Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 20:26   #3061
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

monika_krk nie mam pojecia co do łóżeczka

my bylismy odwiedzic moja mame, pojadłam pysznego rosołku( bez cukru) i nalesników i mam jeszcze gołąbki

Musze wystawic na all swoje spodnie ciazowe chyba bo nie mieszcze sie w nie i mnie uciskaja, jutro mam w planach kupic sobie legginsy ciazowe i w nich dotrwac do konca, zobaczymy jak to bedzie, w ogole tak bym sobie pochodziła po sklepach, ale nie mam siły i po godzinie wysiadam.

Co do kwiatków to u mnie tez storczyki najlepiej sie czuja, jednego to mam takiego byka, ale akurat tearz jest w stanie spoczynku i puszcza nowe pedy , ale za miesiac- dwa bedzie juz sliczny, mam jeszcze pare innych kwiatków,ale jak sie nazywaja to nie mam pojecia, a gwiazda betlejemska u mnie kwitła cały rok, dopiero tearz troszke zdziadziała

nie radze sobie z popędem do jedzenia, ciągle jestem głodna, dosłownie pol godziny po zjedzeniu posiłku czuje takie ssanie jakbym pol dnia nic nie jadła.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:37   #3062
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
karolca fajne mebelki, z jakiej to firmy? kiedyś chyba pisałaś..
Vox, kolekcja Modern (ja mam kolor jabłoń)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:38   #3063
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki

Zaraz Was poczytam, ale napisze co u nas.
Dzisiejsza noc mielismy spokojna, bez dusznosci, tylko o 6 sie obudzil maly i kaszlal chyba przez godzine czasu.
Ale kaszel ma coraz ladniejszy, odrywa mu sie, wiec jest lepiej.
Ja dzis z mama rozebralam choinke, potem sprzatalismy, obiad no i zrobilam ciasto 3 bit
Kregoslup mi odpada
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:02   #3064
Mravka
Zadomowienie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
mi się podoba to:
http://allegro.pl/bellamy-lola-lozec...018912402.html
a orientujesz się czy to twoje jest białe białe czy robione jakąś tam techniką white wash co zostaje struktura drewna?

O tez mamy mebelki z tej firmy (tzn poki co jeszcze nie w domu,ale zaplacone czekaja na nasz odbior)

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki!
U mnie nieciekawie,zwolnilam sie dzisiaj po 3 godz z pracy do domu i wzielam nastepne dwa dni wolne(+2 co normalnie mam czyli 4).Wczoraj pisalam,ze w pracy nadwyrezylam sobie reke,chyba sciegno.No ale myslalam,ze dam rade i pracowalam te 3 godz z zacisnietymi zebami i lazmi w oczach,tak bardzo boli.Reka spuchnieta.Powiedzieli,ze mam isc do domu,no i w sumie dobrze,moze przez te 4 dni mi przejdzie.
Oj to niedobrze...zdrowka zycze i zeby szybko Ci przeszlo,bo to zadna przyjemnosci. Uwazaj na siebie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A mi sie chyba siara zaczyna pojawiac bo po nacisnieciu prawego sutka odrobinke zoltej wydzieliny sie pojawilo
oo tez takie cos dzis zauwazylam, ale doslownie kropla i zastanawialam sie,czy to TO
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie spiworek? I ile czasu dziecko spi w rozku? Bo ja te spiworki i malutkie i bardzo duze widzialam i teraz nie wiem...
no wlasnie ja tez sie zastanawialam jak to z tym spiworkiem. Mlody sie urodzi w pierwszej polowie marca(jak nic sie nie zmieni), wiec pewnie tj dziewczyny pisza wpierw rozek...a potem chyba kocyk.
Choc te spiworki sa takieee ladne np ten: http://allegro.pl/promocja-babaluno-...003710362.html

U nas dzis pracowicie pod wzgledem planowania. Dzien przeprowadzki coraz blizej i trzeba troche rzeczy skoordynowac (podloga,drzwi,malowanie. .zamawianie sprzetow). Czuje sie jakbysmy grali w jakas gre strategiczna .

Wczoraj bylismy na pierwszych zajeciacxh w szkole rodzenia i bylo super. Nie zaluje,ze poszlismy. Polozna prowadzaca rewelacyjna. W prosty i obrazowy sposob wszystko tlumaczy, jakos tak sie czlowiek czuje pewniej.

Lenka ,a Ty gdzie sie zapisalas?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:13   #3065
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Napewno szyjka wytrzyma, bo musi
Najwazniejsze ze masz do lekarza zaufanie i skoro on tak mowi to tak bedzie, a Ty tesciowke zagnaj do pomocy przy Filipku a sama wypoczywaj!

Z tym spojeniem to sie zgodze, generalnie kazdej z nas sie rozchodzi , ale kazda z nas inaczej to odczuwa jak wszsytko zreszta w ciazy!
Problem jest wtedy gdy rozjedzie sie wiecej niz 1 cm, ale mysle ze wtedy to juz z bolu sie placze!
Mna w szwecji zbytnio sie nie przejeli, owszem dostalam pas , ktory pomogl, ale skoro moglam chodzic to nikt o cc nie wspomnial, no i poszlo jakos, tzn komplikacji po porodzie sn nie mialam
Co do tesciowej, to pojechala do swojej juz 100-letniej mamy nia sie opiekowac i ma wrocic za 3 miesiace, ale nie ukrywam, ze jest mi to na reke. Nie wydzwania, nie przychodzi, jest jakos tak spokojnie bez niej tu na miejscu.
Co do tego spojenia, wiesz ja sie wystraszylam, bo w ciazy z Filipem tak mnie nie bolaly pachwiny, moglam normalnie chodzic, podnosic nogi, no wiadomo kregoslup krzyzowy tak jak i teraz dokuczal i brzuszek "przeszkadzal" ale teraz mam dodatkowo te bole pachwin, ze bywa, ze chodze jak kaczka i bardzo mi ciezko sie chodzi i podnosi nogi zeby ubrac buty czy spodnie. Dla mnie to nowosc, dlatego sie zaczelam martwic, ale lekarz mnie uspokoil.
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
my teraz 23stycznia mamy 2 lata odkąd się znamy i jesteśmy razem Aguśkaa rocznicę mamy prawie tak samo Tylko że my 16lipca - 1 rocznica ślubu
No to gratuluje
Cytat:
Witajcie brzuchatki!
U mnie nieciekawie,zwolnilam sie dzisiaj po 3 godz z pracy do domu i wzielam nastepne dwa dni wolne(+2 co normalnie mam czyli 4).Wczoraj pisalam,ze w pracy nadwyrezylam sobie reke,chyba sciegno.No ale myslalam,ze dam rade i pracowalam te 3 godz z zacisnietymi zebami i lazmi w oczach,tak bardzo boli.Reka spuchnieta.Powiedzieli,ze mam isc do domu,no i w sumie dobrze,moze przez te 4 dni mi przejdzie.
Oj kochana ja Cie podziwiam, ze Ty nadal pracujesz. Oby odpoczynek zregenerowal reke.
Cytat:
Dziewczyny ja dzis mialam straszna noc. Zwykle przesypiam prawie cala na lewym boku, dzis sie obudzilam i chcialam sie przekrecic na prawy. Jak sie przekrecilam to zlapal mnie taki bol serca, ze myslalam ze zejde, nigdy jeszcze nie mialam takiego klucia, trwalo to kilka minut i przeszlo, ale sie przestraszylam, a maz jeszcze bardziej
Rano sie obudzilam i kolejny atak, tym razem brzucha z lewej strony, bo na tej spalam. Koszmar, to nie byl skurcz tylko tak jakby kolka, moze za dlugo podkulona spalam. Kurcze slaba nocka to byla.

Ale dzis tu cicho, wiadomo swieto w Polsce
Ja raz na poczatku ciazy mialam taki bol klujacy ale w glowie, bylam juz pewna, ze to jakis udar, ale przeszlo i juz nigdy sie nie pojawilo.
A co do serduszka, to moze byl jakis nerwobol. Ja tez tak czasem miewam, ale rzadko. W ciazy nie mialam, ale przed ciaza owszem. To taki klucie ze cos okropnego. Oby Ci sie to nie powtorzylo.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
A mój mąż rozmawiał sobie dziś z córeczką przez brzuszek, rozmawiał a mała go pac w nos! hehe!
Chyba rączki do tatusia wyciągnęła
SZYMONEK

Stary 2012-01-06, 21:14   #3066
gosia261282
Gang Iren

Dzieki dziewczyny,ze przejelyscie sie moja reka i tak dobrze mi zyczycie,to bardzo mile.Mysle,ze wasze dobre fluidy do mnie przyjda i sprawia,ze szybko poczuje sie lepiej

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Dzisiejsza noc mielismy spokojna, bez dusznosci, tylko o 6 sie obudzil maly i kaszlal chyba przez godzine czasu.
Ja dzis z mama rozebralam choinke, potem sprzatalismy, obiad no i zrobilam ciasto 3 bit
Kregoslup mi odpada
To super,ze Filipkowi sie polepsza.Oby juz mu zdrowko dopisywalo.Bo najgorsze co moze byc to choroba dziecka.

Czy ciasto 3 bit jest podobne do tego batona?Brzmi smakowicie.Dasz przepis?Prosze...
Stary 2012-01-06, 21:23   #3067
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczynki

Kregoslup mi odpada
Najwazniejsze,ze juz coraz lepiej z Filipkiem, oby szybko calkiem Mu przeszlo.
Ciepla kapiel potrafi zdzialac cuda na bolace plecy...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:45   #3068
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny,ze przejelyscie sie moja reka i tak dobrze mi zyczycie,to bardzo mile.Mysle,ze wasze dobre fluidy do mnie przyjda i sprawia,ze szybko poczuje sie lepiej
To super,ze Filipkowi sie polepsza.Oby juz mu zdrowko dopisywalo.Bo najgorsze co moze byc to choroba dziecka.

Czy ciasto 3 bit jest podobne do tego batona?Brzmi smakowicie.Dasz przepis?Prosze...
Ja tez uwazam, ze choroby u dzieci sa najgorsze i potrafia niezle wystraszyc nie raz rodzica no i daja w kosc ogolnie, ja np jestem umeczona jego chorowaniem. Ale im wiekszy, tym lepiej znosi, bo jak byl malusi to byla dopiero udreka;/ Ciagle noszenie na rekach bo plakusial, teraz przynajmniej powie co mu dolega i jakos mozna z nim sensownie porozmawiac
A co do ciasta: kiedys pisala o nim Roksape. Czy jest podobne do batona, to nie wiem, kurcze nie moge sobie przypomniec jak wyglada ten baton
Ja wzielam przepis z netu i wg niego zrobilam:
http://przezszybe.blox.pl/2010/06/Trzybit.html
A ciasto mi wyszlo tak jak na zdjeciu, zamiast gorzkiej czekolady dalam mleczna

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Najwazniejsze,ze juz coraz lepiej z Filipkiem, oby szybko calkiem Mu przeszlo.
Ciepla kapiel potrafi zdzialac cuda na bolace plecy...
Wlasnie nalalam goracej wody do termoforu i grzeje sobie plecy nim
Pytalam doktora, to pozwolil, byle w termoforze nie byla wrzaca woda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 060120121694.jpg (75,4 KB, 43 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2012-01-06, 21:56   #3069
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie nalalam goracej wody do termoforu i grzeje sobie plecy nim
Pytalam doktora, to pozwolil, byle w termoforze nie byla wrzaca woda.
Też czasem biore termofor z ciepłą wodą, przykładam psa lub przytulam się plecami do męża. Pomaga mi tez leżenie w ciepłej wodzie w wannie, ale szkoda mi tyle wody (bo potem lub przed kapielą i tak muszę się dokładnie umyć), no i czasu na bezczynne leżenie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-06, 22:07   #3070
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Puscilam malutkowi w brzuszku kolysanki prenatalne przystawiajac sluchawki

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Też czasem biore termofor z ciepłą wodą, przykładam psa lub przytulam się plecami do męża. Pomaga mi tez leżenie w ciepłej wodzie w wannie, ale szkoda mi tyle wody (bo potem lub przed kapielą i tak muszę się dokładnie umyć), no i czasu na bezczynne leżenie.
tez uwielbiam wylegiwac sie w wannie

Karolinka super to oswietlenie w pokoju
SZYMONEK

Stary 2012-01-06, 22:19   #3071
karo_z
Rozeznanie

Już jestem...siostra już pojechała do domu. Miał być też mój tata ale nie dojechał...olał mnie nie widzieliśmy się od wigilii i jakoś tak mi przykro się zrobiło... no ale cóż...życie. Niech żałuje, bo babka mi pyszna wyszła i więcej zostało dla mnie

Cytat:
Dzieki wszystkim za odpowiedzi, poslucham sie chyba i tez na razie zrezygnuje ze spiworka.
U mnie tez nie widac brzucha z pod kurtki, sasiadow praktycznie nie widuje, jak mnie potem zobacza z dzieckiem to pomysla ze porwalam
hehe...ja też jak mam kurtkę to nic nie widać a poza tym rzadko teraz wychodzę z domu...pewnie moi sąsiedzi pomyślą sobie to samo jak pokarzę się z dzieckiem
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:36   #3072
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
hehe...ja też jak mam kurtkę to nic nie widać a poza tym rzadko teraz wychodzę z domu...pewnie moi sąsiedzi pomyślą sobie to samo jak pokarzę się z dzieckiem
u mnie też spod kurtki nie widać, więc sąsiedzi rodziców nic nie wiedzą (ale dopytują) a moi sąsiedzi wiedzą od dawna, bo teść jak tylko się dowiedział, poleciał rozgadać komu popadnie.

a troszkę zmieniając temat. Używała któraś z was ekologicznych kul piorących? Chodzi mi o eco laundry balls takie jak tu: http://allegro.pl/kule-piorace-zamia...039011499.html

działa to? dotychczas prałam w Arielu, jestem bardzo zadowolona, ale cena proszku rośnie, a i dziecięce do tanich nie należą - te kule nie dość, że wychodzą w miarę tanio, to powinny się nadawać do ubranej dziecięcych...
Stary 2012-01-06, 22:45   #3073
qsloncu
Wtajemniczenie

witajcie po długiej nieobecności Ile zaległości
My już w domku po świątecznym wypoczynku Teraz powrót do normalności .

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:45   #3074
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
u mnie też spod kurtki nie widać, więc sąsiedzi rodziców nic nie wiedzą (ale dopytują) a moi sąsiedzi wiedzą od dawna, bo teść jak tylko się dowiedział, poleciał rozgadać komu popadnie.

a troszkę zmieniając temat. Używała któraś z was ekologicznych kul piorących? Chodzi mi o eco laundry balls takie jak tu: http://allegro.pl/kule-piorace-zamia...039011499.html

działa to? dotychczas prałam w Arielu, jestem bardzo zadowolona, ale cena proszku rośnie, a i dziecięce do tanich nie należą - te kule nie dość, że wychodzą w miarę tanio, to powinny się nadawać do ubranej dziecięcych...
Dla mnie to świetna ściema. Fajnie leją wodę nie podając konkretów. Tak jak z horoskopem
Jesli znasz kogoś osobiście, kto uzywał tego i jest zadowolony z efektów, możesz kupic. Ja jednak podchodzę bardzo sceptycznie to takich rewelacji.
Jesli chodzi o proszek. Ostatni kupiłam w sierpniu chyba. 4 kg. Do dziś mam to opakowanie. Do tego płyn do prania ciemnych i czarnych rzeczy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-06, 22:53   #3075
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Już jestem...siostra już pojechała do domu. Miał być też mój tata ale nie dojechał...olał mnie nie widzieliśmy się od wigilii i jakoś tak mi przykro się zrobiło... no ale cóż...życie. Niech żałuje, bo babka mi pyszna wyszła i więcej zostało dla mnie

u mnie tak samo brzucha nie widac w kurtce bylam na szkole rodzenia i stwierdzilam ze wcale nie mam takiego wielkiego brzucha jak mi sie wydawalo
Stary 2012-01-06, 23:06   #3076
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie to świetna ściema. Fajnie leją wodę nie podając konkretów. Tak jak z horoskopem
Jesli znasz kogoś osobiście, kto uzywał tego i jest zadowolony z efektów, możesz kupic. Ja jednak podchodzę bardzo sceptycznie to takich rewelacji.
Jesli chodzi o proszek. Ostatni kupiłam w sierpniu chyba. 4 kg. Do dziś mam to opakowanie. Do tego płyn do prania ciemnych i czarnych rzeczy.
no właśnie nie znam nikogo. Bardzo jestem ciekawa co jest w tym wkładzie-je żeli same enzymy,to ma to jakieś podstawy działać, ale faktycznie nikt nie pisze co to...
Ariela kupowałam 5kg w kwietniu i właśnie mi się skończył. Używam go do wszystkiego (biały to też kolor), do wełny woolite. Niby oszczędność wody, prądu - bo dopierze nawet pralkę napchaną na maksa, ale przez to pranie w niskich temperaturach moja pralka zaczyna dziwnie szumieć - w serwisie samsunga dowiedziałam się, że w ramach konserwacji należy KAŻDĄ PRALKĘ raz na miesiąc zapuścić pustą na gotowanie, bez detergentów. Bo niby proszki mają fosforany, które osadzają siew bagno,a potem kamień, na dnie pralki ;( Szkoda, że mi mówią po 3,5 roku używania jej!
Stary 2012-01-06, 23:07   #3077
karo_z
Rozeznanie

dostanę od siostry taki komplet pościeli po jej córeczce:
http://allegro.pl/my-sweet-baby-15-c...040485587.html

tylko kolor brzoskwiniowy...
jak myślicie pasuje dla chłopca, czy nie bardzo??

Stary 2012-01-06, 23:12   #3078
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
no właśnie nie znam nikogo. Bardzo jestem ciekawa co jest w tym wkładzie-je żeli same enzymy,to ma to jakieś podstawy działać, ale faktycznie nikt nie pisze co to...
Ariela kupowałam 5kg w kwietniu i właśnie mi się skończył. Używam go do wszystkiego (biały to też kolor), do wełny woolite. Niby oszczędność wody, prądu - bo dopierze nawet pralkę napchaną na maksa, ale przez to pranie w niskich temperaturach moja pralka zaczyna dziwnie szumieć - w serwisie samsunga dowiedziałam się, że w ramach konserwacji należy KAŻDĄ PRALKĘ raz na miesiąc zapuścić pustą na gotowanie, bez detergentów. Bo niby proszki mają fosforany, które osadzają siew bagno,a potem kamień, na dnie pralki ;( Szkoda, że mi mówią po 3,5 roku używania jej!
To nie wiedziałaś, że raz na jakiś czas nalezy przepuścić pustą pralkę na max temperaturze? U mnie - też mam Samsunga - napisali o tym w instrukcji Jak elektroniczny programator ma problem z odliczaniem czasu to wiem, że już czas. Warto wtedy dodać jakiś odkamieniacz.

Cytat:

Pościel bardzo ładna. Brzoskwiniowa dla chłopca oczywiście, że może być (gorzej byłoby z różem). Podoba mi się ta kremowa

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-06, 23:13   #3079
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

wydaje mi sie ze dla syneczka bedzie wszysto jedno a tak na powaznie to brzoskwiniowy dla chlopca moze byc

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:14   #3080
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

troche malo meski kolor ale jak bym dostała to bym nie wybrzydzała
Stary 2012-01-06, 23:14   #3081
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:

Pewnie, dziecku mało rzeczy nie pasuje Gorzej jakby była w różach

Stary 2012-01-06, 23:26   #3082
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
To nie wiedziałaś, że raz na jakiś czas nalezy przepuścić pustą pralkę na max temperaturze? U mnie - też mam Samsunga - napisali o tym w instrukcji Jak elektroniczny programator ma problem z odliczaniem czasu to wiem, że już czas. Warto wtedy dodać jakiś odkamieniacz.

Pościel bardzo ładna. Brzoskwiniowa dla chłopca oczywiście, że może być (gorzej byłoby z różem). Podoba mi się ta kremowa
jakbym miała sama wybierać to też wzięłabym kremową

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
troche malo meski kolor ale jak bym dostała to bym nie wybrzydzała
no tak...trochę bym głupioz robiła gdybym z tego powodu miała kupować nową szczególnie że to pieroństwo takie drogie

Stary 2012-01-06, 23:39   #3083
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Jakoś mi to umknęlo :F
a odkamieniaczy nie mogę używać, mam ceramiczną grzałkę i odkamieniacze ją mogą uszkodzić.
Chciałabym,żeby moja pralka była nieśmiertelna sterylizacja srebrem itp-i może nie będę musiała gotować ciuszków... Dłużej przeżyją.
Stary 2012-01-06, 23:45   #3084
qsloncu
Wtajemniczenie

dobrej nocki idę spatuchny.

Stary 2012-01-06, 23:56   #3085
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

O tez mamy mebelki z tej firmy (tzn poki co jeszcze nie w domu,ale zaplacone czekaja na nasz odbior)

no wlasnie ja tez sie zastanawialam jak to z tym spiworkiem. Mlody sie urodzi w pierwszej polowie marca(jak nic sie nie zmieni), wiec pewnie tj dziewczyny pisza wpierw rozek...a potem chyba kocyk.
Choc te spiworki sa takieee ladne np ten: http://allegro.pl/promocja-babaluno-...003710362.html
to koniecznie daj znać jak je odbierzesz jaka jakość, bo nie mam ich gdzie oglądnąć... a cały komplet zamówiłaś? który?

jeśli chodzi o śpiworek to ja pod choinkę dostałam, a raczej mała (prezent był podpisany dzidzia) śpiworek rozmiar 0-6 m i myślę, że będzie ok. Fajny rozpinany do samego dołu.

Dziewczyny a jak ma się rożek do takiego otulaczka???
http://allegro.pl/otulaczek-dla-niem...985595283.html
Widziałam w sklepie i pomyślałam, że fajna sprawa, funkcja chyba podobna...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 00:05   #3086
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Oj ten termofor cudna rzecz, teraz bedzie ze mna wszedzie codziennie chodzil i spal
W tamtej ciazy tez nosilam pod koniec ciagle w spodniach heheh

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak ma się rożek do takiego otulaczka???
http://allegro.pl/otulaczek-dla-niem...985595283.html
Widziałam w sklepie i pomyślałam, że fajna sprawa, funkcja chyba podobna...
ta sama zasada dzialania, tylko rozek sie co chwile otwiera i trzeba poprawiac a w tym otulaczku latwiej dzidzie zawinac, chyba lepiej sie "trzyma". Czy rozek czy otulaczek, chodzi o to zeby dzidzia czula sie jak w brzuszku, dzieciaczki z poczatku lubia byc tak "skrepowane".
SZYMONEK

Stary 2012-01-07, 00:14   #3087
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ten termofor cudna rzecz, teraz bedzie ze mna wszedzie codziennie chodzil i spal
W tamtej ciazy tez nosilam pod koniec ciagle w spodniach heheh

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

ta sama zasada dzialania, tylko rozek sie co chwile otwiera i trzeba poprawiac a w tym otulaczku latwiej dzidzie zawinac, chyba lepiej sie "trzyma". Czy rozek czy otulaczek, chodzi o to zeby dzidzia czula sie jak w brzuszku, dzieciaczki z poczatku lubia byc tak "skrepowane".
"skrępować" można nawet pieluszką tetrową i owinąć w coś cieplejszego (jeśli jest chłodno). Metoda mojej mamy jeśli nie ma nic innego

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-07, 00:29   #3088
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
"skrępować" można nawet pieluszką tetrową i owinąć w coś cieplejszego (jeśli jest chłodno). Metoda mojej mamy jeśli nie ma nic innego
Pewnie ze mozna.
Ja osobiscie nawet wolalam owinac kocykiem niz becikiem, kocyk latwiej sie zawijal, byl podatniejszy na ukladanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5231070.jpg (23,3 KB, 42 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2012-01-07, 00:38   #3089
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie ze mozna.
Ja osobiscie nawet wolalam owinac kocykiem niz becikiem, kocyk latwiej sie zawijal, byl podatniejszy na ukladanie
małe zawiniątko

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Wam też jest tak cieplo?
Ja spię już bez kołdry, w samych majtkach i cienkiej koszulce na ramiączkach. Przykrywam wyłącznie stopy. W dzień też zakładam same lekkie ciuchy.
W ciaży krążenie tak mi się poprawiło, że nie wiem co to zimne stopy czy dłonie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-07, 01:47   #3090
Flowerbombka
Zadomowienie

Aguśka Ty to zawsze takie słodkości pokazujesz

Karolca tez tak mam...ja wieczny zmarźluch teraz muszę mieć w nocy otwarte okno i być niemal cala odkryta....
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości