Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 16:08   #3121
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Nie powiem bolesne były.Położna powiedziała tyle ,że jest trochę ale nie ma tragedi z przyjęciami i lekarza mam ze szpitala ,chodze do niego prywatnie.Bardzo miły,śmieszny i młody

mi tez tak położna mówiła z tą położną,że po nospie jak przejdzie to to nie poród,a mi po nospie nie przechodzi i mam skurcze i co nie rodzę ,więc ja już nie wiem

Mój bardzo był zaangażowany w wyprawkę ,nawet w lumpeksie ze mną wybierał ciuszki dla małej,zresztą przez to ,ze leżałam to on wszystko naszykował dla niej typu pranie,prasowanie i pakowanie torby

Dziś znowu miałam cieżka noc.Skurcze mnie ciągle męczyły ale nie mega bolesne,ale takie ,że spać nie dawały więc dopiero nad ranem zasnełam i mama nas obudziła dzwoniąc o 10 bo się denerwowała,ze nie odbieram tel a juz tak późno a ja miałąm na milczy.Teraz chciałam się przespać ,ale oczywiście mam skurcze co jakiś czas ,ale nie regularne więc nawet nie licze co ile.Reżim łóżkowy zdejmuje sobie już ,choć lekarz mówił ,ze do soboty ,ale co mi tam,mam dosyć po 2 miechach leżenia.Chociaz i tak szybko się męczę więc w sumie ciągle leżę

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Wysyłam meża do Kościoła po kadzidło i na mszę ,mam nadzieję ,że nie zacznę rodzic bo skurcze cały czas mam
mój też dziś poszedł i przyniósł, tfu pojechał a mamy w porywach 500m no ale przecież padało kurczę ciągle tylko zabiera mój samochód
super, że jednak nie ma tak źle na IP bo ja ciągle tylko sprawdzam się i modlę żeby nie teraz pewnie też ze strachu przed porodem

przykro mi że te skurcze są takie męczące, ja się boję że nie rozpoznam ich bo nawet nie wiem jakie one są

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zuzia,ja z tego samego powodu co ty wolałabym,żeby malutka jeszcze posiedziala do terminu
oby się nam udało

Cytat:
Ja też tak mam,nie wiem czemu .ostatnio ważyłam 64,2 a wczoraj 63,2 więc nie wiem gdzie mi to ucieka,a ważę się zawsze przed śniadaniem
o boże prawie tyle ( 4 mniej) to ja ważyłam przed ciążą
jejku ja to na pewno nie strace przed porodem ani grama

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

właśnie wcinam kopytka z bułeczką i cukrem - pychota tym bardziej że mąż zrobił
fujć ja bym tak nie tknęła tylko z masełkiem, albo sosem grzybowym

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

ponoć się chudnie przed porodem 1-1,5kg
to ja będę inna na pewno i przytyje jeszcze z kilka kg

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
syn znajomych (w moim wieku) nie był na dworze przez pierwsze 9 miesięcy życia i nic mu od tego nie bylo - mało chorował i w ogóle, więc świat się nie zawali jak zaczekasz jeszcze kilka-kilkanaście dni - zdaj się na intuicję tylko i nie daj się radami i "przymusami słownymi typu: musisz iść na dwór" na nic namówić, nic nie musisz w tym względzie, po prostu zrób jak uważasz
o matko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:42   #3122
uska000
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

zrobilam segregacje ciuszkow za male juz niektore;p odlozylam dla kuzynki.. i te z krotkim rekawkiem bo bardzo zadko je ubieram bo w domy ubieram z dlugim do tego polspiochy albo spiiochy i leze sobie na noc pajaca a te z krotkim do czego? chyba ze pod bluze ale w bluzie w domu za cieplo i nie wygodnie;/

w ogole przy 2 dziecku juz bede wiedziala co kupowac bo mam tyle nie potrezbnych ciuszkow;/ dobrze ze jest allegro

zapomnialam powiedziec Igor wazy 4,5 kg mniej wiecej a ja juz 2 kg mniej niz przed ciaza

co do spacerow czekam bo na taki wiatr to glupota isc;/

MissZuzia Ty masz termin na jutro moglabys dzis urodzic Synka mialby zawsze wolne w urodziny

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2012-01-06 o 16:46
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:56   #3123
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
zrobilam segregacje ciuszkow za male juz niektore;p odlozylam dla kuzynki.. i te z krotkim rekawkiem bo bardzo zadko je ubieram bo w domy ubieram z dlugim do tego polspiochy albo spiiochy i leze sobie na noc pajaca a te z krotkim do czego? chyba ze pod bluze ale w bluzie w domu za cieplo i nie wygodnie;/

w ogole przy 2 dziecku juz bede wiedziala co kupowac bo mam tyle nie potrezbnych ciuszkow;/ dobrze ze jest allegro

zapomnialam powiedziec Igor wazy 4,5 kg mniej wiecej a ja juz 2 kg mniej niz przed ciaza
napisz lepiej jak to zrobiłaś
dla Igorka za piękne przybieranie
zawsze tak jest że uczymy się na swoich błedach
ja myślałam że body z krótkim do pajaca by pasowało po domu

Cytat:

MissZuzia Ty masz termin na jutro moglabys dzis urodzic Synka mialby zawsze wolne w urodziny
co to to nie, ja się booooojęęęęęę niech se siedzi jeszcze i rozrabia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:57   #3124
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
mój ma to samo z pokoikiem tylko jeszcze musi położyć panele - cały czas uważa że ma jeszcze czas a mebelki dziecka złożył w sypialni abym mogła poukładać rzeczy małej
Goń swojego TŻ-a do malowania bo pokoik musi się dobrze wywietrzyć żeby farby nie było czuć (czytałam ze z miesiąc musi się powietrzyć zeby było ok) Ja swojego w ten lub przyszły weekend będę molestowała o pomalowanie dzidziusiowego pokoju
Mój A. właśnie maluje kibelek, bo przed świętami nie zdązyliśmy z takimi drobnymi pracami, najważniejsze, ze płytki już są położone. Została tylko fuga i pomalowanie drzwi i futryn.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Oprócz tego dużo pomaga mi w domu, co prawda czasami muszę się prosić, ale to wynika z tego, że on w domu rodzinnym w ogóle nic nie robił w domu (poza naprawami). A u nas już pięknie zmywa naczynia (dużo lepiej niż jego mama czy siostra ), odkurza, kabinę mi myje, schody sprząta Ależ ja go nachwaliłam
pożycz mi swojego tz-a na kilka dni, chciałabym żeby mój to zobaczył, może mu się wstyd zrobi i zacznie w końcu coś robić
Jak mówie mojemu A. żeby posprzątał to tylko przeleci odkurzaczem mieszkanie i uważa że spisał się na medal

Cytat:
a ja juz 2 kg mniej niz przed ciaza
no brawo

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:16   #3125
Mijus
Rozeznanie

Cześć
Tak sobie dziś tylko Was podczytuję, bo mam trochę roboty, ale widzę, że chyba nie tylko ja bo coś dzisiaj cicho i spokojnie
Chyba wszystkie torby pakują bo się wystraszyły Sama powinnam to zrobić W sumie torba leży gotowa i rzeczy obok w koszyku, ale jakoś ciężko mi to spakować
Stary 2012-01-06, 17:22   #3126
NataliaM1103
Rozeznanie

uska tzn najwięcej chodliwe u Ciebie to body z dlugim,półśpiochy i śpiochy???to fajnie bo ja najwięcej kupiłam body z długim i śpiochy

no właśnie zdradz jak Ty to zrobiłaś ,że tyle schudłaś????ja będe miała gorzej bo 22 kg na + mam

ja dzisiaj jakoś kiepsko się czuje,poddenerwowana jestem,i maluszek nisko mnie dusi strasznie

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-01-06 o 17:29
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:31   #3127
renata:)
Zadomowienie

uska ale super!! mam nadzieje ze z kazda z nas bedzie podobnie z waga

jeju dziewczyny jak mnie mdli...macie tez takie mdlosci pod koniec?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:31   #3128
Anabellita
Zadomowienie

Dziewczyny powiedzcie mi czy kupujecie mleko modyfikowane tak na wszelki wypadek jak byście nie mogły piersią karmić? Jeśli tak to jakie?

Mam też pytanie do "rozpakowanych" mamuś: czy dostałyście taką mini wyprawkę jak wychodziłyście ze szpitala? Co w niej było?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-01-06 o 17:32
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:37   #3129
klaurencja
Raczkowanie

Hejka
Anabelitta, ja nie dostałam, tylko próbki mm
Stary 2012-01-06, 17:44   #3130
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi czy kupujecie mleko modyfikowane tak na wszelki wypadek jak byście nie mogły piersią karmić? Jeśli tak to jakie?

Mam też pytanie do "rozpakowanych" mamuś: czy dostałyście taką mini wyprawkę jak wychodziłyście ze szpitala? Co w niej było?
ja nie kupuję - kupiłabym tylko wtedy, gdybym miała do sklepu/apteki 20km, albo byłabym długi czas sama w domku - w razie potrzeby nawet jakby TŻ poszedł do pracy, to przecież dziecku nic nie będzie przez 8h niedokarmionemu (na piersi, jeśli będzie karmione -a żeby nie płakało można co chwilę podawać pierś jak jest za mało pokarmu) - jak Ci każą dokarmiać przy wyjściu ze szpitala, to możesz od razu kogoś wysłać do sklepu po to... można kupić mm w aptece, biedronce, no praktycznie wszędzie, szkoda tych 10=30zł jakbyś miała nie użyć (a i tak pierwsze mleko jakie się podaje to z reguły nie jest jakieś specjalistyczne nieuczulające, tylko zwykłe i dopiero jak się pojawia uczulenie to się przechodzi na specjalne, które można mieć tylko z apteki). W ogóle karmienie mm jest droższe niż piersią (które nic nie kosztuje) no i łatwiej się chudnie karmiąc, jeśli się człowiek nie przejada...

A o wyprawkę warto spytać - u mnie jak rodziłam synka nie dawali, choć mieli, bo było tyle wypisów że nie mieli czasu informować (choć to chyba bardziej brak chęci niż czasu)

Cytat:

co do spacerow czekam bo na taki wiatr to glupota isc;/

No w sumie body z krótkim na zimę, to rzeczywiście się mało przydaje, chyba że ktoś ma bardzo zimno w domku, to ew. jako podkoszulka
Fajnie że już wyrośliście z rozmiarów a Ty tak ładnie straciłaś - mam nadzieję że mi się też uda zmniejszyć wagę sprzed ciąży, choć może być trudno, bo teraz dużo więcej przytyłam niż za 1 razem (przedtem 8kg, teraz 10-11 - zależy czy ważę się rano czy wieczorem )

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-01-06 o 17:45
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:46   #3131
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ok ściągnę se na tydzień
Jak sie da na tydzień to mi to jeszcze bardziej pasuje

Muszę Was teraz ponadrabiać, bo dopiero sesyjkę skończyliśmy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:57   #3132
magda1804
Rozeznanie

dzien dobry brzuchatki i wszystkie mamusie

w koncu znalazlam chwile, zeby Was podczytac. Moja Lenka wczoraj po badaniu zostala zabrana na lampy, bo ma żółtaczke, dosc silna. Wyszla jej wlasciwie po pierwszej dobie- jak slyszalam to dosc szybko. Do tego poziom z krwi wynosil ponad 17, a najwyzsza dopuszczalna granica jest 13-15. Polozne mowily, ze poziom jest wysoki i nie wiadomo jak dlugo musi lezec. Zalamalam sie, nie z powodu niechcianego pobytu w szpitalu, ale stanu jej zdrowia Wczoraj od 10:30 leży w inkubatorze i jest naswietlana. Karmie ja butelka z MM, bo moje mleko moze jeszcze podnosic poziom barwnika biblirubiny, stad tez potrzeba sciagania mojego pokarmu laktatorem. Poczatki laktatorowe byly okrutne, ale juz jest coraz lepiej Tak wiec moj dzien wyglada tak: Sciagam pokarm ok. 40 min, przywoza mi mala- przede wszystkim karmie ja i przewijam, ale tez poswiecamy sobie troche czasu na czulosci- przytulamy sie, patrzymy sobie w oczy i nie możemy sobą nacieszyc . Kiedy usypia musze ja oddawac w rece poloznych pozniej maltretuja mnie telefonami, odwiedzaja. Po tym wszystkim kiedy probuje polezec i odpoczac nadchodzi czas sciagania mleka. Pozniej przynosza mi mala i tak w kolko

Aaaaaa nie pochwalilam sie przy opisie porodu: NIE BYŁAM NACINANA!!!!!
Juz na IP zaznaczylam, ze bardzo bym tego nie chciala- i polozna tak mna pokierowala, ze nie trzeba bylo, nic nie peklo- jedynie ta ranka o ktorej pisalam, ale to jedynie przez raczke Lenki.
Hihi i jeszcze to: moja ostatnio przespana noc byla z pon na wt Do dzis spalam: 5h dzis w nocy i 4h wczoraj, czyli 9h od wtorku. Nie jestem zmeczona, ciagle na nogach. Juz po 1,5h po porodzie biegalam, jestem jedyna dziewczyna na oddziale, ktora ciagle gdzies jest, mam najlepsza morfologie, pomimo, ze baardzo malo jem (nie mam apetytu). Wspolczuje tym wszystkim dziewczyna, ktore ledwo chodza, inne wogole nie wychodza z pokoi. Biedactwa. Takze dziewczyny:
Rodzic bez nacięcia!

Ja "tam na dole" nie jestem juz nawet opuchnieta, nic mnie nie boli- NIC Brzucha praktycznie nie mam i ciekawa jestem ile teraz waze, ale to zobacze jak wroce do domu
Mam tyle energii, ze normalnie fruwam jak na skrzydlach To prawda, ze rodzi sie instynkt- jeszcze kilkanascie godzin temu nie wiedzialam nic o opiece nad takim maluszkiem, a dzis czuje jakbym robila to od zawsze

Dziewczyny nie bac sie!!!!
Kazda z Was da rade!!!!!

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:16   #3133
Lucy1111
Zakorzenienie

z nawilżaczem widzę nikt mi nie pomógł może chociaż doradzicie w sprawie wypełnienia (kołderka + poduszka). Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? jaki rozmiar macie? ja się zastanawiam nad 135/100
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:17   #3134
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
ODDYCHANIE PRZY SKURCZACH:

Połóż się na pleckach lub lekko oparta, połóż rękę na brzuszku i przez nos weź taki krótki wdech co by się tylko brzuszek podniósł, (tylko do tego momentu, bo większy będzie za głęboki) - wypuszczasz ustami - jest to dłuższy wydech niż wdech. (Powinno zrobić się takich 16 na minutę).

Używacie go do pierwszych skurczów i do porodu.

To znaczy :
Idzie pierwszy skurcz - robicie 3-4 wdechy właśnie takie, u nas na szkole rodzenia mówiło się głębokie i gdy jest szczyt skurczu robicie kilka krótkich ustami (takich jak się zmęczycie i jesteście zasapane, ponoć innych w tym czasie nie wykonamy) a potem znowu głębokie.
(Przy tych głębokich dotleniamy dziecko dobrze).

A przy skurczach partych :
3 głębokie wdechy - nagle taki potęzny wdech "haust powietrza" 20 sekund przemy, wymiana powietrza (szybkie trzy krótkie wdechy i wydechy) i znowu haust, parcie, wymiana, haust, parcie,wymiana, 3 głębokie.
Co do pierwszego oddechu- jest baaardzo pomocny przy skurczach. Ja wlasciwie uzywalam przy pierwszych i tych silnych tez. Daje ogromne ukojenie
Warto jest cwiczyc, np. siedza przed tv, lezac z ksiazka. I wyglada to tak: nabieracie powietrze NOSEM, ale nie klatka piersiowa (ona ma byc nieruchoma) tylko wpuszczajac do brzucha (brzuch robi sie na maksa duzy), pozniej powolutku wypuszcza sie powietrze USTAMI i brzuszek maleje. Chyba dobrze wyjasnilam
Co do oddechow przy partych- nie sadze, zeby ktos skupil sie w takim momencie na prawidlowym czy w ogole jakimkolwiek z uczonych oddechow to sa takie skurcze, ze nie jestescie w stanie na niczym skupic mysli, jedynie musicie przec bo tak kaze organizm. Oddychac poprostu normalnie. Jedynie mozna powiedziec, ze na jednym skurczu partym mozna np. dwa razy nabrac powietrza. Nie tak jak na zwyklych skurczach gdzie jest 1 skurcz- 1 oddech.
Takze darujcie sobie ta nauke.
Poki pamietam: polecam wziac do szpitala: masc na brodawki i reczniki papierowe do osuszania krocza. Mozna zabrac ze soba jakies podpaski mniejsze od tych podkladow poporodowych.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Od 2.00 nie śpię... jestem jakaś poddenerwowana... szok... krótkie drzemki były pt. śniło mi się, że byłam już w szpitalu, był ten cholerny 13.01 w tej samej sali co ostatnio i z tymi samymi laskami i leżałam na sali z Magdą1804 zamiast takiej tam jednej i nam wywoływali porody
Normalnie znów mi niedobrze jak se pomyślę o tym wszystkim [B]
Agatek nie stresuj sie i nie zamartwiaj odpoczywaj i nabieraj sil przed porodem i spotkaniem z dzieckiem. Dziecko odbiera nam mamom rozum i jestesmy w stanie chodzic 24 na dobe, by zapewnic mu wszystko, a same zapominamy o wlasnych potrzebach
Co do snu- przeciez ja juz urodzilam a Tobie nie beda wywolywac

Mi przed porodem sniala sie AgaMili, ze bylysmy przebrane za teletubisie nie mam pojecia skad mi sie to wzielo

No i juz musialabym sciagac pokarm. Siedze przed kompem juz prawie 45min a tak malo Wam odpisalam

04.01.2012r.

Stary 2012-01-06, 18:18   #3135
Lucy1111
Zakorzenienie

magda, już raz to pisałam, napiszę jeszcze raz zazdroszczę Ci szybkiego porodu i dobrej formy po wszystkim trzymaj się!!
A malutka pewnie szybko dojdzie do siebie. żółtaczka to prawie norma u noworodków.
Stary 2012-01-06, 18:25   #3136
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ale cisza dzisiaj...

Ja pół dnia przespałam, zrobiłam obiad i ledwo miałam siłę go zjeść taka padnięta byłam.... potem spałam prawie 3h

Cytat:

moja znajoma body z krótkim używa pod śpiochy z długim i pajace welurowe

ale fajnie, Igor przybiera a ty ładnie gubisz
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja myślałam że body z krótkim do pajaca by pasowało po domu
no właśnie ja tak słyszałam, że jak w domu ciepło (napisałam u góry)
Cytat:
tak, mnie mdli i zgagę mam czasem, mimo, że brzuch już nisko
Cytat:
nie kupuję mleka, dziewczyny już odpisały Tobie dlaczego. A w razie konieczności dokarmiania w szpitalu to oni dają mleko.
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Muszę Was teraz ponadrabiać, bo dopiero sesyjkę skończyliśmy
i jak po sesji? jak wrażenia?
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
...
Mam tyle energii, ze normalnie fruwam jak na skrzydlach To prawda, ze rodzi sie instynkt- jeszcze kilkanascie godzin temu nie wiedzialam nic o opiece nad takim maluszkiem, a dzis czuje jakbym robila to od zawsze

Kazda z Was da rade!!!!!
fantastycznie się czyta to co piszesz, aż się chce jechać na porodówkę
Stary 2012-01-06, 18:29   #3137
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
super ,a karmisz piersią?
Cytat:

Ja niby mam jeszcze czas do porodu wg terminu,ale często jest mi niedobrze,wczoraj to przez to prawie nic nie zjadłam

Cytat:
Nie kupuje,zawsze mozna męża wysłac do sklepu.Mam tesco zreszta 24h otwarte niedaleko wiec tym bardziej

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
z nawilżaczem widzę nikt mi nie pomógł może chociaż doradzicie w sprawie wypełnienia (kołderka + poduszka). Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? jaki rozmiar macie? ja się zastanawiam nad 135/100
Wydaje mi się ,że któraś mamusia odpisała co z nawilżaczem i nawet dała zdjęcie.Ja nie kupuję póki co,będę kładła mokra pieluszkę na kaloryfer jak będzie suche powietrze,a wymiaróww wypełnien nie znam

Skurcze już mi przeszły,chciałam odespac tą noc ale jakoś godzinę się męczyłam i nie dało rady.Kilka razy już miałam napisać i zapomniałam :kropeczko1984 mi się śniło ,ze mialyśmy skurcze razem,a moje sny czasami się sprawdzają,więc wiesz
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-06 o 18:31
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:46   #3138
magda1804
Rozeznanie

Cytat:

KLIK "Nadia to imię pochodzenia słowiańskiego. Samodzielnie funkcjonujący skrót rosyjskiego imienia Nadieżda (polskie: Nadzieja)."

MissZuzia a kiedy rycynkę Ty pijesz?? może jutro po kielichu se strzelimy, co?
Nadia jest ślicznym imieniem
Agatku ponoc rycynka dziala, ale jesli dziecko jest w pelni gotowe, albo np. cos zaczyna sie dziac (rozwarcie, skurcze)
nic na sile, bo pozniej bedziesz sie stresowac, czy krzywdy dziecku nie zrobilas

Cytat:
Dziś znowu miałam cieżka noc.Skurcze mnie ciągle męczyły ale nie mega bolesne,ale takie ,że spać nie dawały więc dopiero nad ranem zasnełam i mama nas obudziła dzwoniąc o 10 bo się denerwowała,ze nie odbieram tel a juz tak późno a ja miałąm na milczy.Teraz chciałam się przespać ,ale oczywiście mam skurcze co jakiś czas ,ale nie regularne więc nawet nie licze co ile.Reżim łóżkowy zdejmuje sobie już ,choć lekarz mówił ,ze do soboty ,ale co mi tam,mam dosyć po 2 miechach leżenia.Chociaz i tak szybko się męczę więc w sumie ciągle leżę
Cytat:
Ja też tak mam,nie wiem czemu .ostatnio ważyłam 64,2 a wczoraj 63,2 więc nie wiem gdzie mi to ucieka,a ważę się zawsze przed śniadaniem
Cytat:
Ja tak mam od 3 dni chyba,z tym ,że wczoraj strasznie mnie mdliło i prawie nic nie zjadałam ale dzis znowu mogę nadrobić.Jeść dajcie mi jeść
Eliza to co tu piszesz wszystko wskazuje na to, ze porod tuz tuz trzymam

Cytat:
Witam Mamusie
właśnie wcinam kopytka z bułeczką i cukrem - pychota tym bardziej że mąż zrobił
ja tez chce

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Miałam problemy i spróbowałam rycynki - żeby nie było, nie tylko nie wywołała mi porodu, ale nawet nie pomogła na problemy... Rano sobie wypiłam kawkę i problemy zniknęły (kawka mi zawsze trochę wspomaga trawienie ) no ale od kawy się nie rodzi - choć gdzieś czytałam że może wywołać skurcze też...
Czytałam też że pomagają na skurcze liście malin, a że na opakowaniu pisze że wspomagają trawienie, to piję od 3 dni - po 1 szklance dziennie..
Aga_tka maline pij 2 szklanki dziennie, bo jedna to za slabo i jeszcze kazda robiona z 1 lyzeczki, moze bedzie efekt- u mnie byl

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
magda, już raz to pisałam, napiszę jeszcze raz zazdroszczę Ci szybkiego porodu i dobrej formy po wszystkim trzymaj się!!
A malutka pewnie szybko dojdzie do siebie. żółtaczka to prawie norma u noworodków.
Lucy dziekiaz sie zawstydzilam Mowie Wam dziewczyny, ze dacie rade Kiedy przychodza pierwsze skurcze myslcie, ze kazdy kolejny zbliza Was do spotkania z dzieckiem Jednak trzeba wziac pod uwage, ze zdarzaja sie tez trudne porody

Mam nadzieje, ze moja niunka jutro bedzie miala juz dobre wyniki i puszcza ja do domu. Ja juz dzis zaliczylam badanie przed wypisem i kwalifikuje sie juz do opuszczenia szpitala

Uciekam sciagac mleko bo mi cycochy zaraz wybuchna

04.01.2012r.

Stary 2012-01-06, 18:49   #3139
agacia_cz
Zadomowienie

ja mam wypełnienie 120x90 kołderkę kupiona u www-edisa-pl na all
a nawilżacz mam taką zawieszkę glinianą (pojemnik) na wodę na kaloryfer chyba 6zł mnie kosztowała
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:54   #3140
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi się ,że któraś mamusia odpisała co z nawilżaczem i nawet dała zdjęcie.Ja nie kupuję póki co,będę kładła mokra pieluszkę na kaloryfer jak będzie suche powietrze,a wymiaróww wypełnien nie znam
naprawdę? ale wstyd, wychodzi na to, że nie czytam co piszecie

agacia, dzięki za odpowiedź. ja jednak nie mam możliwości wieszania ani mokrych ręczników, ani tych glinianych nawilżaczy na kaloryfer
Stary 2012-01-06, 19:00   #3141
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:

w koncu znalazlam chwile, zeby Was podczytac. Moja Lenka wczoraj po badaniu zostala zabrana na lampy, bo ma żółtaczke, dosc silna. Wyszla jej wlasciwie po pierwszej dobie- jak slyszalam to dosc szybko. Do tego poziom z krwi wynosil ponad 17, a najwyzsza dopuszczalna granica jest 13-15. Polozne mowily, ze poziom jest wysoki i nie wiadomo jak dlugo musi lezec. Zalamalam sie, nie z powodu niechcianego pobytu w szpitalu, ale stanu jej zdrowia Wczoraj od 10:30 leży w inkubatorze i jest naswietlana. Karmie ja butelka z MM, bo moje mleko moze jeszcze podnosic poziom barwnika biblirubiny, stad tez potrzeba sciagania mojego pokarmu laktatorem. Poczatki laktatorowe byly okrutne, ale juz jest coraz lepiej Tak wiec moj dzien wyglada tak: Sciagam pokarm ok. 40 min, przywoza mi mala- przede wszystkim karmie ja i przewijam, ale tez poswiecamy sobie troche czasu na czulosci- przytulamy sie, patrzymy sobie w oczy i nie możemy sobą nacieszyc . Kiedy usypia musze ja oddawac w rece poloznych pozniej maltretuja mnie telefonami, odwiedzaja. Po tym wszystkim kiedy probuje polezec i odpoczac nadchodzi czas sciagania mleka. Pozniej przynosza mi mala i tak w kolko

Juz na IP zaznaczylam, ze bardzo bym tego nie chciala- i polozna tak mna pokierowala, ze nie trzeba bylo, nic nie peklo- jedynie ta ranka o ktorej pisalam, ale to jedynie przez raczke Lenki.
Hihi i jeszcze to: moja ostatnio przespana noc byla z pon na wt Do dzis spalam: 5h dzis w nocy i 4h wczoraj, czyli 9h od wtorku. Nie jestem zmeczona, ciagle na nogach. Juz po 1,5h po porodzie biegalam, jestem jedyna dziewczyna na oddziale, ktora ciagle gdzies jest, mam najlepsza morfologie, pomimo, ze baardzo malo jem (nie mam apetytu). Wspolczuje tym wszystkim dziewczyna, ktore ledwo chodza, inne wogole nie wychodza z pokoi. Biedactwa. Takze dziewczyny:
Rodzic bez nacięcia!

Ja "tam na dole" nie jestem juz nawet opuchnieta, nic mnie nie boli- NIC Brzucha praktycznie nie mam i ciekawa jestem ile teraz waze, ale to zobacze jak wroce do domu

Kazda z Was da rade!!!!!
hyhyhy, mówiłam!
Stary 2012-01-06, 19:03   #3142
*Agatek*
Zakorzenienie

Nooooo dziewczynki, jestem z siebie taka dumna!

Wstałam, zjadłam i od 14.30 do 18.30 dzielnie pracowałam w domku

Umyłam okno u nas w pokoju, (oczywiście ciepło się ubrałam + szal ) chyba z godzinę się bawiłam potem umyłam listki od roślinki bonzai, zrobiłam porządek z kaktusikiem na okienku- urwałam małe wychodzące, bo przyuważyłam, że wypuścił(a one rosną b.wooolno i krzywią kaktusa) a jeden duży oderwałam- z korzeniami i posadziłam do innej doniczki Może się przyjmie

Potem prasowanko prześcieradełek, flanelki z ceratką i ładnie przygotowałam na cycek glancek łóżeczko - nawet kocyk złożyłam w wałeczek i takie jajo zrobiłam w łóżku, co by dziecko się nie przestraszyło, że nagle ma wiele miejscówy, po wyjściu z ciasnego brzuchacza wszystko świeże i pachnące Umyłam jeszcze podłogę troszkę na kolanach i przetarłam kurze- mam dość teraz mnie boli kręgosłup jutro dalsze sprzątanie, bo dziś nie dam rady już

Może jeszcze przed snem porozciągam kości troszkę

Neska no wiesz, rzuciłaś magnez i nic mi nie powiedziałaś???????? Ja zaczęłam mieć znów skurcze, może coś się rozkręci
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja nie wywołuję wolę się przeterminować
dla mnie to zawsze dłużej z dzieckiem w wakacje i późniejszy powrót do pracy
No pięknie
zostałam z tym sama
Cytat:
No to chociaż poczytał o rozwoju dziecka, jak dla mnie to duży sukces
noo i jeszcze leci 'na przód' i mi opowiada, że do końca już poczytał- chyba żeby mieć święty spokój ode mnie
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
o ty szpiegu (a ja twoje kocury ) a zaprosilas mnie chociaz do grona swoich bliskich pewnie nie taka z ciebie kolezanka
Fajne mam koty, nie???
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Nie, lubię swój brzuch, choć mi się dłuży i czasem mam dosyć
ehh gdyby nie te żebra to może miałabym inne zdanie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:05   #3143
violette7
Przyczajenie

Cytat:

Rodzic bez nacięcia!

Kazda z Was da rade!!!!!
Po Twoich słowach nie pozostaje nic innego jak tylko RODZIĆ !!!
Już nie mogę się doczekać kiedy będę miała Malutką przy sobtie, zazdroszczę rozpakowanym Mamusiom i trzymam za Wszystkie kciuki
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:09   #3144
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

My mamy. Kłopot. Z wilgocia w domu i plesnia ze dodatkowe nawilżanie nie wchodzi w grę ale moja mama uzywala przy moim
Bracie i dało rade.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:14   #3145
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Co do Nadii, to u nas jest jako samodzielne imię, ale jako skrót występuje od imienia Nadzieja (po ros. Nadjeżda)

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
U was też tak jest? A czy wasi TŻ-ci pomagali przy kompletowaniu wyprawki? Mój złożył łóżeczko i chyba mu to starczyło, bo takto to nawet nie wie co dziecku jest potrzebne. Owszem podjechał ze mną po fotelik, wózek i kilka ubranek, ale to jak mu kazałam i sama wybrałam. Dziś miał zacząć robić pranie dla małego i chyba jednak się za to nie weźmie. Ech, wszyscy mnie dziś tylko wkurzają...
Może u was coś pozytywnego się dziej
Mój był przy wyborze wózka, mebelków (które potem sam pomalował i złożył), fotelika, tak samo jak robiliśmy zakupy w sklepie dziecięcym, to sam się pytał co to i czy tego nie potrzebujemy czasem
No i jak powiem, że coś by się przydało, to sam mówi, że mam wybrać, a on po to pojedzie/zapłaci
Jedynie co, to ciuszki w 99% kupowałam sama, ale to w lumpku, a on nie ma ani czasu ani weny na chodzenie w takie miejsca

Cytat:

Duży chłopak

Cytat:
Niestety
_________________________ ___
Znów czuję się masakrycznie, cały dzień śpię/jem albo się snuję po domu
Mały świruje, boi się bidulek jak smarkam albo kaszlę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:14   #3146
uska000
Zadomowienie

mamuski sorki ze odpsuje chaotycznie i nie cytuje ale to brak czasu..

body z krotkim nie ubieram pod pajaca bo mam 26st w domu i za cieplo na body jeszcze..

karmie piersia i to chyba przez to tak chudne.. tak mi sie wydaje;p bo jem duzo

co do mleka to ja kupilam mm bo wyszlam ze szpitala dzien przed wigilia i nie wiiedzialam czy bede miec pokarm i czy starczy wiec wrazie wu kupilam bo wigilia i swieta pozamykane wszystko.

co do pampersow moj Igor Dade toleruje super lepiej niz pampersy

i dziewczyny ktore nie maja ciuszkw jescze nie kupujcie duzo ja mma 3 spiochy, 6 body z dlugim i 5spiochy i polspiochy i styka ciagle robicie pranie przy takim szkarbie a moj ciagle sie obsika, uljeje albo nawet gozej;p

ja mma jedne dzisny i 3 bluzy jeden dres i tez wystarcza bo po domu niewygodnie takto tylko do zjdec i na spacer ale na spacer nawierzch kombinezon wiec i tak nie widac;p

kapie w olilatum, oliwkuje tylko glowke lekko i resztka brzuszek oliwka hippa. aa kupcie zwykla gruszke.. frida odciaga sie glutki super ale koza to masakara wlaczylam tyle ze i tak bagietka wygmeralam

co do wyprawek u mnie w szpitalu byly
rozowe podelko a w nim sudocrem, woda mala mama i ja, gazetka mamo to ja i murator, 3 pampersy, 12 chusteczek nawilzonych pampers, herbatak hipp jedna szaszetka, i probka mleka hipp2 i pelno makulatury i naklejka jade z dzieckiem

niebieskie pudelko
woda zywiec zdroj mala
sudocrem
herbatka koperkowa saszetka inna niz hipp
mleko probka jakies na E
makulatura
naklejka dziecko w aucie;p
jakies gazetki
probki olilatum 2 saszetki
probki ziaji 2 saszetki

reklamowka rozowa
sudocrem
pampers
gazetki

reklamowka niebieska
makulatura
sudocrem

i to by bylo na tyle

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:15   #3147
eliza1984
Zadomowienie

Magda1804 no właśnie wszystko no to wskazuje,że to już tuż ,tuż.Mąż się strasznie cieszy,wczoraj w samochodzie jak miałam te bolesne skurcze to aż miał ciary i jak mu zawsze goraco to był lodowaty chyba z podniecenia,ze to juz.Zresztą przy tych skurczach i dziwnym parciu na pipkę i pupkę też myślałam,że sie zaczęło.Niech te skurcze się zdecyduja w te albo we w te
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:26   #3148
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

No to nieźle sobie oboje dajecie radę Tylko pogratulować

Cytat:
pożycz mi swojego tz-a na kilka dni, chciałabym żeby mój to zobaczył, może mu się wstyd zrobi i zacznie w końcu coś robić
Jak mówie mojemu A. żeby posprzątał to tylko przeleci odkurzaczem mieszkanie i uważa że spisał się na medal
Jasne, ja pożyczę a potem sama będę musiała sprzątać :P No way :P
A tak serio, to go pochwaliłam, bo faktycznie pomaga, ale niekoniecznie się do tego bardzo przykłada Ostatnio wieczorkiem podeszłam do okna i zerwałam suche liście z kwiatka, rzuciłam je na podłogę, bo myślałam, że będę odkurzała. Źle się czułam i poprosiłam Męża, żeby poodkurzał. ZAWSZE mu mówię, że ma odkurzać wszystkie powierzchnie płaskie No i niby odkurzył Podchodzę do okna, a tam te liście leżą Śmialiśmy się tylko z tego i stwierdził, że specjalnie to zrobiłam Ale i tak kochany jest, że w ogóle się stara Najwyżej tylko musi poprawiać

Cytat:
Nie kupuję. Mam wrażenie, że jeśli bym miała problemy z karmieniem piersią (ale oczywiście wszystko będzie dobrze ), to bardzo szybko bym zrezygnowała z piersi, bo miałabym blisko mleko zastępcze. A tak się przemęczę

Magda Ty to tak pięknie wszystko nam opisujesz, że chyba zostaniesz naszym drugim guru
A co się dzieje z pierwszym - Klaurencją?

Cytat:
Cytat:
Skurcze już mi przeszły,chciałam odespac tą noc ale jakoś godzinę się męczyłam i nie dało rady.Kilka razy już miałam napisać i zapomniałam :kropeczko1984 mi się śniło ,ze mialyśmy skurcze razem,a moje sny czasami się sprawdzają,więc wiesz
Razem raźniej Ale ostrzegam, że nie zamierzam rodzić wcześniej niż 14 lutego, więc musisz na mnie poczekać

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja mam wypełnienie 120x90 kołderkę kupiona u www-edisa-pl na all
a nawilżacz mam taką zawieszkę glinianą (pojemnik) na wodę na kaloryfer chyba 6zł mnie kosztowała
Też planuję wypełnienie 120x90, bo taką kupiłam pościel.
A takie zawieszki na wodę, to miałam dawno temu. Teraz też by się przydały, ale nie wiem, gdzie są. Nie wiesz, gdzie można je kupić?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
przetarłam kurze
Ciąża to się jednak rzuca na mózg Pierwsze, co pomyślałam, jak to przeczytałam, to co Ty podtarłaś i jakiej kurze
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:39   #3149
*Agatek*
Zakorzenienie

aga__tka z tym dzieckiem, które przez 9 mies nie było na dworzu, to jakaś przeginka!! masarnia jakaś Co do liści malin- wiem wiem, ale nie mam teraz żadnych $$ i na dodatek zielarski mam daleko

Renatko nie mdli mnie, ale czuję się dziwacznie, jestem śpiąca- ale to chyba po tej nocce

Anabellita pięknie no, tak czytasz moje posty z 2x pisałam, co znajduje się w 'niebieskim pudełku' jak dają w szpitalu

Lucy z nawilżaczem nie pomogę- bo ja mam inny problem, wiadomo jaki i potrzebuję natychmiastowo osuszacz powietrza...

Magda1804 optymistyczne posty, naprawdę aż chce się rodzić!
Co do snów- nie wiem skąd mi się Ty wzięłaś
Co do żółtaczki- moja chrześniaczka miała, więc nie bój żaby! Była z tego względu ogólnie tydzień w szpitalu- to normalne, ja też miałam
I ja niestety nie mam rozwarcia ale mam dość tej wpychające mi pod żebra to tak boli!!

Bambusek to ja już nie rozumiem?!! Nadia to skrót od Nadzieji czy nie?
Cytat:
Ja się ostatnio ogoliłam z takim trudem, że chyba do porodu pojadę zarośnięta.
miałam to samo... jeszcze 10 tys razy sprawdzić w odbiciu lusterka czy aby dobrze

Cytat:
Ja w domu wszystko robię, też jestem "zosia samosia". A mam do tego jeszcze bardzo żywego 2,5 latka i męża wiecznie w pracy
Piorę, sprzątam, prasuję, ścielę łóżka, gotuję obiady, wieszam i ściągam pranie, noszę zakupy, czasem dziecko... Wczoraj np. odkurzałam.
Tż się czasem wkurza, ale jego i tak wiecznie nie ma i muszę sama.
ojj i tego w związku naszym nie chcę... podział obowiązków, gdy oboje będziemy pracowali + opieka wspólna przy dziecku. Teściowa urodziła 5 dzieci, i też robiła wszystko co wymieniłaś, każdemu pod nosek podstawiała- tak jest do tej pory, jak teściu przyjeżdża to on musi mieć zrobione jedzenie, herbatkę, kawkę posłodzoną jak jest pełna lodówka to potrafiłby z głodu paść, ale sam sobie nie przyniesie chleba, masła itp itd, tylko samą szynkę wyciągnie i zje
A jak nie było obiadu to potrafiła być z tego awantura no, fakt teściu pracował w policji i jest na rencie bo na tle nerwicowym ale bez przesady... teściowa 'za dużo' sobie dała w przeszłości i o... strasznie mi się to nie podoba

A dziwne, bo w DE robi jedzenie dla siebie i tżta- ale chyba z przymusu i uważa, że w domu musi być obsłużony chyba

Co do mojego tżta- nie mogę narzekać, też jest pedantyczny, jak ja przyjechał ostatnio to sprzątał niewidoczne rzeczy On też lubi sprzątać jak ja, więc nie będzie problemu przy 'podziale obowiązków' jak kiedyś będziemy mieszkać sami
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
jaka tu dziś nuda :P czyżby Agatek zaczęła rodzić
jeszcze nie, wolałam nie przynudzać Was i smęcić marudzeniem jutro dalej sprzątam
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
My mamy. Kłopot. Z wilgocia w domu i plesnia ze dodatkowe nawilżanie nie wchodzi w grę ale moja mama uzywala przy moim
Bracie i dało rade.
dokładnie- dziś ściągnęłam tyle pleśni z szyby okna i po bokach na cegłach (mamy ozdobione tak okno), że szok
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ciąża to się jednak rzuca na mózg Pierwsze, co pomyślałam, jak to przeczytałam, to co Ty podtarłaś i jakiej kurze

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:54   #3150
Haniula
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za odpowiedz w sprawie oddychania przeponą troche potrenowałam, ale czuje ze jak przyjdzie co do czego to ze stresu nie bede wiedziala jak to bylo

uska , ale masz juz duzego chłopaka zdjecia chcemy zdjecia !
Powiedz mi jeszcze czy jak myjesz malego w oilatum to buźke i wloski tez mu tym myjesz?

Agatek Katharinamożna kupic taki pochłaniacz wilgoci, to kosztuje ok 20-30zl a duzo daje. my mamy w lazience i szybko zbiera sie tam woda

Mam chyba skurcze, ale te przepowiadajace raczej bo nieregularne, chociaz momentami nieprzyjemne i kłuje mnie w pip.ce w ogole mała dzis leniwa i patrzyłam w lusterku to chyba mam juz rozwarcie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości