczyny ktore nie maja ciuszkw jescze nie kupujcie duzo ja mma 3 spiochy, 6 body z dlugim i 5spiochy i polspiochy i styka ciagle robicie pranie przy takim szkarbie a moj ciagle sie obsika, uljeje albo nawet gozej;p

ja mma jedne dzisny i 3 bluzy jeden dres i tez wystarcza bo po domu niewygodnie takto tylko do zjdec i na spacer ale na spacer nawierzch kombinezon wiec i tak nie widac;p

kapie w olilatum, oliwkuje tylko glowke lekko i resztka brzuszek oliwka hippa. aa kupcie zwykla gruszke.. frida odciaga sie glutki super ale koza to masakara wlaczylam tyle ze i tak bagietka wygmeralam

co do wyprawek u mnie w szpitalu byly
rozowe podelko a w nim sudocrem, woda mala mama i ja, gazetka mamo to ja i murator, 3 pampersy, 12 chusteczek nawilzonych pampers, herbatak hipp jedna szaszetka, i probka mleka hipp2 i pelno makulatury i naklejka jade z dzieckiem

niebieskie pudelko
woda zywiec zdroj mala
sudocrem
herbatka koperkowa saszetka inna niz hipp
mleko probka jakies na E
makulatura
naklejka dziecko w aucie;p
jakies gazetki
probki olilatum 2 saszetki
probki ziaji 2 saszetki

reklamowka rozowa
sudocrem
pampers
gazetki

reklamowka niebieska
makulatura
sudocrem

i to by bylo na tyle
UŚKA za co ty przepraszasz super rady nam dajesz pisz jak najwięcej
Stary 2012-01-06, 20:28   #3162
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula jesteś niemożliwa!
Dziękuję za info powiedz mi jeszcze co ile zmieniasz wkład?? Na ile to starcza?
to pewnie zalezy jak bardzo wilgotno jest w powietrzu u nas akurat tz tego pilnuje i wymienia wiec ja nie bardzo wiem ale mysle ze ze 2 miesiace jeden starcza spokojnie
Tylko my mamy w lazience wiec sila rzeczy wilgotnosc jest duza, bo kapiel czy cos, w pokoju napewno mniej by bylo

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-01-06 o 20:37
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:29   #3163
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! ja juz lepiej sie czuje, antybiotyk napewno pomaga, ale kaszel mnie jeszcze trzyma. Tż niestety sie rozchorowal teraz, jakies cos wirusowe, gardlo go strasznie boli. Bierze fervex, orofar max i nic, nie wiem co mu poradzic ja natomiast probuje cos zadzialac w sprawie szybszego porodu... wczoraj wieczorem 35 przysiadow, dzisiaj sex, pozniej sutki draznilam 2 razy po 15 minut, goraga kapiel, zimny prysznic na brzuch, kolejne przysiady sztuk 25, po schodach w sumie 7 pieter na dol i na gore... w zasadzie to jedno pietro 7 razy;D w gore i w dol... a tu... kompletnie nic! wrrr... ja nie wiem czy jutro wiesiołka sobie nie kupie, moze i ta herbatke z lisci malin tez wiecie moze jak stosowac? ile kapsulek wiesiolka dziennie i ile razy herbatke? ale cos przestalam wierzyc zeby cos pomoglo... a zaczelam takie cyrki bo nic kompletnie sie nie dzieje, lekarz wczoraj kazal wspolzyc i powiedzial mezowi zeby mnie po lesie przegonil, ze kompletnie nic sie nie dzieje... a to jeszcze 11 dni... w poprzedniej ciazy mialam juz rozwarcie na 2 palce na 2 tyg przed porodem... moze gdy codziennie bede cos takiego robic do tego jeszcze bede brac wiesiołka i herbatke to cos sie ruszy... tylko ciekawe jak dlugo to bede robic... a jaka kondycje dostane do porodu w sam raz

ja mleko kupilam w razie jakby cos, ale nie wiem czy sie przyda, Bebilon mleko początkowe. Jak nie to sie komuś da w prezencie czy cos wazne do kwietnia 2013 roku, wiec moze polezec

Pampersy kupione mam jedna mala paczke zwyklych Pampers1 do szpitala, i jedna duza paczke tych Premium Care... Ale pozniej chyba tez bede kupowala te z biedronki Dada, starsza corka ich uzywa od roku i mysle ze wcale nie sa gorsze od Pampersow Jednak nie wiem czemu ale te pierwsze chcialam Pampersy... A wy jakie chusteczki nawilzane kupilyscie? Jakiej firmy?
W ksiażeczce ze SR mam napisane ze
3x2 kapsułki oeparol czyli wiesiołek
3x1 szkl. naparu z lisci malin (1łyżeczka/saszetka)
Ja też mam papmersy premium care do szpitala a do domu dade ,ale pewnie jeszcze każdy kupi pampki jak przyjedzie zobaczyc dzidzie
Stary 2012-01-06, 20:31   #3164
agacia_cz
Zadomowienie

posciel też kupiłam u niego tą http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...023557507.html po praniu jestem zadowolona tylko ciężko się prasujezamierzam jeszcze dokupić http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...023557496.html tylko chciałam do tego ochraniacz więc czekam na odp sprzedawcy
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:49   #3165
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
tak mam, z hevea, 90/40 do kołyski, ale rozczarowałam sie jego grubością
dziś przyszedł i jest taki cienki że będzie leżał na zwykłym piankowym
w ofercie pisali, że ma ok. 5cm, zmierzyłam i z warstwami pokrowców to w porywach do 4cm ma, lateksu w środku jest 2.5cm
MASAKRA jak dla mnie to za mało
po kija tyle kasy wywalałam, żeby jeden leżał na drugim
zadzwoniłam do kolesia i mówię mu o swoich zastrzeżeniach to ten do mnie, że pewnie z zimna się skurczył..... taaaaaa i mam poczekać 2-3 dni i powinien powiększyć się, a jedzie mi tu ciągnik takie gadanie

ehhh

a jeszcze sposób w jaki mi wysłał woła o pomstę do nieba - złożony w pół!!!! ku.rwa kto tak wysyła materac??!!
No to faktycznie, pomysł rewelacyjny. Kupowałam normalny, piankowy to dostałam zwinięty w rulon.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kpujecie do kołyski lateksowy? wiecie że to tylko na 5-6miesięcy?chyba że macie jakieś wielkie kołyski...mi żal kasy było- teraz się czuje jak wyrodna matka kupie małej taki do łóżeczka-3lata to zdecydowanie więcej chyba że znowu posknerze
No właśnie dlatego zdecydowałam się jednak na piankowy choć kręgosłup formuje się od poczęcia a na pierwsze 6 m-cy niby materac najważniejszy :/ Kupiłam nowy do gondolki i tyle szaleństw. Trudno najwyżej będziemy chodzić na gimnastykę korekcyjną

Cytat:
przykro mi że te skurcze są takie męczące, ja się boję że nie rozpoznam ich
Spokojnie, ich się nie da pomylić z niczym innym Będziesz wiedziała, że to już

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Takze dziewczyny:
Rodzic bez nacięcia!

Ja "tam na dole" nie jestem juz nawet opuchnieta, nic mnie nie boli- NIC Brzucha praktycznie nie mam i ciekawa jestem ile teraz waze, ale to zobacze jak wroce do domu
Dziewczyny nie bac sie!!!!
Kazda z Was da rade!!!!!
Fajnie rodzić bez nacięcia, ale zawsze można popękać :/
Czytając opis Twojego porodu, przebiegał dokładnie tak jak mój, tyle, że miałam pęknięcie i rozpuszczalne szwy mi sie rozpuściły zanim się tkanki zrosły a te co trzymały troszkę dłużej to porozrywały się przy późniejszych przytulańcach. Do szaleńców łóżkowych nie należymy, zaznaczam.
Efekt jest taki, że wstyd mi nawet przed ginem, nie mówiąc o małżonku. Już postanowiłam, jak urodzę wszystkie planowane dzieci to zafunduję sobie plastykę, trudno zapłacę majątek, ale nie pamiętam już nawet jak to fajnie było z odpowiedni mniejszy wejście do ...

Chyba poprostu jak komu pisane :/
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:52   #3166
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
posciel też kupiłam u niego tą http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...023557507.html po praniu jestem zadowolona tylko ciężko się prasujezamierzam jeszcze dokupić http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...023557496.html tylko chciałam do tego ochraniacz więc czekam na odp sprzedawcy
dzięki za namiary. ma ciekawą ofertę
Stary 2012-01-06, 20:55   #3167
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

moj mężul tez oglada króla lwa

była własnie u nas moja kolezanka )ta ktora jest połozna) przywiozła reklamówkę ciuchów małemu i dwie paczki jeszcze happy bella nie narzekam bo zwolkła nam juz tego 3 paczki i jeszxze alantan przywiozła i wit d3 - darowanemu koniowio w zęby nie zagladaja
wiec nasz junior bedzie na poczatek na pieluchach happy i mamy jedna paczke rossmanowych.
chusteczki mamy nivea i rossmanowe
bede rodzic w szpitalu gdzie ona pracuje i powiedziala ze jakby jej akurat w pracy nie było to jak ja chce to ona przyjedzie jak bede rodzic..

a co do pościeli to ja mam tą mniejsza... a i tak kołderka jest wielka wiec jakbym ta wieksza kupiła to juz w ogole....

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

a jeszcze co do poscieli to ja kupowałam w hurtowni wiec nie polecę zadnego sprzedawcy

na kolacje zrobiłam cebularze obżarlismy sie jak świnki
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:59   #3168
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

ja posciel kupilam na allegro, bo sie uparlam bo tak bardzo mi sie podobala... co prawda mam po corci juz komplet ale stwierdzilam ze nie zaszkodzi jeszcze jedna, przeciez to na lata... tak wiec zapatrzona na fotki zdecydowalam kupic... http://allegro.pl/16-el-posciel-120x...927067066.html co sie okazalo na zdjeciach wyglada lepiej niz w realu, oczywiscie mozna bylo zwrocic, troche sie rozczarowalam tez tym ze jest taka cieniutka koldra i podusia no ale nie chcialo mi sie cudowac i cofac przesylki. wiec mamy taka juz poscielona!! tez ciezko sie prasuje...

a materacyk mialam ten gryka pianka kokos po Mai mojej, upralam go tylko i juz

ehh najsmutniejszy moment w bajce wlasnie
Stary 2012-01-06, 21:00   #3169
Lucy1111
Zakorzenienie

Agatek, płaczesz już?;(
Stary 2012-01-06, 21:02   #3170
AgaMili
BAN stały

Bylismy dzis na zakupach i mam juz cala wyprawke, tylko torbe musze jutro kupic i moge sie spakowac . Oczywiscie tz mnie ze 100 x wkurzyl w sklepie mowiac co trzeba a co nie i stwierdzil ze przez ten wizaz zwariowalam. Oczywiscie sie obrazilam.
A teraz zamowilismy sobie kebaba i bedziemy ogladac zmierzch na bluray

Nawojka dzis do mnie pisala ze wszzystko ok i jutro wychodza do domu. Pytala co tam na wizazu i kto sie rozpakowal.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:04   #3171
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Bylismy dzis na zakupach i mam juz cala wyprawke, tylko torbe musze jutro kupic i moge sie spakowac . Oczywiscie tz mnie ze 100 x wkurzyl w sklepie mowiac co trzeba a co nie i stwierdzil ze przez ten wizaz zwariowalam. Oczywiscie sie obrazilam.

Nawojka dzis do mnie pisala ze wszzystko ok i jutro wychodza do domu. Pytala co tam na wizazu i kto sie rozpakowal.
a to na jakiej podstawie tak stwierdził??
Stary 2012-01-06, 21:11   #3172
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Miałam pięknie nadrobić - a tu znajoma jedna przyszła z kompem do naprawy, potem następna w odwiedziny i tak w kółko.
Nadrabiam więc dalej

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:17   #3173
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

no to fajnie, ze u nich wszytsko ok!!

no to kobito- czasie pakowac skoro wszytsko jest
Stary 2012-01-06, 21:18   #3174
annyonne
Raczkowanie

Dzieńdobrywieczór

Dzisiaj po raz pierwszy od miesiąca normalnie spałam i się wyspałam i jeszcze drzemką zagryzłam w ciągu dnia, a co trzeba korzystać póki można

Żadna dzisiaj nie urodziła? A już myślałam, że teraz nie będzie dnia bez dzieciaczka

Dzisiaj odwiedzili nas znajomi z roczną córą, cudowna . Dzięki temu wiem już, że jak tylko nasze maleństwo zacznie biegać to mamy mieszkanko do małej przeróbki a już na pewno pewne przedmioty trzeba będzie przenieść na wyższy poziom

Z tego co pamiętam:
- nawilżacze mamy takie zwykłe, zawieszki na kaloryfer w Lidlu w promocji były;
- wypełnienie i pościel 90 x 120, też na all u edisy kupowałam
- wiesiołek 3 x 2 tabletki a napar z malin 2 lub 3 razy już nie pamiętam ;
- zgodnie z zapiskami z SR jeden ze zwiastunów porodu - od ok 2 tygodni przed porodem brak stałego przyrostu wagi ciała, możliwy spadek wagi o 1 - 2 kg więc szykujcie się dziewczyny ;
- mm na zapas nie kupuję, szkoda kaski;
- ja startuję z pieluszkami happy newborn a potem zastanowię się nad dadą (porównam też ceny obu, bo na stronie belli często mają super promocje na pieluszki) a husteczki do szpitala biorę happy a do domu mam 3pak huggisów.

Boroo jak tam po sesji? Jesteś zadowolona. A w świętokrzyskim mam rodzinę

Też oglądam Króla Lwa, wspomnienie dzieciństwa
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:21   #3175
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Może będzie następna mamusia

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny kiedys pisałyście która lampka dla maluszka z ikei jest fajna,tzn która daje mniej światła?
Chyba gwiazdka. W każdym bądź razie ta granatowa. Ona daje najmniej światła. Ja kupiłam księżyc, bo mi się podobała i podobno jest najjaśniejsza Trudno, najwyżej wkręcę żarówkę o mniejszej mocy

Cytat:
u mnie te zawieszki na kaloryfer były w takiej graciarni "wszystko za 5.99" a tak to nie wiem?
Muszę poszukać

A na mnie dzisiaj pogoda podziałała dołująco :/ Jeszcze Mąż musiał iść do pracy, rodzice pojechali do rodzinki, a brat gdzieś w góry i miałam siedzieć sama w domu. Jakoś tak mi brakuje kontaktu z ludźmi a pogoda taka, że nigdzie nie chce się wychodzić. Na szczęście sąsiadka mnie poratowała i "przygarnęła (Kropkę )" Od razu mi się humor poprawił
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:22   #3176
Dark lady
Zakorzenienie

Król Lew to moja ukochana baja, ale oglądałam ostatnio to dziś już mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Gwiazdka daje podobno przytłumione światło, ja mam taką jakąś z żabkami czy czymś i też światło ok, przynajmniej na tą chwilę.

Generalnie to ile przed porodem może sie brzuch opuścić? Bo mój coś chyba opadł.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:24   #3177
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Może będzie następna mamusia

Chyba gwiazdka. W każdym bądź razie ta granatowa. Ona daje najmniej światła. Ja kupiłam księżyc, bo mi się podobała i podobno jest najjaśniejsza Trudno, najwyżej wkręcę żarówkę o mniejszej mocy

Muszę poszukać

A na mnie dzisiaj pogoda podziałała dołująco :/ Jeszcze Mąż musiał iść do pracy, rodzice pojechali do rodzinki, a brat gdzieś w góry i miałam siedzieć sama w domu. Jakoś tak mi brakuje kontaktu z ludźmi a pogoda taka, że nigdzie nie chce się wychodzić. Na szczęście sąsiadka mnie poratowała i "przygarnęła (Kropkę )" Od razu mi się humor poprawił
my tez własnie na all zamówilismy ksiezyc... najwyzej z żarówką bedziemy kombinowac.....
Stary 2012-01-06, 21:51   #3178
dph
Rozeznanie

Kobiety a macie takie poduszki? http://allegro.pl/super-poduszka-kli...038717297.html

bo cały czas się zastanawiam czy taką kupić czy nie...
Stary 2012-01-06, 21:52   #3179
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
i jak po sesji? jak wrażenia?
Muszę przyznać, ze cąłkiem sympatycznie i tak się nagadalismy i zagadaliśmy, ze wkońcu światło przestało sprzyjać
Nie mogę się już zdjęć doczekać. Takie naturalne na maksa. Ani nie musiałam mieć makijażu, ani super ciążowych ciuszków, ani nie wiadomo jakich gadżetów, ani biżuterii. No tylko brzuch i TŻ tak szczerze mówiąc. Atmosfera super luźna, extra. Nawet się człowiek nie przejmował, ze jest takim wielorybem. Nie wiem jak wyjdą zdjęcia, ale dla samej atmosfery super warto
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze moja niunka jutro bedzie miala juz dobre wyniki i puszcza ja do domu. Ja juz dzis zaliczylam badanie przed wypisem i kwalifikuje sie juz do opuszczenia szpitala
trzymamy bardzo mcno zaciśnięte! Moja mama mi mówiła, że wczesniej to każde jedno dzieccko po urodzeniu miało żółtaczkę. I tak szczerze którą kartę widziałam to wszędzie żółtaczka, więc dobrze jest i szybciutko przejdzie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:21   #3180
dolores181
Raczkowanie

Ach a ja dzis zdycham na maksa, jadę na nospie forte , paracetamolu i buscopanie, boli mnie tak spojenie łonowe i pachwiny że aż ryczalam z bólu, nawet godzinna kąpiel nic nie pomogła, a do tego tak bolały mnie łydki że sama wzięłam 2 tabsy tabletek z potasem i magnezem co kiedys kupiłam bez recepty i prawie przeszło, zawsze w ciąży mi lekarz przepisywał przy nadcisnieniu a teraz nie więc chyba mam już niedobór, trudno sama będę brać bo wizytę mam dopiero 19 ego a na te pachwiny pocwiczylam trochę miednicę i prawie przeszło , wzięłam opis z neta, MAM PYTANIE GDZIE JUTRO W WARSZAIE MOŻNA ZROBIĆ PRYWATNIE USG BO CHCIALAM ZROBIĆ Z POWODU TYCH BÓLÓW BRZUCHA CO MNIE CIĄGLE DOPADAJĄ I NIE MUSI BYĆ 3 D
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości