|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
też nie mogę zdzierżyć takich roooozlaazłych ludzi co to jedną rzecz tyle czasu robią. Ja też z tych szybkich , co to 5 rzeczy na raz migiem robią ![]() Zawsze w pracy na ewaluacjach słyszałam że taka szybka i obrotna jestem Cytat:
Cytat:
od razu mi się przypomniała nasz dyskusja przed porodami czym ze szpital do domu wrócimyi te dyskusje nt fotelików. ile maja gwiazdek, testów itd.
|
|
#3062 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Nerola mój mały egzemplarz to jak dostanie zupke to dosłownie ma odruchy wymiotne i mine tak krzywą ze nie widaomo czy płakac czy się smiac
|
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
podczytuję 0d 92 strony... znowu zaległości
melduję się tylko i tłumaczę dlaczego taka przyczajona na pasku na dole wiszę ![]() edit: na 97 stronie - pomyliłam się :/
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-01-06 o 22:51 |
|
|
|
#3064 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, to jest zwykły basen, organizują zajęcia dla niemowlaków ale woda tam jest normalna. Tzn chlorowana, jak w większości basenów, nie ozonowana. Cytat:
PRAWIE Sukienka bardzo fajna, zazdroszczę figury do takiej i czekam na zdjęcie W drugiej ![]() Cytat:
Cytat:
Mój TŻ spędził tam jakiś czas, mnóstwo opowiadał o tych dzieciach. Wbrew temu co nam się wydaje, to wiele z nich ma szczęśliwe dzieciństwo. Zabawki robią z czegokolwiek, co tylko się nadaje - deseczka, butelka, kawałek sznurka...starsze dzieci się młodszymi zajmują.. Jest im ciężko, to fakt, ale do wielu spraw są przyzwyczajone - nie żałują że nie mają pampersów, super-wypasionych zabawek itp, bo po prostu nie znały tego nigdy.... Choć wiele takich historii opowiadał że łzy w oczach stają.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za odwagę!Cytat:
Brumek, Twoi teściowie to dziwni rzeczywiście... też pomyślałam że oszczędzają w ten sposób, ale doczytałam że jednak nie...
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
Youyou my wiemy ze ty z tych szybkich. Udowodnilas nam to podczas porodu
|
|
|
|
#3066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Kajool 7 jezykow? Podziwiam
. Ciesze sie, ze znalazlas opiekunke.Brumek tesciowa ma 'wyczucie chwili' . I tez nie trawie flegmatykow. Moj TZt mial takiego kolege w pracy, ktory proste pytanie zadawal minute, myslalam, ze go udusze zanim skonczy. Uwielbiam robic kilka rzeczy na raz .Scio czytam Twoje odpowiedzi dotyczace glutenu i napisze tyle - podziwiam za wiedze na ten temat. Ja jestem zielona w tej kwestii jak trawa na wiosne. Tak ze uklony z mej strony Dziewczyny, zauwazylam pierwszy duzy blad w wychowaniu Malwinki - ona wpada w panike, gdy traci mnie z oczu. Bylismy u znajomych, jedzie sie od nich okolo 20 min., a ze Tzt pil alkohol, to ja kierowalam. Malwinka cala droge przewyla. Zatrzymalam sie na poboczu w polowie drogi, bo myslalam, ze sie zaniesie. Przytulilam, uspokoilam, jedziemy - znowu ryk. Na TZta nawet nie chciala patrzec. Dopiero dzisiaj to zauwazylam, ledwo wyjde z pokoju juz zaczyna 'kwekac'. Tylko dziwne, bo z moja mama zostaje...moze nie czuje sie u tesciow bezpiecznie? Co myslicie? |
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Da Karo
![]() może to ten słynny lęk separacyjny, albo może dużo wrażeń miała |
|
|
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brumeczku to teściowa to Cie wygłodziła Choć do mnie mam dietetyczną pizzę![]() miałam pisać że świetna sukienka, uwielbiam małe czarne Nerolko fajnie że napisałaś, strasznie zaniedbujesz nas ![]() a my tu spragnione Twojej wiedzy i doświadczenia Kajool Da Karo a to nie jest element kolejnego skoku? cały czas myślę o tych puzzlach ![]() właśnie oglądneliśmy Fighter z Christianem Balem fantastycznie zagrał chyba czas spać
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Brunek pranie juz prawie poprasowane, wiec zapraszam na kawke Ciebie i reszte zalogi. Ekspresu do kawy nie mam, ale wode, kawe i cukier + mleczko mam
|
|
|
|
#3072 |
|
BAN stały
|
Teliczku,Iustynko,Bartess o
Dokładnie tak,Bartesso,odruch wymiotny,czerwienienie,ka szel,dławienie.Durna no. I jak idę z miska i łyżeczka to wystawia język i pluje robiac bbrrrr.Mówię,ze to owoc,spróbuje i je a jaknie owoc to ma rozbryzg na moją twarz,ścianę,i jeszcze językiem wyciągnie i wypluje taką kluchę. A chłopcy tak ładnie jedli. Z kolei i ja i T. takim właśnie byliśmy niejadkami. Iza bez cyca zyc nie potrafi.Zje kaszę,warzywa(bo jej wcisnę i tak) to popić musi cycem zanim zaśnie. |
|
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka u nas co prawda nowych pokarmow nie wprowadzalam, ale Malwis tez bez cyca zyc nie umie. Daje je jedna butelke MM po kapieli (dla przyzwyczajenia-mama zostaje z Malwinka, gdy ide na uczelnie), ale jej i tak malo, musi UU popic, bo nie zasnie. Fajnie, ze wrocilas
Scio Telik musze jutro poczytac |
|
|
|
#3075 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Idz do klubu na temat coś do śmiechu
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać. Jutro mnie czeka Troche zajęć wiec trzeba siły zregenerować.
Kolorowych snów
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać
jeszcze TZ mnie dobija bo chrapie strasznie!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3078 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze się nie umiem teleportować
Obejrzałam Bobasy ![]() Trochę szokujące jest takie zestawienie różnic kulturowych. Niesamowite wręcz, że to te same czasy, ten sam wiek. A przepaść gigantyczna. Co jest lepsze, a co gorsze nie wiem. Choć ci z Afryki najbardziej się od nas różnią pod względem warunków, to podoba mi się że stale są razem. To dzicko niegdy nie było samo, to mama, to jakieś inne baby, to inne dzieci. W Ameryce to wiadomo - full wypas Za to ten Mongołek dużo był sam, trochę mnie to smuciło No i zdziwiło mnie bardzo, że ta Japoneczka była sadzana od urodzenia, tak normalnie na pupie, jak u nas 7-miesięczniaki, i że nie trzymali jej główki! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już ćwiczę kciuki ![]() Cytat:
![]() Ja też z tych ekstra prędkich, co niektórym na nerwy działa. I też muszę kilka rzeczy na raz robić, bo inaczej to mi jakoś nudno ![]() Cytat:
Rozmiary są do 44 chyba ![]() Cytat:
Cytat:
I choć wcześniej były towarzyskie i wcale nie są chowane pod kloszem, to robią się wstydliwe i dzikie. Ale to mija i znów są "normalne" ![]() Cytat:
![]() Pizza i to dietetyczna - brzmi nieźle ![]() A co u puzzlach myślisz? Boisz się że toksyczne, czy o coś innego chodzi? Cytat:
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry....
ja chcę długi weekend..... a idę do pracy ![]() ale nie ma tego złego, przed południem ksiądz ma być, TŻ będzie rodzinę reprezentował ![]() myślę że to przejdzie ![]() Cytat:
Kochana, nie sztuka włożyć, trzeba jeszcze wyglądać
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
my też już nie śpimy. Noc nie najgorsza, zasnęła o 21.30, pobudki o 2.30, 5.30 i dospałyśmy do 7. Ale moje dziecię nie chce w ogóle spać w łóżeczku i musiałam ją w gondoli położyć bo inaczej był płacz. Przyzwyczaiła się bestia do spania w gondo u rodziców problem w tym, że z gondoli wyrasta i długo tam nie pośpi eh....
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek, Brumek i reszta zalogi kawa nadal aktualna, a jak sie chetne znajda to i muffiny z czekolada sie zrobi.
Dziewczynki wczoraj nie napisalam ze wszystkie wstawione TU zdjecia dzieciakow Marysie wczoraj polozylismy na macie i co?? i wreszcie zalapala po co jest, takze nie na marne ten prezent dostala. Przewracala sie z pleckow na brzuch i z powrotem. Pozniej jak sie jej znudzila i mata i lezaczek to hoopp do hustawki i tez zaskoczenie siedziala dluzej niz 3 minuty Teraz za to obudzila mamuske po to zeby przy butli mleka zasnac znow z ojcem w lozku![]() AAAAAAAAA wczoraj kladlismy sie z TZ spac i mowie "kochanie dzis ty karmisz w nocy mala" a on nic. Wiec jak sie obudzila o 3 to poszlam robic mleko, slysze czlapie TZ za mna i mowi "ej ja mialem ja karmic!!" wiec ja poszlam spac a on ja nakarmil o 3 i o 6
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
A tak najczesciej moja panna zasypia w dzien
|
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Brumek śmieeeeeszni Ci Twoi teściowie ![]() Scio boli dziś głowa? Ja uraczyłam się ginem z tonikiem, a mąż trzymał straż ![]() Bartessa ja już trzymam kciuki Ja zdałam prawie 10 lat temu, za pierwszym razem, jako jedyna z grupy i ... nie jeżdżę wcale. Boję się i już Nerola I tu apel: Proszę mi powiedzieć jak mam obejrzeć te BOBASY??? Z linka mi tnie i się nie da, a nie wiem jak, skąd ściągnąć??? ![]() ![]() ![]() Dalej mam lenia w doopce
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tez dzin dybry!
Stronczek a jaki ekspres sobie sprawilas? Ja mysle nad zakupem i nie wiem na co sie zdecydowac. Bartessa pisz, kiedy bedziesz miec nastepny egzamin, to bedziemy trzymac kciuki. Nerolka tak jak pisalam w k. moje kciuki macie zapewnione! Brumek ale tesciowie...tez pomyslalam, ze oszczedzaja... To se popisalam... ta czegos chce, tamta tez, Antka trzeba polozyc do spania...chyba sie podziele na 3 czesci. |
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa ja tez trzymam kciuki - ja zdalam prawie 10 lat temu i jezdze caly czas i nie wyobrazam sobie zycia bez auta. Do porodu tez malo co nie pojechalam autem sama, ale w ciazy do ostatniej chwili jezdzilam. ogolem uwielbiam samochody szybkie i jazde
|
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Ania Brumek obyscie mialy racje, ze to taki etap, bo inaczej nie wiem jak Malwinka zostanie z moja mama za 2 tygodnie. |
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3088 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Ten leń. to ten sam, co był przed świętami (albo Sylwkiem, nie pamiętam)? Cytat:
.Dobry u nas nic ciekawego. Standard. Aaaa nie, mąż wrócił do wyrka, ale to chyba tylko na jedną noc, bo wczoraj sprzedaliśmy teściom Kubę. Było wiadomo, że kładziemy się we dwoje i wstajemy we dwoje, bez małego drania, który się rozpycha . Dzisiaj mam nalot teściów. Przyjadą z prezentem urodzinowym dla mnie... Jak ja się cieszę .
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna dzis masz urodzinki?? jesli tak najlepszego
moja nie spi z nami w lozku - rozpycha sie jak nie wiem. Od poczatku lozeczko i koniec, na wyjazdach krotkich jak nie beirzemy lozeczka z nami, ale konczy sie naszym niewyspaniem. |
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcesz to prześle linka do ściągniecia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

Tzn. kompletnie niezorganizowani w takich sprawach. Mi to trochę na nerwy działa, bo ja zawsze wszystko lubię sprawnie i szybko załatwiać, a tak pooooowooooli, roooozwleeeekle itp
też nie mogę zdzierżyć takich roooozlaazłych ludzi co to jedną rzecz tyle czasu robią. Ja też z tych szybkich , co to 5 rzeczy na raz migiem robią 

.
Sukienka bardzo fajna, zazdroszczę figury do takiej 

za odwagę!