Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 17:48   #3031
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

iustyna witaj w klubie moj TZ tez marudzi jak widzi ze na wizazu siedze, teraz spi z Maniutkiem , wiec siadlam, kumpela jednak nie wpadnie wiec ide robic te nieszczesne muffiny. A pozniej czekam na teleportacje brumka do prasowania
sweetAngel moj czasem wstaje. On pracuj wiec go nie bardzo o to cisne, ale jak jest weekend to jak mala sie przebudza na jedzonko to go nozka tykam i mowie zeby ja nakarmil, bo ja juz nie mam sily i wstaje i idzie
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:01   #3032
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

dziekuje dziewczyny za slowa pocieszenia ,Agadus bardzo to mile z twoje strony,dziekuje jeszcze raz
narazie nie nadraiam wpadlam na chwile bo u nas kolowrotek w domu
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:15   #3033
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny powysyłałam Wam zaproszenia na Fb
Tak Wlasnie myslalam ze to Ty
Jak się dziś czujesz? Bo doczytalam ze wczoraj nie najlepiej było.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 18:27   #3034
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Karolinee- widze,że Ci dziewczyny dobrze tłumaczą,jeśli potrzebujesz czegoś jeszcze to spójrz tutaj: http://www.bobovita.pl/wiadomosci/5-...enia_niemowlat
Dzięki poczytam

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Gratulacje z okazji 5 miesięcy!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
dla Mai!
I co z ta krwią? (Z glutenem nie pomogę)
Dzięki ostatnio krwi nie ma, tzn. to były takie mikroskopijne ilości, jakby ktoś nie był tak zafiksowany na punkcie kup tak jak ja to pewnie nie zauważyłby ich co ciekawe, na świętach u rodziców jadłam wszystko - nawet słodycze oraz produkty które zawierają mleko (ale samego mleka w czystej postaci nie odważyłam się) itp. a Maja robiła ładne żółciutkie kupy. Czy to możliwe, że ona powoli z tego wyrasta

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:36   #3035
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Te elementy bardzo ciasno są dopasowane i ciężko je wyciągnąć, nawet ja się trochę natrudziłam, więc dopiero parolatek myśle je będzie w stanie wyciągnąć, ale nawet wtedy wydaje mi się że są za duże żeby je połknąć.
Naprawde ładna ta mata, duża i gruba, absolutnie nie ma zapachu i łatwo ją w czystości utrzymać. Trochę Mała ją rysuje pazurkami, ale aż tak jej to nie niszczy. Jestem pewna, że posłuży na lata. Ostatnio koleżanki córeczka 7-letnia się jej dorwała i fajnie się bawiła. No i ta możliwość zrobienia konika na biegunach jeszcze nie próbowałam, ale niedługo chyba zobaczę jak to wygląda.
Dzięki za dokładny opis, brzmi zachęcająco.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1.hmm myślałamże w afryce to był chłopiec??
2. a wogóla i japonka i amerykanka miały oballa

3.Chyba się zdecyduję na te puzzle
1. Chłopiec tam się też przewijał koło dziewczynki, ale był starszy.
Tutaj cytat opisujący film: "energiczna Mari z Tokio, niezłomna Ponijao z Namibii, wszędobylski Bayarjagal z Mongolii, oraz pławiąca się w luksusach Hattie z San Francisco"

2. Też miałam pisać, że sławny oball się w filmie pojawił.

3. Oj mnie też kusi, tylko czemu to takie drogie?
Stary 2012-01-06, 20:26   #3036
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Pytanie: czy wasi mezowie wstawali lub wstaja do maluszkow w nocy karmic i przewijac??? Czy to tylko ja sobie tak wymyslilam?

U mnie wstawał tylko w pierwszych tyg kiedy mi wstawanie zajmowało minutę, teraz nie wstaje.Nawet nie wie o której Ja daje Emi UU,tylko rano pyta ile razy wstawałam.Natomiast,kiedy Ja nie jestem dospana z rana to ją bierze i Ja dosypiam. Nie widzę potrzeby aby wstawał razem ze mną.Nie przewijam Emi w nocy.

Pff moje pytania poszły w kąt,
widzę że wszyscy odpisali

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Editka bardzo mi przykro z powodu babci. [*] zapalam świeczkę Trzymaj się mocno i przyjmij moje kondolencje.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 20:37   #3037
brumek
Zakorzenienie

My po imieninach... Ufff W sumie było miło, choć momentami oczywiście denerwująco. Jak to u teściów Choć nie tylko oni mnie denerwowali, bo i moja własna mama

Głupio tylko że prawie nic nie zdążyliśmy zjeść I to wcale nie z powodu Tymcia. Zaproszeni byliśmy na 16. Na stole stały zimne przekąski, no i trochę poskubaliśmy, ale malutko, bo u teściów zawsze tak jest, że potem podają danie na ciepło, potem jeszcze jedno, no a na koniec ciasta. I już kilka razy tak było, że wszyscy goście jedli te zimne dania, bo tylko one przez kilka godzina stały na stole, a potem jak przyszły ciepłe, to nikt nie miał na nie miejsca
No i dziś specjalnie nie objadaliśmy sie od razu. No ale przyszła godzina 19 i musieliśmy się zacząć zbierać. A wtedy teściowa, że jak to: jeszcze będą dania i desery. Mąż jej mówi, że dziecko chodzi spać o 20 i nie będziemy czekać. Wiedziała o której się zbieramy, bo poprzednio to samo było.
Tak więc wyszliśmy głodni, a ona zawiedziona.
Ale to i tak pikuś, bo w wakacje jakoś tak było na imprezie u nich na działce, że goście 0 22 zaczęli się zbierać, a on dopiero że będzie grilla rozpalał. A do tej 22, tylko jakieś przekąski w stylu paluszki stały. A impreza była od południa

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
ałam. No i wczoraj przyjechał na weekend i pojechał teraz z małym do teściowej. Mnie ona ostatnio tak wkurza, no i szwagiereczka ( co to nigdy Igora na ręce nie wzięła, ba, nawet go nie zauważa ), że powiedziałam, że ja nie pojadę. Nie mam ochoty bawić się w obłudę. .. no i słuchać ich beznadziejnej gatki ( przykład ) - Ostatnio dawałam mu jeść obiadek no i ubrudził się, a teściowa -,, co to matka nie potrafi nawet dać dziecku jeść? ubrudzi zaraz, tak? brzydka matka fe fe fe" Suk* jedna.
Jutro i w nd uczelnia od rana do wieczora ;/
Marinko, gdyby ktokolwiek mi (i dziecku) tak powiedział, to więcej by nas nie zobaczył. Koniec kropka. Co za wstrętna, odrażająca kobieta

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumek ładna sukienka .
Ękuję

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej mamusie i dzidziusie wróciliśmy w końcu do Wawy. Co prawda już wczoraj, ale byłam tak padnięta, że nie miałam siły się nawet przywitać. U moich rodziców byliśmy prawie 2 tygodnie i to był dla mnie czas prawdziwej laby, bo rodzice bardzo nas przy małej odciążali. Niestety królowa noszona była na rękach na każde zawołanie więc teraz my z nią walczymy w domu bo wieczorem chce spać tylko... na rękach

Poza tym rośnie jak na drożdżach, dziś skończyła 5 miesięcy
No, dobrze że już jesteście
I oczywiście brawa za skończone miesiące

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Nie wiem co się Radkowi ostatnio dzieje,
jest nieznośny, daje nam w kość.
W nocy marudny, słabo śpi.
W dzień w ogóle nie spi..
Idziemy zaraz w gości
Zębiska?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
My Dzis sie wazylysmy. Moja niunia waży 8480. W cztery tygodnie przybrała kilogram, czyli OK 250 gram na tydzien. Myśle ze to w porządku. Martwilam sie Troche bo ostatnio kiepsko z jedzeniem. Dzis rano tez kręciła nosem, a przerwa w jedzeniu była 7 godzin. Za to popołudniu
WOW To nie tylko dobrze, ale bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Pytanie: czy wasi mezowie wstawali lub wstaja do maluszkow w nocy karmic i przewijac??? Czy to tylko ja sobie tak wymyslilam?
Siłą rzeczy nie ma takiej możliwości Zresztą jakby była, też by nie wstawał

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
1. Brumek- o widzę,że już kupiłaś puzzle tak to jest nadrabiać dwa dni

2. Brumek
- super kiecusia
1. Kupiłam, ale rady zawsze się przydają
2. Dzięki

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna Udanych imienin- to teśc który z króli??
Żaden, bo to zaległe imieniny z 1 stycznia. Teść to Mieciu

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Lece sie ogarnac zanim kumpela wpadnie i musze gdzies upchnac sterte prania ktore od 2 tyg oczekuje na prasowanie - brumekha ha ha No nic w nocy bede prasowac. Jutro chce odpoczac przed impreza, mala zawiezc do mamy, pozniej ojca zabrac bo jest z nami proszony - ehhh I gdzie tu miec czas na Was
A mówiłam - podesłać. Tak to nie sięgam

Cytat:
Mało tego to od ponad tygodnia śpi na dole w salonie, żeby go dzieci nie budziły w nocy. Ja wstaję i do jednego i do drugiego... Dlatego taka dętka jestem ostatnio.
No to odeśpij wszystko Dętko i wracaj do nas na pełny etat!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
A pozniej czekam na teleportacje brumka do prasowania
A widzisz, i tu jest pies pogrzebany, bo ja się teleportować jeszcze nie nauczyłam. Jeszcze ...
Stary 2012-01-06, 21:12   #3038
youyou
Zakorzenienie

jestem i ja
po obiedzie poszliśmy spacerkiem do rodzinki z zaproszeniem na chrzciny (mieszkają niedaleko)i trochę posiedzieliśmy.
Wracaliśmy jednak po ciemku i w deszczu...., na szczęście dzieciaki w wózkach były suchutkie

Co do Bobasów to też sobie pomyślałam jak nasza kultura różni się od tej mongolskiej czy afrykańskiej.
Tak naprawdę to rynek i pieniądze wciskają rodzicom kity czego to ich dzieci nie potrzebują do rozwoju Zobaczcie że wbrew pozorom to ten afrykański bobas najszybciej się rozwijał (przynajmniej ruchowo).

Jak świetnie mały mongołek bawił się wiadrem z wodą i beczką a dziewczynka z afryki kamykami i znalezioną kością

I też dostrzegłam oballa

Naprawdę warto obejrzeć ten film choćby po to żeby uzmysłowić sobie że nie ma sensu się niepotrzebnie nakręcać, schizować nad pewnymi rzeczami, a po prostu wyluzować i dzieci same będa szczęśliwie rosły

editka współczuję Ci bardzo przyjmij moje kondolencje

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-01-06 o 21:14
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:17   #3039
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Właśnie wypiłam 4 kieliszki advocatu
szumi mi w głowie

You ja myślę, ze to chyba dlatego sie tak rozwijał, ze nie maił tych wszystkch krępujących gadzetów, tylko swoboda.

No to Wasze zdrowie

i zeby nie było dziś mąż zachowuje trzeźwość

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:20   #3040
Bartessa
BAN stały

Dziękujemy za mile slowa i gratulacje

No Brumek, postaram sie zaglądac częsciej
a muszę się Wam pochwalic, że w koncu zdecydowalam się zrobic prawo jazdy... w kocu 2 auta stoją na podwórku to trzeba nimi jezdzic... 28 grudnia mialam pierwszy egzamin ale niestety nerwy mnie zjadly i nie zdalam, ale następnym razem bedzie leiej
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:29   #3041
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
jestem i ja

Co do Bobasów to też sobie pomyślałam jak nasza kultura różni się od tej mongolskiej czy afrykańskiej.
Tak naprawdę to rynek i pieniądze wciskają rodzicom kity czego to ich dzieci nie potrzebują do rozwoju Zobaczcie że wbrew pozorom to ten afrykański bobas najszybciej się rozwijał (przynajmniej ruchowo).

Jak świetnie mały mongołek bawił się wiadrem z wodą i beczką a dziewczynka z afryki kamykami i znalezioną kością

hehe ja się cieszę, że są pampersy bo nie uśmiecha mi się wycierać kupki kolanem
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:38   #3042
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
a muszę się Wam pochwalic, że w koncu zdecydowalam się zrobic prawo jazdy... w kocu 2 auta stoją na podwórku to trzeba nimi jezdzic... 28 grudnia mialam pierwszy egzamin ale niestety nerwy mnie zjadly i nie zdalam, ale następnym razem bedzie leiej
Brawo Świetna decyzja i duża odwaga Ja prawko robiłam 14 lat temu i zdałam za drugim razem właśnie (ale np. moja szwagierka zdała za ... 13 ). Przeżywałąm to tak samo mocno jak maturę
Daj znać przed następnym egzaminem, to będziemy trzymać kciuki.
Stary 2012-01-06, 21:42   #3043
youyou
Zakorzenienie

aaaa i czy mongolskie czy afrykańskie mamy widziały kiedyś na oczy siatki centylowe??

nie przejmowały się czy oby przybrał odpowiednio na wadze....

nie zastanawiały jak wprowadzić gluten - Mongołek dostał chlebek z wbitą zapałką w poprzek żeby nie zjeść

takżę laseczki wyluzujmy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:45   #3044
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brawo Świetna decyzja i duża odwaga Ja prawko robiłam 14 lat temu i zdałam za drugim razem właśnie (ale np. moja szwagierka zdała za ... 13 ). Przeżywałąm to tak samo mocno jak maturę

no ja się 5 lat zbierałam i zawsze coś tam mi wypadlo, a to ciąza a to szkoła, zawsze coś.

No mam nadzieje ze ze mną tak zle nie będzie, po 5 niezdanym sama odpuszcze
ale ogolnie czuje się pewnie na drodze i nie boje się jezdzic, to co zle mi wychodzi to parkowanie. Ale dokupilam jeszcze teraz kilka godzin więc mam nadzieje ze to opanuje do konca.

Dam znac

a jakiego mam instruktora zaje** gdyby nie to ze ma 50 lat to chyba bym go podrywała
Stary 2012-01-06, 21:50   #3045
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
No i dziś specjalnie nie objadaliśmy sie od razu. No ale przyszła godzina 19 i musieliśmy się zacząć zbierać. A wtedy teściowa, że jak to: jeszcze będą dania i desery. Mąż jej mówi, że dziecko chodzi spać o 20 i nie będziemy czekać. Wiedziała o której się zbieramy, bo poprzednio to samo było.
Tak więc wyszliśmy głodni, a ona zawiedziona.
Ale to i tak pikuś, bo w wakacje jakoś tak było na imprezie u nich na działce, że goście 0 22 zaczęli się zbierać, a on dopiero że będzie grilla rozpalał. A do tej 22, tylko jakieś przekąski w stylu paluszki stały. A impreza była od południa

A widzisz, i tu jest pies pogrzebany, bo ja się teleportować jeszcze nie nauczyłam. Jeszcze ...
Z tym jedzeniem to dziwne . Nawet bardzo dziwne .
Teleportacja, dla takiej kosmitki jak Ty, to tylko kwestia czasu
Cytat:
13? Ma dziewczyna samozaparcie . I jeździ teraz? Dobrze jeździ?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 21:52   #3046
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Bartessa następnym razem napewno sie uda. Bede trzymać kciuki tylko daj znac kiedy.
Ja robiłam jakoś 10 lat temu. Duzo jeżdżę, nauczyłam sie tez jeździć z kierownica po prawej stronie. Ostatnio po londyńskiej metropolii jeździłam. W samym centrum byłam (poerwsza strefa) Musiałam w ambasadzie paszport dla Wiki odebrać. Byłam z siebie dumna.
Co do instruktora to ja miałam takiego oblesnego dziada. Lubial jadąc jadac takie tłuste kielbachy. Zawsze smród był w samochodzie. Fujc jak sobie przypomnę.

Brumku dziwne zwyczaje panują u Twoich tesciow. Moze oni tak oszczędzają jak sie goście wykrusza to mniej jedzenia pójdzie co?

zaciekawilyscie mnie tymi bobasami. Ściągam z torrentow. Jutro pewnie lookne
Stary 2012-01-06, 21:59   #3047
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Bartessa następnym razem napewno sie uda. Bede trzymać kciuki tylko daj znac kiedy.
Ja robiłam jakoś 10 lat temu. Duzo jeżdżę, nauczyłam sie tez jeździć z kierownica po prawej stronie. Ostatnio po londyńskiej metropolii jeździłam. W samym centrum byłam (poerwsza strefa) Musiałam w ambasadzie paszport dla Wiki odebrać. Byłam z siebie dumna.
Co do instruktora to ja miałam takiego oblesnego dziada. Lubial jadąc jadac takie tłuste kielbachy. Zawsze smród był w samochodzie. Fujc jak sobie przypomnę.

Brumku dziwne zwyczaje panują u Twoich tesciow. Moze oni tak oszczędzają jak sie goście wykrusza to mniej jedzenia pójdzie co?

zaciekawilyscie mnie tymi bobasami. Ściągam z torrentow. Jutro pewnie lookne

no wiesz co ja zaczynalam z innym, ale tez wlasnie cay czas żarł i cały czas sprośne kawały opowiadal, i zrezygnowałam. poszlam do wlasciciela osrodka i teraz jezdze z nim, moglam sobie wybrac w sumie chyba z 7miu, bo tyle jezdzi u niego na B, ale jak juz zmieniac to na najlepszego.
Facet jest na prawde w porządku, idzie z nim pożartowac, przed egzaminem umial mnie tak zagadac ze zapomnialam o stresie, po egzaminie dodał otuchy.

Ja twierdze ze jak zdam to ez wlasnie odrazu po kaliszu bede duzo jezdzic a pozniej wroclaw bo mam tam duzo rodziny.
Stary 2012-01-06, 22:07   #3048
brunetka2000
Zakorzenienie

Telik możesz mi napisać w jakim województwie jet twoja miejscowość, bo dużo mi wyskakuje miejscowości o tej nazwie
Stary 2012-01-06, 22:11   #3049
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Teleportacja, dla takiej kosmitki jak Ty, to tylko kwestia czasu

13? Ma dziewczyna samozaparcie . I jeździ teraz? Dobrze jeździ?
Jeździ, ale bardzo rzadko, bardzo strachliwie i mało pewnie. No i często rysuje auto przy parkingowych manewrach

A teleportację będę od dziś ćwiczyć. W końcu musi się udać, nie ?

Cytat:
Bo oni dziwni Tzn. kompletnie niezorganizowani w takich sprawach. Mi to trochę na nerwy działa, bo ja zawsze wszystko lubię sprawnie i szybko załatwiać, a tak pooooowooooli, roooozwleeeekle itp
A oszczędzać to na pewno nie, bo oni kasiaści są I lubią z tej kasy korzystać.

A co do instruktorów jazdy, to Justyna też zna fajnego. Całkiem blisko zdaje się Co nie, Justynka?
Stary 2012-01-06, 22:13   #3050
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
jestem i ja
po obiedzie poszliśmy spacerkiem do rodzinki z zaproszeniem na chrzciny (mieszkają niedaleko)i trochę posiedzieliśmy.
Wracaliśmy jednak po ciemku i w deszczu...., na szczęście dzieciaki w wózkach były suchutkie

I też dostrzegłam oballa

Naprawdę warto obejrzeć ten film choćby po to żeby uzmysłowić sobie że nie ma sensu się niepotrzebnie nakręcać, schizować nad pewnymi rzeczami, a po prostu wyluzować i dzieci same będa szczęśliwie rosły

Swieta prawda.
Ja czesto pytam sie swojego TZ jak to u nich w danej sprawie. I tak moj maz nie mial zadnych zabawek, tylko zrobione przez siebie - nie zaszkodzilo mu tow byciu madrym facetem. Zna 7 jezykow obcych. Z siusiakiem i napletkiem to samo, nikt nie bawi sie tam w odciaganie. Tak samo jest z trendem, ze jak dziecko zaczyna samodzielnie stawac na nozki, trzeba nakladac buciki. Phi w kraju mojego meza wiekszosc dzieci biega na boso i to jest najlepsze, co mozemy zafundowac dziecku, kontakt z podlozem. Ja nie wiem jakis mam takie ciagaty, ze co naturalne jest dobre. Wiadomo nie wszystko. Nigdy nie zapomne jak mi moj TZ opowiadal, ze u nich niemowlaki smaruje sie oliwka i sru na slonce, wszystko po to aby wchlanialy witamine d

Zanetko sorrki ale nie znalazlam twoich pytan, mam zaleglosci :P

Wczorajszy dzien to byl koszmar, w pewnym momencie bylam zalamana tymi opiekunkami. Jedna usilnie chciala od razu ustalac wszystko, lacznie z platnym urlopem plus sponsorowaniem biletu, bo ona ma daleko. Ale chyba znalazlam fajna kobietke Tylko juz nie chce robic castingow.
Czujemy sie tez lepiej i dziekujemy za slowa wsparcia. I zamowilam dwie puszki tego enfamilu o-lac. Jak w pon. wszystko bedzie ok, to powoli sie przestawiamy.
Stary 2012-01-06, 22:15   #3051
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Telik możesz mi napisać w jakim województwie jet twoja miejscowość, bo dużo mi wyskakuje miejscowości o tej nazwie
Ja nie Telik ale lubię się wtrącać Telikowo jest w dolnośląskim, niedaleko Wrocławia, zdaje się

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Zna 7 jezykow obcych
Matko, geniusz! Podziwiam

A co do stópek gołych to się zgodzę, że to naj, naj naj dla rozwoju zdrowej postawy u dziecka

Cytat:
Wczorajszy dzien to byl koszmar, w pewnym momencie bylam zalamana tymi opiekunkami. Jedna usilnie chciala od razu ustalac wszystko, lacznie z platnym urlopem plus sponsorowaniem biletu, bo ona ma daleko. Ale chyba znalazlam fajna kobietke Tylko juz nie chce robic castingow.
No to świetnie, że jednak kogoś rozsądnego znalazłaś Młoda, stara, ładna, brzydka, opowiedz coś?
Stary 2012-01-06, 22:17   #3052
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie Telik ale lubię się wtrącać Telikowo jest w dolnośląskim, niedaleko Wrocławia, zdaje się
dzięki
Wzięłam sie trochę za mapkę, póki mała śpi, ale nie za fajnie mi to idzie niestety nie wszystkie dziewczyny podały mi nazwy i nie będą w niej uwzględnione chyba, że się wyrobią do czasu jej skończenia
Stary 2012-01-06, 22:22   #3053
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
jestem i ja

I też dostrzegłam oballa

Cytat:

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Matko, geniusz! Podziwiam

A co do stópek gołych to się zgodzę, że to naj, naj naj dla rozwoju zdrowej postawy u dziecka

No to świetnie, że jednak kogoś rozsądnego znalazłaś Młoda, stara, ładna, brzydka, opowiedz coś?
Dla mnie to nie fair, bo u mnie jeden jezyk obcy przychodzi z takim trudem, a on gdzie nie pojedzie to w try miga sie uczy. Po polsku mowil juz b. dobrze po pol roku mieszkania tutaj.

A co do niani, babeczka ma 37 lat, dwojke wlasnych dzieci pracowala w banku i tak zaiskrzylomiedzy nami. Szymkowi tez sie spodobala ale nie wiem czy nie dlatego, ze miala okulary jak mamusia. Ma coreczke w wieku 5 lat wiec pewnie Szymek bedzie duzo sie od niani uczyl, bo swieza glowa

Ale wiedzialam, ze kosmici gdzies zyja ale nie wiedzialam, ze sa wsrod nas. Po prostu jak juz przyszla ostatnia, to nawet gadac mi sie z ta babka nie chcialo.
Stary 2012-01-06, 22:22   #3054
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumeczku jak Juz sie nauczysz teleportowac na krotkich dystansach (czyt. W PL)to zapraszam do mnie. Ale nie na prasowanie tylko na pyszna kawke z mojego nowego ekspresu
Stary 2012-01-06, 22:22   #3055
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
aaaa i czy mongolskie czy afrykańskie mamy widziały kiedyś na oczy siatki centylowe??

nie przejmowały się czy oby przybrał odpowiednio na wadze....

nie zastanawiały jak wprowadzić gluten - Mongołek dostał chlebek z wbitą zapałką w poprzek żeby nie zjeść

takżę laseczki wyluzujmy
Racja.

Japonki np.w ogóle nie uznają skarpet w domu
Chociazten Mongołek tobyłstrasznie pozawijany, ale do domku na motorze pojechał

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:24   #3056
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeździ, ale bardzo rzadko, bardzo strachliwie i mało pewnie. No i często rysuje auto przy parkingowych manewrach
A co do instruktorów jazdy, to Justyna też zna fajnego. Całkiem blisko zdaje się Co nie, Justynka?
Łeee to jeździ jak ja, tylko ja JESZCZE auta nie przerysowałam .

Znam nawet 3: Tż, teść i teściowa (ale ona nie jeździ, nie wiem po co ją też pchali na instruktora ).

Cytat:
Swieta prawda.
Ja czesto pytam sie swojego TZ jak to u nich w danej sprawie. I tak moj maz nie mial zadnych zabawek, tylko zrobione przez siebie - nie zaszkodzilo mu tow byciu madrym facetem. Zna 7 jezykow obcych.
Ile??????? O matko . Napiszesz jakie?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-06, 22:30   #3057
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Racja.

Japonki np.w ogóle nie uznają skarpet w domu
Chociazten Mongołek tobyłstrasznie pozawijany, ale do domku na motorze pojechał
Mongołek to wielbiciel zwierząt
Stary 2012-01-06, 22:31   #3058
nerola
BAN stały

Witajcie Skarbeczki
Nie wiem co u Was bo dawno tu nie wchodziłam.
Trochę nadrobię na pewno

Co u nas?Jedno już wiecie najewazniejsze-2 luty.
Poza tym wszyscy mamy się dobrze,zdrowi.
Iza peółza juz po podłodze,do kabli chce się dostać,nie umie usiedzieć bo wszystko ją ciekawi,odwraca całe ciało i się drze bo wie co chce.
Jedzenie jest ble,kocha tylko cyca i owoce.
Wnerwia mnie bo jej gotuję,kupuję a pies zjada.
MM nie,warzywa nie.Pierwszy taki egzemplarz mi się trafił,reszta wszystkożerna.

Buziole dla Was!!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:35   #3059
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Iustyna mozna by sadzić ze z Ciebie kierowca jak prawdziwy Szumacher. Masz prywatnego instruktora pod bokiem ( a nawet 3). ale prowadzenie auta trzeba lubić i sie nie bac. No i Troche wyobraźni tez trzeba mieć

Nerolko witaj :Hi:
Stary 2012-01-06, 22:42   #3060
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jedzenie jest ble,kocha tylko cyca i owoce.
Wnerwia mnie bo jej gotuję,kupuję a pies zjada.
MM nie,warzywa nie.Pierwszy taki egzemplarz mi się trafił,reszta wszystkożerna.
Hehe mój pierwszy egzemplarz taki był . Dlatego go w 10 miesiącu odstawiłam, bo tylko UU chciał i NIC innego (zupki, owoce, kaszki). Zuzek lepiej je

Cytat:
Iustyna mozna by sadzić ze z Ciebie kierowca jak prawdziwy Szumacher. Masz prywatnego instruktora pod bokiem ( a nawet 3). ale prowadzenie auta trzeba lubić i sie nie bac. No i Troche wyobraźni tez trzeba mieć
Ja mam aż za dużą wyobraźnię . A ze mnie kierowca jak z koziej worek na ziemniaki . No dobra, jest trochę lepiej niż było z tą moją jazdą autem, ale tylko trochę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości